FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 april 2016

Kim Kardashian had seks in vliegtuig

Een paar uur nadat Kloé Kardashian een boekje open deed over haar seksleven, gaf ook zus Kim een paar van haar bedgeheimen prijs.

Tijdens een vraag en antwoord-sessie op haar website werd Kim gevraagd of ze lid is van de 'mile high club', een niet-bestaande club van mensen die 'het' onderweg in een vliegtuig hebben gedaan. "Ja", antwoordde ze direct. "Maar wel tijdens een privévlucht, niet in een gewoon passagiersvliegtuig. Ik geloof dat het tijdens een nachtelijke internationale vlucht was."

Maar dat was volgens de modeontwerpster nog niet eens de vreemdste locatie waar ze ooit seks had. "Dat was in een openbare bioscoop!"

Kim Kardashian had seks in vliegtuig
Kim Kardashian had seks in vliegtuig (Foto: BuzzE)

Lindsay Lohan gaat trouwen

Lindsay Lohan en haar vriend Egor Tarabasov gaan trouwen. De Rus is afgelopen weekeinde voor de actrice op de knieën gegaan en Lindsay heeft ja gezegd, weet TMZ.

De 29-jarige Lindsay en de 22-jarige Egor, de zoon van een rijke zakenman, daten pas vijf maanden met elkaar maar de twee zijn nu al zeker dat ze de rest van hun leven bij elkaar willen zijn.

De twee gingen onlangs samenwonen in Londen. Een ingewijde zei vorige maand nog tegen People dat er waarschijnlijk niet snel een huwelijk zou komen.

Lindsay Lohan gaat trouwen
Lindsay Lohan gaat trouwen (Foto: BuzzE)

Republikeinse hoop: geen gooi naar Witte Huis

De Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, heeft een gooi naar het presidentschap in november dinsdag uitgesloten. Ryan, op wie veel Republikeinen die niet warmlopen voor de flamboyante Donald Trump of de aartsconservatieve Ted Cruz hun hoop hadden gevestigd, gaf te kennen dat hij een voordracht door zijn partij niet zou accepteren.

Ryan, die in 2012 als vicepresidentskandidaat van de Republikeinen aan de zijde van Mitt Romney probeerde het Witte Huis te veroveren, zei aan alle geruchten rond zijn persoon een eind te willen maken. De speculatie nam de afgelopen tijd alleen maar toe omdat het ernaar uitziet dat geen van de overgebleven kandidaten in de Republikeinse voorverkiezingen erin slaagt een meerderheid van de gedelegeerden achter zich te krijgen. Dan volgt een zogeheten brokered convention, een partijcongres dat door onderhandelingen en stemrondes onder hoge druk een presidentskandidaat moet kiezen, waarop zwaargewicht Ryan volgens zijn fans weleens uit de hoge hoed had kunnen komen.

Republikeinse hoop: geen gooi naar Witte Huis
Republikeinse hoop: geen gooi naar Witte Huis (Foto: ANP)

Aanhouding na 'verdachte situatie' Schiphol

Op Schiphol heeft de marechaussee dinsdagavond een aanhouding verricht. Dat gebeurde na de melding van een 'verdachte situatie', zo meldt een woordvoerder.

De persoon werd aangehouden voor Schiphol Plaza. Dat gebied wordt onderzocht en is afgezet. Als gevolg van de afzetting kunnen ook bussen de voorkant van de luchthaven niet bereiken. De haltes Airport, Skyport, P12 en Havenmeester vervallen, meldt busvervoerder Connexxion.

Aanhouding na 'verdachte situatie' Schiphol
Aanhouding na 'verdachte situatie' Schiphol (Foto: ANP)

Call of Duty : Black Ops 3 Eclipse in beeld

Activision heeft de trailer uitgebracht van Eclipse, de tweede DLC van Call of Duty: Black Ops III. Naast nieuwe multiplayermaps is er ook een nieuw zombie-avontuur.

De Eclipse DLC Pack is inclusief vier nieuwe multiplayer maps - Verge, Rift, Spire, and Knockout. 'Zetsubou No Shima', het nieuwe zombie-deel, speelt zich af na de gebeurtenissen in Der Eisendrache. De Origins-helden zich op een onbewoond Pacific eiland, waar een geheim biologisch onderzoekslab experimenten uitvoert met Element 115. Spelers komen oog in oog te staan met nieuwe vijanden en valkuilen.

Eclipse is beschikbaar op PlayStation 4 vanaf 19 april 2016. Xbox One- en pc-eigenaren moeten wat langer wachten met dank aan een timed-exclusieve deal.

'Weer nieuwe realityserie Barbie en Michael'

RTL gaat nog een realityserie maken met Samantha 'Barbie' de Jong en haar man Michael in de hoofdrol. Dat meldde RTL Boulevard dinsdag.

Wat het onderwerp van de nieuwe serie is, is nog niet bekend. Mogelijk wordt het nieuwe seizoen opgehangen aan de dj-cursus waar de twee mee bezig zijn.

Barbie is na Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol alweer toe aan haar achtste serie. RTL maakte achtereenvolgens met haar Barbie's bruiloft, Barbie's baby, Huisje, boompje, Barbie, Samantha en Michael willen rust in de tent!, Samantha en Michael doe effe paranormaal!, Samantha en Michael houden zich Thai en Samantha en Michael nemen er nog eentje.

'Weer nieuwe realityserie Barbie en Michael'
'Weer nieuwe realityserie Barbie en Michael' (Foto: BuzzE)

Weer lijntje teveel voor wielrenner Gavazzi

Mattia Gavazzi zal niet meer terug te vinden zijn in het wielerpeloton. De 32-jarige Italiaan is voor de derde keer in zijn carrière betrapt op het gebruik van cocaïne en is voorlopig geschorst door de UCI. Mocht zijn contra-expertise ook positief uitvallen dan zal hij waarschijnlijk levenslang geschorst worden.

Hij werd positief bevonden tijdens de Tour of Qinghai Lake van eind vorig jaar. Voor wie denkt dat de party-drug geen positief effect heeft op resultaten; zijn lijntje(s) leverde hem in die rittenkoers vier ritzeges op. Al is het natuurlijk te bezien of hij niet is getest nadat hij zijn ritzeges uitgebreid had gevierd.

In zijn amateurjaren (2004) werd hij ook al betrapt en eveneens in 2010. In totaal werd hij ruim drie en een half jaar geschorst voor die overtredingen. Momenteel staat Gavazzi, van nature een sprinter, onder contract bij Amore & Vita-Selle SMP.

Curaçao weet zich geen raad met zijn enige vluchteling

Griekse eilanden bezwijken bijna onder de druk van een constante stroom vluchtelingen, die hun heil in Europa zoeken, de weggeworpen zwemvesten vormen een kleine milieuramp, de tenten en het voedsel is niet aan te slepen. Een ander eiland, Curaçao heeft zo z´n eigen, zo ongeveer vergelijkbare problematiek. Men weet op de Caribische toeristentrekker niet zo goed wat men aan moet met de enige vluchteling op het eiland.

Binnen het koninkrijk der Nederlanden (ook de Cariben zuchten onder de Nederlandse monarchie) is Curaçao een apart land. Het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag kan zich dan ook niet bemoeien met de interne aangelegenheden van de eilanders.

Na twee keer natellen kwam men tot de conclusie dat zich tot nu toe maar één vluchteling heeft gemeld bij de vreemdelingenpolitie. Het gaat hierbij om de 26-jarige Syriër Aktham Abu Fakher. Een hartverwarmend 'Bonbini' zat er echter niet in: de man verbleef twee maanden en een beetje in de barakken van de voormalige Bon Futuro-gevangenis in Willemstad. Bezoek kreeg hij niet. Zelfs het Rode Kruis liet hem links liggen.

Pas toen hij door twee medegevangenen in elkaar gebeukt werd en van zijn aanranders foto's openbaarde, werd hij eruit gezet. Op straat, welteverstaan. Zonder papieren, enige status en aangewezen op de welwillendheid van de bewoners.

De man was het land beginnen gekomen nadat hij zijn geluk had gezocht in Venezuela. Een keuze die achteraf niet zo handig was: de daar aanwezige moslims zijn nogal pro-Assad. Aktham voelde zich daardoor niet zo goed op zijn gemak in het Zuid-Amerikaanse land. Dus dan toch maar Europa. Helaas was de Syriër niet zo goed ingelicht over de ingewikkelde structuur der Nederlanden, waardoor hij nu vast lijkt te zitten op een zonovergoten tropisch eiland.

De islamitische gemeenschap op het eiland heeft zich ontfermd over de druus. Hoe het nu verder moet, weet Aktham ook niet. Eigenlijk wil hij naar Amsterdam reizen, maar dat gaat niet zomaar. De Curaçaose autoriteiten zitten met het hand in het haar; ze hebben geen idee wat ze met de asielzoeker aanmoeten. De Nederlandse immigratiedienst werkt ook niet echt mee.

'Handel met Zuid-Duitsland kan beter'

Nederland blijft in zijn handelsbetrekkingen met Duitsland sterk afhankelijk van Noordrijn-Westfalen. Op kansen in de economisch snelst groeiende deelstaten in het zuiden van het land wordt nog onvoldoende aangehaakt. Dat stelde het economisch bureau van ING dinsdag.

In 2015 was de export van Nederland naar Duitsland goed voor bijna 100 miljard euro. Bijna twee vijfde daarvan ging naar het aangrenzende Noordrijn-Westfalen. Naar Baden-Württemberg en Beieren ging bij elkaar maar 22 procent, terwijl die inmiddels toch goed zijn voor een derde van de Duitse economie.

ING wijst erop dat het zuiden van Duitsland erg interessant kan zijn voor Nederlandse toeleveranciers en bedrijven in de logistiek. In Baden-Württemberg, dat door de rivier de Rijn erg gunstig ligt, biedt vooral de machinebouw kansen. In Beieren zijn de elektrotechnische en de auto-industrie erg groot en succesvol.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen woensdag en donderdag een werkbezoek aan Beieren. Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel reist voor een economische missie met ze mee.

'Handel met Zuid-Duitsland kan beter'
'Handel met Zuid-Duitsland kan beter' (Foto: ANP)

Grote Europese studie naar ADHD

Zeventien onderzoeksinstituten in acht Europese landen beginnen binnenkort een groot onderzoek naar ADHD, ook bekend als aandachtstekortstoornis. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) coördineert een belangrijk deel van deze studie.

Het onderzoek is gericht op de oorzaken en gevolgen van ADHD om zo tot betere behandelingen te komen. "Het doel van ons deel van het grote Europese onderzoek is om ADHD systematisch in kaart te brengen, van de kindertijd tot de ouderdom. In meerdere landen kijken we naar patronen van problematiek binnen families en naar de genetische achtergrond", zegt Catharina Hartman, onderzoeker bij het Groningse ziekenhuis UMCG.

ADHD staat voor 'Aandachtstekort stoornis met hyperactiviteit' en begint in de kindertijd. Vaak duurt ADHD tot in de volwassenheid, maar daar is nog weinig over bekend.

Grote Europese studie naar ADHD
Grote Europese studie naar ADHD (Foto: ANP)

'Top VW levert aanzienlijk deel bonussen in'

Voor de top van Volkswagen resteert een 'aanzienlijke vermindering' van de miljoenenbonussen. Volgens ingewijden zijn de raad van toezicht en het bestuur van de geplaagde automaker het eens over een lagere variabele beloning, die door de bestuurders zelf zou zijn voorgesteld.

De verlaging van de variabele beloning is een geste vanwege de vele problemen waarmee de automaker kampt. Details over de lagere bonussen zijn niet bekend. Eerder was er bij de bonden al veel antipathie richting een aantal andere hoge bestuurders bij VW, omdat die niet hadden willen afzien van bonussen.

