FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 april 2016

Drew Barrymore bevestigt scheiding

Actrice Drew Barrymore en haar man Will Kopelman bevestigen zaterdag in een officiële verklaring aan People dat ze gaan scheiden. Ze reageren daarmee op de geruchten die vrijdag de ronde deden.

"Helaas gaat ons gezin wettelijk gezien uit elkaar, maar dit neemt bij ons niet het gevoel weg dat we familie blijven", zegt het paar in de verklaring. ''Mensen kunnen een scheiding opvatten als een mislukking, maar uiteindelijk leg je je neer bij het besef dat het leven doorgaat. Onze kinderen zijn ons universum. De rest van ons leven zijn zij onze prioriteit."

Drew Barrymore (41) en haar derde echtgenoot Will Kopelman (38) hebben samen twee dochtertjes, Olive van drie jaar oud en Frankie die deze maand twee jaar oud wordt. Ze trouwden in juni 2012.

Drew Barrymore bevestigt scheiding
Drew Barrymore bevestigt scheiding (Foto: BuzzE)

Mogelijk Nederlands paar omgekomen in Colombia

De autoriteiten in Colombia zijn bezig met de identificatie van twee doden die uit zee zijn gehaald bij het Colombiaanse eiland San Andrés, ten oosten van Nicaragua. Het gaat waarschijnlijk om twee Nederlandse opvarenden van het zeiljacht Talagoa, dat onder Nederlandse vlag vaart en dat stuurloos werd aangetroffen.

De autoriteiten hebben de Nederlandse ambassade in Colombia ingelicht, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag.

Volgens de Colombiaanse marine lagen aan boord van het zeiljacht paspoorten en andere documenten van de twee Nederlanders, een echtpaar. De Talagoa was op 25 maart vertrokken vanuit Panama.

Nederlands paar mogelijk omgekomen in Colombia
Nederlands paar mogelijk omgekomen in Colombia (Foto: ANP)

Dam tot Damloop weer snel uitverkocht

De 10 Engelse Mijl van de Dam tot Damloop in Amsterdam op 18 september was zaterdag razendsnel uitverkocht. 45.000 hardlopers hebben via internet ingeschreven voor het grootste hardloopevenment, meldt de organisatie. Duizenden lopers stonden zaterdagmorgen in de virtuele wachtrij, maar door een nieuw computersysteem verliep de inschrijving soepel.

Het was voor de zevende keer op rij dat de 10 Engelse Mijl in korte tijd was uitverkocht. Voor de Damloop by night liggen nog wel startbewijzen klaar. De Dam tot Damloop is er dit jaar voor de 32e keer.

Dam tot Damloop weer snel uitverkocht
Dam tot Damloop weer snel uitverkocht (Foto: ANP)

Uitslag FC Barcelona - Real Madrid

FC Barcelona en Real Madrid hebben vanavond de laatste eer aan Johan Cruijff bewezen. De herdenkingswedstrijd werd gewonnen door Real Madrid: 1-2.

Onder toeziend oog van Jordi Cruijff was de aanloop van de wedstrijd het indrukwekkendst. Een fraaie beeldcompilatie op de schermen, een schitterende mozaïek en het applaus in de veertiende minuut zorgden ervoor dat veel toeschouwers het niet droog hielden. Er was afscheid genomen van de man die Catalonië de trots teruggaf.

Pas na de aftrap hield iedereen zich bezig met wat er tussen de lijnen gebeurde. De bijna 100.000 aanwezigen zagen dat Barcelona het beste van het spel had, maar alleen in het middenstuk van de eerste helft echt kon domineren.

Grootste kans was voor Luis Suarez, die slim gebruikmaakte van de onwetend- of onoplettendheid van de Real-verdediging. Die leken te denken dat de Uruguayaan buitenspel stond, maar bij een doeltrap is dat onmogelijk. In het vervolg van de aanval maaide de oud-spits van FC Groningen, Ajax en Liverpool voor open doel volledig over de bal heen.

Pas na de thee kwam er pit in de Spaanse klassieker. Uitblinker Gerard Piqué brak de ban met een rake kopbal, waarna Karim Benzema uit een omschakeling met een halve omhaal gelijkmaakte: 1-1.

Het bleek de inleiding van een krankzinnige slotfase, waarin Real Madrid uit het niets het heilige vuur vond. Gareth Bale’s doelpunt werd ten onrechte afgekeurd, Ronaldo trof de lat en Sergio Ramos kreeg zijn tweede gele kaart. Maar juist met tien man besliste de Portugese superster alsnog de wedstrijd. Met een schot door de benen van Bravo trakteerde hij Barcelona op een nederlaag.

Daardoor is het verschil met koploper Barcelona teruggebracht tot zeven punten. Nummer twee Atlético Madrid moet nog zes punten zien goed te maken op de Catalanen. Maar dat alles is niet hoe we deze wedstrijd zullen herinneren.

Uitslagen Eredivisie 02/04/2016 II

Om 20.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Feyenoord had geen problemen met Excelsior, het werd 3-0. FC Twente won na een 2-0 achterstand alsnog met 2-3 van Willem II. Hieronder vind je van deze wedstrijden de karakteristieken.

Feyenoord

3 - 0

Excelsior

 21' Kuijt
 33' Elia
 59' Kuijt
   
 
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 46.500
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Karsdorp
v.Beek
Botteghin
Nelom
El Ahmadi (Vejinovic/ 77)
Kuijt (Achahbar/82)
Vilhena
Toornstra
Kramer
Elia (Basacikoglu/63)
  Muyters
Karami
Fischer
Mattheij
Kuipers
Bruins (Stans/57)
Kruys (Drost/46)
Auassar
Elbers
v.Weert
v.Mieghem (Kuwas/71)

Willem II

2 - 3

FC Twente

 1' Falkenburg
 42' Andersen
   57' Ziyech
 73' Ede
 79' Ziyech
 
 Gele kaart: Peters, v.d. Struijk, (Willem II), Andersen, (FC Twente)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 13.110
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
v.d.Struijk
Wuytens
Peters
Joppen (Abubakar/84)
Ojo
Falkenburg
Achenteh (Haemhouts/66)
v.d.Velden
Andrade (Braber/77)
Andersen
  Marsman
v.d.Lely
Andersen
Uvini
Schilder (Thesker/73)
Gutiérrez
Ziyech
Mokotjo
Ede (Börven/73)
Zawada (Hölscher/87)
Cabral

Uitslag AZ - PSV

PSV is weer voor minimaal een halve dag koploper in de Eredivisie. De club uit Eindhoven won in Alkmaar van AZ met 2-4. Hieronder tref je de karakteristieken van dit duel. 

Van Ginkel scoort hier de 0-2. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Van Ginkel scoort hier de 0-2. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

AZ

2 - 4

PSV

 81' v.d.Linden
 84' Tankovic
   14' Pereiro
 43' v. Ginkel
 60' Narsingh 
64' v. Ginkel 
 Gele kaart: Bruma (PSV)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 17052
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Rochet
Hatzidiakos
Haye
Luckassen
Haps
v.Overeem (Mühren/87)
Henriksen
Rienstra
Dos Santos (v.d.Linden/69)
Janssen
García (Tankovic/75)
  Zoet
Arias
Bruma (Isimat-Mirin/ 69)
Moreno
Brenet
Pröpper (Maher/80)
Hendrix
v.Ginkel
Narsingh (Jozefzoon/ 67)
L.de Jong
Pereiro

Ferrari verbetert motor voor Grand Prix van Spanje

Het Formule 1-team Ferrari zal de motor die het gebruikt voor de Grand Prix van Spanje verbeteren. De Italianen zullen een of meer van hun negen beschikbare tokens inzetten om de verbrandingsmotor en de elektronica verder te verbeteren. Zo kan onder meer het Energy Recovery System beter en sneller opgeladen worden.

Ferrari spendeerde deze winter al 23 van de 32 beschikbare tokens om de motor op het niveau van die van Mercedes te krijgen, maar slaagde hier nog niet volledig in. Gezien de problemen van Kimi Räikkönen in Australië werd gesuggereerd dat de problemen bij de turbo lagen, maar de Italianen zijn ervan overtuigd dat er op andere gebieden veel meer te winnen is. Door te sleutelen aan de verbrandingsmotor kan er volgens het Italiaanse merk meer gehaald worden uit de nieuwe brandstof die Shell samengesteld heeft en ook de electronica kan nog iets verbeterd worden. Het doel is om meer uitlaatgassen voor de turbo beschikbaar te krijgen, zodat het aantal pk's omhoog gaat.

In Australië viel het concurrent Mercedes al op dat Ferrari aan het einde van de rechte stukken niet voldoende energie meer kon gebruiken. Door meer hete gassen voor de turbo beschikbaar te hebben kan onder meer het Energy Recovery System beter opgeladen worden. Dit systeem is voor een rondje wel volledig beschikbaar bij de Italianen, maar het gebrek aan oplaadmogelijkheden komt in de race wel tot uitdrukking.

Ferrari verbetert motor voor Grand Prix van Spanje (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Ferrari verbetert motor voor Grand Prix van Spanje (Pro Shots/Zuma Sports Wire)

Tottenham Hotspur verspeelt dure punten tegen Liverpool

Liverpool en Tottenham Hotspur zijn er zaterdagavond niet in geslaagd drie punten over te houden aan het duel op Anfield Road. Beide ploegen hielden een punt over: 1-1.

Tottenham Hotspur wist dat het moest winnen om de achtstand op koploper Leicester City te verkleinen tot twee punten en begon goed aan het duel. De ploeg van Mauricio Pochettino was op bezoek in Liverpool de eerste 45 minuten de bovenliggende partij. Via Christian Eriksen kreeg Tottenham een goede mogelijkheid om de score vroeg in de wedstrijd te openen, maar de oud-Ajacied schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard op de vuisten van Simon Mignolet.

