FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 april 2012

Punten ronde 3 FOK! Formule 1-manager 2012

Afgelopen weekend stond de Grand Prix van China op het programma. De race werd gewonnen door Nico Rosberg die hiermee zijn eerste zege uit zijn loopbaan boekte. Hieronder vind je de klassementen na de tweede ronde in de FOK! Formule 1-manager.

De volgende strafpunten zijn uitgedeeld:
- Mercedes W03 Chassis: wielfout bij Schumacher (-15)
- Mercedes-Benz FO 108Z (McLaren): versnellingsbakwissel bij Hamilton (-10)

Beste manager deze ronde was RemyRR met 466 punten, voor Boontje die er 460 verzamelde. Een gedeelde derde plaats met 459 punten was er voor victeam, Stinky United en Matters.

In het klassement staat Boontje met 1234 punten ruim aan de leiding, voor DM.F1 die op 1194 punten staat. Gedeeld derde met 1189 punten staan Rady Racing, T-more, JeKi F1 en Flying Tigers.

Punten ronde 3 - Grand Prix van China

# team user ronde 3 totaal
1 RemyF1 RemyRR 466 986
2 Boontje Bayswater 460 1234
3 victeam vic_ 459 1101
- Stinky United Snofroe 459 1076
- Matters MaTTeRs 459 1052
6 FoxF1 fox7550 448 1127
- Beach Beach 448 1014
- Arisen Arisenone 448 984
9 DM.F1 DaMook 446 1194
- nvt-racing qwox 446 1180
- Addicts ADTPhantom 446 1122
- Ozo Racing Beaves_Best 446 1114


Algemeen klassement na ronde 3

# team user ronde 3 totaal
1 Boontje Bayswater 460 1234
2 DM.F1 DaMook 446 1194
3 Flying Tigers bartjas 415 1189
- JeKi F1 jenskiepen 415 1189
- Rady Racing Radyhyn 415 1189
- T-more Timti 415 1189
7 Scuderia Rolla Torres bitchknoop 410 1184
- remy hr15 410 1184
- hupeg huub-peggy 410 1184
- Willy Wortel Nixx- 410 1184
- PP-vogels PP-vogels 410 1184
- Pwn F1 Pwn_zoon 410 1184


Beste subleague deze ronde was Verdwaalde Voetbalmanagers met 391 punten. Dit team gaat niet aan de leiding, want MHEKEBDETH staat er met 1057 punten nog vijf op voor. go3go staat derde met 1131 punten, voor F1 AP die op 1128 staat. De top vijf wordt afgesloten door Vriend! met 1014 punten.

Algemeen klassement subleagues na ronde 3

# subleague owner ronde 3 totaal
1 MHEKEBDETH bitchknoop 350 1057
2 Verdwaalde Voetbalmanagers Bayswater 391 1052
3 go3go ocbar 373 1031
4 F1 AP flippo765 375 1028
5 Vriend! ViezeBaas 369 1014
6 Losser F1 dennistd 330 974
7 Breda jasper_kock 365 969
8 Pedal to the Metal Louike 331 964
9 NIS Racers liempie 335 962
10 marco010 blue_tiger99 351 960


Gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

De vierde race is de Grand Prix van Bahrein op zondag 22 april. De komende managerronde sluit op vrijdag 20 april 2012 om 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt! Ronde 4 - Grand Prix van Bahrein gaat weer open op maandag 23 april 2012 om 19:59 uur.

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Kijk verder bij de speluitleg of de puntentelling, en mocht je nog andere vragen hebben, kun je terecht bij de FAQ.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn die niet in de FAQ beantwoord worden, dan kun je die stellen via pm aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), of een e-mail aan fokmanagers[at]fok.nl (geen uitroepteken gebruiken); of zet een forumpost in het speciale F1-manager 2012-topic in het Autosport- en motorsport-forum.

Tot slot wensen we je veel succes en veel plezier met de Formule 1-manager 2012 van FOK!

'Controle op AIVD schiet tekort'

De controle op veiligheidsdienst AIVD schiet tekort. Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) moet meer middelen krijgen om vooraf te kijken of ingrepen op initiatief van de AIVD wel kunnen. Dat zegt voorzitter Bert van Delden van de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten woensdag in Eenvandaag.

Nu worden geheime acties van de AIVD pas achteraf gecontroleerd. Volgens Van Delden bestaat het gevaar dat 'de dienst zelf de dienst gaat uitmaken'. "En dat mag nooit gebeuren. Het hoort stevig in de handen van minister. Het mag nooit zo zijn dat de minister het als een formaliteit ziet en nog even bij het kruisje moet tekenen. Dat wordt wel gezien als een zwakke schakel."

Van Delden wil dat er een extern adviseur komt die de minister kan adviseren. Dat zou een hoge ambtenaar kunnen zijn die de dienst nauwlettend volgt en de bewindspersoon helpt bij het maken van belangrijke keuzes.

Een Kamermeerderheid is positief over het voorstel. PvdA, SP en PVV zien een externe adviseur wel zitten. SP-Kamerlid Ronald van Raak vindt wel dat het altijd een zaak blijft van de minister. "Zij mag zich niet verschuilen achter een ambtenaar." De VVD wil eerst weten wie zo'n taak kan uitvoeren en of het aanstellen van een adviseur de beste oplossing is.

Cuba geeft Obama veeg uit de pan

De Cubaanse regering heeft woensdag kritiek geleverd op de Amerikaanse president Barack Obama. Havana is het niet eens met de oproep van Obama voor democratische hervormingen in Cuba op een top afgelopen weekeinde. Havana werd uitgesloten van de top.

"President Obama moet zich realiseren dat de top in Cartagena (Colombia, red.) niet het juiste moment was om op te roepen tot democratie in Cuba", schreef de Cubaanse regering van president Raul Castro in een verklaring. "Wij Cubanen zorgen zelf wel voor Cuba."

De Verenigde Staten en Canada waren tegen de deelname van Cuba aan de top, hoewel de andere deelnemende landen Cuba juist wel wilden uitnodigen. Washington meent dat Cuba democratische hervormingen moet doorvoeren, voordat het land aanwezig mag zijn op de bespreking. "Er kan de komende jaren een mogelijkheid zijn als Cuba begint te bekijken waar het heen wil zodat de bevolking de welvaart en de kansen krijgt die ze nodig heeft (...)", zei Obama zondag.

'Bijen sterven door ijzertekort'

De wereldwijde sterfte onder bijen wordt veroorzaakt door een tekort aan ijzer. Dat stelt het Nederlandse onderzoeksbureau Science in Water woensdag. Onderzoekers van het bureau komen tot deze conclusie nadat ze ijzer aan de voeding van de insecten toevoegden. Daardoor werd de sterfte in de winter met zestig procent teruggedrongen.

De bijensterfte is volgens het onderzoeksbureau redelijk eenvoudig te voorkomen door simpelweg ijzer aan de voeding van de insecten toe te voegen. Nu worden nog mierenzuur en oxaalzuur gebruikt om Varroa-mijten, parasieten die bijen verzwakken, te bestrijden. Science in Water vermoedt dat gezondere bijen beter bestand zijn tegen de parasieten.

De bijensterfte is al jaren een probleem, maar nam in 2008 sterk toe. Zo'n dertig procent van de bijenvolken legt in de winter het loodje. Op de vraag hoe het grootschalige ijzergebrek ontstaat, heeft het onderzoeksbureau nog geen antwoord.

Olsen blij met overgang Schöne naar Ajax

Morten Olsen denkt dat Lasse Schöne er goed aan doet om naar Ajax te vertrekken. De bondscoach van Denemarken voorziet een succesvolle samenwerking met Christian Eriksen.

Schöne tekende woensdag een driejarig contract bij de Amsterdamse club. Olsen denkt dat de overgang naar de regerend landskampioen ook zijn voordelen kan hebben voor het nationale elftal van Denemarken. De bondscoach doelt dan met name op een eventuele samenwerking met Eriksen.

"Ajax domineert bijna alle wedstrijden in Nederland, dus dan kan je makkelijker met twee aanvallende middenvelder spelen", zegt de oefenmeester tegen Voetbal International. "Of ze samen spelen hangt af van het team, maar zeker ook van de tegenstander. Ook kan je bij een nationaal elftal niet zo makkelijk experimenteren, terwijl dat bij een club juist wel kan."

Eriksen en Schöne speelden bij Denemarken nog nooit samen in de basis. Eriksen is vaak wel verzekerd van een plaats bij de eerste elf, terwijl Schöne vaak genoegen moet nemen met een invalbeurt. 

Fitch: AAA-status Nederland wankelt

Kredietbeoordelaar Fitch Ratings waarschuwt woensdag dat de triple-A kredietstatus van Nederland in gevaar komt als bezuinigingen uitblijven of politieke verdeeldheid in de weg staat van een gezond economisch beleid.

In een interview met de Britse krant The Daily Telegraph zegt directeur voor de regio West-Europa van Fitch Chris Pryce dat Nederland aan de rand staat van een negatieve herwaardering.

De eerste stap zal een verlaging zijn van de outlook naar 'negative' van 'stable', waarna een afwaardering kan volgen, schrijft de krant.

"Het ratingcomité zal in juni bijeenkomen. Ze lopen risico's als ze de schulden verder laten stijgen: een voorzichtige benadering is aan te bevelen", meldde Pryce aan de Telegraph.

De uitspraken komen op een moment dat de onderhandelingen over extra bezuinigingen in het Catshuis hun einde naderen. De NOS meldde woensdag op basis van bronnen dat het Centraal Planbureau (CPB) de doorberekeningen van de bezuiningsmaatregelen van VVD, CDA en PVV donderdag terugstuurt naar het Catshuis. De doorberekeningen moeten duidelijk maken of de plannen van de onderhandelaars in het Catshuis voldoende besparingen opleveren.

Het kabinet moet volgens het CPB minstens negen miljard euro bezuinigingen om volgend jaar te voldoen aan de begrotingsrichtlijnen van de Europese Unie (EU).

Yao Jie naar laatste acht op EK badminton

Yao Jie heeft woensdagavond in het Zweedse Karlskrona de kwartfinale van het EK badminton bereikt. De tot Nederlandse genaturaliseerde Chinese was met 21-12 en 21-8 te sterk voor de Schotse Kirsty Gilmour. Ze overleefde eerder op de dag al ten koste van Ellinor Widh als enige Nederlander de tweede ronde.

Bij de laatste acht treft Yao (5) de als derde geplaatste Petya Nedelcheva uit Bulgarije. Yao, de mondiale nummer twintig, staat op de wereldranglijst een positie hoger dan haar volgende opponent.

Spaanse koning zegt sorry voor jachtpartij

De Spaanse koning Juan Carlos heeft er spijt van dat hij in Botswana op olifanten heeft gejaagd, terwijl zijn land een van de ergste economische crises ooit doormaakt. Hij bood woensdag zijn excuses aan.

De 74-jarige Juan Carlos zei 'veel spijt te hebben'. "Ik heb een fout gemaakt, het zal niet nog eens gebeuren." De koning kwam in Spanje zwaar onder vuur te liggen na zijn safari. De reis kwam aan het licht toen de koning na een val tijdens de safari met een gebroken heup in het ziekenhuis terechtkwam.

Een medewerker van het koninklijk huis ontkende woensdag dat de koning zonder medeweten van de regering naar Afrika was gegaan, zoals in de Spaanse pers is geschreven. Hij zei ook dat Juan Carlos door derden voor de safari was uitgenodigd en dat er geen belastinggeld aan de reis is uitgegeven.


Spaanse koning biedt excuses aan na jachtpartij (Foto: Novum)

Punten Ronde 29/30 FOK! Voetbalmanager

De 29e en 30e speelronde in de Eredivisie zijn inmiddels geweest, waardoor de balans in de FOK! Voetbalmanager weer opgemaakt kan worden. Welke manager presteerde het beste en welke manager gaat er aan de leiding? Je leest het hieronder.

Inmiddels is met dank aan Voetbalschoenen.com en Uitgeverij Nieuw-Amsterdam de prijzenpagina gevuld. Kijk daarom snel op de prijzenpagina wat je kunt winnen.

Beste manager was deze ronde Starzky met 164 punten, op de voet gevolgd door PFT11 die twee punten minder verzamelde. Een gedeelde derde plaats met 159 punten was er voor Fc Dutchy, FC Lutjebroek en Team-more.

In het klassement gaat Fc Dutchy met 1637 punten ruim aan de leiding. De tweede plaats is voor FC Bal Door Het Raam die op 1618 punten staat. Ook nog op het podium bivakkeert Essche Boys met 1598 punten. De vierde stek is voor PFT11 met 1590 punten, terwijl OnslowAcidCrew met 1532 punten de top vijf afsluit.

Punten ronde 15 - Speelronde 29/30

# team user ronde 15 totaal
1 Starzky Starzky 164 1350
2 PFT11 pleb07 162 1590
3 Fc Dutchy Steppenpferd 159 1637
= FC Lutjebroek burnham 159 1338
= Team-more Timti 159 1295
6 Bastards BastardBastiaans 158 1302
7 Bayself Bayswater 157 1518
8 Essche Boys VerrekteZakHooi 156 1598
9 VV NIEKler NIEKler 155 1315
10 FC Tatabanya BusterPosey 153 1463


Algemeen klassement na ronde 15

# team user ronde 15 totaal
1 Fc Dutchy Steppenpferd 159 1637
2 FC Bal Door Het Raam ElmarO 144 1618
3 Essche Boys VerrekteZakHooi 156 1598
4 PFT11 pleb07 162 1590
5 OnslowAcidCrew MSNMGH 139 1532
6 Shinji's toppers! shinji_united 121 1525
7 Kayzie kayzie 143 1522
8 Bayself Bayswater 157 1518
9 Dubnobasswithmyteamman Dubnobasswithmyheadman 103 1513
10 FC Zorro Zorro 104 1498


Bij de subleagues was deze ronde Toppers van Weleer met 132 punten weer de beste. Deze subleague staat met 1451 punten ruim aan de leiding. ANTRG staat met 1263 punten tweede, maar Fryslân Boppe! staat met 1228 punten nog in de buurt. De vierde stek is voor Mifano8 met 1146 punten, terwijl Harkie's Heroes met 1133 punten de top vijf afsluit.

Algemeen klassement subleagues na ronde 15

# subleague owner ronde 15 totaal leden
1 Toppers van Weleer SnuggLe 132 1451 10
2 ANTRG Knock-out-Mutant 112 1263 3
3 Fryslân Boppe! Steppenpferd 124 1228 5
4 Mifano8 Keano 117 1146 7
5 Harkie's Heroes Redinox 112 1133 7
6 FusionVoetbal wdeman 120 1125 3
7 Fc Zutphen INViCTuS 118 1093 5
8 Birdsong United Birdy012 72 1055 4
9 MLOleague Killinglaw 89 1054 8
10 TUI Nederland ntrx 75 1042 9


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Voor de komende managerronde 31/32 kun je je voetbalteam weer aanpassen. De wisselperiode sluit op vrijdagmiddag 20 april 2012 om 17:59 uur. De ronde loopt tot en met zondag 29 april 2012 23:59 uur. Dat betekent dus dat je hetzelfde team in de Voetbalmanager houdt over twee KNVB-speelronden in de Eredivisie.

Hoe bereik je de FOK!managerspelcrew?
Zijn er nog spelersnamen niet goed gespeld, heb je transfernieuws voor ons, of denk je een foutje gevonden te hebben in de puntenuitdeling? Stuur dan een bericht via PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), een e-mail aan fokmanagers[at]fok.nl (geen uitroepteken gebruiken) of zet een forumpost in het speciale FOK! Voetbalmanager 2011/2012-topic in het VBL-forum.

Goede suggesties zijn ook welkom.

De FOK!managerspelcrew wenst je veel succes en vooral veel plezier met de FOK! Voetbalmanager 2011/2012.

[CL] Uitslag Chelsea - FC Barcelona

Vanavond stond de eerste halve finale van de Champions League tussen Chelsea en FC Barcelona op het programma. Op Stamford Brigde trok Chelsea aan het langste eind. Didier Drogba was de gevierde man aan Chelsea zijde. De Ivoriaan wist op slag van rust de 1-0 binnen te tikken. 

Chelsea-coach Roberto Di Matteo had zijn opstelling in vergelijking met de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur op enkele punten gewijzigd. De Italiaan had zijn middenveld versterkt met Raul Meireles ten koste van Salomon Kalou. Het spel van de Londense club zou zich hierdoor meer gaan richten op snelle counters en het voetbal van Barcelona te ontregelen. Echter was er van een verdedigend Chelsea niets te merken in de beginfase van de wedstrijd. Binnen tien minuten kreeg spits Didier Drogba twee mogelijkheden, maar kwam niet tot een gevaarlijke doelpoging. De eerste kans voor Barcelona kwam van de voet van Sánchez. De Chileen wist de buitenspelval te ontwijken en wipte na een kort combinatiespel de bal op de lat.

Na een dik kwartier spelen kreeg Fàbregas een grote kans. De Spanjaard schoot echter na goed keeperswerk van Čech de bal zwak in. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de ploeg van Guardiola verscheidene kansen, maar de spelers hadden het vizier niet op scherp staan. Chelsea kreeg in de slotfase van het eerste bedrijf geen echte grote mogelijkheden. Wel werd de bal in de 43e minuut van de eigen doellijn gehaald door Cole na de inzet van Fàbregas. Toch gingen de beide ploegen niet met de brilstand rusten. Na balverlies van Messi schoot Drogba, na slecht keeperswerk van Valdes, de 1-0 voor Chelsea binnen. De Ivoriaan wist een snelle counter van de Londense club goed af te ronden. 

In de stromende regen begon de tweede helft veelbelovend met een aanvallend Barcelona die in een hoog tempo de gelijkmaker wilde forceren. De blauwe muur van Chelsea-spelers vormde echter een lastig obstakel. Desalniettemin had Sánchez in de 51e minuut de Spanjaarden op gelijke hoogte moeten brengen maar de spits faalde op enkele meters van het doel. De wedstrijd kabbelde rustig voort zonder dat Chelsea aanstalten maakte om de voorsprong uit te breiden. Barcelona leek niet bij machte om de verdediging van Chelsea te verschalken. De ploeg uit Spanje kreeg na een slimme vrije trap van Messi in de 86e minuut een goede kans maar de geplaatste kopbal van Puyol werd uit de hoek gehaald door Chelsea-doelman Čech. De allergrootste kans van de wedstrijd was voor Busquets maar zijn inzet belandde in de tribunes. 

Met de 1-0 overwinning van Chelsea op Barcelona doet de ploeg van Di Matteo goede zaken. Barcelona moet van het weekend de topper spelen tegen Real Madrid en Chelsea heeft ook een lastig programma in het vooruitzicht.

Statistieken:

Chelsea

1 - 0

FC Barcelona

 45+2' Drogba    
 
 Gele kaart: Ramires, Drogba (Chelsea), Pedro, Busquets (FC Barcelona)
 
Stadion: Stamford Bridge, Londen
Toeschouwers: 42000
Arbiter: F. Brych
 
Opstelling:   Opstelling:
Čech
Ivanović
Terry
Cahill
Cole
Ramires (Bosingwa/88)
Lampard
Obi Mikel
Mata (Kalou/64)
Raul Meireles
Drogba
  Valdés
Dani Alves
Puyol
Mascherano
Adriano
Busquets
Xavi (Cuenca/86)
Iniesta
Fàbregas (Thiago/78)
Messi
Sánchez (Pedro/66)

Naakte man zorgt voor opschudding op vliegveld

Op het vliegveld van Portland, Oregon heeft een naakte man woensdag voor opschudding gezorgd. De 49-jarige reiziger kleedde zichzelf uit als protest tegen de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven, die hij absurd vond.

Een aantal reizigers kon de naaktheid van de man duidelijk niet verdragen, en bedekte hun ogen en die van hun kinderen. Andere reizigers zagen er de lol wel van in, en probeerden het tafereel vast te leggen op de gevoelige plaat.

De man, die overigens geheel nuchter was, weigerde zich aan te kleden, en werd daarom aangehouden en door de politie afgevoerd. Zijn verklaring luidde dat hij de intimiderende praktijken van beveiligingsbeambten spuugzat was. Hij mocht, met een proces-verbaal op zak weer vertrekken. Helaas voor hem was zijn vlucht toen al weg.

Nieuw stadhuis weer deels gesloopt

In Weert wordt een deel van het nieuwe stadhuis dat daar gebouwd wordt, nu alweer gesloopt. Dit komt doordat het beton dat bij de bouw gebruikt is, vervuild blijkt te zijn met soda.

Het vervuilde beton is gebruikt in een deel van de vloer, een wand en een aantal kolommen. Deze worden nu afgebroken en opnieuw opgebouwd. De kosten die dat met zich meebrengt, zijn voor rekening van de aannemer. Hoeveel vertraging de bouw hierdoor oploopt, is nog niet bekend.

Mogelijke Call of Duty: Black Ops 2 poster gelekt

Het wordt steeds aannemelijker dat Call of Duty: Black Ops een vervolg krijgt in 2012. Een verkoper lekte vandaag een poster met daarop een datum in het lettertype van Call of Duty.'‘Return for debriefing' zou slaan op het verhaal van het eerste deel. Het is echter onwaarschijnlijk dat de game op 2 mei uitkomt.