Vorig jaar gaf Volkswagen toe wereldwijd uitstoottesten te hebben gemanipuleerd. Daardoor leken dieselauto's tijdens testen minder schadelijk voor het milieu dan ze in werkelijkheid zijn. Sindsdien kampt het concern met tanende verkopen en kent de automaker problemen bij terugroepacties.

'Top VW levert aanzienlijk deel bonussen in'
'Top VW levert aanzienlijk deel bonussen in' (Foto: ANP)

Dropbox laat bestanden delen via Facebook

Vanaf nu is het mogelijk bestanden uit Dropbox te delen via Facebook Messenger. Dat maakte de aanbieder van online opslagruimte maandag bekend.

Met nieuwe functie kunnen alle soorten bestanden, inclusief foto's en video's, via de berichtenapp van Facebook worden verstuurd. Wanneer gebruikers van de app voor iOS of Android op de knop 'Meer' drukken, dan wordt Dropbox als een beschikbare bron zichtbaar. De nieuwste versie van de app van Dropbox moet dan wel op hetzelfde apparaat zijn geïnstalleerd. Op die manier kunnen bestanden die in de cloud van Dropbox zijn opgeslagen met vrienden worden gedeeld zonder de app van Facebook Messenger te verlaten.

Wanneer een foto of video wordt gedeeld dan is deze direct beschikbaar in de berichtenuitwisseling op Messenger. Bij andere bestanden moet op de knop 'Open' worden gedrukt, waarmee de app van Dropbox wordt geopend en het bestand daar kan worden bekeken en opgeslagen.

Dropbox laat bestanden delen via Facebook
Dropbox laat bestanden delen via Facebook (Foto: BuzzT)

Rotterdam blijft populair onder toeristen

Rotterdam blijft het goed doen onder toeristen. Het aantal hotelovernachtingen lag in 2015 6 procent hoger dan het jaar ervoor. Vorig jaar kwamen er 969.000 hotelgasten die in totaal bijna 1,6 miljoen nachten boekten.

Uit hotelcijfers blijkt dat verreweg de meeste bezoekers (55 procent) uit eigen land komen. Duitsland en Groot-Brittannië zijn elk goed voor 7 procent en België voor 5 procent van de hotelgasten, blijkt volgens stadspromotor Rotterdam Partners uit voorlopige cijfers van het CBS.

De Rotterdamse economie profiteerde in 2015 eveneens van toenemende bedrijvigheid. In 2015 zijn er in totaal 65 buitenlandse investeringsprojecten aangetrokken of uitgebreid in de regio, een stijging van 25 ten opzichte van het jaar ervoor. Vorig jaar vestigden zich bijna duizend kennismigranten met hun gezin in de regio Rotterdam.

Rotterdam blijft populair onder toeristen
Rotterdam blijft populair onder toeristen (Foto: ANP)

Hardwell krijgt wassen evenbeeld

Hardwell krijgt een wassen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam. Dat heeft het museum dinsdag bekendgemaakt.

De 28-jarige dj en producer, die eigenlijk Robbert van de Corput heet, heeft inmiddels geposeerd. Ook zijn al zijn gegevens en maten verzameld voor de makers. Die gaan in de komende maanden aan de slag met het beeld, dat in oktober wordt onthuld.

Hardwell is niet de eerste dj met een eigen wassen beeld. Onder meer Armin van Buuren, Tiësto en Afrojack gingen hem al voor.

Hardwell krijgt wassen evenbeeld
Hardwell krijgt wassen evenbeeld (Foto: BuzzE)

Vanaf nu doodgaan in Dark Souls III

De fans weten het vast al en zijn druk bezig met niet proberen dood te gaan, maar voor de rest van gamend Europa: Dark Souls III is uit en Bandai Namco heeft een launchtrailer gemaakt om dat te vieren.

De game is weer gemaakt door From Software en na een deeltje afwezigheid is Hidetaka Miyazaki weer van de partij geweest om de ontwikkeling in goede banen te leiden. Mocht je niets willen weten over de game die waarschijnlijk de laatste in de serie is: Bandai Namco waarschuwt zelf voor spoilers.

Dark Souls III is uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De eerste DLC komt in de herfst uit.

Gratis DLC voor Total War: Warhammer

Creative Assembly maakt vandaag bekend dat Total War: Warhammer na de release een reeksgratis DLC krijgt voor iedereen die de game bezit, net als bij andere recente Total War-titels.

In de maanden na de lancering krijgen spelers nieuwe eenheden, helden, Legendary Lords en zelfs een compleet nieuw speelbaar ras, allemaal gratis.

"Bij Rome II en Attila konden we speelbare factions, nieuwe formats en zelfs een gratis campaign expansion uitbrengen als dank voor de steun van spelers aan Total War", zegt Rob Bartholomew, Brand Director bij Creative Assembly. "De Warhammer Fantasy Battles World is gigantisch, en we kijken ernaar uit om deze te verkennen tijdens de komende trilogie. Maar die geweldige hoeveelheid personages en monsters biedt ons ook de kans om veel interessante gratis DLC te maken en daarmee onze games langere tijd te ondersteunen."

Een nieuwe developerblog op de Total War-website biedt meer details over de toekomstplannen voor Total War: Warhammer, inclusief wat spelers kunnen verwachten van toekomstige betaalde DLC-pakketten met Campaign, Rassen en Lords, voordat de tweede game in de trilogie arriveert.

Total War: Warhammer is verkrijgbaar vanaf 24 mei voor pc.

Total War: Warhammer DLC-plannen

'Dood Ahmadi's'-folder in moskee

In de Londense Stockwell Green Mosque zijn brochures aangetroffen die oproepen tot het doden van Ahmadi-moslims. Op de desk naast de schoenenplank, de plaats die men doorgaans gebruikt om folders te leggen, lagen stapels met flyers waarin te lezen viel dat Ahmadi's zich moeten bekeren tot de mainstream-islam, want anders ondergaan ze hetzelfde lot als een zekere winkelier in Glasgow.

De Ahmadi-gemeenschap krijgt in de folder maar liefst drie dagen om zich te bekeren. De Stockwell Green Mosque wordt voornamelijk gebruikt door de Pakistaanse gemeenschap. In het moederland speelt zich al enige jaren een kleine kruistocht af tegen alles dat niet Soennitisch is, ook de Ahmadi's moeten het daarbij ontgelden.

Die laatsten worden door vrijwel geen enkele andere stroming gezien als moslims. In Pakistan mogen de Ahmadi's zich dan ook geen moslim noemen. In eigen land zijn ze (als niet-moslim zijnde) vaak het slachtoffer van discriminatie. Ook in landen als Bangladesh, Egypte en -uiteraard- Saoedi-Arabië is de gemeenschap het slachtoffer van vervolging.

De Ahmadi's wordt vaak verweten dat ze verraders, dan wel afvalligen zijn. Dat mag niet binnen de islam. Hier staat zelfs de doodstraf op.l

De ietwat onvriendelijke, Engelstalige brochures zijn verspreid door Khatme Nabuwwat, een in Londen gezetelde organisatie die -naar eigen zeggen- als doel heeft de rest van te wereld te wijzen op 'Qadiani-propaganda'. Qadiani is een nogal beledigende term voor Ahmadi's. De groep kwam eerder in het nieuws door haar betrokkenheid in de zaak Aasia Bibi, een Pakistaanse Christelijke vrouw die ter dood veroordeeld is omdat ze zich laatdunkend over Mohammed zou hebben uitgelaten.

Na de ontdekking van de flyers, trok de beheerder van de moskee onmiddellijk een potje verontwaardiging open: hij wist hier helemaal niets van en de brochures zijn daar waarschijnlijk neergelegd door iemand die de moskee in een kwaad daglicht wilde stellen, verklaarde de man.

Veel mensen in het Verenigd Koninkrijk zijn bang dat het Pakistaanse sektarisch geweld overslaat naar het Britse eiland.

Eerste grote content-update The Division beschikbaar

De eerste content-update voor Tom Clancy's The Division is nu voor alle spelers verkrijgbaar voor Xbox One, Playstation 4 en Windows. Incursions de eerste van twee gratis updates. Deze update bevat nieuwe wapens, uitrustingen, activiteiten en andere features die verderbouwen op het spel.

  • Inval Valk Vermist: speciaal ontwikkeld voor squad play. Spelers nemen het samen met de Joint Task Force op tegen het Last Man Battalion en hun nieuw, dodelijk wapen.
  • Dark Zone voorraaddroppings: spelers moeten de Dark Zone nu nog nauwlettender in de gaten houden want loot komt er met deze update letterlijk uit de lucht vallen. Deze globale events bieden niet-besmette items die meteen gebruikt kunnen worden.
  • Opdrachten: alleen of samen met andere agenten ga je deze tijdelijke en lucratieve opdrachten aan voor extra beloningen.

Nieuwe features zijn er ook, want als antwoord op één van de grootste wensen vanuit de community, is het nu mogelijk om loot uit te wisselen met spelers uit eenzelfde groep, simpelweg door de voorwerpen uit je inventaris te laten vallen. Spelers kunnen nu ook de kracht van uitrustingen en wapens van andere agenten en zo hun gear-score vergelijken.

Er zijn nieuwe uitrustingsets: door uitdagingen in Manhattan te voltooien, kunnen spelers nieuwe uitrustingsets verzamelen en gebruiken, om zo bonussen vrij te spelen. Vind de set die het beste past bij jouw manier van spelen:

  • Tactician's Authority – verbetert elektronische apparaten en ondersteunende vaardigheden.
  • Striker's Battlegear – levert bonussen voor aanvallende vaardigheden aan.
  • Sentry's Call – verbetert scherpschutter vaardigheden.
  • Path of the Nomad – geeft bonussen aan diegenen die er liever alleen op uit gaan.

Daarnaast maakt Operation ISAC vandaag ook haar debuut: een in-game videoserie die spelers elke donderdag om 12 uur 's middags een nieuwe opdracht geeft. Elke episode levert missies en informatie op die Division-agents telkens een stap verder helpen met het terugwinnen van New York.

Captain No Surrender aangehouden

In een groot drugsonderzoek hebben de politie en douane maandag en zaterdag opnieuw twee mensen aangehouden. Het gaat om een 51-jarige man uit de gemeente Moerdijk. Hij is de leider van een chapter van brommerclub motorclub No Surrender. De andere aangehouden persoon is een 62-jarige man uit de gemeente Bergen op Zoom.

Eerder werden in de zaak ook al twee mannen aangehouden. De arrestaties volgen na de vondst van 1200 kilo cocaïne in met een straatwaarde van zeker 30 miljoen euro aan boord van een vissersboot die in januari tijdens een zware storm strandde in Cadzand.

In totaal zijn in deze zaak nu elf verdachten aangehouden. Afgelopen zaterdag werd bekend dat een man uit Winschoten en een man uit Oldambt in Barendrecht zijn gearresteerd. Het zijn bemanningsleden van de sleepboot 'Marian V'. Deze vertrok eind december vanuit Paramaribo met bestemming Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de partij cocaïne vanaf de sleepboot is overgeheveld op de vissersboot 'Zeeland'.

Deze vissersboot viel op 15 januari in een zware storm ten prooi aan metershoge golven. De Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij redden de vier opvarenden nadat de bemanning een noodsignaal had uitgezonden. De boot liep daarna in Cadzand op de kust. Politie en douane vonden vervolgens de pakketten met pure cocaïne aan boord. De schipper van het vaartuig werd dezelfde dag al aangehouden.

Captain No Surrender aangehouden
Captain No Surrender aangehouden (Foto: ANP)

Belastingdienst: babbelen met ABN

De Belastingdienst gaat nog deze week in gesprek met ABN AMRO om te kijken of de bank klanten via dochterondernemingen al dan niet helpt bij belastingontwijking. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag tijdens zijn wekelijkse vraaggesprek met RTLZ. Volgens de bewindvoerder is er intensief met de top van de staatsbank gesproken over de kwestie die onlangs via de Panama Papers aan het licht kwam.

