Olsen blij met overgang Schöne naar Ajax

André

Morten Olsen denkt dat Lasse Schöne er goed aan doet om naar Ajax te vertrekken. De bondscoach van Denemarken voorziet een succesvolle samenwerking met Christian Eriksen.

Schöne tekende woensdag een driejarig contract bij de Amsterdamse club. Olsen denkt dat de overgang naar de regerend landskampioen ook zijn voordelen kan hebben voor het nationale elftal van Denemarken. De bondscoach doelt dan met name op een eventuele samenwerking met Eriksen.

"Ajax domineert bijna alle wedstrijden in Nederland, dus dan kan je makkelijker met twee aanvallende middenvelder spelen", zegt de oefenmeester tegen Voetbal International. "Of ze samen spelen hangt af van het team, maar zeker ook van de tegenstander. Ook kan je bij een nationaal elftal niet zo makkelijk experimenteren, terwijl dat bij een club juist wel kan."

Eriksen en Schöne speelden bij Denemarken nog nooit samen in de basis. Eriksen is vaak wel verzekerd van een plaats bij de eerste elf, terwijl Schöne vaak genoegen moet nemen met een invalbeurt.