Aannemelijker is dat op de datum een aankondiging wordt gedaan, ondanks dat wij eerder meldden dat de trailer op 28 april gelanceerd zou worden. Spellen uit de Call of Duty-reeks worden namelijk meestal voor de feestdagen released. Eerder lekte Amazon al dat er een nieuw deel aan zat te komen. Ook verklapte een medewerker van TreyArch dat hij aan een vervolg werkte. Overigens ontkent Activision nog steeds van het bestaan van Call of Duty: Black Ops 2.

Black Ops 2

Explosie café Beuningen was aanslag

De explosie in een horecapand in het Gelderse Beuningen dinsdagnacht was een aanslag. De ontploffing werd veroorzaakt door een explosief dat tegen het raam was geplaatst en vervolgens tot ontploffing werd gebracht. Dat laat de politie woensdagavond weten. Het pand raakte bij de explosie zwaar beschadigd.

De politie gaat volgens RTV Oost extra surveilleren rond het pand aan de Schoolstraat. Bij de ontploffing raakte niemand gewond. De knal was rond 02.30 uur wel in de wijde omgeving te horen. Enkele ruiten van woningen in de buurt sneuvelden. De bewoners van drie woningen moesten tijdelijk hun huis uit.

Wie verantwoordelijk is voor de explosie is nog onduidelijk. De politie doet verder onderzoek.

Israëliërs herdenken Holocaust

Israëlische regeringsleiders en overlevenden van de Holocaust zijn woensdag in Jeruzalem bijeengekomen voor de jaarlijkse herdenking van de Shoah. Bij het Holocaustcentrum Yad Vashem werden alle zes miljoen joden die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Zes overlevenden staken fakkels aan. De Israëlische vlag hing halfstok en er werden gedichten voorgelezen. Ook een joods gebed voor de doden werd uitgesproken.

Donderdagochtend staat heel Israël stil bij de slachtoffers. Twee minuten lang klinkt dan het luchtalarm.

'FC Groningen wil R. Sneijder inlijven'

FC Groningen wil Rodney Sneijder komende zomer van Ajax overnemen. De middenvelder, die dit seizoen door de Amsterdammers aan FC Utrecht wordt verhuurd, hoeft volgend seizoen niet op een plek in de eerste selectie te rekenen bij Ajax.

Hij kreeg van trainer Frank de Boer te horen zijn toekomst volledig in eigen hand te hebben. Hij mag voor een kleine transfersom vertrekken of hij kan volgend seizoen weer aansluiten bij Jong Ajax en voor zijn plaatsje in de A-selectie knokken.

FC Groningen voelt er wel wat voor om Sneijder naar de Euroborg te halen. Trainer Pieter Huistra kent het jongere broertje van Wesley Sneijder nog uit zijn periode bij Ajax, waar hij onder meer de beloften trainde. Eerder haalde Huistra ook al Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof vanuit Jong Ajax naar Groningen.

Rabobank met Gesink, Mollema en Kruijswijk in 'Luik'

Rabobank zal ook aankomende zondag starten met zijn drie Tour de France-pretendenten. Robert Gesink, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk zullen dan aan het vertrek staan in Luik – Bastenaken – Luik.

Het trio reed ook al samen in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Daarin was Mollema met de zevende plaats in de Waalse Pijl degene met het beste resultaat. De drie zullen worden gesteund door Laurens ten Dam, Stef Clement, Luis-León Sanchez, Paul Martens en Lars Boom.

De Gea blij met steun United-fans

David de Gea voelt zich thuis bij Manchester United. Dat is volgens de doelman niet in de laatste plaats te danken aan de supporters van The Red Devils.

De Gea werd afgelopen zomer binnengehaald als opvolger van Edwin van der Sar. Die zware opdracht legde de Spanjaard in eerste instantie geen windeieren, daar waar de doelman in zijn eerste maanden een aantal keren gruwelijk in de fout ging. Inmiddels maakt De Gea echter een betrouwbare indruk.

"Het is altijd positief wanneer de fans achter je staan", vertelt de doelman op de clubsite. "Het is iets wat je kunt voelen wanneer je op het veld staat. Het helpt je altijd je meer relaxed te voelen en het is een bron van motivatie als je weet dat de supporters in je geloven."

Als De Gea zijn beste moment van het seizoen moet kiezen, hoeft de goalie niet lang na te denken. De Spanjaard kiest voor de magistrale redding op een vrije trap van Chelsea-speler Juan Mata. Mede dankzij de safe pakte United een zwaarbevochten punt.

"Als je terugkijkt op een seizoen zijn er altijd veel noemenswaardige momenten en beslissende doelpunten. Maar ik denk dat ik vanuit het team- en persoonlijke perspectief kies voor die redding. Die was in de laatste minuut en dus beslissend", aldus De Gea.

Van der Garde: "Rustig in Bahrein"

De Nederlandse coureur Giedo van der Garde is vandaag aangekomen in Bahrein voor de races van komend weekend. In dat land is het al tijden onrustig, maar de GP2-rijder heeft in tegenstelling tot vorig jaar weinig meegekregen van de overlast.

"Er is misschien wat meer politie op de been, maar dat is het ook wel. Ik ben vanochtend geland, dus ik ben hier nog niet zo heel lang, maar het lijkt erg rustig hier. Er is misschien wat meer politie te zien, maar meer ook niet," zei Van der Garde tegen GPUpdate. "Ik had wel verwacht dat het rustig zou zijn. Des te beter dat het ook zo blijkt te zijn. Laten we hopen dat het ook zo rustig blijft," ging de Caterham-testrijder en GP2-coureur verder.

Vorig jaar verbleef Van der Garde al in Bahrein toen de onlusten escaleerden en de races van zowel de Formule 1 als de GP2 afgelast werden. "Dat was wel heftig toen. We hebben toen niet geracet en het land verlaten. Maar dat zal dit keer niet gebeuren."

'Oprah strijkt komend jaar 290 miljoen dollar op'

Oprah Winfrey strijkt het komende jaar naar verwachting 290 miljoen dollar op. Die som staat in schril contrast met de tweehonderdduizend dollar die ze in 1984 verdiende, toen ze de voorloper van The Oprah Winfrey Show presenteerde.

Winfreys loon wordt geschat door het Amerikaanse tijdschrift Parade, dat een lijst heeft opgesteld met de verwachte salarissen van 2012 van een aantal beroemdheden. De 24-jarige realityster Snooki staat ook op de lijst met 1,6 miljoen dollar. Het feestbeest krijgt dankzij de populariteit van realityserie Jersey Shore een stuk meer dan in 2009, toen Snooki was een 'magere' 45.000 dollar waard was.

Ook de 48-jarige acteur Johnny Depp is in 28 jaar tijd een stuk meer gaan verdienen. Toen Depp nog een telefonisch verkoper van balpennen was, verdiende hij slechts 13.500 dollar. Komend jaar verdient hij naar verwachting vijftig miljoen dollar.

Turkije zoekt Syrische wapens in Duits schip

Turkije gaat donderdag een schip van een Duitse rederij doorzoeken dat mogelijk wapens bestemd voor het Syrische regime aan boord heeft. Dat hebben Turkse functionarissen woensdag gezegd. De Atlantic Cruiser, die vanuit het Indiase Mumbai op weg was naar Syrië, werd vorige week onderschept nadat de rederij uit Hamburg was gewaarschuwd over de verdachte vracht.

Een bron bij het Turkse ministerie van buitenlandse zaken liet woensdag weten dat de Atlantic Cruiser naar de haven in Iskenderun is gesleept. Het doorzoeken van het schip is uitgesteld tot donderdag vanwege het slechte weer. De kapitein van het schip en diens assistent worden donderdag ook ondervraagd.

Turkije handhaaft een wapenembargo tegen het regime van de Syrische president Bashar Assad. De opstand in Syrië, die vorig jaar in maart begon, heeft volgens de Verenigde Naties al aan meer dan negenduizend mensen het leven gekost.

De Duitse eigenaar van het schip, rederij W. Bockstiegel, zei op 13 april een e-mail te hebben ontvangen over de lading van een organisatie die zichzelf de 'Syrische Revolutionaire Marinetroepen' noemt. De rederij sommeerde het schip vervolgens zijn reis te onderbreken, omdat de organisatie achter de e-mail dreigde de Atlantic Cruiser aan te vallen als het schip in Syrië zou aanmeren.

Volgens de rederij is de lading van het schip afkomstig uit Mumbai. Een deel van de lading zou al zijn gelost in Djibouti. Daar werd geen nieuwe lading ingenomen. Het Duitse weekblad Spiegel schreef vorige week dat de verdachte lading juist in Djibouti aan boord was gebracht.

Volgens de papieren van de rederij bestaat de lading voor Syrië uit onderdelen voor een stoomkrachtcentrale. Maandag lieten de rederij en het Oekraïense bedrijf dat het schip huurde al weten dat ze geen aanwijzingen hadden dat er 'wapens, munitie of militaire apparatuur' aan boord waren.

W. Bockstiegel liet weten in nauw contact met de Duitse regering te staan. "Het spreekt voor zich dat het bedrijf zich aan de wet houdt", aldus de verklaring van de rederij. "Daar valt uiteraard ook het wapenembargo tegen Syrië van de Europese Unie onder."

Haase, Rus en Krajicek in hoofdtoernooi Roland Garros

Robin Haase, Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus zijn rechtstreeks toegelaten tot Roland Garros. De Nederlandse tennissers zijn op basis van hun ranking direct opgenomen in het hoofdschema van het grandslamtoernooi, blijkt uit de woensdag gepresenteerde lijsten.

Bij de mannen zijn 104 spelers rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. De Uruguayaan Pablo Cuevas en de Duitser Benjamin Becker danken dat aan hun beschermde status. Het spelersveld wordt aangevuld met 16 qualifiers en acht wildcards.

Bij de vrouwen zijn vier speelsters meer direct toegelaten. Dat heeft tot gevolg dat er in de kwalificaties vier plaatsen minder te verdienen zijn.

Haase, de nummer 55 van de wereld, kwam op het Franse gravel nooit verder dan de tweede ronde. Krajicek, de mondiale nummer 68, en de 27 plaatsen lager genoteerde Rus reikten beiden al eens tot de derde ronde. Roland Garros begint op 27 mei en duurt tot en met 10 juni.

Wel premieheffing op smartengeld Holocaust

Joodse overlevenden van de Holocaust die belastingvrij smartengeld uit Duitsland krijgen, betalen daarover geen inkomstenbelasting. Maar ze moeten daarover wel sociale premies blijven betalen. Ook blijft de uitkering, van 270 euro per maand, meetellen als inkomen voor bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag.

Dat is de uitkomst van een rechtszaak hierover bij de belastingkamer van het gerechtshof in Arnhem dinsdag. Het hof maakte de uitkomst woensdag bekend.

'Doorberekeningen CPB donderdag naar Catshuis'

Het Centraal Planbureau stuurt de doorberekeningen van de bezuiningsmaatregelen van VVD, CDA en PVV donderdag terug. Dat meldt de NOS woensdag op basis van bronnen. De doorberekeningen moeten duidelijk maken of de plannen van de onderhandelaars in het Catshuis voldoende besparingen opleveren.

Vrijdag zouden de onderhandelaars van VVD, CDA en PVV het onderling eens zijn geworden over de voorlopige plannen. Vervolgens kreeg het CPB de opdracht de plannen door te rekenen.

Nog niet over alles is een besluit genomen, meldt de NOS. Het bedrag dat wordt bezuinigd op ontwikkelingssamenwerking zou onder meer nog niet zijn ingevuld en ook is nog onduidelijk hoe hoog de btw-verhoging wordt.

De onderhandelingen in het Catshuis worden donderdag om 18.00 uur hervat, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Senna voelt zich een betere coureur worden

Bruno Senna voelt dat hij een betere coureur aan het worden is. De Braziliaan koos ervoor om bij Williams te gaan racen en denkt dat de druk van het moeten presteren en de begeleiding ervoor zorgen dat hij beter is gaan raecn.

"De druk die ik als coureur van dit team op mijn schouders voel, valt namelijk niet te vergelijken met de druk die ik bij mijn vorige teams opgelegd kreeg", zei Senna tegen Autosport.com. "Natuurlijk sta ik onder druk om op de top van mijn kunnen te presteren en resultaten te leveren, maar de mensen bij Williams doen hun best om me van alles bij te leren en ik krijg hier ook echt de kans om mezelf te ontwikkelen."

"Daardoor groeien we samen steeds verder door. Williams heeft mij namelijk een geweldige kans gegeven, terwijl ik alles doe wat ik kan om de auto van het team te verbeteren. Ik heb geen garanties voor 2013 en zal moeten vechten voor mijn stoeltje. Ik moet dus blijven pushen en doorgaan met het scoren van punten."

Taakstraf voor Barbies man Mike

Barbies kersverse echtgenoot Mike van der Plas heeft een taakstraf van 140 uur aan zijn broek hangen. Hij is dinsdag veroordeeld voor het in bezit hebben van een nepwapen en betrokkenheid bij een wietplantage.

Barbie en Mike werden vorig jaar opgepakt in het huis van een bekende, waar een hennepplantage werd gevonden. De realityster, die op 1 april haar jawoord gaf aan Van der Plas, ontkende betrokkenheid en werd weer op vrije voeten gesteld. Haar zaak werd geseponeerd.

Van der Plas ontkent betrokkenheid bij de wietplantage en noemt het 'belachelijk dat volwassen mensen zitten te discussiëren over een speelgoedpistooltje'. Hij gaat in beroep tegen de uitspraak, vertelt hij aan RTL Boulevard. "We hopen op vrijspraak."

Zuid-Afrika geschokt door groepsverkrachting

Een video waarin te zien is hoe zeven mannen en jongens een 17-jarig meisje met een geestelijke beperking verkrachten heeft veel stof doen opwaaien in Zuid-Afrika. De politie van Johannesburg heeft in totaal acht mannen aangehouden in verband met de groepsverkrachting.

De video verscheen dinsdag op het internet en werd veelvuldig doorgestuurd via mobiele telefoons en op internet. De politie werd op de video gewezen en arresteerde in de sloppenwijk Soweto de zeven mannen die op de video te zien waren. Het slachtoffer werd in het huis van een achtste verdachte aangetroffen. Ze werd overgebracht naar een ziekenhuis en heeft geestelijke bijstand gekregen.

De politie maakte bekend dat iedereen die de video heeft doorgestuurd of heeft gedeeld met anderen gerechtelijk kan worden vervolgd.

De Zuid-Afrikaanse minister van vrouwenzaken Lulu Xingwana noemde de groepsverkrachting 'verachtelijk'. Zij voegde er aan toe dat het verspreiden van het filmpje ertoe heeft geleid dat de waardigheid van het slachtoffer voor de tweede keer wordt geschonden.

Onduidelijkheid over Windows Phone 8 Apollo

Volgens een betrouwbare bron dicht bij Microsoft krijgt het aanstaande Windows Phone 8 Apollo OS geen upgrademogelijkheid. Als dit gerucht klopt zou dit betekenen dat alle bestaande apparaten die draaien op Windows Phone Mango niet geüpgrade kunnen worden naar het nieuwe besturingssysteem.

Hiermee zou onder andere Nokia's nieuwe vlaggenschip, de Lumia 900, blijven hangen in Windows Phone 7 als later dit jaar het nieuwe Windows Phone OS uit gaat komen.

Apart genoeg heeft Microsoft zelf niet gereageerd op dit gerucht door het tot het land der fabelen te verwijzen. In plaats hiervan hebben zij in hun reactie aangegeven dat alle bestaande apps gewoon kunnen blijven draaien op Windows Phone Apollo.

"We hebben publiekelijk bekendgemaakt dat alle huidige apps in onze marketplace zullen blijven draaien op de volgende versie van het Windows Phone besturingssysteem. Buiten dat hebben wij niets te melden over onze toekomstige releases", aldus Microsoft.

Hiertegenover staan de uitspraken van Nuno Silva via de website engadget. De man die volgens zijn LinkedIn-profiel een 'ontwikkelaar evangelist' is bij Microsoft, zegt dat alle Windows Phone-apparaten over gaan naar het nieuwe Windows Phone Apollo. Volgens hem zullen zelfs de eerste generatie handsets van LG en Samsung worden geüpgraded.

Er lijkt dus grote onduidelijkheid te bestaan over het al dan niet upgraden van bestaande Windows Phone-apparaten. Er lijkt niets anders op te zitten dan te wachten op de uiteindelijke release van Windows Phone Apollo later dit jaar of een duidelijkere verklaring van Microsoft zelf.

Oostenrijkse plaats blijft Fucking heten

De naam van de Oostenrijkse plaats Fucking wordt voorlopig niet veranderd. Dit heeft burgemeester Franz Meindl besloten.

De plaatsnaam zorgt steeds weer voor discussies. Veel burgers storen zich aan de betekenis van het woord in het Engels. Ook zijn er zijn grapjassen die zich in niet mis te verstane poses langs de weg laten fotograferen bij het plaatsnaambord. Tevens worden de plaatsnaamborden regelmatig gestolen.

Het zijn dan ook vooral burgers die in de buurt van de Fucking-borden wonen die willen dat de plaatsnaam wordt gewijzigd. Anderen tillen er niet zo zwaar aan, maar denken meer aan de kosten voor nieuw briefpapier. Zolang er geen consensus is tussen de Fuckingers, wil de burgemeester niet beginnen aan een naamsverandering, aldus Oostenrijkse media.

Keizer/Van Iersel tonen vormbehoud

Marleen van Iersel en Sanne Keizer hebben direct bij de eerste mogelijkheid vormbehoud getoond voor de Olympische Zomerspelen. Bij het WorldTour-toernooi van Brasilia eindigt het beachvolleybal duo zeker bij de eerste negen, wat genoeg is voor plaatsing.

Wel moet het team nog voldoen aan de mondiale eis. Op de geschoonde wereldranglijst moeten de dames bij de eerste zestien eindigen, iets waar ze ook al zo goed als zeker van zijn.

Kingdoms of Amalur passeert 400.000

Kingdoms of Amalur: Reckoning heeft in maart zo'n 80.000 stuks verkocht in Amerika. Dit brengt het totaal van de game in Amerika alleen al op 410.000 stuks sinds de launch van het spel op 7 februari.

David Riley van de NPD geeft aan dat dit voor een nieuwe game erg goede cijfers zijn voor alleen Amerika. De NPD neemt namelijk alleen cijfers mee van Amerika en dan ook nog eens de echte retailers. Mensen die de game via Origin of Steam hebben aangeschaft tellen niet eens mee.

Le Pen verdedigt anti-islamstandpunten

De extreemrechtse Franse presidentskandidaat Marine Le Pen vindt dat het bestrijden van islamisering geen reden is tot schaamte. Volgens de voorvrouw van het Front National zal de bestrijding van islamisering geen nieuwe massamoordenaars zoals de Noorse Anders Behring Breivik voortbrengen.

In een interview met persbureau Associated Press zei Le Pen dat Franse buurten worden overgenomen door de islam en dat de strijd tegen de verspreiding van de islam niet moet worden gestaakt 'uit angst voor een gestoorde man'. Breivik staat momenteel in Noorwegen terecht voor de moord op 77 mensen. Hij heeft de massamoord betiteld als een 'preventieve aanval' om de Noorse nationale identiteit te beschermen.

"Is het bestrijden van islamitisch fundamentalisme verwerpelijk?", vroeg Le Pen. "Is het bestrijden van de sharia verwerpelijk? (...) Ik wil niet dat mijn meisjes zich in een burka moeten verstoppen."

De 43-jarige Le Pen, die in de peilingen derde staat na president Nicolas Sarkozy en de socialistische François Hollande, houdt vol dat het Front National niet extremistisch is. Ze omschrijft zichzelf als iemand die 'tegen het systeem' is en de Franse soevereiniteit en nationale identiteit wil beschermen door Frankrijk uit de eurozone te halen, de immigratie drastisch terug te dringen en de oorlog te verklaren aan wat zij de islamisering van Frankrijk noemt.

Le Pen nam vorig jaar in januari het roer bij het Front National over van haar vader, Jean-Marie Le Pen. Le Pen sr. wist in 2002 tot in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen door te dringen, waarin hij werd verslagen door de toenmalige president Jacques Chirac. In 2007 verloor hij in de eerste ronde van Sarkozy.

Marine Le Pen heeft zichzelf ten doel gesteld het imago van het Front National op te vijzelen. De racistische en antisemitische uitlatingen van haar vader, die meermaals voor zijn uitspraken werd veroordeeld, deden het imago van de partij geen goed. Ze beweert dat haar werk, wat ze zelf de 'de-demonisering' van de partij noemt, het gewenste effect sorteert bij de bevolking.

Niet al te lang geleden kon Le Pen volgens de peilingen nog rekenen op de stem van zo'n twintig procent van de kiezers. De laatste tijd is ze echter gedaald in de peilingen. De reputatie van het Front National kan ervoor zorgen dat kiezers niet altijd durven toe geven dat ze de partij van Le Pen steunen of niet op de partij durven te stemmen.

Le Pen voorspelde een mogelijke 'verrassing' bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, aanstaande zondag. "Onze ideeën zijn meer dan ooit doorgedrongen tot de bevolking", zei ze. Ze wees erop dat het verrassende resultaat van haar vader in 2002 niet werd voorspeld door de peilingen.


Le Pen verdedigt anti-islamstandpunten (Foto: Novum)

Robots nog steeds op één in Japan

De Japanse verkoopcijfers zijn bekendgemaakt en we zien deze week weinig bijzonderheden. De Vita zakt ietsjes in de cijfers, net als de andere hardware en de Robot-game die vorige week op één stond, staat nog steeds op één.