Uit de gelekte documenten kwam naar voren dat ABN-klanten via dochterondernemingen in het buitenland mogelijk helpt bij het ontwijken van belastingen. Buitenlandse dochters van ABN in belastingparadijzen zouden optreden als aandeelhouder om te verhullen wie de echte eigenaren van het bedrijf zijn.

De minister heeft met ABN afgesproken dat de bank volledig openheid geeft aan het publiek wat ze precies doet. Daarnaast zal de Belastingdienst, zover dat is toegestaan, toetsen of klanten van de bank zich aan de regels houden en of ABN heeft bijgedragen aan belastingontwijking.

Belastingdienst in gesprek met ABN
Belastingdienst in gesprek met ABN (Foto: ANP)

Marquez ziet Honda stap voor stap vooruit gaan

Na een moeizame winter waren er niet veel die Honda tot de grote favoriet voor het nieuwe seizoen zouden hebben bestempeld. Maar na drie races en twee zeges voert Marc Marquez het klassement aan met een ruime voorsprong van liefst 22 punten op Yamah-rijder Jorge Lorenzo. De progressie van de Japanners verrast zelf hun stercoureur. "Iedere keer dat we het asfalt op gaan," stelt Marquez, "vinden we weer iets. In de electronica of in de motor zelf."

"We gaan stap voor stap vooruit. In Austin hebben we bijvoorbeeld onze start kunnen verbeteren door de electronica. Nu starten we beter dan voorheen. Bovendien hebben we wat gevonden op het vlak van enginebraking. Vrijdag hebben we wat vleugels uitgeprobeerd, dus we werken er hard aan. Natuurlijk is het mogelijk dat we de verkeerde kant op ontwikkelen maar ik hoop dat we de goede kant op gaan en dat we deze weg blijven volgen."

De vooruitgang staat in schril contrast met de moeizame tests deze winter. "Ik weet nog dat ik op Sepang voluit ging en toch 1,5 seconde moest toegeven op Lorenzo. Dat was frustrerend. Maar ik heb altijd het geloof in Honda behouden. Zij hebben hard gewerkt. En dat blijven ze doen want we zitten nog altijd niet op 100%." De eerstvolgende race is op 24 april op het circuit van Jerez in Spanje.

Marquez ziet Honda stap voor stap vooruit gaan (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Marquez ziet Honda stap voor stap vooruit gaan (Pro Shots / Zuma Sports Wire)

Alle Marokkanen in Nederland boos op Johan

Het kon niet uitblijven. Alle Marokkanen in Nederland zijn woestboos op Johan Derksen omdat hij het galgedrag van de lichtgetinte medelanders onder woorden bracht. Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) heeft acuut last van afschuwreflexen in de slikdarm. Daardoor komt de zelfreflectie medicatie niet op zijn plek en EIST SMN dat Derksen én de directie van RTL op hun blote knietjes sorry van af de minaretten brult.

Tevens overweegt de Marokkanen lobbyclub om een Wilderiaanse aangifte te starten. Echter binnen de eigen Marokkaanse gelederen is de Marokkaans Nederlandse Judas al opgestaan, De verwesterde straatvoetballer en YouTubeSter Soufiane Touzani voorzag de plaat voor zijn hoofd van wat zelfreflecterende middelen en verklaarde dat Johan wel een puntje of twee heeft. De Marokkaanse baltrapper is wel wat lastiger in de omgang, geeft hij toe.

Hij nuanceert dat echter wel direct door te stellen dat dat niet negatief hoeft te zijn maar ook gewoon een soort van extremistische winnaarsmentaliteit kan inhouden. Zijn advies is om een (Marokkaanse) coach de leiding te geven over de vermarokaniseerde clubs.

Weg vrij voor nieuwe wet persoonsgegevens

Aan de nu versnipperde wetgeving in Europa over gegevensbescherming komt een einde. Het Europees Parlement (EP) steunt nieuwe wetgeving hierover.

Dinsdag schaarde de bevoegde commissie in het EP zich achter de eindteksten, donderdag spreekt het hele parlement zich uit over de wet. Doorgaans volgen de Europarlementariërs de lijn van hun collega's in de commissie. Bovendien hebben de meeste partijen hun steun aan de nieuwe wet al uitgesproken.

Onder de nieuwe verordening zullen burgers beter in staat zijn hun persoonlijke gegevens in te zien, te wijzigen en te controleren. Ook is het 'recht om te worden vergeten' opgenomen in de wet zodat burgers kunnen eisen oudere informatie over hen op het internet te verwijderen. Bedrijven die de fout ingaan bij de bescherming van de data, kunnen flinke boetes tegemoet zien.

Weg vrij voor nieuwe wet persoonsgegevens
Weg vrij voor nieuwe wet persoonsgegevens (Foto: BuzzT)

Luyt nieuwe bevelhebber van de luchtmacht

Generaal-majoor Dennis Luyt wordt de nieuwe commandant van de luchtmacht. Dat maakte het ministerie van Defensie dinsdag bekend. Hij neemt de functie op 10 juni over van luitenant-generaal Sander Schnitger.

Luyt werkt op dit moment nog bij de Defensiestaf. Hij is opgeleid tot piloot en was eerder onder meer commandant van een F16-squadron op de vliegbasis Twenthe en bevelhebber van vliegbasis Leeuwarden. Ook was hij in 2007 werkzaam voor de internationale troepenmacht ISAF in Afghanistan.

Op 1 juni wordt Luyt bevorderd tot luitenant-generaal.

Luyt nieuwe bevelhebber van de luchtmacht
Luyt nieuwe bevelhebber van de luchtmacht (Foto: ANP)

Oekraïense minister van Financiën moet wijken

Voor de Oekraïense minister van Financiën Natalia Jaresko is geen plaats meer in de nieuwe regering waarover het parlement in Kiev dinsdag stemt. Haar naam wordt volgens ingewijde parlementariërs niet genoemd onder de kandidaten voor een ministerspost.

De in de VS geboren Jaresko werd eind 2014 met andere technocraten aangetrokken om hervormingen te helpen doorvoeren. De positie van de minister van Financiën is extra gevoelig, vanwege de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds en andere kredietverschaffers.

Volgens verschillende parlementariërs wordt Oleksandr Daniljoek de opvolger van Jaresko, als de benoeming van de nieuwe premier Volodomyr Groisman wordt goedgekeurd. Daniljoek is nu plaatsvervangend hoofd van het kabinet van president Petro Porosjenko. Groisman en Porosjenko hebben bezworen dat zij zullen doorgaan met het hervormingsprogramma van het IMF en het bestrijden van corruptie.

Oekraïense minister van Financiën moet wijken
Oekraïense minister van Financiën moet wijken (Foto: ANP)

'Caitlyn Jenner misbruikt als kind'

Caitlyn Jenner is als kind misbruikt. Dat claimt althans een bron van schrijver Ian Halperin, die aan een boek over de familie Kardashian werkt.

"Bruce heeft me verteld dat hij als kind is misbruikt, maar hij heeft me nooit verteld wie de misbruiker was", zo zegt de bron in het boek Kardashian Dynasty, dat RadarOnline vast heeft mogen lezen. "Ik weet dat het hem achtervolgde."

De stiefvader van Kim Kardashian, die voor haar transformatie tot vrouw vorig jaar Bruce heette, zou in haar eigen boek uit 1996 naar kindermishandeling hebben verwezen. "Ik werd met touw vastgebonden aan een paal in het midden van de tuin", zo citeert Halperin uit het boek Finding The Champion Within.

De 66-jarige realityster en voormalig Olympisch zwemkampioen heeft nog niet op het bericht gereageerd.

'Caitlyn Jenner misbruikt als kind'
'Caitlyn Jenner misbruikt als kind' (Foto: BuzzE)

Haase van baan geveegd in Monte Carlo

Tennisser Robin Haase heeft in Monte Carlo niet lang kunnen genieten van zijn rentree op de tennisbaan. De nummer 62 van de wereldranglijst was niet opgewassen tegen Damir Dzumhur (ATP-99): 2-6 en 0-6. De partij tegen de Bosniër duurde slechts 47 minuten.

Haase keerde terug op de tennisbaan na een knieblessure. Ook zag hij zijn coach gearresteerd worden als verdachte in de zaak Koen Everink. De zakenman werd in maart vermoord gevonden in zijn huis in Bilthoven.

Dit is Haase niet in de koude kleren gaan zitten en in Monte Carlo was hiervan alles te merken. De Nederlander leverde direct zijn service in, maar wist nog wel een keer terug te breaken. Daarna stapelden de fouten zich op en werd hij na een snelle afstraffing uit zijn lijden verlost.

Schaatsers Team Stressless op zoek naar nieuw team

Zonder stress de zomer in gaan is er voor de schaatsers van Team Stressless niet bij. Nadat de hoofdsponsor eerder deze winter aankondigde de geldkraan dicht te draaien is het team er niet in geslaagd een nieuwe geldschieter te vinden. Dit betekent dat de Belg Bart Swings, de Nederlander Jan Blokhuijsen en de Amerikaanse Brittany Bowe een nieuwe broodheer moeten zoeken.

Bart Veldkamp was manager van de ploeg. "We hebben een succesvol seizoen achter de rug met internationale rijders. Met onze hoofdsponsor Stressless, de coaches en atleten hebben we het maximale uit de samenwerking weten te halen. We zijn in gesprek geweest met meerdere bedrijven, maar we hebben helaas geen opvolger kunnen vinden. Nu nog verder zoeken naar een sponsor is geen optie. De schaatsers beginnen met hun tweejarige voorbereiding naar de Olympische Spelen toe en hierin hebben ze zekerheid nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ze snel onderdak zullen vinden in een nieuwe setting."

Het team werd in 2013 opgezet om de Belg Swings naar de Olympische Spelen van 2014 in Sochi te leiden. Afgelopen seizoen kreeg de ploeg een internationaal karakter met naast de al genoemde Blokhuijsen en Bowe ook de Australiër Daniel Greig en de Nederlandse Manon Kamminga in de gelederen.

Streaming helpt muziekbranche aan meer omzet

De mondiale muziekindustrie heeft de omzet afgelopen jaar zien toenemen, na twintig jaar van vrijwel onafgebroken dalingen. Dat is te danken aan de sterke groei van streamingdiensten als Spotify, Apple Music, Deezer en Napster, meldde brancheorganisatie IFPI dinsdag.

De muziekbranche behaalde in 2015 een omzet van 15 miljard dollar (13 miljard euro), ruim 3 procent meer dan een jaar eerder. De digitale omzet nam met meer dan 10 procent toe tot 6,7 miljard dollar, en was daarmee voor het eerst groter dan de inkomsten uit de verkoop van fysieke geluiddragers.

Streamingdiensten brachten 2,9 miljard dollar in het laatje, wat neerkomt op een groei van 45 procent. Het aantal betalende klanten nam met twee derde toe tot 68 miljoen. Dat is mede te danken aan het groeiende aantal consumenten met een smartphone en snel mobiel internet.

YouTube
IFPI beklaagt zich in zijn jaarverslag desondanks over het nog altijd enorme aanbod aan gratis toegankelijke muziek. Dat zorgt ervoor dat de inkomsten van artiesten en producenten nog steeds veel minder sterk toeneemt dan de muziekconsumptie, aldus de brancheorganisatie.

Met name het grote aanbod op YouTube is de muziekindustrie al jaren een doorn in het oog. De videowebsite van internetreus Google telt wereldwijd ruim 900 miljoen gebruikers. Vele malen meer dan de 68 miljoen betalende gebruikers van streamingdiensten.

