FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 april 2016

Voetballer krijgt het aan de stok met fans tegenstander

Er was vandaag een opmerkelijk incident in de Zweedse voetbalcompetitie. In het duel tussen IFK Göteborg en Malmö FF liep Tobias Sana warm om in te vallen. Toen hij vlakbij de cornervlag was kreeg hij van de supporters van tegenstander Götenburg een stuk vuurwerk naar zich geworpen. Het stuk vuurwerk explodeerde vlakbij de oud-Ajacied.

Sana was niet bepaald gediend van deze achterlijke actie van de IFK-fans. Hij liep richting de daders die in de hoek van het stadion stonden en op weg daar naartoe vond de voetballer een ideaal 'wapen' om wraak te nemen. Hij trok de cornervlag uit de grond en wierp de stok als ware hij een volleerd speerwerper het vak van Götenborg in.

Na dit incident werd de wedstrijd gestaakt. Sana werd omringd door beveiligers weggeleid.

Hier zie je bovenin beeld hoe Sana een stuk vuurwerk naar zich toegeworpen krijgt:

En hier zie je de reactie van Sana:

Al 156 Nederlandse sporters zeker van Olympische Spelen

Vandaag - 27 april 2016 - is het precies honderd dagen voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een goed moment dus om eens te kijken naar de huidige stand wat betreft de kwalificatie van Nederlandse sporters.

'We' zitten inmiddels al op 156 sporters die zich voor de Spelen geplaatst hebben. De mannen- en vrouwenhockeyploegen leveren vooralsnog het hoogste aantal op: 32 sporters, want beide teams zullen bestaan uit zestien hockeyers. Met 23 sporters volgt de roeiploeg op de tweede plek, maar er kunnen nog de nodige boten aan toegevoegd worden en dan kan het roeien zelfs hofleverancier worden voor de Nederlandse equipe in Rio.

Vijftien atleten en veertien zwemmers hebben zich inmiddels geplaatst, net als de dameshandbalploeg van veertien speelsters. Dat is tevens de enige sport waar Nederland in Rio haar debuut zal maken. 'We' kunnen al zeker naar zeventien sporten met Nederlandse deelname kijken, als baan- en wegwielrennen als twee aparte sporten gerekend worden. 

Natuurlijk zijn er ook sporten waar Nederlander deelname nog niet officieel, maar wel zo goed als zeker of op z'n minst te verwachten is. Denk daarbij aan badminton, beachvolleybal, BMX, judo, mountainbiken, triatlon en eventueel tennis en golf. Al met al kunnen we honderd dagen voor de Spelen dus stellen dat we naar een zeer diverse ploeg gaan kijken. 

De grootste ploeg ooit gaat het niet worden: in 1928 deden in eigen land 266 Nederlandse sporters mee. Atlanta 1996 betekende een olympisch optreden voor 239 Nederlanders, twee meer dan in Beijing 2008. Vier jaar geleden waren in Londen 'slechts' 173 Nederlander sporters van de partij, een aantal dat in Rio naar alle waarschijnlijkheid flink opgeschroefd gaat worden. Wij vermoeden dat het mogelijk moet zijn om richting de 220 te gaan.

Hieronder zie je een overzicht van de al geplaatste Nederlandse sporters. Voor meer informatie, waaronder een overzicht van de kanshebbers per sport, kun je in onze special terecht. 

De reeds geplaatste Nederlandse sporters en teams  

Sport Atleet/team Onderdeel/afstand
Atletiek Dafne Schippers 100m/200m
Atletiek Sifan Hassan 800m/1500m
Atletiek Maureen Koster 1500m/5000m
Atletiek Susan Kuijken 5000m/10000m
Atletiek Jip Vastenburg 10000m
Atletiek Nadine Visser 100m horden/zevenkamp
Atletiek Femke Pluim Polsstokhoogspringen
Atletiek Nadine Broersen Zevenkamp
Atletiek Anouk Vetter Zevenkamp
Atletiek Andrea Deelstra Marathon
Atletiek Churandy Martina 100m/200m
Atletiek Liemarvin Bonevacia 400m
Atletiek Eelco Sintnicolaas Tienkamp
Atletiek Pieter Braun Tienkamp
Atletiek Abdi Nageeye Marathon
     
Baanwielrennen  Mannen (3)  Teamsprint 
Baanwielrennen  Mannen (2 - uit de sprintploeg)  Individuele sprint 
Baanwielrennen   Mannen (2 - uit de sprintploeg)   Keirin 
Baanwielrennen  Mannen (4) Ploegenachtervolging
Baanwielrennen  Man - vermoedelijk Tim Veldt  Omnium 
Baanwielrennen  Vrouwen (2)  Teamsprint 
Baanwielrennen  Vrouwen (2 - uit de sprintploeg)  Individuele sprint 
Baanwielrennen  Vrouwen (2 - uit de sprintploeg)  Keirin 
Baanwielrennen  Vrouw - vermoedelijk Kirsten Wild  Omnium 
     
Boksen  Peter Müllenberg  -81kg 
     
Boogschieten Mannen (3) Team/individueel
     
Handbal  Nederlands team (14) Vrouwen 
     
Hockey Nederlands team (16) Mannen
Hockey Nederlands team (16) Vrouwen
     
Paardensport Dressuur (4) Team/individueel
Paardensport Springen (4) Team/individueel
Paardensport Eventing (4) Team/individueel
     
Roeien Mannen (2) Twee-zonder (M2-)
Roeien Mannen (4) Vier-zonder (M4-)
Roeien Mannen (4) Lichte vier-zonder (LM4-)
Roeien Mannen (9) Acht (M8+)
Roeien Vrouwen (4) Dubbel-vier (W4x)
     
Schermen  Bas Verwijlen  Degen 
     
Schoonspringen Uschi Freitag 3-meterplank
     

Tafeltennis 

Li Jiao Individueel

Tafeltennis 

Li Jie Individueel
     
Taekwondo  Reshmie Oogink  +67kg 
     

Turnen

Mannen (5) Team/individueel

Turnen

Vrouwen (5) Team/individueel
     
Wegwielrennen Mannen (4) Wegwedstrijd/tijdrit
     
Worstelen Jessica Blaszka -48kg
     
Zeilen Dorian van Rijsselberghe RS:X
Zeilen Rutger van Schaardenburg Laser
Zeilen  Pieter-Jan Postma  Finn 
Zeilen Lilian de Geus RS:X
Zeilen Marit Bouwmeester Laser Radial
Zeilen Afrodite Zegers/Anneloes van Veen 470
Zeilen Nina Keijzer/Claire Blom 49erFX
Zeilen Coen de Koning/Mandy Mulder Nacra 17
     
Zwemmen Ranomi Kromowidjojo 50m vrij/100m vrij
Zwemmen Femke Heemskerk 100m vrij/200m vrij
Zwemmen Sharon van Rouwendaal 400m vrij/800m vrij/open water
Zwemmen Inge Dekker 100m vlinder
Zwemmen Vrouwen 4x100m vrij
Zwemmen Sebastiaan Verschuren 200m vrij
Zwemmen Joeri Verlinden 100m vlinder
Zwemmen Mannen 4x200m vrij
Zwemmen Ferry Weertman Open water

Snookerveteraan McManus na 23 jaar weer in halve finale WK na zege op Higgins

Snookeraar Alan McManus staat na 23 jaar weer in de halve finales van het wereldkampioenschap snooker. In een Schots onderonsje versloeg hij viervoudig wereldkampioen John Higgins. Hij won na een comeback met 13-11. 

Higgins begon de avondsessie met een 7-9 voorsprong. Het verschil van twee stond vier frames later nog op het bord; 9-11. De 45-jarige McManus was toen aan zet. Mede met breaks van 71, 52, 18 en 60 wist hij de laatste vier frames naar zich toe te trekken. Op de beslissende momenten was het Higgins die knakte en McManus niet. 

McManus haalde in 1993 voor het laatst de halve finales. Destijds verloor hij van Stepen Hendry in de halve finales. Ook in 1992 haalde hij de halve eindstrijd. Tussen 2007 en 2012 kende hij zijn sportieve dieptepunt door zich niet meer te kwalificeren voor de grote toernooien. Vanaf 2013 deed hij weer meer, en haalde een enkele keer de kwartfinale. De halve finale op dit WK is sinds halve finale op de Masters van 2006 zijn grootste prestatie. In de halve finale speelt hij tegen Ding Junhui, die met 13-3 te sterk was voor Mark Williams. 

Ook Marco Fu staat na tien jaar weer bij de laatste vier op een WK. De 38-jarige Fu werd sindsdien uitgeschakeld in de eerste of tweede ronde van het WK. Fu won woensdag met 13-11 van Barry Hawkins. Fu leek op weg naar een grote zege. Hij kwam uiteindelijk 9-1 voor. Hawkins wist zijn achterstand voor aanvang van de avondsessie de achterstand terug te brengen tot 10-6. 

Met breaks van 50, 75 en 85 kwam Hawkins terug tot 10-9, voordat Fu kon uitlopen naar 12-10. Hawkins potte nog 80 weg voor 12-11, maar het was Fu die met een break van 74 met hakken over de sloot de volgende volgende ronde haalde. De spanning bij Fu was te merken. Hij ging diverse malen de fout in, maar dat deed Hawkins ook. Fu treft in de halve finale Mark Selby, de nummer één van de wereld. 

Vrouw steekt kersverse ex-vriend in de rug

Een man is woensdagavond zelf gewond geraakt nadat hij zijn kersverse ex-vriendin met een mes had bedreigd. De 26-jarige Rotterdamse trok namelijk zelf ook een mes en stak de man neer. Hij is met een klaplong in het ziekenhuis opgenomen, de vrouw is aangehouden.

De twee zaten samen in de auto toen ze ruzie kregen. De ruzie zette zich rond 18.30 uur buiten de auto voort, op de 1e Kiefhoekstraat in Rotterdam. De man bedreigde de vrouw met een mes, zij stak hem vervolgens met haar eigen mes in de rug. De politie gaat ervan uit dat de twee inmiddels geen relatie meer hebben.

Vrouw steekt kersverse ex-vriend in de rug
Vrouw steekt kersverse ex-vriend in de rug (Foto: ANP)

F1: Voorbeschouwing Grand Prix van Rusland

header

Komend weekeinde wordt de grote prijs van Rusland verreden op het Sochi Autodrom. Officieel is het de vijfde keer dat er een Grand Prix in het onmetelijk grote land wordt gehouden, al zijn de eerste twee edities inmiddels meer dan een eeuw geleden. Illustere namen als Georgy Suvorin en Willy Scholl wonnen kort voor de eerste wereldoorlog in Sint Petersburg. Daarna verdween Rusland langdurig van de GP-kalender om er in 2014, precies 100 jaar na de zege van Scholl, weer op terug te keren. Het circuit in Sochi slingert zich tussen ijsbanen en stadions door die twee jaar geleden tijdens de Olympische Winterspelen werden gebruikt. De hoekige baan is zoals alle moderne circuits ontworpen door Hermann Tilke en is na Spa-Franchorchamps, Baku en Silverstone de langste baan op de kalender. De 5.848 kilometers zullen ieder 53 keer genomen moeten worden en men zal 61% van een ronde vol gas kunnen gaan.

Waar nog niet zo heel lang geleden Lewis Hamilton voor iedere race als de grote favoriet werd aangewezen, valt de keuze inmiddels steeds vaker op teamgenoot Nico Rosberg. De Duitse Mercedescoureur lijkt momenteel alles te winnen waarvoor hij zich in schrijft. Sinds de vorige race op Sochi, die gehouden werd in oktober, is er nog maar één race geweest die Rosberg niet wist te winnen. Om zijn Schumacheriaanse winning-streak vol te houden zal Rosberg Hamilton ook in Rusland moeten verslaan. De wereldkampioen werd op Russische bodem nog nooit verslagen, maar tobt dit seizoen met zijn vorm, met matige starts, met materiaalpech en met weinig overtuigende races. Om zijn 2016-campagne op gang te brengen zal de Brit zijn ongeslagen Russische staat van dienst in tact moeten houden.