Hieronder de softwarecijfers, de cijfers tussen de haakjes zijn totaal aantal stuks verkocht sinds release.

  • [PSP] 01. 2nd Super Robot Wars Z Saisei Volume (Namco Bandai, 04.05.2012): 34,403 (299,842)
  • [3DS] 02. Kingdom Hearts 3D (Square Enix, 03.29.2012): 20,977 (276,788)
  • [3DS] 03. Super Mario 3D Land (Nintendo, 11.03.2011): 18,119 (1,504,812)
  • [PSP] 04. Pro Baseball Spirits 2012 (Konami, 03.29.2012): 17,037 (104,086)
  • [3DS] 05. Kid Icarus Uprising (Nintendo, 03.22.2012): 15,228 (220,643)
  • [3DS] 06. Monster Hunter 3G (Capcom, 12.10.2011): 15,047 (1,390,226)
  • [PS3] 07. Pro Baseball Spirits 2012 (Konami, 03.29.2012): 14,485 (131,804)
  • [3DS] 08. Mario Kart 7 (Nintendo, 11.03.2011): 12,212 (1,649,867)
  • [NDS] 09. Pokemon + Nobunaga's Ambition (Pokemon, 03.17.2012): 10,377 (295,974)
  • [3DS] 10. Mario & Sonic AT London Olympics (Nintendo, 03.01.2012): 8,254 (131,222)
  • [PSP] 11. Atelier Elkrone: Dear of Otomate (Idea Factory, 04.12.2012): 8,012
  • [PSP] 12. Yakuza Black Panther 2 (Sega, 03.22.2012): 5,882 (147,829)
  • [3DS] 13. Harvest Moon Hajimari no Daichi (Marvelous AQL, 02.23.2012): 4,574 (165,182)
  • [WII] 14. Wii Sports Resort Wiimote Plus Pack (Nintendo, 11.11.2010): 4,243 (914,691)
  • [PSP] 15. Monster Hunter Portable 3rd PSP the Best (Capcom, 09.22.2011): 3,658 (236,467)
  • [PS3] 16. Devil May Cry HD Collection (Capcom, 03.22.2012): 3,641 (65,245)
  • [WII] 17. Mario Kart Wii (Nintendo, 08.04.2010): 3,505 (3,546,938)
  • [WII] 18. Wii Party (Nintendo, 07.08.2010): 3,446 (2,328,169)
  • [3DS] 19. Hatsune Miku and Future Stars Project Mirai (Sega, 03.08.2012): 3,392 (132,689)
  • [PSP] 20. Armen Noir Portable (Idea Factory, 04.12.2012): 3,254

Hieronder de hardwarecijfers, de cijfers tussen de haakjes zijn de verkochte aantallen van vorige week.

  • 1. 3DS: 63,796 (72,115)
  • 2. PS3: 17,765 (19,370)
  • 3. PSP: 13,166 (14,804)
  • 4. PSV: 8,250 (8,931)
  • 5. Wii: 6,837 (7,099)
  • 7. X360: 1,373 (3,764)
  • 6. PS2: 1,212 (1,355)
  • 8. DSi LL: 800 (793)
  • 9. DSi: 633 (743)

Amerikaanse politie slaat 6-jarige in de boeien

De Amerikaanse politie heeft dinsdag een 6-jarig meisje in de handboeien geslagen nadat ze op een school een woedeaanval had gekregen. De familie van Salecia Johnson heeft boos en verontwaardigd gereageerd op het voorval. De school en de politie verdedigen hun optreden.

Salecia zou in een woedeaanval op haar school in de Amerikaanse staat Georgia met boeken en speelgoed hebben gegooid. Volgens de politie zou ze ook een plankje hebben gegooid die de directeur tegen het been raakte, stond ze op een papierversnipperaar en probeerde ze een glasplaat kapot te maken. De politie wilde niet zeggen waarom Salecia zo boos was.

Het meisje werd volgens politiechef Geneva Braziel meegenomen om de veiligheid van de andere leerlingen te waarborgen. Ze kreeg handboeien om omdat dat gebruikelijk is wanneer mensen - ongeacht hun leeftijd - naar het bureau worden meegenomen, 'voor hun eigen veiligheid en die van de agent', aldus de politie. Het meisje wordt niet in staat van beschuldiging gesteld omdat ze daarvoor te jong is. Wel is ze tot augustus geschorst van school.

Het meisje was volgens haar tante compleet van de kaart vanwege het incident. Bovendien zouden de handboeien veel te strak hebben gezeten. "Ze was zo in de war", zei Candace Ruff.

Mensenrechtenactivisten en juridische experts in de Verenigde Staten stellen dat gefrustreerde leerkrachten bij het minste of geringste de politie inschakelen. Redenen om opgepakt te worden waren de afgelopen jaren onder meer het bezit van een mobiele telefoon in de les, boeren, niet van plek willen wisselen en het beschadigen van een geschiedenisboek. In 2010 werd een 14-jarige jongen gearresteerd omdat hij in de les een condoom had opgeblazen.


Amerikaanse politie slaat 6-jarige in de boeien (Foto: Novum)

Veertien tips overval geldtransportbedrijf

De politie heeft sinds dinsdagavond veertien tips ontvangen over de overval op een geldtransportbedrijf in Nieuwegein vorige week vrijdag. De tips worden onderzocht, laat een woordvoerder weten. De zaak werd dinsdag behandeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De rovers kwamen het gebouw van G4S in Nieuwegein midden in de nacht binnen door een zijdeur op te blazen. Medewerkers brachten zichzelf in veiligheid en bleven ongedeerd. Bij de overval werd door de daders, die nog spoorloos zijn, geen geld buitgemaakt. Na hun daad reden ze in dichte mist in twee Audi's weg.

Bij een overval op geldtransportbedrijf Brink's werd vorig jaar twaalf miljoen euro meegenomen. De politie onderzoekt de overeenkomsten tussen de overvallen. Ook wordt gekeken naar een mogelijk verband met andere overvallen in binnen- en buitenland.

Ten Hag nieuwe trainer Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft Erik ten Hag naar voren geschoven als nieuwe trainer. De Oldenzaler tekent voor twee seizoenen bij de Deventerse club. Ten Hag heeft momenteel geen functie in de voetballerij, nadat hij eerder dit seizoen samen met de ontslagen trainer Fred Rutten vertrok bij PSV.

Bij de Eindhovense club was hij assistent, maar na dit seizoen zal hij als hoofdtrainer en tevens technisch manager aan de slag gaan bij Go Ahead. Bij de Jupiler League-club wordt hij de opvolger van interim-trainer Jimmy Calderwoord. De Schot nam onlangs het stokje over van Joop Gall, die vanwege de teleurstellende resultaten zijn congé kreeg. Sindsdien was Go Ahead naarstig op zoek naar een nieuwe trainer. "Ik heb diverse gesprekken gevoerd met mensen bij de club en heb daardoor een goed beeld gekregen van de mogelijkheden en de onmogelijkheden", vertelde Ten Hag aan Voetbal International.

Ook voorzitter Edwin Mulder is blij met de aanstelling van Ten Hag. "Samen met Erik gaan wij een technisch platform samenstellen, waarin alle voetbalzaken en taken komen te liggen. Scouting, het samenstellen van het eerste team en het toewerken naar een beloftenteam in 2013 zijn belangrijke kenmerken."

'Werksfeer Dienst Terugkeer en Vertrek verziekt'

Bij een afdeling van de Dienst Terugkeer en Vertrek is de werksfeer verziekt. Op de werkvloer zou sprake zijn van intimidaties en bedreigingen en de werkwijze van de afdeling is dusdanig, dat minder uitreisdocumenten worden afgegeven. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur woensdag op zijn website op basis van een document van de medewerkers van de afdeling.

De Dienst Terugkeer en Vertrek regisseert het daadwerkelijke vertrek van vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland. De problemen zouden spelen op de afdeling Laissez Passer. Die afdeling probeert een reisdocument te verkrijgen voor mensen die niet meer in Nederland mogen blijven en geen papieren hebben. Het reisdocument is nodig om het vertrek van ongedocumenteerde vreemdelingen te realiseren.

De medewerkers zouden in het document echter stellen dat de leiding van de afdeling de relatie met een ambassade niet belangrijk vindt. Door de slechte contacten zouden minder uitreisdocumenten worden afgegeven.

Vreemdelingen worden volgens Nieuwsuur tientallen keren per jaar naar ambassades van landen waar ze vandaan zouden komen gebracht. Daar zouden ze een laissez passer moeten krijgen. Jaarlijks worden ruim zesduizend van die documenten aangevraagd. Ambassades geven daar echter nog geen tien procent van af. Dat zou ook komen doordat vluchtelingen en ambassades niet meewerken.

'Zynga gaat meer developers opkopen'

Gamegigant Zynga verwacht dat ze in de komende vijf tot tien jaar vaker developer zullen opkopen, aldus Zynga's executive Barry Cottle. Zynga kennen we natuurlijk van wereldhits als Farmville en Cityville. Zynga kocht pasgeleden DrawSomething-developer OMGpop voor 180 miljoen. Een investering die we vaker zullen zien, aldus Cottle.

“We love finding great, accomplished teams that share our mission and vision. If we ever see breakout opportunities that massively accelerate social gaming at Zynga, we’ll aggressively pursue those, too.”

Het gaat goed met Zynga en daardoor hebben ze de mogelijkheden om andere bedrijven over te nemen. Zynga heeft op dit moment 1.81 miljard dollar in bezit. Genoeg geld dus om bedrijven over te nemen.

“We’re sitting in a very advantageous position. We have a significant amount of cash, we have no debt, and we have access to debt to be as aggressive as we need to be.”

Grimlock-gameplay uit Transformers: Fall of Cybertron

Highmoon Studios heeft een filmpje online gezet waarin we meer te weten komen over Grimlock en hoe hij in Transformers: Fall of Cybertron verwerkt zit. Grimlock zal zijn vijanden van dichtbij bewerken met zijn zwaard en schild.

In onderstaand filmpje zien we naast concept art ook gameplaybeelden van Grimlock in het spel. Transformers: Fall of Cybertron staat gepland voor een release op 28 augustus voor PS3 en Xbox 360.

Nog 100 dagen tot de Olympische Spelen

Vandaag is het precies honderd dagen voordat de Olympische Spelen in Londen zullen beginnen. Dit werd gevierd met diverse festiviteiten in heel Groot-Brittannië. Zo werden in Weymouth en Portland, waar het olympische zeilen plaats zal vinden, enorme zandkastelen gebouwd met daarop de olympische ringen.

In Londen vormden de befaamde guards in hun bekende rode kostuums en zwarte berenmutsen het getal 100 tijdens Horse Guards Parade. Ook werd het motto van de Spelen van 2012 onhuld. Het motto van deze Spelen is 'Inspire a generation'.

Ook op FOK! zijn we er klaar voor. Zo hebben we hier op FOK!sport een specialserie in aanloop naar de Spelen in Londen. Vandaag ging het speciale olympische subforum open.

Schoofs klaar in Civitavecchia

Bibiane Schoofs heeft in de tweede ronde van het ITF-toernooi in Civitavecchia haar Waterloo gevonden. De Edese boog in twee sets voor Maria-Teresa Torro-Flor uit Spanje: 7-6 (4), 6-2. Kiki Bertens en Richel Hogenkamp staan ook in de tweede ronde in de Italiaanse kustplaats, maar kwamen daarin nog niet in actie.

Schoofs en Torro-Flor waren op eigen opslag niet erg zeker van hun zaak en de ene na de andere break was dan ook te bewonderen. In de eerste set viel alles in eerste instantie de kant van Schoofs op en op 5-2 kon ze voor de set serveren, maar Torro-Flor scoorde drie games op rij. Op 6-5 had Schoofs voor de derde keer setwinst in eigen hand, maar weer brak de Spaanse om vervolgens in de tiebreak toe te slaan.

In het tweede bedrijf liep de Torro-Flor vervolgens vlot uit naar een voorsprong van twee breaks. Twee keer sloeg Schoofs terug, maar de Spaanse counterde beide keren direct met een break. Op 5-2 behield ze haar eigen service en won zo de partij.

Temple Run verkoopt goed op Android

Het gaat goed met de verkopen van Temple Run voor Android. De game is pas drie weken uit maar is sinds die tijd al tien miljoen keer gedownload. Knap, gezien het feit dat veel Android-gamers klaagden over de game; de game was namelijk niet speelbaar op elk toestel. 

De game kwam vorig jaar uit op iOS en verkocht aanvankelijk niet denderend. Dit kwam door het prijskaartje dat aan de game hing. Pas toen Imangi Studios besloot om de game gratis te maken, gingen de verkopen omhoog. Uiteindelijk werd de game op iOS 36 miljoen keer gedownload. 

Temple Run

Rodríguez rukt op in UCI WorldTour ranglijst

Joaquin Rodríguez is na zijn winst in de Waalse Pijl flink gestegen op de UCI WorldTour ranglijst. De Spanjaard is van de negende plaats gestegen naar plaats drie, achter leider Tom Boonen en Peter Sagan. Boonen staat met 366 punten 137 punten voor Sagan.

Bauke Mollema steeg naar de zestiende plaats na zijn zevende plaats in de Waalse Pijl. Hij is daarmee niet de beste Nederlander, want hij heeft nog één punt minder dan Lieuwe Westra, die vijftiende staat.

Bij de ploegen en landen wisselden de nummers twee en drie van plaats. Spanje staat bij de landen nog eerste, maar ziet nu België als eerste achtervolger. Italië is nu gezakt naar de derde plaats. Bij de ploegen nam Katusha de tweede plek over van Liquigas. Omega Pharma-Quick Step staat daar nog steeds eerste.

Nieuwe Vita game onthuld in Famitsu

De laatste uitgave van Famitsu toont een nieuwe actiegame voor de Vita, door middel van een zes pagina's lange advertentie. Soul Sacrifice, zoals het spel heet, zal volgens de tekst in de advertentie je ziel opschudden.

Veel is er verder niet bekend over het spel. Mensen die de advertentie hebben vertaald weten ons echter te vertellen dat het spel draait om magicians, de gameplay zich richt op 'evolved co-op battles' en gedetailleerde graphics moeten zorgen voor een realistische fantasiewereld.

Op 10 mei zal Sony Soul Sacrifice presenten in Tokyo.

SSC

SSC

SSC

FOK!filmtip van de dag: Kill Bill vol. 1

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Kill Bill 1

Van de vele films die vanavond op televisie komen is er maar eentje waar je naar moet kijken: Kill Bill vol. 1. De zwangere huurmoordenares 'The Bride' wordt neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers op haar eigen bruiloft. Ze overleeft de aanslag maar door een kogel in haar hoofd, ligt ze vijf jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden en bewaart Bill voor het laatst? De film is vanavond om 22:30 op RTL 7  te bewonderen.

Veel kijkplezier!

Martin alweer op de fiets

De Duitse wielrenner Tony Martin heeft woensdag alweer een uurtje op de fiets gezeten. De 27-jarige wereldkampioen tijdrijden raakte een week geleden ernstig gewond na een aanrijding met een auto tijdens de training. De tempobeul liep breuken op in jukbeen, kaakbeen, oogkas en schouderblad. Ook was hij enige tijd bewusteloos.

Martin mocht vrijdag het universiteitsziekenhuis van Zürich verlaten, nadat de artsen hadden besloten dat een operatie niet nodig was. Zijn Belgische ploeg Omega Pharma-Quick.Step benadrukte dat het tochtje op een fietspad in de buurt van zijn Zwitserse woonplaats Kreuzlingen nog in niets leek op serieuze training. Het is dus veel te vroeg om te zeggen wanneer Martin zijn rentree kan maken in het peloton.

Finaleweekend EHL in Amsterdam

Het finaleweekend van de Euro Hockey League vind dit jaar plaats bij Hockeyclub Amsterdam. Tijdens het Pinksterweekend worden de halve finales en finale van de competitie afgewerkt in het Wagenerstadion.

In de eerste halve finale treffen Amsterdam en Rotterdam elkaar, terwijl UHC Hamburg en KHC Dragons in de andere halve finale staan. Die wedstrijden worden op zaterdag 26 mei afgewerkt, terwijl de finale een dag later is.

Rodríguez: "Misschien wel mijn mooiste zege"

Joaquin Rodríguez boekte vandaag zijn eerste grote zege in een klassieker. De Spanjaard was op de Muur van Huy oppermachtig en reed solo naar de zege. Eerder werd de renner van Katusha al twee keer tweede op de gevreesde Muur.

"Dit is een van mijn mooiste zeges, zo niet de mooiste", reageerde hij na afloop tegen Sporza"Ik had gehoopt te winnen en het zag er ook makkelijk uit, maar op het einde deed het toch flink pijn."

Zondag gaat Rodríguez ook van start in Luik – Bastenaken – Luik, maar daar ziet hij zichzelf niet als topfavoriet. "Er zijn nog veel namen en er komen nog een pak extra kleppers aan de start zondag. Tussen de Gold Race en Hoei is er van alles veranderd en tussen Hoei en Luik zal dat ook het geval zijn."

Spelen met Bond in 007 Legends

Activision heeft vandaag bekendgemaakt dat ze het spel 007 Legends gaan uitgeven. De game moet zes films van James Bond met elkaar gaan verbinden tot één geheel. De game wordt gemaakt om het vijftigjarig bestaan van Bond te vieren.

Verschillende films van James Bond worden gebruikt voor de game en de spelers zullen verschillende bekende missies uit de films naspelen. De game bevat bekende Bond-wapens, gadgets, auto's en natuurlijk, de knappe dames. De game zal naast singleplayer ook online multiplayer bevatten en split-screen voor vier spelers op één console. Ook kunnen spelers voor het eerst in de huid kruipen van Bonds vijanden en hun verhaal meemaken.

007 Legends komt dit najaar uit voor Xbox 360 en PS3 en zal ontwikkeld worden door Eurocom. Meer informatie over de game kunnen we binnenkort verwachten.

Bedenker internet waarschuwt voor controle

De man die het internet heeft bedacht, Tim Berners Lee, heeft woensdag gewaarschuwd voor plannen van de Britse regering om activiteiten van internetgebruikers in de gaten te houden. Volgens Berners Lee zijn de voorstellen een 'vernietiging van mensenrechten'.

Berners Lee zei in een interview met de Britse krant The Guardian dat met voorstellen om de inlichtingendiensten toestemming te geven om internetgebruik en alle digitale communicatie van Britse burgers in de gaten te houden er een groot risico ontstaat dat persoonlijke gegevens gestolen worden. De Britse regering heeft volgens Berners Lee niet uitgelegd hoe ze veilig de gegevens wil opslaan. Volgens hem moet het plan dan ook direct worden geschrapt.

Het Britse ministerie van binnenlandse zaken houdt vol dat surveillanceprogramma's een beperkte omvang hebben en gericht zijn op het opsporen van zware criminaliteit en terrorisme.

Ajacied Schöne: "Ik ga voor een basisplaats"

Ajax versterkte zich woensdag met Lasse Schöne. De middenvelder hoefde niet lang na te denken toen de Amsterdamse club zich meldde en had meteen een goed gevoel. De Deense spelmaker komt over van NEC, waar hij over een aflopend contract beschikte.

Schöne had over belangstelling niet te klagen, want behalve Ajax waren ook onder meer FC Twente, Schalke 04 en VfL Wolfsburg geïnteresseerd. De 25-jarige middenvelder had zijn keuze echter snel gemaakt. "Een goed gevoel is voor mij altijd het belangrijkste", vertelde Schöne op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Natuurlijk speelt het mee dat Ajax ieder jaar Europees voetbal speelt, maar al direct na het eerste contact was mijn gevoel bij deze club goed. Dat telt voor mij."

Schöne speelt pas vanaf volgend seizoen voor Ajax, maar de Deen legt zichzelf nu al een helder doel op. "Mijn eerste doel is een basisplaats veroveren. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ga mijn best doen. Prachtig dat ik bij dezelfde club als Michael Laudrup kom te spelen. Hij is mijn grote voorbeeld."

Onderzoek brengt medicijnwerking in kaart

Nederlandse onderzoekers hebben een methode ontwikkeld om de werking van medicijnen in kaart te brengen. De opname van medicijnen in verschillende plaatsen in het lichaam is daarmee op celniveau duidelijk te maken. Daarmee kan worden gewerkt aan een manier om medicijnen op specifieke plekken te laten werken, meldt de Universiteit Twente woensdag.

Medicijnen reizen via bloed naar de plek van bestemming. Ze kunnen echter ook elders terechtkomen en daar schade aanrichten. De Twentse universiteit werkt aan nieuwe methoden om medicijnen heel gericht op de plaats van bestemming vrij te laten komen.

Voor dit onderzoek wordt onder meer gebruikgemaakt van microscopisch kleine belletjes met daarin het medicijn. Nadat de belletjes in het bloed van een patiënt zitten, kunnen ze op een specifieke plek in het lichaam met speciaal geluid worden geactiveerd. De trillende belletjes zorgen er ook voor dat het afgegeven medicijn makkelijk door de cellen wordt opgenomen, omdat ze kleine gaatjes in de cellen schieten.

Beperkende factor bij deze werkwijze was dat het tot op heden niet mogelijk was te zien hoe de medicijnen worden opgenomen, simpelweg omdat het allemaal te snel gaat en de belletjes te klein zijn om met normale microscopie te bestuderen. De onderzoekers van de Twentse Universiteit en het Erasmus MC hebben echter een nieuwe methode ontwikkeld, waarmee lokale medicijnafgifte en opname op celniveau kan worden bekeken.