Het deel van de advertentieopbrengsten dat Google afdraagt aan de muziekindustrie, is evenwel goed voor slechts 4 procent van de totale inkomsten van de branche. Daar moet verandering in komen, vindt bestuursvoorzitter Frances Moore van IFPI.

Streaming helpt muziekbranche aan meer omzet
Streaming helpt muziekbranche aan meer omzet (Foto: BuzzT)

Coen en Sander kunnen niet zonder elkaar

Coen en Sander kunnen maar moeilijk zonder elkaar. Dat zeggen ze in een interview met de Viva. De twee radiomakers maken al bijna 12,5 jaar samen radio en zijn in die tijd goede vrienden geworden. "Coen is mijn milt; ik kán wel zonder 'm, maar het is toch fijn dat ik 'm heb."

Hoewel de twee goede vrienden zijn, zien ze elkaar buiten het werk om maar zelden. "We werken al de hele week samen en willen het graag een beetje 'fris' houden. In onze vrije tijd gaan we daarom ieder onze eigen weg", zegt Coen Swijnenberg. Sander is het daar roerend mee eens, maar tegelijk wordt duidelijk dat de twee elkaars tegenpolen zijn. "Coen en ik zijn zó verschillend. We vulden elkaar daardoor heel goed aan", aldus Sander Lantinga.

Er zijn ook wel eens irritaties 'maar we agree to disagree', aldus Sander. "Het is niet zo dat we dan 's avonds de auto in stappen en denken: godgloeiendepestkop, ik schop morgen z'n kop eraf", gaat hij verder. "Het mag ook wel knetteren af en toe", vat Coen het samen.

Coen en Sander kunnen niet zonder elkaar
Coen en Sander kunnen niet zonder elkaar (Foto: BuzzE)

Rutte hekelt democratie

Afgelopen woensdag hebben we kunnen stemmen bij het referendum over het associatieakkoord met Oekraïne. Het resultaat liegt er niet om: een overduidelijk 'NEE'. Op je dikke muil, Brussel! Een keihard 'NEE' tegen het expansionisme van de EU, een keihard 'NEE' tegen militaire samenwerking met een land in burgeroorlog, een keihard 'NEE' tegen miljarden in de zakken van oligarchen en ander gespuis.

BMW boekt verkooprecord in maart

BMW heeft in maart voor het eerst meer dan 200.000 auto's in een maand verkocht. De Duitse fabrikant liet zich dinsdag dan ook positief uit over de verwachte gang van zaken in de rest van dit jaar.

De verkoop van het kernmerk BMW steeg ten opzichte van februari met 2,9 procent tot 201.000 stuks. Inclusief de dochtermerken Mini en Rolls-Royce namen de verkopen met 3,5 procent toe tot 240.659 auto's. Het maandrecord is vooral te danken aan de grote vraag naar de onlangs geïntroduceerde Mini Clubman. De verkoop van Mini's steeg met 6,6 procent.

In het eerste kwartaal bracht BMW 557.600 wagens aan de man, een stijging van 5,9 procent die vooral in Europa en Azië werd gerealiseerd. "Ik ben ervan overtuigd dat deze positieve trend gedurende dit jaar aanhoudt", zei verkoopdirecteur Ian Robertson.

BMW boekt verkooprecord in maart
BMW boekt verkooprecord in maart (Foto: ANP)

Spotify dreigt Europa rug toe te keren

Spotify wordt vaak aangehaald als het grote voorbeeld voor de Europese techindustrie, maar de Zweedse muziekdienst dreigt nu met een vertrek uit Europa. In een open brief op Medium schrijven oprichters Daniel Ek en Martin Lorentzon dat er drastisch iets moet veranderen wil het bedrijf niet tientallen banen naar de Verenigde Staten verplaatsen.

De frustratie van de twee bestuurders lijkt in eerste instantie vooral gericht op de Zweedse overheid. Stockholm krijg het verwijt dat het nieuwkomers te moeilijk maakt zich fatsoenlijk te kunnen vestigen in Zweden. Er is volgens Ek en Lorentzon een chronisch tekort aan betaalbare huurwoningen en daarmee legt de Scandinavische stad het volgens het duo af tegen bijvoorbeeld New York, Londen en Singapore. Andere punten van kritiek hebben betrekking op het in hun ogen gebrekkige onderwijs in Zweden en het financiële klimaat in Zweden.

Overigens is het probleem niet beperkt tot Zweden. Volgens de twee entrepreneurs is het vooral een Europees probleem. Ze vragen zich hardop af waarom Europa, dat meer inwoners heeft dan de Verenigde Staten, er niet in slaagt een 'eigen' Apple, Google, Microsoft of Facebook van de grond te krijgen.

Spotify dreigt Europa rug toe te keren
Spotify dreigt Europa rug toe te keren (Foto: BuzzT)

André Hazes wordt vader

André Hazes junior wordt vader. In een bericht op Instagram laat hij weten dat zijn 'wens in vervulling' is gegaan.

Hij schrijft dat hij samen met zijn vriendin Monique een kleintje verwacht in oktober. "Wij zijn in de zevende hemel en genieten in alle rust en met heel veel dankbaarheid van onze vakantie."

Eerder zei Hazes al dat hij klaar was voor kinderen. Hij schreef het nummer 'Weet dat je welkom bent' over zijn hoop op een kleintje. "Ik ben stabiel genoeg, dus als het nu zou gebeuren dan is het welkom", zei hij eind februari.

André Hazes junior wordt vader
André Hazes junior wordt vader (Foto: BuzzE)

Oculus Rift laat op zich wachten

Oculus heeft klanten die nog wachten op hun virtual reality-bril Rift een mail gestuurd met daarin de nieuwe leverperiode. Veel mensen die de vr-bril in maart hadden moeten krijgen, kunnen het apparaat pas eind mei of begin juni verwachten. Dat meldt Tweakers.

Begin april maakte Oculus bekend dat het bedrijf niet kon voldoen aan de beloofde levering eind maart van alle bestellingen die in januari zijn geplaatst. Hoewel er klanten zijn die hun bril op tijd kregen, zijn er ook veel orders nog niet voldaan. Dinsdag heeft Oculus klanten opnieuw een e-mail gestuurd. Veel mensen die de bril in januari hebben besteld, krijgen nu te zien dat hun Rift pas in de loop van mei of begin juni wordt verzonden.

Oculus Rift laat op zich wachten
Oculus Rift laat op zich wachten (Foto: BuzzT)

IMF voorziet stabiele groei in Nederland

De Nederlandse economie groeit dit en volgend jaar nagenoeg even sterk als in 2015. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in nieuwe prognoses voor de Nederlandse economie, die dinsdag werden gepubliceerd.

De Nederlandse economie groeit volgens het fonds dit jaar met 1,8 procent, na een plus van 2 procent in 2015. In 2017 wordt naar verwachting een groei van 1,9 procent gerealiseerd. De voorspelling voor 2016 is nu een fractie lager dan in februari.

De werkloosheid in Nederland neemt dit jaar naar verwachting af van 6,9 naar 6,4 procent van de beroepsbevolking. Voor 2017 wordt een verdere afname naar 6,2 procent voorzien. De inflatie blijft volgens de modellen van het IMF bijzonder laag, met 0,3 procent dit jaar en 0,7 procent in 2017.

De prognoses voor de Nederlandse economie komen nagenoeg overeen met die van het Centraal Planbureau.

IMF voorziet stabiele groei in Nederland
IMF voorziet stabiele groei in Nederland (Foto: ANP)

Geen afwijkingen in uitslag referendum

De opkomst bij het Oekraïne-referendum bedroeg 32,28 procent en 61 procent van de kiezers stemde tegen het verdrag. Dat maakte de Kiesraad dinsdag bekend. Daarmee wijkt de definitieve uitslag niet af van de voorlopige uitslag van de ANP Verkiezingsdienst die op de stemdag naar buiten kwam.

Op 6 april zijn 4.113.613 geldige stemmen uitgebracht. Hiervan waren 2.509.395 tegen het verdrag, terwijl de voorstanders 1.571.874 stemmen kregen. Er werden 38.000 ongeldige stemmen uitgebracht. Er waren geen grote afwijkingen in vergelijking met andere verkiezingen.

Geen afwijkingen in uitslag referendum
Geen afwijkingen in uitslag referendum (Foto: ANP)

Apotheker: beter kinderen dan condooms

Een apotheker uit Berlijn wil met een eigen bijsluiter bij condoomverpakkingen zijn klanten stimuleren na te denken over anticonceptie. Volgens Andreas Kersten zouden condoomkopers beter kunnen kiezen voor kinderen dan een anticonceptiemiddel gebruiken. "Kinderen zijn iets heel positiefs", verklaarde de apotheker tegen Duitse media.

Daarom maakt de apotheker reclame voor een zorgvuldige afweging bij het kiezen van een voorbehoedmiddel. Zo staat op de bijsluiter: "Span u in voor een fundamentele openheid en bereidheid om kinderen te krijgen".

Zijn oproep krijgt bijval van belijdende katholieken. De woordvoerder van het aartsbosdom Berlijn, Stefan Förner, noemt het idee 'origineel'. De apotheek schrijft niemand iets voor, maar pleit slechts voor een 'levensverrijking door kinderen'.

De Alliantie voor seksuele Vrijheid daarentegen kritiseert het initiatief van de apotheker. Een woordvoerster zei dat de apotheker 'de christelijk-fundamentalistische anti-abortusbeweging vertegenwoordigt, die vrouwen het recht van seksuele participatie in de weg staat'.

Apotheker: beter kinderen dan condooms
Apotheker: beter kinderen dan condooms (Foto: BuzzO)

Asscher zet Denk-Turk op zijn plaats

Minister Lodewijk Asscher (PvdA) heeft het Turkse Denk-kamerlid Selçuk Öztürk er op gewezen dat hij Erdogan niet is en niet alles zomaar kan roepen. De Denk-Turk opperde tijdens het vragenuurtje dat het verzamelen van info over radicaliserende ploflims gelijkstond aan stasipraktijken.

Asscher reageerde direct op de vuige insinuatie. “Het is een gotspe dat dit zo wordt uitgelegd door iemand die niet langer dan 5 seconden nadenkt.”, stelde de PvdA’er tegen zijn ex-collega. Later zei de minister dat hij dit soort kwalijke geneuzel over vrijwilligers en jeugdwerkers, die hard werken aan onze veiligheid binnen de Nederlandse samenleving, niet over zijn kant kon laten gaan.

Denk is een splinterpartijtje van de PvdA dat is gevormd toen de twee Denk-Turken in 2014 niet meer door een deur konden met het PvdA integratiebeleid.

Den Haag: subsidies terug wegens te hoog loon

De gemeente Den Haag wil subsidies terugkrijgen van 25 instellingen. Sommige bestuurders verdienden in 2014 meer dan wettelijk toegestaan. Daarom moeten de organisaties het bedrag dat de top te veel verdiende, teruggeven aan de gemeente.

Het gaat om een totaalbedrag van 405.000 euro, meldde Den Haag dinsdag. Een van de instellingen moet ruim 50.000 euro teruggeven. Het laagste bedrag is 158 euro.

Het maximumsalaris bij publieke instellingen is gekoppeld aan het jaarsalaris van een minister. Dat is 178.000 euro. Den Haag heeft al eerder instellingen gekort. Een paar organisaties vochten dat tevergeefs aan bij de rechter.

Den Haag: subsidies terug wegens te hoog loon
Den Haag: subsidies terug wegens te hoog loon (Foto: ANP)

Moderne auto bespiedt eigenaar

Wie een nieuwe auto aanschaft, moet weten dat die een heleboel datagegevens opslaat over zaken als rijgedrag, brandstofverbruik en rijroutes. Vooral bij elektrische auto's is de hoeveelheid informatie die beschikbaar komt enorm.