Na de goede start van de bezoekers kwam Liverpool beter in de wedstrijd en kreeg het na iets meer dan een half uur spelen een opgelegde mogelijkheid om op voorsprong te komen. Daniel Sturridge kwam oog in oog met doelman Hugo Lloris, maar de aanvaller slaagde er van dichtbij niet in om de keeper te verschalken.

Beide ploegen vertrokken met een stand van 0-0 richting de kleedkamers. Daar kwam in de tweede helft snel verandering in. Phillipe Coutinho opende de score na een vloeiende combinatie met Sturridge. De middenvelder kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, waarna hij koelbloedig afrondde en Lloris kansloos liet.

Na de treffer ging Tottenham op zoek naar de gelijkmaker en kwam tien minuten na de 1-0 op gelijke hoogte via Harry Kane. Na goed voorbereidend werk van Eriksen kreeg Kane de ruimte om uit te halen en mikte de bal knap achter Mignolet.

Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en bleven op zoek gaan naar de winnende treffer. Zowel Liverpool als Tottenham kregen mogelijkheden om een overwinning uit het vuur te slepen, maar slaagden hier niet in. Hierdoor deelden beide teams de punten.

Uitslagen Eredivisie 02/04/2016 I

Het degradatieduel in de Eredivisie tussen De Graafschap en Cambuur Leeuwarden is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Hierbij mocht vooral de thuisclub zich gelukkig prijzen, want de Leeuwarders gaven de gelijkmaker weg. Met nog vijf duels te spelen heeft De Graafschap een punt voorsprong op Cambuur in de strijd om plek zeventien. Heracles Almelo is er niet in geslaagd om de vijfde plaats van FC Utrecht af te snoepen. Het onderlinge duel eindigde in 1-1.

Geen winnaar in degradatiekraker De Graafschap - Cambuur Leeuwarden (Pro Shots/Henk Jan Dijks)
Geen winnaar in degradatiekraker De Graafschap - Cambuur Leeuwarden (Pro Shots/Henk Jan Dijks)

De Graafschap

2 - 2

sc Cambuur Leeuwarden

23' Vermeij
75' Van de Pavert
  29' Mac-Intosch
61' Van Veen
 
Gele kaart: Parzyszek (De Graafschap), Barto (sc Cambuur Leeuwarden)
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.600
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Jurjus
Will
Pröpper
Van de Pavert
Tesselaar
Tarfi
Diemers (Koolhof/70)
El Jebli (Vida/81)
Driver
Vermeij
Peters (Parzyszek/62)
  Zeinstra
Mac-Intosch
Lachman
Van der Laan
Peersman
Bakker
Byrne (Hiariej/80)
Van de Streek
Narsingh (Van Veen/54)
Barto
Hoefdraad

Heracles weet Utrecht niet van plek vijf te verdringen (Pro Shots/Peter Lous)
Heracles weet Utrecht niet van plek vijf te verdringen (Pro Shots/Peter Lous)

Heracles Almelo

1 - 1

FC Utrecht

55' Navratil   58' Ludwig
 
Gele kaart: Fledderus (Heracles Almelo), Ludwig (FC Utrecht)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 12.011
Arbiter: Van den Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
Castro
Droste
Te Wierik
Zomer
Fledderus
Bel Hassani
Pelupessy
Bruns
Navratil (Van Ooijen/77)
Weghorst
Gosens (Darri/87)
  Ruiter
Van der Maarel
Leeuwin
Letschert
Kum
Ramselaar
Strieder
Janssen
Ludwig
Haller
Barazite (Boymans/71)

Nazi-jagers verstoren referendum campagne Wilders

Geert Wilders was in Dordrecht om aandacht te vragen voor het referendum van 6 april. De extreemlinkse actiegroep ‘Laat Ze Niet Lopen’ heeft gepoogd dit te verhinderen. Door onder andere te proberen anti-Wilders spandoeken op te hangen op een locatie die de verkeersveiligheid in gevaar bracht, schrijft Metro.

Wilders deelde folders uit en ging met Dordtenaren op de foto. De zelfbenoemde nazi-jagers waren er op andere locaties wel in geslaagd om anti-Wilders spandoeken op te hangen. Zo hing er een protest op de toren van de Grote Kerk.

In ieder geval twee nazi-jagers hadden grote moeite om te stoppen met de politie beledigen. De politie heeft het duo uiteindelijk opgepakt om het ze op het bureau nog even wat beter uit te leggen dat agenten beledigen niet gewenst is.

V&D-winkels opnieuw bevoorraad

Van de failliete warenhuisketen V&D zijn 37 winkels opnieuw bevoorraad. Het gaat dan om artikelen die al in het bestaande assortiment waren, maar ook om nieuwe seizoensartikelen voor het voorjaar, zei zaterdag een woordvoerder van de curatoren. Hij zegt dat het om spullen gaat die nog in de magazijnen lagen.

Eind vorige maand gingen alle 62 filialen van de warenhuisketen tijdelijk weer open om de resterende voorraden te verkopen. Eind deze maand gaan de winkels geleidelijk weer dicht.

V&D-winkels opnieuw bevoorraad
V&D-winkels opnieuw bevoorraad (Foto: ANP)

Morgen besluit over Formule 1-kwalificatie

Morgen zullen de belanghebbende partijen in de Formule 1 wederom gaan praten over het format van de kwalificatie. De verwachting is dat het huidige systeem van tafel gaat na wederom een beschamende vertoning in Bahrein.

De eliminatiekwalificatie is ingevoerd om de kwalficatie nog spannender te maken, maar in de praktijk blijkt dat de coureurs die op het punt staan geëlimineerd te worden simpelweg geen tijd meer hebben om te reageren en een snellere ronde te rijden. Dit werd onder meer in Q1 eens te meer duidelijk toen Force India, eerder groot voorstander van het systeem, er niet in slaagde om coureur Sergio Perez op tijd nog een snellere ronde te laten rijden.

Het systeem zorgt ervoor dat het in het begin van de sessies erg druk op de baan is, maar dat tegen het einde van iedere sessie niemand meer op het asfalt is. Het ontlokte Williams-medeteambaas Claire Williams zelfs de uitspraak dat ze tegen het einde van Q2 haar coureurs maar naar buiten stuurde voor een rondje om de sport een plezier te doen.

Morgen gaan FIA-president Jean Todt, Formule 1-baas Bernie Ecclestone, de elf teambazen en Paul Hembery van bandenfabrikant Pirelli om tafel om tot een oplossing te komen over de kwalificatie. Mogelijk wordt teruggegrepen op het kwalificatieformat van 2015 dat onder meer door de fans als een goed format werd gezien.

'Presidentskandidaten VS zijn antimoslim'

Islamofobie neemt toe in de Verenigde Staten. De presidentskandidaten hebben het bovendien op moslims gemunt. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zaterdag gezegd tijdens de opening van een door Turkije gesponsorde moskee buiten Washington DC.

Erdogan vergeleek ook de recente aanslagen in Parijs en Brussel met aanslagen in Turkije. De aanslagen in West-Europa vallen in het niet bij wat Turkije te verduren heeft gehad, vond Erdogan.

'Presidentskandidaten VS zijn antimoslim'
'Presidentskandidaten VS zijn antimoslim' (Foto: ANP)

Molenbeeks en links tuig massaal slaags met politie

Hordes tuig keerden zich tegen de politie die in Molenbeek een demonstratie van ‘extreem-rechts’ in toom moest houden. De politie was op het Gemeenteplein bezig met geleidingswerk toen het Molenbeekse tuig de politie aanviel, meldt het Algemeen Dagblad.

Het Molenbeekse tuig poogde de brug over het kanaal over te steken waarop de politie een helikopter en waterkanon inzette. Op het beursplein was een grote groep links tuig aanwezig die de confrontatie met ‘extreem-rechts’ wilden aangaan. Dit werd door de politie verhinderd door tijdig ingrijpen.

De totaalscore van de ‘gezellige dag’ is dat er 9 ‘extreem-rechtse’, 13 Molenbeekse en minstens 33 linkse tuigjes zijn opgepakt.

McLaren probeerde Alonso toch te laten racen

Het Formule 1-team McLaren heeft, ondanks het negatief doktersadvies, toch geprobeerd Fernando Alonso te laten rijden in Bahrein. Het verzoek dat bij autosportfederatie FIA werd ingediend is na langdurig overleg uiteindelijk afgewezen. In plaats van de Spanjaard rijdt dit weekend Stoffel Vandoorne.

McLaren-baas Ron Dennis en -teammanager Dave Redding probeerden bij de FIA een ingang te vinden om Alonso toch in te kunnen zetten, ondanks dat de Spanjaard nog niet volledig hersteld is van zijn crash in Australië. Onder meer de stewards van de race bogen zich erover en zij besloten dat er geen grond was om het besluit van de artsen te overrulen.

FIA-president Jean Todt maakte vandaag duidelijk dat aan het besluit van de doktoren niet getornd mag worden. Wel ziet hij ruimte voor verbetering in de procedures, zo heeft hij aan Motorsport laten weten. "Ik heb gisteren met Gerard Saillant, de baas van de medische commissie, gesproken en misschien moeten wij een stap zetten in de checks volgend op zo'n crash. Misschien moeten wij een dergelijke coureur twee, drie, vier dagen volgen na zo'n ongeval. Naar wat ik begrepen heb is er een verstandig besluit genomen en de doktoren zullen nooit toestemming om te racen geven, tenzij het bewijs om dat wel te doen duidelijk is voor hen."

Bouyafa: Elforkani moet geen angst zaaien

Jongerenimam Yassin Elforkani moet geen suggestieve verhalen vertellen over terreurnetwerken in Nederland. Dat zegt voorzitter Yahia Bouyafa van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) zaterdag in een reactie op uitspraken van Elforkani in Het Parool.