Maar het is niet alleen Mercedes dat de klok slaat. Ondanks wat ongelukkige races roept men in Maranello steeds harder dat Ferrari de Duitsers op de hielen zit. In Rusland zullen ze dat nu eindelijk ook eens op de baan willen laten zien. Ook de mannen van Red Bull blijken dit jaar over een uitstekende wagen te beschikken. De Renaultmotor komt ondanks de progressie nog altijd wat te kort op Ferrari en Mercedes, maar de wagen zelf kan met de besten mee. In het overvolle middenveld zal onze landgenoot Max Verstappen proberen om zichzelf andermaal zoveel mogelijk te laten zien. Twee weken geleden in Bahrein maakte de jongeling met een prima race weer fraaie reclame voor zichzelf. Door uitspraken van Jos Verstappen en Helmut Marko lijkt het inmiddels zo goed als zeker dat Max volgend jaar de overstap naar Red Bull zal maken. Mocht er nog twijfel zijn kan die alleen worden weggenomen met nog meer prestaties. Te beginnen in Rusland.

kopje

circuit

Turn 3

Grand Prix van Rusland FIA informatie

  

 kopje

Ronde Datum Race plaats Lokale tijd NL tijd
1 20 maart Grand Prix van Australië Melbourne 16:00 06:00
2 03 april Grand Prix van Bahrain Sakhir 18:00 17:00
3 17 april Grand Prix van China Shanghai 14:00 08:00
4 01 mei Grand Prix van Rusland Sochi 15:00 14:00
5 15 mei Grand Prix van Spanje Barcelona 14:00 14:00
6 29 mei Grand Prix van Monaco Monte Carlo 14:00 14:00
7 12 juni Grand Prix van Canada Montreal 14:00 20:00
8 19 juni Grand Prix van Europa Baku 18:00 15:00
9 03 juli Grand Prix van Oostenrijk Spielberg 14:00 14:00
10 10 juli Grand Prix van Engeland Silverstone 13:00 14:00
11 24 juli Grand Prix van Hongarije Budapest 14:00 14:00
12 31 juli Grand Prix van Duitsland Hockenheim 14:00 14:00
13 28 augustus Grand Prix van Belgie Spa-Francorchamps 14:00 14:00
14 04 september Grand Prix van Italie Monza 14:00 14:00
15 18 september Grand Prix van Singapore Singapore 20:00 14:00
16 02 oktober Grand Prix van Maleisie Kuala Lumpur 15:00 09:00
17 09 oktober Grand Prix van Japan Suzuka 14:00 07:00
18 23 oktober Grand Prix van Verenigde Staten Austin 14:00 21:00
19 30 oktober Grand Prix van Mexico Mexico City 13:00 20:00
20 13 november Grand Prix van Brazilie Sao Paulo 14:00 17:00
21 27 november Grand Prix van Abu Dhabi Abu Dhabi 17:00 14:00

 kopje

Coureurs:

# Coureur Land Team Punten
1 NICO ROSBERG GER MERCEDES 75
2 LEWIS HAMILTON GBR MERCEDES 39
3 DANIEL RICCIARDO AUS RED BULL RACING 36
4 SEBASTIAN VETTEL GER FERRARI 33
5 KIMI RÄIKKÖNEN FIN FERRARI 28
6 FELIPE MASSA BRA WILLIAMS 22
7 DANIIL KVYAT RUS RED BULL RACING 21
8 ROMAIN GROSJEAN FRA HAAS 18
9 MAX VERSTAPPEN NED TORO ROSSO 13
10 VALTTERI BOTTAS FIN WILLIAMS 7
11 NICO HULKENBERG GER FORCE INDIA 6
12 CARLOS SAINZ ESP TORO ROSSO 4
13 STOFFEL VANDOORNE BEL MCLAREN 1
14 KEVIN MAGNUSSEN DEN RENAULT 0
15 SERGIO PEREZ MEX FORCE INDIA 0
16 JOLYON PALMER GBR RENAULT 0
17 MARCUS ERICSSON SWE SAUBER 0
18 FERNANDO ALONSO ESP MCLAREN 0
19 JENSON BUTTON GBR MCLAREN 0
20 PASCAL WEHRLEIN GER MANOR 0
21 FELIPE NASR BRA SAUBER 0
22 ESTEBAN GUTIERREZ MEX HAAS 0
23 RIO HARYANTO INA MANOR 0

Constructeurs:

1 MERCEDES 114
2 FERRARI 61
3 RED BULL RACING 57
4 WILLIAMS 29
5 HAAS 18
6 TORO ROSSO 17
7 FORCE INDIA 6
8 MCLAREN 1
9 RENAULT 0
10 SAUBER 0
11 MANOR 0

 kopje

Datum Training/race Tijd
Vrijdag 29 April Vrije training 1 09:00 - 10:30
  Vrije training 2 13:00 - 14:30
Zaterdag 30 April Vrije training 3 11:00 - 12:00
  Kwalificatie 14:00 - 15:00
Zondag 01 Mei Race 14:00

 kopje

Datum Training/Race TV Zender
Vrijdag 29 april Vrije Training 1 ZS betaald
  Vrije Training 2 ZS betaald
Zaterdag 30 april Vrije Training 3 ZS betaald
  Kwalificatie ZS betaald/gratis, RTL+ (Dui)
Zondag 1 mei Race ZS betaald/gratis, RTL+ (Dui)

kopje weer

weer

Het actuele weer in Sochi

[CL] Uitslag Atlético Madrid - Bayern München

Er was één briljante ingeving voor nodig om Bayern München op de knieën te krijgen. De Duitsers konden Atlético Madrid meerdere malen pijn doen, maar vergaten dat: 1-0.

Vooraf werd al niet verwacht dat er veel gescoord zou worden in het Estadio Vicente Calderón. Want als de Madrilenen ergens goed in zijn, dan is het verdedigen. Zelfs zonder sterkhouder Diego Godin stond het bij Atlético achterin als een huis. En daar liepen de Duitsers nu ook tegenaan.

Met dat in het achterhoofd weet oefenmeester Diego Simeone inmiddels ook wel dat hij en zijn team in feite aan één treffer genoeg hebben. En die kwam er. Al vroeg in het eerste bedrijf begon Saúl Ñiguez aan een geweldig avontuur. Hij wurmde zich langs vier spelers van Bayern en verschalkte doelman Manuel Neuer vervolgens met een heerlijk geplaatst schot: 1-0.

In die fase van de wedstrijd werden de bezoekers volledig overlopen. Die formatie was absoluut niet in goede doen. Mogelijkheden waren er niet, maar het was vooral schrijnend om te zien hoe slordig Bayern aan de bal was. Het maakte dat Atlético in het eerste bedrijf nimmer in de problemen kwam.

In het tweede bedrijf kon de gastheer het niet meer opbrengen om het Bayern weer net zo lastig te maken. Die ploeg zat er doorheen en moest de verdedigende stellingen verplicht nog iets versterken. De aanvalsdrang van de formatie van Pep Guardiola zorgde echter voor de nodige problemen bij Atlético.

Tijdens de Duitse storm was het wachten op een treffer, maar die bleef wonderlijk genoeg uit. Door een uitstekend keepende Jan Oblak of een lat die in de weg zat. Het fortuin was aan de kant van de thuisclub. Die equipe kreeg zelfs nog één van de betere kansen in de tweede helft. Aanvaller Fernando Torres kapte David Alaba uit en met buitenkant rechts mikte hij op de paal.

Dat het Bayern kracht kostte, was duidelijk te merken. Tegen het einde van de wedstrijd zat ook dat elftal er volledig doorheen. De schade viel niet meer te repareren en dus wacht Bayern de kansen af in Duitsland. Speelt die ploeg dan net zo als nu in de tweede helft, dan bestaat de mogelijkheid dat er niets van Atlético overblijft. Toch heeft die formatie een uitstekende uitgangspositie. Door een briljante opleving van Saúl.

Atlético Madrid

1 - 0

Bayern Munchen

 11' Níguez    
 
 Gele kaart: Níguez, (Atlético Madrid), Costa, Benatia, Benatia, Neuer, Vidal, (Bayern München)
 
Stadion: Vicente Calderon, Madrid
Toeschouwers: 52.127
Arbiter: Clattenburg (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Oblak
Juanfran
Giménez
Savic
Filipe Luís
Níguez (Partey/85)
Gabi
A.Fernández
Koke
Griezmann
Torres
  Neuer
Lahm
Martínez
Alaba
Bernat (Benatia/77)
Vidal
Xabi Alonso
Thiago (Müller/70)
Coman (Ribéry/64)
Lewandowski
Costa

Cruz kiest Fiorina als vicepresident

De Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz heeft Carly Fiorina gekozen als zijn vicepresidentskandidaat. Hij gaat dat later woensdag officieel bekendmaken, zo melden bronnen aan de Amerikaanse nieuwszender ABC News. Fiorina was zelf kandidaat in de Republikeinse voorverkiezingen, maar gooide in februari de handdoek in de ring.

De bekendmaking woensdag is opmerkelijk, omdat beoogde vicepresidenten meestal pas worden gekozen nadat een politicus de nominatie van zijn partij al op zak heeft. Dat is bij Cruz, die ruim achterstaat op Donald Trump, niet het geval.

Cruz kiest Fiorina als vicepresident
Cruz kiest Fiorina als vicepresident (Foto: ANP)

Nick: ik heb gefaald bij dood Bobbi Kristina

Nick Gordon heeft zich opnieuw uitgelaten over de dood van zijn vriendin Bobbi Kristina. "Ik neem het mezelf kwalijk dat ik die dag niet eerder bij haar was", zegt hij in een openhartig interview met de Daily Mail. "Ik kan andermans verslaving mezelf niet aanrekenen, maar toch heb ik het gevoel dat ik heb gefaald."

Bobbi Kristina werd januari vorig jaar bewusteloos aangetroffen in haar bad in haar huis in Atlanta. De dochter van Whitney Houston stierf uiteindelijk in juli nadat ze maanden in coma had gelegen.

Volgens Nick hadden Bobbi Kristina en hij de avond ervoor ruzie gehad. "Krissy dacht dat ik uit was geweest met andere vrouwen en daarom was ze boos", aldus Nick. Volgens hem was zijn vriendin toen behoorlijk dronken. De twee wisten het echter uit te praten. "We hadden het goedgemaakt, gingen naar bed en deden wat volwassenen doen."

Traumatiserend
Bobbi Kristina werd de volgende ochtend in bad gevonden door Max Lomas, een vriend van Nick. Toen Max Nick waarschuwde, wist hij meteen dat er iets mis was. "Je kan het in iemands stem horen", zegt hij. De reanimatie die hij vervolgens toepaste was volgens hem "traumatiserend".

Nick praatte eerder ook al met Dr. Phil over de dood van Bobbi Kristina en haar drugsgebruik. Dat interview wordt donderdag en vrijdag in de Verenigde Staten uitgezonden.

Nick: ik heb gefaald bij dood Bobbi Kristina
Nick: ik heb gefaald bij dood Bobbi Kristina (Foto: BuzzE)

Ex-voorzitter Congres VS de cel in

Dennis Hastert, een voormalige voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is woensdag veroordeeld tot vijftien maanden cel en een boete van 250.000 dollar wegens een financieel misdrijf, dat hij beging om het seksueel misbruik van een kind stil te houden. Voor het misbruik van diverse kinderen kon Hastert niet worden vervolgd omdat die zaken al zijn verjaard.

De rechter hield zich niet in en noemde de 74-jarige Hastert onder meer een "seriemisbruiker". Het feit dat de Republikein Hastert tegen de FBI loog over de betalingen achtte de rechter zeer kwalijk en dat was een factor bij het vaststellen van de strafmaat. Als Hastert niet zo oud was en met gezondheidsproblemen kampte was de straf hoger uitgevallen, zei de rechter.

De 74-jarige Hastert maakte zich schuldig aan wat "structuring" wordt genoemd: hij nam in totaal omgerekend ruim 1,5 miljoen euro op in kleine stappen om te voorkomen dat de bank een aantekening zou maken van de transacties, iets dat wettelijk verplicht is. Het geld gebruikte Hastert om een van zijn minderjarige slachtoffers te betalen voor diens zwijgen over de affaire.

Machtig
Hastert was tientallen jaren geleden, vóór zijn carrière als een van de machtigste mannen in Washington, worstelcoach op een middelbare school. Hier zou hij zich hebben vergrepen aan een aantal kinderen. Enkele mensen die zeggen te zijn misbruikt door Hastert legden woensdag een verklaring af.

Hastert bood zijn excuses aan de slachtoffers, zijn eigen familie, de rechtbank en de Amerikaanse bevolking aan. Hij erkende kinderen te hebben misbruikt en zei zich diep te schamen. "Wat ik heb gedaan was verkeerd en ik heb er spijt van", aldus Hastert.

