Little Britain-acteur in erotische thriller

Matt Lucas heeft een rol te pakken in de erotische thriller Therese. De film is gebaseerd op het boek en toneelstuk Thérèse Raquin van Emile Zola, schrijft het Amerikaanse blad Entertainment Weekly.

In het boek is de titelheldin verzand in een liefdeloos huwelijk met haar ziekelijke en egoïstische neef Camile, met wie ze is getrouwd onder druk van haar tante, Madame Raquin. Als Thérèse een affaire begint met Laurent, een vriend van haar man, raakt alles in een neerwaartse spiraal en besluiten de twee tortelduifjes om Camile om te brengen.

De 38-jarige Lucas speelt een norse politieagent die met zijn vader, een inspecteur, langsgaat bij de familie Raquin. De rol van Thérèse wordt vertolkt door Elizabeth Olsen, die van Camile door Harry Potter-acteur Tom Felton. Laurent wordt gespeeld door Oscar Isaac.

Lucas is vooral bekend van zijn rolletjes in de Britse sketchshow Little Britain. De afgelopen jaren was hij onder meer in de films Alice in Wonderland en Bridesmaids te zien. Later dit jaar start hij met de opnames van The King of Soho, over een Londense stripclub, waarin hij een travestiet speelt.

De opnames van Therese gaan half mei van start.