De jongerenimam zegt in de krant dat tientallen moslimjongeren in Amsterdam zo geradicaliseerd zijn dat niets hen meer lijkt tegen te houden. "De terroristische netwerken staan klaar (..) Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden", zegt Elforkani. Hij voorspelt dat binnen anderhalf jaar een aanslag zal worden gepleegd, als die netwerken niet worden opgerold.

Bouyafa vindt dergelijke angstzaaierij gevaarlijk. "Elforkani moet de informatie waarover hij concreet lijkt te beschikken zo snel mogelijk melden aan de autoriteiten en niet aan de krant."

Verder voegt de RMMN eraan toe dat zij alles in het werk stelt om radicalisering tegen te gaan: "Mensen die zich bezighouden met terreur kunnen en mogen zich op geen enkele manier veilig wanen in de islamitische gemeenschap."

Pole Hamilton in Bahrein, Verstappen tiende

Lewis Hamilton start morgen in de Grand Prix van Bahrein van pole-position. De Brit bleef zijn teamgenoot Nico Rosberg voor. Max Verstappen kwam tot de tiende tijd.

De kwalificatie begon ondanks protesten de afgelopen weer in hetzelfde format als in Australie, waar er elke anderhalve minuut iemand afviel. Voor spektakel zorgde het wederom niet. In Q1 was Sergio Perez de grootste tegenvaller, hij kwam niet verder dan de achttiende tijd. Pascal Wehrlein verrasste in de Manor met plek zestien.

In Q2 stelde Daniil Kvyat teleur met plek vijftien. Ook voor Jenson Button verliep de kwalificatie teleurstellend. Hij kwam niet verder dan plek veertien en eindigde daardoor nog achter zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne. De Belg debuteerd als vervanger van Fernando Alonso en kwam tot de twaalfde tijd. Max Verstappen besloot slechts één snelle ronde te rijden en dat leidde tot plek tien. Hij bleef daarmee wel zijn teamgenoot Carlos Sainz voor, die elfde werd.

In Q3 leek het aanvankelijk mis te gaan voor Hamilton, die in zijn eerste snelle ronde een foutje maakte en pas de vierde tijd neerzette. In een tweede poging maakte hij dat goed en zijn tijd was niet alleen goed voor de pole, het was tevens een nieuw baanrecord. Achter hem werd Rosberg tweede, Vettel derde en Raikkonen vierde. Daniel Ricciardo was best of the rest met plek vijf.

Pos.  Rijder Team Q1 Q2 Q3 ronden
1.  L. Hamilton Mercedes 01:29.493 01:30.039 01:31.391 14
2.  N. Rosberg Mercedes 01:29.570 01:30.535 01:31.636 13
3.  S. Vettel Ferrari 01:30.012 01:30.409 01:31.636 14
4.  K. Raikkonen Ferrari 01:30.244 01:30.559 01:31.685 14
5.  D. Ricciardo Red Bull 01:30.854 01:31.122 01:31.403 12
6.  V. Bottas Williams 01:31.153 01:30.931 01:31.672 12
7.  F. Massa Williams 01:31.155 01:31.374 01:32.045 10
8.  N. Hulkenberg Force India 01:31.620 01:31.604 01:31.987 15
9.  R. Grosjean Haas   01:31.756 01:32.005 9
10.  M. Verstappen Toro Rosso   01:31.772 01:31.888 9
11.  C. Sainz Jr. Toro Rosso   01:31.816 01:31.716 9
12.  S. Vandoorne McLaren   01:31.934 01:32.472 9
13.  E. Gutiérrez Haas   01:31.945 01:32.118 9
14.  J. Button McLaren   01:31.998 01:31.976 9
15.  D. Kvyat Red Bull   01:32.241 01:32.559 9
16.  P. Wehrlein Manor     01:32.806 6
17.  M. Ericsson Sauber     01:32.841 6
18.  S. Perez Force India     01:32.911 7
19.  K. Magnussen Renault     01:33.181 3
20.  J. Palmer Renault     01:33.438 6
21.  R. Haryanto Manor     01:34.190 3
22.  F. Nasr Sauber     01:34.388 4

Buma voorgedragen als lijsttrekker CDA

Het partijbestuur van het CDA heeft zaterdag unaniem huidig partijleider Sybrand Buma voorgedragen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar.

De voordracht is conform het advies van een commissie die onder voorzitterschap van oud­-partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt gesprekken heeft gevoerd met drie kandidaten die zich hadden aangemeld voor de lijsttrekkersverkiezingen. Buma voldeed als enige aan de profielschets, aldus de commissie.

Tot 14 april kunnen andere CDA­-leden zich nog als tegenkandidaat aanmelden, mits zij voldoende steun binnen de partij hebben. Gebeurt dit niet, dan wordt Buma op het voorjaarscongres van het CDA op 4 juni officieel verkozen tot ­lijsttrekker.

De Tweede Kamerverkiezingen zijn volgend jaar op 15 maart.

Buma voorgedragen als lijsttrekker CDA
Buma voorgedragen als lijsttrekker CDA (Foto: ANP)

Arsenal vermaakt het publiek met winst op Watford, Man. City houdt vizier op CL

Arsenal wist de supporters zaterdagmiddag te vermaken in het duel met Watford. Zowel voor rust als na de pauze mocht de aanhang van de thuisploeg tweemaal juichen: 4-0.

The Gunners hebben theoretisch nog kans om de titel te pakken, maar dan moeten ze wel een ijzersterke reeks neerzetten in laatste weken van het seizoen. Arsenal begon zaterdagmiddag in ieder geval indrukwekkend in het eigen Emirates, wat resulteerde in een vroege voorsprong. Alexis Sánchez opende de score na vier minuten spelen, 1-0.

Arsenal de betere partij, maar verzuimde de fragiele voorsprong uit te bouwen. Daardoor bleef Watford, dat een paar keer dichtbij kwam, in leven. Na 38 minuten slaagde Arsenal er alsnog in de score te verdubbelen. Een geweldige combinatie via Francis Coquelin en Sánchez werd door Alex Iwobi eenvoudig het lege doel in geschoven, 2-0.

Nordin Amrabat werd aan het begin van de tweede helft door Watford-manager Quique Sánchez Flores in de ploeg gebracht door Odion Ighalo. De voormalig aanvaller van PSV stond slechts twee minuten in het veld toen Héctor Bellerin met enig geluk 3-0 van maakte. Het schot van de rechtsback werd aangeraakt en verdween zo achter doelman Heurelho Gomes in het doel: 3-0.

Kort daarna schoot Iwobi het leder tegen de onderkant van de lat en werd de rebound door linksback Nacho Monreal over het doel gelift. In de absolute slotfase maakte invaller Theo Walcott er ook nog 4-0 van op aangeven van een andere invaller, Joel Campbell. De pijlsnelle Engelsman werkte een lage voorzet van de Costa Ricaan van dichtbij binnen: 4-0.


Manchester City blijft in het spoor van een Champions League-ticket. De manschappen van Manuel Pellegrini waren met 0-4 te sterk voor promovendus Bournemouth.

Als een stoomwals denderden de Citizens op de eerste dag van het weekend over de thuisploeg heen. Met een mogelijke Champions League-plaatsing op de tocht raasden de manschappen van Pellegrini gemotiveerd over het veld. Vooral de eerste helft was de gastheer niet meer dan een speelbal.

Binnen tien minuten werden de krachtsinspanningen beloond. Na een perfecte corner van Jesús Navas, kon Fernando het leder achter de grabbelende goalie Artur Boruc werken: 0-1. Nog geen vijf minuten later drukte ook Kevin De Bruyne zijn stempel op het duel door de tweede treffer voor City te produceren.

Het feest was compleet toen Navas Agüero de kans bood om de derde treffer aan te laten tekenen in de twintigste minuut. De Argentijnse goaltjesdief faalde niet en Manchester City leek op rozen te zitten; de thuisploeg leek daar bar weinig tegenover te kunnen stellen.

In de tweede helft drong City niet meer aan en probeerde Bournemouth nog een eretreffer te produceren. Maar omdat de defensie van de bezoekers bijzonder solide was zaterdagmiddag, viel die goal niet meer. In de ultieme slotfase zorgde Aleksandar Kolarov zelfs nog voor de 0-4.

Drone in de buurt van vliegtuigen Schiphol

De piloten van drie vliegtuigen hebben vrijdag gemeld dat in de buurt van hun toestel een drone vloog op het moment dat ze op Schiphol wilden landen. Het zou gaan om twee Cityhoppers van de KLM en een toestel van easyJet die wilden landen op de Zwanenburgbaan. Na de meldingen is die landingsbaan tijdelijk gesloten. Drones mogen rond de luchthaven niet vliegen.

Een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland bevestigde zaterdag een bericht hierover van RTV Noord-Holland. Er is een onderzoek begonnen waar de drone vandaan kwam.

Drone in de buurt van vliegtuigen Schiphol
Drone in de buurt van vliegtuigen Schiphol (Foto: ANP)

Quantum Break

Het was 21 mei 2013 toen de Xbox One officieel werd aangekondigd. Tijdens het onthullingsevenement werd ook Quantum Break geïntroduceerd, de actie/avonturengame van ontwikkelstudio Remedy Entertainment. De game beloofde bijna drie jaar lang min of meer het paradepaardje van Xbox One te worden. Quantum Break mixt actievolle gameplay met een tv-serie, waarbij laatstgenoemde beïnvloed wordt door de keuzes die de speler maakt in de game.

Ribery bezorgt Bayern magere zege, Invaller Huntelaar hard onderuit met Schalke

Bayern München hoefde zaterdagmiddag niet diep te gaan om Eintracht Frankfurt te verslaan. Een prachtige goal van Franck Ribery bleek uiteindelijk voldoende. Het werd 1-0.

De Beierse club en de Frankfurters maakten er in de eerste helft een gezapig schouwspel van. De supporters in de Allianz Arena hadden het kijken daarvan misschien zelfs wel schriftelijk kunnen afdoen.