Ex-voorzitter Congres VS de cel in
Ex-voorzitter Congres VS de cel in (Foto: ANP)

Doom singleplayer uitgebreid in beeld

Bethesda heeft via Twitch uitgebreid gesproken over de singleplayer van Doom, terwijl ze demonen verrot schoten in een live demo.

Monsters zijn niet eens kieskeurig, ze vechten zelfs met elkaar, als je het slim speelt. Wapens wisselen gaat met een op te roepen menu in de vorm van een wapenwiel, zodat je niet hoeft te rouleren door constant op een knop te drukken om zo een wapen te kiezen. De makers gaven tijdens de stream aan dat de singleplayer zo'n 13 tot 15 uur moet duren, als je op moeilijkheidsgraad Normal speelt. Als je wil kun je allerlei lore en codexen vinden, maar ga je alleen voor de Glory Kills, dan kun je die collectables lekker laten gaan en gewoon demonen gaan doden in een moordend tempo. Nieuw voor Doom is ook de mogelijkheid wapens te upgraden.

Er is nog veel meer informatie dat in onderstaande Twitch-archief te bekijken is. Doom komt 13 mei uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

NHL 17 aangekondigd

NHL 17 is officieel aangekondigd door EA Sports, al is dat net zo verrassend als een nieuwe FIFA dit jaar. Het spel is in ontwikkeling voor PlayStation 4 en Xbox One. Er is geen releasedatum bekendgemaakt, maar zoals de vorige games in de reeks zal deze waarschijnlijk in september liggen.

Er zijn nu polls aan de gang om te kiezen wie er op de cover van dit jaar gaat komen. Tot 2 mei kun je meedoen met de eerste van drie ronde:

  • Joe Pavelski (San Jose Sharks) vs. Anze Kopitar (LA Kings)
  • Aleksander Barkov (Florida Panthers) vs. Jamie Benn (Dallas Stars)
  • Connor McDavid (Edmonton Oilers) vs. Jakub Voracek (Philadelphia Flyers)
  • Vladimir Tarasenko (St. Louis Blues) vs. Victor Hedman (Tampa Bay Lightning)

De onderstaande trailer van NHL 17, genaamd Vision, bestaat uit vooral actie uit het echte werk op tv, daadwerkelijke beelden of gameplay zijn nog niet te zien. Meer informatie zal er deze zomer volgen.

Arie Haan (67) zegt trainersloopbaan vaarwel

Arie Haan gaat niet meer voor een spelersgroep staan. De 67-jarige Nederlander heeft een punt achter zijn trainersloopbaan gezet.

"Het trainerschap is de zwaarste baan ter wereld", zegt Haan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je moet het bestuur, de fans, de pers, de spelers, iedereen, maar vooral jezelf tevreden houden. Als je op het veld staat moet je hard zijn. En als je dat niet meer kunt opbrengen, moet je stoppen. Het is welletjes geweest, ik ben nu een pensionado."

Het besluit om helemaal te stoppen met het trainerschap heeft ook een medische achtergrond. "Mijn dokter zei: het is beter dat je ermee ophoudt. De stress is slecht voor je hart", aldus Haan, die in 1984 zijn loopbaan als oefenmeester begon bij FC Antwerp. Daarna volgden onder meer RSC Anderlecht, VfB Stuttgart, FC Nürnberg, PAOK Saloniki en Feyenoord.

De coach uit Finsterwolde is ook bondscoach geweest van China, Kameroen en Albanië. De laatste zes jaar was Haan viermaal in China actief als trainer. In oktober vertrok hij bij Tianjin Teda, dat dus zijn laatste club was. Als prof speelde Haan onder meer bij Ajax, Anderlecht, Standard Luik en PSV. Driemaal won hij als speler de Europa Cup I en tweemaal de Europa Cup II.

De voormalig middenvelder speelde twee WK-finales met het Nederlands elftal. In totaal kwam Haan in 35 interlands tot zes doelpunten.

Arie Haan gaat met pensioen. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Arie Haan gaat met pensioen. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

De uitgebreide lore van No Man's Sky

Volgens de stichter van Hello Games, Sean Murray, benadert het team de wereld en de verhalen van hun ruimteverkenningsgame No Man's Sky anders dan wij gamers tot nu toe gewend zijn.

Wanneer ze bijvoorbeeld de gebouwen maken bedenkt het team al wie het om welke reden gebouwd heeft en wie er allemaal in zou hebben gewoond. Op deze manier heeft alles in het spel een reden om te bestaan.

Het team krijgt ook hulp van Dave Gibbons, bekend van Watchmen, Kingsman en 2000 AD en James Swallow, die meegewerkt heeft aan Deus Ex: Human Revolution en Star Trek. Ze maken hun eigen verhalen in het universum van No Man's Sky die ook in de comic terecht zullen komen. Deze comic zal bij de Limited Edition zitten.

In onderstaande video van de ontwikkelaars zie je hoe ze aan het werk zijn met de lore van hun game. No Man's Sky komt in Europa 22 juni uit op pc en PlayStation 4.

WoensdagCulinair #40 Koken met cola

WoensdagCulinair banner

Elke woensdag komt hier een selectie te staan van diverse kookvideo's en kooktips van het web.  Heb je zelf ook een kookvideo of heb je leuke tips? Deponeer ze tussen de reacties.

Klik hier voor alle andere WoensdagCulinair weblogjes.

   

Je kan meer met cola dan het alleen maar te drinken of te gebruiken als roest verwijderaar.

   

Marinade met cola

   

Kip in cola saus

 

   

Cola met whiskey steak

   

Spareribs 

   

Sticky pork ribs

   

Cola cake


De gratis PSN Plus-games van mei

Geen Watch Dogs en Tetris zoals een eerder 'lek' ons deed geloven, maar Table Top Racing: World Tour en Tropico 5 zijn de gratis games voor PlayStation 4 in mei. Tenminste, als je PSN Plus-abonnee bent.

Het complete lijstje voor alle PlayStation-platformen:

  • Tropico 5 (PS4)
  • Table Top Racing: World Tour (PS4)
  • Bionic Commando Rearmed 2 (PS3)
  • LocoRoco Cocoreccho! (PS3)
  • Switch Galaxy Ultra (PS Vita, PS4)
  • God of War: Ghost of Sparta (PSP, PS Vita) 

De games zijn vanaf 3 mei te downloaden.

Helft Amerikanen laakt verkiezingssysteem

Meer dan de helft van de stemgerechtigde Amerikanen denkt dat de manier waarop de politieke partijen nu hun kandidaten voor het presidentschap bepalen doorgestoken kaart is. Ruim twee derde is voorstander van een ander, transparanter systeem. Dat blijkt uit een enquête van Reuters/Ipsos onder 1582 kiezers.

Het resultaat is een echo van wat Donald Trump en Bernie Sanders als 'stem des volks' roepen. Deze Republikein en Democraat vinden dat ze in de race naar het Witte Huis per definitie achterliggen ten opzichte van tegenstanders met betere contacten binnen de partij. De kritiek heeft landelijk de discussie aangezwengeld of het proces naar nominatie wel zo eerlijk is.

De VS is een van de weinige landen die hun bevolking de kans geven de presidentskandidaten aan te wijzen. Maar het systeem met van staat tot staat verschillende voorverkiezingen, stembijeenkomsten van alleen partijleden (caucuses) en de mogelijk doorslaggevende partijconventies met de verworven (super)gedelegeerden is complex. De Democraten en Republikeinen hanteren bovendien andere regels.

Uit het onderzoek, dat volgens de onderzoekers een foutmarge van 2,9 procent heeft, blijkt dat de meeste Amerikanen aan iets anders toe zijn, bijvoorbeeld representatieve vertegenwoordiging. "Ik heb liever een één-man-één-stemsysteem", was de reactie van Royce Young, die Hillary Clinton steunt. "Het huidige proces is zo lelijk."Veel van de respondenten dachten er net zo over.

Helft Amerikanen laakt verkiezingssysteem
Helft Amerikanen laakt verkiezingssysteem (Foto: ANP)

Amateurbeelden van Beatles uit 1965 ontdekt

In Australië zijn tot dusver onbekende filmopnamen van The Beatles opgedoken uit 1965. Volgens het nationaal archief (NFSA) zijn de amateurbeelden ruim vijftig jaar geleden gemaakt in de schminkruimte van een tv-studio in de Engelse stad Manchester. De vier leden van de Britse band maken lol met elkaar en trekken gekke bekken.

Het zwart-witfilmpje, gemaakt door visagiste en danseres Dawn Swane, duurt 49 seconden en is nu te zien op de site van de NFSA. De dochter van Swane heeft de privéverzameling van haar moeder aan het Australische instituut voor beeld en geluid geschonken.

"Ik was in die opmaakruimte, en we hebben wat champagne gedronken", wordt de maakster over de opnames in de kleedkamer geciteerd. "Ik weet niet meer of het John en Ringo was, maar ze pakten m'n camera af en zeiden: "Zo moet je zo'n ding gebruiken. Ze wiebelden ermee op en neer en in het rond, en iedereen deed gek. Het was geweldig. Ze waren echt heel aardig."

 

Amateurbeelden van Beatles uit 1965 ontdekt
Amateurbeelden van Beatles uit 1965 ontdekt (Foto: BuzzE)

Jongen (16) overleden na ongeluk Hilvarenbeek

Een 16-jarige jongen uit Hilvarenbeek, die dinsdagavond zeer ernstig gewond was geraakt tijdens een ongeluk in zijn Brabantse woonplaats, is woensdagmiddag in het ziekenhuis overleden.

De jongen stond even voor 23.00 uur met vrienden te wachten aan een bushalte aan de Doelenstraat. Om nog onduidelijke redenen kwam hij op de rijbaan terecht. Daar werd hij geschept door een 28-jarige automobilist uit Hilvarenbeek. Bij de man is bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed was van alcohol of drugs. Nader onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van verwijtbaar handelen of een noodlottig ongeluk, aldus de politie.

Jongen (16) overleden na ongeluk Hilvarenbeek
Jongen (16) overleden na ongeluk Hilvarenbeek (Foto: ANP)

Stelende burgemeester opgepakt

Afgelopen maandag is Frank Moracco, burgemeester van Frankfort in de staat New York (USA), opgepakt door de NY State Police. Niet omdat hij zijn zakken wederrechtelijk vulde of niet met zijn handen van zijn secretaresse af kon blijven, maar vanwege de diefstal van 111 verkeersborden.

Normaal moet een stad deze borden aanvragen en ook betalen. Deze burgemeester had een creatieve manier gevonden om de financiën van zijn stad wat te ontlasten. Hij stal de borden van het departement van vervoer van de staat New York, waar hij werkte. Niet om zijn huis mee te versieren maar voor langs de wegen in zijn stad.

De politie startte het onderzoek naar deze burgemeester al in juli vorig jaar na een tip van een burger van de stad. Aanstaande dinsdag moet Moracco voor de rechter verschijnen.

Het is nog niet bekend wat er met de gestolen borden gaat gebeuren. Een woordvoerder van de gemeente verklaarde wel dat Moracco aan kan blijven als burgemeester.

Feyenoord denkt aan vrijspraak Kramer

Michiel Kramer moet rekening houden met een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk. Dat is de eis van de aanklager van de KNVB naar aanleiding van het incident tussen hem en FC Groningen-speler Etiënne Reijen. De aanvaller van Feyenoord greep zijn tegenstander in een handgemeen naar de keel.

"Ik heb de beelden vele malen bekeken. Hij grijpt Reijnen bij de keel, dat acht ik wettelijk bewezen", aldus de aanklager van de bond. "Het gedrag van Kramer hoort niet thuis op een voetbalveld, ook niet daarbuiten. De ernst en aard weeg ik zwaar mee, vandaar deze eis."

De aanklager van de KNVB is van mening dat de actie van Kramer een gewelddadige handeling is en eist daarom vier duels schorsing. Volgens Reijen viel het echter wel mee en, zo zegt hij, is de ontstane commotie overdreven. "Het was vastpakken, duwen, of wat dan ook. Ik vond het allemaal wel meevallen. Niks bijzonders", liet hij tijdens de hoorzitting weten.

Feyenoord zet inmiddels in op vrijspraak voor Kramer, iets wat huisjurist Joris van Benthem eerder dit seizoen al een aantal keer voor elkaar kreeg. Zo wist hij te voorkomen dat Rick Karsdorp en Eljero Elia (na beroep) een aantal duels niet in actie mochten komen.

