FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 april 2012

Bedreiger van Beatrix dweept met Breivik

Een 31-jarige man uit Vlijmen is dinsdagavond opgepakt nadat hij op internet onder anderen koningin Beatrix en prins Willem-Alexander met de dood had bedreigd. Hij liet weten geïnspireerd te zijn door de Noorse terrorist Anders Breivik en schutters die op Amerikaanse scholen en universiteiten bloedbaden aanrichtten. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om 'zeer serieuze bedreigingen'.

De man werd om 21.00 uur opgepakt. Drie uur eerder kwam er bij het gemeenschappelijke meldcentrum van de politie Brabant-Noord een melding binnen dat iemand op een social mediasite bedreigingen uitte tegen leden van het koningshuis, de regering en enkele ambtenaren. Volgens een woordvoerder van de politie ging het niet om 'zomaar een enkele tweet', maar om een 'half A4-tje met zware bedreigingen'. Op welke site hij zijn bedreigingen zette is niet bekendgemaakt.

De politie kwam direct in actie en hield de man in zijn woning aan. In zijn eerste verklaring gaf de man aan een conflict met een instantie te hebben. Mogelijk dat de publiciteit rond het proces van Breivik de man ertoe bewoog om zijn bedreigingen te uiten. "We wilden dan ook ieder risico uitsluiten", aldus de zegsman van de politie. De verdachte zit vast.

Reading promoveert naar de Premier League

Reading is na een 1-0 overwinning op Nottingham Forest gepromoveerd naar de Premier League. Het doelpunt werd in de 81ste minuut gemaakt door Mikele Leigertwood. The Royals werden vanavond geholpen omdat West Ham United uit bij Bristol City niet verder kwam een 1-1 gelijkspel. Met nog twee speelronden te gaan is het verschil nu acht punten in het voordeel van Reading. De nummers een en twee promoveren rechtstreeks naar de Premier League.

Reading degradeerde vier seizoenen geleden op doelsaldo naar de Championship. De ploeg van onder leiding van manager Brian McDermott is met twee duels te gaan verzekerd van een rechtstreekse promotieplek. Southampton gaat waarschijnlijk met de tweede promotieplek aan de haal. Mede door een treffer van Jos Hooiveld wonnen The Saints met 1-3 van Peterborough United. Southampton heeft nog één punt nodig om zich van de tweede plaats te verzekeren. Reading is nog niet verzekerd van de titel het gat met Southampton is drie punten in het voordeel van de ploeg uit Londen, maar Southampton heeft een beter doelsaldo. 

De nummers drie tot en met zes van de Championship spelen play-offs om de derde promotieplek. West Ham United is zeker van de play-offs. Birmingham City, Blackpool & Cardiff City zijn komende zaterdag bij winst ook verzekerd van een play-off plek. Andere ploegen die nog kans maken op een play-off plek Middelsborough en Hull City. 

F1-test op Silverstone stap dichterbij

De kans is groot dat er dit jaar na de Grand Prix van Groot-Brittannië in juli een test voor jonge coureurs op Silverstone georganiseerd zal gaan worden. De teams zijn afgelopen weekend in China een stap dichterbij een akkoord hierover gekomen.

De test was oorspronkelijk bedoeld voor Abu Dhabi in november, maar omdat er in de slotfase van het jaar veel races op het programma staan wilden een aantal teams een verplaatsing van de test om zo de personeelsleden meer rust te gunnen. Daarom is de optie van Silverstone op tafel gekomen.

Volgens Autosport is er nu een compromis in de maak waarbij de teams de mogelijkheid hebben om te kiezen voor of de test op Silverstone of de test in Abu Dhabi. De teams kunnen vanwege weersomstandigheden op het laatste moment nog besluiten om niet te gaan rijden op Silverstone. Het al of niet verlaten van de pitbox is hierbij van doorslaggevend belang. De renstallen onderhandelen nog over wat er moet gebeuren met de banden, want het is niet de bedoeling dat de teams die aan het eind van het jaar rijden voordeel krijgen door het testen van nieuwe Pirelli's.

Marvel en Rockstar brengen Max Payne 3 comic uit

Dat Max Payne 3 een belangrijke titel is voor Rockstar mag duidelijk zijn. Om het spel verder te promoten brengt Rockstar samen met Marvel de komende weken een driedelige comic uit rond het spel.

De comic is geschreven door Dan Houser en Sam Lake van Remedy, de cover art zijn van de hand van Greg Horn en de tekening worden verzorgd door Fernando Blanco. Het verhaal richt zich op het moeilijke verleden van Max en laat gebeurtenissen zien die zich voortdeden tijdens Max Payne en Max Payne 2. Verder krijgen we een kijkje in Max' jongere jaren.

De serie komt uit als een digitale graphic novel en in een gelimiteerde print editie. Het eerste deel, met de naam "After the Fall" zal gratis te downloaden zijn op de officiële Max Payne-site en op Rockstars Newwire. De game zelf komt op 18 mei uit op de PS3 en Xbox 360, pc-gamers moeten wachten tot 1 juni.

Max Payne3

Ruzie binnen Limburgse PVV over Gül

Binnen de PVV in Limburg bestaat onenigheid over de ontvangst van de Turkse president Abdullah Gül. De twee PVV-gedeputeerden hebben besloten dat zij donderdag toch aanwezig zijn bij de lunch met koningin Beatrix en de Turkse president. Fractievoorzitter Laurence Stassen vindt dit 'onbegrijpelijk'.

"Na alles wat de heer Gül heeft gezegd over de PVV en Geert Wilders, is de aanwezigheid van onze gedeputeerden onbegrijpelijk", zegt Stassen. "Na zulke uitspraken over onze partij is deelname aan een gezamenlijke lunch wat de PVV-fractie betreft uitgesloten." De twee gedeputeerden trekken zich hier niets van aan.

Geert Wilders haalde de afgelopen dagen fel uit naar Gül. Op Twitter maakte de PVV-leider hem uit voor christenpester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist. Eerder noemde Gül Wilders 'een islamofoob die een een extreem geluid verkondigt dat radicalen voedt'.

De Turkse president legt vanaf dinsdag een driedaags staatsbezoek af aan Nederland in het kader van vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

Mishandelde Hagenaar overleden

Een 34-jarige man die zondagochtend bewusteloos werd geslagen in Den Haag is dinsdagavond aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie. De man werd zondagochtend om 04.20 uur met zijn hoofd in een plas bloed gevonden in een portiek op de Zuidwal.

Het is onduidelijk wat zich heeft afgespeeld in het portiek. Getuigen hebben lawaai gehoord en een persoon zien wegrennen in de richting van de Hobbemastraat. De politie is een onderzoek gestart.

Kim Kardashian wil burgemeester worden

Kim Kardashian gaat voor het burgemeesterschap van Glendale. De 31-jarige socialite wil over vijf jaar de baas zijn in de stad in Californië, heeft ze onthuld in de realityshow van haar zus Khloé Kardashian.

"Ik heb besloten dat ik me verkiesbaar ga stellen als burgemeester van Glendale", zei ze tegen haar zus. "Maar pas over vijf jaar." Kim is al op zoek naar een huis in Glendale, aangezien mensen die zich verkiesbaar willen stellen een verblijf in de stad moeten hebben.

Kims keuze voor Glendale is niet vreemd. Een kwart van de inwoners van de stad heeft een Armeense achtergrond, net als de realityster.

[CL] Uitslag Bayern München - Real Madrid

Bayern München heeft in de eerste halve finale van de Champions League goede zaken gedaan door in eigen huis verdiend met 2-1 te winnen van Real Madrid. De Madrilenen vergaten vaak te voetballen en hoewel Bayern ook niet de sterren van de hemel speelde liet het toch wat meer de wil zien om te winnen, wat uiteindelijk in hun voordeel werkte.

De wedstrijd begon gemoedelijk. Beide ploegen tikten wat rond op het middenveld, maar moesten bij een enkele poging de bal naar voren te krijgen deze meteen weer inleveren. In de zevende minuut gaf Özil een goede pass, die Benzema ruimte gaf om te schieten - wat hij ook zeer verdienstelijk deed, maar Neuer kon de bal achter het doel werken. Daarna begon Madrid wat aanvallender te spelen, maar tot echte kansen kwam het niet. Een paar minuten later was het echter raak voor Bayern. Een hoog genomen corner in de zeventiende minuut belandde via de borst van Kroos rechtstreeks voor de voeten van Ríbery, die de bal direct en hard binnenschoot.

De wedstrijd werd vervolgens losser. Ronaldo schoot vanuit een vrije trap maar net over en Bayern kwam van tijd tot tijd gevaarlijk in de buurt van het doel van de Madrilenen. Een schot van Schweinsteiger ging weliswaar hopeloos naast, maar Bayern bleef na de goal de dominante ploeg. Ook Arjen Robben speelde gretig, maar dat leverde behalve een gele kaart niet heel veel op. Madrid kwam er niet meer echt aan te pas en zonder al te veel wapenfeiten gingen de ploegen de rust in.

Veelbelovend begon de tweede helft niet en Madrid leek ook geen aanstalten te maken om hard achter de gelijkmaker aan te gaan. Desondanks viel die toch - uit een counter kwam Ronaldo alleen voor Neuer uit. De Portugees wilde de bal laconiek binnen tikken, maar dat was te simpel voor de Duitse doelman. Hij sloeg de bal naar Özil die op de rand van de zestien stond en direct Benzema weer richting doel stuurde. Die gaf op zijn beurt een hoge pass voor het doel langs. Achter de tweede paal stond Ronaldo nog steeds, die de bal in één keer tegen Özils voet aanschoot. De Duitser kon vervolgens eenvoudigweg scoren

Na de gelijkmaker gebeurde er een tijdje niet veel. Schweinsteiger werd nog gewisseld voor Müller, waarbij de middenvelder zichtbaar geïrriteerd het veld verliet. Bayern kreeg ondertussen weer wat overwicht, wat leidde tot twee kansen voor Gomez in twee minuten tijd, die de spits allebei om zeep hielp.

Pas in de 87e minuut liepen de gemoederen weer wat hoger op. Een goede aanval van Bayern eindigde vlakbij het doelgebied van Casillas in de voeten van Gomez, die goed wegdraaide en alle kans zou hebben gehad om te scoren, ware het niet dat Sergio Ramos - die inmiddels al geel had - hard ingreep. Heel München schreeuwde om een penalty, maar Webb wuifde het weg. Twee minuten later scoorde Bayern alsnog via Gomez. Lahm maakte een mooie actie langs de zijlijn richting de achterlijn en gaf een uitstekende pass richting Gomez, die achterlangs binnen kon tikken.

Met deze 2-1 voor Bayern in de 90e minuut leek de wedstrijd gespeeld, maar niet voordat de Madrilenen nog even hun frustratie botvierden op de spelers van München. Vooral Marcelo vergreep zich nogal hard aan Müller, maar Webb, die toch al niet heel goed floot, gaf slechts geel.

Al met al kan Madrid zijn borst natmaken; aanstaande zaterdag wacht aartsrivaal FC Barcelona en volgende week moet het dus een nederlaag goed maken tegen de Duitsers.

Bayern München

2 - 1

Real Madrid

Doelpunt 17' Ríbery
Doelpunt 90' Gomez
   53' Özil Doelpunt
 
Geel Gele kaart: Badstuber, Robben (Bayern München), Coentrão, Xabi Alonso, Di Maria, Sergio Ramos, Higuaín, Marcelo (Real Madrid)
 
Stadion: Allianz Arena, München
Toeschouwers: 66.000
Arbiter: Howard Webb
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Lahm
Boateng
Badstuber
Robben
Schweinsteiger (Müller/61)
Ribéry
Luiz Gustavo
Kroos
Alaba
Gómez
  Casillas
Sergio Ramos
Pepe
Arbeloa
Fábio Coentrão
Xabi Alonso
Özil (Marcelo/69)
Khedira
Di Maria (Granera/79)
Cristiano Ronaldo
Benzema (Higuaín/84)

Race New Jersey mogelijk jaar later

De Grand Prix van New Jersey zal mogelijk niet in 2013, maar in 2014 voor het eerst gehouden gaan worden, zo heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone bekendgemaakt. Dit jaar zal er in ieder geval wel in de Verenigde Staten gereden gaan worden. In Austin staat namelijk een race op het gloednieuwe Circuit of the Americas gepland.

Hiermee krijgt het land voor het eerst sinds 2007 (Indianapolis) weer een race. In oktober vorig jaar werd bekend dat er een tweede wedstrijd in New Jersey bij zou komen. Dit omdat Formule 1-baas Bernie Ecclestone graag met de skyline van New York op de achtergrond de sport wil promoten. De Brit weet niet of het lukt om de baan op tijd gereed te krijgen. "Misschien dat we er in 2013 gaan racen, maar misschien wordt het ook wel 2014," zei hij tegen de BBC.

Nieuwe verkeersborden voor woonerf

Woonerven krijgen een verkeersbord waarop de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur staat aangegeven. Dat laat minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) de Kamer dinsdag weten.

Het nieuwe bord, het welbekende ronde bord met rode rand, kan vanaf 1 juli worden geplaatst. Nu staan bij woonerven nog zogenoemde woonerfborden. Automobilisten zijn volgens de minister onvoldoende op de hoogte dat dit betekent dat er niet harder dan 15 kilometer per uur mag worden gereden. Deze maximumsnelheid op woonerven bestaat overigens al sinds 1990.

Verkeersbord A0115
Het verkeersbord in kwestie (foto: Verkeersborden.com)

Oscarwinnares Octavia Spencer in moorddrama

Octavia Spencer gaat met Michael B. Jordan in het drama Fruitvale spelen. De film gaat over de omstreden moord op de jonge zwarte Oscar Grant op nieuwjaarsdag 2009. Hij werd na zijn arrestatie doodgeschoten door de politie.

Spencer, die dit jaar een Oscar won voor haar bijrol in The Help, speelt Grants harde moeder. Jordan, bekend van zijn rol in Chronicle, onderhandelt voor de rol van Oscar Grant. Acteur Forest Whitaker produceert het drama.

De titel van het filmproject verwijst naar de plaats waar Grant zijn dood vond. De 22-jarige jongen reisde met de trein naar zijn woonplaats. Hij werd op het station met anderen gearresteerd omdat er een gevecht aan de gang was. De agent die hem in zijn rug schoot werd veroordeeld tot twee jaar cel. Het filmdrama gaat over de laatste dag uit zijn leven.

De 39-jarige Spencer heeft een divers filmschema in het verschiet. De actrice gaat spelen in het regiedebuut van Juno-scenariste Diablo Cody met Russell Brand. Daarin is ze te zien als hippe zangeres. Daarna werkt ze aan de sciencefictionfilm Snowpiercer om vervolgens door te gaan naar Smashed, waarin ze een ex-alcoholverslaafde speelt.


Oscarwinnares Octavia Spencer in moorddrama (Foto: Novum)

Julianne Moore wil moederrol in remake Carrie

Julianne Moore is in onderhandeling voor de rol van Carries moeder in de remake van de horrorfilm Carrie. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Bloody Disgusting. Het origineel uit 1976 gaat over een klein en onderdanig meisje dat ernstig is misbruikt door haar moeder Margaret en op een avond terugslaat met haar telekinetische gave.

De 51-jarige Moore is bekend van uiteenlopende films als Boogie Nights, The Big Lebowski, Magnolia en Hannibal. Vorig jaar was ze te zien als lesbische moeder in The Kids Are All Right, die werd genomineerd voor een Oscar voor beste film. Moore was in 1998 ook al te zien in een remake van een klassieke horrorfilm, Psycho uit 1960.

In de remake van Carrie is Chloë Moretz te zien in de titelrol. De 15-jarige actrice is vooral bekend van Kick-Ass en Hugo en is binnenkort naast Johnny Depp te zien in de horrorkomedie Dark Shadows.

Carrie moet in maart 2013 in de bioscoop verschijnen.


Julianne Moore wil moederrol in remake Carrie (Foto: Novum)

Patatje Oorlog valt ook in India in de smaak

De Nederlandse familiefilm Patatje Oorlog heeft afgelopen weekend de prijs voor Best Children's Feature Film Award gewonnen op het International Children's Film Festival in Lucknow, India. Dat laat producent Lemming Film dinsdag weten.

Patatje Oorlog ging in februari tijdens de Berlinale internationaal in première en won op het Buff Festival in het Zweedse Malmö al de prijs voor beste Europese film. Komend weekend wordt de film in China vertoond tijdens het internationale filmfestival van Beijing en eind deze maand doet Patatje Oorlog mee in de hoofdcompetitie van het Kristiansand International Children's Festival in Noorwegen. De film ging in Nederland in oktober in première.

Patatje Oorlog gaat over de 9-jarige Kiek die zich zorgen maakt over haar vader, een rol van Johnny de Mol, die als arts naar een Afrikaans oorlogsgebied wordt gezonden.


Patatje Oorlog valt ook in India in de smaak (Foto: Novum)

Halle Berry had derde huwelijk niet verwacht

Halle Berry had niet verwacht ooit nog een keer in het huwelijksbootje te stappen. De 45-jarige actrice had na twee mislukte huwelijken gezworen nooit meer te trouwen, maar is nu toch verloofd met de 46-jarige filmacteur Oliver Martinez.

"Ik heb gezworen nooit meer te trouwen, maar zeg nooit nooit", zei Halle in het Amerikaanse televisieprogramma Extra. De verloving van Berry en Martinez werd in januari wereldkundig gemaakt. De twee acteurs ontmoetten elkaar in 2010 tijdens het schieten van de film Dark Tide en werden al snel een koppel.

Berry was eerder getrouwd met honkbalspeler David Justice en zanger Eric Benét. De Oscarwinnende actrice heeft een 4-jarige dochter uit een eerdere relatie met het Frans-Canadese model Gabriel Aubry.

Avengers-grondlegger Nick Fury krijgt eigen film

Het fictieve personage Nick Fury, de grondlegger van het superheldencollectief The Avengers, krijgt zijn eigen film. Filmproducent Marvel is bezig met een film met de voorlopige titel Nick Fury, valt te lezen op de site van het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. Fury wordt gespeeld door Samuel L. Jackson en was te zien in vijf films over de Avengers-superhelden.

"Het lijkt me wel tof", zegt de acteur. "Nick Fury heeft zelf geen bovennatuurlijke krachten, dus het moet iets cools zijn, waarschijnlijk undercover."

S.H.I.E.L.D. is een organisatie die de wereld beschermt tegen bovenmenselijke vijanden. Grondlegger Nick Fury struint sinds jaar en dag de wereld af naar potentiële rekruten, en loopt daarbij meerdere superhelden tegen het lijf die hij bijeenbrengt onder de naam The Avengers.

Fury was al te zien in kleine scènes aan het eind van Iron Man 1 en 2, Thor en Captain America: The First Avenger. Hij is prominenter in beeld in The Avengers, dat volgende week woensdag in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

"In de film zou ik waarschijnlijk bijgestaan worden door Black Widow", zegt Jackson over het personage van Scarlett Johansson. "Zij heeft net als ik geen bijzondere gave. We hebben een beetje dezelfde achtergrond. Je weet wel, spionnen en pistolen en messen."

Nick Fury heeft overigens al eens zijn eigen film gehad. In 1998 verscheen Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. met David Hasselhoff in de titelrol. Wanneer Nick Fury in productie moet gaan, is nog onbekend.


Avengers-grondlegger Nick Fury krijgt eigen film (Foto: Novum)

Jennifer Connelly speelt weer vrouw Russell Crowe

Jennifer Connelly gaat Naarneh, de vrouw van Noach, spelen in de film Noah. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Tracking Board. Russell Crowe tekende al voor de rol van de titelheld die met zijn ark mensen en dieren redt van de zondvloed. Connelly en Crowe speelden in 2001 al man en vrouw in het drama A Beautiful Mind.

Noah staat onder regie van Darren Aronofsky, met wie Connelly in 2000 al Requiem for a Dream maakte. Die rol van de door drugs benevelde Marion Silver betekende haar grote doorbraak.

Aronofsky heeft al laten vallen dat hij het Bijbelverhaal wil vertellen, maar met een scherper randje. Zo legt hij de nadruk op Noach's voorliefde voor alcohol, iets dat in vele vertellingen niet wordt belicht.

De 41-jarige Connelly is volgend jaar te zien in Writers, een komisch drama over een schrijversfamilie. Hierin speelt zij de ex-vrouw van Greg Kinnear, die nog altijd door haar geobsedeerd blijkt.

Noah staat gepand voor 2014.