Brancheorganisatie Bovag houdt dinsdagmiddag het symposium Wie zit er aan de knoppen? over de beschikbaarheid van de gegevens en wat er precies mee gebeurt. Volgens de Bovag moet het eerst en vooral gaan om de klant. "Privacy is een randvoorwaarde. De bestuurder of eigenaar van een auto moet weten dat er een hele lijst aan gegevens vrijkomt en toestemming geven voor verspreiding, of dat juist niet toestaan", aldus een woordvoerder.

Moderne auto's versturen ook privacygevoelige informatie naar de fabrikant, bijvoorbeeld of iemand de veiligheidsgordel om heeft gedaan en wat de laatste honderd bezochte parkeerplaatsen zijn.

Auto wordt rijdende harde schijf
Auto wordt rijdende harde schijf (Foto: BuzzT)

'Harrison Ford is enige Indiana Jones'

De rol van Indiana Jones zal nooit door een andere acteur dan Harrison Ford worden gespeeld. Dat is tenminste het idee van producent Frank Marshall van de filmserie. "We gaan het niet zo doen als bij James Bond", zei hij tegen Variety.

Hetzelfde geldt voor Jason Bourne, gespeeld door Matt Damon. "We vinden die personages iconisch en dat zijn de enige acteurs die ze kunnen spelen." Marshall sloot een nog groter aantal Indiana Jones-films niet uit.

In 2019 komt de volgende film uit over de avontuurlijke archeoloog, gespeeld door de inmiddels 73-jarige Ford. Dat is het eerste deel sinds Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull uit 2008. De eerste drie films uit de serie verschenen in de jaren 80.

'Harrison Ford is enige Indiana Jones'
'Harrison Ford is enige Indiana Jones' (Foto: BuzzE)

Monument Hilversumse slachtoffers MH17

Precies twee jaar na de ramp met de MH17 wordt er in het Dudokpark een herinneringsmonument onthuld voor de Hilversumse slachtoffers. Bij de vliegtuigramp op 17 juli 2014 in Oekraïne kwamen vijftien mensen uit de stad om het leven.

Het monument bestaat uit vijftien bronzen zonnebloemen, voor ieder slachtoffer een, die in een kring door bladeren met elkaar verbonden zijn. Voor het monument komt een bank te staan waarin de namen van de Hilversumse slachtoffers zijn gegraveerd.

De nabestaanden hebben zelf aan de gemeente aangegeven dat een herinneringsmonument op een centrale en toegankelijke locatie in Hilversum belangrijk voor hen is. Daarom is er volgens de gemeente besloten een monument voor de Hilversumse slachtoffers te ontwerpen.

Volgens de gemeente zijn er diverse signalen dat Hilversummers een bijdrage willen leveren aan de realisatie van het monument. Er is daarom een rekeningnummer geopend waarop mensen tot 17 juni geld kunnen storten. "Het wordt dan een monument van en voor Hilversummers", aldus de gemeente, die garant staat voor de kosten. Voor het monument is een bedrag van 50.000 euro nodig.

Bij de vliegramp kwamen alle inzittenden om het leven. Onder de 298 slachtoffers waren 196 Nederlanders. Op Schiphol komt er ook een monument voor alle slachtoffers. Op een locatie bij Vijfhuizen, aan de westkant van de Polderbaan, komt een herdenkingsbos van 298 bomen - een voor elk slachtoffer - die geplant worden in de vorm van een lint.

Monument Hilversumse slachtoffers MH17
Monument Hilversumse slachtoffers MH17 (Foto: ANP)

Mihajlovic weg bij Milan; Brocchi maakt seizoen af

AC Milan heeft hoofdtrainer Sinisa Mihajlovic de laan uitgestuurd. Dit meldt de Italiaanse club via de officiële kanalen. De Milanezen bedanken Mihajlovic voor het werk dat hij met 'inzet en integriteit' heeft verricht. Christian Brocchi neemt het stokje over van zijn Servische collega en maakt het seizoen als interim-trainer af.

De Rossoneri hebben nog zeven wedstrijden te spelen: zes competitieduels en op 21 mei de finale van de Coppa Italia tegen Juventus. In de Serie A staat de grootmacht van weleer op de zesde plaats.

Mihajlovic deed het twee jaar goed als trainer van Sampdoria en werd medio 2015 aangesteld als opvolger van Filippo Inzaghi. Al snel kwam de 47-jarige coach onder druk te staan vanwege een dramatische start, met vier nederlagen in de eerste zeven duels. Na vijf duels op rij zonder zege is het nu einde oefening voor de oud-prof, die het 38 duels heeft volgehouden bij Milan.

Brocchi is een bekende bij Milan. Tussen 2001 en 2008 kwam de voormalig middenvelder uit voor Milan en tot aan vandaag was hij er jeugdtrainer. In principe heeft de 40-jarige Italiaan tot aan de zomer de touwtjes in handen, maar misschien mag hij de vervallen topclub ook wel het nieuwe seizoen in leiden.

Milan stuurt Sinisa Mihajlovic de laan uit (Pro Shots/Insidefoto)
Milan stuurt Sinisa Mihajlovic de laan uit (Pro Shots/Insidefoto)

Meer vrouwen en heteromannen met chlamydia

Het aantal vrouwen en heteroseksuele mannen dat afgelopen jaar positief getest is op de soa chlamydia, is gestegen. In totaal kregen 18.585 mensen de diagnose chlamydia, 5 procent meer dan in 2014. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Thermometer seksuele gezondheid 2015 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Hierin staan gegevens over het voorkomen van soa en hiv onder hoogrisicogroepen in Nederland. In totaal lieten 136.347 mensen een soa-test doen het afgelopen jaar. Dat zijn er 3 procent minder dan het jaar daarvoor.

Bij meer dan 17 procent werd daadwerkelijk een of meerdere soa aangetroffen. In 2014 had 15,5 procent van de geteste mensen een seksueel overdraagbare ziekte.

Meer vrouwen en heteromannen met chlamydia
Meer vrouwen en heteromannen met chlamydia (Foto: ANP)

Bonden blokkeren Belgische kerncentrale

Vakbondsleden blokkeren dinsdag de Belgische kerncentrale Tihange, niet ver van Maastricht. Het personeel klaagt al maanden over de bedrijfsvoering, reden voor de vakbonden om in actie te komen.

Alleen werknemers die nodig zijn voor het aansturen van de reactor mogen sinds 05.00 uur naar binnen. Onderhoudsmedewerkers, leidinggevend en administratief personeel en externe bedrijven wordt de toegang ontzegd. Militairen die de centrale bewaken worden wel toegelaten.

De directie van de kerncentrale aan de Maas zegt verrast te zijn door de actie. Bonden en directie gaan in de loop van dinsdag in gesprek.

Bonden blokkeren Belgische kerncentrale
Bonden blokkeren Belgische kerncentrale (Foto: ANP)

Winkels Tilburg ontruimd na bommelding

In Tilburg is dinsdagmiddag een Albert Heijn XL ontruimd. Dat gebeurde nadat in het naastgelegen filiaal van Gall & Gall een man was binnengelopen met de melding dat er een bom zou ontploffen. De man reed daarna weg op een scooter, meldt de politie.

Inmiddels zijn ook nog andere winkels in de buurt van de Albert Heijn ontruimd. Het personeel van de winkels staat buiten.

Winkels Tilburg ontruimd na bommelding
Winkels Tilburg ontruimd na bommelding (Foto: ANP)

Boete op zwart vermogen verdubbelt

Mensen die een zwart vermogen in het buitenland alsnog bij de fiscus willen melden, moeten opschieten. De boete wordt vanaf 1 juli verdubbeld van 60 procent van de ontdoken belasting naar 120 procent. Mogelijk volgen er nog meer stappen.

Dat maakte staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) dinsdag bekend. Met de verdubbeling wil hij spijtoptanten aansporen alsnog zo snel mogelijk hun vermogen aan te geven. Voor belastingontduikers die niets doen, kan de boete nu al oplopen tot 300 procent.

Wiebes reageert met de stap op de recente onthullingen over het wegsluizen van geld via Panama (Panama Papers). De bewindsman wijst er verder op dat de Belastingdienst vanaf 2017 de bankgegevens krijgt uit honderd landen.

"De boodschap luidt: verstoppen kan niet langer. Het spel is klaar", aldus Wiebes. "Hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt."

Boete op zwart vermogen verdubbelt
Boete op zwart vermogen verdubbelt (Foto: ANP)

Muse vraagt De Staat mee op tournee

De Nederlandse rockband De Staat is gevraagd om te gaan toeren met de Britse band Muse. Dat meldt de Nijmeegse band op Facebook. Ook Muse zelf heeft het op zijn site gemeld. Van 2 tot en met 21 mei speelt De Staat in dertien shows mee in de Drones-tournee van Muse.

Daardoor vervallen wel de optredens van De Staat op Bevrijdingsfestival (5 mei) en het Belgische Clamotte Rock Festival (7 mei). Muse en De Staat treden in mei op in onder meer Lissabon, Madrid, Wenen, Zurich en Milaan.

Zanger Torre Florim noemt het "een geweldige kans en een belachelijk grote eer" dat Muse ze heeft gevraagd op tournee te gaan. Eerder trok de Nijmeegse band al door Europa, Canada en Amerika. 

Muse brengt alternatieve rock, en mixt hardrock met klassiek en elektronisch. De Staat bracht in januari het studioalbum 'O' uit, kreeg een Edison voor beste videoclip en een 3FM-award voor beste album.

Muse vraagt De Staat mee op tournee
Muse vraagt De Staat mee op tournee (Foto: BuzzE)

Eenjarige proef met ov-toeristenkaart

Er komt een één jaar durende proef met een ov-toeristenkaart. Het moet er voor zorgen dat buitenlandse bezoekers eenvoudiger meer plekken in Nederland kunnen bezoeken. Met de kaart kunnen toeristen een dag voor een vast bedrag reizen met alle vormen van het openbaar vervoer.

De kaart moet het aanbod voor toeristen 'een kwaliteitsimpuls geven', schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) dinsdag aan de Kamer. Toeristen (maar ook andere reizigers) kunnen nog deze zomer met de kaart reizen. Partijen in de Tweede Kamer hadden aangedrongen op de komst van de kaart.

Vorig jaar bezochten bijna vijftien miljoen buitenlandse toeristen ons land.

Eenjarige proef met ov-toeristenkaart
Eenjarige proef met ov-toeristenkaart (Foto: ANP)

Khloe Kardashian doet boekje open over seks

Khloe Kardashian wist jarenlang niet wat een orgasme was. Dat schrijft ze op haar website. Daar doet ze een boekje open over haar seksleven en haar eerste keer.

Ze schrijft dat ze vijftien was toen ze voor het eerst seks had. Haar bedpartner was een oudere man. "Ik kan me niet herinneren dat het pijn deed, maar ik herinner me wel dat ik gewoon wilde dat het voorbij was. Je gaat de eerste keer zeker geen orgasme hebben. Ik heb dat jaren niet gehad", aldus Khloe. "Ik wist niet eens hoe het voelde totdat ik er een had. Ik vond de intimiteit gewoon prettig. Toen het wel gebeurde, dacht ik ineens: 'Oh, dus zo voelt dat!'."

Khloe schrijft ook over haar eerste zoen en haar eerste verbroken relatie.

Khloe Kardashian doet boekje open over seks
Khloe Kardashian doet boekje open over seks (Foto: BuzzE)

Brute executie in Gears of War 4

Er komt steeds meer informatie van Gears of War 4 naar buiten. Deze keer verrast Microsoft ons met een korte clip waarin één van de executies te zien is. Het is ook de eerste keer dat we bewegende ingame beelden te zien krijgen.