Ditmaal stelt Van Benthem dat de aanklager niet ontvankelijk moet worden verklaard. Die riep Kramer namelijk op zonder hem vooraf een schikking te versturen. "Dat heb ik in zestien jaar nog nooit meegemaakt", aldus Van Benthem. "Kramer krijgt nu niet de behandeling die andere spelers wel krijgen. Dat is oneerlijk. De aanklager had geen zaak voor een schikkingsvoorstel en gooit nu maar een visje uit door hem direct voor de tuchtcommissie te laten verschijnen. Dat doet de rechtspraak in het betaalde voetbal geen goed."

De uitspraak van de bond volgt donderdagochtend.

Olieprijs op hoogste peil in vijf maanden

De prijs van Amerikaanse ruwe olie is woensdag voor het eerst sinds november boven de 45 dollar per vat uitgekomen. Een mogelijke daling van de Amerikaanse olievoorraden en een positievere beoordeling van de oliemarkt door de Wereldbank stuwden de prijzen voor de tweede dag op rij omhoog.

Voor een vat Amerikaanse olie werd woensdag rond het middaguur op de termijnmarkt 45,03 dollar betaald, een prijsstijging van 2,2 procent. De prijs van Brentolie ging eveneens omhoog, met 2,6 procent tot 46,94 dollar per vat. De prijzen zijn daarmee ruim de helft hoger dan op het dieptepunt eerder dit jaar.

De Wereldbank heeft zijn prognose voor de gemiddelde olieprijs dit jaar verhoogd, van 37 naar 41 dollar. Daarnaast leken cijfers van een Amerikaanse brancheorganisatie te wijzen op een afname van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Dinsdag stegen de prijzen ook al met zo'n 3 procent.

Olieprijs op hoogste peil in vijf maanden
Olieprijs op hoogste peil in vijf maanden (Foto: ANP)

'Staat en kerk blijven gescheiden in Turkije'

Turkije blijft ook in de nieuwe grondwet een seculiere staat waarbij geloof en staat gescheiden zijn. Dat heeft de Turkse premier Ahmet Davutoglu woensdag verklaard.

Hij reageerde op de Turkse parlementsvoorzitter Ismail Kahraman die maandag verkondigde dat Turkije een nieuwe, expliciet religieuze grondwet moet krijgen waarin het idee van een seculiere staat wordt afgewezen. Hij verraste daarmee de commissie die momenteel werkt aan een nieuwe grondwet.

Davutoglu maakte korte metten met Kahramans opmerkingen tijdens een toespraak bij een bijeenkomst van de regerende AK-partij. Kahraman verklaarde later overigens dat zijn opmerkingen een 'persoonlijke mening' waren.

'Staat en kerk blijven gescheiden in Turkije'
'Staat en kerk blijven gescheiden in Turkije' (Foto: ANP)

Rode Kruis: Koningsdag rustig en beheersbaar

Koningsdag verloopt 'rustig en beheersbaar', zo meldt het Rode Kruis. Hulpverleners hebben 'substantieel minder' te doen dan in andere jaren. In Amsterdam waren er wel wat problemen met alcohol en drugs. 47 mensen in totaal moesten worden geholpen in de hoofdstad.

In Zwolle, dat werd aangedaan door de koninklijke familie, moest het Rode Kruis dertig keer in actie komen. In het hele land waren er minder gevallen van onderkoeling dan sommige hulpverleners hadden gevreesd wegens het slechte weer.

Rode Kruis: Koningsdag rustig en beheersbaar
Rode Kruis: Koningsdag rustig en beheersbaar (Foto: ANP)

Duitsland zet in op elektrische auto's

De Duitse overheid lanceert een subsidieprogramma voor de aankoop van elektrische auto's. Transportminister Alexander Dobrindt maakte de plannen, die eerder al waren uitgelekt, woensdag formeel bekend.

Met de subsidiepot, die een omvang heeft van zo'n miljard euro en gelijkmatig gevuld wordt door de overheid en autofabrikanten, wil Dobrindt dat er de komende tijd meer dan 400.000 elektrische wagens extra worden verkocht. Berlijn wil dat volgend jaar een vijfde van de auto's in Duitsland op elektriciteit rijdt.

Kopers van elektrische auto's krijgen een bijdrage van 4000 euro, terwijl voor hybride-auto's een subsidie van 3000 euro verstrekt wordt. De subsidies worden alleen verstrekt bij aankoop van elektrische auto's van minder dan 60.000 euro. De aanschafsubsidies lopen zolang er geld beschikbaar is, maar uiterlijk tot 2020.

Duitsland zet in op elektrische auto's
Duitsland zet in op elektrische auto's (Foto: ANP)

Oranje Zwart na shoot-outs op voorsprong tegen HGC

Hockeyclub Oranje Zwart heeft op Koningsdag de eerste halve finale van de play-offs tegen HGC gewonnen na shoot-outs. In Wassenaar stond net na de verlenging nog altijd 0-0. Sander Baart maakte de beslissende shoot-out, nadat Tristan Algera namens HGC gemist had. Zaterdag staat de return in Eindhoven op het programma.

De eerste helft, die enkele minuten werd stilgelegd vanwege een enorme hagelbui die over Wassenaar trok, kenmerkte zich vooral door drie verprutste strafcorners. Bij de eerste poging van Oranje Zwart schoot de bal door tot ver buiten de cirkel, waarna ook de tweede poging slecht gestopt werd. Uit de kluts schoot Rob Reckers nog wel naast, maar de kans voor strafcornerspecialist Mink van der Weerden was toen al verkeken. Aan de andere kant van het veld kon ook Gonzalo Peillat niet aanleggen omdat de bal slecht gestopt werd.

Jorrit Croon keerde deze wedstrijd terug van een blessure en zorgde meteen voor dreiging door in de cirkel twee man voorbij te dribbelen. Hij kreeg de bal echter niet bij een medespeler, waardoor de kans verloren ging. Namens Oranje Zwart was Rizwan Muhammad het dichtst bij een treffer. Na een mooie combinatie over links haalde hij diagonaal uit met zijn backhand, maar keeper Sam van der Ven redde.

Na rust kreeg HGC twee levensgrote kansen om op voorsprong te komen. Tom Hiebendaal ging alleen op het doel af nadat hij een pass in de verdediging van Oranje Zwart onderschepte, maar zijn schot ging net naast. Amper een minuut later kreeg Hiebendaal de bal na opnieuw een onderschepping bij de in de cirkel staande Ben Arnold, maar ook hij tikte ‘m net naast. Daarna was het vooral OZ dat ten aanval trok, maar ook de Eindhovenaren kregen de bal er ondanks een paar kansjes niet in. Verlenging moest beslissing brengen.

In de eerste verlenging kreeg HGC een dot van een kans via Rik van Kan , maar die joeg de bal over. In tweede verlenging moest Oranje Zwart overleven, omdat het twee gele kaarten had gekregen. De Eindhovenaren hielden stand. Shoot-outs moesten uiteindelijk beslissing brengen. Sander Baart maakte de beslissende, nadat Tristan Algera namens HGC had gemist.

Zaterdag is in Eindhoven het tweede duel. Mocht Oranje Zwart niet winnen, dan volgt zondag een derde en beslissende wedstrijd opnieuw in Eindhoven. 

[F1] Het seizoen begint nu echt!

Aankomend weekend is het dan eindelijk zover. Het seizoen gaat wat mij betreft echt beginnen. Want hoe je het ook wendt of keert, Sochi ligt in Europa. De seizoensopener in Melbourne is uiteraard de start en dat is inmiddels een opener om je bed voor uit te komen, maar de Formule 1 is toch wel Europees georienteerd. Persoonlijk geef ik trouwens de voorkeur aan het Circuit de Catalunya, maar hier kan ik mee leven. 

Kampong neemt de leiding in play-offstrijd met Amsterdam

Hockeyclub Kampong heeft Koningsdag een blauw tintje gegeven door op eigen bodem Amsterdam te verslaan in het eerste treffen in de halve finale van de play-offs. Aan de Laan van Maarschalkerweerd won Kampong dankzij een ijzersterke 2e helft en goals van Erik Bouwens, Philip Meulenbroek en Bjorn Kellerman (2x) met 4-2.

De 1e helft van het duel tussen de nummer vier en de nummer één van de reguliere competitie liet zich kenmerken door een dominerend Amsterdam en een inzakkend Kampong. Het waren de Amsterdammers die het initiatief namen en de Utrechtse cirkel een paar keer gevaarlijk binnendrongen. Hierdoor moest Kampong een paar keer aan de noodrem trekken om een goal te voorkomen. Met als resultaat dat Justin Reid-Ross in de eerste 35 minuten van de wedstrijd vier keer mocht aanleggen voor zijn gevreesde strafcorner. Bij alle pogingen liet Kampong-doelman Davide Harte zijn.

Tegenover de Amsterdamse aanvalslust en hun sterke spel op het middenveld, zette Kampong in de eerste helft weinig over. Één keer was Constantijn Jonker, die afgelopen zondag nog driemaal trefzeker was, dichtbij de openingstreffer. Op een harde voorzet vanaf de rechterflank kwam Jonker een fractie te laat om de bal over de lijn te tikken. Aan de andere kant was Billy Bakker, na een heerlijke solo waarbij hij twee man passeerde, ook dichtbij de eerste goal. Maar wederom lag David Harte knap in de weg.

Na rust leek er een totaal ander Kampong op het veld te staan. Agressief en met veel druk naar voren op jacht naar de Amsterdamse cirkel. En met succes. Want binnen tien minuten versierden ze twee strafcorners. In de rebound van Martijn Havenga’s tweede poging was Erik Bouwens alert en hij passeerde de Amsterdamse doelman Goedegebure. Een minuut later bracht Billy Bakker de Amsterdammers nog op gelijke hoogte, maar hierna nam Kampong het initiatief volledig over.

Philip Meulenbroek en Bjorn Kellerman zetten het Utrechtse overwicht hierna vrij snel achter elkaar om in goals en toen vijf minuten voor het einde Bjorn Kellerman ook zijn tweede van de wedstrijd binnenschoot, zat de wedstrijd in het slot. Amsterdam deed in de slotseconde van de wedstrijd terug via Justin Reid-Ross. Hij sleepte zijn 5e strafcorner nu wel langs Harte en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.

Man opgepakt na steekpartij Nijmegen

Een 20-jarige man uit Wijchen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in een café aan de Molenstraat in Nijmegen, aldus de politie woensdagmiddag. Bij het incident in de nacht voor Koningsdag raakten twee mannen uit Veenendaal van negentien en twintig zwaargewond. Twee anderen, een negentienjarige Nijmegenaar en een achttienjarige jongen uit Wijchen, liepen lichtere verwondingen op.

De twee slachtoffers uit Veenendaal liggen in het ziekenhuis, maar zijn volgens de politie buiten levensgevaar. De andere twee zijn inmiddels weer thuis.

Na de steekpartij besloot de politie het gebied rond de Molenstraat te ontruimen. Volgens een woordvoerder waren daar op dat moment nog enkele duizenden mensen aanwezig. In verband met de grote menigte kwamen politieagenten van buiten Nijmegen assisteren. Na enkele uren werd de omgeving weer vrijgegeven.

Over de toedracht van de steekpartij kan de politie nog niet veel zeggen. Ze spreekt nog met getuigen om een beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd.

Man opgepakt na steekpartij Nijmegen
Man opgepakt na steekpartij Nijmegen (Foto: ANP)

Voormalige band Prince gaat weer optreden

The Revolution, de voormalige band van Prince, is weer bij elkaar en gaat ook weer optreden. Dat zeggen ze in een video op Twitter.

De bandleden zochten steun bij elkaar na de dood van hun voormalige muzikale leider. Tijdens deze rouwperiode besloten ze om weer samen concerten te gaan geven. Veel meer details over hun plannen zijn niet bekend, maar het lijkt erop dat The Revolution op tournee gaat.

Nadat de band in 1986 uit elkaar ging, werkte Prince nog geregeld samen gitariste Wendy Melvoin en toetseniste Lisa Coleman. Zij scoorden als duo Wendy & Lisa een aantal hits.

Voormalige band Prince gaat weer optreden
Voormalige band Prince gaat weer optreden (Foto: BuzzE)

Selby en Junhui naar halve finales WK snooker

Mark Selby en Ding Junhui staan in de halve finales van het wereldkampioenschap snooker. Selby was woensdagmorgen te sterk voor Kyren Wilson en Junui rekende dinsdagavond al af met Mark Williams. 