Door de aanvallende impulsen van Ribery was niet alles zaterdagmiddag verspilde moeite. Zijn spel zorgde voor wat leven in de brouwerij, en het was dan ook niet verwonderlijk dat de Fransman Bayern op voorsprong bracht. Waar Mario Götze zijn inzet eerst gepareerd zag, daar zorgde Ribery met een omhaal dat de rebound alsnog in het net belandde na twintig minuten: 1-0.

Ook na de eerste 45 minuten, konden beiden ploegen maar weinig boeien. Eintracht Frankfurt probeerde het wel, maar kon simpel weg niet beter. De Beierse topclub was de degradatiekandidaat dankbaar voor het slordige spel en kon op die manier eenvoudig de voorsprong vasthouden. Ook basisklant bij Frankfurt en oud-Feyenoorder Luc Castaignos, kon daar niks aan veranderen.


Klaas-Jan Huntelaar kon als invaller niets meer betekenen voor Schalke 04, dat tegen FC Ingolstadt slechte zaken deed met het oog op de begeerde Champions League-plekken: 3-0.

De eerste grote kans was na 23 minuten voor Schalke 04, dat via Franco di Santo bijna op 0-1 kwam. Een paar minuten later werd spits Dario Lezcano van Ingolstadt tegen de vlakte gewerkt door rechtsback Júnior Caicara en ging de bal op de stip. Moritz Hartmann, de vaste strafschopnemer van Ingolstadt, maakte geen fout vanaf elf meter, 1-0.

Schalke 04 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar grote mogelijkheden wist het niet af te dwingen. Aan de andere kant was het op slag van rust wederom raak. Rechtsback Danny da Costa van Ingolstadt reikte met een dribbel tot in de Schalke-zestien, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Lukas Hinterseer toonde zich alert en maakte er uit de draai 2-0 van.

Na rust moest Schalke 04 op zoek naar de openingstreffer, maar het was Ingolstadt dat na twintig minnuten spelen op 3-0 kwam. Verdediger Roman Neustädter van Die Königsblauen verslikte zich in de goed doorjagende Da Costa. De bal caramboleerde de lucht in en viel voor de voeten van Lezcano, die zich een ware spits toonde: 3-0.

'Vooral kiloknallers in tv-reclame supers'

Als supermarkten reclame maken op tv voor vlees, dan gaat dat in 70 procent van de gevallen om zogeheten kiloknallers, vlees zonder dierenwelzijnsmerk. Vleesvervangers en biologisch vlees ontbreken in de tv-reclames.

Dit meldt Wakker Dier op basis van gegevens van onderzoeksbureau Nielsen, dat de mediabestedingen in Nederland registreert.

Van juli 2015 tot maart werd ruim 85.000 keer een supermarktreclame uitgezonden. Deze kwamen van Albert Heijn, Plus, Jumbo, Lidl, Dirk en Emté. In ruim 17.000 daarvan zat een vleesaanbieding en 70 procent daar weer van was een kiloknaller. Het overige vlees had meestal één Beter Leven-ster en er waren enkele reclames voor vlees met twee sterren.

Dirk had als enige geen vleesreclame op tv. Albert Heijn en Emté hadden de meeste vleesreclames en de minste met dierenwelzijnskeurmerk. Bij Plus had 46 procent wél een keurmerk.

Wakker Dier vindt dat veel supers met hun aanbiedingen het dierenleed in de vee-industrie in stand houden.

'Vooral kiloknallers in tv-reclame supers'
'Vooral kiloknallers in tv-reclame supers' (Foto: ANP)

Deutsche Post gaat elektrische auto's bouwen

Deutsche Post gaat zijn eigen elektrische bestelwagens bouwen. Als er vraag en voldoende capaciteit is gaat het bedrijf de zogeheten StreetScooter mogelijk ook aan andere bedrijven leveren.

De eerste 2000 voertuigen rollen nog dit jaar van de band en uiteindelijk neemt Deutsche Post tot 30.000 StreetScooters in gebruik. De bouw wordt gedaan door het in 2010 opgerichte StreetScooter, dat anderhalf jaar geleden door het postbedrijf werd overgenomen.


StreetScooter Work (Video: YouTube)

Op middellange termijn worden de StreetScooters mogelijk ook aan andere bedrijven geleverd. "Er is interesse. Maar op dit moment hebben we de hele productiecapaciteit zelf nodig", laat een woordvoerder weten.

Deutsche Post gaat elektrische auto's bouwen
Deutsche Post gaat elektrische auto's bouwen (Foto: ANP)

'Amsterdam is tweede Molenbeek'

Volgens de voormalige woordvoerder Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) Yassin Elforkani zijn er in Amsterdam zo veel islamitische jongeren geradicaliseerd dat een aanslag in de hoofdstad onvermijdelijk is. De moslims in de wijken weten er van maar zeggen niets en beschermen de geradicaliseerde moslimjongeren zoals de Molenbeekse moslims Abdeslam beschermden, bericht het Parool.

Yassin denkt dat het nog anderhalf jaar zal duren, als deze netwerken niet worden ontmanteld, voor er weer een islamitische aanslag zal plaatsvinden in Amsterdam. De hoofdstad was al eerder het toneel van een islamitische aanslag toen Mohammed B. opiniemaker Theo van Gogh openlijk terechtstelde wegens diens uitlatingen over de islam, de profeet en Allah.

Yahia Bouyafa van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) stelt dat Yassin niet van die suggestieve verhalen moet rondstrooien.

'Zaventem heropent zondag'

De Brusselse luchthaven Zaventem gaat zondag weer open voor passagiersvluchten. Dat meldt de Belgische omroep VTM zaterdag. De luchthaven was dicht sinds twee zelfmoordterroristen er op 22 maart een aanslag pleegden. Zaventem geeft zelf om 15.00 een persconferentie.

Volgens de omroep is de opening zeer beperkt en kan het nog maanden duren voor de luchthaven weer volledig operationeel is.

Vrijdag bereikten de Belgische autoriteiten en de politievakbonden een akkoord over de beveiliging op Zaventem. Passagiers en hun bagage worden voortaan bijvoorbeeld volledig gescreend voor ze de luchthaven op mogen en ook luchthavenpersoneel wordt grondiger doorgelicht.

'Zaventem heropent zondag'
'Zaventem heropent zondag' (Foto: ANP)

Podemos raadpleegt leden over kabinetsdeelname

De Spaanse linkspopulistische partij Podemos houdt een ledenreferendum over toetreding tot een linkse regering. Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo. De sociaaldemocratische kabinetsformateur Pedro Sánchez heeft Podemos nodig om hem aan een meerderheid te helpen, maar de partijtop voelde daar tot dusver niet voor.

PSOE-leider Sánchez heeft al de steun van de nieuwe liberale partij Ciudadanos verworven. Slaagt hij er niet in ook Podemos aan boord te krijgen, dan lijken nieuwe verkiezingen onafwendbaar. De grootste partij van Spanje, de conservatieve PP, gaf eerder haar pogingen een regering te vormen op.

Podemos raadpleegt leden over kabinetsdeelname
Podemos raadpleegt leden over kabinetsdeelname (Foto: ANP)

EasyJet wil meepraten over Schiphol

EasyJet vindt zichzelf zo belangrijk voor Schiphol dat de luchtvaartmaatschappij wil meepraten over de toekomst van de luchthaven. Dat zegt topvrouw Carolyn McCall zaterdag in een interview in NRC Handelsblad. "We zijn een grote en goede werkgever. We zijn goed voor tweehonderd banen dit jaar, met lokale arbeidsvoorwaarden. Daarom willen we meepraten over de strategie van Schiphol", aldus McCall.

Ze vindt dat de Nederlandse politiek KLM te veel beschermt, ten koste van Schiphol. "In elk land heb je dat nationale sentiment. (..) Dat moeten we accepteren, maar tegelijk willen we erkenning voor onze bijdrage aan de nationale economie."

"We zullen altijd en overal een uitdager zijn voor de nationale maatschappij, maar ik denk dat regeringen heus wel zien wat easyJet brengt. Wij brengen groei naar Schiphol", zegt McCall.

EasyJet wil meepraten over Schiphol
EasyJet wil meepraten over Schiphol (Foto: ANP)

Chelsea brengt Aston Villa verder in de problemen

Chelsea heeft goede zaken gedaan in de strijd om een Europa League-ticket door Aston Villa te verslaan. Guus Hiddink zag Alexander Pato bovendien debuteren met een doelpunt. Het werd 0-4. 

De Blues deelden vanaf de beginfase de lakens uit op bezoek bij de hekkensluiter uit Birmingham. Het team van Hiddink zocht de aanval en kwam via Pedro na twaalf minuten voetballen bijna op voorsprong. De inzet van de Spanjaard was echter te hoog gemikt, waardoor de bezoekers nog even moesten wachten met juichen.

Een kwartier later was het zo ver. César Azpilicueta gaf een prima voorzet die door Ruben Loftus-Cheek alleen maar hoefde te worden binnengetikt: 0-1. Vlak voor het einde van het eerste bedrijf besloot Aly Cissokho Chelsea-debutant Pato naar de grond te werken in het strafschopgebied. De Braziliaan nam vervolgens zelf de toegekende strafschop en rondde koelbloedig af: 0-2.

Na de theepauze gingen de Londenaren verder met scoren. Direct na rust maakte Pedro de derde goal voor het team van Hiddink. De oud-speler van Barcelona zorgde er na krap een uur ook voor dat de 0-4 op het scorebord verscheen.

Het arme Villa voetbalde inspiratieloos naar het einde toe, terwijl Chelsea nog probeerde een doelpuntje mee te pikken in de jacht naar een Europees ticket. De vijfde goal viel niet meer, maar de thuisclub zag Alan Hutton nog wel het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele prent had gepakt van de wedstrijd.