Voor de methode wordt gebruikgemaakt van een eerder op de Twentse universiteit ontwikkelde 'snelste camera van de wereld', die kan filmen met een snelheid van 25 miljoen beelden per seconde. Door diverse aanpassingen is de camera nu niet alleen meer de snelste, maar ook een van de gevoeligste.

De Twentse onderzoeker Erik Gelderblom promoveert vrijdag op het onderzoek.


Onderzoek brengt medicijnwerking in kaart (Foto: Novum)

Yao als enige Nederlander door op EK badminton

Yao Jie heeft woensdag als enige Nederlander de tweede ronde van het EK badminton in Karlskrona overleefd. De tot Nederlandse genaturaliseerde Chinese was met 21-8, 21-12 te sterk voor de thuisspelende Zweedse Ellinor Widh. Yao speelt later op de dag in de achtste finale tegen Kirsty Gilmour uit Schotland. Judith Meulendijks, Eric Pang en Dicky Palyama redden het niet.

Meulendijks stond vooraf voor de zwaarste opgave. De 33-jarige Helmondse trad aan tegen de nummer een van de plaatsingslijst Tine Baun uit Denemarken en verloor in twee games: 13-21, 16-21.

Pang kon het niet bolwerken tegen de als zevende geplaatste geplaatste Viktor Axelsen. De Groninger, die dinsdag nog twee matchpoints overleefde, ging met tweemaal 18-21 onderuit. Palyama verloor eveneens in twee sets van de Rus Vladimir Ivanov: 12-21, 16-21.

Darksiders II is uitgesteld

Vandaag is bekendgemaakt dat Darksiders II is uitgesteld naar augustus. Eerst stond de game gepland voor een release in juni, een exacte datum voor de release is nog niet bekendgemaakt.

De tijd van het uitstellen zal gebruikt worden om de kwaliteit van de game te garanderen door kleine aanpassingen te maken waar dit nodig is. Darksiders II is namelijk een veel grotere game geworden dan het eerste deel en daar moet iets meer werk aan gespendeerd worden. Pre-orders zullen door het uitstellen niet aangetast worden en er wordt niet verwacht dat de game verder uitgesteld gaat worden. Darksiders II komt nu in augustus uit voor PS3, Xbox 360 en Windows, een Wii U-versie staat voor later gepland.

'Blanke' show The Bachelor beticht van racisme

De Amerikaanse datingshows The Bachelor en The Bachelorette worden beschuldigd van racisme. In de tienjarige geschiedenis van het programma heeft nog nooit een gekleurde vrijgezel meegedaan. Een groep klagers stapt daarom naar de rechter, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De klagers zijn inwoners van de Amerikaanse stad Nashville, aangevoerd door de Afro-Amerikaanse American Football-spelers Nathaniel Claybrooks en Christopher Johnson. The Bachelor en The Bachelorette draaien om een vrijgezel die op zoek gaat naar de ware liefde.

Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly vroeg vorig jaar aan Mike Fleiss, de uitvoerend producent van The Bachelor en The Bachelorette of er ooit een niet-blanke vrijgezel zou meedoen. "We proberen altijd te casten op etnische diversiteit", antwoordde Fleiss. "Maar om de een of andere reden lukt het maar niet." ABC, de zender die het programma op de buis brengt, wil geen commentaar geven op de zaak.

In 2003 kwam voor het eerst een Nederlandse versie van The Bachelor op de buis. Het jaar erop volgde een tweede reeks en vorig jaar een derde, waarbij de presentatie in handen was van Robert ten Brink.

'Conan doet voice-over Halo 4'

Halo 4 krijgt een speciale voice-over die gedaan zal worden door talkshowhost Conan O'Brien en zijn trouwe metgezel Andy Richter. Conan ging op bezoek bij de ontwikkelaars en hoe dat allemaal verliep kun je onderaan het bericht bekijken.

Gisteren is bekendgemaakt dat Halo 4 op 6 november uit zal komen voor Xbox 360. Wil je meer van Conan en Halo 4 zien, kijk dan hier verder. Met dank aan FOK!weblog voor het wijzen op het filmpje.

Weekers voelt weinig voor hogere bankenbelasting

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) voelt er weinig voor om de bankenbelasting fors te verhogen. Dat bleek woensdag tijdens een debat over de invoering van de taks.

De linkse oppositiepartijen PvdA en GroenLinks vinden het bedrag van driehonderd miljoen euro dat het kabinet wil ophalen veel te weinig. Beide partijen hebben daarom een amendement opgesteld dat voorziet in een verdrievoudiging van de opbrengst tot één miljard euro. Ook de SP bepleit een hogere bankenbelasting.

Weekers vindt een verdrievoudiging van de opbrengst 'erg gortig', zei hij. Het bedrag voor driehonderd miljoen is voor hem 'leidend' en past erg goed in wat in omringende landen als bankenbelasting wordt geheven. "We vragen niets teveel."

In het Catshuis zou ook worden gesproken over een verdubbeling of verdriedubbeling van de bankentaks, schreef het Financieel Dagblad eerder. Weekers wilde daarop niet reageren. "Ik ga niet in op hypothetische situaties." Het uitsluiten wilde hij echter evenmin. "Ik ga helemaal niets uitsluiten simpelweg, omdat ik dat niet kan."

Weekers verwacht verder dat de banken de belasting zullen 'versleutelen' in de organisatie. Dat zou ertoe kunnen leiden dat de taks bijvoorbeeld wordt doorberekend aan spaarders. De bewindsman noemde het 'naïef' om te veronderstellen dat de banken niet naar mogelijkheden gaan kijken hoe de kosten kunnen worden opgevangen. "Het lijkt me verstandig om de rekening niet bij de spaarder neer te leggen", voegde hij er aan toe.

De bewindsman gaat verder monitoren of de bankenbelasting niet ertoe leiden dat de kredietverlening niet in het geding komt. Met de bankenbelasting vraagt de overheid een bijdrage van de banken voor het geval zij een beroep moeten doen op de schatkist in tijden van financiële crisis.

Wiipop met je Kinect

Met de Wii en de Xbox Kinect zijn zat manieren om je dansmoves te tonen. Christian Loclair zag potentie en combineerde de Xbox Kinect en acht Wiimotes tot een dansgame genaamd Wiipop.

De game moet geavanceerde dansmoves omzetten naar punten om er een spelelement aan te plakken. Daarnaast kan het ook helpen bij de choreografie van dansers of een hulpmiddel zijn op een podium. Hoe dit allemaal werkt kun je in onderstaande video bekijken.

Verzuimreductie neemt maatregelen na fouten

Het in opspraak geraakte arbobedrijf Verzuimreductie is inderdaad niet goed omgegaan met persoonlijke gegevens van zieke medewerkers. Dat blijkt uit een onderzoek van een onafhankelijk bureau in opdracht van Verzuimreductie. Het arbobedrijf belooft woensdag ingrijpende maatregelen te nemen.

Een van de maatregelen is het aanstellen van Han Hullen, bedrijfsarts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde, als toezichthouder op het omgaan met persoonlijke gegevens. Daarnaast worden nieuwe werkinstructies geïntroduceerd die ervoor moeten zorgen dat het vergaren, opslaan en delen van gegevens volgens de regels verloopt.

Verder worden alle casemanagers getraind in verantwoorde gesprekstechnieken die voldoen aan de eisen van de privacyregelgeving.

Verzuimreductie raakte vorige maand in opspraak door een uitzending van het televisieprogramma Zembla. Daaruit bleek dat callcentermedewerkers van het bedrijf zieke mensen steevast aan de tand voelen over hun medische toestand. Die antwoorden werden gedeeld met werkgevers, wat wettelijk niet is toegestaan. De directie stapte vervolgens op.

Twaalf jaar geëist voor doodsteken vriend

Een 48-jarige vrouw uit Leidschendam verdwijnt voor twaalf jaar achter de tralies als het aan het Openbaar Ministerie ligt. De vrouw heeft volgens het OM in januari vorig jaar haar 56-jarige vriend doodgestoken.

Het stel had 's avonds ruzie waarna het latere slachtoffer wilde vertrekken. Zijn vriendin pakte vervolgens een mes uit de keuken en stak hem dood. Ze vertelde de politie en een kennis kort daarna over haar daad. Tegen een buurman zei ze dat ze niet anders kon doen.

Justitie rekent het de Leidschendamse aan dat ze in augustus verklaarde dat haar vriend zichzelf had gestoken. Ook wachtte ze nadat hij gewond was geraakt een uur en ging de vloer schoonmaken voordat ze het alarmnummer belde. Daarom is een lange celstraf van twaalf jaar volgens justitie op zijn plaats.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.

Little Britain-acteur in erotische thriller

Matt Lucas heeft een rol te pakken in de erotische thriller Therese. De film is gebaseerd op het boek en toneelstuk Thérèse Raquin van Emile Zola, schrijft het Amerikaanse blad Entertainment Weekly.

In het boek is de titelheldin verzand in een liefdeloos huwelijk met haar ziekelijke en egoïstische neef Camile, met wie ze is getrouwd onder druk van haar tante, Madame Raquin. Als Thérèse een affaire begint met Laurent, een vriend van haar man, raakt alles in een neerwaartse spiraal en besluiten de twee tortelduifjes om Camile om te brengen.

De 38-jarige Lucas speelt een norse politieagent die met zijn vader, een inspecteur, langsgaat bij de familie Raquin. De rol van Thérèse wordt vertolkt door Elizabeth Olsen, die van Camile door Harry Potter-acteur Tom Felton. Laurent wordt gespeeld door Oscar Isaac.

Lucas is vooral bekend van zijn rolletjes in de Britse sketchshow Little Britain. De afgelopen jaren was hij onder meer in de films Alice in Wonderland en Bridesmaids te zien. Later dit jaar start hij met de opnames van The King of Soho, over een Londense stripclub, waarin hij een travestiet speelt.

De opnames van Therese gaan half mei van start.

Red Bull kiest voor nieuw uitlaatsysteem

Red Bull Racing zal in de Grand Prix van Bahrein aan de start gaan verschijnen met de nieuwe configuratie van het uitlaatsysteem. In de afgelopen race in China reed Mark Webber hier al mee, terwijl wereldkampioen Sebastian Vettel met het oude systeem racete.

Vettel heeft problemen met de RB8 en vond de uitlaatconfiguratie zoals deze tijdens de eerste wintertest werd geïntroduceerd prettiger rijden, maar hij moet er nu toch aan geloven. "Hij krijgt niet het vertrouwen uit de auto dat hij nodig heeft. Daardoor maakt hij onkarakteristieke fouten," zei Red Bull-adviseur Helmut Marko tegen Servus TV. Hij zei dat het team voor het nieuwe systeem heeft gekozen omdat Webber zich in China voor Vettel wist te kwalificeren,

Het gaat weer beter met THQ

Het gaat weer wat beter met THQ. De laatste cijfers geven aan dat het bedrijf de grootste vooruitgang geboekt heeft in bijna 20 jaar. De voorspellingen voor Q4 zijn stukken beter dan vorige jaren, mede door de verkoopcijfers van Saints Row: The Third. De prijzen van aandelen voor THQ zijn met 38% gestegen.

Het hoogtepunt voor THQ was in april 2007 toen een aandeel op $36,39 stond. Daarna zijn de aandelen met bijna 90% in prijs gezakt en zodoende was THQ weer toe aan goed nieuws. De verwachtig was dat de prijs van een aandeel 35 tot 50 cent zou zakken, maar uiteindelijk zijn de prijzen 10 tot 20 cent per aandeel gezakt. De verkoopcijfers staan op 160 tot 170 miljoen dollar, daar waar 130 tot 150 miljoen dollar was ingeschat. Al met al stukken beter dan verwacht dus. 15 mei worden de volledige cijfers van Q4 bekendgemaakt.

THQ Logo

Gebiedsverbod voor het eerst direct in werking

Twee mannen die dinsdag zijn veroordeeld voor huiselijk geweld zijn de eerste daders die zich direct aan hun bijzondere voorwaarden moeten houden. Dat is het gevolg van de invoering van de Wet voorwaardelijke sancties, laat het Openbaar Ministerie woensdag weten. In dit geval gaat het om een gebiedsverbod en verplichte begeleiding.

Een 28-jarige man uit Den Haag kreeg dinsdag een celstraf opgelegd van 130 dagen, waarvan dertig voorwaardelijk. Een 78-jarige man uit Gouda kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken. Beide mannen kregen daarnaast als bijzondere voorwaarde een verbod opgelegd om het gebied rond de woning van de slachtoffers te betreden. Ook krijgen ze verplichte begeleiding.

Door de nieuwe wet, die op 1 april in werking trad, moeten daders zich direct aan bijzondere voorwaarden houden. Bij overtreding kunnen zij nu meteen de cel in om het voorwaardelijke deel van hun gevangenisstraf uit te zitten. Ook als hoger beroep tegen het vonnis is ingesteld.

Haase naar derde ronde in Monte Carlo

Tennisser Robin Haase heeft de derde ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo bereikt. In zijn tweederondepartij rekende de Hagenaar op het gravel af met Fabio Fognini uit Italië: 6-4 en 6-4. In de derde ronde is Thomaz Bellucci Haases volgende opponent. Haase zag in de eerste ronde Juan Mónaco (11) opgeven met een enkelblessure.

Haase dwong tegen Fognini liefst vijf breaks af, maar moest ook driemaal zijn service weer inleveren. De Nederlander sloeg aan het eind van beide sets telkens in de tiende game definitief toe, waardoor hij de partij naar zich toe kon trekken.

Opvallend is dat Bellucci de volgende tegenstander van Haase is en niet de als vijfde geplaatste David Ferrer. De Spanjaard was vorig jaar nog verliezend finalist in Monte Carlo, maar verloor ditmaal in de tweede ronde kansloos met 6-3 en 6-2 van de Braziliaan.


Haase naar derde ronde in Monte Carlo (Foto: Novum)

Ajax trekt transfervrije Schöne aan

Ajax heeft zich voor de komende drie seizoenen versterkt met Lasse Schöne. De 25-jarige Deen komt over van N.E.C. Nijmegen waar hij een aflopend contract had.

Schöne speelde tot zijn zestiende in de jeugd van Lyngby IF, waarna hij naar Nederland vertrok. Hij heeft vier seizoenen bij N.E.C gespeeld en voor deze periode stond hij onder meer bij bij sc Heerenveen en De Graafschap onder contract. Voor N.E.C. speelde hij tot nu toe 103 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij 23 keer scoorde. Ook kwam hij acht keer uit voor het Deense nationale elftal.

De middenvelder kon zich verheugen op belangstelling uit binnen- en buitenland, maar koos voor Ajax. Bij de Amsterdammers wordt hij gehaald als versterking op het middenveld, al is het volgens trainer Frank de Boer geen indicatie dat Christian Eriksen verkocht zal gaan worden.

Pedo doet zich voor als Justin Bieber

Een 34-jarige Canadees is opgepakt door de politie nadat hij zich op internet voordeed als Justin Bieber en een jong meisje overhaalde tot het plegen van seksuele handelingen.

De man, Lee Moir, zei op Facebook dat hij Justin Bieber was en dwong een 12-jarig meisje tijdens een videogesprek tot de handelingen. Om zijn 'verzoek' kracht bij te zetten zei de man dat hij de familie van het meisje iets aan zou doen als ze niet mee zou werken. Waarschijnlijk heeft het meisje inderdaad meegewerkt.

De Amerikaanse politie heeft de zaak na een melding in behandeling genomen. Toen bleek dat het een man uit Canada betrof werd het onderzoek overgedragen aan collega's in Canada.

Moir werd gearresteerd nadat hij een agent, die zich voordeed als een 14-jarige, tijdens een sekschat vroeg om ergens af te spreken. Toen Lee aankwam op de locatie werd hij in de boeien geslagen. Lee wordt verdacht van het maken van kinderporno en afpersing.

'Pastoor gaf opdracht tot castratie'

De katholieke kerk heeft in de jaren vijftig en zestig rechtstreeks opdracht gegeven tot castratie van homoseksuele jongens. Dat bleek woensdag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Het parlement hoorde een aantal wetenschappers over castraties in katholieke instellingen.

Journalist en historicus Marnix Koolhaas zei dat de jongens vanuit de biechtstoel soms rechtstreeks naar de chirurgen werden gestuurd. "Dat kan heel snel gaan", vertelde hij. Jongens die aan de biechtvader vertelden dat ze worstelden met gevoelens van homoseksualiteit kregen het adres van de dokter. "Een maand later was je gecastreerd."

Ook hoogleraar medische geschiedenis Mart van Lieburg vertelde dat de chirurgen in het zuidelijke deel van Nederland in direct contact stonden met de kerk. De Tweede Kamer reageerde geschokt op het relaas van de wetenschappers. Het parlement wil nader wetenschappelijk onderzoek naar de castraties en de behandelmethoden van psychiatrische instellingen in die jaren.

Rodríquez wint Waalse Pijl

Joaquim Rodríguez heeft de voorjaarsklassieker de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. De Spaanse renner van Katusha kwam alleen aan op de Muur van Hoei.

Na een lange ontsnapping van de Fransman Anthony Roux en de Nederlander Dirk Bellemakers werden beide heren zo'n vijftien kilometer voor de eindstreep ingehaald, waarna de peleton zich op ging maken voor een spannende finale op de Muur van Hoei.

De Canadees Ryder Hesjedal en de Noor Lars Petter Nordhaug namen ongeveer zes kilometer voor de streep een korte voorsprong op het uitgedunde peloton. Ze begonnen aan de steile klim met een voorsprong van dertien seconden, maar werden al snel ingerekend door het peloton aangetrokken door Jurgen Vandenbroeck.

Kort daarna demarreerde Rodríquez en had al snel een gat geslagen. Hij werd niet meer ingehaald en kwam juichend over de streep. Daardoor kon hij zo voor het eerst een grote eendaagse koers op zijn naam kon zetten.

Langere celstraf, geen tbs voor moord op tante

Een man uit het Noord-Hollandse Bergen is in hoger beroep veroordeeld tot 21 jaar cel voor de moord op zijn 72-jarige tante in Bennekom twee jaar geleden. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem woensdag bepaald. Eerder kreeg hij van de rechtbank nog vijftien jaar cel en tbs.

De 72-jarige vrouw werd in januari 2010 met meerdere messteken om het leven gebracht. Haar echtgenoot trof het levenloze lichaam van zijn vrouw later aan in hun woning aan de Selterskampweg in Bennekom.

De man is lid van een rijke familie van wegenbouwers. Hij kreeg na de dood van zijn vader miljoenen uit de erfenis, maar zat inmiddels in geldnood en vond dat hij recht had op een deel van het vermogen van zijn familie. Hij ontkent dat hij zijn tante heeft vermoord, maar het hof acht bewezen dat hij haar ombracht nadat een gesprek over geld op niets uitliep.

De man is volgens het hof ook schuldig aan bedreiging en stalking van zijn moeder en vernieling van de ruiten van haar woning. Ook vernielde hij een arrestantenbusje en bedreigde hij de parketpolitie.

Het hof legt de man in tegenstelling tot de rechtbank geen tbs op, omdat hij weigerde mee te werken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Daarom is volgens het hof niet vast te stellen of de man aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt. Omdat het volgens het hof onzeker blijft hoe gevaarlijk de man is als hij weer op vrije voeten komt, legt het een lange celstraf op.

Man mishandelt kind en conciërge op schoolplein

Een man is dinsdag volledig door het lint gegaan op een schoolplein in Tilburg toen hij een bal tegen zich aangeschoten kreeg. Hij werd zo boos dat hij een van de spelende kinderen mishandelde en een toegesnelde conciërge een schop gaf, meldt de politie woensdag.

De man stond rond het middaguur met een baby in de arm op het plein aan de Dalemdreef. Enkele kinderen speelden daar met een bal, die per ongeluk tegen de man werd geschoten. Door de klap en schrik viel hij bijna.

De geschrokken voetballertjes maakten hun excuses, maar daar wilde de man niets van weten. Hij bedreigde hen en mishandelde vervolgens een van de jongens. Overblijfmoeders probeerden hem te kalmeren, maar ook hen werd de huid vol gescholden. De toegesnelde conciërge kreeg vervolgens een schop.

De politie is op zoek naar de man, van wie de identiteit nog niet bekend is. Zowel het kind als de conciërge heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Djokovic klopt Seppi in Monte Carlo

Novak Djokovic heeft voor de zevende keer in zijn loopbaan van Andreas Seppi gewonnen. De Servische nummer een van de wereld was woensdag in de tweede ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo met 6-1 en 6-4 te sterk voor de Italiaan. Djokovic liep in de eerste set uit naar 5-0 voordat Seppi op het nippertje een game pakte. In het tweede bedrijf had Djokovic aan een break genoeg.

Djokovic treft in de derde ronde de Oekraïener Alexandr Dolgopolov, de nummer zestien van de plaatsingslijst. Die rekende in zijn tweederondepartij af met het Australische talent Bernard Tomic: 6-2, 5-7 en 6-1.

Rafael Nadal begon zijn jacht op een achtste titel op rij in het prinsdom met een 6-4, 6-3 zege op Jarkko Nieminen uit Finland. De Spaanse gravelkoning neemt het in de volgende ronde op tegen Mikhail Kukushkin. De Kazachse qualifier was Filippo Volandri uit Italië de baas met 7-6 (8), 2-6 en 6-2.