Selby wist dinsdag al een 10-6 voorspong op te bouwen en bouwde met breaks van 92 en 78 bouwde hij dat uit naar 12-6. Op 12-7 potte Wilson wel een break van 143 punten, tot nu toe de hoogste break van dit toernooi. Selby, de nummer één van de wereld en de wereldkampioen van 2014, won uiteindelijk met 13-8. 

De 24-jarige Wilson kende een mooi toernooi met zeges op toptienspelers Joe Perry en Mark Allen. Selby kende over het hele seizoen een matig jaar, maar lijkt nu op het goede moment te pieken. Selby speelt in de volgende ronde tegen Marco Fu of Barry Hawkins. Fu staat momeneel met 7-1 voor. 

Junhui was dinsdag snel klaar met tweevoudig wereldkampioen Mark Williams. Het werd 13-3. De Chinees speelt in de halve finale tegen Alan McManus of snookerveteraan John Higgins. Laatstgenoemde staat momenteel 9-7 voor in de clash tussen twee Schotse snookerveteranen. 

Selby en Junhui naar halve finales WK snooker (Pro Shots / Action Images)
Selby en Junhui naar halve finales WK snooker (Pro Shots / Action Images)

Rechtbank: Britney Spears was drugsverslaafd

Britney Spears had in 2007 en 2008 niet alleen psychische problemen die haar in een inrichting deden belanden. De zangeres was in die jaren ook verslaafd aan drugs. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten, meldt TMZ.

In een rechtszaak die Britney aanspande tegen haar voormalige vriend en manager Sam Lufti werd Britney's toestand beschreven in 2007, toen zij Lufti ontmoette. De zangeres lag toentertijd in scheiding, ze was verwikkeld in een voogdijstrijd en had het contact met haar ouders verbroken. Bovendien worstelde Britney, zo blijkt uit de documenten, met een drugsverslaving.

Volgens de rechters deed Sam Lufti zijn best om Britney 'clean' te krijgen, maar familieleden van de zangeres beschuldigen Sam er juist van degene te zijn die haar aan de drugs hielp.

Inmiddels gaat het veel beter met Britney. Vader Jamie kreeg in 2008 het beheer over haar financiën en de zangeres bouwde haar carrière succesvol uit. Spears staat al een tijd met een show in Las Vegas, waardoor ze veel vaker bij haar kinderen kan zijn.

Rechtbank: Britney Spears was drugsverslaafd
Rechtbank: Britney Spears was drugsverslaafd (Foto: BuzzE)

Ebru Umar nog zeker week in Turkije

Columniste Ebru Umar zit zeker nog een week vast in Turkije. De schrijfster twitterde dat woensdagmiddag zelf.

Ze werd zaterdagavond in haar vakantiehuis in Kusadasi door de politie van haar bed gelicht, naar het bureau meegenomen en later voorgeleid aan een onderzoeksrechter. Die stelde haar op vrije voeten onder de voorwaarde dat ze in Turkije zou blijven.

Justitie in Turkije werkt aan de tenlastelegging tegen de Metro-columniste. De aanklacht luidt waarschijnlijk "belediging van het staatshoofd", zei ze maandag na overleg met haar advocaat.

Columniste Umar nog zeker week in Turkije
Columniste Umar nog zeker week in Turkije (Foto: ANP)

België levert Abdeslam uit aan Frankrijk

België heeft terreurverdachte Salah Abdeslam uitgeleverd aan Frankrijk. Dat heeft het federaal parket dat het Belgische onderzoek leidt naar terreur bevestigd. Abdeslam wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs in november. Frankrijk had om zijn uitlevering gevraagd.

Abdeslam werd woensdagochtend in aller vroegte overgebracht maar Frankrijk. Over het exacte tijdstip of de manier waarop de uitlevering is gebeurd, wil het parket verder geen informatie geven.

Om de kans op ontsnapping zo klein mogelijk te houden, was niet vooraf bekendgemaakt wanneer Abdeslam België zou verlaten.

Maandenlang voortvluchtig
De geboren Fransman was na de aanslagen in Parijs op 13 november maandenlang voortvluchtig. Vermoedelijk had hij zich moeten opblazen bij het stadion Stade de France in Parijs, maar zag hij daar vanaf. Hij werd uiteindelijk op 18 maart ingerekend in Molenbeek bij Brussel.

Vermoed wordt dat de plannen voor de aanslagen in Brussel in een stroomversnelling terechtkwamen na de arrestatie van Abdeslam. Mogelijk waren de daders bang dat Abdeslam uit de school zou klappen.

Abdeslam wordt woensdag voorgeleid, aldus de Franse openbaar aanklager.

België levert Abdeslam uit aan Frankrijk
België levert Abdeslam uit aan Frankrijk (Foto: ANP)

Hakkinen: "Rosberg is klaar voor de wereldtitel"

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen vindt dat klassementsleider Nico Rosberg er klaar voor is om kampioen te worden. De Fin kent Rosberg al vanaf diens kinderjaren toen Hakkinen zelf nog Formule 1 reed. Nico's vader Keke was destijds zijn manager. "Ik weet nog dat hij als vier- of vijfjarige rond liep met een  klein helmpje in zijn hand en tegen mij zei dat hij ging go-karten," herinnert Hakkinen zich. "Wanneer ik hem nu zie, ben ik trots op hem." 

Rosberg is momenteel in de vorm van zijn leven met zes opeenvolgende zeges. De Duitser gaat na drie races dan ook fier aan de leiding van het WK met 36 punten voorsprong op teamgenoot en aartsrivaal Lewis Hamilton. Hakkinen ziet daarom dat Rosberg er klaar voor is. "Het talent heeft hij altijd al gehad," zegt hij. "Maar nu heeft hij het doel helder voor ogen en zegt hij vol overtuiging tegen zichzelf dat hij kampioen wil worden."

Zelf won Hakkinen in zijn achtste seizoen zijn eerste titel. Rosberg is momenteel al aan zijn elfde jaar bezig. "Zeker in de Formule 1 kost het tijd voordat je klaar bent om te winnen. Laat ik het zo zeggen: ook als je tegen jezelf zegt dat je kampioen wil worden houdt dat niet altijd in dat je er ook klaar voor bent. Die stap is is niet zomaar gezet. Die moet je met alle overtuiging en iedere vezel in je lichaam maken en is uitdagender dan dat de meeste mensen denken. Dus mijn antwoord is ja: Nico is klaar voor de titel."

Hakkinen: "Rosberg is klaar voor de wereldtitel" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Hakkinen: "Rosberg is klaar voor de wereldtitel" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)

Sylvia Hoeks in Blade Runner-vervolg

Het vervolg op de scifi-klassieker Blade Runner heeft zojuist een Nederlands tintje gekregen. Sylvia Hoeks is gecast in een van de grotere rollen, maakt de distributeur vandaag bekend. 

Hoeks, die in Nederland ondermeer bekend is door haar rollen in Tirza, De Storm en Bro's Before Ho's, had al eerder internationaal succes. Zo speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in The Best Offer, met onder andere Geoffrey Rush en Jim Sturgess in de andere hoofdrollen. 

Het is niet bekendgemaakt wat voor een personage Hoeks zal gaan spelen. Blade Runner 2, de film heeft nog geen andere titel gekregen, zal geregisseerd worden door Denis Villeneuve, bekend van Prisoners en de recente hit Sicario. Een Nederlandse releasedatum is tevens nog niet bekend.

Arrivabene tempert verwachtingen rond Ferrari upgrade

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene lijkt vooralsnog niet heel veel te verwachten van de nieuwe engine-upgrade van zijn team. De Italianen zetten drie van hun negen overgebleven ontwikkelingstokens in om hun motor nog iets meer power te geven voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland. "We hebben inderdaad iets nieuws voor Sochi," stelt Arrivabene, "Maar het is niet van groot belang. We hebben al lang geleden besloten dat we de motor geleidelijk zullen ontwikkelen."

Vanwege de upgrade zal Kimi Raikkonen dit weekend met zijn tweede motor van het seizoen van start gaan en teamgenoot Sebastian Vettel, door diens problemen in Bahrein, met zijn derde. Overigens is dat voor Vettel niet echt een probleem, aangezien hij zijn vorige motor later dit seizoen nog in kan zetten zonder daarvoor bestraft te worden. Het maximale aantal motoren dat een rijder gedurende het 21-races tellende seizoen mag gebruiken is vijf.

Sommige media beweren dat de upgrade Ferrari's motorachterstand op Mercedes tot vrijwel nul zou reduceren, maar Arrivabene wil daar niets van weten. "Wanneer je een seizoen met een totaal nieuw ontwerp begint, slaat het nergens op om met een revolutionaire upgrade te komen," verduidelijkt Arrivabene. Los van de engine-upgrade zal Ferrari tijdens de vrije trainingen in Rusland een nieuwe voorvleugel gebruiken, waarvan men hoopt deze ook in de race in te kunnen zetten. 

'Megan Fox twijfelt toch aan scheiding'

De zwangere Megan Fox begint toch te twijfelen aan haar geplande scheiding met Brian Austin Green. Dat meldt Us Weekly.

Eerder werd al duidelijk dat de twee weer samen in een huis wonen; een gezamenlijke vakantie naar Hawaii heeft ervoor gezorgd dat de twijfel over de scheiding verder is toegeslagen. "Het was geweldig en Megan begint op haar beslissing terug te komen", zo weet een insider te melden. "Ze heeft de scheiding nog niet afgeblazen, maar het gaat wel die kant op. Ze zijn beide erg blij met de komst van een nieuwe baby en willen die samen verwelkomen."

De actrice trouwde in 2010 met Brian Austin Green, die vooral bekend is van zijn rol in de serie Beverly Hills 90210. Vorig jaar augustus vroeg ze de scheiding aan, maar ze werden sindsdien nog regelmatig samen gezien en bleek onlangs zelfs zwanger te zijn geraakt van Green. Het duo heeft al twee kinderen samen, Noah (3) en Bodhi (2). Brian heeft ook nog een zoon uit een vorige relatie, de 11-jarige Kassius.

'Megan Fox twijfelt toch aan scheiding'
'Megan Fox twijfelt toch aan scheiding' (Foto: BuzzE)

Bewoners ademen rook in bij brand Gouda

Bewoners van een appartementencomplex in Gouda hebben in de nacht van dinsdag op woensdag hun woning moeten verlaten vanwege een brand. Enkele bewoners ademden rook in en werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, lieten de hulpdiensten weten. Anderen werden ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd.

De brandweer wist het vuur aan het Volmolenhof snel te blussen en uitbreiding te voorkomen. Over de oorzaak is nog niets bekend. Nadat het vuur uit was, ventileerde de brandweer het gebouw.

Bewoners ademen rook in bij brand Gouda
Bewoners ademen rook in bij brand Gouda (Foto: ANP)

Nog meer juridische tegenslag voor Bill Cosby

Een rechter in Los Angeles heeft het verzoek van Bill Cosby afgewezen om de zaak van een vrouw die claimt op 15-jarige leeftijd misbruikt te zijn op te schorten. Intussen stelde een rechter in New York in een andere rechtszaak dat New York Magazine de komiek geen inzage hoeft te geven in de onbewerkte interviews die het blad had met zes van zijn aanklagers.

De twee tegenslagen komen een dag nadat een rechter stelde dat er geen reden is de strafzaak die Andrea Constand tegen hem voert te staken. Dat betekent dat er schot zit in drie zaken die lopen tegen de komiek. In alle zaken beschuldigen vrouwen Cosby van seksueel misbruik.

Alleen in de zaak van Constand kon Cosby strafrechtelijk worden vervolgd omdat de andere zaken verjaard zijn. Met het oordeel van de rechter in Los Angeles wordt die verjaringstermijn echter genegeerd omdat het slachtoffer, Judy Huth, op minderjarige leeftijd misbruikt zou zijn. De rechter in New York hield zich intussen bezig met een lasterzaak tegen de televisiepersoonlijkheid; daarin stelt een groep van zijn vermeende slachtoffers dat ze door Cosby en zijn advocaten onterecht zijn weggezet als leugenaars.

Nog meer juridische tegenslag voor Bill Cosby
Nog meer juridische tegenslag voor Bill Cosby (Foto: BuzzE)

Peugeot ziet Europese markt aantrekken

De Franse autofabrikant PSA Peugeot Citroën heeft afgelopen kwartaal vooral in Europa de verkopen zien aantrekken. De omzet kwam uit op 13 miljard euro, wat afgezien van flink nadelige wisselkoerseffecten neerkomt op een toename van 1,5 procent.