Eigenaren van Gears of War: Ultimate Edition kunnen vanaf achttien april tot één mei aan de slag in de open beta. Overige geïnteresseerden kunnen vanaf vijfentwintig april hun gang gaan.

Gears of War 4 wordt ontwikkeld door The Coalition en speelt zich 25 jaar na de gebeurtenissen van Gears of War 3 af. De game verschijnt op 11 oktober exclusief voor Xbox One.


Koblenko poseert naakt tegen social media

Victoria Koblenko heeft op Instagram een foto geplaatst, waarop ze volledig naakt te zien is. Koblenko is geheel goud geschilderd en poseert voor de camera van fotograaf Jasper Suyk alsof ze een stuk voedsel is. De post draagt de titel 'Gefileerd!'.

Koblenko heeft de foto geplaatst als protest tegen asociaal gedrag op social media. "Er is iets wat me al geruime tijd ernstig zorgen baart. Hoe sociale media steeds meer een podium worden voor asociaal gedrag. Hoe mensen anoniem seksistische, racistische en discriminerende uitingen doen. Straffeloos, schijnheilig en gewetenloos schermen mensen met de vrijheid van meningsuiting zonder zich rekenschap te geven van het feit dat we in Nederland alles mogen zeggen, maar dat dat niet gelijk staat aan de fatsoensnorm waarbij je alles hoeft te zeggen."

De actrice en presentatrice beschrijft hoe ze op social media voor van alles wordt uitgemaakt. "Domme hoer werd een categorie op zich", schrijft ze. "Mijn IQ zou gelijk zijn aan dat van een veldmuis, mijn intellect aan een krop sla en mijn talent gelijk aan een slipje."

 

Gefileerd! Soms zegt een beeld meer dan duizend mean tweets. 'Er is iets wat me al geruime tijd ernstig zorgen baart. Hoe sociale media steeds meer een podium worden voor asociaal gedrag. Hoe mensen anoniem seksistische, racistische en discriminerende uitingen doen. Straffeloos, schijnheilig en gewetenloos schermen mensen met de vrijheid van meningsuiting zonder zich rekenschap te geven van het feit dat dat we in Nederland alles mogen zeggen niet gelijk staat aan de fatsoensnorm waarbij je alles hoeft te zeggen. Een hoop mensen was het niet met me eens in de aanloop naar het referendum en dat moet kunnen. Maar nog niet eerder heb ik zoveel door haat gedreven berichten gelezen. Het onschuldige doch denigrerende ‘lieverd’ en ‘pop’ maakten plaats voor ontelbare variaties van hoer. Kuthoer, nazihoer, pijphoer, hoer van de duivel. Domme hoer werd een categorie op zich. Mijn IQ zou gelijk zijn aan dat van een veldmuis, mijn intellect aan een krop sla en mijn talent gelijk aan een slipje. Ik was de Joseph Goebbels van Oekraïne en deze varkenssnuit moest vooral oprotten, optiefen, wegwezen, opzouten naar mijn ‘eigen’ land, al dan niet met een oprotpremie. Ik heb nog nooit zoveel mensen moeten blocken. Maar mensen vonden hun recht op ‘alles mogen zeggen’ zo heilig dat ze terug bleven komen onder een andere naam/profiel om hun recht af te dwingen. Schaamteloos. Toen @jaspersuyk impact wilde vertalen naar een beeld, werd al snel duidelijk dat we wilden werken met een onaantastbare buitenkant die ‘levend’ wordt wanneer de onzichtbare, anonieme ‘gast’ er een stuk vlees van snijdt. Niet om te eten, maar puur om te verminken.” @jaspersuyk : Naar mijn mening ziet iedereen Victoria altijd een beetje als een glamour-persoon. Ikzelf had dat ook wel, als ik eerlijk ben. Maar nadat ik een keer met haar had gezeten om te kijken of we samen iets moois konden maken, ondervond ik dat dat totaal niet het geval was. Ik leerde haar kennen als een heel leuk en open persoon, met onwijs veel wijsheid en persoonlijkheid. Toen ik van haar hoorde op welke manier ze soms online wordt aangesproken (lees: verwenst en uitgescholden), bedacht ik het concept van de foto #Gefileerd

Een foto die is geplaatst door Victoria Koblenko (@vkoblenko) op12 Apr 2016 om 4:17 PDT

Omzet muziekindustrie stijgt met 12,5 procent

De Nederlandse muziekindustrie doet het goed. In 2015 is de omzet gestegen met 12,5 procent meldt de NVPI, de brancheorganisatie voor de entertainmentindustrie. De groei komt vooral voort uit het streamen van muziek, bovendien is de omzet van fysieke muziekdragers stabiel gebleven en niet gedaald zoals andere jaren.

De totale omzet is 136,9 miljoen euro. Streaming leverde de muziekindustrie vorig jaar 61,3 miljoen euro op. Downloads van muziek 10,7 miljoen. Opmerkelijk is dat de markt voor muziek op vinyl goed was voor 64,7 miljoen. Een stijging van 2,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De NVPI verwacht dat de stijging van vorig jaar dit jaar wordt voortgezet. Verhalen over dalende inkomsten vanwege piraterij kunnen dus andermaal naar het rijk der fabelen worden geschopt, zoals dat eerder al kon met de opkomst van de cassette, de cd-r en destijds illegale diensten als Napster.

Omzet muziekindustrie stijgt met 12,5 procent
Omzet muziekindustrie stijgt met 12,5 procent (Foto: BuzzE)

Verblijf in IS-regio mogelijk strafbaar

Het vrijwillig verblijven in een gebied waar terroristische organisaties als Islamitische Staat de dienst uitmaken, wordt mogelijk strafbaar. Minister van Justitie Ard van der Steur gaat dat bespreken met het Openbaar Ministerie. Dat schrijft hij in reactie op een motie van VVD, CDA en SGP.

Het zou de mogelijkheden kunnen verruimen om jihadreizigers veroordeeld te krijgen. Nu kan dat lastig zijn in gevallen waarbij de terroristische bedoelingen van een verdachte niet kunnen worden bewezen.

Bij de te bespreken strafbaarstelling is volgens Van der Steur "immers het bewijs dat de verdachte heeft verbleven op door een terroristische organisatie gecontroleerd grondgebied voldoende voor een veroordeling, zonder dat de vraag behoeft te worden beantwoord wat de precieze intenties en gedragingen van de persoon in kwestie zijn geweest."

Verblijf in IS-regio mogelijk strafbaar
Verblijf in IS-regio mogelijk strafbaar (Foto: ANP)

Onderzoek naar 'gevangenisfoto' Abdeslam

De Belgische autoriteiten stellen een onderzoek in naar een gelekte foto van terreurverdachte Salah Abdeslam. Het Nieuwsblad publiceerde dinsdag een foto van Abdeslam die volgens de krant werd genomen in de gevangenis van Brugge.

Het Gevangeniswezen neemt de zaak zeer ernstig op, zegt een woordvoerder tegen de Vlaamse omroep VTM. Hoe de foto naar buiten is gekomen is onduidelijk. "Wij onderzoeken momenteel waar die foto vandaan komt."

De drie weken geleden in Brussel opgepakte Abdeslam heeft een baardje op de foto en ziet er vermoeid uit. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. De Belgische justitie ondervraagt hem momenteel over zijn mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen in Brussel voordat hij aan Frankrijk wordt uitgeleverd.

Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

PvdA-top mag wél Marokkanen discrimineren

PvdA-kopstukken Diederik Samsom en Hans Spekman worden niet vervolgd voor hun omstreden uitspraken over Marokkanen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald. Diederik Samson zei dat Marokkanen een etnisch monopolie op criminaliteit en overlast hebben.

Spekman zei in Vrij Nederland in 2008: "En van celstraf krijgen ze alleen maar meer status in hun groep. Je moet ze zien te raken dat ze hun status juist verliezen. De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen."

Volgens de klagers is sprake van groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van mensen wegens hun ras. Het OM had eerder al besloten Samsom en Spekman hier niet voor te vervolgen. Bovenstaande zou minder erg zijn dan de term 'minder', waarvoor Geert Wilders van de PVV momenteel wél wordt vervolgd.

PvdA-top niet vervolgd voor Marokkanen-quotes

PvdA-top niet vervolgd voor Marokkanen-quotes (Foto: ANP)

Ook Derksen wil minder, minder, minder Marokkanen

Geert Wilders staat niet alleen in zijn wens voor minder Marokkanen, Johan Derksen liet tijdens het tv-programma Voetbal Inside weten dat teveel Marokkanen bij een voetbalclub het functioneren van die clubs schaden of de clubs zelfs doen verdwijnen, schrijft het Algemeen Dagblad.

De presentator houdt er wel rekening mee dat hij nu voor racist uitgemaakt gaat worden, maar dat interesseert hem geen reet. Ook vertelde Derksen dat er een oneerlijk taboe rust op het Marokkanenprobleem binnen voetbalclubs. Vooral clubs in de buurt van enclaves met een grote Marokkanenpopulatie gingen ten onder, aldus Johan. Ook geeft Derksen aan dat hij vanwege de oververtegenwoordiging van Marokkanen is weggegaan uit Gouda.

De reactie op de Social Media zijn wisselend en variëren van herkenning tot veroordeling.

Update 12.48 uur


Het betreffende stuk met Johan Derksen (Met dank aan Wieisdiegast)

Gokkende topbadmintonner mag definitief niet naar Spelen

Topbadmintonner Kento Momota kan definitief een streep zetten door zijn olympische droom. Van de 21-jarige Japanse nummer twee van de wereld bleek vorige week dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan gokken in een illegaal casino in Tokyo. De Japanse badmintonbond liet al weten dat het bijna onmogelijk zou worden voor Momota om in Rio de Janeiro in actie te komen en dat is nu definitief.

Momota is voorlopig geschorst voor onbepaalde tijd, maar volgens Japanse media voor lang genoeg om al zeker te zijn van een einde aan zijn olympische droom. De Japanner is daarnaast dertig dagen geschorst door zijn werkgever NTT East. Bijna alle Japanse topsporters hebben een groot bedrijf als werkgever en komen uit in officiële bedrijfsteams.

Dat geldt ook voor Momota's teamgenoot en collega Kenichi Tago, die naar eigen zeggen Momota heeft overgehaald om mee te gaan naar het casino. Tago smeekte nog om zijn teamgenoot niet te straffen, maar alleen hemzelf aan te pakken, maar dat mocht niet baten. Tago is zelfs ontslagen bij het bedrijf en van de spelerslijst van de badmintonbond geschrapt. 

Zes andere spelers hebben een flinke reprimande gekregen en de coach en manager van het team zijn de laan uitgestuurd voor het niet onder controle houden van hun spelers. De badmintonbond heeft al toegezegd dat nationale teams voortaan speciale voorlichting krijgen om te voorkomen dat dergelijke zaken ooit nog een keer gebeuren. 

Erdogan soap S1E2: 'Satire Erdogan misdaad tegen menselijkheid'

Het satirische filmpje over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat onlangs werd getoond op de Duitse televisie was een misdaad tegen de menselijkheid. Dat heeft de Turkse vicepremier Numan Kurtulmus gezegd, meldt de Duitse zender ARD.

De gewraakte opname, die door de satirist Jan Böhmermann werd omschreven als een "lasterdicht", heeft tot felle kritiek van de lichtgeraakte Turkse president geleid. Hij wil dat Duitsland Böhmermann vervolgt. Kurtulmus doet nog een schepje bovenop die eis door het filmpje te betitelen als een "zware misdaad tegen de menselijkheid".

Duitsland heeft een wet die belediging van een bevriend staatshoofd strafbaar stelt. Als de aanklager tot vervolging wil overgaan moet hij daarvoor wel toestemming krijgen van de regering, aldus de ARD.