Julien Benneteau is de volgende tegenstander van Andy Murray (3). De ongeplaatste Fransman verraste de als vijftiende gerangschikte Oostenrijker Jürgen Melzer. Het werd 6-4 en 6-3 voor Benneteau. Zijn landgenoot Gilles Simon klopte in de tweede ronde Frederico Gil uit Portugal met 6-3 en 6-0.


Djokovic klopt Seppi in Monte Carlo (Foto: Novum)

VS-militairen poseerden met menselijke resten

Amerikaanse militairen hebben geposeerd met de verminkte lijken van Afghaanse plegers van zelfmoordaanslagen en daar foto's van genomen. De foto's zijn terechtgekomen bij de Los Angeles Times, meldde de Amerikaanse krant woensdag.

De Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta heeft het gedrag van de militairen sterk veroordeeld. Hij liet via zijn woordvoerder weten dat een onderzoek naar de zaak is geopend. Panetta zei ook teleurgesteld te zijn dat de Los Angeles Times een verzoek van zijn ministerie heeft genegeerd om de foto's niet te publiceren.

De foto's met de verminkte lijken zijn 2 jaar oud. Het gaat om twee incidenten waarbij Amerikaanse paramilitairen in allerlei poses naast de lijken van de zelfmoordenaars staan.

VS-militairen poseerden met menselijke resten
VS-militairen poseerden met menselijke resten (Foto: ANP)

Hotels de fout in bij inzet nephoeren

De politie heeft vorige week actrices als callgirl ingezet om hotels te controleren op illegale prostitutie. De nephoeren huurden een kamer in Amsterdamse hotels en kregen bezoek van agenten die zich voordeden als klant. Drie hotels vielen door de mand, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Receptiemedewerkers van de al verdachte hotels bleken reserveringen aan te nemen terwijl alles wees op prostitutie. Vorig jaar is het Nederlandse hotelpersoneel nog via workshops bijgeschoold om illegale prostitutie en mensenhandel te herkennen. Receptiebalies beschikken zelfs over een speciale kaart waarop alle signalen die wijzen op illegale prostitutie te zien zijn. De hotels zeggen de signalen dan ook wel herkend te hebben, maar het toch te hebben toegelaten.

De acties komen voort uit onderzoek naar de verwevenheid van hotelprostitutie en mensenhandel. De politie sloot vorig jaar twee escortwebsites omdat ze Oost-Europese prostituees hun werk lieten doen in hotels langs snelwegen rond verschillende Europese steden. Het werven van vrouwen in het buitenland om in Nederland aan het werk te gaan als prostituee is wettelijk gezien mensenhandel, ook als ze niet worden gedwongen.

De resultaten van de acties zijn voor de politie reden om bij de hotelbranche nog meer te hameren op illegale prostitutie. Mochten de hotels nog een keer worden betrapt op het oogluikend toestaan van prostitutie dan kunnen ze strafrechtelijk en bestuurlijk worden aangepakt.

Gerard Butler speelt voortvluchtige terrorist

Gerard Butler is in onderhandeling voor de hoofdrol in Manhunt. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. In deze thriller trekt een FBI-team de bossen van North Carolina in om een voortvluchtige terrorist te zoeken.

Deze James Tollan heeft de plaatselijke bevolking achter zich weten te scharen en is praktisch onvindbaar, waarna de hulp wordt ingeroepen van een berenjager om hem op te sporen. De FBI-agenten worden echter een voor een te grazen genomen door Tollan, die heer en meester blijkt in de bossen.

De film staat onder regie van Breck Eisner, die eerder kleinere films als Thoughtcrimes, Sahara en The Crazies maakte. Danny DeVito gaat coproduceren.

De opnames voor Manhunt gaan eind dit jaar van start. Wanneer de film moet verschijnen is nog onbekend.

Spoeddebat Limburg over 'onwaardige' ontvangst Gül

De Provinciale Staten in Limburg houden vrijdagochtend een spoeddebat over de 'onfatsoenlijke' ontvangst van de Turkse president Abdullah Gül en koningin Beatrix. De PvdA en de SP vinden dat de twee PVV-gedeputeerden Limburg te kijk hebben gezet toen ze aankondigden donderdag niet aanwezig te zijn bij een lunch met de gasten.

Inmiddels hebben de gedeputeerden laten weten wel bij de lunch te willen zijn. "Dit is in strijd met alle fatsoensnormen", zegt PvdA-Statenlid Selçuk Öztürk. "Eerst zeggen ze er wel bij te zijn, dan weer niet. Het bestuur moet niet vergeten dat het er voor alle Limburgers is en niet alleen voor de PVV-stemmers."

Het gewijfel is volgens Öztürk niet goed voor het imago van Limburg. "Dit staat niet netjes als iemand vierhonderd jaar betrekkingen komt vieren. Dit mag niet meer gebeuren."

Het besluit van de PVV-gedeputeerden om toch bij de lunch te zijn stuitte dinsdag op fel verzet van de eigen fractie. Fractievoorzitter Laurence Stassen noemde deelname aan de lunch uitgesloten vanwege 'alles wat Gül over de PVV heeft gezegd'. De gedeputeerden trekken zich hier niets van aan en gaan toch.

PVV-leider Geert Wilders heeft zich van meet af aan tegen het bezoek van Gül verzet. In november schreef hij in een opiniestuk in de Volkskrant dat er niets te vieren valt. "Het islamitische regime van Gül en zijn partijgenoot, de Turkse premier Erdogan, is geen waarachtige vriend van het Westen en dus ook niet van Nederland."

Gül noemde Wilders zaterdag in een interview in De Telegraaf 'een islamofoob die een extreem geluid verkondigt dat radicalen voedt'. Wilders haalde daarop fel uit. Hij maakte hem uit voor christenpester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist. De Turkse president is sinds dinsdag in Nederland voor een driedaags staatsbezoek.


Spoeddebat Limburg over 'onwaardige' ontvangst Gül (Foto: Novum)

Tjeerd Oosterhuis verzorgt filmmuziek Mees Kees

Tjeerd Oosterhuis gaat de muziek verzorgen van de Nederlandse familiefilm Mees Kees. Hij schrijft de gehele soundtrack, inclusief de titelsong. Ook maakt hij een bewerking van het vaak gecoverde nummer The Lion Sleeps Tonight. Dat maakte distributeur Entertainment One Benelux woensdag bekend.

Mees Kees is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Mirjam Oldenhave over Tobias, die een moeizame relatie heeft met zijn juf. Invalleraar Mees Kees komt dan ook als geroepen. De geliefde stagiair Kees pakt de zaken heel anders aan dan andere leerkrachten. Zo kijkt hij tijdens de biologieles met de klas naar Spiderman en zetten ze met rekenen de schooltafels op hun kop. Als blijkt dat Tobias ernstige privéproblemen heeft, ontfermt Kees zich over hem.

Oosterhuis werd bekend met de band Total Touch, waarvan zijn zus Trijntje de leadzangeres was. In 2001 richtte hij zijn eigen muziekproductiebedrijf D.E.M.P op, waarmee hij voor diverse artiesten muziek schrijft en produceert. Ook is Oosterhuis betrokken bij het Junior Songfestival en Kinderen voor Kinderen. Recentelijk was hij nog verantwoordelijk voor de titelsong One Thousand Voices van het tv-programma The Voice.

Mees Kees is vanaf oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.


Tjeerd Oosterhuis verzorgt filmmuziek Mees Kees (Foto: Novum)

Little Miss Sunshine-acteurs herenigd in drama

Steve Carell en Toni Collette gaan weer samen in een film spelen. De twee acteurs uit de komedie Little Miss Sunshine hebben een rol te pakken in het komische familiedrama The Way, Way Back, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De film gaat over een tiener die op vakantie gaat met zijn ongeïnteresseerde moeder, de rol van de Australische Collette. Zijn stiefvader, gespeeld door Carell, is meer bezig met drank, drugs en vrouwen dan zijn gezin. In Little Miss Sunshine speelden Carell en Collette nog broer en zus.

Sam Rockwell en West Wing-actrice Allison Janney hadden al getekend voor het komische drama, maar voor welke rollen is niet bekend. The Way, Way Back wordt het regiedebuut van Jim Rash en Nat Faxon. De twee acteurs en scenaristen wonnen dit jaar een Oscar voor hun scenario van het drama The Descendants met George Clooney.

De productie van The Way, Way Back start deze zomer. Wanneer de film in de bioscopen moet draaien, is nog onbekend.


Little Miss Sunshine-acteurs herenigd in drama (Foto: Novum)

Michael Douglas heeft komedie op het oog

Michael Douglas gaat weer meer tijd besteden aan zijn acteercarrière. De acteur deed het rustig aan, nadat hij vorig jaar herstelde van keelkanker. Douglas sluit zich hoogstwaarschijnlijk aan bij het ensemble van de komedie Last Vegas onder regie van Jon Turteltaub, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 67-jarige Douglas had vorig jaar een rolletje in Haywire van Steven Soderbergh. De actiefilm draait nu in de Nederlandse bioscopen. Zijn laatste grote filmrol was in 2010 met de film Wall Street: Money Never Sleeps, het vervolg op Wall Street uit 1987.

De komedie Last Vegas gaat over vier gepensioneerde mannen die naar Las Vegas gaan voor het vrijgezellenfeest van een vriend. Douglas speelt een versierder die weigert te erkennen ouder te worden.

De rollen van pensionado's worden mogelijk gespeeld door Dustin Hoffman en Christopher Walken, maar die deals zijn nog niet rond. Het filmproject ligt al drie jaar op de plank, omdat Douglas zich moest terugtrekken vanwege zijn ziekte. De opnames van Last Vegas starten dit najaar.

Naast de rol in de komedie heeft Douglas nog een film van Soderbergh op het programma. Hij gaat de excentrieke pianist Liberace spelen in het drama Behind the Candelabra.


Michael Douglas heeft komedie op het oog (Foto: Novum)

Darren Aronofsky maakt film over George Washington

Black Swan-regisseur Darren Aronofsky gaat een film maken over de eerste president van Amerika, George Washington. Over de plot van The General is nog weinig bekend, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Bronnen rondom het project melden dat het scenario niet zozeer een historisch drama wordt, maar meer lijkt op de western Unforgiven van Clint Eastwood uit 1992. Daarin jaagt een revolverheld op de moordenaar van een prostituee. Het scenario van The General is geschreven door Adam Cooper en Bill Collage, beide bekend van de komedie Tower Heist.

Wanneer Aronofsky begint met zijn film over George Washington, die van 1789 tot 1797 president was, is nog niet bekend. De regisseur, die voor Black Swan uit 2010 werd genomineerd voor een Oscar, gaat The General ook produceren.

De 43-jarige Aronofsky is nu nog druk bezig met zijn bijbelse film Noah met Russell Crowe als arkbouwer. Daarnaast heeft de regisseur ook nog de biografische film Get Happy over het leven van Judy Garland op het oog. In die film zou Anne Hathaway de titelrol spelen.


Darren Aronofsky maakt film over George Washington (Foto: Novum)

Nicolette Kluijver had moeite met sexy stem

Nicolette Kluijver vond het niet eenvoudig om de juiste toon te vinden voor haar stemrol in de animatiefilm De Piraten! Alle Buitenbeentjes aan Dek. De BNN-presentatrice is in de Nederlandse versie te horen als sexy piraat Cutlass Liz. "Ik dacht, hoe ga ik dat nou aanpakken, want mijn stem klonk eigenlijk een beetje te kinderlijk daarvoor", zegt de 27-jarige Kluijver tegen Novum Nieuws.

"Ik ga echt heel laag praten, waardoor het in een keer een heel andere stem is." Kluijver moest wel even wennen aan haar nieuwe stemgeluid. "Zo praat natuurlijk niemand normaal." Voor de Engelstalige versie van de film heeft Salma Hayek de stem ingesproken. "Ik heb goed naar haar geluisterd, maar zij is wel echt heel sexy en ik ben toch meer het jongetje van de klas."

De hoofdrol in de film is ingesproken door Daniël Boissevain. De piratenkapitein strijdt in de animatiefilm om de titel Piraat van het Jaar en krijgt daarbij concurrentie van door de wol geverfde piraten. En dan zit ook queen Victoria, met de stem van Karin Bloemen, hem nog in de weg. Karin Bloemen is te horen als een zeer kwaadaardige koningin Victoria. "Ik speel eigenlijk gewoon mezelf," grapt de blonde zangeres. "Dit is heel leuk om te doen, want in het dagelijks leven kun je zo niet praten, dat zou heel gek zijn."

De Piraten! Alle Buitenbeentjes aan Dek draait vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen.


Nicolette Kluijver had moeite met sexy stem (Foto: Novum)

Kroonprins Bahrein belaagd

Tientallen mensen hebben woensdag in een buitenwijk van de Bahreinse hoofdstad Manamah kroonprins Salman bin Hamad Al Khalifa belaagd terwijl ze antiregeringsleuzen riepen. De kroonprins raakte niet gewond bij het opstootje.

De wijk Sanabis is een bolwerk van de oppositie waar geregeld confrontaties tussen veiligheidstroepen en sjiitische demonstranten hebben plaatsgevonden. Betogers zijn boos dat zondag de Formule 1 Grand Prix doorgaat, waar de kroonprins een groot voorstander van is. Vorig jaar werd de race afgelast vanwege de onrust in de Golfstaat.


Kroonprins Bahrein belaagd (Foto: Novum)

Statenlid verlaat PVV uit schaamte

Het Drentse Statenlid Frans van Rhee stapt uit de PVV. Hij gaat als eensmansfractie verder, staat in een verklaring die woensdag door de provincie naar buiten werd gebracht. Van Rhee zegt zich te schamen voor de uitspraken van Geert Wilders.

De uitlatingen van Wilders over de Turkse president Abdullah Gül waren voor Van Rhee de druppel die de emmer deed overlopen. De PVV-leider noemde Gül christenpester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist. Ook ergerde Van Rhee zich aan de uitspraken van Wilders over het hoofddeksel van koningin Beatrix tijdens het staatsbezoek aan Oman.

De PVV houdt in Drenthe drie zetels over. Van Rhee gaat verder als Groep Van Rhee.

Nederland geeft miljoen voor opvang Syriërs

Nederland stelt een miljoen euro beschikbaar aan de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties UNCHR voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Turkije. Dat heeft premier Mark Rutte woensdag gezegd na een ontmoeting met de Turkse president Abdullah Gül.

Veel Syriërs wijken op dit moment uit voor het geweld in hun land. Sinds het begin van de opstand in maart vorig jaar zijn al zo'n 23 duizend vluchtelingen naar Turkije getrokken. Eerder deze maand liet Turkije nog weten hulp nodig te hebben van de Verenigde Naties om de stroom vluchtelingen op te vangen.

Rutte brengt later dit jaar samen met een bedrijvendelegatie een bezoek aan Turkije. Gül is momenteel in Nederland voor een driedaags staatsbezoek. Hij werd dinsdag ontvangen door koningin Beatrix, die in juni een privébezoek aan Turkije aflegt.


Nederland geeft miljoen voor opvang Syriërs (Foto: Novum)

Cunego wint tweede etappe in Trentino

Damiano Cunego heeft de tweede etappe in de Giro del Trentino gewonnen. De Italiaanse kopman van Lampre was de sterkste van een elitegroepje in sprint bergop naar Sant'Orsola Terme.

In de afdaling van de voorlaatste klim was het peloton in twee stukken gebroken waardoor onder anderen Danilo Di Luca en Ivan Basso hun kansen op etappewinst verloren zagen gaan. Lampre en Astana hielden vervolgens het tempo hoog op de slotklim en Cunego maakte het werk van zijn ploeggenoten af. Hij won voor Carlos Betancur (Acqua e Sapone) en Roman Kreuziger (Astana).

Mathias Frank is de nieuwe leider in het klassement. De Zwitser eindigde in de voorste groep en dankzij de overwinning van zijn ploeg BMC in de ploegentijdrit van gisteren neemt hij de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Taylor Phinney.

Suïcidale scheidsrechter stopt met fluiten

De Duitse Babak Rafati die vorig jaar een zelfmoordpoging ondernam heeft besloten te stoppen met fluiten. Dat meldt de 41-jarige scheidsrechter tegenover de krant Bild. De arbiter kwam in november in het nieuws nadat hij vlak voor een Bundesligawedstrijd tussen FC Köln en FSV Mainz in een hotelkamer zijn polsen had doorgesneden.

"Ik ben blij dat ik het overleefd heb en weer gezond ben", zegt Rafati in de krant. "Ik zat in een uitzichtloze situatie. Ik had geluk dat ik op tijd hulp heb ontvangen." Zijn assistent-scheidsrechters vonden Rafati en verleenden eerste hulp.

Sinds 2005 floot Rafati 84 wedstrijden op het hoogste niveau. Tot nu toe had de Duitse voetbalbond DFB in het midden gelaten of de leidsman ooit terug kon keren in de Bundesliga.


Suïcidale scheidsrechter stopt met fluiten (Foto: Novum)

ABN AMRO weigert kwijtschelding Griekse schulden

ABN AMRO doet niet mee aan de kwijtschelding van Griekse schulden. Dat bevestigt een woordvoerder woensdag. Volgens de bank moeten de leningen die niet direct aan de Griekse overheid zijn gedaan maar aan staatsbedrijven, niet onder de schuldendeal vallen die de Griekse staatsschuld met miljarden moet terugdringen.

Een delegatie van de genationaliseerde bank sprak woensdagochtend in Londen met ambtenaren van het Griekse ministerie van financiën over de kwestie. Wat er nu gaat gebeuren is niet bekend. "Het is aan de Grieken welke actie er nu wordt ondernomen." Naar verwachting zal over de kwestie een langlopende rechtsgang ontstaan.

De kwestie gaat over uitstaande leningen van ABN AMRO aan onder meer de Griekse spoorwegen. Die leningen zijn door de Griekse staat gegarandeerd. Volgens de regering in Athene vallen deze daarom ook onder de schuldendeal waarbij banken meer dan tweehonderd miljard euro aan verlies nemen op Griekse staatsobligaties.

ABN AMRO heeft overigens in 2011 wel alvast 880 miljoen euro verlies ingeboekt met het oog op de mogelijke schuldenruil. In totaal had de bank voor 1,3 miljard euro aan leningen uitstaan in het al jaren in recessie verkerende Zuid-Europese land.

Kuiper langer in technische staf TVM-ploeg

Geert Kuiper maakt ook de komende twee seizoenen deel uit van de technische staf van TVM. Dat maakte de schaatsploeg woensdag bekend. Kuiper is de organisatorische spil binnen TVM. Eerder was de oud-schaatser bij de ploeg werkzaam als assistent van trainer Gerard Kemkers.

Twee maanden geleden zette Kemkers al zijn handtekening onder een nieuw contract, net als blikvangers Sven Kramer, Ireen Wüst en Jan Blokhuijsen. Assistent Bart Veldkamp besloot na twee jaar juist de ploeg te verlaten.

Uitzetting familieleden Bin Laden nabij

Drie weduwen van Osama bin Laden en hun negen kinderen worden waarschijnlijk woensdag door Pakistan uitgezet naar Saudi-Arabië. Hun vertrek werd een dag eerder nog om bureaucratische redenen uitgesteld. Dat heeft hun advocaat Mohammad Amir Khalil gezegd.

De gezinsleden werden vorig jaar in mei door de Pakistaanse autoriteiten ingerekend nadat Amerikaanse Navy SEALs Bin Laden in zijn schuilplaats in de Pakistaanse garnizoensstad Abbottabad hadden geliquideerd.

Begin april werden de drie weduwen en twee volwassen dochters tot 45 dagen gevangenisstraf veroordeeld, omdat hun aanwezigheid in Pakistan illegaal was. Met aftrek van het voorarrest kwam dinsdag een einde aan hun detentie. Om middernacht zouden ze op het vliegtuig naar Saudi-Arabië worden gezet, maar om bureaucratische redenen - enkele uitstaande boetes - werd de vlucht uitgesteld.

Arriva gaat ov in Zuid-Holland Noord verzorgen

Openbaarvervoerbedrijf Arriva heeft de concessie gewonnen voor het busvervoer in de regio Zuid-Holland Noord. Dat maakte de provincie woensdag bekend. Arriva heeft toegezegd vijf procent te bezuinigen maar de dienstregeling op hetzelfde peil te houden.

De concessie voor het vervoer rond onder meer Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda geldt in principe voor acht jaar, met een optie van twee jaar verlenging. De contractwaarde is zeshonderd miljoen euro bij acht jaar en 750 miljoen als het contract wordt verlengd.

Arriva zegt te kunnen besparen door lijnen te bundelen en te wijzigen zodat er snellere verbindingen ontstaan. Het bedrijf verzorgde al de buslijnen in verschillende andere regio's in Zuid-Holland.

Arriva, dat in handen is van Deutsche Bahn, neemt het openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord in december over van Connexxion, dat een vergeefse gooi had gedaan naar een nieuwe concessie. Arriva gaat vanaf dan met 230 nieuwe milieuvriendelijke bussen rijden. Ook wordt er wifi aangeboden in de bussen.

Oorlogsmonument geplaatst bij Harderwijk

Rond de middag heeft een Chinook helikopter van de Koninklijke Luchtmacht een monument geplaatst in het Wolderwijd bij Harderwijk.

Het monument herdenkt 117 bemanningsleden van geallieerde vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het IJsselmeer zijn neergestort. Op het monument staan de namen van alle omgekomen militairen. Onder hen vooral Britten, Canadezen en Amerikanen.