Jennifer Connelly speelt weer vrouw Russell Crowe (Foto: Novum)

Headhunters

Het leven van Roger Brown loopt over rozen. Een prachtig huis, een goede baan en een mooie vrouw. Hij heeft één manco. Om zijn levensstijl te bekostigen steelt hij kunst. Wanneer hij in contact komt met Clas Greve, een voormalige topman in het leger én kunstverzamelaar, verandert deze ontmoeting voorgoed het leven van beide heren.

Battleship

Gebaseerd op het bekende spel 'Zeeslag', verschijnt nu in samenwerking met speelgoedfabrikant Hasbro de eerste verfilming van een bordspel naar het witte doek: Battleship. Als de Amerikaanse marine een oefening houdt voor de kust van Hawaï, bemerken ze opeens vreemde schepen in zee. Nadat ze erachter zijn gekomen dat de schepen geen aardse oorsprong hebben begint het kat en muisspel. Niet alleen om de Stille Oceaan, maar om de gehele aarde.

Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel

Wat is de overeenkomst tussen Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Brian De Palma, James Cameron, Joe Dante, John Landis en Ron Howard? Ze begonnen allemaal hun loopbaan bij de ongekroonde koning van de B-film Roger Corman. Over het leven van de eigenwijze regisseur en producer, van wie sinds de jaren vijftig gemiddeld negen films per jaar verschenen, is een prachtige documentaire verschenen met de titel Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel.

James Cameron stuurt Arnold Schwarzenegger bij

Regisseur James Cameron stuurt de acteercarrière van Arnold Schwarzenegger af en toe bij. "Ik had het met hem over een nieuwe Terminator-film en heb hem stilletjes advies gegeven", vertelt de Avatar-regisseur en bedenker van de Terminator aan de Amerikaanse muziekzender MTV.

De eerste twee Terminator-films, uit 1984 en 1991, werden geregisseerd door James Cameron en waren voor beide heren een enorm succes. Schwarzenegger en Cameron werkten ook samen aan de actiekomedie True Lies.

De 57-jarige Cameron sprak de 'Oostenrijkse Eik' een tijdje geleden over zijn terugkeer naar het witte doek. "Ik heb hem zo veel mogelijk gestimuleerd", vertelt Cameron over zijn tips over de vijfde Terminator-film. Cameron vond dat de film meer over Schwarzeneggers personage, het Terminator-model T800, zou moeten gaan. "Ik zei Arnold dat hij het niet moet doen tot het verhaal toegespitst is op zijn personage, anders moet hij het niet doen."

In de vierde film, Terminator Salvation uit 2009, was Schwarzeneggers personage gereduceerd tot een kleine bijrol. Die film ging immers over de geschiedenis van de Terminator, waar de T800 nog een prototype is. Aan het eind komt het Terminator-model nog even voorbij, maar het wordt gespeeld door de Oostenrijkse bodybuilder Roland Kickinger, die zo'n twintig jaar jonger is dan Schwarzenegger. Het gezicht van Schwarzenegger is er daarna digitaal, verjongd en wel, overheen gemonteerd.

Velen zijn van mening dat de voormalig gouverneur met zijn 64 jaar inmiddels simpelweg te oud is om nog een geloofwaardige Terminator neer te zetten. Maar Cameron, al decennialang voorvechter van de allernieuwste digitale filmtechnieken, zou hier iets op kunnen vinden.

Cameron ziet nog wel toekomst in het personage. "Ik denk dat er geweldige verhalen te bedenken zijn over de T800." Of de vijfde film over de Terminator er komt, is nog niet duidelijk.


James Cameron stuurt Arnold Schwarzenegger bij (Foto: Novum)

Beatrix: Turkije is voor velen een voorbeeld

Koningin Beatrix roemde dinsdagavond "het grootse verleden" en de belangrijke rol die Turkije momenteel speelt in de regio en de wereld. "Uw land is een stabiele factor in een roerig gebied waarin alom bestaande machten en verhoudingen worden aangevochten", zei de vorstin tegen president Abdullah Gül van Turkije. "Voor velen is uw land een inspiratie en een voorbeeld."

Beatrix hield haar toespraak tijdens het staatsbanket dat zij in het Koninklijk Paleis in Amsterdam aanbood aan Gül. De Turkse president is dinsdagochtend begonnen aan zijn 3-daagse staatsbezoek aan Nederland.

Beatrix: Turkije is voor velen een voorbeeld
Beatrix: Turkije is voor velen een voorbeeld (Foto: ANP)

Pang overleeft matchpoints op EK badminton

Eric Pang heeft zich dinsdag in Karlskrona geplaatst voor de tweede ronde van het EK badminton. De 30-jarige Groninger overleefde tegen de Fransman Brice Leverdez twee matchpoints en won uiteindelijk in drie games: 13-21, 21-19, 23-21. In de volgende ronde treft Pang de als zevende geplaatste Deen Viktor Axelsen.

Patty Stolzenbach redde het niet. Ze verloor in drie games van Karina Jørgensen uit Denemarken: 12-21, 21-8, 9-21. Judith Meulendijks en Dicky Palyama drongen zonder te spelen door tot de volgende ronde. Hun tegenstanders Sabine Devooght en Przemyslaw Wacha (8) trokken zich terug vanwege blessures. In de tweede ronde wacht voor Meulendijks een zware opgave. Ze treft de nummer een van de plaatsingslijst Tine Baun uit Denemarken. Palyama speelt tegen de Rus Vladimir Ivanov.

Pc-versie Binary Domain krijgt releasedatum

Eerder heeft SEGA al aangekondigd dat hun spel Binary Domain ook zal uitkomen op pc. Dit besluit heeft de uitgever genomen op basis van de vele verzoeken van fans van het spel. Nu heeft SEGA de definitieve releasedatum bekendgemaakt voor de pc-versie. Na de consolerelease op 24 februari zal Binary Domain vanaf 27 april uitkomen op pc.

Het spel zal zowel via retail te koop zijn als via de digitale distributiekanalen. Voor beide versies zullen verschillende speciale pre-orderpakketten uitkomen. Zo zal onder andere het Dan Marshall Pack verschijnen met extra bionische upgrades en wapens en het Multiplayer Pack met ondermeer de Ninja als speelbare klasse.

Voor de mensen die meer over Binary Domain willen weten is hier de review te lezen.

Tekken Tag Tournament 2 heeft geen betaalde DLC op disk

De retail-schijf van Tekken Tag Tournament 2 zal geen betaalde DLC bevatten. Dat heeft spelontwerper Katsuhiro Harada verklaard in een interview met Eurogamer. Dat wil niet zeggen dat er in de toekomst geen betaalde content kan komen, maar in dat geval zal het gaan om cosmetische zaken.

Hiermee reageerde Harada op de controverse rondom Street Fighter X Tekken, waar een aantal karakters al op de schijf stonden, maar alleen beschikbaar zouden worden indien ze gekocht werden, als DLC. Harada speculeerde wel over het hoe en waarom van de beslissing die Capcom met de Street Fighter-game genomen heeft. Harada denkt dat het te maken kan hebben met het feit dat indien een speler het karakter wel gekocht heeft, maar de andere niet, de data verstuurd bij een multiplayermatch veel te groot zou worden en een te zware belasting zou zijn op het netwerk.

Hoewel Tekken Tag Tournament 2 dus geen content heeft staan op de schijf waar je later extra voor betaalt, zijn niet alle personages meteen speelbaar. Sommige moeten vrijgespeeld worden in de game. Verder krijgen degenen die de game gepre-orderd hebben eerder toegang tot bepaalde personages. Maar dit is dus alleen tijdelijk.

Tekken Tag Tournament 2 komt in september uit voor Xbox 360 en PlayStation 3.

tekken tag tournament 2

VVV-Venlo wederom in categorie II KNVB

VVV-Venlo is door de KNVB ingedeeld in de tweede categorie. Clubs die daarin zitten hebben de financiën redelijk tot goed op orde.

De clubleiding is blij met deze indeling. Bij de vorige indeling werden de Venlonaren eveneens in die categorie ingedeeld. De situatie is zelfs beter geworden. Op de clubsite meldt de clubleiding dat bij deze controle meer punten werden verzameld dan de vorige keer.

"VVV heeft dus een stevige positie in de tweede categorie", melden de Noord-Limburgers op de clubsite. Sportief gezien gaat het de club nog niet voor de wind. VVV staat op de zestiende plaats in de Eredivisie en moet waarschijnlijk play-offs spelen om degradatie naar de Jupiler League te voorkomen.

'Real-spelers bestolen voor CL-duel Bayern'

Real Madrid is dinsdagavond vlak voor het begin van het Champions Leagueduel met Bayern München voor een onaangename verrassing komen te staan.

Uit de kleedkamer van de Madrilenen werden zes paar schoenen ontvreemd, meldt de Spaanse krant Marca. Drie paar waren eigendom van Christiano Ronaldo, de andere schoenen behoorden tot Karim Benzema en Mesut Özil. Ook diverse T-shirts werden meegenomen.

Real heeft een officiële klacht ingediend bij de Europese voetbalbond UEFA. De kans is groot dat de dader opgespoord wordt. In de kleedkamers van de Allianz Arena, de thuishaven van de Rekordmeister, zijn volgens Marca camera's aanwezig.

Axel komt naar Twisted Metal, Sweet Tooth naar StarHawk

Ontwikkelaar Eat, Sleep, Play heeft aangekondigd dat het personage Axel voor alle Twisted Metal-spelers beschikbaar komt. Het personage, dat in de hele Twisted Metal-serie voorkomt, is onderdeel van een gratis updatepatch die op 18 april uitkomt.

Eerder was Axel beschikbaar als pre-orderbonus voor de reboot van Twisted Metal. Hij maakt in het spel gebruik van zijn Crowd Control-aanval and de War Wheel alternate special attack.

Daarnaast heeft de ontwikkelaar via een trailer bekendgemaakt dat Sweet Tooth uit de Twisted Metal-serie zijn opwachting zal gaan maken in Starhawk. Er zal een Sweet Tooth Outcast Skin in het spel gaan komen. Starhawk komt 8 mei uit op PlayStation 3.

Rechter fluit BREIN terug

De voorzieningenrechter heeft de extra eisen die stichting BREIN stelde aan de Piratenpartij van tafel geveegd. BREIN heeft het voorzien op The Pirate Bay, en probeert op elke mogelijke manier de toegang tot de torrentsite te blokkeren. Eerder moesten XS4all en Ziggo de doorgite van de torrentsite blokkeren. Het laatste wapen was een ex parte verbod, dat door BREIN misbruikt werd om extra eisen te stellen die geen draagkracht hebben.

Tijdens een eerste, telefonische, behandeling van de zaak besloot de rechter dat BREIN onrechtmatig heeft gehandeld. De beslissing die de rechter tijdens dit eerste verhoor heeft genomen, zal vervallen op 24 april, de dag dat de zaak inhoudelijk voor de rechters zal worden uitgevochten.

Het enige wat de Piratenpartij op dit moment volgens de uitspraak hoeft te doen, is zich te houden aan het bevel de reverse proxydienst offline te halen. De generieke proxy mag gewoon online blijven volgens de uitspraak. Dit, bij voorraad uitvoerbare, vonnis geldt in ieder geval tot 24 april, de dag waarop het kort geding zal plaatsvinden. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de generieke proxy in ere te herstellen, en ook de protestpagina zal weer online gezet worden, samen met nieuwe informatie. 

Dirk Poot van de Piratenpartij verklaart: "Het laat zien dat een ex parte van BREIN niet een magisch papiertje is waarmee plotseling alles mogelijk wordt. Ook BREIN staat niet boven de wet. Zo mogelijk nog belangrijker is dat we laten zien dat een ex parte niet noodzakelijk tot aan het opheffingskortgeding onaangevochten moet blijven."

De gehele beschikking is hier te lezen: 
http://ie-forum.nl/?//Piratenpartij+mag+uitgaan+van+letterlijke+lezing+ex+parte////30054/

Bouma en Lens op tijd fit voor N.E.C. Nijmegen

Philip Cocu kan komend weekend zeer waarschijnlijk beroep doen op Jeremain Lens en Wilfred Bouma. De Eindhovense formatie neemt het dan namelijk op tegen N.E.C. Nijmegen.

Lens liep tijdens de wedstrijd tegen AZ (3-2), waarin hij overigens twee keer scoorde, een blessure op en trainde dinsdag apart van de groep. Dit gold ook voor Bouma, die de laatste wedstrijden met de Eindhovense formatie moest laten schieten. De verwachting is echter dat beide spelers komende week weer bij de selectie aansluiten.

PSV moet in de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. Door de nederlaag van vorige week bij RKC Waalwijk (2-0) hebben de Eindhovenaren de felbegeerde tweede plaats niet meer in eigen hand. Ook Feyenoord, FC Twente, AZ en sc Heerenveen azen namelijk op deze positie, waar het onderlinge verschil hoogstens één punt is.

Sony brengt drie gratis applicaties naar PS Vita

Sony heeft aangekondigd dat zij drie gratis applicaties gaat uitbrengen voor PlayStation Vita. Het gaat hier om Paint Park, Treasure Park en Wake Up Club. Alle drie applicaties kunnen worden gedownload via het PlayStation Network.

Paint Park is een applicatie waarmee je tekeningen kunt maken. Je kunt met behulp van de voor- en achtercamera foto's van jouw tekeningen maken en delen met je vrienden. Via Ad Hoc kun je met vijf mensen tegelijk spelen. Paint Park komt beschikbaar op 18 april.

Met Treasure Park kun je puzzels maken op je PlayStation Vita. Door gebruik te maken van de near application en het 3G-netwerk kun je puzzels vinden om op te lossen of te delen. Treasure Park komt komende zomer uit.

Wake Up Club verandert jouw PlayStation Vita in een wekker. De wekker kan worden gesynchroniseerd met andere Vita's zodat deze allemaal op dezelfde tijd afgaan. Ook Wake Up Club komt deze zomer uit.

XS4ALL slachtoffer van omvangrijke cyberaanval

Internetprovider XS4ALL is dinsdag slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hierdoor ondervonden de 275.000 klanten onder meer problemen met het ontvangen en versturen van e-mails. Volgens een woordvoerder van het bedrijf waren de problemen rond 18.30 uur verholpen, maar er kan niet uitgesloten worden dat de cyberaanval later doorgaat.

Rond 13.00 uur begon de zogeheten distributed-denial-of-service-aanval (DDoS). Computers vanuit de hele wereld bezochten op hetzelfde moment de servers van XS4ALL, die hierdoor overbelast raakten. Volgens de woordvoerder werden de aanvallen door een groot netwerk van computers gepleegd.

Het bedrijf heeft alle computers die de aanval uitvoerden geblokkeerd, maar mogelijk gaat de aanval dinsdagavond of -nacht door. Een team experts staat klaar om een nieuwe aanval af te slaan, meldt het bedrijf. De aanval is vooralsnog niet opgeëist.

Schippers betreurt bijdrage VUmc aan tv-flop

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) betreurt het dat het VUmc op moet draaien voor een deel van de kosten die zijn gemaakt voor het televisieprogramma 24 uur: Tussen Leven en Dood. Zij kan echter niet voorkomen dat het ziekenhuis 188.000 euro moet bijdragen aan het van de buis gehaalde programma dat in samenwerking met RTL Nederland en Eyeworks tot stand kwam.

"Ik betreur het dat het VUmc eventuele onregelmatigheden, die wellicht in strijd zijn met de geldende richtlijnen, niet heeft voorkomen dat het VUmc eventuele maatschappelijke onrust niet heeft voorzien", schrijft Schippers in een brief aan de Kamer. "Ik betreur het dat het VUmc daardoor in de kosten van de productie van het programma moet delen."

Voor het omstreden programma werden patiënten op de spoedeisende hulp van het VUmc gefilmd. RTL schrapte het programma vorige maand na één aflevering op verzoek van het ziekenhuis na een storm van maatschappelijke verontwaardiging. Zeker drie patiënten die voor het RTL-programma tegen hun zin zijn gefilmd hebben aangifte gedaan tegen het VUmc, de behandelend artsen en producent Eyeworks.

Schippers wil lopende het onderzoek van het Openbaar Ministerie niet ingaan op de afspraken die RTL Nederland, Eyeworks en het VUmc hebben gemaakt. Vorige maand werd bekend dat de drie partijen ieder 188.000 euro neertellen voor de flop.

De SP is woedend dat het ziekenhuis zich bereid heeft verklaard mee te betalen aan de kosten, 'die eigenaar van Eyeworks en miljonair Reinout Oerlemans, met een geschat vermogen van 83 miljoen euro, heeft gemaakt'. De partij wil dat Schippers ervoor zorgt dat het VUmc dit geld niet uitbetaalt, en als dat toch gebeurt, de directie en het hoofd van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis dit bedrag neertellen.

De minister laat verder weten dat zij niet in privaatrechtelijke afspraken tussen de partijen kan treden.

Vanendert: "De Muur ligt me beter dan de Cauberg"

Jelle Vanendert was afgelopen weekend dichtbij de zege in de Amstel Gold Race, maar moest de zege uiteindelijk aan Enrico Gasparotto laten. De Italiaan pakte op de Cauberg zijn tweede podiumplaats in Limburg.

Vanendert hoopt de ingezette lijn van zondag in elk geval door te trekken tijdens de Waalse Pijl. Deze eendaagse koers staat voor morgen op de rol. "En de Muur van Hoei moet me nog beter liggen dan de Cauberg", blikt de Belg van Lotto-Belisol vooruit. "Ik hoop weer mee te doen voor de overwinning."

Jurgen Van den Broeck heeft inmiddels laten weten zich op te offeren als knecht voor Vanendert. "Het is mijn taak om Jelle zo goed mogelijk af te zetten aan de voet van de Muur van Hoei, al kun je met zijn tweeën ook wel wat doen op de slotklim", liet de renner, die tijdens de Amstel Gold Race ten val kwam, weten. "Of ik nog hinder ondervind van mijn val tijdens de Gold Race? Mijn bekken was wat geraakt, maar dat is opgelost door de kinesist. Hopelijk is het in orde. "

Negentien Nederlanders in Waalse Pijl

Morgen zullen er negentien Nederlanders aan het vertrek staan bij de Waalse Pijl. Rabobank is daarbij de hofleverancier, aangezien liefst zeven van de acht renners de Nederlandse nationaliteit hebben.

Robert Gesink, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Tom Jelte Slagter, Bram Tankink en Laurens ten Dam zullen starten namens de bankiersformatie. Vacansoleil komt met vier Nederlanders; Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman, Wout Poels en Rob Ruijgh.

De derde Nederlandse ploeg, Argos-Shimano, start alleen met Albert Timmer. Verder komen Brian Bulgac (Lotto-Belisol), Karsten Kroon (Saxo Bank), Thomas Dekker, Michel Kreder (Garmin-Barracuda), Dirk Bellemakers, Reinier Honig (Landbouwkrediet) en Arnoud van Groen (Accent Jobs-Veranda’s Willems) in actie.

'FC Utrecht heeft nieuwe keeper'

FC Utrecht heeft zeer waarschijnlijk een nieuwe doelman. Robbin Ruiter staat namelijk op het punt om een contract bij de ploeg uit de Domstad te tekenen.

Ruiter staat al langer op het verlanglijstje van FC Utrecht, maar tot een transfer kwam het vooralsnog niet. De sluitpost verdient zijn geld nu nog bij FC Volendam, dat in de ogen van de Domstedelingen te veel geld vroeg voor hun keeper. Nu lijken beide ploegen echter toch een akkoord te bereiken.

RTV Utrecht wist eerder vandaag al te melden dat Ruiter een medische keuring heeft ondergaan. Mocht een transfer inderdaad doorgang vinden, dan hoopt FC Utrecht het keepersprobleem op te lossen. Rob van Dijk (42) is inmiddels aardig op leeftijd, Roberto Junior Fernández overtuigt nog niet en Erik Cummins is volgens de technische staf nog niet tot aan een basisplaats in de hoofdmacht.

Muzikale Kickstarter voor Turrican

Chris Huelsbeck, componist van computermuziek, is deze week een Kickstarter-project gestart waarmee hij wil proberen voldoende geld in te zamelen om een luxe cd-box op de markt te brengen met bijna alle muziek die hij ooit voor de Turrican-serie schreef.

Uiteraard worden alle tracks helemaal opnieuw in de studio opgenomen en zullen er ook een aantal live-opnames worden toegevoegd van een nog aan te kondigen gamemuziekconcert in Keulen. Huelsbeck heeft inmiddels voor tientallen titels de muziek verzorgd, maar is vooral bekend als componist van het actie-platformspel Turrican.