Regering wil tijd voor reactie referendum

De regering reageert uiterlijk in september op de uitslag van het Oekraïne-referendum van 6 april. Het kabinet is voorstander van een Europees samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Maar doordat een meerderheid tegen stemde, moet de regering haar standpunt heroverwegen.

De evaluatie van het kabinet wordt uiterlijk september aan de Tweede Kamer gezonden, meldde minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) dinsdag. Premier Mark Rutte maakte vorige week woensdag, na bekendmaking van de uitslag, al meteen bekend dat de regering het verdrag niet "zonder meer" zou bekrachtigen.

De uitslag is niet de uitkomst waarop het kabinet had ingezet, aldus Koenders. De regering begeeft zich nu op "onontgonnen" terrein.

De Kiesraad maakt dinsdagmiddag de definitieve uitslag bekend over het raadgevend referendum. Uit de voorlopige uitslag blijkt dat 61,1 procent tegen stemde. De opkomst was met 32,2 procent boven de vereiste drempel van 30 procent en daarmee volgens de door de regering zelf opgestelde spelregels geldig.

Overigens schrijft artikel 11 van de Wet Raadgevend Referendum voor dat "Indien onherroepelijk is vastgesteld dat een referendum heeft geleid tot een raadgevende uitspraak tot afwijzing, wordt zo spoedig mogelijk een voorstel van wet ingediend dat uitsluitend strekt tot intrekking van de wet of tot regeling van de inwerkingtreding van de wet."  De tijd om uitgebreid de reet af te vegen met de uitslag van het referendum is wettelijk gezien mogelijk dus helemaal geen optie. GeenPeil eist dat de regering zich aan die wet houdt.

Regering neemt tijd voor reactie referendum
Regering wil tijd voor reactie referendum (Foto: ANP)

Koeman: "Communicatieles voor spelers Southampton"

Het is Ronald Koeman een doorn in het oog dat de voetballers van tegenwoordig allemaal bezig zijn met hun smartphones en een grote koptelefoon op hebben. Ze leven hierdoor in hun eigen wereldje en hebben te weinig oog voor hun teamgenoten, ook op het veld. De trainer van Southampton heeft er iets op bedacht: wekelijkse communicatielessen.

Koeman: "We doen iedere week trainingssessies die volledig gericht zijn op communicatie en concentratie. Toen ik speelde, kaartten we in de bus naar wedstrijden. We praatten en communiceerden. Nu zet iedereen zijn koptelefoon op en is in zijn eigen wereld. Voor jonge spelers draait het meer om henzelf en minder om communicatie met de rest van de ploeg."

Dat gebrek aan communicatie is ook op het veld terug te zien, terwijl juist door elkaar goed aan te voelen en te communiceren het verschil gemaakt kan worden. "Zelfs als het alleen maar is om je medespelers te waarschuwen."

Timmer stopt als schaatscoach

Marianne Timmer stopt als coach van haar schaatsteam. De 41-jarige drievoudig olympisch kampioene had de afgelopen drie seizoenen samen met Gianni Romme de rijders van Team Continu onder haar hoede. Ze gaat verder als onafhankelijk adviseur, zo meldde ze aan de Telegraaf.

De huidige ploeg van Timmer kende een lastig jaar. Zo werd schaatsster Thijsje Oenema opnieuw getroffen door kanker en was Margot Boer aan haar laatste seizoen bezig. Timmer: "Maar daarvoor heb ik prachtige jaren gehad met mijn meiden en mooie successen geboekt."

Hoe de toekomst van het team eruit gaan zien weet Timmer niet. "We zijn aan het kijken hoe we iedereen elders onder kunnen brengen richting Pyeongchang 2018. De ploeg houdt op te bestaan, in ieder geval in de setting van afgelopen seizoen. Maar met Continu kijken we of we ze kunnen behouden als co-sponsor."

In ieder geval is de coach er niet meer direct als coach bij betrokken. "Ik denk dat ik op andere terreinen beter tot mijn recht kom. Ik heb goed nagedacht en me afgevraagd of ik in mijn werk als coach mijn ei wel volledig kwijt kon. In alle eerlijkheid denk ik dat mijn grote kracht elders ligt."

Microsoft komt met BSOD QR-code

Iedere pc-gamer heeft het weleens meegemaakt: een Blue Screen Of Death (BSOD). Als je pc opeens niets meer doet, vervolgens een blauw scherm weergeeft en (als je geluk hebt) opnieuw opstart. Heel vervelend en meestal erg onverwacht. Microsoft komt met een innovatie om de oorzaak van de crash snel en makkelijk te achterhalen.

BSOD in Windows 8
BSOD in Windows 8

Bij een BSOD staat meestal de reden van de crash onderaan het scherm. Dit kan een behoorlijke lange algemene omschrijving zijn. Gebruikers hebben vaak geklaagd dat ze niet genoeg tijd hebben om de hele foutmelding op te schrijven voordat de pc reboot. Microsoft gaat met de Windows 10 Insider build 14316 (de laatste bèta-versie voor Windows 10) een QR-code weergeven die je kunt scannen met je smartphone.

Opmerkelijk, omdat Microsoft de QR-scanner juist heeft verwijderd uit Windows 10 Mobile. Als je dus de laatste versie hebt van een Windows-telefoon, dan heb je bar weinig aan deze nieuwe vondst.

BSOD in Windows 10 (beta)

Willibrord gaat voor de dood of de gladiolen

De 74-jarige Willibrord Frequin heeft zich een grote uitdaging op de hals gehaald. Hij gaat deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse, zei hij in de ochtendshow op 100% NL. Het is dit jaar de honderdste Vierdaagse en Willibrord wil het doen nu het nog kan.

Hoewel hij wat kwaaltjes heeft, twijfelde hij naar eigen zeggen geen moment. "Vorig jaar ben ik aan mijn hart geopereerd en laatst is er een tumortje uit mijn been gehaald, maar verder gaat het goed. Dus dit moet ik gewoon nog een keer doen in mijn leven", aldus de oud-journalist.

De voorbereiding op de wandeltocht verloopt nog niet zonder problemen. Dit weekeinde maakte WIllibrord de eerste wandelkilometers op een paar luxe Italiaanse stappers. Dat viel echter nog niet mee. "Alles deed pijn. En dan moet ik straks vier dagen achter elkaar 30 kilometer lopen, ik heb er eigenlijk nu al spijt van."

Willibrord gaat voor dood of gladiolen
Willibrord gaat voor dood of gladiolen (Foto: BuzzE)

Rust bepaalt je uiterlijk voor altijd

Rust is een survival spel, waar je online probeert te overleven in een vijandige wereld. Je begint naakt en moet alles zelf maken, stelen of krijgen. Sinds kort kun je niet bepalen hoe je er uitziet. Het spel beslist welke huidskleur je hebt, of jij een man of vrouw bent en als je een man bent, hoe groot je penis is.

Gamers zijn gewend om hun eigen personage te maken aan het begin van de meeste spellen. Dat zit er dus niet (meer) in bij Rust. Het kan zijn dat je al een jaar speelt met een bruin jongetje dat precies lijkt op jou, maar dat je opeens bent veranderd in een Aziatische met grote borsten. De wijziging is permanent. Dit houdt in dat als je een ander personage aanmaakt onder dezelfde Steam-account, dat je nieuwe personage identiek is aan je oude.

Omdat Rust een first person view heeft, zie je terwijl je speelt alleen je armen en handen. In de menu’s zie je jouw personage in het geheel. Andere spelers zien jou wel in vol ornaat, zoals ontwikkelaar Facepunch Studios het heeft bedacht.

In de oude situatie was er niet eens de mogelijkheid om als een vrouw te spelen. Na de laatste patch dus wel en meteen wordt 50% van alle spelers gedwongen om als dame door het spel te rennen. De patch heeft ook meer mimiek in de gezichten gebracht, mooier gras, prachtige omgevingen en betere textures.

 

Voor degenen die echt niet hiermee kunnen leen, is er een gedeeltelijke oplossing. Steam-gebruiker Hy!£UN35 heeft een programmaatje geschreven waarmee je jouw ras, geslacht en (indien van toepassing) penislengte zelf kunt bepalen, maar dat verandert je uiterlijk alleen voor jou in het spel. Andere spelers zien nog steeds het uiterlijk dat Facepunch heeft uitgekozen. In ieder geval kun jij in de menu’s naar je eigen glorieuze lijf kijken zoals jij het zelf hebt bedacht.

Op het FOK!forum is meer info te vinden over het spel, Nederlandse servers en overlevingstactieken.

Rust logo

Hagel zo groot als een honkbal

Noord Texas lag gisteravond weer in de vuurlinie van enkele zware onweersbuien. Vanuit het westen dreven de buien naar Montague County en dreven via Collin County naar Rockwall County. Het onweer ging gepaard met zware windstoten, enorme regenval maar ook met grote, zeer grote hagelstenen.

In het zwaarst getroffen gebied ligt het plaatsje Wylie, met circa 45000 inwoners, waar de hagel grote schade aanrichtte. Stenen met een diameter van elf centimeter kwamen er uit de lucht vallen en op foto's worden ze al vergeleken met honk- en softballen. De alarmcentrale 911 raakte overbelast door alle meldingen die binnen kwamen uit de omgeving van Wylie. De schade is enorm. In sommige huizen zit er geen raam meer in en ook auto's raakten zwaar beschadigd. 

Het Amerikaanse tornadoseizoen komt langzaam op gang. Eind maart en begin april zijn er ook al tientallen tornado's gespot in het midwesten van de VS. Voor zover bekend zijn er vannacht geen tornado's over Texas getrokken. Het tornadoseizoen in de VS loopt gebruikelijk van maart tot en met juni en eist elk jaar tientallen levens en zorgt voor miljoenen dollars aan schade.  Ook op het forum volgen we soms tot diep in de nacht de tornado's in de Verenigde Staten. 

Noodlanding vliegtuigje op Groningen Airport

Een vliegtuigje met aan boord acht personen heeft dinsdagochtend om iets voor 09.30 uur een noodlanding gemaakt op Groningen Airport Eelde. In de cabine was rook waarop de piloot besloot het toestel zo snel mogelijk aan de grond te zetten, aldus Luchtverkeersleiding Nederland.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Alle passagiers werden zo snel mogelijk uit het vliegtuigje gehaald. De luchthaven werd uit voorzorg gesloten voor al het andere vliegverkeer.

Noodlanding vliegtuigje op Groningen Airport
Noodlanding vliegtuigje op Groningen Airport (Foto: ANP)

Na Halalzwemmen nu Blank Zwemmen

Eindelijk is het zover. In navolging op het Halalzwemmen dat recentelijk werd georganiseerd voor en door moslims zodat moslima's volledig gesegregeerd gehouden kunnen worden, is er nu blankzwemmen; een zwemevenement enkel en alleen voor de blanke medemens.

"Totaal afgeschermd zwemmen onder toezicht van blank zwembadpersoneel," garandeert de stichting en volgt daarmee het voorbeeld van de stichting Halalzwemmen. Ook de overige regels zoals kledingvoorschriften en wie wel en niet welkom zijn worden gelijkgesteld.

Verontwaardigd? Op de pagina voor de kaartverkoop kun je meer lezen.

Blank Zwemmen... It's a thing!
Blank Zwemmen... It's a thing!

Nintendo komt met New 3DS XL met SNES-uiterlijk

Nintendo heeft een Super Famicom Edition van de New 3DS XL in Japan aangekondigd. Deze is te pre-orderen in het land van de rijzende zon, maar of het ooit in Europa uitgebracht gaat worden is niet bekend.

De Super Famicom Edition New 3DS XL kost 21,600 yen exclusief 514 yen voor het verzenden in Japan. Voor dat geld krijg je een Super Famicom Edition New 3DS XL, een downloadcode voor een bijpassend thema, een stylus, een 4GB micro-SDHC geheugenkaartje, AR-kaarten en een zooi papier die niemand leest zoals een handleiding en garanties.