Bommenwerpers vlogen tijdens de oorlog zo veel mogelijk over open water om Duitse jachtvliegtuigen te ontwijken. Eén van de belangrijkste vliegroutes liep vlak langs Harderwijk, waar het IJsselmeer toen het breedste was.

Niet iedereen ontvangt de plaatsing als iets moois. Stichting 4 mei Dronten heeft zijn bedenkingen bij het monument. In Dronten wordt al 38 jaar lang jaarlijks stilgestaan bij vliegeniers die gesneuveld zijn en daarom snapt Hans Coors, voorzitter van de stichting, niet waar dit nieuwe monument nu voor dient.

Volgens de organisatie achter het nieuwe monument zit het unieke in het ontwerp en zal er daarnaast geen jaarlijkse herdenking plaatsvinden bij Harderwijk. "Het is enkel geplaatst om eer te betuigen aan de veelal jonge mannen die hun leven gaven", aldus Dim van Rhee van Stichting Monument Geallieerden Harderwijk.

Foto's: FOK!fotograaf RonaldV

[CL] Iniesta staat voor speciaal weerzien met Chelsea

FC Barcelona neemt het woensdag in de halve finale van de Champions League op tegen Chelsea. Voor Andres Iniesta is de wedstrijd op Stamford Bridge een speciale. Drie jaar geleden zorgde de 27-jarige middenvelder er met een laat doelpunt voor dat de Catalanen zich ten koste van de Britten voor de finale in Rome plaatsten.

Voor Iniesta was dat een wedstrijd die hij zeker niet is vergeten. "Het was een speciaal moment dat ik me altijd blijf herinneren, maar het leven gaat door. Dit is een heel andere wedstrijd," zegt de Spaanse international. "Chelsea was erg sterk dat jaar en dat zullen ze nu weer zijn."

Barcelona zou de eerste club kunnen zijn die de Champions League twee keer achter elkaar weet te winnen. Volgens Iniesta is zijn team gebrand op een goed resultaat tegen Chelsea. "We willen hier een goed resultaat behalen en het dan in de return afmaken."

Zaterdag staat alweer het volgende topduel op het programma. Barcelona neemt het dan in de Primera División thuis op tegen Real Madrid. De Catalanen spelen tegen de Madrilenen voor hun laatste titelkansen. Toch is het duel met Chelsea van groot belang voor Iniesta. "We zijn slechts 180 minuten verwijderd van de finale, onze focus ligt alleen bij de wedstrijd tegen Chelsea. Pas na de wedstrijd richten we ons vizier op de wedstrijd tegen Real Madrid."


Iniesta staat voor speciaal weerzien met Chelsea (Foto: Novum)

Spoorinspectie grijpt in op station Leiden CS

Treinen mogen op het station van Leiden niet meer aankoppelen. Dat verbod is uitgevaardigd door de afdeling Handhaving Rail van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Gisteren botsten voor de derde keer in anderhalf jaar bij het aankoppelen twee treinen op elkaar. 

Reizigersorganisatie Voor Beter OV had gisteren aan de Inspectie gevraagd om in te grijpen door een verbod op te leggen voor het aankoppelen met treinen waarin zich passagiers bevinden. Dat verbod is vandaag ingegaan. Voor Beter OV laat aan FOK! weten zeer verheugd te zijn over de maatregel. "De Inspectie toont het besef dat veiligheid voor alles gaat, en verdient daarvoor een compliment."

Diddy is rijkste hiphopartiest

Diddy staat boven aan de lijst met rijkste hiphopartiesten. De rapper, die eigenlijk Sean Combs heet, heeft een vermogen van 550 miljoen dollar. De lijst werd samengesteld door het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Combs heeft naast het rappen ook geld verdiend met onder meer een eigen platenlabel en kledinglijnen. De rapper wordt in de lijst gevolgd door Jay-Z. Die rapper voert al jaren de lijsten van best verdienende artiesten aan, maar zijn vermogen van 460 miljoen dollar is niet opgewassen tegen dat van Diddy.

De top drie wordt afgesloten met Dr. Dre, hij heeft 270 miljoen dollar op zijn rekening staan. Ook 50 Cent hoort bij de vijf rijkste hiphoppers. De rapper is goed voor 110 miljoen dollar.

Museumdirecteur verbrandt kunst tegen bezuinigingen

Een Italiaanse museumdirecteur is begonnen met het verbranden van kunstwerken. Hij doet dit uit protest tegen de cultuurbezuinigingen van de Italiaanse overheid. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.

De oprichter van het Casoria Contemporary Art Museum bij Napels, Antonio Manfredi, is dinsdag aan zijn vurige protestactie begonnen. Een schilderij van de Franse kunstenaar Severine Bourguignon, die betrokken is bij de protestactie, ging in vlammen op.

Manfredi waarschuwde dat de schilderijen in het museum door de bezuinigingen op cultuur dreigen verloren te gaan. Hij wil voor zijn protest, dat hij omdoopte tot 'Kunstoorlog' drie kunstwerken per week opofferen.

Israëlische officier overgeplaatst na incident

Een hoge Israëlische officier is overgeplaatst, omdat hij zondag op de Westoever een ongewapende Deense actievoerder met zijn geweer in het gezicht sloeg. Ook mag hij de komende twee jaar geen bevelhebbende positie bekleden. Dat heeft het leger woensdag bekendgemaakt.

Op internet verschenen zondag opnamen waarop was te zien dat de officier, een ondercommandant, de pro-Palestijnse actievoerder sloeg. De beelden werden ook uitgezonden door de Israëlische televisie. Volgens het slachtoffer had de actie waaraan hij meedeed een 'volkomen geweldloos' karakter.

Kerncentrale Borssele geeft openheid incidenten

De exploitant van de kerncentrale in Borssele zet vanaf woensdag alle incidenten in de kerncentrale online. De 'relevante veiligheidsgebeurtenissen' zijn te vinden op de website www.kerncentrale.nl, laat EPZ weten.

De meldingen aan de overheid waren altijd al openbaar, maar zijn nu beter toegankelijk. Op de site wordt op een 'publieksvriendelijke' manier uitgelegd welke incidenten er hebben plaatsgevonden, wat dit betekent voor de nucleaire veiligheid en welke maatregelen er genomen zijn.

Op de site werden sinds de kernramp in het Japanse Fukushima in maart vorig jaar al openbare veiligheidsonderzoeken in de kerncentrale gepubliceerd. De meldingen aan de overheid worden daar nu aan toegevoegd, omdat EPZ het zijn verantwoordelijkheid vindt dat deze informatie snel voor een breed publiek toegankelijk is.

CPB: PVV-onderzoek gulden gebrekkig

Het onderzoek van het Britse bureau Lombard Street Research in opdracht van de PVV naar de wenselijkheid om uit de euro te stappen, vertoont gebreken. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB), dat op verzoek van de Tweede Kamer een second opinion van het onderzoek heeft uitgevoerd.

Het CPB tekent onder meer aan dat Lombard Street de verschillen in de economische ontwikkeling tussen eurolanden en niet-eurolanden als Zweden en Zwitserland ten onrechte geheel toeschrijft aan de euro. Het bureau negeert andere mogelijke oorzaken van het verschil in ontwikkeling.

Bovendien onderschatten de onderzoekers volgens het planbureau de kosten van het verlaten van de Europese Monetaire Unie (EMU) voor Nederland, terwijl de kosten van de Nederlandse steun aan andere eurolanden juist te hoog worden ingeschat. Er ontbreken ook gegevens in het volledige rapport, terwijl daar wel aan wordt gerefereerd in de samenvatting.

Verder beperkt het rapport zich volgens het CPB veelal tot vergelijkingen tussen landen op de korte termijn en wordt weinig tot geen aandacht geschonken aan de lange termijn. De Haagse rekenmeesters merken ten slotte fijntjes op dat Lombard Street Research in zijn onderzoek geen gebruik heeft gemaakt van econometrische of statistische methoden om de effecten van de euro of de terugkeer naar de gulden te duiden. Verwijzingen naar wetenschappelijke literatuur en gegevensbronnen ontbreken zelfs volledig.

De PVV concludeerde begin vorige maand uit het onderzoek dat de euro Nederland met een 'aanzienlijk welvaartsverlies' heeft opgezadeld.

Advocaten Microsoft hebben succes

De advocaten van Microsoft hebben een nieuwe overwinning behaald. Halo4Beta.biz, een website die zogenaamde beta-keys kon aanbieden is nu in handen van Microsoft.

Halo4Betz.biz adverteerde op internet dat je via hun Halo 4 beta-keys kon ontvangen als je Xbox360-gegevens achterliet. Nadat advocaten van Microsoft contact hebben opgenomen met het National Arbitration Forum hebben zij het panel daar instructie gegeven om de website in handen van Microsoft te geven.

Bel Ami

Parijs, de jaren 1890. Ex-soldaat George Duroy (Robert Pattinson) is recentelijk teruggekeerd uit Algerije, waar hij gelegerd was. Als hij bij toeval Charles Forestier (Philip Glenister) tegenkomt, die hij nog kent uit zijn tijd in Algerije, nodigt deze hem uit bij hem thuis te komen eten. Daar wordt hem de mogelijkheid geboden te werken voor de krant waar Forestier een belangrijke functie heeft. Duroy heeft hier echter geen kaas van gegeten en laat zich helpen door Madeleine (Uma Thurman), de vrouw van Forestier. Zij raadt hem aan eens met haar vriendin Clotilde (Christina Ricci) te gaan kennismaken. Al snel wordt hem duidelijk dat hij zijn charmes aan kan winden om hoger op de sociale ladder te komen in een naar macht, lust en geld verlangende wereld waar de vrouwen áchter de mannen de touwtjes in handen hebben.

Basisschool Purmerend waarschuwt voor groomer

Een basisschool in Purmerend heeft de ouders van de leerlingen dinsdag gewaarschuwd voor een groomer die hun kinderen via Hyves benadert. Een meisje ontving van hem een 'behoorlijk seksueel getinte mail', die door de ouders werd onderschept, meldt De Ranonkel in een mail aan de ouders.

De groomer, die zichzelf Franzz Maldini noemt, had twee meisjes uit groep 5 benaderd met een vriendschapsverzoek. Een meisje stemde in, waarop een ander meisje uit haar vriendenbestand de perverse mail kreeg.

De ouders van de benaderde meisjes hebben aangifte gedaan. De school raadt ouders aan de contacten die hun kinderen op Hyves hebben te controleren, evenals de privacy-instellingen. Ook zouden ze hun kinderen moeten uitleggen wat zij wel en niet op Hyves kunnen doen.

"Het is niet onze bedoeling veel onrust te veroorzaken", benadrukt directeur Wim Mensinga in de mail. Hij noemt het wel raadzaam op dit soort zaken alert te zijn en vraagt ouders de leraar van hun kind te informeren als hun kind via internet met soortgelijke praktijken te maken krijgt.

Hyves gaf woensdagochtend overigens nog één treffer als werd gezocht op Franzz Maldini, maar die pagina was al offline gehaald. Inmiddels geeft de naam geen treffers meer.

De politie en de school waren niet direct bereikbaar voor een toelichting. Vorige week bleek overigens uit een peiling van NCRV-programma Altijd Wat en magazine J/M Ouders dat negentig procent van de ouders vindt dat het volwassenen moet worden verboden om via internet erotische gesprekken met kinderen te voeren. Nu is dat nog niet verboden. Pas als een volwassene een ontmoeting voorstelt om ontucht te plegen, is hij strafbaar.

OM vindt sporen dossiers misbruik geestelijken

Het Openbaar Ministerie is bij nader onderzoek naar misbruik in de katholieke kerk gestuit op sporen van tientallen zedenzaken tegen geestelijken in de jaren vijftig en zestig. Dat maakte Han Moraal van het College van procureurs-generaal woensdag bekend tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over castraties binnen katholieke instellingen. Het parlement wil nader onderzoek naar de archieven van het OM.

Strafdossiers zijn niet meer te vinden, maar het OM stuitte afgelopen maandag op een correspondentiearchief van een toenmalige procureur-generaal uit Den Bosch. Daarin wordt melding gemaakt van 54 dossiers die betrekking hebben op zedenzaken tegen geestelijken. In 22 zaken heeft dit geleid tot een veroordeling. In nog eens achttien zaken is vervolging ingesteld, maar onduidelijk is met welk resultaat. Dat wordt nog uitgezocht.

Moraal maakte verder bekend dat het OM jarenlang onderzoek heeft gedaan naar misbruik in de katholieke instelling Harreveld. Dat blijkt uit een archief dat eigenlijk vernietigd had moeten zijn, maar volgens Moraal bewaard is gebleven vanwege het 'historische belang'. Hij sprak van een 'toevalstreffer'.

Uit deze informatie blijkt dat de Rijksrecherche verschillende onderzoeken heeft uitgevoerd naar ontucht binnen Harreveld, waarbij negentien geestelijken zouden zijn betrokken. Dat heeft geleid tot zes veroordelingen. Over gedwongen castraties van jongeren die in Harreveld verbleven en waarover NRC Handelsblad eerder berichtte, heeft het OM niets kunnen vinden.

Het OM heeft ook nader onderzoek verricht naar de vele overlijdensgevallen van minderjarige jongens met een verstandelijke beperking in een instelling in Heel. Dat onderzoek is nog niet klaar. Wel is één geval van ontucht gevonden, wat ook heeft geleid tot een veroordeling. Ook in Heel is er 'geen enkel woord over castraties' gevonden, aldus Moraal.

Het nadere speurwerk van het OM maakt duidelijk dat justitie in de jaren vijftig en zestig stevig heeft opgetreden. "Er werd gewoon tot vervolging overgegaan." Ook is er 'op geen enkele wijze' sprake van een 'speciale behandeling' van zedenzaken tegen geestelijken. "De informatie duidt niet op het bestaan van speciale afspraken met de rooms-katholieke kerk over afzien van vervolging of het in de doofpot stoppen van zaken."

Moraal verwacht niet dat hij nu nog meer informatie boven tafel kan krijgen. Het OM deed eerder onderzoek naar strafzaken over misbruik in de katholieke kerk, maar dat was beperkt tot de jaren tussen 1980 en 2010. Reden daarvoor is dat voor 1980 geen strafdossiers meer te vinden zijn. Dat toch nadere informatie is gekregen, is te danken aan toevalstreffers, stelde hij.

De Tweede Kamer is er niet helemaal gerust op. VVD, CDA en PVV dringen aan op nader wetenschappelijk onderzoek naar de dossiers van het OM. Madeleine van Toorenburg (CDA) schrok van het feit dat bij een beetje doorgraven toch nog nieuwe informatie boven water komt. Ook Khadija Arib (PvdA) vroeg waarom het OM dit niet meteen heeft onderzocht. "Hier ben ik heel verbaasd over."

Het parlement stuurt ook aan op nader historisch onderzoek naar castraties en de behandelmethodes in psychiatrische instellingen in de jaren vijftig en zestig.

Friese hoofdagent weg wegens lastigvallen vrouwen

Een 39-jarige hoofdagent van het Friese politiekorps is ontslagen omdat hij regelmatig vrouwen heeft lastiggevallen. Ook vertoonde hij opdringerig gedrag, zo bleek uit een intern onderzoek. Dat heeft de politie woensdag laten weten.

De agent had ook om privéredenen informatie in het politiesysteem opgezocht. Bovendien was hij tijdens zijn diensten regelmatig om onbekende reden voor collega's niet bereikbaar via telefoon, portofoon of mobilofoon.

De korpsbeheerder had de man in 2009 al voorwaardelijk strafontslag opgelegd wegens plichtsverzuim. Dat wordt nu omgezet in onvoorwaardelijk ontslag.

Huntelaar wil ooit met Ajax kampioen worden

Klaas-Jan Huntelaar speelt tegenwoordig in de Bundesliga voor Schalke 04 en stevent met die club af op een plaats in de voorronde van de Champions League. De spits volgt de Eredivisie nog op de voet en ziet met lede ogen aan dat zijn oude club Ajax naar de tweede titel op rij afstevent.

"Het is op één doelpunt na niet gelukt. Dat wringt. Natuurlijk gun ik ze de titel, maar dat wilde ik zelf ook bereiken," zei Huntelaar tegen NUsport over het jaar 2008 waarin de titel in de laatste speelronde naar PSV ging. De aanvaller sluit een terugkeer bij zijn oude club niet uit. "Dat is zeker een optie. Ajax is altijd de club geweest waar ik fan van was en waar ik wilde spelen. Dat krijg je er niet uit, hoor. Ik ben nog altijd betrokken bij Ajax, wil zeker nog een keer kampioen worden met Ajax."

De spits voelt zich zeker niet te groot voor de Eredivisie waar vaak lacherig over wordt gedaan. "Ik houd er niet van om te zeggen dat het in het buitenland allemaal beter is. Dat is denigrerend naar de Nederlandse competitie. Als je ziet hoe de Nederlandse clubs het hebben gedaan in de Europa League dan is de kwaliteit wel degelijk aanwezig."

Huntelaar heeft het momenteel naar zijn zin bij Schalke, maar een avontuur in Engeland, waarmee hij na Spanje, Italië en Duitsland alle grote competities heeft gehad, sluit hij niet uit. "Dat is zeker een optie. Ik houd er wel van om een beetje rond te reizen en van alles in de wereld te zien. De Engelse competitie heb ik nog niet gehad. Dat is wel een competitie die mij aanspreekt, die ik vanaf vroeger al volg."

Excuses voor 15 mei

Kijk je ook uit naar de Release van Diablo III maar heb je een afspraak staan met je vriendin? Of moet je gewoon naar je werk zoals bijna iedereen. Een creatieve geest op het internet heeft daar nu een oplossing voor verzonnen.

De website sorryformay15 is een site die voor jou een excuus verzint om Diablo III  te kunnen spelen. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken voor wie je een excuus nodig hebt. Het is wel aan te raden dat je eerst leest wat er naar je baas of vriendin gestuurd word. De link van de site vind je hier

Extra inzamelronde voor afronden Grim Dawn

De makers van het actierollenspel Grim Dawn vragen gamers om extra geld om de game af te ronden. Hiervoor maakt gamestudio Crate Entertainment gebruik van de website Kickstarter. Het bedrijf denkt het spel met de extra financiering uit te kunnen breiden met extra functies.

Grim Dawn werd in januari 2010 aangekondigd. Het spel is altijd al gefinancierd met geld van fans, ook wel crowdfunding genoemd. Het bedrijf wil via de website 280.000 dollar verzamelen om de game af te ronden. "Het potentieel van onze game is groter dan we tot nu toe hebben kunnen verwezenlijken", laat de studio weten.

Slechts twee medewerkers van het bedrijf hebben genoeg geld op hun bankrekening om zonder inkomsten te kunnen leven, reden voor Crate Entertainment om gamers om hulp te vragen. Mocht de financiële steun vanuit de fans niet komen, dan wordt het spel niet uitgebreid. Ongeacht het succes van de oproep wordt Grim Dawn gewoon op de markt gebracht.

Via crowdfunding zijn de afgelopen paar maanden verschillende games gefinancierd, waaronder het rollenspel Wasteland 2 en een avonturenspel van Double Fine Studios. In ruil voor hun financiële steun krijgen gamers naast het spel verschillende extra's. Ook mogen zij geregeld meebeslissen over aspecten in het spel.


Erotische actiegame krijgt 3D-beelden

De erotische actiegame Senran Kagura Burst voor Nintendo 3DS beschikt over 3D-beelden. Bij zijn voorganger, Senran Kagura, ontbrak de mogelijkheid het spel in 3D te aanschouwen. Dat schrijft het Japanse tijdschrift Famitsu.

Het actiespel, waarin meisjes vechten tegen rivaliserende groepen, is niet op elk moment in 3D te spelen. Alleen de kleedkamer van de meisjes, waar gamers hun gamepersonages kunnen aankleden, is driedimensionaal te bekijken. De gevechten in het spel beschikken niet over deze beeldkwaliteit.

Het eerste spel in de erotische actiereeks werd vorig jaar uitgegeven voor Nintendo 3DS. Senran Kagura: Shoujotachi no Shinei ging toen bijna tweehonderdduizend keer over de toonbank.

Senran Kagura Burst wordt gemaakt door gamestudio Marvelous en dit najaar in Japan uitgegeven door Kadokawa Games. Kadokawa is eveneens betrokken bij de actiegame Lollipop Chainsaw waarin een sexy cheerleader zombies met een kettingzaag te lijf gaat. Senran Kagura Burst wordt, in tegenstelling tot Lollipop Chainsaw, niet uitgegeven in Europa.


Dead Space 3 gelekt door Zuid-Afrikaanse webshop

Het bestaan van Dead Space 3 is gelekt door een Zuid-Afrikaanse webshop, BTGames. Dezelfde winkel had eerder het bestaan van de Jak & Daxter HD Collection bevestigd voordat Sony het officieel maakte. Hoewel een derde deel in de serie nog niet is aangekondigd heeft EA het eerder al genoemd.

Eerder waren ook al plot details van de game gelekt. Isaac Clarke zal zich ditmaal bevinden op een ijsplaneet en het aan de stok hebben met een schaduwversie van zichzelf. Het is nu alleen nog maar wachten totdat EA de game officieel aankondigt.

Scooters pizzaketen doen mmm.. lekker!