Katie Price verkoopt implantaten voor miljoen

Het is geen 1 aprilgrap. Katie Price is echt van plan haar borstimplantaten te verkopen. Dat schrijft ze op Twitter. Het Britse fotomodel zette de implantaten vrijdag te koop voor 1 miljoen pond, bijna anderhalf miljoen euro.

In haar tweet van vrijdag schreef Katie dat ze serieuze biedingen in overweging zou nemen. "Alle andere opmerkingen worden niet gelezen en verwijderd (sic)", schreef ze erbij. Even na middernacht gooide het fotomodel er nog een tweet uit. "Het is na middernacht en het is echt geen aprilgrap. Als je geïnteresseerd bent, doe een serieus bod." Ze zette er ook een e-mailadres bij.

Katie, die ooit bekendstond als de Britse Pamela Anderson vanwege de omvang van haar boezem, liet de implantaten vorig jaar verwijderen vanwege medische complicaties, weet Mirror. In 1998 liet ze voor het eerst haar borsten vergroten.

Na haar borstverkleining zei Katie te spreken te zijn over het resultaat. "Voor het eerst in twintig jaar kijken mensen niet naar mijn borsten als ik ergens binnenkom. Ze kijken nu naar mijn gezicht."

Katie Price verkoopt implantaten voor miljoen
Katie Price verkoopt implantaten voor miljoen (Foto: BuzzE)

Bioscopen vieren Rokjesdag met rokjesactie

De romantische komedie Rokjesdag, die momenteel in de bioscopen draait, viert zondag de dag waaraan de film zijn naam ontleent. Volgens kenners wordt het 3 april de eerste echt zomerse dag van dit jaar, zodat veel vrouwen die dag spontaan weer luchtige kleren dragen. Daarom krijgt iedereen (ook mannen) die zondag in een rokje naar de bioscoopfilm Rokjesdag gaat het tweede kaartje voor die film gratis. Dat heeft distributeur Entertainment One zaterdag bekendgemaakt.

"Na zondag moeten we weer heel wat weken op de zon wachten", vreest regisseur Johan Nijenhuis. "Daarom willen we meer mensen de kans geven rokjesdag in de bioscoop te vieren." Hij voegt er overigens aan toe dat "een man helemaal geen rokjesdag mag uitroepen: dat is een goed bewaard geheim tussen vrouwen onderling. Die bepalen dat zelf." Op de site van de film wordt zaterdag een lijst met bioscopen geplaatst die meedoen aan de actie.

Rokjesdag volgt een groot aantal personages die op rokjesdag op zoek zijn naar liefde, onder meer tijdens een grote kookworkshop voor vrijgezellen. De hoofdrollen worden gespeeld door Lieke van Lexmond, Birgit Schuurman, Loek Peters, Carly Wijs, Anne-Marie Jung, Jim Bakkum, Barbara Sloesen en Martijn Fischer.

Regisseur Johan Nijenhuis maakte de afgelopen vijftien jaar al een groot aantal zeer succesvolle romantische komedies, zoals Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, Volle Maan en Costa!.

De film trok tot nu toe ruim 250.000 bezoekers. Ter gelegenheid van het begin van de zomer vindt zondag in Amsterdam ook een speciale 'rokjesdagloop' plaats.

Bioscopen vieren Rokjesdag met rokjesactie
Bioscopen vieren Rokjesdag met rokjesactie (Foto: BuzzE)

Struisvogel op de snelweg

Op de A7 richting Heerenveen liep zaterdagmiddag korte tijd een struisvogel op de weg, ter hoogte van de afrit Frieschepalen. Er waren verschillende meldingen over binnengekomen, aldus de ANWB.

De politie en Rijkswaterstaat ondernamen pogingen om de struisvogel te vangen. Na krap een uur meldde de ANWB dat de vogel in geen velden of wegen meer te bekennen was. Het beest is waarschijnlijk ontsnapt uit een kwekerij.

Struisvogel op de snelweg
Struisvogel op de snelweg (Foto: ANP)

Sterke kwalificatie Nederlanders in WTCC

Coureurs Tom Coronel en Nick Catsburg zijn het WTCC-seizoen uitstekend begonnen. Tijdens de kwalificaties voor de openingswedstrijden op het circuit van Paul Ricard reden beide Nederlanders zich de top-5 in.

's Ochtends was Coronel in de trainingen met zijn Chevrolet nog goed voor de zesde tijd, maar in de tweede kwalificatiesessie deed hij er een schepje bovenop: vierde. Coronel schoof zich in de laatste seconden van de sessie nog de top-5 binnen met precies een vijfde tijd. De beste vijf tijdens de tweede sessie mochten door naar de shoot-out, waar die vijf allemaal één ronde rijden om de startopstelling te bepalen.

Dat ging gelijk al fout voor Catsburg. De Nederlander kwam te laat zijn pitbox uit en kwam voor een rood licht te staan, waardoor hij niet meer mocht rijden en zondag als vijfde zal starten in de hoofdrace. Coronel was vervolgens aan de beurt, maar ook voor hem ging het fout: hij kreeg halverwege zijn ronde remproblemen en moest de ronde afbreken. 

Regerend kampioen José Maria Lopez zette zijn Citroën op de poleposition neer, voor de Honda van Tiago Monteiro. Yvan Muller, de Franse teamgenoot van Lopez, start naast Coronel vanaf de derde plek in de hoofdrace. De Brit Rob Huff eindigde als tiende in de kwalificatie, wat betekent dat hij zondag in de eerste race van poleposition zal starten vanwege de omgekeerde startgrid.

Race één start om 12.00 uur, race twee om 17.00 uur en beiden zullen live op Eurosport te zien zijn.

Jeremy Clarkson bebloed na stunt

Jeremy Clarkson is druk bezig met zijn nieuwe programma voor internetgigant Amazon, maar dat gaat niet altijd even goed. In de Jordaanse stad Amman raakte de oud-presentator van Top Gear flink gewond aan zijn gezicht.

Afgelopen donderdag kondigde Clarkson op Twitter al aan dat hij een dag later 'de meest gevaarlijke stunt ooit' zou gaan doen. Vrijdag liet hij zijn fans zien wat hem was overkomen. De presentator plaatste een selfie waarop hij zijn zwarte en bebloede gezicht liet zien. "Ik heb de dag overleefd. Maar dat scheelde een haartje", schreef de 55-jarige Brit bij zijn tweet. Toen een fan reageerde en opperde dat Clarkson leuk in de weer was geweest met schmink, schreef de presentator terug: "Je gaat je echt heel dom voelen als je het programma ziet. Het is echt geen schmink."

Over de stunt in Jordanië liet de vorig jaar bij de BBC ontslagen presentator verder niets los. In Amman maakte hij opnamen voor zijn nieuwe programma dat wordt uitgezonden door Amazon. De serie, waar ook Richard Hammond en James May aan meewerken, gaat in het najaar van start.

Jeremy Clarkson bebloed na stunt
Jeremy Clarkson bebloed na stunt (Foto: BuzzE)

Ferrari boven Mercedes in derde vrije training

Ferrari heeft in de derde vrije training voor de GP van Bahrein voor het eerst dit weekend laten zien dat ze niet geheel afgeschreven hoeven te worden. Sebastian Vettel eindigde de sessie met een 1:31.683 teamgenoot Kimi Räikkönen met vier honderdsten en Nico Rosberg met vier tienden voor. Lewis Hamilton eindigde vlak achter Rosberg op een vierde plek met achter hem een flink gat naar de concurrentie.

Net als tijdens de vorige twee sessies kwamen alle rijders relatief probleemloos de sessie door. Stoffel Vandoorne bleef lange tijd op slechts één ronde haken, maar kwam tegen het einde van de sessie toch naar buiten op de supersoft en wist zelfs op slechts enkele honderdsten achter teamgenoot Jenson Button te eindigen. Ook voor Toro Rosso verliep de sessie niet geheel foutloos. Max Verstappen eindigde slechts als vijftiende, een plek voor teamgenoot Carlos Sainz, na lange tijd onderaan de tijdenlijst te hebben gestaan. Beiden zijn echter niet naar buiten gegaan op de supersoft.

Om 17:00 Nederlandse tijd zal de onder kunstlicht verreden kwalificatie beginnen.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 S. Vettel Ferrari 1:31.683   22
2 K. Räikkönen Ferrari 1:31.723 +0:00.040 13
3 N. Rosberg Mercedes 1:32.104 +0:00.421 18
4 L. Hamilton Mercedes 1:32.160 +0:00.477 14
5 V. Bottas Williams 1:32.675 +0:00.992 18
6 R. Grosjean Haas F1 1:33.082 +0:01.399 14
7 D. Kvyat Red Bull 1:33.113 +0:01.430 10
8 E. Gutierrez Haas F1 1:33.337 +0:01.654 14
9 F. Massa Williams 1:33.363 +0:01.680 18
10 D. Ricciardo Red Bull 1:33.519 +0:01.836 20
11 M. Ericsson Sauber 1:33.569 +0:01.886 16
12 K. Magnussen Renault 1:33.617 +0:01.934 9
13 J. Button McLaren 1:33.704 +0:02.021 12
14 S. Vandoorne McLaren 1:33.744 +0:02.061 11
15 M. Verstappen Toro Rosso 1:33.778 +0:02.095 20
16 C. Sainz Toro Rosso 1:34.003 +0:02.320 20
17 F. Nasr Sauber 1:34.013 +0:02.330 15
18 N. Hülkenberg Force India 1:34.128 +0:02.445 16
19 S. Perez Force India 1:34.281 +0:02.598 15
20 J. Palmer Renault 1:34.424 +0:02.741 9
21 R. Haryanto Manor 1:35.546 +0:03.863 15
22 P. Wehrlein Manor 1:35.724 +0:04.041 16

Massagraf gevonden in Palmyra

Syrische regeringstroepen hebben in het zondag op Islamitische Staat (IS) heroverde Palmyra een massagraf gevonden. De groeve bevat een veertigtal lijken, waarvan enkele een hoofd missen, meldt staatspersbureau SANA. In het massagraf aan de noordoostelijke rand van Palmyra zouden veel vrouwen en kinderen liggen.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat het conflict in Syrië verslaat met hulp van activisten ter plaatse, berichtte eerder dat IS in Palmyra een aantal mensen had gedood en hen aan de rand van de stad had begraven.