Peugeot verkocht in het eerste kwartaal 5,9 procent meer auto's in Europa. Wereldwijd nam de verkoop met 3,9 procent toe. Daarbij zijn de verkopen in China, waar het bedrijf actief is via een joint venture met branchegenoot en grootaandeelhouder Dongfeng, niet meegerekend.

De marktvooruitzichten lopen volgens Peugeot wereldwijd sterk uiteen. In Europa wordt over heel 2016 een groei van 4 procent voorzien, terwijl de vraag in China met 5 procent toeneemt. In Latijns-Amerika en Rusland daarentegen rekent het bedrijf op dalingen van respectievelijk 10 en 15 procent.

Peugeot ziet Europese markt aantrekken
Peugeot ziet Europese markt aantrekken (Foto: ANP)

Eerste wildcards Olympische Spelen vergeven

De eerste wildcards voor de Olympische Spelen van komende zomer zijn vergeven via de internationale gymnastiekbond FIG. Wildcards voor de Spelen worden vergeven via de zogenaamde Tripartite Commission. Om in aanmerking te komen moet een land op de vorige twee Zomerspelen niet meer dan acht individuele deelnemers hebben gehad.

De Monegaskische turner Kevin Crovetto werd vorig jaar 'slechts' 172e op het WK, maar toch besloot de commissie om hem het beschikbare startbewijs voor de Spelen te geven. Dat betekent dat Monaco voor het eerst sinds 1920 weer in het turnen vertegenwoordigd zal zijn. 

Isabella Amado Medrano uit Panama veroverde een 130e plek op het WK vorig jaar, in een deelnemersveld van bijna tweehonderd dames. De commissie besloot om haar het bij de vrouwen beschikbare ticket te geven en dus zal Panama voor het eerst meedoen aan het olympisch turnen.

De derde en laatste wildcard werd vergeven in de ritmische gymnastiek. Elyane Boal zal op de Kaapverdische Eilanden de beste verjaardag van haar leven gehad hebben. De dame die vorig jaar 111e werd op het WK kreeg dinsdag namelijk uitgerekend op haar 18e verjaardag te horen dat ze zich op mag maken voor de Olympische Spelen - een beter verjaardagscadeau zal ze zich toch niet kunnen wensen. 

Honderden aangiften van lange-teenturken

Justitie in het Duitse Mainz heeft honderden aangiften binnengekregen tegen de tv-komiek Jan Böhmermann vanwege diens gedicht over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij noemde de dictatoriale bewindsman daarin onder andere een geitenneuker.

Justitie schat dat het aantal aangiften van lange-teenturken richting de duizend gaat, aldus Duitse media woensdag. Erdogan heeft ook aangifte van belediging gedaan in Mainz, de hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Palts. Hij heeft daarbij de Duitse regering gevraagd de komiek te vervolgen op basis van een artikel in de Duitse wet over belediging van een buitenlands staatshoofd.

Erdogan chanteert Europa momenteel met zijn belangrijke positie in de vluchtelingenkwestie en tast momenteel de burgervrijheden aan van vele Europese burgers, in stand gehouden door de laffe, ruggengraatloze houding die de Europolitici en landelijke politieke leiders aannemen.

Honderden aangiften tegen Erdogan-komiek
Honderden aangiften tegen Erdogan-komiek (Foto: ANP)

12-jarig meisje loopt per ongeluk halve marathon

Een halve marathon (21,1 kilometer) lopen is natuurlijk een hele uitdaging, zeker als je getraind hebt voor de 5 kilometer. Dit overkwam de 12-jarige LeeAdianez Rodríguez uit Rochester in de Amerikaanse staat New York afgelopen zondag. Ze was een kwartiertje te laat om te starten in de 'Rochester Regional Health Flower City Challenge', maar gelukkig stond er nog een hele groep mensen aan de start. Ze sloot zich bij deze groep aan en nam aan dat zij ook 5 kilometer zouden lopen.

Haar moeder werd na een uurtje wachten bij de finish wel ongerust toen haar dochter niet arriveerde. Ze waarschuwde de wedstrijdleiding en de politie. En toen ze halverwege was kwam Lee er zelf ook achter dat ze aan de halve marathon bezig was, maar liep door want ze wilde de finish halen.

In de laatste kilometers zag de politie haar lopen. Maar terwijl ze doorrende vertelde ze dat ze de loop af wilde maken. Ze finishte als 1.885ste van 2.111 lopers in 2:43:31. Haar moeder was blij dat haar dochter weer terecht was en verbaasd over de medaille die ze had gewonnen.

'Nederland heeft geen koning'

Hoe grondwettelijk is de monarchie? Is de man die ooit bekend stond als 'Prins Pils' eigenlijk wel onze koning? Dankzij onder meer publicaties van Nanda van der Zee en de blog van Gerard de Boer zou zomaar de meest fervente orangist zomaar aan het twijfelen gebracht kunnen worden.

Het meest gebruikte argument dat Nederland helemaal geen koning (of zelfs een legitieme regering) zou hebben is de overtreding van artikel 21 van de grondwet. Een voor het koningshuis vervelend zinnetje, dat pas in 1983 geschrapt is. Deze grondwet hield in dat de zetel van de regering niet buiten het rijk zou mogen worden geplaatst. Op 13 mei 1940 echter, vertrokken Koningin Wilhelmina (de moeder van de oma van Willem-Alexander) en haar regering doodleuk naar Londen, een plaats in het buitenland. Hiermee werd de grondwet overtreden en daarmee buiten werking gesteld. De mogelijkheid om te vluchten naar Indonesië, de Antillen of Suriname, landen die destijds nog bij het koninkrijk hoorden, werd verworpen.

Zij en de andere vluchtelingen waren daarna dus eigenlijk niet meer gerechtigd om lekker wetjes en koninklijke besluiten uit te vaardigen. Vreemd genoeg trok men zich daar niet veel van aan en deed men net alsof ze nog de macht hadden. Dit terwijl het vertrek van de toenmalige regering het voor de bezetters (de nazi's vielen het land in) mogelijk maakte een civiele regering onder de Oostenrijker Seyss-Inquart in te stellen. Iets dat trouwens niet bepaald in het voordeel van de Nederlandse bevolking geweest is. Het hele ambtenarenapparaat kwam daardoor onder direct gezag van de Duitsers, waardoor het geen enkele moeite kostte om een West-Europees record te vestigen qua deportatie van het joodse deel van de bevolking. In Denemarken en België bleef het koningshuis wél op zijn post. In die landen werd een militair regiem ingesteld en werden de nazi's een stuk beter tegengewerkt.

Terug naar de grondwet. De facto was na de vlucht van de Oranjes, Adolf Hitler het staatshoofd van Nederland. Een mooi geval van debellatio. Feitelijk was er van bezetting geen sprake, maar was Nederland een nazi-vazalstaat geworden. Met alle nare gevolgen van dien.

Na de oorlog is de macht nooit officieel overgedragen aan de zogenaamde 'regering in ballingschap'. Sterker nog: het kabinet Hitler is nooit echt beëindigd. Tussen de Duitse generaal Johannes Blaskowitz en de Canadese generaal Charles Foulkes werd alleen een technische overeenkomst getekend over de afwerking van de Duitse troepen in Nederland, na de Duitse capitulatie van 4 mei 1945. Dat Wilhelmina en haar lakeien destijds net deden alsof er niets gebeurd was, doet er niet zoveel toe. In feite is elke regering die nadien is beëdigd door het staatshoofd ongrondwettelijk.

Dit zijn op z'n minst mooie mijmeringen tijdens een Koningsdag, die ook nog eens het slachtoffer is van chagrijnig weer.

Ubisoft gaat Trials en Blood Dragon combineren

Op de Taiwan Game Software Rating Regulations Board is een vreemde titel van Ubisoft verschenen, namelijk Trials of the Blood Dragon voor PlayStation 4, Xbox One, en pc.

Trials is een serie van Ubisoft waarin je halsbrekende stunts moet doen met een motorfiets, terwijl Blood Dragon een spin-off van Ubisofts Far Cry 3 is. Het lijkt een vreemde combinatie, maar wie weet wordt het erg tof.

Onderstaande plaatje werd erbij geupload, waarop we een logo van de game zien.

Trials of the Blood Dragon-logo (Foto: Ubisoft)

Dark Souls-bedenker praat over zijn toekomst

From Software is begonnen met de ontwikkeling van een nieuw intellectueel eigendom, volgens Hidetaka Miyazaki, geroemd om zijn Souls-games. Hij sprak met de Chinese website GNN Gamer waarin Miyazaki werd gevraagd of Dark Souls III het einde van de serie is.

"Dark Souls III zal net zoals de vorige games verschillende DLC's hebben. Maar er is op dit moment absoluut geen plan voor sequels, spin-offs, of tie-ins. Maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat de mogelijkheid nul procent is", zei Miyazaki. "Als bijvoorbeeld een From Software-ontwikkelaar over vijf jaar bij me komt en smeekt om hem een Dark Souls te maken dan zal ik de mogelijkheid niet uitsluiten om mijn medewerkers een nieuw project te starten."

Miyazaki vervolgde: "Wat nu zeker is, is dat voor mij persoonlijk Dark Souls voorbij is. Dus in plaats van een andere sequel denk ik dat het tijd is dat we een stap naar een nieuwe richting te nemen. De ontwikkeling van een nieuw IP is al begonnen."

Er zijn nog drie grote downloadbare content packs gepland voor Dark Souls III. De eerste is gepland voor dit najaar, met de tweede gepland voor begin 2017. De derde moet nog een datum krijgen. Op de vraag of we ooit een Demon's Souls remaster gaan zien, zei hij simpelweg: "We willen proberen nieuwe dingen te maken."

Ondertussen is Armored Core V gemaakt in 2012, dus is het niet tijd voor een nieuw deel voor die franchise met grote robots? Miyazaki zegt daarop: "Persoonlijk wil ik het doen. Immers, ik was betrokken bij drie games in de franchise. Armored Core is een van de pijlers van From Software Software's lineup. Maar ik kan nog niets laten zien."

Armored Core: Verdict Day

Brand bij olympische bobsleebaan Sochi, mogelijk milieuproblemen

Bij de olympische bobsleebaan van Sochi heeft eerder deze week een relatief kleine, maar hevige brand gewoed. Volgens Russische media waren er al lang klachten over de brandveiligheid bij de baan waar in 2014 gestreden werd om olympisch bobslee-, rodel- en skeletongoud. 

Zo werden in januari al 32 klachten over de brandveiligheid neergelegd door de lokale brandweer, maar vermoedelijk waren die nog altijd niet allemaal verholpen. De brand kan zelfs flinke gevolgen hebben voor het milieu: de bobsleebaan wordt kunstmatig gekoeld met freongas en als dat naar buiten lekt kan dat veel schade veroorzaken voor het leven rondom de baan in Krasnaya Polyana. 

De baan stond na de Olympische Spelen sowieso al niet bekend om haar goede onderhoud. Vorig seizoen werd er bijvoorbeeld een World Cup rodelen gehouden, maar de baan was in belachelijk slechte toestand - met diverse ongelukken als gevolg. Komend seizoen moet het WK bobsleeën en skeleton gehouden worden op de baan. 

Foto's van de schade zijn hier te zien. 

Strijd om moederbedrijf BCC lijkt beslist

Het Franse winkelbedrijf Fnac lijkt aan het langste eind te trekken in de biedingsstrijd rond branchegenoot Darty, het Britse moederbedrijf van elektronicaketen BCC. Het Zuid-Afrikaanse Steinhoff International liet woensdag weten niet meer met een nieuw bod te komen.

Darty stemde al in november in met een overname door Fnac, maar begin maart probeerde Steinhoff de deal met een tegenbod open te breken. De twee bedrijven boden de afgelopen weken tegen de klippen op. De overnameprijs is daardoor opgelopen van een oorspronkelijke 646 miljoen pond naar meer dan 900 miljoen pond (1,2 miljard euro).

Nadat Fnac maandag een finaal bod op tafel had gelegd, liet Steinhoff weten zich te beraden op verdere stappen. Het liet woensdag weten dat het laatste bod dat het zelf heeft uitgebracht, de maximale waarde van Darty weerspiegelt. Een nieuwe verhoging zou volgens het bedrijf niet in het belang zijn van de eigen aandeelhouders, werknemers en andere belanghebbenden.