Een pizzaketen heeft een opvallend geluid ontwikkeld voor zijn elektrische scooters. De normaal gesproken muisstille voertuigen scheren binnenkort voorbij terwijl een menselijke stem "mmmmmm lekker" roept. Als de pizzabezorger toetert klinkt het "lekker, lekker".

Koeriers van de keten rijden onder meer in Groningen en het Rotterdamse stadsdeel Schiebroek met elektrische scooters. Volgens marketingmanager Carolien ten Cate is het nodig dat de voertuigen geluidmaken, omdat andere weggebruikers ze anders niet horen aankomen.

"Uiteindelijk zullen alle elektrische scooters van het concern dit geluid maken", aldus Ten Cate. Ook als de scooters stilstaan zijn ze te horen. Dan klinkt de naam van het bedrijf.


Domino's Pizza vindt innovatieve manier om in de picture te komen

Spa-Francorchamps akkoord met delen race

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft bekendgemaakt dat België ingestemd heeft met het delen van een F1-Grand Prix. De race zal in de toekomst eens per twee jaar op Spa-Francorchamps verreden worden, terwijl in het andere jaar de Grand Prix van Frankrijk op de kalender staat.

"We willen niet meer races. Beide partijen zijn Franstalig en het is bijna afgerond. Spa-Francorchamps is al akkoord en het schijnt dat ze de ronde in Frankrijk op Paul Ricard houden," zei Ecclestone die daarnaast wil dat de races in Barcelona en Valencia in de toekomst afgewisseld gaan worden.

Utrecht haalt doelman Ruiter van Volendam

FC Utrecht heeft zich voor komend seizoen versterkt met Robbin Ruiter. De 25-jarige keeper komt over van FC Volendam, waar hij nog tot medio 2014 onder contract stond. Ruiter speelde in drie seizoenen tot nu toe 68 competitiewedstrijden voor de eerstedivisionist.

Utrecht is trots op de komst van Ruiter. "Met het vastleggen van de talentvolle keeper troeft FC Utrecht tal van eredivisieclubs af en ook een aantal Engelse clubs waaronder Newcastle United en Southampton", meldt de club.

Ruiter moet Utrecht van een keepersprobleem verlossen. Roberto Fernandez en Erik Cummins voldeden niet aan de verwachtingen, waardoor zondag tegen VVV-Venlo de 43-jarige Rob van Dijk het doel verdedigde.

Bayern-spelers tevreden na winst op Real

Bayern München kijkt met een goed gevoel terug op de thuiswedstrijd van dinsdag tegen Real Madrid. De Duitsers wonnen het eerste duel in de halve finale van de Champions League met 2-1 van de Madrilenen. Franck Ribéry en Mario Gómez scoorden voor de Rekordmeister, terwijl Mesut Özil tekende voor het doelpunt van Real.

Bayern-doelman Manuel Neuer gelooft dat zijn team goede kansen heeft de finale in eigen stadion te halen. "We zijn natuurlijk blij dat Mario Gómez de wedstrijd in de laatste minuut voor ons besliste. We hebben nu een goede uitgangspositie." De keeper vindt de overwinning dan ook terecht. "We hadden meer kansen om te scoren, dus hebben we verdiend gewonnen."

Doelpuntenmaker Ribéry verwacht volgende week in Madrid nog een lastige wedstrijd tegen de miljoenenformatie van trainer José Mourinho. "Alles is nog mogelijk. We hebben een goede kans en hebben het goed gedaan, maar natuurlijk wacht ons een zware wedstrijd in Madrid." Volgens de Fransman reist Bayern maar met één doel naar de Spaande hoofdstad. "Wij willen winnen in Madrid."


Bayern-spelers tevreden na winst op Real (Foto: Novum)

PVV: eis geld van Albayrak terug

De PVV vindt dat algemeen directeur Nurten Albayrak van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) haar te veel verdiende salaris moet inleveren.

De gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA wil dat minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) dit geld terugeist.

Ook vindt de PVV dat Leers aangifte moet doen wegens fraude. "Als je een dure dienstauto privé gebruikt en dat achteraf probeert te verdoezelen, moet uitgezocht worden of je strafbaar bent", stelde PVV-Tweede Kamerlid Sietse Fritsma woensdag in reactie op het onderzoek van een commissie die de misstanden bij het COA heeft onderzocht.

Jongetje (7) stuit op machinegeweer van militair

Een 7-jarig jongetje uit Den Bosch heeft dinsdag in zijn woonplaats een machinegeweer gevonden. Een militair had het wapen vergeten na een grote oefening van de landmacht en de luchtmacht bij fort Crèvecoeur, zegt een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Het kind nam het wapen mee naar huis, waarna zijn ouders de politie inschakelden. Defensie miste het wapen toen al. "We waren ernaar op zoek toen we een belletje van de politie kregen dat het geweer was gevonden."

Het wapen, dat inmiddels weer terug is bij de militair die het had achtergelaten, was geladen met losse munitie. Defensie is blij dat het terecht is en er geen ongelukken zijn gebeurd.

Bolt wil 9,4 op 100 meter lopen

Atleet Usain Bolt heeft alvast vuurwerk beloofd voor de Olympische Spelen in Londen. De Jamaicaanse wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter wil zijn records van respectievelijk 9,58 en 19,19 seconden fors aanscherpen en zo een levende legende worden.

"Als ik de Spelen domineer, word ik een levende legende. Als levende legende rondlopen, dat klinkt goed", zei Bolt 100 dagen voor het begin van de Spelen tegen de BBC. "De mensen kijken er naar uit om mij 9,4 en 19,00 seconden te zien lopen, iets heel bijzonders. Daarom train ik zo hard mogelijk om zo snel mogelijk te gaan in Londen." De Jamaicaan zal in Londen naast de 100 en 200 meter ook de 4x100 meter estafette lopen en op al deze afstanden zijn titel verdedigen.

Conan en Andy gecast in Halo 4

De nieuwste game in de bekende Halo serie heeft een releasedatum gekregen. Ter ere van dat nieuws is er een tipje van de sluier opgelicht, we weten namelijk al een aantal personages die in de game te zien zullen zijn. De Amerikaanse talkshow host Conan O'brien en zijn sidekick Andy Richter zijn gecast in Halo 4! Ze mogen hun stemmen verlenen aan personages in de nieuwe trilogie van de bekende sci-fi franchise.

De releasedatum kan je op FOK! Games checken, waar je meer gamenieuws kan vinden.

Marechaussee pakt Colombiaanse wietbolletjesslikker

Op Eindhoven Airport zijn dinsdag twee mannen aangehouden voor drugssmokkel. Een van hen, een 38-jarige Colombiaan, bleek bollen met marihuana te hebben geslikt. Zijn medereiziger, een 23-jarige Nederlander, wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugssmokkel.

De twee stonden op het punt op het vliegtuig naar Malta te stappen toen ze door de marechaussee uit de rij werden geplukt voor een controle. De Colombiaan bleek softdrugs op en in zijn lichaam te hebben verstopt. In zijn lichaam zaten zeker tien bolletjes marihuana.

Volgens de marechaussee is het zeer uitzonderlijk dat iemand marihuanabollen slikt. Bij de meeste bolletjesslikkers gaat het om cocaïne, maar er zijn ook wel eens bolletjes met geld, methamfetamine en heroïne aangetroffen.

Jeugdfilm Kauwboy wint prijs in Frankrijk

De Nederlandse jeugdfilm Kauwboy heeft de vakjuryprijs gewonnen op het jeugdfilmfestival Ciné-Jeune van Saint-Quentin. De prijs is tijdens het festival toegekend aan regisseur Boudewijn Koole namens de stad Saint Quentin. Het festival duurde van 11 tot 17 april.

Koole sleepte al diverse internationale filmprijzen in de wacht. Zo won hij op het filmfestival in Berlijn twee filmprijzen voor zijn jeugdfilm.

Kauwboy gaat over de 10-jarige Jojo die een kauw mee naar huis neemt. Hij houdt het vogeltje geheim voor zijn vader, die nogal opvliegerig kan zijn. De film draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.

The Witcher 2: Assassins of Kings is niet voor kinderen

De Witcher 2: Assassins of Kings is geen familiespel, dat het naar de consoles toe komt gaat daar dus ook niks aan veranderen als het aan Managing Director Adam Badowski ligt.

De Witcher 2: Assassins of Kings is geen spel voor de hele familie. Het is juist gericht op de wat volwassenere mensen. Dit vanwege het feit dat er toch wel wat seksueel getinte in de game zit.

"Watching the opposite sex naked is quite pleasant, but real adults don’t get excited over a nipple”, aldus Adam.

Verder geeft hij aan dat de game gewoon simpelweg niet voor iedereen is. In tegenstelling tot andere games zul je hier niet behandeld worden als een kind en moet je ook daadwerkelijk wat doen om de game tot een goed einde te brengen.

“The gaming community is growing, and every demographic has something for themselves. Diversifying and finding your target is important. We’ve chosen ours – adults who want ambitious games. And we will stick to that”, sluit Adam af.

Labyad bevestigt transfer naar Sporting Portugal

PSV-speler Zakaria Labyad speelt volgend seizoen voor Sporting Portugal. "Ik denk dat Sporting voor mij de juiste stap is", zegt de 19-jarige woensdag in De Telegraaf. "Ze werken veel met talenten en ik had er een goed gevoel bij." Bij Sporting wordt hij ploeggenoot van Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars.

Afgelopen weekeinde had technisch manager Marcel Brands van PSV nog een gesprek met de vader, en tevens zaakwaarnemer, van Labyad. De jongeling was zo teleurgesteld over de uitkomst van het onderhoud, dat hij besloot zijn jawoord aan de Portugezen te geven.

Volgens Labyad wilde PSV hem aan een andere Portugese topclub verkopen. Benfica was op het laatste moment bereid een afkoopsom te betalen, reden voor de Eindhovenaren om Labyad liever naar de concurrent van Sporting te zien vertrekken. "PSV wilde mij in januari al verkopen, maar dat heb ik toen zelf stopgezet. Nu PSV mij aan Benfica wilde verkopen heb ik definitief voor Sporting gekozen."

Labyad en PSV liggen al enige tijd met elkaar overhoop. De Eindhovenaren lichtten begin deze maand een optie in zijn contract, waardoor hij tot de zomer van 2014 zou vastliggen. Volgens de speler en zijn belangenbehartiger is de verbintenis echter niet rechtsgeldig. Mogelijk moet een gang naar de FIFA uitkomst bieden.


Labyad bevestigt transfer naar Sporting Portugal (Foto: Novum)

Grootse Tales of Graces f-update

Namco heeft behoorlijk wat nieuw beeldmateriaal vrijgegeven van hun aankomende Tales of Graces f-game die deze zomer in de Europese winkels moet liggen. We krijgen het hoesje te zien, heel veel screenshots en twee verse trailers. Alles kun je uiteraard op FOK!games bekijken.

Als eerst is dit het hoesje waar je naar uit moet kijken als je de winkel inloopt:

box

We hebben voor jullie een viertal screenshots geselecteerd die je hier direct kunt bekijken. De rest is te vinden op de info-pagina van de game.

graces graces

graces graces

Tot slot hebben we nog twee trailers voor jullie. Hou er rekening mee dat de tweede trailer een boss fight is en dit mogelijk als spoiler gezien kan worden. Bekijk die dus niet als je naakt de game in wil gaan.

Vader zingt 24 uur voor het goede doel

Een Britse vader heeft succesvol 24 uur SingStar gespeeld en daarmee heeft hij een record gevestigd. Hij deed dit om geld te verzamelen voor een ziekenhuis. Het zingen heeft zijn vruchten afgeworpen, maar liefst 3000 pond in donaties heeft het opgeleverd.

Julian Hill, 29 uit Norwich, kreeg deze inspiratie nadat zijn dochtertje een hartoperatie heeft gehad in datzelfde ziekenhuis. Hill is op 13 april begonnen met zingen en eindigde precies 24 uur, 21 minuten en 25 seconden later. Op dat moment had hij al 314 SingStar-nummers gezongen. Verder vestigde hij ook een record in het Guinness World Record Book als "langste videogame-marathon terwijl je een karaoke spel speelt speler".

"I really want to thank you for all the support you gave the event, up to and during the day. I was overwhelmed by how the online gaming community got behind this and that's obvious in donations," aldus Julian.

'Jezus manifesteerde zich in Kraay jr.'

Volgens EO-presentator Tijs van den Brink manifesteerde Jezus Christus zich waarschijnlijk in Hans Kraay jr. toen hij jaren geleden samen met Johan Derksen ging rouwen om Derksens overleden vrouw. Dit zei Van den Brink dinsdag in de VARA-talkshow Pauw & Witteman.

"Zou Jezus zich misschien hebben gemanifesteerd in Hans Kraay jr.? Ik denk dat God op zo'n manier werkt. Dat hij door mensen heen andere mensen troost", vertelde de EO-presentator. Hij interviewde voor z'n nieuwe programma Adieu God? 64 mensen die helemaal of deels van het christelijke geloof zijn afgevallen.

'Jezus manifesteerde zich in Kraay jr.'

[NBA] Parker leidt koploper Spurs langs LA Lakers

San Antonio Spurs heeft dinsdag in de NBA eenvoudig Los Angeles Lakers verslagen. De koploper in de Western Conference was in LA met 112-91 te sterk voor de Lakers. Tony Parker was de absolute uitblinker aan de kant van de Spurs. De Fransman kwam tot 29 punten en liefst 13 assists, genoeg voor een double-double. Beide ploegen zijn al verzekerd van een plek in de play-offs.

Carmelo Anthony kwam voor de New York Knick zelfs tot een triple-double. De All-Star kwam in de met 118-110 gewonnen wedstrijd tegen Boston Celtics tot 35 punten, twaalf rebounds en tien assists. De Knicks staan op een zevende plaats in de Eastern Conference, maar zijn nog niet zeker van een plek in de play-pffs.

Overige uitslagen NBA:

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 97-112

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 116-77

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 84-91

[Video] Eigen doelpunt van vijftig meter

Ante Kulusic zal nog slechte herinneringen hebben aan afgelopen weekend. De verdediger van de Turkse ploeg Gençlerbirligi maakte namelijk van maar lieft vijftig meter een eigen doelpunt.

In de wedstrijd tegen Gaziantespor kreeg Kulusic rond de middenlijn de bal teruggespeeld van een teamgenoot. De Kroatische verdediger wilde de bal vervolgens terugspelen naar zijn keeper, maar tot ieders verbazing vloog de bal over de doelman in zijn eigen goal. Het doelpunt betekende de 4-0 voor Gaziantespor, wat overigens de eindstand was.

Hieronder de beelden.


Ante Kulusic schiet doel vanaf 50 meter in eigen doel (Bron: YouTube)

Gençlerbirligi

Mogelijk meer evacuaties Chinese Drieklovendam

Mogelijk moeten nog zo'n honderdduizend Chinezen worden geëvacueerd uit het gebied rondom de Drieklovendam, meldden Chinese staatsmedia. Er is een groot risico op aardverschuivingen bij het reservoir van het grootste waterkrachtproject ter wereld.

Het aantal aardverschuivingen en andere rampen is sinds het water in 2010 tot het maximumniveau steeg met zeventig procent toegenomen, aldus de autoriteiten. De golven die daardoor ontstaan vormen bovendien een risico voor de scheepvaart.

Zeker 1,4 miljoen mensen zijn al elders ondergebracht vanwege de risico's van het project van 23 miljard dollar. Mogelijk worden de komende drie tot vijf jaar nog eens honderdduizend mensen verplaatst om de kans op slachtoffers bij mogelijke rampen te minimaliseren.

Vorig jaar bleek uit een rapport dat het prestigeproject een groot aantal dringende milieuproblemen, geologische problemen en economische malaise heeft veroorzaakt. Veel Chinezen die gedwongen werden te verhuizen hebben moeite in hun dagelijkse behoeften te voorzien, aldus dat rapport.


Mogelijk meer evacuaties Chinese Drieklovendam (Foto: Novum)

Vervroegde verkiezingen Maldiven

De president van de Maldiven Mohammed Waheed Hassan heeft woensdag vervroegde verkiezingen aangekondigd. In plaats van eind 2013 zullen in juli 2013 verkiezingen worden gehouden.

De oppositie had aangedrongen op een vervroegde stembusgang. Hassan nam de macht in februari over nadat zijn voorganger Mohamed Nasheed was afgetreden na weken van protesten. Nasheed stelt dat er sprake was van een coup en dat hij onder bedreiging moest aftreden. Hij riep Hassan op de verkiezingen te vervroegen.


Vervroegde verkiezingen Maldiven (Foto: Novum)

Adjunct-directeur Stadsschouwburg Amsterdam overleden

De adjunct-directeur van de Stadsschouwburg in Amsterdam, Roelf Huizenga, is maandag overleden. Dat heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Hij is 50 jaar geworden.

Naast adjunct-directeur was Huizenga hoofd bedrijfsvoering bij de schouwburg aan het Leidscheplein. Eerder was hij er als projectmanager onder meer verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe zaal die de schouwburg verbindt met poppodium Melkweg.

Voor zijn tijd in Amsterdam was Huizenga werkzaam bij Het Nationale Toneel in Den Haag en Festival a/d Werf in Utrecht.

Ubisoft aangeklaagd om Assassin's Creed

Ubisoft is door schrijver John Beiswenger aangeklaagd omdat ze zijn ideeën gekopieerd zouden hebben. In zijn boek Link beschrijft Beiswenger een apparaat waarmee personen herinneringen van voorouders kunnen herleven. De Animus in Assassin's Creed zou hetzelfde zijn en daarmee inbreuk maken op het auteursrecht.

De grote vraag is nu overigens of Ubisoft daadwerkelijk het auteursrecht heeft geschonden. Een idee mag namelijk wel overgenomen worden in Amerika (onder het kopje 'vrijheid van meningsuiting'), maar het overnemen van het uitdrukken van een idee valt onder het auteursrecht.

Binnenkort zal een rechter bepalen of Ubisoft inbreuk heeft gemaakt op het auteursrecht en wat de eventuele gevolgen hiervan gaan zijn.

ac3

Assassin's Creed III mogelijk in gevaar?

Lampard: "We vrezen Barcelona niet"

Chelsea en FC Barcelona kruisen vanavond de degens op Stamford Bridge. Frank Lampard gelooft in een goede afloop.

De Londenaren moeten tegen de titelhouder zorgen voor een goede uitgangspositie voor de return in Camp Nou. In het eerste duel in de halve finales van de Champions League manoeuvreert Chelsea zich als underdog. Lampard voelt wel iets voor die rol. "Het is verfrissend, wanneer je in jezelf gelooft. En dat doen wij."

Barcelona mag dan de grote favoriet zien, Lampard kent geen angst voor de Catalanen. "Het laatste wat we willen doen is met teveel ontzag deze wedstrijd ingaan. Dat kun je veroorzaken door Barcelona heel de tijd de hemel in te prijzen, maar we moeten gewoon in onszelf geloven. We respecteren de tegenstander, maar gaan onze eigen wedstrijd spelen."

Lampard gelooft er heilig in dat zijn ploeg voor een verrassing kan zorgen. "Onze speelstijl heeft de laatste tijd zijn vruchten afgeworpen", vertelt de middenvelder aan Sky Sports. "We combineren een georganiseerde en gedisciplineerde wedstrijd met erg goed en aanvallend voetbal."

Beloning voor gouden tip moordzaak Twellonaar

Justitie looft een beloning van tienduizend euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op een 52-jarige man uit Twello. Hij werd in november dood aangetroffen op een weggetje tussen Deventer en zijn woonplaats. De man bleek door geweld om het leven te zijn gekomen.

Voor de moord werd eind vorig jaar een 24-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij is later echter weer op vrije voeten gesteld.

Het Openbaar Ministerie in Zutphen hoopt met de beloning mensen die meer weten over het misdrijf over de streep te trekken die informatie met de politie te delen.

'De Zeeuw keert deze zomer terug bij AZ'

Mochten we het Russische Life Sports geloven, dan keert Demy de Zeeuw komende zomer terug bij AZ. De middenvelder staat op dit moment nog onder contract bij Spartak Moskou, maar de voormalig Oranje-international heeft van de Russische ploeg te horen gekregen dat hij mag vertrekken.

Volgens het Russische medium heeft De Zeeuw wel oren naar een terugkeer naar Nederland. Vorige zomer nam Spartak Moskou de middenvelder voor zes miljoen over van Ajax. De Russen hopen nu ongeveer vijf miljoen voor hem te krijgen.

Bij Spartak Moskou heeft De Zeeuw nog een contract tot de zomer van 2014. De 27-voudig international kwam dit seizoen in dertien wedstrijden binnen de lijnen. Daarin wist hij twee doelpunten te maken.

'Vestia-directeur gefêteerd in Londen'

De in opspraak geraakte financieel topman van woningcorporatie Vestia Marcel de V. is door banken waar hij renteverzekeringen van kocht gefêteerd in Londen. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

De V., die veel te hoge commissies zou hebben opgestreken bij de aankoop van financiële producten namens Vestia om het verschil in eigen zak te steken, zou volgens de krant door onder meer Deutsche Bank en ABN Amro zijn ingevlogen naar de Britse hoofdstad. Daar zou hij zich op kosten van de banken in dure restaurants en hotels met prostituees hebben vermaakt.

"Marcel zat samen met enkele medewerkers van Deutsche Bank en zo'n tien callgirls naast ons aan tafel in het exclusieve Japanse restaurant Nobu in Londen. Hij vermaakte zich uitstekend", vertelde een andere klant van Deutsche Bank aan De Telegraaf. De V. werd vorige week gearresteerd op verdenking van fraude.

