Michael Douglas heeft komedie op het oog

Borizzz

Michael Douglas gaat weer meer tijd besteden aan zijn acteercarrière. De acteur deed het rustig aan, nadat hij vorig jaar herstelde van keelkanker. Douglas sluit zich hoogstwaarschijnlijk aan bij het ensemble van de komedie Last Vegas onder regie van Jon Turteltaub, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 67-jarige Douglas had vorig jaar een rolletje in Haywire van Steven Soderbergh. De actiefilm draait nu in de Nederlandse bioscopen. Zijn laatste grote filmrol was in 2010 met de film Wall Street: Money Never Sleeps, het vervolg op Wall Street uit 1987.

De komedie Last Vegas gaat over vier gepensioneerde mannen die naar Las Vegas gaan voor het vrijgezellenfeest van een vriend. Douglas speelt een versierder die weigert te erkennen ouder te worden.

De rollen van pensionado's worden mogelijk gespeeld door Dustin Hoffman en Christopher Walken, maar die deals zijn nog niet rond. Het filmproject ligt al drie jaar op de plank, omdat Douglas zich moest terugtrekken vanwege zijn ziekte. De opnames van Last Vegas starten dit najaar.

Naast de rol in de komedie heeft Douglas nog een film van Soderbergh op het programma. Hij gaat de excentrieke pianist Liberace spelen in het drama Behind the Candelabra.


Michael Douglas heeft komedie op het oog (Foto: Novum)