Massagraf gevonden in Palmyra
Massagraf gevonden in Palmyra (Foto: ANP)

Van der Mark kan topstart niet bekronen

Michael van der Mark is er niet in geslaagd zijn teleurstellende kwalificatie in de World Superbike in Aragón weg te poetsen. De Nederlandse Honda-rijder ging daarin zaterdagochtend onderuit en moest vanaf plek elf starten in de eerste race. 

De start ging prima voor Van der Mark, die al na één bocht op de achtste plek lag. Niet veel later had hij zelfs de zesde plek al in handen en dus zag het er goed uit voor hem. Voorin verzilverde Tom Sykes zijn poleposition door de leiding te pakken, terwijl alleen Sylvain Guintoli hem kon volgen. 

Het duo sloeg een gat naar Jonathan Rea, Chaz Davies, Davide Guigliano en Van der Mark, die de aansluiting wist te vinden. Na een paar ronden ging het echter fout voor de Nederlander. Hij schoof onderuit en zijn race was voorbij.

Voorin de race maakte Davies zich los van de rest van de groep, waarna hij naar koploper Sykes toereed - Guintoli begon inmiddels al terug te vallen. Het duurde niet lang voor Davies met zijn Ducati de aansluiting vond, de Kawasaki-coureur inhaalde en een beslissend gat sloeg. Sykes kreeg vervolgens nog gezelschap van teamgenoot Rea, die hem in een rechtstreeks duel aftroefde voor de tweede plek. 

Zondag om 13.00 uur staat de tweede race in Aragón op het programma. 

Kerkje gekweld door stijve plasser

Ieder huisje heeft zijn kruisje, zegt het spreekwoord. Dit is ook het geval bij een kerkje in Purmerland, dat het slachtoffer is geworden van een nogal lullige 1 aprilgrap.

De houders van Gods tempel, of beter gezegd, de eigenaren van het pand zijn er niet te over te spreken. Grapjurken hebben namelijk in de donderdagnacht een grote piemel op de kerk gemonteerd. De vrouw des huizes krijgt er echter geen warm gevoel bij: “Ik vind dit zo grof", aldus de vrouw. "Ik kan dit echt niet waarderen. Het is niet passend, omdat ik gelovig ben.”

Wegens een verbouwing stond het voormalig godshuis (het wordt niet meer voor diensten gebruikt) in de steigers. Het kostte de daders dus ook geen enkele moeite om de haan te vervangen door een enorme tampeloeres. Minder geslaagd is dat het dak hierbij beschadigd is en de haan, die eerst fier op het dak stond te prijken, een krasje heeft opgelopen.

Maar de bewoners hebben nog het meeste moeite met het gebrek aan respect dat de daders hebben getoond met hun daad. “Het is nog steeds Gods huis en daar hoor je respect voor te hebben”.

Met gevaar voor eigen leven heeft manlief de fallus van het dak gehaald. Het bewijsmateriaal is in het nachtkastje verdwenen wordt ergens bewaard. Het stel gaat aangifte doen bij de politie. 

'Blauwhelmen Congo misbruikten minderjarigen'

Tanzaniaanse vredesmilitairen van de Verenigde Naties in de Democratische Republiek Congo hebben zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarigen. De voorlopige bevindingen van een onderzoek van de VN-vredesmacht bevestigen de beschuldigingen die jegens de blauwhelmen waren geuit, maakte de missie vrijdag bekend.

"De eerste bevindingen duiden erop dat er bewijs is voor seks tegen betaling en seks met minderjarigen", aldus de vredesmacht. "Er liggen ook een aantal verzoeken om vaderschapserkenning."

De verdachte blauwhelmen maakten deel uit van de gevechtseenheid FIB. Het wangedrag zou vorige week hebben plaatsgevonden in Mavivi.

Vredesmissies worden de laatste tijd achtervolgd door beschuldigingen van seksuele misdragingen. Vorig jaar ging het om bijna honderd gevallen.

'Blauwhelmen Congo misbruikten minderjarigen'
'Blauwhelmen Congo misbruikten minderjarigen' (Foto: ANP)

Meer dan 232.000 orders voor Tesla Model 3

Het aantal mensen dat Tesla's Model 3 bestelt, blijft snel toenemen. Inmiddels zijn er meer dan 232.000 orders geplaatst voor de elektrische auto. Dat meldt Tesla-topman Elon Musk zaterdag op Twitter.

"Ik dacht dat het vandaag wel een stuk rustiger zou worden, maar de teller staat nu al op 198.000 orders. Ik raad aan snel te bestellen, want de wachttijd neemt snel toe", twitterde Musk vrijdagavond nog. Net als veel anderen, maakt Musk zich druk over het productieproces. Vorig jaar rolden er namelijk zo'n 50.000 auto's uit de fabriek van Tesla. Dat zou betekenen dat de autofabrikant de vraag maar moeilijk aankan. "Ik moet zeker het productieproces gaan heroverwegen", aldus Musk.

Klanten konden de nieuwe Tesla sinds donderdag (lokale tijd) reserveren. Daarvoor moesten ze wel 1000 dollar aanbetalen, voor een auto die alleen nog op de tekentafel bestaat. Binnen 24 uur stond de teller op 180.000 bestellingen.

Met een gemiddelde prijs van circa 42.000 dollar liepen de totale opbrengsten van de eerste dag waarop de nieuwe auto kon worden gereserveerd volgens Musk op tot ruim 7,5 miljard dollar (6,6 miljard euro). "De toekomst van elektrische auto's ziet er zonnig uit", twitterde hij dan ook.

Meer dan 232.000 orders voor Tesla Model 3
Meer dan 232.000 orders voor Tesla Model 3 (Foto: BuzzT)

Potvissen gezien in monding Westerschelde

In de monding van de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens zijn zaterdagochtend twee potvissen gesignaleerd. Dat meldt de reddingmaatschappij KNRM. De potvissen werden vrijdag al gezien voor de kust van Ouddorp.

Volgens SOS Dolfijn is het een 'ongunstig gebied' voor potvissen, die mogelijk in nood zijn en zouden kunnen stranden. De scheepvaart is opgeroepen afstand te houden.


De KNRM en Rijkswaterstaat proberen de dieren weer richting open zee te krijgen. Ze doen dat door met drie boten een soort trechter te vormen, in de hoop dat de potvissen daar doorheen de goede kant op zwemmen, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Potvissen gezien in monding Westerschelde
Potvissen gezien in monding Westerschelde (Foto: ANP)

Leonardo DiCaprio riskeert verbanning

Leonardo DiCaprio loopt het risico dat hij Indonesië niet meer in mag als hij zich kritisch blijft opstellen tegenover de palmolie-industrie in het land. Volgens de BBC heeft een medewerker van de immigratiedienst gedreigd de succesvolle acteur op de zwarte lijst te zetten. Hij zou dan het land niet meer in mogen.

Het dreigement komt ongeveer een week na een bezoek van DiCaprio aan Mount Leuser, een beschermd nationaal park in Tamiang. Op Instagram plaatste hij een foto en schreef hij bezorgd te zijn over de leefomgeving van beschermde dieren. Vooral het lot van de olifant trok hij zich aan.

De acteur die onlangs een Oscar kreeg voor zijn rol in The Revenant, schreef ook over de orang-oetans op Sumatra. Als er geen maatregelen worden genomen, kunnen ze binnenkort niet overleven in het gebied. DiCaprio roept, zeer tegen de zin van Indonesië, mensen op te strijden om het ecosysteem van het beschermde gebied intact te houden. Met zijn stichting wil DiCaprio lokale initiatieven daartoe steunen, maar de medewerker van de immigratiedienst zegt dat het bezoek van de 41-jarige acteur aan het park alleen maar was bedoeld om de palmolie-industrie zwart te maken. Hij spreekt van 'provocaties op social media'.

Leonardo DiCaprio riskeert verbanning
Leonardo DiCaprio riskeert verbanning (Foto: BuzzE)

Werkgevers en bedrijven vaakst bij ministers

Lobbyorganisaties van werkgevers en individuele bedrijven komen het vaakst bij ministers over de vloer. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Volkskrant deed naar de agenda-afspraken van alle ministers, vanaf het aantreden van Rutte II tot oktober 2015. De krant kreeg inzage in de agendagegevens door een beroep te doen op de Wet openbaarheid van bestuur.

Het is voor het eerst dat ministers inzage geven in hun agenda. Bedrijven uit de voedingsmiddelensector staan bovenaan. Ook de Nederlandse Spoorwegen (36 keer) en ProRail (34 keer) kwamen vaak naar Den Haag, om de staatssecretaris van Transport te bezoeken. Ook Air France-KLM (25 keer) kwam geregeld.

Na het bedrijfsleven zijn decentrale overheden - met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten op kop - de frequentste bezoekers van bewindspersonen. In totaal werden 4652 afspraken geteld. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken, 593 maal) en minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 558 keer) kregen het vaakst bezoek.

Werkgevers en bedrijven vaakst bij ministers
Werkgevers en bedrijven vaakst bij ministers (Foto: ANP)

Van der Mark ontsnapt aan drama in kwalificatie World Superbike

Michael van der Mark is tijdens de kwalificatie voor de World Superbike in Aragón ontsnapt aan een ernstig ongeval. De Nederlander ging in de Superpole onderuit, waarna teamgenoot Nicky Hayden hem maar net kon ontwijken.