Vestia kwam eind vorig jaar in de problemen, toen bleek dat de woningcorporatie vanwege de lage rentestand geld moest bijstorten bij de banken waarvan Marcel de V. de renteverzekeringen had gekocht. Andere woningcorporaties moesten ruim een miljard euro aan Vestia lenen om te voorkomen dat de corporatie failliet zou gaan.


'Vestia-directeur gefêteerd in Londen' (Foto: Novum)

'Dominante' Albayrak niet terug naar COA

Nurten Albayrak kan niet terugkeren bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Dat concludeert minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) uit een vernietigend rapport van de commissie-Scheltema, die het werkklimaat onderzocht.

Het functioneren van Albayrak en de directieraad heeft volgens de commissie een 'duidelijk negatief effect' gehad op de sociale veiligheid binnen het COA. "Er was een groot gebrek aan vertrouwen in de leiding van de organisatie en er heerste een cultuur van verdeel en heers."

Brand bij Drents tuinbouwbedrijf

Bij een tuinbouwbedrijf in het Drentse Erica heeft dinsdagnacht een brand gewoed. De brand ontstond in de avond in een werkplaats en sloeg over naar twee kassen en de woning van de eigenaar, meldt de gemeente Emmen, waar Erica onder valt. Er vielen geen gewonden.

De brandweer wist de hond van de eigenaar te redden. Die is voor controle afgevoerd door een dierenambulance. De brandweer wist de woning en de kassen te redden, maar het huis heeft wel brandschade opgelopen.

Het is de derde brand in de omgeving in korte tijd. Vorige week ging de bibliotheek van Erica in vlammen op en eind maart werd een kassencomplex in het nabijgelegen Klazienaveen door een brand getroffen. "Erica krijgt het wel voor de kiezen", concludeert burgemeester Cees Bijl op de gemeentesite. "Het is nog te vroeg om verbanden te leggen."

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Volgens een politiewoordvoerder wijst niets erop dat de brand in Erica is aangestoken.

Deel A44 dicht door kettingbotsing

De A44 in de richting van Amsterdam is woensdagochtend bij Kaagdorp dicht door een kettingbotsing. Bij het ongeluk zijn volgens de ANWB elf voertuigen betrokken. Over gewonden is nog niets bekend.

De weg is dicht tussen Warmond en Kaag-Dorp. Volgens een woordvoerder van de ANWB stond er rond 08.45 uur zo'n zeven kilometer file, maar loopt de lengte snel op. Verkeer uit de richting van Den Haag naar Amsterdam wordt aangeraden om te rijden via de A4.

Wanneer de weg weer wordt vrijgegeven is nog niet bekend.

Kookavontuur Miley Cyrus eindigt in ziekenhuis

Miley Cyrus is maandagavond met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De 19-jarige actrice en zangeres sneed zichzelf tijdens het koken. Met een aantal hechtingen en een spalk keerde Cyrus weer huiswaarts.

Cyrus werd door haar moeder, oma en vriend Liam Hemsworth naar de eerste hulp gebracht. De 19-jarige was in haar keuken een avondmaal aan het bereiden toen ze in haar hand sneed. "Vervelende blender!", reageert de keukenprinses via Twitter op het voorval. "Ik ben gehecht en heb een spalk, dus het gaat weer goed."

De actrice en zangeres is niet blij dat paparazzi haar volgden naar het ziekenhuis. "Zoals je aan mijn gezicht kan zien had ik geen idee dat ze er waren", schrijft Cyrus over de fotografen. "Belachelijk dat ze me naar de eerste hulp zijn gevolgd."

China praat met Syrische minister

De Chinese minister van buitenlandse zaken Yang Jiechi heeft woensdag overleg gevoerd met zijn Syrische collega Walid Moallem. Het is opnieuw een blijk van steun van Beijing aan Damascus.

Yang en Moallem spraken 'uitgebreid' over de meest recente ontwikkelingen in Syrië, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua. China heeft, samen met Rusland, het Syrische regime het afgelopen jaar beschermd tegen sancties van de Verenigde Naties vanwege het neerslaan van de volksopstand in het land.

Desondanks steunde Beijing het vredesplan van Syrië-gezant Kofi Annan. Dat plan is gericht op het beëindigen van het geweld en het starten van gesprekken over de toekomst van Syrië. De VN stellen dat de overeengekomen wapenstilstand standhoudt, ondanks het feit dat regeringstroepen de opstandige stad Homs al dagen belegeren.

China, waar antiregeringsprotesten erg gevoelig liggen, is gewoonlijk gekant tegen inmenging van buitenaf.


China praat met Syrische minister (Foto: Novum)

CD: De La Soul's Plug 1 & Plug 2 present First Serve

"Now let's get right on down to the skit", klonk het in 1989 in de hitsingle Say No Go van het olijke hiphoptrio De La Soul. Het invloedrijke debuutalbum van het drietal gooide destijds hoge ogen en bracht de boodschap van pais en vree met humor en opbeurende tracks. De skit was hierin één van de gereedschappen waarmee de vakmanshanden van De La Soul wel raad wisten. De hoogtijdagen van de band lagen in de late jaren tachtig en begin jaren negentig, maar ze brachten in 2004 nog een studioplaat uit, hun zevende in totaal. Na een lange afwezigheid vonden Kelvin Mercer en David Jude Jolicoeur het nodig om eens een ouderwetse plaat te maken.

Ondernemers geven kabinet onvoldoende

Nederlandse ondernemers vinden dat het kabinet te weinig daadkracht, visie en focus toont omdat het geremd wordt door de gedoogconstructie met de PVV. Dat blijkt uit een onderzoek van Het Financieele Dagblad onder 1700 ondernemers, dat woensdag uitkwam.

De ondernemers geven het kabinet gemiddeld een 5,4. Ruim de helft van de ondervraagde ondernemers vindt dat het kabinet niet de juiste focus voor ondernemers heeft. Hoewel de regering door de vakbonden regelmatig wordt neergezet als ´werkgeverskabinet´, voelt slechts 37 procent van de ondernemers zich vertegenwoordigd door het kabinet.

Het kabinet moet vooral meer banen creëeren en de consumptie stimuleren, vinden de ondervraagden. Het bevorderen van werkgelegenheid en de koopkracht vinden de ondernemers belangrijker dan belastingverlaging, blijkt uit het door TNS Nipo uitgevoerde onderzoek.

Explosie in horecapand Beuningen

In een horecapand in het Gelderse Beuningen heeft dinsdagnacht een explosie plaatsgevonden. Niemand raakte gewond. De bewoners van drie woningen boven de zaak moesten tijdelijk hun huis uit en zijn opgevangen op het politiebureau, zegt een woordvoerder.

De knal in de Schoolstraat rond 02.30 uur was in de wijde omgeving te horen. De meldkamer kreeg talloze meldingen van omwonenden. Volgens de zegsvrouw is de schade aan het pand groot. Ook omliggende panden hebben schade opgelopen, vooral door gesneuvelde ruiten. De explosie leidde niet tot brand.

Het is niet bekend wat er precies is gebeurd. "De Explosieven Opruimingsdienst Defensie en forensisch onderzoekers zijn ter plaatste geweest, maar het is nog niet duidelijk wat de knal heeft veroorzaakt."

Rotterdamse Willemsbrug dicht door botsing schip

De Willemsbrug in Rotterdam is woensdagochtend voor auto's en fietsers afgesloten nadat een schip tegen de brug was gevaren. Bij de aanvaring sloegen zeven containers overboord, zegt een brandweerwoordvoerder.

Aanvankelijk werd alarm geslagen omdat niet bekend was wat er in de containers zat, maar al snel bleken ze leeg te zijn. Het is niet bekend of de brug bij de botsing rond 07.45 uur beschadigd is geraakt. "Hij is nu vooral afgesloten om de afhandeling van het ongeluk gemakkelijker te maken."

De Willemsbrug is een van de bruggen die het noordelijke deel van Rotterdam met het zuidelijke deel verbindt. Omrijden kan via de Erasmusbrug, die een kilometer verderop ligt, of de Maastunnel.

Embryoroom

 Soms is random spam in je mailbox wél goed. Het volgende filmpje kreeg ik gisteravond ineens geshared op Vimeo door iemand die ik niet ken. Uit nieuwsgierigheid toch maar gekeken, en wat bleek? Een filmpje van rare visuals met een donkere ambient sound eroverheen. Gelukkig stond er een link naar een interview van de maker.

Bekijk 'em vanavond nog maar eens op fullscreen met het licht uit. Of als je aan het trippen bent. 

Alarmniveau Mexicaanse vulkaan verhoogd

De Mexicaanse autoriteiten hebben dinsdag het alarmniveau rondom de vulkaan Popocatepetl verhoogd. In de vulkaan ten zuidoosten van Mexico-Stad is een verhoogde activiteit gemeten.

De 5.450 meter hoge vulkaan spuwt rotsblokken, stoom en as. Ook is er een toename van de hoeveelheid lava binnen in de krater geconstateerd. Volgens het Mexicaanse rampenpreventiecentrum bestaat de mogelijkheid dat 'er zich explosies zullen voordoen waardoor stenen en rotsen ver weg belanden'. Daarnaast is er kans op hevige asregens en op modderstromen over de flanken van de vulkaan.

De autoriteiten hebben het gebied afgesloten en mensen opgeroepen op ten minste twaalf kilometer van de krater te blijven. Ook wordt bewoners aangeraden as van daken te verwijderen en hun mond te beschermen om te voorkomen dat as wordt ingeademd.

Het alarmniveau is het hoogste van de gele fase. De volgende fase is rood, waarbij de evacuatie van bewoners zal beginnen. Sinds 1994 is El Popo - zoals de vulkaan wordt genoemd - geregeld uitgebarsten. In 2000 moesten bij de zwaarste uitbarsting van de vulkaan in 1200 jaar duizenden mensen worden geëvacueerd.

Geloof in God neemt wereldwijd langzaam af

In de meeste landen is het geloof in God in de afgelopen 20 jaar langzaam afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Chicago dat woensdag is gepubliceerd.

In totaal werden 30 landen onder de loep genomen, waaronder Nederland. De onderzoekers verzamelden in verscheidene jaren gegevens over het thema, namelijk in 1991, 1998 en in 2008.

Het geloof in God neemt toe naarmate mensen ouder worden. Een onderzoeker vermoedt dat dat komt doordat mensen hun dood dichterbij zien komen. Gemiddeld is 43 procent van de mensen van 68 jaar en ouder er zeker van dat God bestaat.

Bij de mensen van 27 jaar en jonger ligt dat gemiddelde op 23 procent.

Ombudsman wil bureaucratie bij schuldhulp aanpakken

De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer bekijkt of de bureaucratie bij schuldhulpverlening kan worden teruggedrongen. Dat zei hij op Radio 1. Hij wil voorkomen dat mensen met schulden bij iedere instantie steeds opnieuw hun verhaal moeten doen.

Instanties als de belastingdienst, UWV en gemeenten werken volgens hem vaak langs elkaar heen. Dat zou komen doordat ze vooral vanuit de eigen organisatie werken en niet uitgaan van de vraag van de burger. Dat zouden ze volgens hem wel moeten doen.

Het onderzoek moet 1 juli klaar zijn. Dan worden gemeenten verantwoordelijk voor de integrale schuldhulpverlening.

Basisscholen sjoemelen met achterstandsgeld

Basisscholen hebben dit schooljaar vijftig miljoen euro aan overheidsgeld binnengesleept door te sjoemelen met de gegevens van achterstandsleerlingen. Dat concludeert de Onderwijsinspectie uit steekproeven, schrijft Trouw woensdag.

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) kondigt volgens de krant binnenkort in een Kamerbrief aan dat ze de zaak grondig wil uitzoeken. Basisscholen krijgen extra geld voor leerlingen met laag opgeleide ouders. Om dat geld te krijgen, moeten schoolbesturen zelf gegevens verzamelen over het opleidingsniveau van de ouders en die doorgeven aan het ministerie van Onderwijs.

Door te doen alsof ouders lager zijn opgeleid dan ze in werkelijkheid zijn, kan een school dus meer geld van het ministerie vangen. Dat gebeurt soms per ongeluk, maar er zijn ook scholen die al eens op de vingers zijn getikt en toch blijven sjoemelen. Voor het eerst schrijft de inspectie in haar jaarlijkse onderwijsverslag dat scholen bewust onjuiste informatie verstrekken.

Een paar jaar geleden waarschuwde de inspectie al voor fouten in de gegevens, maar het is alleen maar erger geworden. In 2009 werd voor vijftien miljoen euro gesjoemeld, inmiddels is dat bedrag ruimschoots verdrievoudigd.

Kort geding om wietpas

Negentien coffeeshophouders en verschillende belangengroepen staan dinsdag voor de rechter in Den Haag in hun strijd tegen de wietpas. Ze willen voorkomen dat ze hun klanten moeten registreren.

Door nieuwe regelgeving veranderen coffeeshops in besloten clubs met maximaal tweeduizend leden. Mensen kunnen alleen lid worden van een shop in de gemeente waar zij wonen. De pas is onder meer bedoeld om overlast door buitenlanders in de grensstreken te voorkomen. De exploitanten stellen dat de overheid hen dwingt te discrimineren.

De rechtbank in Maastricht oordeelde eerder dat dit is toegestaan, als de openbare orde ernstig dreigt te worden verstoord. De eisers vinden dat dit vonnis niet zonder meer voor heel Nederland geldt. Met name in de grote steden zouden drugstoeristen de openbare orde niet of nauwelijks in gevaar brengen. Ook kleven er privacybezwaren aan de pas.

De wietpas werd 1 januari ingevoerd in de zuidelijke provincies Limburg, Noord Brabant en Zeeland. De controles beginnen per 1 mei. In 2013 volgt de rest van het land. De burgemeesters van Maastricht, Breda, Tilburg en Eindhoven lieten eerder weten dit beleid te gaan handhaven. Onder meer de gemeente Amsterdam heeft aangegeven geen heil te zien in de pas. Coffeeshops in Haarlem weigeren de wietpas in te voeren.

De initiatiefnemers willen dat de rechter voor 1 mei uitspraak doet.

'Huishoudtoets leidt tot schijnverhuizingen'

Het stopzetten van uitkeringen van ouders met thuiswonende werkende kinderen leidt op grote schaal tot schijnverhuizingen. Dat vrezen gemeenten, schrijft de Volkskrant woensdag.

Als de werkende kinderen verhuizen, krijgen ouders in de bijstand soms juist recht op hogere uitkeringen. In Utrecht hebben ouders al aangekondigd dat zij hun kinderen op het adres van een bekende inschrijven, zegt een gemeentewoordvoerder in de krant.

Het Platform Middelgrote Gemeenten waarschuwt voor 'creatief gerommel' met het bevolkingsregister. De gemeenten zitten niet op het extra werk te wachten dat komt kijken bij het opsporen van frauderende ouders, zegt PvdA-wethouder in Zoetermeer Edo Haan namens het stedenplatform in de krant.

Sinds dit jaar is de hoogte van een uitkering afhankelijk van het opgetelde gezinsinkomen op één adres. Zo moet worden het stapelen van uitkeringen op één adres worden voorkomen. Staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom (VVD) verwacht dat de maatregel gevolgen heeft voor het inkomen van achttienduizend gezinnen. Hij wil zo vijftig miljoen euro bezuinigen.

De gemeenten waarschuwen echter dat de overheid juist meer geld kwijt is als werkende kinderen vanwege de nieuwe regels zelfstandig gaan wonen. De ouders krijgen dan recht op hogere uitkeringen en de kinderen kunnen aanspraak maken op huursubsidie.

Amerikaanse ouders klagen Apple aan om microtransacties

Een aantal Amerikaanse ouders hebben een rechtszaak aangespannen tegen Apple. Zij vinden dat het bedrijf oneerlijk gebruik maakt van microtransacties in apps voor kinderen. Deze zouden aankopen kunnen doen zonder toestemming van de ouders.

Veel apps voor kinderen zijn gratis te downloaden, maar bieden in het spel zelf de mogelijkheid om dingen te kopen. Volgens de ouders heeft Apple dit te makkelijk gemaakt voor kinderen, waardoor deze zonder moeite de creditcardrekening van hun ouders kunnen laten oplopen. Het is binnen de App Store mogelijk om eenmalig je creditcardgegevens in te voeren en daarna aankopen automatisch hier vanaf te laten betalen.

Apple heeft een verzoek ingediend om de rechtszaak te laten vervallen, omdat deze aankopen inmiddels zijn bemoeilijkt. Er is nu de mogelijkheid om in-appaankopen uit te schakelen. Een Amerikaanse rechter heeft dit verzoek echter afgewezen en gezegd dat de rechtszaak doorgang kan vinden.

Als voorbeelden voor de genoemde aankopen worden Smurfs Village en Tap Pet Hotel aangedragen in de rechtszaak. Hierbij zijn voorbeelden van ouders die tot wel 1.800 euro moesten betalen voor microtransacties die hun kind heeft gedaan.

Een tweede klacht tegen Apple is dat het volgens de ouders te moeilijk is om over dit soort rekeningen contact op te nemen met het bedrijf. Er zou een serie moeilijke stappen moeten worden genomen om een e-mail te kunnen versturen naar iTunes.

Everquest II krijgt Skyshrine-update

Er is een nieuwe trailer uitgebracht voor het online spel Everquest II. In de video krijgen we een blik op Skyshrine, de nieuwste update voor het spel. Skyshrine is alweer de 63e update voor het spel. De inhoud van de update is afhankelijk van welke uitbreiding je als speler bezit voor Everquest II.

Voor mensen zonder premiumuitbreiding bevat de update de maps Skyshrine Citadel en Withered Lands.

Als je de uitbreiding Destiny of Velious hebt wordt je level cap verhoogd naar 92 en krijg je de mogelijkheid om een Drake mount te bezitten. Je krijgt ook nieuwe tradeskill quests. Ook brengt de update je een nieuwe outdoorzone met honderd quests, nieuwe raidcontent en een nieuwe epic verhaallijn.

Als je de uitbreiding Age of Discovery bezit krijg je een Poet's Palace Dungeon Maker-thema met nieuwe items en kun je nieuwe Dungeon Maker-avonturen spelen. Ook heb je toegang tot nieuwe tradeskills, kun je nieuwe beastlordbeesten temmen en samenwerken met drie nieuwe quested mercenaries.

Barbie krijgt nieuwe realityserie

Barbie's Bruiloft krijgt een vervolg. De nieuwe realityserie rond de zwangere blondine heet Barbie's Baby en draait om haar bevalling en eerste ervaringen als moeder.

"Ik ben hartstikke blij ermee en mijn familie vindt het ook hartstikke leuk om een tweede serie te maken", zei ze dinsdag tegen Jeroen van Inkel op Q-music. RTL5 zendt Barbie's Baby uit vanaf augustus, de maand waarin de realityster is uitgerekend.

Barbie, die eigenlijk Samantha de Jong heet, maakte eind vorig jaar bekend in verwachting te zijn van haar eerste kindje. De afgelopen weken was in Barbie's Bruiloft te zien hoe de blondine en haar Michael zich voorbereidden op hun huwelijksfeest, dat op 1 april plaatsvond.

'Ouderen hoeven niet elke dag te douchen'

Volgens de zorginstellingen Aafje en Laurens uit Rotterdam en omstreken slaat staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten de plank volledig mis met haar plan om ouderen het recht te geven om dagelijks te douchen. De instellingen geven aan dat het onnodig en bovendien onbetaalbaar zou zijn.

Veel ouderen zouden helemaal niet dagelijks willen douchen. Daarnaast beschikken de instellingen over te weinig personeel om elke zorgvrager dagelijks een douche te kunnen garanderen. Bovendien zouden alle ouderen in de instellingen schoon en verzorgd zijn.

Constant van Schelven, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Aafje, vindt het voorstel van de staatssecretaris onzinnig. In een verklaring zegt hij: "De bewindsvrouw was in haar vorige baan verpleeghuisarts. Zij zou toch moeten weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat."

PVV wil referendum over Hedwigepolder

Gedoogpartij PVV wil een referendum in Zeeland over de Hedwigepolder. Dat zei PVV-Tweede Kamerlid Richard de Mos dinsdag in het tv-programma Pauw& Witteman.

De PVV is tegen het laatste plan van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) om de Hedwigepolder deels onder water te zetten. Bleker lijkt geen meerderheid te hebben in de Kamer voor dit plan.

Als een meerderheid van de Zeeuwen tijdens het referendum voor dit laatste plan van Bleker zou stemmen, legt de PVV zich hier volgens De Mos bij neer.

PVV wil referendum over Hedwigepolder
PVV wil referendum over Hedwigepolder (Foto: ANP)

In Algerije ontvoerde Italiaanse vrijgelaten

Een Italiaanse toeriste die in Algerije door een met Al-Qaida verbonden groep werd ontvoerd is na ruim veertien maanden vrijgelaten. Dat heeft de Italiaanse minister van buitenlandse zaken Giulio Terzi dinsdag bekendgemaakt.

De Italiaanse Maria Sandra Mariani werd 2 februari 2011 tijdens een georganiseerde reis in de woestijn in het zuiden van Algerije ontvoerd. De verantwoordelijkheid werd twee weken later namens de groep Al-Qaida in de Islamitische Maghreb opgeëist.

Terzi gaf geen bijzonderheden over de vrijlating. Evenmin zei hij of er losgeld is betaald.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.