Labyad bevestigt transfer naar Sporting Portugal

PSV-speler Zakaria Labyad speelt volgend seizoen voor Sporting Portugal. "Ik denk dat Sporting voor mij de juiste stap is", zegt de 19-jarige woensdag in De Telegraaf. "Ze werken veel met talenten en ik had er een goed gevoel bij." Bij Sporting wordt hij ploeggenoot van Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars.

Afgelopen weekeinde had technisch manager Marcel Brands van PSV nog een gesprek met de vader, en tevens zaakwaarnemer, van Labyad. De jongeling was zo teleurgesteld over de uitkomst van het onderhoud, dat hij besloot zijn jawoord aan de Portugezen te geven.

Volgens Labyad wilde PSV hem aan een andere Portugese topclub verkopen. Benfica was op het laatste moment bereid een afkoopsom te betalen, reden voor de Eindhovenaren om Labyad liever naar de concurrent van Sporting te zien vertrekken. "PSV wilde mij in januari al verkopen, maar dat heb ik toen zelf stopgezet. Nu PSV mij aan Benfica wilde verkopen heb ik definitief voor Sporting gekozen."

Labyad en PSV liggen al enige tijd met elkaar overhoop. De Eindhovenaren lichtten begin deze maand een optie in zijn contract, waardoor hij tot de zomer van 2014 zou vastliggen. Volgens de speler en zijn belangenbehartiger is de verbintenis echter niet rechtsgeldig. Mogelijk moet een gang naar de FIFA uitkomst bieden.


Labyad bevestigt transfer naar Sporting Portugal (Foto: Novum)