Tijdens de twee vrije trainingen op vrijdag en die op zaterdag zat Van der Mark er telkens erg goed bij: de Honda-rijder zette drie keer de derde tijd neer. In Superpole 2, waarin de top-12 van de startopstelling bepaald wordt, kwam hij niet echt lekker op gang. Met een paar minuten te gaan kwam iedereen naar buiten om de snelste tijden te verbeteren en Van der Mark leek ook bezig aan een uitstekende ronde.

Halverwege ging het echter fout. Hij ging onderuit, schoof richting het midden van de baan en zag Hayden nog maar net langszij scheren. Van der Mark probeerde nog wel zijn ronde af te maken, maar de finishvlag was al gevallen en dus moest hij genoegen nemen met de elfde plek. 

De poleposition was voor Tom Sykes op zijn Kawasaki. Hij troefde Sylvain Guintoli af, die zich met een plek in de top-2 van Superpole 1 naar de beslissende fase had weten te rijden. Alex Lowes completeert de eerste startrij, terwijl Chaz Davies vanaf plek vier start. Dat was teleurstellend voor de Welshman, die op zijn Ducati twee van de drie trainingen domineerde. 

Later op zaterdag, vanaf 12.55 uur, is de eerste race in Aragón live te zien op Eurosport. Zondag staat om dezelfde tijd de tweede race op het programma. 

Pijl van kinderen helpt politie

De politie in de Engelse plaats Capel was op goede vrijdag aan het zoeken naar 2 voortvluchtige inbrekers. Hierbij gebruikten de agenten ook een helicopter.

Een groep van 30 kinderen en volwassenen was paaseieren aan het zoeken op een veld. Toen de kinderen beseften dat ze getuige waren van een klopjacht vormde een aantal van hen snel een menselijke pijl om de helicopter de goede richting te wijzen. De helicopterbemanning lichtte hun collega's op de grond in en de inbrekers konden hierdoor snel in de kraag gevat worden.

Na de arrestatie is de politiehelicopter geland om de kinderen te bedanken voor de hulp. Hierbij kregen de agenten ook nog een paar chocolade-eieren aangeboden.

Politiewoordvoerder Paul Sochon meldt: "Ik ben er zeker van dat de groep inwoners van Capel niet hadden verwacht dat ze hun paaseizoektocht moesten onderbreken om de politie te helpen, maar ze hadden een belangrijk aandeel in de arrestatie. De snelle actie van de groep was iets wat je eerder verwacht in een boek van Enid Blyton maar was een geweldige hulp voor ons team."

Peilingen: nee-stemmers gaan voor de winst

Met nog vier dagen te gaan voor het Oekraïne-referendum, draaien de opiniepeilers overuren. Zowel de Volkskrant als De Telegraaf hebben onderzoek laten doen naar de stemming onder de kiezers. Uit beide onderzoeken komt naar voren dat het nee-kamp de overhand heeft.

Het ja-kamp lijkt alleen nog te kunnen winnen als de opkomst onder de 30 procent blijft en het kabinet het referendum terzijde kan schuiven, blijkt uit het onderzoek van I&O Research in opdracht van de Volkskrant.

Volgens TNS-Nipo, dat een peiling deed voor De Telegraaf, wordt de opkomst hoog genoeg om de uitkomst geldig te laten zijn en zullen de tegenstemmers de winst pakken.

Peilingen: nee-stemmers gaan voor de winst
Peilingen: nee-stemmers gaan voor de winst (Foto: ANP)

Sherlock Holmes-acteur Douglas Wilmer overleden

De Britse acteur Douglas Wilmer, die halverwege de jaren zestig Sherlock Holmes speelde in een BBC-serie, is donderdag op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC vrijdag.

Wilmer maakte zijn debuut als de beroemde detective in 1964, met de acteur Nigel Stock als Watson. Ook speelde hij in onder meer de Bondfilm Octopussy, de Pink Pantherfilms en Patton. Zijn bekendste filmrol was echter die van Nayland Smith in enkele Fu Manchu-films uit de late jaren zestig, waarin hij de tegenspeler was van Christopher Lee.

In 2012 maakte de acteur nog zijn opwachting in een aflevering van de BBC-serie Sherlock, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol.

Wilmer overleed in een ziekenhuis in de Engelse stad Ipswich aan de gevolgen van een longontsteking.

Appeltaart en dennengeur op openhuizendag

Ongeveer 37.000 huizenbezitters zetten zaterdag hun deuren open in de hoop een koper te interesseren. Aan deze NVM Open Huizen Dag doen 4000 mensen minder mee dan in oktober vorig jaar. Dat komt volgens de makelaarsvereniging doordat minder huizen te koop staan omdat ze sneller worden verkocht.

Obligate tips voor mensen die hun huis kwijt willen: bak een geurige appeltaart, zet bloemen neer en zorg voor een lekker geurtje. De NVM adviseert op de site te zorgen voor een opgeruimd huis, een verzorgde tuin en een prettige woonsfeer.

Over de open huis dag zegt NVM-voorzitter Ger Hukker: "Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag in oktober, was twaalf weken later 30 procent verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 17 procent verkocht."

Appeltaart en dennengeur op openhuizendag
Appeltaart en dennengeur op openhuizendag (Foto: ANP)

Grammy John Lennon mag niet worden geveild

De organisatie achter de Grammy's wil voorkomen dat een Grammy van John Lennon voor de Beatles-klassieker Michelle binnenkort wordt geveild.

De National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) heeft volgens TMZ een rechtszaak aangespannen over de muziekprijs die Lennon in 1966 kreeg voor Song of the Year.

Het openingsbod voor de muziekprijs is 40.000 dollar, omgerekend 35.100 euro. Dit bedrag is nog niet geboden. Volgens de Academy heeft bieden ook geen zin, omdat verkoop van Grammy's verboden is. Volgens TMZ tekenen winnaars een contract waarin staat dat ze de prijs niet weg mogen geven of verkopen. Toch is dat in 2004 gebeurd tijdens een rock-'n-rol-veiling bij Christie's, maar het is niet duidelijk waarom de organisatie daar destijds geen stokje voor stak.

Muziekindustrie snapt internet nog steeds niet

Een aantal grote sterren heeft zich voor het karretje van de Amerikaanse waakhond van de muziekindustrie RIAA laten spannen, in een poging de klok terug te draaien naar de vorige eeuw. Onder meer Katy Perry, Bryan Adams en Christina Aguilera willen dat de zogeheten 'notice and takedown'-bepaling uit de copyrightwet van 1998 wordt geschrapt.

Die clausule regelt dat internetdiensten zoals YouTube en Facebook illegale content pas hoeven te verwijderen nadat ze hiervan op de hoogte zijn gesteld. Volgens de RIAA dwingt dit muziekmaatschappijen om "het hele internet te doorzoeken naar diefstal". De bepaling zou een grote last op de schouders van artiesten leggen en internetbedrijven een oneerlijk voordeel geven.

Ook artiestenmanagers klagen dat wanneer een link wordt verwijderd, er een veelvoud voor terug in de plaats komt. De opmerkingen staan in commentaar voor een wetsherziening van de Copyright Office van de Amerikaanse regering, schrijft de BBC.

'Enorme winsten'
De artiesten vinden dat de volgens hen verouderde DMCA-wet technologiebedrijven in staat stelt "te groeien en enorme winsten te genereren door gebruikers het gemak te bieden praktisch iedere song via hun smartphone op zak te hebben, terwijl de inkomsten van artiesten en songschrijvers blijven dalen".

Maar de Internet Association, waarbij onder meer Google, Facebook en Twitter zijn aangesloten, werpt tegen dat onlinediensten artiesten juist in staat stellen hun publiek te bereiken. "De diensten kunnen nu juist op de schaal opereren die nodig is om van groot nut te kunnen zijn voor zowel consumenten als artiesten."

Veilige haven
De 'notice and takedown'-bepaling wordt ook wel de 'veilige haven' genoemd. Deze beschermt internetbedrijven namelijk tegen aansprakelijkheid mits als illegaal aangemerkte content wordt verwijderd.

In december zal deze bepaling in de copyrightwet door de Copyright Office tegen het licht worden gehouden. De instantie kan de wet evenwel niet eigenhandig wijzigen maar wel aanbevelingen doen.

Plasterk leidt weer rond op Grondwetdag

Op Grondwetdag, zaterdag, zijn er weer gratis wandelingen waarop meer te zien is van het Binnenhof in Den Haag. De wandelingen zijn onder leiding van vice-voorzitter van de Raad van State Piet Hein Donner, Kamervoorzitters Ankie Broekers-Knol en Khadija Arib en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken).

Zij leiden belangstellenden langs de Eerste en Tweede Kamer, het Binnenhof en Paleis Noordeinde. De dag is een initiatief van onder meer de gemeente, Plasterks ministerie en ProDemos, een organisatie die zich inzet voor democratie. Ze willen dat mensen de grondwet beter leren kennen.

Kinderen kunnen ook de Ridderzaal bezoeken of een eigen grondwet voor het gezin maken.

Plasterk leidt weer rond op Grondwetdag
Plasterk leidt weer rond op Grondwetdag (Foto: ANP)

'Abdeslam weigerde zichzelf op te blazen'

De terreurverdachte Salah Abdeslam zou hebben geweigerd zichzelf op te blazen bij de aanslagen van 13 november in Parijs. Dit deed hij om levens te sparen, aldus zijn broer Mohamed Abdeslam vrijdag in een interview met het Franse BFMTV.

Ook zou Salah hebben gezegd dat hij niets te maken had met de aanslagen in Brussel van 22 maart en dat hij "verantwoording verschuldigd is aan Frankrijk, maar niet aan België". Volgens Belgische autoriteiten zou hij echter zeker twee van de Brusselse terroristen hebben gekend.

Mohamed Abdeslam sprak vrijdag een uur lang met zijn broer in de gevangenis van Brugge. Daar zit de Franse terreurverdachte in afwachting van zijn uitlevering aan Frankrijk.