Darty heeft ruim vierhonderd winkels, waaronder 75 BCC's in Nederland en België. Fnac verkoopt boeken, cd's, dvd's en consumentenelektronica via een kleine tweehonderd eigen winkels, verspreid over negen landen. Steinhoff is in Europa bekend van zaken als de Britse beddenspecialist Bensons for Beds en de Franse meubelketen Conforama.

Strijd om moederbedrijf BCC lijkt beslist
Strijd om moederbedrijf BCC lijkt beslist (Foto: ANP)

'Asielzoekers Utrecht meteen integreren'

Asielzoekers die in Utrecht in de noodopvang komen, worden in de toekomst vanaf dag één geholpen te integreren. Vanaf hun eerste dag in Utrecht kunnen ze activiteiten doen die zinvol zijn voor hun toekomst, zoals taallessen Nederlands en Engels, trainingen ondernemerschap en krijgen ze hulp bij het zoeken naar stage, opleiding of dagbesteding.

Het Utrechtse plan voorziet niet alleen in activiteiten voor asielzoekers, ook wijkbewoners mogen er aan meedoen. "We willen zinvolle activiteiten bieden, zodat asielzoekers werken aan hun toekomst, ongeacht of die hier ligt of in het land van herkomst. Ook buurtbewoners kunnen meedoen en krijgen zo nieuwe kansen om te werken aan hun toekomst", aldus wethouder Kees Diepeveen.

Ook is het de bedoeling dat de asielzoekers na de noodopvang in Utrecht kunnen blijven; dus doorstromen naar een asielzoekerscentrum en als ze een status hebben gekregen een woning in de stad betrekken. Daartoe zijn ook afspraken gemaakt met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). "Vaak wisselen van opvanglocatie is niet gewenst voor mensen die hun land zijn ontvlucht en van alles hebben meegemaakt. En voor kinderen is het fijn als zij zo min mogelijk wisselen van school", zegt Diepeveen.

De nieuwe begeleiding komt in de opvanglocatie aan de Einsteindreef die naar verwachting deze zomer haar deuren opent. Op de locatie is ruimte voor maximaal vierhonderd asielzoekers en tevens woonruimte voor twintig tot dertig woningzoekende jongeren uit de wijk.

'Asielzoekers Utrecht meteen integreren'
'Asielzoekers Utrecht meteen integreren' (Foto: ANP)

Animal Crossing en Fire Emblem komen naar smartphones

Na Miitomo was het wachten op de volgende games van Nintendo die naar smartphones komen. Vandaag heeft Nintendo bekendgemaakt dat het games worden binnen de series Animal Crossing en Fire Emblem.

Nintendo wil met Fire Emblem de game meer toegankelijk maken dan op hun toegewijde gameplatforms, terwijl nog wel de waarde van een RPG wordt vastgehouden. De Animal Crossing-game wordt zo ontwikkeld dat hij in verbinding staat met de andere Animal Crossing-games. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet bekend.

De games moeten ergens dit fiscale jaar beschikbaar komen.

Nintendo NX komt in maart 2017, Zelda als launchtitel

Nintendo of Japan heeft in een investors meeting meer bekendgemaakt over hun plannen voor de nieuwste console met codenaam 'NX'. Nintendo heeft bevestigd dat de console volgend jaar maart beschikbaar moet komen.

Daarnaast komt de nieuwe Legend of Zelda naast Nintendo Wii U ook naar Nintendo NX als launchtitel. Voorlopig hoeven we echter nog weinig te verwachten van Nintendo's nieuwste console: ze hebben aangekondigd de console niet mee te brengen naar de E3 van dit jaar. Ze praten hier enkel over de Wii U-versie van The Legend of Zelda.

Wat vinden jullie? Goede keuze of duurt dit met de huidige staat van Nintendo Wii U te lang?

Dead Island Remaster te preorderen op PSN

De PlayStation pre-order voor de remaster van Dead Island is van start gegaan en geheel toevallig brengen Deep Silver en Techland nieuwe screenshots van de geremasterde versie van het spel uit.

Dead Island en Dead Island Riptide worden nu beiden opnieuw gebouwd op de next-gen engine van Techland. Hierdoor zijn er hogere kwaliteit textures, een fotorealistisch nieuw belichtingssysteem, nieuwe shading, beeldverbeteringen via anti-aliasing, verbeterde game models en geometry assets, HBAO en motion blur effects, een aangepaste user interface en de mod Power Fists Power-up die nu in het officiele spel is gedaan. De Dead Island Definitive Collection benut consolefuncties zoals Online 4 Player Co-op, PS Vita Remote-Play (PS4), Share-Play (PS4), streaming en recording.

Dead Island Definitive Collection is een compilatie bestaande uit Dead Island Definitive Edition en Dead Island: Riptide Definitive Edition en bevat daarnaast ook gratis Dead Island Retro Revenge. De compilatie komt zowel in winkels als digitaal beschikbaar voor een adviesprijs van € 39,99.

Tegelijkertijd komen Dead Island Definitive Edition en Dead Island: Riptide Definitive Edition beide apart beschikbaar als digitale download voor Xbox One, PlayStation 4 en pc voor een adviesprijs van € 19,99.

Al deze varianten komen op 31 mei 2016 voor Xbox One, PlayStation en pc uit.

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Dead Island Definite Edition (Foto: Deep Silver)

Pc-specificaties Mirror's Edge bekendgemaakt

Electronic Arts heeft de minimale en aanbevolen pc-specificaties voor Mirror's Edge Catalyst bekendgemaakt. Altijd makkelijk, dan weet je of je naar de winkel moet free-runnen om nieuwe hardware te kopen.

Minimale specificaties:
OS: Windows 7 64-bit met laatste Service Pack
CPU: Intel i3-3250 / AMD FX-6350. (het spel heeft minimaal 4 logical cores nodig)
RAM: 6 GB
HARD DRIVE: minstens 25 GB vrije ruimte
VIDEO: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti 2GB of beter / AMD Radeon R9 270x of beter
INPUT: Keyboard en muis, dual analog controller

Aanbevolen specificaties:
OS: Windows 10 64-bit met laatste Service Pack
CPU: Intel Core i7-3770 - 3.4 GHz / AMD FX-8350 - 4.0 GHz
RAM: 16 GB
HARD DRIVE: minstens 25 GB vrije ruimte
VIDEO: NVIDIA GeForce GTX 970 4GB of beter / AMD Radeon R9 280x 3GB of beter
INPUT: Keyboard en muis, dual analog controller

Mirror's Edge Catalyst komt 9 juni uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Gelekte DOOM-trailer laat singleplayer zien

Er is meer Doom-nieuws. Bethesda zou iets te snel een video van de singleplayer van de nieuwe Doom op YouTube hebben gezet, maar misschien is het allemaal nep en is er iemand serieus druk bezig geweest zelf een singleplayervideo te maken.

De ontwikkelaar heeft nog weinig losgelaten over het verhaal. Al vragen we ons af wat er te weten is: Doom gaat toch over demonen, brute wapens en zoveel mogelijk demonen die nog bewegen kapot te schieten. Kortom: actie. Bethesda heeft alleen bij het uitbrengen van de uitleg over de SnapMap-modus laten weten dat we vanavond om 20:00 meer te weten gaan komen over de singleplayer van Doom. Dat doen ze via hun Twitch-kanaal. Dus heel lang hoeven we niet meer te wachten op meer info en dan zien we meteen of de onderstaande video echt of fake is.

Leveleditor voor nieuwe Doom uitgelegd

Tom Mustaine van id Software heeft de SnapMap mode van Doom verder uitgelicht in een uur durende livestream. Deze is terug te bekijken via twitch.

Tom laat onder andere de verschillende mogelijkheden zien van SnapMap en de techniek achter het maken van eigen maps en spelvarianten. Zonder ervaring of speciale expertise kan elke speler snel en gemakkelijk een persoonlijke map maken, nieuwe gameplay toevoegen en zelfs de game logica aanpassen wat zorgt voor compleet nieuwe modi. Je kunt je eigen creatie meteen spelen of delen met een vriend of met iedereen over de hele wereld met slechts een druk op de knop.

Doom komt 13 mei uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Watch live video from Bethesda on www.twitch.tv

Mira gooit met vleermuizen in Killer Instinct 3

Er is gameplay opgedoken van Mira, het nieuwe personage dat binnenkort voor Killer Instinct seizoen 3 beschikbaar komt. Het personage Sabrewulf was zijn vertrouwde vleermuizen al kwijt in de vernieuwde Killer Instinct, en zo te zien in onderstaande gameplaytrailer heeft Mira ze gejat.

Volgens het verhaal is Mira de tweelingzus van Maya en waren zij beiden lid van de Night Guard. Zij offerde indertijd haar leven op om Maya te redden en werd een vampier. In ieder geval houdt ze van bloederig veel inhakken op haar tegenstander, dus als vampier zit ze wel goed.

Wanneer Mira beschikbaar komt is nog niet bekendgemaakt.

Sony legt trademark The Sentinel vast in Europa

Sony Computer Entertainment Europe heeft op 26 april een trademark vastgelegd voor iets dat The Sentinel heet. Het is vastgelegd in de categorie "computer game software; computer software for video games or for games machines; video games software" dus er is weinig te twijfelen: het is een nieuw computerspel.

Wat voor soort game, voor welk platform het is en wanneer het uit zou komen is niet bekend, maar met een E3 om de hoek kan er vrij snel duidelijkheid komen. Qua platform is PlayStation Vita nogal karig ondersteund door Sony zelf, dus de kans dat het een PlayStation 4-game wordt is vrij groot. Een eerder spel dat The Sentinel heette was een puzzelspel voor de BBC Micro in 1986. Of ze zoiets met hedendaagse graphics gaan maken is twijfelachtig, maar je weet nooit.

PlayStation 4

'Diamantbaas op shortlist Air France-KLM'

Topman Philippe Mellier van het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers is in beeld als mogelijke nieuwe topman van Air France-KLM. Ook twee divisiedirecteuren van vliegtuigbouwer Airbus, Guillaume Faury en François Auque, staan op de shortlist, weet zakenkrant La Tribune.

Huidig bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac kondigde onlangs zijn voortijdige vertrek aan. Hij wordt topman van de internationale brancheorganisatie IATA. Het is de bedoeling dat op de aandeelhoudersvergadering van de luchtvaartgroep op 3 mei zijn opvolger wordt gepresenteerd.

Andere namen die al de ronde deden zijn die van Jean-François Cirelli, topman bij BlackRock in Frankrijk, en Jean-Marc Janaillac van openbaarvervoerbedrijf TransDev. Ook topman Fabrice Brégier van Airbus wordt vaak genoemd. Operationeel directeur Thierry Antinori van concurrent Emirates zou de baan al hebben geweigerd.

'Diamantbaas op shortlist Air France-KLM'
'Diamantbaas op shortlist Air France-KLM' (Foto: ANP)

Politie schiet man in been in Den Haag

De politie heeft in de vroege woensdagochtend in Den Haag een man in zijn been geschoten. Dat gebeurde na een melding over een vuurwapen dat zou zijn gezien bij een vechtpartij op de Prinsegracht.

De verdachte volgde de instructies van de politie niet op, waarop hij op de Lange Beestenmarkt in zijn been werd geschoten. Een politiehond beet een tweede verdachte. Ook is nog een derde verdachte aangehouden.

Het is niet duidelijk of de vechtpartij verband hield met de nachtelijke viering van Koningsdag. Het incident had kort na 06.00 uur plaats. De rijksrecherche doet verder onderzoek, zoals gebruikelijk wanneer de politie een verdachte neerschiet.

Politie schiet man in been in Den Haag
Politie schiet man in been in Den Haag (Foto: ANP)

Trump: Clinton wint doordat ze vrouw is

Presidentskandidaat Donald Trump denkt dat zijn Democratische rivaal Hillary Clinton alleen zo ver is gekomen in de verkiezingsstrijd omdat ze een vrouw is. "De enige kaart die ze heeft is de vrouwenkaart", zei Trump dinsdag, nadat hij in vijf staten de Republikeinse voorverkiezingen had gewonnen. "Als Hillary Clinton een man was, dan denk ik dat ze nog geen 5 procent van de stemmen zou krijgen", aldus de zakenman die president wil worden.

"En het mooie is dat vrouwen haar niet mogen", besloot Trump. Nu hij steeds verder uitloopt op zijn Republikeinse concurrenten Ted Cruz en John Kasich, richt hij zijn pijlen meer op Clinton, die bij de Democraten voorligt op haar tegenstrever Bernie Sanders.