Ontwikkelaar Factor 5 maakte hier begin jaren 90 furore mee op onder andere Commodore Amiga en later ook SNES en Megadrive. Sinds het faillissement van ontwikkelaar Factor 5 is het stil rondom Turrican, maar volgens Huelsbeck is het naderende 20-jarig jubileum van Turrican een mooi moment om deze box op de markt te brengen.

Naast de nog te produceren cd-box kunnen backers ook extra geld inleggen om in het bezit te komen van t-shirts, posters, je naam in het cd-boekje en een meet and greet met Chris Huelsbeck zelf.

Met dank aan Thornado voor de submit.

Turrican

Duitse voetbalrechten verkocht voor ruim 2,5 miljard euro

De verkoop van de Duitse voetbalrechten hebben voor de komende vier seizoenen ruim 2,5 miljard euro opgeleverd. Dat betekent dat de Deutsche Fussball-Liga jaarlijks 628 miljoen euro zal opstrijken. Dit wordt verdeeld onder de 36 Duitse profclubs.

Betaalzender Sky Deutschland betaalt het grootste deel. Het zal tussen 2013 en 2017 ruim 1,9 miljard euro betalen voor het live uitzenden van wedstrijden op hun betaalkanalen. De rest van het geld zit onder andere in de samenvattingen die door het ARD en ZDF worden uitgezonden.

Ter vergelijking; de Premier League levert jaarlijks 725 miljoen euro op, terwijl in de Eredivisie het bedrag rond de 40 miljoen euro schommelt.

'Pipa op foto Pippa Middleton is speelgoed'

Het pistool op foto's waarop ook Pippa Middleton te zien is, is niet echt. De zus van de Britse prinses Kate reed door Parijs toen een vriend in de cabriolet een vuurwapen op een fotograaf richtte. Het ging echter om een speelgoedwapen, zegt een woordvoerder van een andere inzittende.

De zegsman van Arthur de Soultrait, een Franse modeontwerper, laat weten dat er 'een spelletje' werd gespeeld met de paparazzi, die er bovendien van op de hoogte waren dat het om een nepwapen ging. De fotografen volgden het gezelschap door de straten van Parijs, waar Middleton was om De Soultraits verjaardag te vieren.

Middletons vriend hangt een celstraf van maximaal twee jaar boven het hoofd, ook al was er sprake van een nepwapen. De politie van Parijs heeft vooralsnog echter geen aanklacht ontvangen naar aanleiding van het incident en heeft geen onderzoek ingesteld.

Noord-Korea waarschuwt VS na mislukte voedseldeal

Noord-Korea heeft de Verenigde Staten dinsdag beschuldigd van 'openlijke daden van vijandigheid' nadat een overeenkomst tussen de twee landen over het Noord-Koreaanse atoomprogramma was opgeschort.

De overeenkomst, die voorzag in voedselhulp voor Noord-Korea in ruil voor stopzetting van het atoomprogramma, werd vorige week vrijdag opgeschort toen Noord-Korea een langeafstandsraket lanceerde. In een verklaring schreef het Noord-Koreaanse ministerie van buitenlandse zaken dat Noord-Korea tegenmaatregelen gaat nemen. Pyongyang verklaarde zich niet langer gebonden te voelen aan het verdrag.

"We zijn dan ook in staat vergeldingsmaatregelen te nemen, ongebonden door de overeenkomst", aldus de verklaring. "De Verenigde Staten worden volledig verantwoordelijk gehouden voor alle daaruit voortvloeiende consequenties. Vrede is voor ons belangrijk, maar de waardigheid en soevereiniteit van het land zijn voor ons belangrijker."

Volgens Noord-Korea werd de raket gelanceerd om een satelliet in een baan rond de aarde te brengen, maar de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zei dat de lancering een schending van VN-resoluties was. De Veiligheidsraad heeft al verklaard strengere sancties te gaan treffen.

Pyongyang noemde de kritiek van de Veiligheidsraad 'onredelijk' en verklaarde dat ieder land het recht heeft op een ruimtevaartprogramma.

Tv-beelden Breivik 25 jaar in kluis

De rechtbank in Oslo heeft besloten dat televisiebeelden die tijdens het proces tegen de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik worden gemaakt, een kwart eeuw achter slot en grendel gaan.

Op de eerste procesdag, maandag, werd nog wel beeld van Breivik uitgezonden. De beslissing om dat nu niet meer te doen is genomen om Breivik geen podium te bieden, en om de slachtoffers en nabestaanden te beschermen. De rechtszaak wordt wel verder opgenomen, onder meer om andere rechtbanken te laten meekijken.

Alleen verhoren van getuigen-deskundigen mogen tijdens de rest van het proces nog worden uitgezonden. Die van ooggetuigen en slachtoffers niet meer, net zo min als materiaal waarop Breivik is te zien of te horen.

In 2037 worden de opnames vrijgegeven. Dan kunnen ze onder meer worden bestudeerd door historici, aldus de rechtbank.

Tennissters ronde verder in Italië

De Nederlandse deelneemsters aan het ITF-toernooi in het Italiaanse Civitavecchia hebben allemaal de tweede ronde bereikt. Bibiane Schoofs won met 6-0, 6-4 van Anna Floris en Kiki Bertens klopte Romana Caroline Tabak met 6-4, 6-2. Richel Hogenkamp drong maandag al door tot de volgende ronde ten koste van Victoria Larrière: 6-4, 4-6, 6-3.

Schoofs speelt in de tweede ronde tegen de Bosnische qualifier Mervana Jugic-Salkic, terwijl Hogenkamp het moet opnemen tegen Giulia Gatto-Monticone uit Italië. De volgende tegenstandster van Bertens is nog niet bekend.

'Bouwmarkten dupe van nieuwe opiumwet'

Nu door een aanscherping van de opiumwet de zogenaamde growshops hun deuren moeten sluiten, vreest de Tweede Kamer dat onschuldige medewerkers van bouwmarkten en tuincentra de klos zijn. De aanscherping van de opiumwet houdt in dat handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar zijn. De maximumstraf is drie jaar cel.

Echter, ook tuincentra en bouwmarkten verkopen materiaal dat ingezet zou kunnen worden voor de hennepteelt. De Kamer vreest dan ook dat onschuldige medewerkers de dupe zullen worden van de heksenjacht van minister Opstelten op thuistelers.

PVDA-Kamerlid Bouwmeester verklaart: "Een goede huisvader die bij een tuincentrum werkt, kan nu bestraft worden. De minister zegt wel dat er geen misbruik van wordt gemaakt, maar dat staat nergens vastgelegd."

Britt Dekker maakt zich zorgen over paarse beenwond

Britt Dekker heeft nog steeds last van een wond die ze enige tijd geleden opliep in het buitenland. De realityster slikt inmiddels antibiotica en vreest voor de ziekte van lyme.

"Ik kijk er nog een week naar en als het dan niet weg is ga ik weer naar de dokter, dan is het namelijk echt niet goed", heeft ze laten weten aan RTL Boulevard. De wond is onderhand paars geworden en is omringd door kringen.

Britt liep de wond op tijdens de opnamen van een nieuw RTL 5-programma. Daarin reist ze samen met collega Ymke Wieringa de wereld rond.

Britse tiener veroordeeld voor moord tijdens rellen

Een Britse rechter heeft dinsdag een tiener veroordeeld tot acht jaar celstraf. De 17-jarige Darrell Desuze werd schuldig bevonden aan moord op een 68-jarige man tijdens de rellen die vorig jaar augustus Londen in zijn greep hielden.

Desuze heeft bekend schuldig te zijn aan de doodslag op Richard Bowes. Die werd op 8 augustus op straat aangetroffen in West-Londen. Op camerabeelden is te zien hoe Bowes probeert een brandje uit te maken dat de relschoppers hadden aangestoken. Bowes krijgt klappen en valt vervolgens op de stoep. Drie dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Desuze bekende ook schuld voor gewelddadige misdragingen en vier gevallen van diefstal.

De rechter noemde de dood van Bowes 'zinloos en onnodig'. Het was volgens hem een van de meeste schokkende gebeurtenissen tijdens de rellen.

De moeder van Desuze, Lavinia, werd donderdag veroordeeld voor obstructie van de rechtsgang. Ze verdwijnt achttien maanden achter de tralies. Zij knipte de kleding die haar zoon tijdens zijn daad droeg in stukken en gooide ze weg.

Celstraffen geëist voor afpersen met pikante foto's

Tegen drie verdachten in een afpersingszaak zijn dinsdag straffen tot achttien maanden cel geëist. Ze hadden op een gestolen laptop seksueel getinte afbeeldingen gevonden en vroegen vervolgens 7500 euro voor de teruggave van de computer. De officier van justitie in Almelo rekent het de drie aan dat ze het plan minutieus hebben voorbereid en uitgevoerd.

De slachtoffers deden in november aangifte van diefstal van hun laptop. Eind december kregen ze een brief waarin stond dat ze 7500 euro moesten betalen. Als ze dit niet zouden doen werden de afbeeldingen op internet geplaatst.

Het geld zou op 4 januari op een parkeerplaats in Dedemsvaart overgedragen moeten worden. De slachtoffers waarschuwden de politie, die een undercoveragent naar de plek stuurde. Daar werden de 53-jarige man uit Coevorden, de 31-jarige man en Dedemsvaart en de 24-jarige vrouw uit Dedemsvaart gearresteerd.

Volgens het OM is de impact van de zaak op de slachtoffers enorm. "Ze hebben in angst geleefd dat hun persoonlijke leven tot in detail op straat zou komen te liggen."

Tegen de eerste twee werd achttien maanden cel geëist, tegen de vrouw werd een jaar geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Baldur's Gate komt niet naar Wii U

Trent Oster heeft via Twitter aangegeven dat de Baldur's Gate: Enhanced Edition zeker niet naar de Wii U zal komen. Oster geeft aan dat dit door eerdere ervaringen met Nintendo komt en noemt de Wii zelfs speelgoed.

Oster heeft namelijk vorig jaar gewerkt aan de MDK 2-versie voor WiiWare. Het duurde namelijk voor die game negen maanden voordat ze een licentie kregen van Nintendo, ze hadden een limiet van 40MB en Nintendo zou pas betalen als de game minimaal 6000 stuks verkocht had. Of de 6000 gehaald is heeft Oster niet aangegeven. Oster heeft de conclusie getrokken dat de Wii geen platform voor ontwikkelaars is maar een stuk speelgoed en daarom wordt Baldur's Gate: Enhanced Edition niet naar de Wii U gebracht.

Drietal marathonlopers niet naar Spelen

Miranda Boonstra, Koen Raymaekers en Michel Butter zullen komende zomer niet in actie komen bij de olympische marathon. De Atletiekunie heeft na overleg met NOC*NSF besloten de drie atleten niet voor te dragen voor nominatie.

De drie misten afgelopen weekend de limieten bij marathons in Rotterdam en Boston. Boonstra miste de limiet in Rotterdam op acht seconden, terwijl Raymaekers er een dikke halve minuut boven bleef. Butter werd knap zevende in Boston, maar er zat geen snelle tijd in door de hitte.

De enige Nederlandse deelneemsters op de marathon in Londen zijn vooralsnog Lornah Kiplagat en Hilda Kibet. Zij toonden eerder al vormbehoud.

De monsters uit D&DO's Menace of the Underdark

Turbine Entertainment en Atari hebben een nieuwe set screenshots uitgebracht voor Menace of the Underdark. Dit is een aanstaande uitbreiding op de online RPG Dungeons & Dragons Online. In de afbeeldingen krijgen we de monsters te zien die je als speler gaat tegenkomen in het spel.

Dungeons & Dragons Online: Menace of the Underdark komt 25 juni uit op pc.

  

  

 

Hamilton: "Pas later besluit over toekomst"

Lewis Hamilton zal pas later dit seizoen besluiten over zijn Formule 1-toekomst. De Brit heeft een aflopend contract bij McLaren en voelt zich thuis bij het team uit Woking, maar een handtekening wil hij voorlopig nog niet onder een nieuwe verbintenis zetten.

"Dit jaar is alles beter. Het team is beter, de auto is beter en ikzelf ben ook veel beter," zei Hamilton die na zijn titel van 2008 enkele lastige jaren achter de rug heeft, maar nu na twee polepositions en drie podiumplaatsen aan de leiding gaat in het kampioenschap.

"De band met mijn vader is bovendien ook weer hersteld en wordt bovendien steeds sterker. Ik zit echt prima in mijn vel en dat valt ook te zien aan mijn resultaten. Ik presteer een stuk regelmatiger en ben gelukkig met het aantal punten dat ik heb gepakt en hoe ik er voor sta in het kampioenschap."

Een nieuw contract tekent de Brit evenwel niet. "Als de tijd er rijp voor is, zal ik een beslissing over mijn toekomst maken, maar vooralsnog is het nog niet zover. Ik denk op dit moment namelijk alleen maar aan dit seizoen en nog niet aan volgend jaar. Dat doe ik pas als ik het nodig vind. Wanneer dat is, weet ik nog niet, behalve dat het uiteraard vóór het eind van dit seizoen is," zei Hamilton die verwacht er met McLaren wel uit te gaan komen.

Karzai wil financiële toezegging VS

In een overeenkomst voor de lange termijn waar de Verenigde Staten en Afghanistan momenteel over onderhandelen moet een exact bedrag aan financiële hulp worden vastgesteld voor de komende jaren. Dat heeft de Afghaanse president Hamid Karzai dinsdag gezegd. De eis van Karzai kan een nieuw struikelblok vormen voor de onderhandelingen.

De VS betalen nu al het leeuwendeel van de training, uitrusting en operationele kosten van de Afghaanse veiligheidstroepen. De verwachting is dat dit nog jaren zo zal zijn. Karzai vindt echter dat de VS verder moeten gaan dan vage toezeggingen. "Ze geven ons geld, daar kan geen twijfel over bestaan", aldus Karzai. "Maar ze willen in de overeenkomst niet zeggen hoeveel. Wij zeggen: geef ons minder, maar noem het in de overeenkomst. Geef ons minder, maar zet het wel zwart op wit."

Amerikaanse functionarissen verwachten de komende jaren zo'n vier miljard dollar (ruim drie miljard euro) per jaar kwijt te zijn aan de financiering van de Afghaanse troepen. Karzai wil een toezegging van ten minste twee miljard dollar. De Afghaanse president is mogelijk bang dat de VS een stuk minder vrijgevig zullen zijn als er na 2014 veel minder Amerikaanse troepen in Afghanistan zijn gestationeerd.

De nieuwe eis van Karzai is problematisch. Het is de vraag of de Amerikaanse onderhandelaars wel gemachtigd zijn zich te committeren aan een specifiek bedrag, aangezien het Amerikaanse Congres over hulp aan andere landen gaat. De Amerikaanse regering moet een verzoek om hulp indienen bij het Congres en vervolgens in samenspraak met de Congresleden een exact bedrag vaststellen. Een gegarandeerd bedrag zou zeer ongebruikelijk zijn.

De zogenoemde strategische partnerschapovereenkomst is essentieel voor het vertrek van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan. Het moet niet alleen een routekaart worden voor de tijd na 2014, als de meeste Amerikaanse militairen vertrekken, maar ook de Afghaanse bevolking geruststellen dat de grootste bondgenoot van Afghanistan het land niet de rug toekeert.

De onderhandelingen duren nu echter al maanden en Karzai heeft meermaals om nieuwe toezeggingen gevraagd. Over de grootste twistpunten - het overdragen van gevangenen aan de Afghaanse autoriteiten en het door Afghanistan laten goedkeuren van Amerikaanse nachtelijke operaties - werd de afgelopen weken al overeenstemming bereikt.


Karzai wil financiële toezegging VS (Foto: Novum)

Gratis entertainment-apps op Xbox Live komend weekend

Major Nelson heeft vandaag bekendgemaakt dat vanaf aanstaande vrijdag tot en met maandag alle Xbox Live-gebruikers gratis verschillende entertainment-apps kunnen uitproberen.

Het maakt niet uit of je Silver of Gold hebt, het is gratis en je krijgt volledige toegang tot de deelnemende apps. Meer informatie over de actie en tot welke apps je toegang krijgt kun je op het dashboard van Xbox Live vinden. De actie duurt vanaf vrijdag 13:00 uur tot en met aanstaande maandag 13:00 uur.

Clijsters mist Roland Garros

Kim Clijsters mist het volledige gravelseizoen. De revalidatie van haar heupblessure gaat langzamer dan verwacht. Ze schrapt het WTA-toernooi van Madrid en bovenal Roland Garros. De Belgische zal pas over enkele weken de tennistraining kunnen hervatten. 

De tennisster wil haar rentree maken in Rosmalen halverwege juni. Ze wil in haar laatste jaar als professioneel tennisster nog meedoen aan Wimbledon en de Olympische Spelen. ''Het is doodjammer dat ik me niet een laatste keer op gravel kan bewijzen," zegt Clijsters. "Maar mijn huidige fysieke paraatheid laat me niet toe om optimaal klaar te zijn voor Roland Garros."

"Ik kijk er wel naar uit om een langere voorbereiding te kunnen inplannen voor het unieke grasseizoen met Wimbledon en de Olympische Spelen als hoofddoelen."

Tieners openbaar berecht voor fatale steekpartij

De zaken tegen drie tieners die worden verdacht van de steekpartij in januari waarbij een 15-jarig meisje uit Arnhem omkwam, worden gedeeltelijk openbaar behandeld. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald.

Normaal gesproken vinden zaken tegen minderjarigen achter gesloten deuren plaats. In dit geval is de zaak echter heel ernstig en uitzonderlijk en heeft deze niet alleen een grote impact op de familie van het meisje, maar ook op de samenleving, stelt de rechtbank. "Het belang van openbaarheid weegt in dit geval zwaarder dan het belang van de bescherming van de privacy van de verdachten."

De deuren worden wel gesloten bij de behandeling van de persoonlijke omstandigheden van de verdachten. Drie verdachten moesten dinsdag voor de kinderrechter verschijnen. Een 14-jarige jongen wordt ervan verdacht het slachtoffer te hebben neergestoken. Een destijds 16-jarig meisje en haar toentertijd 17-jarige vriendje worden verdacht van het uitlokken van het incident.

Het slachtoffer werd medio januari bij de voordeur van haar ouderlijk huis aan de Stadhoudersstraat neergestoken. Ze bezweek een paar dagen later aan haar verwondingen. Bij de steekpartij raakte ook de 49-jarige vader van het meisje gewond.

De zaak gaat 12 juni verder en wordt vermoedelijk dit najaar inhoudelijk behandeld.

CD: Tape The Radio - Heartache and Fear

Het was een ware kunst: muziek opnemen van de radio op cassettebandjes, het vroegere downloaden. Maar toen hoorde je niemand klagen over 'illegale' kopietjes en opnames. Zo min mogelijk gelul op je TDK D-C60 of SA 90 en liefst de hele intro erbij, dat was de uitdaging. Uitrekenen hoeveel en welke nummers er op 1 kant van een 60 of een 90 minuten-bandje konden. Was het einde in zicht dan was het een kwestie van vliegensvlug omdraaien als de tijd erop zat en met een potlood snel 'doorspoelen' naar het begin van de cassette om niks van het volgende liedje te missen. In het digitale tijdperk is het allemaal niet meer zo lastig en ambachtelijk. Kwestie van de juiste websites bezoeken en elk nummer is binnen handbereik, maar in de jaren tachtig was dat wel anders. 

'Prototype 2 gaat het moeilijk krijgen'

Doug Creutz, een glazenbolvoorspeller, heeft aangegeven dat Prototype 2 met moeite aan 500.000 stuks verkopen zal komen, in het eerste jaar in Amerika.

Creutz baseert zijn uitspraken onder andere op dat Prototype 2 nog niet in de honderd bestverkochte games van Amazon.com staat. Dit is volgens Creutz al een teken dat de game het niet goed zal doen. Activision verwacht zelf dat het spel iets meer dan 900.000 keer over de toonbank zal gaan, in Amerika, in het eerste jaar. Het eerste deel ging namelijk 900.000 keer over de toonbank in het eerste jaar in Amerika.

Of Creutz gelijk zal krijgen is nog even afwachten maar Prototype 2 komt volgende week uit voor Xbox 360 en PS3. In juli komt de pc-versie uit van het spel.

PSV'er Ojo naar Beerschot van Koster

Coach Adrie Koster krijgt volgend seizoen bij Germinal Beerschot de beschikking over Funso Ojo. De 20-jarige Belg komt over van PSV, waar hij op een dood spoor was beland. Ojo tekent voor vier seizoenen bij de Belgische club, waar Koster vanaf komende zomer de scepter zwaait.