Salah werd op 18 maart opgepakt in de Brusselse gemeente Molenbeek. Volgens uitgelekte verhoorverslagen had hij eerder gezegd dat zijn rol bij de aanslagen in Parijs klein was. Hij zou alleen hotels en auto's hebben geregeld voor de daders. Zijn broer Brahim en Abdelhamid Abaaoud zouden de echte leiders zijn geweest.

'Abdeslam weigerde zichzelf op te blazen'
'Abdeslam weigerde zichzelf op te blazen' (Foto: ANP)

Mogelijk vanaf maandag Syriërs naar Nederland

Mogelijk komen maandag of dinsdag al de eerste Syriërs vanuit Turkse vluchtelingenkampen naar Nederland. Harde voorwaarde is wel dat op maandag dan Syriërs zijn teruggebracht van Griekenland naar Turkije.

De voorbereidingen zijn begonnen, zei een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag naar aanleiding van berichtgeving van de NOS. Hoeveel Syriërs komen is niet duidelijk.

Europa en Turkije hebben afgesproken dat vluchtelingen die illegaal in Griekenland aankomen worden teruggestuurd naar Turkije. Voor elke teruggestuurde Syriër laat de EU een Syriër overkomen uit een Turks vluchtelingenkamp. Het akkoord treedt maandag in werking.

Volgens de woordvoerster hebben een aantal EU-lidstaten toegezegd direct Syrische vluchtelingen te zullen opnemen uit Turkije zodra de afspraken worden nagekomen. De NOS meldt dat Nederland en Duitsland elk tientallen mensen, vooral gezinnen met kinderen, wil verwelkomen.

Mogelijk vanaf maandag Syriërs naar Nederland
Mogelijk vanaf maandag Syriërs naar Nederland (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: lenteweer!

Na een sombere start is de lente nu dan toch echt, echt, écht begonnen. Met temperaturen die ruim in de dubbele cijfers liggen dit weekend, op veel plaatsen zon met soms wat bewolking en een matige tot zwakke noordoostenwind is het gewoonweg heerlijk weer! 

Zon op 07:11
Zon onder 20:16

Van Nattekat kreeg ik een prachtige foto die hij met zijn drone boven een polder in Leiderdorp maakte. Wat een uitzicht! 

Leiderdorp is die kant op  (Foto: Nattekat)
Uitzicht over de polder bij Leiderdorp (Foto: Nattekat)

Luuntje mailde een hele mooie foto van de ingang van de Brunsummerheide. Dank je wel luuntje! 

Ingang van de Brunssummerheide (Foto: luuntje)
Ingang van de Brunssummerheide (Foto: luuntje)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

 Wikiweetjes van vandaag
 1979 De Europse vogelrichtlijn trad in werking.
 2005 Het programma Twee Vandaag werd abrupt onderbroken met de mededeling dat Paus Johannes Paulus II zou zijn overleden. 
 1973 Het Veronicaschip liep door storm vast op het strand van Scheveningen. 
 1991 Het Rotterdams Dagblad verscheen voor het eerst. 
 2007 In Wales werd het rookverbod in openbare gelegenheden en op de werkvloer van kracht. 

George Clooney boos over nep-interview

George Clooney is boos over een nep-interview over zijn huwelijk in Hello Magazine. Clooney zegt nooit te zijn geïnterviewd.

"Hello Magazine heeft een 'exclusief interview' met mij afgedrukt, wat breed is opgepakt. Onder meer Vanity Fair, Marie Claire, The Sun en The Evening Standard citeren uit het interview. Het probleem is echter dat ik nooit een interview heb gegeven aan Hello Magazine. De quotes kloppen niet", zegt Clooney in een verklaring waar New York Daily News uit citeert.

George Clooney houdt zijn privéleven doorgaans geheim en kiest de media die hij te woord staat zorgvuldig uit. Quotes over zijn vrouw Amal, die hij volgens het interview nooit langer dan een week verlaat, zijn dan ook te mooi om waar te zijn. Clooney: "Mijn ervaring is dat het niet ongebruikelijk is om verkeerd geciteerd te worden, maar een compleet verzonnen 'exclusief interview' is nieuw voor mij en een verontrustende trend."

Hello heeft het hele interview vrijdag op de website van het magazine gerectificeerd. "Hello Magazine is zeer geschokt door de verklaring van George Clooney waaruit blijkt dat ons interview niet authentiek is. De Hello Group kocht het interview te goeder trouw van een respectabel agentschap. Bij de aankoop gingen we ervan uit dat de tekst in alle opzichten correct en accuraat was", staat in de rectificatie. "In de tussentijd tonen we het diepste respect voor meneer Clooney en zijn vrouw en zijn oprechte betrokkenheid bij respectabele en accurate journalistiek."

George Clooney boos over nep-interview
George Clooney boos over nep-interview (Foto: BuzzE)

Obama: Trump weet weinig van de wereld

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump weet weinig van buitenlands beleid en de wereld in het algemeen, vertelde de Amerikaanse president Barack Obama journalisten vrijdag in Washington (lokale tijd).

Trump had eerder verklaard dat Japan en Zuid-Korea, Aziatische bondgenoten van de VS, kernwapens moeten bemachtigen. Op een vraag van een journalist hierover antwoordde Obama dat "de man die deze beweringen maakt niet veel weet van buitenlandse politiek, kernwapenbeleid, het Koreaanse schiereiland of de wereld in het algemeen."

Obama deed zijn uitspraken na afloop van een internationale nucleaire top in de Amerikaanse hoofdstad.

Obama: Trump weet weinig van de wereld
Obama: Trump weet weinig van de wereld (Foto: ANP)

Guns N' Roses gaat na jaren weer op tournee

Guns N' Roses gaan dit jaar op tournee door Noord-Amerika. De Not In This Lifetime Tour begint op 23 juni in Detroit en omvat twintig concerten in Amerikaanse en Canadese stadions. De tournee eindigt op 22 augustus in San Diego, maakte de band vrijdag bekend.

Zanger Axl Rose, gitarist Slash en bassist Duff McKagan van de Amerikaanse rockband hebben ruim twee decennia lang niet meer samen op het podium gestaan. Guns N' Roses is later deze maand ook de hoofdact op het festival Coachella en heeft optredens in Las Vegas en Mexico-Stad.

Guns N' Roses verzorgt vrijdagavond al een verrassingsoptreden in Los Angeles. Bezoekers kunnen voor de retroprijs van slechts tien dollar een polsbandje kopen om het reünieconcert in de nachtclub Troubadour bij te wonen. Dit leidde vrijdag meteen tot lange rijen voor de club waar de band vroeger in de beginjaren ook al optrad. De kaartverkoop van de tournee begint op 8 april.

Guns N' Roses gaat na jaren weer op tournee
Guns N' Roses gaat na jaren weer op tournee (Foto: BuzzE)

Magnussen moet vanuit pits starten in Bahrein

Renault-coureur Kevin Magnussen beleeft tot nu toe weinig plezier aan het Formule 1 grandprixweekend in Bahrein. De Deen weet namelijk al voorafgaand aan de kwalificatie dat hij de race vanuit de pits zal moeten gaan starten.

Tijdens de tweede vrije training werd de auto van Magnussen bij het binnenrijden van de pits geselecteerd voor de weegbrug bij de FIA. De Deen negeerde het rode licht en reed door naar zijn team. Renault corrigeerde dit niet door de auto direct ter controle aan te bieden, maar ging sleutelen aan de bolide. Volgens de reglementen is dan nog maar een straf mogelijk: vanuit de pits starten.

Topgewichtheffer positief op meldonium

Opnieuw is een sporter betrapt op het sinds 1 januari verboden hartmedicijn meldonium. Dit keer gaat het verrassend genoeg echter niet om een Rus, hoewel het er niet ver naast zit. De Wit-Russische gewichtheffer Andrei Rybakov is dit keer de sjaak en dat is geen kleine naam.

De 34-jarige Rybakov pakte in 2004 en 2008 olympisch zilver in de klasse tot 85 kilogram. Vier jaar later wilde hij opnieuw een gooi doen naar het goud, maar al bij het trekken - het eerste van twee onderdelen - lukte het hem niet om een gewicht omhoog te krijgen. 

Op WK's ging het hem nog beter af. Zowel in 2006 als in 2007 pakte Rybakov de wereldtitel in zijn gewichtsklasse. In 2007 deed hij dat met een wereldrecord bij het trekken (187kg), terwijl hij op de Spelen van 2008 het wereldrecord in de totaalstand neerzette (394kg). Dat leverde hem echter geen goud op, want de Chinees Lu Yong tilde hetzelfde gewicht op, maar was een paar gram lichter en veroverde dus het goud.

Sinds het WK van 2014, waar hij achtste werd, kwam Rybakov alleen nog uit in nationale wedstrijden. In een zwaardere gewichtsklasse leek hij daar moeite te hebben om zich te profileren als dé Wit-Russische gewichtheffer. 

Kat haalt 1 april-grap uit

Een kat die heerlijk lag te genieten aan de waterkant in Zwolle werd op de nationale grappendag ruw gestoord omdat een of ander onnozel mens zich zorgen maakte om het welzijn van het dier. Het was namelijk niet helemaal duidelijk of het edele dier stilletjes van het zonnetje lag te genieten, of dat het ergens onder klem was geraakt.

De toevallige passant belde daarom de Zwolse Dierenambulance die meteen een vrijwilliger stuurde. Helaas was de bewuste vrijwilliger niet bij machte om bij de viervoeter in de buurt te komen, aangezien het aan de andere kant van een slootje lag. Hierop werd de brandweer ingeschakeld. Deze kwam met twee wagens ter plaatse, waarna twee dappere brandweermannen in een droogpak naar de overkant van het slootje liepen om het beest te redden.

Inmiddels had de kat genoeg van alle aandacht en zwom sierlijk weg door het water om vervolgens met haar (of zijn) staart in de wind het hazenpad te kiezen. Ook katten kennen de term 1 april dus al.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.