Volgens Trump zou Clinton "een verschrikkelijke president zijn". "Ze heeft niet de kracht of het uithoudingsvermogen om met China om te gaan, of met andere dingen. Ze zou vreselijk zijn op economisch gebied. Ze weet niets over banen, los van banen voor zichzelf."

Op de opmerking over vrouwen barstte direct veel kritiek los. Clinton zelf reageerde kalm: "Als vechten voor gezondheidszorg voor vrouwen en betaald ouderschapsverlof en gelijke lonen 'de vrouwenkaart spelen' is, dan speel ik mee."

Trump: Clinton wint doordat ze vrouw is
Trump: Clinton wint doordat ze vrouw is (Foto: ANP)

Captain America: Civil War

In Captain America: Civil War wordt het verhaal van Steve Rogers voortgezet, terwijl intussen de wereld van de Avengers wordt verrijkt met een onderhoudend conflict én nieuwe, interessante personages. Marvel slaagt erin een film vol belangrijke personages gecentreerd te houden rond de hoofdfiguur en levert hiermee een sterk persoonlijk verhaal af, dat bovendien dient als stevige pilaar in wat komen gaat in het Marvel Cinematic Universe.

Elf doden bij schietpartij op Kaapverdië

Bij een kazerne op Kaapverdië zijn woensdag (plaatselijke tijd) elf mensen doodgeschoten, onder wie acht militairen en drie burgers, meldden de staatstelevisie en politiebronnen. Twee van de burgerslachtoffers waren Spanjaarden. De autoriteiten denken dat een dolgedraaide militair het bloedbad heeft gepleegd. Hij is nog voortvluchtig.

In eerste instantie suggereerden media dat er mogelijk een verband was met drugscriminaliteit. De regering van de eilandstaat voor de kust van West-Afrika wees die lezing echter van de hand.

De Spaanse slachtoffers waren op het eiland Santiago voor reparaties aan een communicatiepost. Het was een van de taken van de dichtbij gestationeerde militairen om die post te bewaken. Volgens de staatstelevisie heeft de politie een achtergelaten auto gevonden met acht kalasjnikovs en munitie erin.

Elf doden bij schietpartij op Kaapverdië
Elf doden bij schietpartij op Kaapverdië (Foto: ANP)

Basisschoolleraren krijgen er 3,8 procent bij

De lonen in het basisonderwijs gaan omhoog. Met ingang van 1 juli krijgen de leraren 3,8 procent meer salaris. Daarnaast krijgen ze een eenmalig bedrag uitgekeerd dat neerkomt op hetzelfde percentage van hun loon over de eerste helft van dit jaar. Werkgeversorganisatie PO-Raad en de vakbonden zijn dat overeengekomen. Ze maakten hun afspraken woensdag bekend.

In april volgend jaar krijgen de werknemers in het primair onderwijs nog een eenmalig extraatje van 500 euro. Daarnaast hebben de werkgevers en werknemers onder meer afspraken gemaakt over contracten in het bijzonder onderwijs. Bijvoorbeeld dat in een periode van drie jaar maximaal zes tijdelijke contracten gesloten kunnen worden zonder dat een vast contract ontstaat.

Basisschoolleraren krijgen er 3,8 procent bij
Basisschoolleraren krijgen er 3,8 procent bij (Foto: ANP)

Luxemburgse deals gelekt door instellingen scanner

De IT-instellingen van een scanner. Zo simpel was het voor Antoine Deltour (30) om 28.000 geheime documenten te vinden. Daarin stonden belastingdeals van 350 grote bedrijven met Luxemburg. De accountant lekte ze naar een journalist en zo kwam LuxLeaks in 2014 aan het licht.

In Luxemburg begon dinsdag het proces tegen Deltour, oud-medewerker van accountantskantoor Pricewaterhousecoopers. Hij zou vijf jaar cel kunnen krijgen, onder meer voor het schenden van zijn beroepsgeheim. Ook een oud-collega en de journalist zijn aangeklaagd.

PwC liet intern onderzoek doen naar het lek. Op de eerste procesdag zei onderzoekster Anita Bouvy dat de documenten eenvoudig toegankelijk waren. Via een scanner op het werk kreeg Deltour toegang tot de bestanden, die hij eigenlijk niet mocht zien. Volgens Bouvy heeft de klokkenluider gericht gezocht, maar zijn advocaat zei dat hij er bij toeval op stuitte.

Bedrijven als Pepsi, AIG, Disney, FedEx, Ikea, Amazon en Deutsche Bank konden door de deals met Luxemburg belasting ontwijken. Het lek zorgde voor veel ophef. Het was de voorloper van de recente Panama Papers.

Luxemburgse deals gelekt door IT-instellingen
Luxemburgse deals gelekt door IT-instellingen (Foto: BuzzT)

Koningsnacht: feestbeesten trotseren kou

Koud en nat, maar toch gezellig. Zo verliep Koningsnacht dinsdagavond op diverse plekken. In Den Haag trok het festival Life I Live aanmerkelijk minder publiek dan normaal, maar de organisatie toonde zich desondanks tevreden. "Het weer heeft natuurlijk invloed, maar de sfeer is goed. Als je met deze kou toch naar de stad komt, heb je zin in een feestje. In die zin heeft het ook wel een filterend effect", zei een woordvoerder.

Het bezoekersaantal schatte hij na overleg met de politie op minstens 125.000. "Het kunnen er ook 150.000 zijn, dat is letterlijk nattevingerwerk." Vorig jaar kwamen zo'n 200.000 mensen op het gratis festival af. Op deze zesde editie waren op negen podia in de stad optredens, onder meer van Black Box Revelation, Sabrina Starke, Bombay en Spinvis. DJ's op de pleinen draaiden veel werk van de onlangs overleden Prince.

In Utrecht was het veel rustiger dan vorig jaar. Om 18.00 uur begon de traditionele Vrijmarkt. Die gaat tot woensdag 18:00 uur door. De dresscode dit jaar voor mensen die wel gingen: paraplu's, poncho's en winterjassen over oranje kleding. "Het zijn van die korte buien waar we last van hebben. Als het even droog is, gaan de mensen weer de stad in", zei een woordvoerster van de gemeente. De lokale reddingsbrigade beleefde een rustige avond. In de grachten lagen weinig boten en op de kant was het ook minder druk dan de redders gewend zijn.

Amsterdam kwam er ook niet onderuit: vanwege de lage temperatuur en de buien was het er een stuk minder druk dan voorgaande jaren. Dat gold voor de stad als geheel, maar in het bijzonder op het water. "Nog nooit zo rustig meegemaakt op de grachten. Gevoelstemperatuur -1. Wel jammer", zo liet de Landelijke Eenheid Dienst Infra (voorheen waterpolitie) op Twitter weten.

Rond middernacht kwam de temperatuur bijna nergens boven de vijf graden uit. Wie een buitenfeest bezocht, deed er dus goed aan om te dansen.

Koningsnacht: feestbeesten trotseren kou
Koningsnacht: feestbeesten trotseren kou (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: kille koningsdag

Zon en bewolking, met de daarbij behorende regenbuien, wisselen elkaar vandaag af. In het oosten en zuidoosten zijn ook nog steeds hagel en onweersbuien mogelijk. De temperatuur ligt rond de 9 graden maximaal en de wind komt uit het noordwesten. In de loop van de namiddag neemt de wind iets af en wordt het vanuit het noorwesten uit wat droger. 

Zon op 06:16
Zon onder 20:59
Zonkracht

 4 / 2 

Je zal toch willn gaan picknicken en je flesopener in de picknickmand zijn vergeten .. Geen probleem in Morbach (Duitsland)! Daar vind je flesopeners in het wild! 

Onderdeel van een bank in Morbach (foto: qltel)
Onderdeel van een bank in Morbach (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

 Wikiweetjes van vandaag
 1973 Bij Callantsoog werd het eerste naaktstrand van Nederland gelegaliseerd. 
 1978 Manneken Pis werd teruggevonden, één dag na zijn ontvoering. 
 1985 De 20e editie van de Amstel Gold Race werd gewonnen door Gerrie Knetemann.
 1993 Een vliegtuig met aan boord het Zambiaanse voetbalelftal stortte neer boven Gabon.
 2005 De Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig, maakte zijn eerste vlucht. 


Wat een joekel! 

Dakota Johnson heeft het gehad met seksscènes

Dakota Johnson is volop aan het filmen voor de vervolgfilms op Fifty Shades of Grey en heeft het even helemaal gehad met de uitgebreide seksscènes. Dat vertelt ze aan Interview.

"Het is niet echt comfortabel, het is behoorlijk vervelend", vertelt de actrice die in de opnames zit van zowel Fifty Shades Darker als de derde film uit de serie, Fifty Shades Freed. "Ik heb zeven uur aan een stuk seks gesimuleerd en ik ben er klaar mee."

Als de scènes eenmaal op band staan zal haar vader die nooit zien, verzekert de dochter van acteurs Don Johnson en Melanie Griffith.. "Godzijdank niet. Maar mijn ouders weten ervan en vinden het prima."

Dakota Johnson heeft het gehad met seksscènes
Dakota Johnson heeft het gehad met seksscènes (Foto: BuzzE)

Brand legt autosloperij Uden in de as

Een grote brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een autosloperij aan de rand van Uden verwoest. Metershoge vlammen sloegen uit het pand. De schade bleef beperkt tot het bedrijf zelf. Voor het nabijgelegen ziekenhuis Bernhoven had de vuurzee weinig gevolgen; de wind stond gunstig, waardoor de rook naar het buitengebied ten noorden van de Brabantse plaats dreef.

De politie gaat woensdag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand, maar eerst zal de brandweer nog uren bezig zijn met nablussen, zei een woordvoerder halverwege de nacht. De brandweer had het vuur toen wel onder controle.

Een vuurzee en fikse rookwolken waren goed te zien vanaf de snelweg A50. Die ligt naast de Nistelrodeseweg, waaraan het getroffen bedrijf is gevestigd. Ooggetuigen hoorden harde knallen uit het brandende gebouw komen, waarschijnlijk afkomstig van gasflessen en autobanden. Brandweerkorpsen uit de hele omgeving werden gealarmeerd om het vuur te bestrijden. Niemand raakte gewond.

Brand legt autosloperij Uden in de as
Brand legt autosloperij Uden in de as (Foto: ANP)

Steekpartij Nijmegen: omgeving ontruimd

De politie is in Nijmegen op zoek naar de dader of daders van een steekpartij in de nacht voor Koningsdag. Vermoedelijk zijn door het geweld drie mensen gewond geraakt. Na de steekpartij besloot de politie het gebied rond de Molenstraat te ontruimen. Volgens een woordvoerder waren daar op dat moment nog enkele duizenden mensen aanwezig.

"We vragen de mensen in alle rust te vertrekken", aldus de woordvoerder. Hij kon nog niet meer details vertellen over de toedracht van de steekpartij.

Steekpartij Nijmegen: omgeving ontruimd
Steekpartij Nijmegen: omgeving ontruimd (Foto: ANP)

Trump en Clinton lopen uit op rivalen

Hillary Clinton en Donald Trump hebben dinsdag hun opmars naar de kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap voortgezet. In vijf staten in het noordoosten van de Verenigde Staten werden voorverkiezingen gehouden. De concurrenten kwamen er nauwelijks aan te pas.

Trump kreeg volgens exitpolls de meeste Republikeinse kiezers achter zich in alle vijf de staten: Connecticut, Maryland, Pennsylvania, Rhode Island en Delaware. Bij de Democraten won Clinton volgens de voorspellingen van tv-zenders in Pennsylvania, Maryland, Delaware en Connecticut. Clinton heeft nog één tegenstrever: zelfverklaard socialist Bernie Sanders. Hij sleepte volgens Amerikaanse media alleen de winst binnen in het kleine Rhode Island.

Bij de Republikeinen zijn buiten Trump nog twee kandidaten in de race: Ted Cruz en John Kasich. Dat ze allebei nog meedoen, speelt Trump in de kaart, aangezien de stemmen van Republikeinse kiezers die de rijke zakenman niet zien zitten over twee mannen worden verdeeld.

Trump riep zichzelf na zijn duidelijke winst in het noordoosten uit tot de gedoodverfde kandidaat. Hij riep Cruz en Kasich op de handdoek in de ring te gooien. "Wat mij betreft is dit gebeuren voorbij", zei hij.

Trump en Clinton lopen uit op rivalen
Trump en Clinton lopen uit op rivalen (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.