Ojo speelde eerder in de jeugdopleiding van Beerschot, maar werd op 16-jarige leeftijd weggeplukt door PSV. In Eindhoven wist Ojo nooit door te breken. Hij kwam tot slechts elf duels. Vorig seizoen werd de middenvelder nog een halfjaar uitgeleend aan VVV-Venlo.

Haase verder in Monte Carlo na opgave Monaco

Robin Haase heeft op een gelukkige wijze de tweede ronde bereikt bij het ATP Masters Series-toernooi van Monte-Carlo. De Hagenaar zag zijn tegenstander Juan Monaco opgeven bij een 7-5, 0-6 en 2-3 stand.

Haase kon in de eerste set goed mee met Monaco, die afgelopen zondag nog een graveltoernooi in het Amerikaanse Houston won. Hij wist de set na een regenonderbreking te winnen, maar gaf het vervolgens volledig weg. De nummer 55 van de wereld had echter geluk, want bij een 1-3 achterstand in de derde set ging Monaco vol door zijn enkel heen.

Na een uitgebreide blessurebehandeling probeerde de nummer veertien van de wereld het nog wel, maar zag na gameverlies het nutteloze in en gaf op. In de tweede ronde treft Haase de Italiaan Fabio Fognini.

Turkije wil EK 2020 organiseren

Turkije heeft zich bij de UEFA aangemeld om het Europees kampioenschap voetbal in 2020 te organiseren. Dat meldt de Turkse voetbalbond TFF dinsdag. Turkije deed eerder ook al een gooi naar het EK in 2016, maar verloor toen in de tweede stemronde van Frankrijk nadat eerder Italië al was uitgeschakeld.

Of Turkije kans maakt, hangt af van de toewijzing van de Olympische Spelen in 2020. Voor dat evenement is Istanbul kandidaat. UEFA-voorzitter Michel Platini liet al eerder weten dat hij een Turkse kandidatuur voor het EK alleen zou steunen als het land niet ook de Spelen organiseert. De Spelen worden in september toegewezen voordat de UEFA beslist over het EK.

Baby met zes benen geboren in Pakistan

In het Pakistaanse Sukkur is een baby  met zes benen geboren. De knul kwam een paar dagen geleden ter wereld en is maandag overgebracht naar een ziekenhuis in Karachi. Daar vechten de artsen voor zijn leven.

Het kind wordt behandeld in het National Institute of Child Health (NICH). De directeur van het instituut, Jamal Raza zegt dat het eigenlijk om een Siamese tweeling gaat waarvan één kindje niet volgroeid is, behalve de benen. Deze ziekte is genetisch bepaald en komt bij een op de honderd miljoen pas geborenen voor.

De vader van het kindje is arm en hij is bang dat hij de onkosten die zijn zoon met zich meebrengt niet kan betalen. Hij heeft een beroep gedaan op de Pakistaanse overheid om hem te helpen en de gouverneur heeft toegezegd dat alle kosten van de behandeling voor rekening van de overheid komen.

De heilige krijgers uit Diablo III

Blizzard heeft vandaag een trailer uitgebracht voor de Monk uit Diablo III. In het filmpje leren we meer over de heilige krijgers die bereid zijn voor hun 1001 goden te sterven als dit nodig is.

Daarnaast heeft Blizzard ook aangegeven dat de bèta van Diablo III op 1 mei zal stoppen om voorbereidingen op de release van het spel. Diablo III komt 15 mei uit voor Windows en Mac OS X. Bekijk de trailer over de Monk hieronder.

Rechter verplicht afgifte vingerafdrukken paspoort

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft twee Amsterdammers die weigeren vingerafdrukken af te staan voor een paspoort en identiteitskaart terecht geen reisdocumenten verstrekt. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald.

De man en vrouw willen niet dat hun biometrische gegevens worden opgeslagen, omdat dat een inbreuk zou vormen op de bescherming van hun persoonlijke levenssfeer en lichamelijke integriteit. Ook zou de opslag een bedreiging van hun veiligheid zijn.

Nederland wilde de vingerafdrukken aanvankelijk centraal opslaan om te voorkomen dat mensen meerdere paspoorten op verschillende namen aanvroegen. Vanwege problemen met de privacy en beveiliging werd daarvan afgezien. Op dit moment worden vingerafdrukken decentraal bewaard totdat het reisdocument is afgegeven. Daarna zijn ze niet meer te raadplegen.

Aangezien Van der Laan zich moet houden aan nationale en Europese regels, heeft hij volgens de rechtbank juist gehandeld. "De wet maakt alleen een uitzondering op de verplichte afname van vingerafdrukken voor personen met een fysieke verhindering, niet voor personen met gewetensbezwaren."

Op grond van een Europese verordening zijn aanvragers van een paspoort of identiteitskaart verplicht om twee vingerafdrukken af te staan. Nederland vraagt voor de reisdocumenten om vier vingerafdrukken. Dit verschil leidt volgens de rechtbank niet tot een andere conclusie, aangezien de twee Amsterdammers helemaal geen vingerafdrukken willen afgeven.

Slachtoffer schietpartij Waalwijk overleden

De 47-jarige man die vorige week dinsdag zwaargewond raakte bij een schietpartij in Waalwijk is dinsdagmiddag aan zijn verwondingen overleden. De zoektocht naar de dader of daders is nog in volle gang. Dat laat de politie weten.

Het incident gebeurde rond 14.20 uur aan de Grotestraat. Door rondvliegende kogels sneuvelden diverse ruiten van auto's en van een winkel. Agenten vonden de zwaargewonde man in een steeg naast een woning aan het Westeinde. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een week later overleed.

De politie heeft vijftien rechercheurs op de zaak gezet.

13-jarige Chinees debuteert op Europese golftour

Een Chinese tiener schrijft deze week geschiedenis door de jongste golfer ooit te worden die aan een toernooi op de Europese Tour meedoet. Tian-lang Guan is donderdag tijdens de eerste dag van de China Open in Tianjin 13 jaar en 173 dagen oud. Daarmee is hij 103 dagen jonger dan Shik-kai Lo die het record in handen heeft met zijn deelname aan de Hong Kong Open in 2003.

Guan mag deelnemen aan het toernooi omdat hij drie weken geleden vierde werd tijdens een kwalificatietoernooi in Hangzhou. Eigenlijk dacht hij dat dat niet voldoende was, omdat hij bij de eerste drie had moeten eindigen. De winnaar van het kwalificatietoernooi werd echter met een wildcard toegelaten tot de China Open en Guan schoof een plaatsje op.

"Ik kon niet blijer zijn. Ik ben zo gelukkig", reageert Guan. "Ik was erg teleurgesteld en dacht dat ik mijn kans had gemist. Mijn doel is nu om de jongste speler te worden die de cut haalt op de Europese Tour", kijkt de jonge Chinees, die al op zijn vierde begon met golfen, al vooruit. Vorig jaar werd hij wereldkampioen bij de junioren met elf slagen verschil.

Cole: "We maken goede kans tegen Barça"

Chelsea-verdediger Ashley Cole denkt dat zijn ploeg gewaagd is aan FC Barcelona. De twee ploegen ontmoeten elkaar woensdag op Stamford Bridge. Tegenover diverse media laat Cole weten dat Chelsea goed in vorm is. "We hebben een sterk elftal en geven nooit op. We vechten voor iedere bal en zetten slidings vol in. We gaan het duel in ieder geval met veel zelfvertrouwen tegemoet."

"We kennen de sterke punten van Barcelona", vervolgt Cole. "Messi is natuurlijk een geweldige voetballer, maar het draait niet alleen om hem. Juist als we ons teveel focussen op Messi gaat het fout. Ik denk dat wij de kwaliteiten hebben om Barcelona te verslaan."

"Teams als Barcelona denk je altijd te weten hoe je ze moet stoppen, maar het gaat erom dat je het uiteindelijk doet. Ben je op de dag van de wedstrijd goed genoeg? Als wij een goede dag hebben, kunnen we Barcelona absoluut aan, daar ben ik van overtuigd."

CD: Ufomammut - Oro - Opus Primum

Een band met een naam als Ufomammut laat nog weinig te raden over naar hun muzikale output. Het Italiaanse trio uit zichzelf sinds het debuut Godlike Snake (2000) al zes platen lang als een kolossaal riffmonster en wordt door velen gezien als een icoon op het vlak van zware, psychedelische sludge. Ondanks dat de band elke plaat trouw bleef aan het massieve geluid werd er per album gespeeld met verschillende conceptuele veranderingen in atmosfeer, thema - zoals een ode aan de eerste vrouw op aarde met Eve (2010) - en emotie. Nu klinken termen als atmosfeer en emotie vrij zweverig, maar met een band als Ufomammut maken die juist het verschil. Het is de opvulling tussen de zware riffs die de toon zetten. Een lage toon welteverstaan.

Ufomammut - Oro - Opus Primum

[OKT] Waterpolosters te sterk voor Kazachstan

De Nederlandse waterpolosters hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst een overtuigende overwinning geboekt. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri was met 15-7 duidelijk een maatje te groot voor Kazachstan. Met zeven punten uit drie duels is Nederland al zeker van een plaats in de kwartfinale.

Nederland liep tegen Kazachstan snel uit naar een 7-1 voorsprong en kwam ook daarna geen moment in de problemen. Nienke Vermeer was met vier treffers de productiefste speelster. Mieke Cabout scoorde drie keer.

Donderdag staat voor Oranje het afsluitende groepsduel met Griekenland op het programma. In Triëst zijn vier tickets voor de Olympische Spelen in Londen te verdienen.

[Upd] Halo 4 komt 6 november

[Update 18:00 uur] Door middel van een persbericht heeft Microsoft bekendgemaakt dat Master Chief inderdaad 6 november terugkomt in Halo 4.

[Origineel bericht] Volgens The Verge zal Microsoft vanavond tijdens de talkshow van Conan O’Brien de releasedatum van Halo 4 bekendmaken. Het spel zou 6 november uitkomen, aldus de bron. Major Nelson en 343 producer Alison Stroll bevestigen dat er in de show groot nieuws zal zijn omtrent de populaire shooter, maar treden niet in detail.

Sinds de aankondiging van het eerste hoofdstuk in de nieuwe Reclaimer Trilogy op de E3 vorig jaar is er nog geen releasedatum bekendgemaakt. Momenteel staat het spel gepland voor eind 2012, waarin de datum van 6 november precies past.

halo4

Prince of Persia gered van de ondergang

Twee weken geleden vond programmeur Jordan Mechner de orginele floppy's terug in een doos bij zijn ouders. Vandaag is de originele source code van Prince of Persia voor Apple II na 23 jaar op GitHub gezet. Er was één probleem: hoe krijg je de bestanden van een 35 jaar oude Apple II naar een hedendaagse pc?

Het kopiëren van de bestanden vond plaats op een heuse “megacopy party”. Met behulp van Jason Scott kon hij door middel van een Apple II, een Apple 400 en een laptop de source code van de oude floppy’s afhalen. Wil je nog nagenieten van het hardware-festijn, dan staan alle foto's hier.

megacopy party!mega party

   

Jersey Shore-huis geteisterd door vandalisme

Het huis waarin de realityserie Jersey Shore is opgenomen, is regelmatig het doelwit van vandalisme. Horden mensen bekladden het huis met hun naam en teksten als 'we houden van je Snooki'. De eigenaar is door de bekladdingen genoodzaakt het huis wekelijks opnieuw te laten schilderen.

Ook worden er zo nu en dan dakpannen meegenomen, weet de makelaar te melden aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Bovendien zou de voordeur al meerdere keren zijn geforceerd.

Om te voorkomen dat het huis wordt geteisterd, zijn er extra beveiligingsmaatregelen getroffen. De beveiliging wordt aangescherpt en de politie is ingezet om uit te kijken naar snode fans.

Jersey Shore is een realityserie die opgenomen is aan de toeristische kust van New Jersey. De reeks geeft een stereotiep beeld van Amerikanen van Italiaanse afkomst.

Bethesda laat Dishonored zien in debut-trailer

Bethesda heeft vandaag de debut-trailer van Dishonored online gezet. In Dishonored speel je de voormalige bodyguard van de keizerin. Na haar dood word je ten onrechte beschuldigd van moord. Je verandert in een beruchte huurmoordenaar, alleen te herkennen aan jouw duistere masker.

In Dishonored zul je op een zo efficiënt mogelijke manier doelwitten moeten uitschakelen. Het spel krijgt een flexibel gevechtsysteem, zo kun je wapens, gadgets en bovennatuurlijke krachten gebruiken.

Hieronder kun je de debut-trailer bekijken.

Marktwerking in thuiszorg niet meer verplicht

Gemeenten moeten niet langer worden verplicht om de thuiszorg aan te besteden. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een wetsvoorstel van de SP dat hierin voorziet.

De verplichte marktwerking heeft volgens de SP voor slechtere thuiszorg geleid, doordat vaste krachten zijn ingeruild voor losse, slechter betaalde medewerkers. "Dit is een grote overwinning voor alle thuiszorgwerkers die dankzij de ingevoerde commercie onderbetaald worden", zei SP-Kamerlid Renske Leijten over het aannemen van het voorstel. "Gemeenten kunnen nu kiezen voor kwaliteit en stabiliteit."

In de Eerste Kamer stemden SP, PVV, PvdA, GroenLinks, PvdD en 50PLUS voor het wetsvoorstel. Tegen stemden VVD, CDA, SGP, D66 en CU. De Tweede Kamer stemde er vorig jaar al mee in.

Volgens het kabinet is aanbesteding verplicht op grond van Europese regels. De SP bestrijdt dat en zegt dat Brussel expliciet een uitzondering maakt voor maatschappelijke taken, waar thuiszorg onder valt. De SP benadrukt dat aanbesteding mogelijk blijft voor gemeenten die dat willen.

Illegale hondenhandelaar beboet

Een Gelderse hondenhandelaar is op de bon geslingerd, omdat hij puppies via marktplaats.nl verkocht zonder dat hij over de daarvoor benodigde papieren beschikte. Ook heeft de man te verstaan gekregen dat hij de verkoop moet staken, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag.

De autoriteiten kwamen de handelaar op het spoor na diverse tips bij de NVWA, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie. Bij de man werden acht volwassen honden en zeven puppies aangetroffen. De voor verkoop bestemde puppies zijn van het ras Golden Retriever en diverse kruisingen van kleine hondenrassen zoals Dwergkees, Maltezer en Shih-tzu.

De dieren waren niet ziek of verwaarloosd en zijn daarom niet weggehaald. Wel waren sommige honden niet goed gehuisvest. Daarvoor heeft de man, die al eens eerder werd betrapt op illegale handel in honden, ook een proces-verbaal gekregen.

BMC wint ploegentijdrit Trentino

De eerste etappe in de Giro del Trentino is gewonnen door BMC Racing Team. De Zwitserse formatie won een ploegentijdrit over 14,3 kilometer tussen Riva del Garda en Arco. Achter BMC werden Astana en Colnago respectievelijk tweede en derde.

BMC werd vooraf gezien als een belangrijke kandidaat voor de zege met erkende tijdrijders als Taylor Phinney en Marco Pinotti in de ploeg. De Zwitserse ploeg had tien seconden voor op Astana en dertien op Colnago. Phinney is de nieuwe leider omdat hij als eerste van zijn ploeg over de meet kwam.

De Giro del Trentino duurt nog tot vrijdag waarbij de resterende drie etappes allemaal een aankomst bergop hebben.

Vrouw krijgt eerder rokerslongen dan man

Voor vrouwen is het risico op rokerslongen aanzienlijk hoger dan voor mannen. Als ze een pakje per dag roken, hebben de vrouwen gemiddeld na 20 jaar hetzelfde risico als mannen na 30 jaar. "Vrouwen zijn kwetsbaarder rokers", zegt prof Adrian Gillesen van de Klinik für Lungen- und Bronchialmedizin in Kassel dinsdag bij een internistencongres in het Duitse Wiesbaden.

De longziekte COPD, die in de volksmond rokerslongen heet, gaat gepaard met veel hoesten en ademnood. Het ontwikkelt zich meestal rond het 40e levensjaar.

Gillesen zegt dat 8à 10 procent van de Duitsers aan de ziekte lijdt.

KNVB start onderzoek naar gedrag Ajax-supporters

De aanklager betaald voetbal van de KNVB start een vooronderzoek naar gebeurtenissen tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - Ajax. Tijdens de wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion staken meegereisde Ajax-supporters vorige week woensdag fakkels af. Hierdoor vatte een spandoek vlam.

De Amsterdammers hebben tot 2 mei de tijd om op de door de voetbalbond gestelde vragen te reageren.

Ajax won het duel in Heerenveen eenvoudig met 5-0. Na een vroege rode kaart voor Heerenveen-keeper Brian Vandenbussche kregen de Ajacieden weinig tegenstand van de Friezen.

Rechtbank bevestigt oordeel Teeven over Louwes

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft terecht geoordeeld dat Ernest Louwes geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan krijgen. Dat heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag bepaald in een door Louwes aangespannen zaak.

Louwes, die is veroordeeld in de Deventer moordzaak, is jurist. Hij zegt een VOG nodig te hebben om actief te zijn in de advocatuur.

Bij een aanvraag voor een VOG bekijkt de staatssecretaris of het strafblad een belemmering vormt voor het uitoefenen van de functie van advocaat. In principe kan iemand met criminele antecedenten vier jaar na vrijlating een VOG aanvragen. Voor vergrijpen waar twaalf jaar cel of meer op staat, zoals moord, kan deze termijn worden verlengd.

De rijke weduwe Jacqueline Wittenberg werd in 1999 in haar huis in Deventer vermoord. Louwes, die optrad als haar fiscalist en executeur-testamentair, werd voor de moord veroordeeld tot twaalf jaar cel. Hij kwam in 2009 vrij. Louwes heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

De rechter stelt dat aangezien Louwes is veroordeeld voor moord sprake is van 'een risico voor de samenleving'. Teeven heeft volgens de rechtbank de juiste afweging gemaakt door te stellen dat het maatschappelijk belang in dit geval zwaarder weegt dan de gevolgen van het weigeren van een VOG.

Deadmau5 werkt aan Vita-game

Deadmau5 werkt samen met Queasy Games aan de platformer Sound Shapes. De achtergrondmuziek van het spel blijft veranderen terwijl je door een level heen loopt. Er verschijnen om die reden geen nummers van deadmau5' albums.

Deadmau5 is niet de enige artiest die meewerkt aan de game. Er zijn andere artiesten die werken aan verschillende werelden met een totaal ander gevoel, maar deze zijn nog niet bekendgemaakt. "Each world is a different experience from the last in terms of art, music, and gameplay. It’s like putting on a Daft Punk record and then putting on a Black Sabbath record. They’re very different vibes," vertelde Jason DeGroot, producer van Sound Shapes.

In het onderstaande filmpje kun je een wereld zien met de muziek van deadmau5 en level-design van indie-ontwikkelaar PixelJAM.

Declaraties kabinet 'niet buitensporig'

De declaraties die worden gemaakt door de verschillende ministers en staatssecretarissen zijn niet buitensporig. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) namens premier Mark Rutte (VVD) in een brief aan de Tweede Kamer.

Zij reageren op een onderzoek van RTL Nieuws, dat alle bonnetjes opvroeg. Daaruit bleek dat alle bewindslieden in het eerste jaar ruim anderhalf miljoen euro aan onkosten hadden gedeclareerd.

"Over het geheel genomen zijn de openbaar gemaakte kosten ten behoeve van de ambtsvervulling van bewindspersonen in de ambtelijke top voorzichtig te noemen", schrijft Spies. Zij concludeert dat de totale uitgaven 'niet buitensporig' is. Ook hebben de bewindspersonen in vrijwel alle gevallen de regels voor het declareren goed toegepast.

Uit de declaraties bleek dat staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) voor bijna vierhonderd euro heeft overnacht in het Okura in Amsterdam. Daarop liet de bewindsman al weten dat hij in Nederland niet meer in dure hotels zou overnachten.

"Van bewindspersonen en functionarissen in de ambtelijke top wordt soberheid verwacht bij de besteding van publieke middelen, zeker ook in economisch moeilijke tijden waarin ook op burgers een appel wordt gedaan", schrijft Spies.

Uit de declaraties bleek verder dat minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) en diens staatssecretaris Ben Knapen (CDA) het meest declareerden: Rosenthal ruim drie ton, Knapen ruim twee ton. Dat komt door de vele buitenlandse reizen die zij moeten maken.