Het apparaat zal in juli uitgebracht worden. Mocht je SNES-games willen spelen, dat kan ook, want Nintendo is al begonnen met SNES-titels naar de 'NEW' 3DS te brengen.

New 3DS XL met Super Famicom-uiterlijk

Recordaantal grote datalekken in 2015

Vorig jaar kende een recordaantal van negen enorme datalekken. Per lek werden zeker tien miljoen gegevens gestolen, blijkt uit een jaarlijks veiligheidsrapport van antivirusmaker Symantec, dat dinsdag wordt gepubliceerd. NU.nl schrijft erover.

Er waren ruim driehonderd gemelde aanvallen waarbij criminelen data hebben buitgemaakt. Door cybercriminaliteit zijn er vorig jaar meer dan een half miljard gegevens gestolen of verloren gegaan, stelt Symantec in het rapport.

Elke dag worden meer dan een miljoen aanvallen uitgevoerd op internetgebruikers.

'Recordaantal grote datalekken in 2015'
'Recordaantal grote datalekken in 2015' (Foto: BuzzT)

Farmaceut Mylan berispt voor doodstrafmiddel

Farmaceutisch bedrijf Mylan is door de overheid op de vingers getikt omdat de firma onvoldoende doet om te voorkomen dat een van haar middelen gebruikt wordt bij het uitvoeren van de doodstraf in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf is om fiscale redenen in Nederland gevestigd en moet daardoor voldoen aan Nederlandse mensenrechtenbepalingen.

Mylan fabriceert onder meer het spierverslappende middel rocuronium bromide dat ook door het Amerikaanse gevangeniswezen is gebruikt bij executies. Na aandringen van advocaat Bart Stapert heeft het bedrijf in gesprek met het Nationaal Contactpunt OESO-richtlijnen toegezegd er beter voor te zorgen dat het middel niet meer bij terechtstellingen wordt gebruikt. Contractueel zal ook bij de tussenhandel worden afgedwongen dat het middel niet wordt doorgeleverd aan de Amerikaanse overheid, belooft het bedrijf.

De Nederlandse overheid blijft de zaak in de gaten houden en raadt aan komend jaar de kwestie opnieuw te evalueren.

Farmaceut Mylan berispt voor doodstrafmiddel
Farmaceut Mylan berispt voor doodstrafmiddel (Foto: ANP)

Rotterdamse politiechef klaar met motorbendes

De Nationale Politie is helemaal klaar met motorbendes als Hells Angels, No Surrender, Satudarah, Bandidos en Mongols en wil liefst zo snel mogelijk een verbod. De hoogste Rotterdamse politiechef Frank Paauw zegt dat dinsdag in een interview met De Telegraaf. Vorige week beschoten leden van de Angels en de Mongols elkaar in een bomvolle foyer van een hotel.

De discussie over het wel of niet verbieden van de motorclubs is al jaren gaande. Maar de situatie is volgens Paauw dusdanig verergerd dat het vraagstuk onverminderd de aandacht vraagt. "De incidenten blijven immers maar doorgaan. Ook bij de huiszoekingen na de veldslag van donderdag vinden we weer volop wapens, drugs, grote geldbedragen en zelfs een als creditcard vermomd vlijmscherp mes. Wat moet je met dat soort spullen als je pretendeert een keurige gezelligheidsvereniging te zijn?", zegt Paauw, die het misplaatst noemt dat de bendes zich mooier voor doen dan ze zijn.

Rotterdamse politiechef klaar met motorbendes
Rotterdamse politiechef klaar met motorbendes (Foto: ANP)

Rechter keurt zaak om Stairway To Heaven goed

De rechtszaak om de rockklassieker Stairway To Heaven van de Britse band Led Zeppelin gaat door, meldt Reuters. Een rechter in Los Angeles heeft besloten dat Robert Plant en Jimmy Page van de band volgende maand in de rechtbank moeten verschijnen.

De familie van de inmiddels overleden Amerikaanse gitarist Randy Wolfe van de Amerikaanse groep Spirit zegt dat het beroemde nummer wel erg veel lijkt op Spirits instrumentale nummer Taurus, dat door Wolfe werd gecomponeerd. Spirit en Led Zeppelin waren in 1968 en 1969 samen op tournee. Jimmy Page zou toen geïnspireerd zijn geraakt Stairway To Heaven te schrijven. De nabestaanden van Wolfe willen alsnog erkenning voor de gitarist en stapten daarom in 2014 naar de rechter.

Rechter Gary Klausner heeft nu besloten dat de twee nummers inderdaad gelijk genoeg zijn voor een rechtszaak. De rockers, die miljoenen hebben verdiend aan het nummer uit 1971, moeten op 10 mei verschijnen.

Luister en oordeel zelf...

Paris Jackson zet tattoo op lip

Paris Jackson heeft een nieuwe tattoo laren zetten op een bijzondere plek. Op de binnenkant van haar lip staat nu het woord Motley, naar de band Mötley Crüe.

"Omfg!!!!" schreef Tommy Lee, de drummer van de band, maandag enthousiast op Twitter bij een foto van Paris die de tattoo showt. "@ParisJackson je bent een prachtig wezen."

"Ik ben blij dat je het mooi vindt!!", zo reageerde Paris op de tweet. "De meeste liptattoos zijn tijdelijk en jullie zijn al mijn favoriet sinds ik twaalf was, dus ik dacht waarom niet", zo verklaarde de onlangs 18 jaar geworden dochter van Michael Jackson verder.

Vorige week liet Paris al een tattoo zetten ter ere van haar in 2009 overleden vader. "De koningin van mijn hart", zo staat er op haar linkerpols in Michaels handschrift.

A4 dicht bij Ypenburg na ongelukken

De A4 tussen Rotterdam en Amsterdam is dinsdagochtend bij het knooppunt Ypenburg dicht na twee ongelukken. Op het traject ging het volgens de ANWB kort achter elkaar twee keer mis met een ongeval tussen twee auto's.

Het verkeer kan er nog wel langs op de parallelbaan. Maar er staat al acht kilometer file op de route. Het verkeer krijgt daarom het advies om te rijden via de A13.

Asperge wint terrein

De aspergeteelt in Nederland breidt uit. Eind 2015 was 3570 hectare landbouwgrond in gebruik voor de teelt van het 'witte goud'. Dat is volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek 250 hectare meer dan een jaar eerder. Noord-Limburg was goed voor 190 hectare extra.

Sinds 2000 is het areaal asperges met meer dan 70 procent toegenomen. De provincie Limburg is goed voor 62 procent van het totaal, gevolgd door Noord-Brabant die krap een derde van de teeltoppervlakte herbergt. In Nederland werd afgelopen jaar in totaal 17,1 miljoen kilo asperges geoogst. Hiervan werd circa 3,4 miljoen kilo geëxporteerd, waarvan de helft naar Duitsland.

De afgelopen decennia zijn er forse schommelingen geweest qua teeltoppervlakte asperges. In de jaren zestig werd 5100 hectare landbouwgrond gebruikt voor de aspergeteelt. Krap twintig jaar later was het areaal meer dan gehalveerd om in 1987 weer iets te zijn toegenomen tot 2800 hectare. In 2000 werd een nieuw dieptepunt bereikt met iets meer dan 2000 hectare.

De opbrengst schommelt sinds midden jaren negentig rond de 6 ton per hectare. Afgelopen jaar waren de telers goed voor gemiddeld 5 ton.

Asperge wint terrein
Asperge wint terrein (Foto: ANP)

Inval bij kantoor Mossack Fonseca in Peru

De autoriteiten in Peru hebben een inval gedaan bij een kantoor van juridisch adviesbureau Mossack Fonseca. De Peruaanse belastingdienst liet weten onderzoek te doen naar mogelijke belastingontwijking en fraude.

Een team van de belastingdienst nam onder meer documenten in beslag. De autoriteiten proberen te achterhalen of bedrijven die via Mossack Fonseca zijn opgericht in belastingparadijzen, zijn gebruikt om de wet te overtreden in Peru.

Op televisiebeelden was te zien hoe agenten van de Peruaanse oproerpolitie buiten een woning stonden in het financiële district van Lima. De lokale vertegenwoordigster van het Panamese adviesbureau liet verslaggevers weten dat ze meewerkt met het onderzoek.

Inval bij kantoor Mossack Fonseca in Peru
Inval bij kantoor Mossack Fonseca in Peru (Foto: ANP)

Rihanna net zo lang op 1 als The Beatles

Rihanna's single Work staat inmiddels acht weken op de eerste plaats van de Billboard Top 100 in de Verenigde Staten. De zangeres stond nu in totaal 59 weken lang bovenaan de hitlijst en daarmee heeft ze The Beatles geëvenaard. Alleen Mariah Carey bracht met 79 weken nog meer tijd aan kop door.

Rihanna heeft in totaal veertien nummer 1-hits op haar naam staan, het derde grootste aantal. The Beatles zijn met twintig stuks nog altijd goed voor het grootste aantal, gevolgd door Mariah Carey met achttien.

Work, waarop ook Drake te horen is, staat ook bovenaan de lijsten van meest populaire R&B en Hiphop-nummers, Dance Club Songs en meest gestreamde nummers.

Lichaam vermiste Urker (17) gevonden

De zeventienjarige jongen uit Urk, die vermist werd, is in de nacht van maandag op dinsdag dood aangetroffen. Het lichaam van de tiener werd ontdekt in de Urkervaart. De politie liet weten nog onderzoek te doen.

De jongen was al sinds vrijdagavond vermist. Hij was niet teruggekeerd van een bootfeestje. Volgens Omroep Flevoland werd sinds maandagavond gezocht in de Urkervaart. Daar was een schoen aangetroffen in het riet.

FOK! Wat een weer: regenbuien

In tegenstelling tot gisteren is het vandaag voornamelijk bewolkt en in de noordelijke helft van Nederland kan er regelmatig een bui vallen. In de middag wisselen zon en wolken elkaar af, en is er eveneens regen mogelijk, met kans op onweer. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. 

Zon op 06:48
Zon onder 20:33
Zonkracht

 4 / 2 

Bij Rewimo en qltel staat de magnolia in bloei! Wat een pracht om te zien!

Magnolia
Magnolia

Magnolia
Magnolia

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

 Wikiweetjes van vandaag
1945 Kamp Westerbork werd bevrijd door Canadese militairen. 
1954 Bill Haley en zijn Comets namen het wereldberoemde nummer Rock Around The Clock op. 
1999 Een wagon van de Wuppertaler Schwebebahn stortte neer in rivier de Wupper. 
1999 Op Schiphol werden 440 Noord-Amerikaanse grondeekhoorns afgemaakt in opdracht van KLM Cargo.
2012 In Nieuwegein werd een vestiging van geldtransportbedrijf G4S met geweld overvallen. 


Rock around the clock

Jonge Urker nog steeds vermist

Ook maandag is nog steeds niet duidelijk waar de sinds vrijdagavond vermiste zeventienjarige Jan Baarssen uit Urk is gebleven. De tiener was in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een bootfeestje geweest, maar is daarvan niet teruggekeerd. Op de website van de politie is een uitgebreid signalement van de jongen geplaatst.

In de Urkervaart wordt maandagavond gezocht naar de jongen omdat daar in het riet een schoen is gevonden, meldt Omroep Flevoland. De zoektocht trekt veel bekijks, ook burgemeester Pieter van Maaren staat langs de kant, aldus de regionale zender.

Het hele weekend is er naar hem gezocht, zowel in het water van de Zuidermeertocht waar het feestje was, als in lege schuren en woningen. Maar de zoektocht bleef zonder resultaat.

Jonge Urker nog steeds vermist
Jonge Urker nog steeds vermist (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.