'Blanke' show The Bachelor beticht van racisme

De Amerikaanse datingshows The Bachelor en The Bachelorette worden beschuldigd van racisme. In de tienjarige geschiedenis van het programma heeft nog nooit een gekleurde vrijgezel meegedaan. Een groep klagers stapt daarom naar de rechter, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De klagers zijn inwoners van de Amerikaanse stad Nashville, aangevoerd door de Afro-Amerikaanse American Football-spelers Nathaniel Claybrooks en Christopher Johnson. The Bachelor en The Bachelorette draaien om een vrijgezel die op zoek gaat naar de ware liefde.

Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly vroeg vorig jaar aan Mike Fleiss, de uitvoerend producent van The Bachelor en The Bachelorette of er ooit een niet-blanke vrijgezel zou meedoen. "We proberen altijd te casten op etnische diversiteit", antwoordde Fleiss. "Maar om de een of andere reden lukt het maar niet." ABC, de zender die het programma op de buis brengt, wil geen commentaar geven op de zaak.

In 2003 kwam voor het eerst een Nederlandse versie van The Bachelor op de buis. Het jaar erop volgde een tweede reeks en vorig jaar een derde, waarbij de presentatie in handen was van Robert ten Brink.