Blessure Leukemans blijkt spierscheuring

Na enkele weken van onduidelijkheid weet wielrenner Björn Leukemans nu eindelijk waar de pijn in zijn knie vandaan komt. Een scan bij de specialist wees uit dat de Belg een spierscheuring van ongeveer één centimeter heeft.

Leukemans stond sinds de Ronde van Vlaanderen van twee weken geleden aan de kant. In die ronde moest hij uitwijken voor een valpartij op de Paterberg waarbij hij zijn knie verdraaide. Hij reed de ronde wel uit en eindigde nog als veertiende.

"Voorlopig mag ik blijven doortrainen, maar alleen op een kleine versnelling zodat de belasting op mijn knie minimaal is", aldus de renner van Vacansoleil op zijn eigen website.

[Upd] Treinen op elkaar gebotst in Leiden

Op het centraal station in Leiden zijn dinsdagmiddag twee treinen op elkaar gebotst. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer. Over slachtoffers is nog niets bekend.

Volgens de zegsman was een trein leeg, in de andere zaten passagiers.

Update 16.18 uur
Volgens de zegsman is er een vrouw lichtgewond geraakt, verder zijn er geen gewonden. Een stoptrein schoot door en botste tegen een gereedstaande trein. Wegens onderzoek zullen er minder treinen rijden op het traject Leiden-Alphen aan den Rijn. 

Op hetzelfde traject heeft er zich in de afgelopen twee jaar  al twee maal eerder een botsing voorgedaan tussen twee treinen.

Treinen op elkaar gebotst in Leiden
Treinen op elkaar gebotst in Leiden (Foto: ANP)

Pirate Bay bereikbaar via Google Translate

Via de vertaaldienst van Google kan een proxyserver van Google worden benaderd die toegang geeft tot The Pirate Bay. Ook voor klanten van Ziggo en XS4ALL die daar door de blokkade op last van de rechter niet direct op kunnen, is de site zo bereikbaar.

Van de verborgen functionaliteit wordt melding gemaakt door Computer Totaal. Die site wijst erop dat Googles vertaaldienst naast tekst ook webadressen kan vertalen, met een vertaalde pagina als output. Deze wordt vervolgens via Googles eigen proxyserver aan de gebruiker geserveerd. Zo'n proxy is een soort doorgeefluik. De vertaalde pagina wordt via Googles 'luik' geserveerd omdat het een mengsel is van door Google vertaalde tekst en de oorspronkelijke functionaliteit van de bronsite.

The Pirate Bay werd eerder dit jaar ontoegankelijk gemaakt voor klanten van Ziggo en XS4ALL, na een door auteursrechtenwaakhond BREIN aangespannen rechtszaak. De blokkade houdt in dat bepaalde ip-adressen door de providers onbereikbaar zijn gemaakt. Omdat een website via een proxy feitelijk via een ander ip-adres wordt benaderd, kunnen de desbetreffende klanten via zo'n doorgeefluik toch The Pirate Bay bezoeken.

Om die reden probeert BREIN momenteel mensen aan te pakken die proxyservers opzetten voor toegang tot de torrentsite. Het aanpakken van de proxyserver van Google zal vermoedelijk niet zo simpel zijn voor de belangenbehartiger van de entertainmentindustrie.

Torrents zoeken is heel eenvoudig. Omdat zoekopdrachten op The Pirate Bay via het webadres kunnen worden doorgegeven, hoeven de zoektermen enkel achter het internetadres http://thepiratebay.se/search/ te worden geplakt. Dit adres kan vervolgens aan Google Translate worden doorgegeven.

Wil men bijvoorbeeld zoeken naar Kanye West gay fish, zal de opdracht voor Googles vertaaldienst http://thepiratebay.se/search/Kanye+West+gay+fish zijn. Omdat ook Google Translate opdrachten in het adres accepteert, kan dat zoekadres voor The Pirate Bay op zijn beurt weer achter het webadres van Googles vertaaldienst, http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=nl&u= worden geplakt. Het volledige adres voor dit voorbeeld, die de zoekopdracht voor de torrentsite van het Engels naar het Nederlands vertaalt, staat onder deze link.

The Pirate Bay toont 'Kayne West gay fish' via Google Translate
The Pirate Bay toont 'Kayne West gay fish' via Google Translate

Labyad kiest voor Sporting

Zakaria Labyad heeft besloten om na de zomerstop te gaan spelen voor Sporting Clube de Portugal. Hij verkiest deze club boven stadsrivaal Benfica die zich nog op het laatst had gemeld bij PSV. 

Labyad is van mening dat de clausule in zijn contract over contractverlenging niet rechtsgeldig is en dat hij derhalve transfervrij mag vertrekken uit Eindhoven. Hij tekent voor vijf seizoenen en zal in Lissabon ploeggenoot worden van de Nederlanders Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel.

Sony toont netwerkopslagsysteem nasne

Sony heeft 'nasne' aangekondigd, een mediaspeler en opslagsysteem voor netwerken waarmee je kunt streamen naar de PlayStation 3, PS Vita, Vaio, Sony-tablets en Xperia-smartphones. Het is nog onbekend of nasne ook naar Europa komt. De prijs ligt omgerekend op zo'n 160 euro.

Nasne heeft een ingebouwde 500 GB harde schijf en een tuner voor kabel- en satelliet-tv. De opslagruimte kun je uitbreiden door zelf een externe harde schijf aan te sluiten. De PlayStation 3 en de Vita krijgen een app genaamd torne, waarmee deze apparaten altijd toegang hebben tot nasne.

Met nasne kun je tv-programma's opnemen of live streamen naar maximaal twee Sony-apparaten tegelijkertijd. Wanneer je live wilt streamen maakt nasne een exportbestand aan zodat je gelijk kunt kijken terwijl het nog aan het opnemen is. Je zult in staat zijn om meerdere films tegelijk op te kunnen nemen, zo kun je bijvoorbeeld met vier nasnes die verbonden zijn aan de PlayStation 3 ook vier tv-programma's tegelijk opnemen.

Naast tv-programma's kun je ook films, foto's en muziek opslaan en bekijken op andere apparaten die aangesloten zijn op het netwerk.

Sony nasne

Wielrenner Galimzyanov biecht dopinggebruik op

Denis Galimzyanov heeft zich inderdaad schuldig gemaakt aan het gebruik van doping. Een dag na positief te zijn getest op het verboden middel epo, gaf de Russische wielrenner zijn misstap toe. "Ik heb er heel veel spijt van en zal mijn straf accepteren", schrijft hij in een brief op de website van zijn ploeg Katusha.

Galimzyanov liep op 22 maart tijdens een controle buiten competitie tegen de lamp. De 25-jarige sprinter, vorig jaar winnaar van Parijs-Brussel, moet rekening houden met een schorsing van twee jaar. Hij heeft laten weten geen contra-expertise aan te vragen.

In de brief benadrukt Galimzyanov dat zijn ploeg Katusha geen enkele blaam treft. "Het team heeft hier niets mee te maken. Ook mijn ploeggenoten waren niet op de hoogte. Dit was volledig mijn eigen keus." In afwachting van zijn straf is de renner door de internationale wielerunie UCI voorlopig geschorst.

Rutte: niet onderhandeld met SGP

Mark Rutte (VVD) heeft vorige week contact gehad met de SGP, maar er is niet onderhandeld met de partij van Kees van der Staaij. Dat zei de premier dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Van der Staaij werd vorige week gespot toen hij instapte in de dienstauto van Rutte. Dit weekeinde bevestigde hij dat hij door de premier is 'gepolst' over 'thema's uit de Catshuisonderhandelingen'. "Er zijn in de dienstauto geen onderhandelingen gevoerd", stelde Rutte echter. Ook ontkende hij dat Van der Staaij is gepolst. Wel is er 'contact' geweest met de SGP. Verder wilde Rutte daar niets over kwijt.

De premier was ontboden door Arie Slob (ChristenUnie) die wilde weten waarom de onderhandelingen in het Catshuis zo lang duren. "Het duurt en het duurt maar", zei hij. De onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV zijn de zevende week ingegaan. Slob eiste dat de Kamer voor het meireces met het kabinet over de plannen debatteert.

Rutte deed zoals gebruikelijk geen mededelingen over de voortgang, omdat de onderhandelende partijen een mediastilte hebben afgesproken. De contacten met de SGP leidden evenwel tot irritatie bij de oppositie. Als er een partij wordt betrokken bij de gesprekken, moet de Kamer daarover debatteren, zei Diederik Samsom (PvdA).

Nog deze week debat over Hedwigepolder

De Tweede Kamer debatteert donderdag over de plannen van staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) om een deel van de Hedwigepolder onder water te zetten. Dat is dinsdag besloten in het parlement.

Diverse Kamerleden drongen aan op een spoedig debat, omdat Bleker zijn plannen eind deze week in Brussel bespreekt. Het is echter nog niet duidelijk of het voorstel kan rekenen op een meerderheid in het parlement. Daarom moet voorafgaand een debat plaatsvinden.

Vooralsnog ontbreekt het Bleker aan steun, omdat gedoogpartij PVV tegen gedeeltelijke ontpoldering is. Richard de Mos (PVV) stemde in met het debat. "Dan kunnen we uiteraard bespreken hoe we de mooie Hedwigepolder droog gaan houden." Ook Ad Koppejan (CDA) steunde het verzoek tot een debat.

Bleker presenteerde zijn plannen vrijdag. De staatssecretaris wilde de Hedwigepolder eigenlijk ontzien, maar dat stuitte op verzet bij de Europese Commissie. Hij heeft nu besloten om een deel van de Hedwigepolder en nog een paar andere polders onder water te zetten. Dat is nodig ter compensatie van de natuur die verloren is gegaan bij het uitdiepen van de Westerschelde.

Murray en Tsonga in derde ronde Monaco

Andy Murray en Jo-Wilfried Tsonga hebben de derde ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo bereikt. De als derde geplaatste Schot overklaste op het gravel in het prinsdom de Serviër Viktor Troicki: 6-0, 6-3. Fransman Tsonga (4) was met 6-2, 6-4 Philipp Kohlschreiber uit Duitsland de baas.

Tsonga neemt het in de derde ronde op tegen Fernando Verdaco. De als dertiende ingeschaalde Spanjaard was dinsdag met 3-6, 6-3, 6-1 een te groot obstakel voor Ivan Dodig. Die Kroaat had zondag al een einde gemaakt aan de loopbaan van zijn landgenoot Ivan Ljubicic door hem in de eerste ronde te verslaan.

Rosenthal gispt Wilders om taal richting Gül

Uri Rosenthal (VVD) vindt het 'weinig fraai' en 'weinig gastvrij' dat PVV-leider Geert Wilders de Turkse president Abdullah Gül op Twitter heeft uitgemaakt voor christenpester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist. Dat zei de minister van Buitenlandse Zaken dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Frans Timmermans (PvdA) eiste dat het kabinet afstand neemt van deze beledigingen, maar zover wilde Rosenthal niet gaan. Hij herhaalde dat dergelijke uitspraken richting een bevriend staatshoofd niet fraai zijn. "Ik zou zulke bewoordingen niet in mijn mond nemen".

Timmermans reageerde teleurgesteld. "Dat de Nederlandse regering niet de moed heeft om helder stelling te nemen tegen deze beledigende kwalificaties stelt mij diep teleur", antwoordde hij. "Het laat zien hoezeer deze minister gegijzeld wordt door Wilders."

Wilders reageerde met zijn uitlatingen op een uithaal van Gül naar hem. De president had in een interview gezegd dat Wilders een islamofoob is en een extreem geluid verkondigt dat radicalen voedt. "Dat legt de basis voor etnische religieuze discriminatie, die we de vorige eeuw al eens hebben meegemaakt", zei hij in het vraaggesprek.

PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven zette Gül tijdens het vragenuurtje weg als een 'sultan' die louter onwaarheden en leugens verkondigde. Hij eiste dat Rosenthal de uitspraken van de Turkse president eveneens zou kwalificeren als niet fraai en weinig gastvrij. Rosenthal antwoordde door te zeggen dat Wilders vorig jaar door de rechter is vrijgesproken voor het aanzetten tot haat, groepsbelediging en discriminatie.

Henk Jan Ormel (CDA) eiste vervolgens op zijn beurt dat Rosenthal afstand zou nemen van de opmerking van Kortenoeven over Gül. "Ik ga niet alles op te tong proeven van wat hier in de Kamer wordt gezegd." Maar ook het omschrijven van een bevriend staatshoofd als sultan is een kwalificatie 'die ik niet in de mond zou nemen', zei de bewindsman. "Ik zou het zelfs niet bedenken."

De Turkse president legt vanaf dinsdag een driedaags staatsbezoek af aan Nederland in het kader van vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

Angelina Jolie wordt speciaal gezant voor VN

Angelina Jolie wordt speciaal gezant voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. De actrice, die sinds 2001 goodwillambassadrice van de UNHCR is, mag Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen Antonio Guterres officieel vertegenwoordigen.

Jolie heeft haar baan als speciaal gezant te danken aan haar jarenlange inzet voor de UNHCR, licht een woordvoerder van de Verenigde Naties toe. "Deze uitzonderlijke positie weerspiegelt de uitzonderlijke rol die ze voor ons heeft gespeeld." Dat Jolie en haar kersverse verloofde Brad Pitt miljoenen dollars hebben geschonken aan de vluchtelingen, heeft volgens de woordvoerder niets met Jolies promotie te maken.

In haar rol als speciaal gezant gaat Jolie zich vooral bezighouden met complexe humanitaire crises die grote vluchtelingenstromen tot gevolg hebben. Afghanistan en Somalië, waar Jolie eerder al vluchtelingen bezocht, worden als voorbeeld genoemd.

Jolie is al ruim tien jaar als goodwillambassadrice betrokken bij de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. In 2000, tijdens opnamen van de film Tomb Raider in Cambodja, werd de 36-jarige actrice zich persoonlijk bewust van humanitaire crises. Ze nam contact op met de UNHCR om meer te leren over de probleemgebieden.

Wasteland 2-kickstarter brengt 3 miljoen dollar op

inXile, de ontwikkelaar van Wasteland 2, heeft maar liefst $2.933.147 binnengekregen van meer dan 60.000 mensen. Daarbovenop hebben ze ook nog $107.502 gekregen via PayPal. Met meer dan drie miljoen dollar gaan zij dus aan de slag met Wasteland 2.

Voor dit deel heeft inXile de hulp ingeroepen van Chris Avellone, de designer van Fallout: New Vegas, en Obsidian Entertainment. Ook anderen die meewerken zijn oude bekenden, zo waren Alan Pavlish en Mike Stackpole de designers van de oorspronkelijke Wasteland en maakte Mark Morgan de muziek voor Fallout 1 en 2. Jason Anderson, de co-maker van Fallout 1, schrijft het verhaal voor Wasteland 2.

Wasteland 2 is een tactische RPG en de opvolger van Wasteland uit 1988. inXile zou het spel uitbrengen op OS X en Linux wanneer het twee miljoen dollar had gekregen. Nu er een miljoen extra is gegeven denken ze er aan om ook mod tools uit te geven.

'Makers Angry Birds slaan miljardenbod af'

De makers van Angry Birds hebben een bod van twee miljard dollar op hun gameserie afgeslagen. Gamebedrijf Zynga had Rovio dit bedrag geboden om de hele reeks en alle rechten op te kopen, schrijft nieuwsdienst Bloomberg dinsdag. Het bod wordt niet bevestigd door Zynga noch door Rovio.

Voor Rovio is de Angry Birds-reeks meer dan alleen het spelletje voor een smartphone. Het bedrijf wil van Angry Birds een product maken dat consumenten op verschillende manieren bereikt. Zo is er een televisieserie en speelgoed in de maak en werkt Rovio aan spellen op zoveel mogelijk platformen.

Zynga heeft Facebookhits met spellen als Farmville, Cityville en Mafia Wars. Vorig jaar probeerde het bedrijf Popcap over te nemen, maar dat ging uiteindelijk voor 1,3 miljard naar Electronic Arts. Vorige maand werd OMGPOP, het bedrijf achter de tekengame Draw Something, voor 180 miljoen dollar opgekocht.


Pikmin Wii U op E3

Nintendo heeft bevestigd dat ze Pikmin Wii U gaan laten zien op de aankomende E3. Gisteren maakte Miyamoto al bekend dat Mario ook op de E3 zal verschijnen. Pikmin is een reeks strategiespellen waarvan de laatste in 2004 uitkwam voor GameCube.

Tijdens het interview sprak Miyamoto al over Pikmin Wii U. Een woordvoerder van Nintendo bevestigde zijn woorden. "In a recent interview, Mr. Miyamoto confirmed that a new Pikmin game will be shown at the E3 Expo in June. He believes that anyone who has played Pikmin games in the past will enjoy playing."

Man zwaargewond door roltrap in winkelcentrum

Een man is dinsdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij in Rotterdam klem kwam te zitten in een roltrap. Hij is naar een ziekenhuis afgevoerd, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De nog onbekende man raakte rond 09.15 uur gewond in winkelcentrum Binnenban in de deelgemeente Hoogvliet. De brandweer heeft hem bevrijd. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.

Lichamen Costa Concordia geïdentificeerd

In Italië zijn opnieuw lichamen uit het wrak van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia geïdentificeerd. Het gaat om de lichamen van twee Amerikanen en twee Duitsers. Dat heeft het Italiaanse ministerie van binnenlandse zaken dinsdag gezegd.

De slachtoffers zijn Christina Mathi Ganz en Norbert Josef Ganz uit Duitsland en Barbara en Gerald Heil uit Minnesota. Het lichaam van een Italiaans bemanningslid werd eerder al aan de hand van DNA-tests geïdentificeerd.

Duikers zoeken in het wrak nog altijd naar de lichamen van een Italiaanse vrouwelijke passagier en een Indiaas bemanningslid. Het officiële dodental van de scheepsramp staat op 32.

Contador maakt rentree in Eneco Tour

Alberto Contador maakt op 6 augustus in Nederland zijn rentree na zijn dopingschorsing. De tweevoudig Tourwinnaar neemt deel aan de Eneco Tour, liet hij dinsdag weten aan de Spaanse radiozender Cadena Ser. De Eneco Tour start in Waalwijk en wordt op 12 augustus afgesloten in het Belgische Geraardsbergen.

Voor Contador vormt de Eneco Tour de ideale opmaat naar de Ronde van Spanje. Verder heeft hij ook het WK in Valkenburg, dat van 16 tot en met 23 september plaatsvindt, aangestipt. "Ik hoop daar zowel voor de wegwedstrijd als de tijdrit geselecteerd te worden", meldde de Spanjaard.

Contador, die in februari met terugwerkende kracht werd geschorst voor een dopingvergrijp in de Tour de France van 2010, blijft zijn ploeg Saxo Bank waarschijnlijk trouw. "Er zijn in totaal zes ploegen geïnteresseerd om me in te lijven, waaronder Movistar. Maar mijn voorkeur gaat uit naar Saxo Bank, dat me in moeilijke tijden altijd is blijven steunen."


Contador maakt rentree in Eneco Tour (Foto: Novum)

Sneijder hervat groepstraining bij Inter

Wesley Sneijder verscheen dinsdag weer op het trainingsveld van Internazionale. De middenvelder is hersteld van zijn bovenbeenblessure. De international raakte eind maart geblesseerd in de kwartfinale van de Champions League tegen Olympique Marseille.

Sneijder zich nu opmaken voor het slot van de competitie. Inter hoopt in de Serie A nog een Champions League-ticket af te dwingen en kan daar de hulp van Sneijder goed bij gebruiken. Wanneer hij deze week zonder problemen afsluit kan hij zaterdag weer in actie komen als Inter het opneemt tegen Fiorentina.

Spies wil geen uitstel huurverhogingen

Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) is vooralsnog niet van plan de extra huurverhogingen voor huishoudens die meer dan 43.000 euro verdienen uit te stellen. Dat maakte zij dinsdag duidelijk in het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer.

Spies moest in de Kamer reageren op een uitspraak die de rechter vrijdag in kort geding deed. De rechter bepaalde dat de Belastingdienst geen inkomensgegevens aan verhuurders mag verstrekken, omdat de wet wel door de Tweede, maar nog niet door de Eerste Kamer is aangenomen.

Volgens PvdA-Kamerlid Jacques Monasch is het niet meer haalbaar om de huurverhogingen per 1 juli door te voeren, zoals de bedoeling was. Hij wees erop dat ook de koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes dat vindt. Spies is aan die conclusie echter nog niet toe. Zij wil afwachten of de Eerste Kamer bereid is de wet die de huurverhogingen mogelijk maakt snel te behandelen.

Spies zei in de Tweede Kamer dat verhuurders die al informatie van de Belastingdienst hebben gekregen, daar niets mee mogen doen. Sinds vrijdag worden er geen inkomensgegevens over huurders meer verstrekt. De extra huurverhoging voor rijkere huurders moet het zogeheten scheefwonen tegengaan.

Brand op bouwlocatie kolencentrale Eemshaven

Op de bouwlocatie van de kolencentrale van energiebedrijf RWE in Eemshaven is brand uitgebroken. Het gaat om een brand op het dak van een loods, meldt de brandweer. Vermoedelijk zijn bij dakwerkzaamheden enkele gasflessen geëxplodeerd. De zwarte rook die bij de brand vrijkomt is tot in de wijde omgeving te zien.

De loods aan de Synergieweg waar de brand woedt meet circa vijftien bij vijftien meter. Binnen zouden vooral bouwmaterialen zijn opgeslagen. Er zouden geen gevaarlijke stoffen bij de brand betrokken zijn.

Domenicali: "Sneller met updates komen"

Het Formule 1-team Ferrari kent een uiterst moeizame start van het seizoen 2012. Ondanks dat Fernando Alonso al een race gewonnen heeft en derde staat in de titelstrijd is de auto nog niet zo snel als het team zich wenst. Een negende en een dertiende plaats in China waren hier het voorbeeld van.

"We zijn teleurgesteld, dat mag duidelijk zijn. We hadden de potentie om een beter resultaat te scoren, maar zijn daar niet in geslaagd. Het gebrek aan topsnelheid, een van de zwakke punten van deze auto, heeft ertoe geleid dat met name Fernando niet het maximale uit zijn strategie kon halen. Het was de bedoeling dat hij voor een plek in de top-vijf kon gaan," zei teambaas Stefano Domenicali.

"Felipe hadden we op een tweestopper gezet, waarbij we erop gokten dat anderen meer last zouden hebben van de bandenslijtage. Dit bleek echter maar bij een paar wagens het geval. We moeten de race nu analyseren en kijken hoe we de volgende race het beste kunnen aanpakken."

In ieder geval is één ding duidelijk. "We hebben in de eerste drie races drie verschillende winnaars gehad. De onderlinge krachtsverhoudingen zijn elke race weer anders. We moeten het maximale uit elke kans zien te halen en ondertussen in Maranello hard werken aan de aerodynamische ontwikkeling van de auto. We moeten een versnelling hoger schakelen en nog sneller met updates voor de auto zien te komen."

Damschreeuwer gepakt bij bezoek Turkse president

De Damschreeuwer is dinsdag opgepakt bij een bezoek van de Turkse president Abdullah Gül aan de Dam in Amsterdam. Agenten vermoedden dat de man de openbare orde wilde verstoren, meldt een politiewoordvoerder.

De man had nog niets geroepen naar koningin Beatrix of de Turkse president toen hij in de boeien werd geslagen. Agenten hadden de Damschreeuwer eerst aangesproken en hem gevraagd weg te gaan. Dat weigerde de man echter.

Beatrix ontvangt Gül dinsdag in het Koninklijk Paleis op de Dam. De Turkse president legde bij het monument op de Dam een krans in gezelschap van premier Mark Rutte (VVD) en burgemeester Eberhard van der Laan.

Amsterdam heeft rond het staatsbezoek van Gül extra veiligheidsmaatregelen genomen om de ceremonie 'veilig en waardig' te kunnen laten verlopen. Voor alle negen locaties die de Turkse president deze week bezoekt in de hoofdstad heeft de burgemeester een noodverordening afgekondigd.

De politie mag daardoor preventief fouilleren en personen die de openbare orde dreigen te verstoren in een bepaald gebied verwijderen. De Damschreeuwer bevond zich op het moment van zijn arrestatie in de buurt van de Dam. Hij werd rond 10.45 uur opgepakt, ongeveer drie kwartier voordat de kranslegging plaats zou vinden. Hij zit nog vast. Hoelang de Amsterdamse politie verwacht de man vast te houden, weet de woordvoerder nog niet.

Gennaro P. zaaide twee jaar geleden paniek door met een luide schreeuw de dodenherdenking op de Dam te verstoren. Bij de paniek na de schreeuw raakten 87 mensen licht- tot zwaargewond. Vanwege het incident werd P. in maart in hoger beroep veroordeeld tot acht maanden cel. Ook mag hij vijf jaar niet in de buurt van de Dam komen tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

De Damschreeuwer werd medio maart ook opgepakt. Dat gebeurde op de stoep van het Concertgebouw in Amsterdam waar later koningin Beatrix zou arriveren voor een jubileumconcert. De man maakte een verwarde indruk en werd uit voorzorg tijdelijk vastgehouden 'gezien de historie van de man, zijn gedrag en het koninklijk bezoek'. P. is later op de avond vrijgelaten.

Gül en zijn echtgenote bezoeken Nederland tot en met donderdag op uitnodiging van de koningin. Het echtpaar gaat behalve naar Amsterdam ook naar Den Haag, Venlo en Maastricht. De president wordt vergezeld door een delegatie van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de culture sector, parlementariërs en wetenschappers. Dit jaar is het vierhonderd jaar geleden dat Nederland en Turkije diplomatieke banden aanknoopten.

Leers vindt pardonregeling onwenselijk

Een generaal pardon is onwenselijk en niet voor herhaling vatbaar. Het generaal pardon uit 2007 was een noodgreep om een 'prop' van oude asielprocedures op te lossen, zegt minister voor Immigratie, Integratie en Asiel Gerd Leers (CDA) in een reactie op een onderzoek naar de uitvoering van de pardonregeling voor 28.000 asielzoekers.

"Een pardonregeling heeft slechts een beperkt oplossend vermogen omdat een pardonregeling uitsluitend op het heden ziet, niet op de toekomst", schrijft de bewindsman dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. De huidige maatschappelijke discussie over uitgeprocedeerde vreemdelingen toont dit volgens hem aan. Een kinderpardon zoals bepleit door GroenLinks lost volgens de bewindsman de problemen niet op.

Een generaal pardon ondermijnt verder het terugkeerbeleid van het kabinet. "Oplossingen die een bonus zetten op langdurig verblijf, zullen het probleem van langdurig illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen enkel versterken", schrijft hij. "Het geeft afgewezen asielzoekers de hoop dat lang genoeg wachten uiteindelijk wordt beloond en vreemdelingen zullen minder of helemaal niet geneigd zijn om aan hun terugkeer te werken."

Leers' beleid is gericht op structurele maatregelen die moeten voorkomen dat mensen langdurig in Nederland verblijven zonder perspectief op toekomst. Asielzoekers moeten snel duidelijkheid krijgen over hun aanvraag en als die is afgewezen, staat hun terugkeer naar het land van herkomst centraal.

Uit het rapport blijkt dat de uitvoering van de pardonregeling goed is verlopen. Tot en met 2010 zijn ruim twaalfduizend asielzoekers die een verblijfsvergunning kregen met een inburgeringstraject begonnen. Het merendeel vroeg direct een uitkering aan. De helft van de volwassenen had in 2009 een baan of volgde een studie.

Trainers en militairen Kunduz afgelost

De komende weken worden de politietrainers en militairen die in Kunduz deelnemen aan de Nederlandse trainingmissie afgelost. De derde lichting trainers en mariniers vertrekt donderdag naar de Afghaanse provincie, zo laat het ministerie van Defensie dinsdag weten.

Behalve de trainers en militairen reist donderdag ook een nieuwe civiel vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken naar Afghanistan af. Die geeft samen met een militair en een vertegenwoordiger van de politie leiding aan de missie, die gericht is op het opleiden en trainen van politieagenten en het opbouwen van een rechtsstaat. Ook stuurt het ministerie een nieuwe politiek adviseur en een rechtsstaatadviseur die kant op.

Vorige maand werd duidelijk dat er voor tien instructeurs van de marechaussee in Kunduz momenteel geen werk is. Er werd naar alternatieven gezocht. Ze zouden bijvoorbeeld Afghaanse agenten kunnen begeleiden bij hun dagelijkse werkzaamheden. Het kabinet besloot begin maart de missie in Kunduz niet uit te breiden.

Bergkamp kan beste speler Premier League worden

Dennis Bergkamp is een van de tien kandidaten om te worden uitgeroepen tot beste speler van twintig seizoenen Premier League. De Nederlander, die bij Arsenal in elf seizoenen 87 doelpunten maakte, staat op de shortlist. Zijn concurrenten zijn Eric Cantona, Ryan Giggs, Thierry Henry, Roy Keane, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Alan Shearer, Patrick Vieira en Gianfranco Zola.

De winnaar van de speciale verkiezing ter ere van het twintigjarig bestaan van de Premier League wordt door een jury gekozen. Die kiest ook de beste trainer, het beste citaat, het beste seizoen en de beste ploeg van de afgelopen twintig jaar.

Het publiek krijgt ook een stem en kan de beste wedstrijd, de beste redding, het mooiste juichen en de mooiste goal kiezen. In die laatste categorie is Bergkamp met zijn legendarische doelpunt tegen Newcastle United genomineerd. De 'Non-Flying Dutchman' tikte de bal met zijn rug naar de goal rechts langs zijn verdediger en draaide zelf linksom weg om vervolgens te scoren.

Fans van de Premier League kunnen ook kiezen welke spelers er in het team van de afgelopen twintig jaar moeten komen. Zes van de tachtig spelers op de shortlist zijn Nederlanders. Doelman Edwin van der Sar en centrale verdediger Jaap Stam verdedigen de Nederlandse eer achterin. Marc Overmars en Arjen Robben kunnen als beste linkermiddenvelder worden geselecteerd en als beste aanvaller kan een stem worden uitgebracht op Bergkamp en Ruud van Nistelrooy.

Romney op zoek naar een 'running mate'

Nu Mitt Romney zo goed als zeker is van de Republikeinse presidentskandidatuur begint de zoektocht naar een 'running mate', de persoon die vicepresident wordt als Romney de verkiezingen wint. Romney zal waarschijnlijk lering trekken uit de vorige verkiezingen, toen Sarah Palin door John McCain werd gekozen als 'running mate'.

Volgens bronnen binnen het campagneteam van Romney staat ervaring bovenaan de lijst met criteria voor een potentiële vicepresident. Steve Duprey, een voormalig adviseur van John McCain en lid van het Republikeinse Nationale Comité, beaamt dit. "Het belangrijkste kenmerk van gouverneur Romney's kandidatuur, en van zijn mogelijke presidentschap, is dat hij zeer goed nadenkt over dit soort beslissingen", aldus Duprey. "Het zal niet zijn zoals McCains campagne, toen iedereen werd verrast."

Een van de meest besproken mogelijke 'running mates' is Marco Rubio, een Cubaans-Amerikaanse senator uit Florida. Senator Rob Portman uit Ohio, die zich al vroeg achter Romney schaarde en campagne voor hem voerde tijdens de voorverkiezingen in Ohio, is een andere favoriet. Ook Chris Christie, gouverneur van New Jersey, Nikki Haley, gouverneur van South Carolina, en Bob McDonnell, gouverneur van Virginia, behoren tot de kanshebbers. De drie gouverneurs delen echter een zwakte: bij elkaar opgeteld komen ze tot slechts vijf jaar ervaring.

Romney heeft tot dusver nog geen voorkeur aangegeven. Hij heeft echter wel één criterium. Wie het ook wordt, hij of zij moet tegen het recht op abortus zijn. Dit moet de sociaal-conservatieve achterban van de Republikeinen geruststellen over Romney, die eerder in zijn politieke carrière zijn steun voor het recht op abortus uitdrukkelijk kenbaar heeft gemaakt.

Eén ding lijkt zeker, de herinnering aan Palin zal waarschijnlijk nog lange tijd een schaduw over Romney's campagne werpen. "Er is één ding waar iedereen binnen de Republikeinse partij het over eens is: er is duidelijk niet goed nagedacht over Sarah Palin en haar antecedenten zijn niet goed nagetrokken", zegt Sara Fagen, een voormalig staflid van president George W. Bush. "Ik denk niet dat ze die fout nog een keer zullen maken."


Romney op zoek naar een 'running mate' (Foto: Novum)

Verbazingwekkende Spider-Man op drie posters

Vandaag zijn er drie filmposters van de film The Amazing Spider-Man officieel vrijgegeven. De actievolle spinnenman laat zich niet alleen van zijn stoerste kant zien, maar pocht verder met het feit dat hij geen hoogtevrees kent.

In The Amazing Spider-Man speelt Andrew Garfield de rol van Peter Parker, die na het vertrek van zijn ouders bij zijn oom (Martin Sheen) en tante (Sally Field) in huis woont. Peter Parker ontdekt, nadat hij is gebeten door een spin, dat hij bovennatuurlijke krachten bezit. De film is een reboot van de Spider-Man-reeks van Sam Raimi.

The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

De film verschijnt op 4 juli van dit jaar in de bioscoop.

The Voice ook succes in Australië

The Voice heeft na Nederland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië ook Australië veroverd. De eerste aflevering van de talentenjacht was zondagavond het best bekeken programma van het land.

The Voice versloeg met 2,9 miljoen kijkers de zware concurrentie van andere goed bekeken tv-programma's. Volgens The Hollywood Reporter maakt de talentenjacht kans om het best bekeken programma van het jaar te worden.

In de Australische editie van de talentenjacht zijn de rollen van de coaches weggelegd voor Seal, Good Charlotte-zanger Joel Madden, countryzanger Keith Urban en Delta Goodrem. In de eerste show zongen de coaches samen Seals hit Crazy.

Spelersvakbond vreest Oost-Europees racisme tijdens EK

Theo van Seggelen, de secretaris-generaal van de vakbond voor voetballers FIFPro, heeft zijn twijfels uitgesproken over een goed verloop van het Europees Kampioenschap voetbal in Oekraïene en Polen. Hij vreest voornamelijk voor het racisme dat in die landen heerst ten opzichte van bepaalde spelers, en voor het gedrag van de Poolse en Oekraïense fans tegenover die van andere landen.

FIFPro publiceerde in februari dit jaar een onderzoek naar de wereld rondom het voetbal in Oost- en Zuid-Europa, waaruit bleek dat 9,6% van alle spelers weleens is mishandeld vanwege hun ras. Volgens Van Seggelen moet men hopen dat de supporters die verantwoordelijk zijn voor het racisme in Oost-Europa, niet dezelfde zijn als zij die de wedstrijden van het EK bezoeken. "Ik weet zeker dat de fans van de geplaatste landen geen probleem zullen zijn (...) Maar als de meerderheid uit die twee landen komen, dan ben ik er niet honderd procent van overtuigd dat er geen incidenten plaats gaan vinden, zelfs niet in de stadions."

Voor heengereisde supporters zou het toernooi niet bepaald sfeervol zijn; "Oekraïene is niet de ideale plek voor dit soort evenementen," zegt Van Seggelen. Sommige wedstrijden worden ver weg van de steden afgewerkt en fans zouden vooral daar in de problemen kunnen komen met Poolse, dan wel Oekraïense hooligans. Ook op de keuze van stadions heeft Van Seggelen kritiek. Zo wordt Nederland-Duitsland afgewerkt in het kleinste stadion van het toernooi, met een capaciteit van 38.500 plaatsen. "Voetbal draait om de fans, en ik wil niet te kritisch zijn, maar hoe kan het dat dit soort wedstrijden, die het hoogtepunt van het toernooi zijn, in deze stadions in the middle of nowhere worden gespeeld?"

Op 8 juni begint het EK, maar de stroom aan kritiek op de gastlanden houdt niet op. Vorige week haalde UEFA-baas Michele Platini uit naar Oekraïense hoteliers door ze 'bandieten en boeven' te noemen, omdat ze exorbitante prijzen vragen voor een overnachting. Ook voor van Seggelen is het racisme, hooliganisme en de keuze van stadions niet het enige probleem; zo zouden er problemen met vervoer zijn en spreken volgens hem de inwoners van de gastlanden geen andere talen dan hun eigen.

'Belgische gevangenen langer in Tilburg'

België wil gevangenen ook na het eind van dit jaar kunnen opsluiten in de gevangenis in Tilburg. De Belgische minister van justitie Annemie Turtelboom gaat in de ministerraad voorstellen het bestaande verdrag met Nederland te verlengen, schrijven Belgische media.

Beide landen spraken in 2009 af dat België drie jaar lang gebruik kon maken van de gevangenis in Tilburg, omdat België een groot tekort aan cellen had en Nederland juist kampte met een cellenoverschot. Nederland kreeg dertig miljoen euro voor het beschikbaar stellen van de celruimte voor vijfhonderd gedetineerden. Hierdoor kon de sluiting van verschillende Nederlandse detentiecentra worden uitgesteld.

Mourinho ziet Bayern als geduchte tegenstander

Real Madrid-coach Jose Mourinho vindt het niet vanzelfsprekend dat zijn team ten koste van Bayern München de Champions Leaguefinale haalt. De Portugese oefenmeester sprak maandag op de persconferentie lovende woorden over de Duitsers. "Ze zijn een goed team, met een fantastische coach en goede spelers. Bayern heeft alles in zich om een zware tegenstander voor ons te zijn."

Bayern-trainer Jupp Heynckes legt zich ondanks een mindere fase in de competitie niet zomaar neer bij een nederlaag tegen de Spanjaarden. "Ik ben ervan overtuigd dat we niet alleen goed zullen spelen, maar ook een goed resultaat behalen."

Heynckes kan beschikken over een fitte selectie, hij gaf afgelopen weekeinde tegen FSV Mainz zelfs enkele basisspelers rust. Arjen Robben lijkt dinsdagavond verzekerd van een basisplaats.

De echte Band of Brothers

Het is het engst om een ander blind te vertrouwen. Het lijkt niet meer van deze tijd om een ander te vertrouwen. Iedereen kent wel iemand die is vreemdgegaan, omdat een derde tot een kwart van de Nederlanders in onderzoeken schuld bekende. Wie zaken wil doen, op welk niveau dan ook, is ronduit dom als hij iemand blind vertrouwt.  Het ultieme vertrouwen komt nog maar zelden voor. Behalve bij soldaten. En improspelers!

Commerciële vlucht naar ISS nabij

De voorbereidingen op de lancering op 30 april van een Dragon-ruimtevrachtschip door het commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX verlopen voorspoedig. De Dragon zal het eerste commerciële ruimtevaartuig zijn dat het internationale ruimtestation ISS aandoet.

Met behulp van een Falcon-raket, ook een ontwerp van SpaceX, wordt de Dragon in de ruimte gebracht. Het gaat om een testvlucht, benadrukte Elon Musk, directeur van het ruimtevaartbedrijf. Het is voor het eerst dat geprobeerd wordt de Dragon bij het ISS te krijgen.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft 381 miljoen dollar in het project geïnvesteerd. SpaceX zelf heeft een miljard dollar in het project gestoken.

Er zijn diverse bedrijven die in de toekomst een veerdienst voor astronauten willen organiseren. Totdat het zover is pendelen de astronauten heen en weer met Russische ruimtevaartuigen.

Als de huidige missie voorspoedig verloopt wil Musk later dit jaar nog twee Dragons naar het ISS sturen.

Sijsling wint, Schoorel verliest in Rome

Igor Sijsling heeft dinsdag de tweede ronde van het challengertoernooi in Rome bereikt. De als vierde geplaatste Amsterdammer was in de Italiaanse hoofdstad met 6-3, 5-7 en 7-5 te sterk voor de thuisspelende Simone Vagnozzi. Zijn volgende tegenstander is Roberto Bautista-Agut uit Spanje. Die versloeg zijn landgenoot Gerard Granollers-Pujol met 4-6, 7-5 en 6-2.

Voor Thomas Schoorel (8) was de eerste ronde direct het eindstation. De titelverdediger boog voor Florent Serra uit Frankrijk, die vooral in de eerste set veel te sterk was: 6-1 en 7-6 (2). Vorige week reikte Schoorel in het Turkse Mersin nog tot de halve finale.

Jesse Huta Galung bereikte maandag al de tweede ronde. Als beide Nederlanders de tweede ronde overleven, kan hij de tegenstander van Sijsling worden in de kwartfinale.

ProRail controleert spoor Schiphol na verstoringen

ProRail gaat het spoor rond Schiphol meter voor meter controleren. ProRail geeft daarmee gevolg aan een brandbrief van reizigersclub Voor Beter OV. De afgelopen tijd hebben rond Schiphol volgens de spoorbeheerder te veel vertragingen plaatsgevonden. Ook dinsdag was het weer raak. "Schiphol is een belangrijke levensader", legt een woordvoerder van ProRail dinsdag uit.

Onder meer wissels en seinen, de sporen en bovenleidingen worden onderworpen aan een grondige inspectie. "We willen weten of er een samenhang bestaat tussen de verstoringen en zo ja, dat oplossen."

De problemen op het spoor rond Schiphol van dinsdag werden veroorzaakt door een sein- en wisselstoring. Reizigers moesten rekening houden met een vertraging tot een halfuur. De problemen zijn inmiddels verholpen.

Niet alle problemen van de afgelopen weken werden veroorzaakt door sein- en wisselstoringen. "We hadden een paar keer een defecte trein. Ook was er sprake van een kapot gereden bovenleiding. Verder moest het treinverkeer worden stilgelegd vanwege asbest in de Schipholtunnel."

Volgens de woordvoerder zijn verstoringen in heel Nederland onwenselijk, maar al helemaal op en rond Schiphol. "Je zult maar met je koffers op het station staan om een vlucht te pakken. Als er dan geen treinen rijden, is dat heel vervelend."

Intensieve samenwerking legers Benelux

De legers van Nederland, België en Luxemburg gaan nog verder samenwerken. De defensieministers van de drie landen tekenen daar woensdag een intentieverklaring toe, zegt een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Op maritiem gebied werken België en Nederland al samen. Naar dat model moeten de legers volgens minister van Defensie Hans Hillen (CDA) ook op andere gebieden gaan samenwerken. "Luxemburg heeft geen groot leger, maar heeft wel financiële middelen en expertise", legt zijn woordvoerder uit.

"België heeft een opleiding voor paratroepen. We gaan bekijken of onze commando's daar scholing kunnen volgen." Verder kan worden samengewerkt bij trainingen, het gebruik van vliegvelden en het aankopen en onderhouden van materieel. "België is bijvoorbeeld ook op zoek naar een opvolger voor de F-16."

Ook wordt bekeken of bij de aanschaf van bijvoorbeeld onbemande vliegtuigjes kan worden samengewerkt. "Zonder je eigen nationaliteit op te geven kun je veel doen."

De minister wees er op BNR Nieuwsradio op dat Europa veel meer uitgeeft aan defensie dan Rusland. "Er gaat hier veel geld in verschillende commandolagen en -structuren zitten."

Er is volgens zijn woordvoerder nog geen sprake van dat Nederland de zeggenschap over het eigen leger verliest. "Binnenkort wordt in de Tweede Kamer een discussie gevoerd over de soevereiniteit."

Hillen benadrukt dat Nederland altijd nee of ja moet kunnen zeggen tegen deelname aan een conflict. Maar het samenwerken is volgens Hillen niet vrijblijvend. "Het is verplichtend en dat moeten we ons goed realiseren." Het heeft volgens hem geen zin om intens samen te oefenen en vervolgens niet mee te doen als er moet worden geleverd.

Problemen Vodafone duren voort

Het is nog niet te zeggen wanneer de problemen bij Vodafone volledig zijn opgelost. "Door in- en afstellingswerkzaamheden van het tijdelijk knooppunt kunnen klanten incidenteel nog met overlast kampen", zegt een woordvoerder van het telecombedrijf dinsdag.

Hierdoor kunnen klanten soms niet bellen, komen sms'jes niet aan of worden ze verkeerd verbonden. Een van de getroffenen is D66-leider Alexander Pechtold. "Ik kan diverse medewerkers nog steeds niet bereiken", twittert het Kamerlid.

De storing, waarvan honderdduizenden mensen last hebben gehad, was het gevolg van een brand in een centrale in Rotterdam op 4 april. Om de problemen op te lossen werd een tijdelijk knooppunt opgezet, maar dat werkt nog niet optimaal. Dinsdagochtend lag de website van Vodafone er ook enige tijd uit, maar dat had volgens de woordvoerder een andere oorzaak.

Vorige week liet Vodafone weten dat klanten volgende maand vier dagen gratis mogen bellen en sms'en binnen Nederland. Klanten met een data-abonnement voor tablets krijgen tien procent korting op hun abonnement in de maand mei.

007 snapt Heineken-kritiek

Daniel Craig begrijpt de kritiek op de nieuwe sponsor van Bondfilm Skyfall, Heineken. Volgens de Britse acteur is de sponsor echter nodig om de dure film te kunnen maken. "Zonder hen zouden we de film niet kunnen maken", zegt hij tegen de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post.

Fans zijn ontstemd dat Bond zijn beroemde 'geschudde en niet geroerde' Martini heeft ingeruild voor het Nederlandse biertje. "Er is grote ophef over, maar het is niet waar de film over gaat, dat beloof ik. We hebben onszelf niet helemaal in de uitverkoop gegooid."

"James Bond is een echte drinker, dat is hij altijd al geweest", gaat de 44-jarige Craig verder. "Het drinken van bier is niet slecht, in de film is het alleen toevallig Heineken." Craig geeft toe zelf ook graag van het blonde drankje te nippen. "Het is mijn favoriete biermerk. Ik drink het iedere ochtend, dat doet toch iedereen?"

Craig vertelt in het interview ook gesloopt te zijn na een werkdag op de set van James Bond. "We zijn op de set om 7.00 uur in de ochtend en beginnen met werken om 08.00 uur tot een uur of 20.30 uur 's avonds. Vervolgens ga ik nog veertig minuten trainen en dan ga ik naar bed." De Brit voelt zich naar eigen zeggen 'fucked' na zo'n dag.

Skyfall wordt geregisseerd door de Britse Sam Mendes. De actiefilm moet op 1 november in de Nederlandse bioscopen draaien.

Terpstra niet in Tour de France

Wielrenner Niki Terpstra zal niet deel gaan nemen aan de Tour de France. De Nederlander van Omega Pharma-Quick Step heeft besloten om naar de Olympische Spelen te gaan, de Vuelta a España en het WK op de weg in Valkenburg te gaan rijden.

"Een Tour de France past niet echt in mijn programma. Ik rijd de Ronde van Spanje, want dat is wel weer ideaal met het oog op de WK. Ik moet dus kiezen tussen twee grote rondes, want allebei gaat zeker niet in zo’n jaar als dit," zei Terpstra die een goed voorjaar achter de rug heeft.

Hij werd vijfde in Parijs-Roubaix en ging afgelopen zondag in de slotkilometers van de Amstel Gold Race in de aanval. Die poging strandde halvewege de Cauberg. Hij neemt nu wat gas terug. "Mijn eerstvolgende grote doel is de NK op de weg eind juni in Kerkrade."

Het spijt hem dat hij de Tour dit jaar laat schieten. "Ik ben nu vier jaar achter elkaar in de Tour gestart. In 2010 moest ik helaas al twee dagen na de proloog in Rotterdam ziek naar huis. En in de andere drie gevallen heb ik gemerkt dat een aanvallende renner als ik daar weinig kans heeft op een ritzege. Iedereen binnen de ploeg was het ook volledig met me eens dat de Spelen en de WK betere wedstrijden zijn voor mij om te pieken. Wat overigens niet uitsluit dat ik in de toekomst weer in de Tour start."

Waterschap inspecteert noordelijke dijken

In totaal 850 kilometer aan dijken in Noordoost-Drenthe en Oost-Groningen wordt dinsdag geïnspecteerd. Waterschap Hunze en Aa's gaat onderzoeken of de dijken zijn beschadigd doordat het water in januari erg hoog stond. Dat laat het waterschap weten.

Door de opgedroogde grond en het korte gras is nu goed te zien hoe de dijken zich de afgelopen drie maanden hebben gehouden. Daarnaast kunnen infraroodbeelden die een F-16 onlangs heeft gemaakt binnenkort aanvullende informatie geven over de staat van de dijken langs het Eemskanaal en het Winschoterdiep.

De negentig medewerkers die de inspectie uitvoeren hebben al kleine reparaties uitgevoerd. Op enkele plekken zijn onderzoeken gestart naar de oorzaak van de schade.

Raymond: "Games moeten volwassen worden"

Jade Raymond, de studiobaas van Ubisoft Toronto, wil graag dat games volwassen worden. Volgens haar kunnen games best een diepere betekenis hebben of belangrijke onderwerpen aansnijden en toch goed verkopen. Dat zei Raymond tegen het tijdschrift Computer and Videogames.

"We hebben echt niet de equivalent van een Michael Bay-film nodig om vier miljoen spellen te verkopen", meent de studiobaas van Ubisoft Toronto. Raymond, moeder van twee, denkt dat de mogelijkheden verhalen te vertellen met games veel verder kan gaan dan dat tot nu toe is gebeurd. Toch denkt ze niet dat het gemakkelijk is 'nieuwe recepten' te verzinnen.

Raymond wil nog weinig kwijt over het nieuwste spel van Ubisoft Toronto, het zesde deel in de Splinter Cell-reeks. Het enige dat zij heeft laten weten is dat het karakter van Sam Fisher uitgediept wordt in het verhaal van de game.

Fisher was ooit een geheimagent van overheidsorganisatie Third Echelon. In het laatste spel, Splinter Cell: Conviction, keerde hij zich tegen zijn werkgever om de waarheid rond de dood van zijn dochter boven water te krijgen.


Emily Blunt met Tom Cruise in sciencefictionfilm

Emily Blunt hoopt een rolletje te bemachtigen in de film All You Need Is Kill. Tom Cruise speelt in de sciencefictionthriller een soldaat die in een vicieuze cirkel belandt en dezelfde dag blijft herleven. Blunt zou een collega-soldaat spelen, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De 29-jarige Blunt praat met filmstudio Universal over de vrouwelijke hoofdrol in de film. De actrice heeft mogelijk nog een grote rol in het verschiet. Ze is ook in gesprek voor de hoofdrol in de detective The Thin Man naast Johnny Depp. Voor die rol heeft Blunt geduchte concurrentie, ook Emma Stone en Kristen Wiig zijn in beeld.

All You Need Is Kill is gebaseerd op een striproman van de Japanse schrijver Hiroshi Sakurazaka. Het verhaal gaat over een soldaat in oorlog tegen buitenaardse wezens. Nadat hij wordt vermoord op een slagveld, wordt hij weer levend wakker in het verleden. Wanneer de film in productie gaat is nog niet bekend.


Emily Blunt met Tom Cruise in sciencefictionfilm (Foto: Novum)

Lekenrechter in proces Breivik vervangen

Een van de lekenrechters in het proces van Anders Behring Breivik is vervangen. Advocaten van de verdachte hadden hierom gevraagd, omdat de man, Thomas Indrebø, vorig jaar daags na de terreuraanslagen in Noorwegen op internet had gezegd dat Breivik de doodstraf verdient. Indrebø wordt vervangen door Elisabeth Wisløff.

De aanklagers en de advocaten van de slachtoffers waren het er ook over eens dat Indrebø moest wijken en steunden het verzoek van Breiviks advocaten. Indrebø gaf toe dat hij de dag na de aanslagen, die aan 77 mensen het leven hebben gekost, in een commentaar op een internetforum had gerept van de doodstraf voor Breivik. De zitting werd dinsdag stilgelegd zodat het panel van vijf rechters over de kwestie kon beraadslagen.

Het rechterspanel bestaat uit twee professionele rechters en drie lekenrechters. Noorwegen kent de doodstraf overigens niet.

American Pie: Reunion weer best bezochte film

American Pie: Reunion heeft ook in zijn tweede week de meeste bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. Het nieuwste deel uit de melige filmreeks was in het paasweekend ook al het best bezocht.

De 3D-versie van de vijftien jaar oude kaskraker Titanic is de op een na populairste bioscoopfilm. Het was dit weekeinde precies honderd jaar geleden dat het legendarische schip verging. De sciencefictionfilm The Hunger Games staat op de derde plaats. Daarmee is de top drie ongewijzigd ten opzichte van vorige week.

De top vijf wordt gecompleteerd door nieuwkomer The Lorax, een animatiefilm over een bijzondere bosbewoner, en de fantasyfilm Wrath of the Titans, het vervolg op Clash of the Titans.

Overleden nijlpaard terug naar Artis

Nijlpaard Tanja komt in opgezette vorm weer terug naar Artis. Het in de Amsterdamse dierentuin geboren, getogen én gestorven dier is vanaf volgende week woensdag weer te zien. Tanja was 49 jaar oud toen ze op eerste kerstdag 2009 overleed. Ze was het oudste nijlpaard van Nederland.

Het opgezette dier komt terug als middelpunt van een tentoonstelling over nijlpaarden, zo laat Artis dinsdag weten. Behalve voor Tanja is er ook aandacht voor andere Artis-nijlpaarden en voor nijlpaarden in het wild.

De dierentuin, die na het overlijden van Tanja geen nijlpaarden meer bezit, was naar eigen zeggen de eerste in Europa waar een nijlpaard werd geboren dat bleef leven. In totaal heeft Artis 73 nijlpaarden gehad.

Tanja werd ruim twee jaar geleden door een dierenarts uit haar lijden verlost. Ze had al geruime tijd huidproblemen en kon moeilijk kon blijven staan. Na haar overlijden stuurden trouwe fans tekeningen, brieven, kunstwerken en kaarten voor Tanja. Sommige hiervan zijn te zien in de expositie.

Bobby Brown ontkent dronkemansrit

Bobby Brown ontkent dat hij met een slok op achter het stuur heeft gezeten. De 43-jarige ex van wijlen Whitney Houston werd vorige maand gearresteerd in Los Angeles.

Brown werd eind maart langs de kant van de weg gezet omdat hij niet handsfree telefoneerde. Na een blaastest bleek dat de zanger bovendien te veel had gedronken. Brown werd achter de tralies gezet en mocht de cel na een paar uur weer verlaten. De 43-jarige hangt een celstraf van een halfjaar boven het hoofd.

Een rechter boog zich maandag over Browns zaak. De advocate van de zanger, die zelf niet aanwezig was, pleitte voor Browns onschuld. "Meneer Brown reed niet roekeloos", zei de advocate al daags na de arrestatie. De zaak wordt op 16 mei hervat.

Aanhouding voor moord bejaarde Amsterdammer

De politie heeft maandag een 54-jarige man aangehouden voor de moord op een bejaarde man in Amsterdam-Oost eind januari. Dat laat de politie dinsdag weten.

De verdachte werd al eerder opgepakt, maar de rechter-commissaris zag toen geen reden om hem vast te houden. Hij bleef wel verdachte. Nieuw bewijsmateriaal heeft geleid tot de hernieuwde arrestatie.

De 80-jarige André Kleinman werd eind januari dood aangetroffen in zijn woning aan de Rudolf Dieselstraat. De man was volgens de politie slecht ter been en homoseksueel. Dat zou iets te maken kunnen hebben met de moord.

Nieuwe doorverkoopsite tegen ticketzwendel

Een nieuwe Nederlandse online ticketmarktplaats van eBay moet bescherming bieden tegen oplichting en fraude met tweedehands kaartjes voor evenementen. De site, Stubhub, wil kaartkopers onder meer behoeden voor zwendel door niet-goed-geld-teruggaranties te bieden.

Een woordvoerder van Stubhub zegt dat consumenten op verschillende manieren worden beschermd tegen malafide doorverkooppraktijken. Zo draaien de aanbieders op voor de kosten als een ticket niet geldig blijkt en wordt de verkoper pas uitbetaald nadat het evenement voorbij is.

Stubhub wil ook elke kaartkoper de garantie geven dat hij met het aangeschafte kaartje bij het evenement binnenkomt, zegt de woordvoerder. "Wij hebben bij verschillende evenementen mensen staan die desnoods een duurder kaartje kopen zodat je er nog in kunt."

Op de Amerikaanse site van Stubhub staan zo'n twintig miljoen kaartjes. Bij ongeveer 0,01 procent van de tickets blijkt de verkoper frauduleus. "In zo'n geval doen we er alles aan om je toch binnen te krijgen", verzekert de zegsman. "In het ergste geval kun je niet naar het evenement en krijg je je geld terug."

Al lijkt Stubhub vooral voordelen te bieden voor kaartkopers die niet meer gedupeerd willen worden, niet alle concertorganisatoren zijn overtuigd. Een woordvoerder van Mojo Concerts benadrukt dat alleen organisatoren en directe ticketverstrekkers volledige kopersbescherming bieden.

"Het klinkt als een van de vele veilingsites die gaat profiteren van de schaarste in kaartjes." De prijs van tickets ligt op vergelijkbare veilingsites vaak boven de oorspronkelijke marktprijs, waarschuwt Mojo.

De woordvoerder van Stubhub beaamt dat de doorverkoopprijzen mogelijk hoger liggen dan de originele prijs. "De verkoopwaarde wordt bepaald door verkopers. We doen niet aan de kunstmatige vormgeving van prijzen".

Op dat punt stuit moederbedrijf eBay mogelijk nog op een obstakel in Nederland. Bij de Eerste Kamer ligt een wetsvoorstel om de wettelijke maximale doorverkoopprijs vast te leggen op twintig procent van de originele prijs. De invoering van een dergelijke wet zou roet in het eten kunnen gooien van de Nederlandse Stubhub, vreest het bedrijf.

Mocht de huidige wet in werking blijven, moet de marktplaats in de loop van het jaar gelanceerd worden.

[MotoGP] Rossi hekelt Ducati

Valentino Rossi is niet te spreken over Ducati. De Italiaanse motorcoureur, die zeven wereldtitels vergaarde op de Japanse merken Honda en Yamaha, slaagt er maar niet in furore te maken op de machine uit zijn eigen land. Rossi opende het seizoen in Qatar met slechts de tiende plek. "De problemen zijn duidelijk. Die liggen niet bij mij, maar bij Ducati", zegt Rossi in het Italiaanse motorsportblad Motosprint.

Rossi stapte eind 2010 over van Yamaha naar Ducati. Sindsdien heeft de 33-jarige wegracer geen grand prix meer gewonnen. "Mijn leeftijd speelt ook een rol, dat is waar, maar ik ben het winnen echt nog niet verleerd. Het is aan de baas van Ducati om mij te helpen aan een betere motor."

Haug: "Mercedes klein team met klein budget"

Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug was erg blij met de eerste zege van Mercedes als constructeur in de Formule 1 sinds 1955. De Duitser sloeg tegenover RTL Duitsland dan ook wat door.

"Mercedes is in feite nog een klein team met een klein budget," zei Haug die hierbij vergeet te vermelden dat veel andere teams jaloers kijken naar het budget dat de Duitsers ter beschikking hebben. "Het kostte Red Bull Racing vijf jaar om een Grand Prix te winnen. Wij hebben het in minder dan tweeënhalf jaar gedaan. Dat is bepaald niet slecht. En sommige teams wachten nog altijd op die eerste zege. Het is te vroeg om te voorspellen of we nu ook voor de titel kunnen gaan. Ik hoop van wel, maar in de eerste drie races van 2012 zegevierden drie verschillende renstallen, dus het ligt nog allemaal heel erg open."

Ook HSV aast op Kuijt

De rij clubs die belangstelling heeft voor Dirk Kuijt groeit, nu ook Hamburger SV interesse in de Nederlandse aanvaller heeft getoond. Het lijkt hierdoor vrijwel zeker te zijn dat de 31-jarige Katwijker bij zijn club Liverpool zal gaan vertrekken.

HSV heeft als voordeel boven Feyenoord dat het kan voldoen aan de salariseisen van Kuijt. Dit in tegenstelling tot de Rotterdammers die zich nog geen extreem dure spelers kunnen veroorloven, al gaan ze een poging wagen om de aanvaller weer naar hun club te halen.

Windows 8 komt in vier versies

Het is officieel! Windows 8 gaat Windows 8 heten. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft komt in vier verschillende smaken: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise en Windows RT. De laatste is specifiek gericht op tablets die gaan draaien op dit OS.

De normale versie van Windows 8 is voor het grootste deel van de consumenten bedoeld. Hier krijg je alle standaardopties inclusief het veranderen van de systeemtaal zonder een nieuwe installatie. Voor enkele markten zoals China komt er een lokale editie die enkel in de betreffende taal te gebruiken is.

Windows 8 Pro* richt zich op enthousiastelingen en bedrijven die een uitgebreider besturingssysteem wensen. Extra mogelijkheden omvatten onder andere computermanagement en connectiviteit voor servers/domeinen.

De tablet-versie RT zal enkel beschikbaar zijn als deze vooraf geïnstalleerd is op computers en tablets die lopen op een ARM-processor. Windows RT richt zich op een zo laag mogelijk batterijverbruik en is geoptimaliseerd voor touchscreens. Word, Powerpoint, Excel en OneNote zijn ook direct beschikbaar en kennen dezelfde touchscreen-optimalisatie.

In onderstaande tabel worden de verschillen tussen de drie versies duidelijk gemaakt.

Feature Windows 8 Windows 8 Pro Windows RT
Upgrades van Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium x x  
Upgrades van Windows 7 Professional, Ultimate   x  
Start screen, Semantic Zoom, Live Tiles x x x
Windows Store x x x
Apps (Mail, Calendar, People, Messaging, Photos, SkyDrive, Reader, Music, Video) x x x
Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote)     x
Internet Explorer 10 x x x
Apparaat-encryptie     x
Connected standby x x x
Microsoft account x x x
Desktop x x x
Installatie van x86/64- en desktop-software x x  
Vernieuwde Windows Explorer x x x
Windows Defender x x x
SmartScreen x x x
Windows Update x x x
Verbeterde Task Manager x x x
Direct wisselen van systeemtaal x x x
Verbeterde ondersteuning meerdere monitors x x x
Storage Spaces (slimmere opslag) x x  
Windows Media Player x x  
Exchange ActiveSync x x x
File history x x x
ISO/VHD-mount x x x
Mobiele breedband features x x x
Wachtwoord met plaatjes x x x
Play To x x x
Remote Desktop (client) x x x
Reset je computer x x x
Snap x x x
Touch- en duimtoetsenbord x x x
Trusted boot x x x
VPN client x x x
BitLocker en BitLocker To Go   x  
Boot van VHD   x  
Client Hyper-V   x  
Domain Join   x  
Encrypting File System   x  
Groepspolicy   x  
Remote Desktop (host)   x  


In de komende periode zal Microsoft meer details over Windows 8 bekendmaken. Denk hierbij aan een releasedatum en de prijzen voor de verschillende versies. Ben je nieuwsgierig naar Windows 8 dan kun je alvast de previewversie downloaden en installeren.

* Windows 8 Pro zal tevens geleverd worden als speciale versie voor in bedrijven die speciale afspraken hebben met Microsoft. Deze Windows 8 Enterprise-versie kent de volledige Pro-mogelijkheden met daarbij verschillende toevoegingen voor eigen IT-wensen. Enterprise zal niet in de winkels komen te liggen.

Zes procent gewisseld van zorgverzekeraar

Zes procent van de Nederlanders wisselde dit kalenderjaar van zorgverzekeraar. Dat is het hoogste percentage overstappers op 2006 na, toen het nieuwe zorgverzekeringsstelsel werd ingevoerd. Dat blijkt dinsdag uit de definitieve cijfers van Vektis, het informatiecentrum van Zorgverzekeraars Nederland.

Verzekerden konden hun zorgverzekering tot 1 januari opzeggen en hadden tot aan het einde van die maand de tijd een nieuwe verzekering af te sluiten. Iets meer dan een miljoen mensen hebben dat ook gedaan. Het informatiecentrum publiceerde begin januari voorlopige cijfers waaruit bleek dat zeker 5,6 procent dit jaar was overgestapt.

Vorig jaar wisselde 5,5 procent van zorgverzekeraar. Vektis noemt onder meer de toename van internetpolissen en de grote verschillen in de prijs voor de basisverzekering als verklaring voor de stijging.

Van de verzekerden kiest zeven procent voor een vrijwillig risico, dat bovenop het verplichte eigen risico komt. Dat is ruim een procent meer dan vorig jaar. Vektis noemt de stijging van het aantal mensen met een tandartsverzekering van 60 naar 68 procent opvallend.

In 2006, het jaar dat het huidige zorgverzekeringsstelsel werd ingevoerd, stapten consumenten massaal over van zorgverzekering, met een percentage van 19 procent. Sindsdien schommelt het percentage overstappers tussen de 3,5 (2007 en 2008) en zes procent (2012).

Inhaalronde Serie A op 25 april

De wedstrijden uit de 33e speelronde in de Serie A zullen op 25 april ingehaald gaan worden. De reden voor het afgelasten van alle duels was de dood van Piermario Morosini die tijdens een wedstrijd van zijn Serie B-club Livorno tegen Pescara in elkaar zakte. Reanimatie van de 25-jarige middenvelder mocht niet meer baten.

De Italiaanse voetballers krijgen hierdoor een druk programma voor de kiezen. Ze moeten in twee weken tijd vijf wedstrijden afwerken. Udinese-aanvaller Antonio di Natale klaagde eerder al over het te volle programma. "Voetbal is belangrijk, maar laten we vooral ook aan onze gezondheid denken."

[NBA] Bulls verliezen van laagvlieger Wizards

De strijd om het kampioenschap in de Eastern Conference van de NBA ligt weer helemaal open. Koploper Chicago Bulls verloor maandag verrassend van laagvlieger Washington Wizards (87-84), terwijl Miami Heat met 98-101 te sterk was voor New Jersey Nets. De Bulls moesten het stellen zonder basiskrachten Luol Deng en Derrick Rose.

LeBron James bezorgde de Heat de zege tegen New Jersey. De forward van de ploeg uit Florida maakte zeventien van zijn 37 punten in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Chris Bosh voegde daar ook nog eens 22 punten aan toe.

In de westelijke divisie moest Oklahoma City Thunder de koppositie afstaan aan San Antonio Spurs. Thunder verloor met 92-77 van Los Angeles Clippers, San Antonio won eenvoudig van Golden State Warriors (120-99). Nadat zondag Boston Celtics zich verzekerde van de play-offs, plaatste maandag ook Atlanta Hawks, Orlando Magic en Los Angeles Clippers zich voor de strijd om het algehele kampioensschap van de NBA.

Overige uitslagen NBA
Toronto Raptors - Atlanta Hawks 87-109
Charlotte Bobcats - New Orleans Hornets 67-75
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 113-100
Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 111-88
Houston Rockets - Denver Nuggets 102-105
Utah Jazz - Dallas Mavericks 123-121
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 125-107


Chicago Bulls verliezen van laagvlieger Wizards (Foto: Novum)

Arsenal-talent Wilshere niet op tijd fit voor EK

Arsenal-speler Jack Wilshere zet een streep door zijn EK-deelname. "Ik ben er zo lang uit geweest, dat ik niet fit genoeg ben voor het EK", meldt de 20-jarige middenvelder via Twitter. Wilshere liep in juni tijdens de voorbereiding een slepende enkelblessure op. Hij speelde daardoor dit seizoen nog geen minuut voor zijn club.

Wilshere, vijfvoudig international van het Engelse elftal, maakte vorig seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij de Gunners. De teamgenoot van Robin van Persie doet er in ieder geval alles aan om volgend seizoen speelklaar te zijn. "Ik probeer fit te worden zodat ik het team volgend seizoen kan helpen."

Balotelli denkt niet aan vertrek bij City

Mario Balotelli wordt fel bekritiseerd vanwege zijn gedrag binnen en buiten het veld. Toch denkt hij er niet aan te vertrekken bij Manchester City.

Na zijn rode kaart in de verloren competitiewedstrijd tegen Arsenal gaf manager Roberto Mancini aan helemaal klaar te zijn met de Italiaan en hem dit seizoen niet meer te gebruiken. Daar kwam de trainer later op terug. Er werd gesproken over een vertrek van Balotelli, maar de speler zelf wil graag bij City blijven.

AC Milan en Inter zouden hem terug naar Italië willen halen. "Mijn toekomst? Momenteel denk ik alleen aan het winnen van de titel. Waarom praten jullie altijd over Milan en Inter? Ik sta onder contract bij Manchester City en heb geen enkele intentie om te vertrekken", zegt de 21-jarige Balotelli tegen La Gazzetta dello Sport.

"Ik ben blij dat Massimo Maratti op een positieve manier over me praat. Hij kent me sinds ik 15 was. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat hij in mee heeft, maar ik denk alleen maar aan Manchester City."

Balotelli haalt wekelijks het bloed onder de nagels van zijn trainer vandaan. Toch zegt de spits veel respect te hebben voor Mancini. "Ik heb het voorrecht om te mogen werken met Manicni. Hij is een van de beste trainers ter wereld, zo niet de beste. Het gaat goed tussen ons. We hebben goed met elkaar gesproken sinds mijn laatste rode kaart. Ik weet dat hij in me gelooft", besluit Balotelli.

'Tweede verdachte Vestia was tipgever'

De tweede verdachte in de fraudezaak rond woningcorporatie Vestia heeft de financiële man bij de corporatie, Marcel de V., zelf aangegeven bij het OM. Dat heeft de advocaat van Arjan G., Willem Koops, tegen diverse media gezegd.

G. bemiddelde bij de aankoop van derivatencontracten door Vestia en kreeg hiervoor een bijzonder hoge provisie van de bank, die deze weer doorberekende aan Vestia. De V. zou vervolgens een deel van die provisie hebben gekregen van G.

Vestia kwam eind vorig jaar in grote financiële problemen door zijn risicovolle derivatenportefeuille. Maandag legde justitie beslag op bijna tien miljoen euro aan eigendommen van De V., waaronder zijn villa in Hazerswoude. Volgens het OM is dat bedrag een indicatie van de omvang van de fraude die de financieel topman heeft gepleegd.

Het Financieele Dagblad meldde dinsdag dat De V. in september 2010 nog een hypotheek van 788 duizend euro op zijn villa had. De afgelopen anderhalf jaar heeft hij die volledig afgelost. Zijn salaris ligt volgens het FD net iets boven de balkenendenorm van 193.000 euro.

2Pac treedt weer op als hologram

2Pac Shakur, de rapper die in 1996 werd doodgeschoten stond toch weer live op het podium te rappen. Dankzij een hologram rapte hij een duet met Snoop Dog.

2Pac, oftewel Tupac Shakur 'rapte' op tijdens het Coachella-festival. De virtuele rapper rapte in totaal twee nummers als afsluiting van het festival. Het gebruik van hologrammen wordt momenteel met name gebruikt op beurzen. Als dit aanslaat kunnen we wellicht binnenkort weer de Beatles in de oude bezetting zien optreden.


2Pac treedt weer op als hologram

Arcadis helpt mee bij bouw zonnecelcentrale

Advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat helpen bij de bouw van de grootste zonnecelcentrale van Nederland in Almelo. Het bedrijf neemt de aanbestedingsprocedure van het zonnepark met een grootte van 23 hectare, dat op een bedrijventerrein wordt gevestigd, op zich. Dat liet Arcadis dinsdag weten.

Het park kan maximaal 14.620 megawattuur per jaar aan stroom produceren, wat een CO2-reductie van 6360 ton per jaar met zich meebrengt. De elektriciteitsproductie van het zonnepark staat gelijk aan het jaarlijks verbruik van ongeveer 4200 huishoudens.

De aanbesteding loopt tot december dit jaar, waarna de eerste spade in de tweede helft van 2013 de grond in moet gaan. Het zonnepark kan maximaal twintig jaar mee.

Arcadis heeft vertrouwen in het project, omdat het verwacht dat de kosten voor het produceren van zonne-energie de komende jaren nog verder zullen dalen. De afgelopen jaren is de kostprijs van zonnecellen al met tientallen procenten gedaald, omdat China de productie ervan fors heeft opgevoerd.

Breivik aan het woord op tweede dag proces

Het proces van de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik wordt dinsdag hervat. Breivik zal zelf het woord voeren en heeft zo'n vijf dagen de tijd om tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van de aanslagen die vorig jaar juli aan 77 mensen het leven kostten. In tegenstelling tot de eerste dag van het proces maandag wordt de verklaring van Breivik niet rechtstreeks uitgezonden.

Overlevenden van het bloedbad vrezen dat de rechtsextremist zijn proces aangrijpt als podium om zijn ideeën uit te dragen. Maandag zei hij uit 'zelfverdediging' te hebben gehandeld tegen de linkse elite, die de deuren wagenwijd open zou hebben gezet voor islamitische immigratie.

Breivik zei de rechtbank niet te erkennen, omdat die zijn mandaat krijgt van dezelfde politieke partijen die hij verantwoordelijk houdt voor de multiculturalistische samenleving. Hij erkende dat hij de bomaanslag in Oslo had gepleegd die aan acht personen het leven kostte en verantwoordelijk is voor het bloedbad op het eilandje Utøya, waar een politiek zomerkamp voor de jongerenorganisatie van de regerende Arbeiderspartij werd gehouden. Desondanks ontkende hij schuldig te zijn in juridische zin.

De belangrijkste taak van de rechters is te bepalen of Breivik toerekeningsvatbaar is of niet. Dit besluit is van invloed op de strafmaat en of Breivik de gevangenis in moet of een verplichte psychiatrische behandeling (tbs) krijgt opgelegd.

Werk of studie voor ruim helft 'pardonners'

Meer dan de helft van de asielzoekers die vanwege het in 2007 ingevoerde generaal pardon in Nederland mochten blijven, studeert of werkt inmiddels. Ruim 12.000 begonnen aan een inburgeringscursus, 6000 hebben die afgerond. Sommigen waren vrijgesteld van een inburgeringscursus, bijvoorbeeld kinderen.

Dat blijkt uit een evaluatie van het generaal pardon door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) die later op de dag wordt gepubliceerd. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigde dinsdag berichtgeving door RTL Nieuws.

In totaal kregen door het generaal pardon 28.304 asielzoekers een verblijfsvergunning.

Werk of studie voor ruim helft'pardonners'
Werk of studie voor ruim helft'pardonners' (Foto: ANP)

Jan Smeets hekelt Pinkpop-kritiek

Jan Smeets vindt het jammer dat veel mensen klagen over het programma van Pinkpop. "Pinkpop krijgt altijd kritiek, er wordt ook te veel aan opgehangen", zegt de festivaldirecteur dinsdag in Spits.

Smeets snapt niet dat mensen vinden dat er minder grote bands geboekt moeten worden om kleinere acts een kans te geven. "Een band die goed is, komt er zonder ons ook wel." Wel vindt hij de salarissen van sommige hoofdacts erg hoog. "Een miljoen euro voor Coldplay is natuurlijk ook wel heel erg veel."

Ondanks de kritiek is Pinkpop de laatste jaren steeds uitverkocht. Volgens de 67-jarige Smeets komt dat juist doordat het muziekfestival zo veel grote namen boekt. "Dat blijkt alleen al uit het feit dat er zo veel mensen drie dagen blijven."

De 43e editie van Pinkpop vindt plaats van 26 tot en met 28 mei. Dit jaar staan onder meer Bruce Springsteen, The Cure, James Morrison en Anouk op het festival. Smeets hoopt nog jaren festivaldirecteur te blijven. "Ik denk vaak aan de 51e editie, als het contract met Landgraaf afloopt. Dan ben ik 75, laten we hopen dat ik er dan nog steeds sta als directeur."

Troepen Australië eerder weg uit Afghanistan

Australië verwacht het grootste deel van zijn troepen in Afghanistan bijna een jaar eerder terug te trekken. De troepen hebben hun missie, het overdragen van veiligheidstaken aan de Afghaanse krijgsmacht, bijna voltooid. Dat heeft de Australische premier Julia Gillard dinsdag gezegd.

Gillard zei dat de verbeterde veiligheid en de dood van Osama bin Laden en andere leiders van Al-Qaida ertoe hebben geleid dat de meeste Australische militairen niet eind 2014, maar al tegen eind 2013 kunnen worden teruggetrokken. Vanuit de oppositie klonk echter de kritiek dat de premier met het oog op naderende verkiezingen slechts de gunst probeert de winnen van kiezers die de oorlog moe zijn.

Australië heeft 1550 militairen in Afghanistan. Hun voornaamste taak is het trainen van Afghaanse troepen die de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in de provincie Uruzgan op zich moeten nemen.

Girlbands bij 3FM

Luisterde jij in de jaren 90 ook altijd naar die leuke boy- en girlbands? Maar vergeet ook niet de meisjesgroepen uit de jaren 70 en 80! Toen bestonden ze namelijk ook al.

Deze week schenken Coen en Sander van Radio 3FM aandacht aan de girlbands door de jaren heen. Je kan op je favoriete groep stemmen met het daarbij behorende favoriete liedje. Even hier klikken: http://www.3fm.nl/nieuws/detail/352563/De-Girlband-Top-17.

Een voor mij bijna vergeten groep uit de jaren 90 is All Saints. Hun grootste hit was toch wel Never Ever. De hoogste positie die ze hiermee verkregen was de nummer 4 in de Nederlandse Top 40 in 1997. Geniet mee van het nummer, en uiteraard van de knappe en stoere dames.

Tutu waarschuwt voor korten ontwikkelingshulp

Nederland wekt wereldwijd verwondering en zorg, en dreigt zijn positie als inspirerend gidsland kwijt te raken als het verder kort op ontwikkelingssamenwerking. Dat schrijft de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en Nobelprijswinnaar Desmond Tutu dinsdag in dagblad Trouw. "Je oogst wat je zaait", zo waarschuwt hij.

Als Nederland verder kort, zouden ruim een miljard mensen die in grote armoede leven het slachtoffer zijn. Door nieuwe bezuinigingen zou de ontwikkelingshulp onder de internationaal afgesproken minimumnorm van 0,7 procent van het bruto binnenlands product zakken.

Als successen van Nederlands beleid wijst Tutu op de bijdrage aan eerlijke handel en de aanpak van de klimaatverandering. Het land lijkt nu echter te verdwalen in de internationale 'kakofonie van hulpsceptici'. Hoewel een kritisch debat nodig is, kan het wegschuiven van internationale verplichtingen geen antwoord zijn, zo betoogt de aartsbisschop.

Vorige maand deed Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates al een oproep om niet te bezuinigen op ontwikkelingshulp. De bezuiniging staat hoog op de agenda van het Catshuisoverleg tussen VVD, CDA en gedoogpartner PVV. Volgens peilingen kunnen bezuinigingen op ontwikkelingshulp op steun van de bevolking rekenen.

'Hereniging moeder en geprostitueerd kind is optie'

Bureau Jeugdzorg onderzoekt of een moeder die haar 8-jarige dochter via internet aanbod voor seks, kan worden herenigd met haar kind. "Het uitgangspunt is altijd te kijken of hereniging mogelijk is", zegt een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland dinsdag in het AD.

De moeder, uit Hardinxveld-Giessendam, heeft via haar advocaat laten weten dat ze haar dochter terug wil. Het meisje werd vorig jaar uit huis geplaatst en zit inmiddels al in haar vierde pleeggezin. De zaak is volgens Jeugdzorg ingewikkeld, maar volgens de krant sluit het bureau een hereniging zeker niet uit.

Het meisje heeft haar ouders tijdens kerst al bezocht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Ze miste haar ouders vreselijk, legt de woordvoerder in de krant uit. "Dit meisje is vorig jaar uit haar omgeving weggerukt, dan is het niet in haar belang om het contact af te snijden. Ze wist niet wat haar ouders over haar hoofd heen voor plannen maakten. Zij was opeens haar ouders kwijt."

Het Nederlands Jeugdinstituut werkt aan landelijke richtlijnen voor dit soort moeilijke zaken. Tegen de vader van het meisje werd vrijdag anderhalf jaar cel geëist. De moeder werd dezelfde dag vrijgelaten omdat ze was verhoord zonder dat er een advocaat bij was. Justitie had daardoor volgens de rechters geen zaak meer. Het OM is tegen dat besluit in beroep gegaan.

De ouders werden vorig jaar mei aangehouden. Ze onderhandelden via internet met volwassen mannen over de prijs om seks te hebben met hun dochter. Ook zouden ze kinderporno gemaakt hebben met hun dochter.

Een man uit Heusden met wie de ouders onderhandelden over het hebben van seks met hun dochter werd twee weken geleden veroordeeld tot een jaar cel. Hij had vijftienduizend euro en zijn Volkswagen Golf over voor seks met het meisje. Bij de man werd ook kinderporno aangetroffen.

President Turkije begint bezoek aan Nederland

President Abdullah Gül van Turkije begint dinsdag aan zijn 3-daagse staatsbezoek aan Nederland. Bij het Koninklijk Paleis in Amsterdam worden Gül en zijn echtgenote Hayrünissa verwelkomd door koningin Beatrix, die de Turkse president heeft uitgenodigd.

Na de welkomstceremonie leggen de president en zijn vrouw in aanwezigheid van premier Mark Rutte en burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Ook staat een bezoek aan het Amsterdam Museum en een ontmoeting met Turkse en Nederlandse ondernemers op het programma. Een staatsbanket in het Koninklijk Paleis sluit de eerste dag af. Op de negen locaties die de president in de hoofdstad aandoet, geldt een noodverordening om ervoor te zorgen dat het bezoek zonder problemen verloopt.

Woensdag en donderdag gaat Gül naar Den Haag en Limburg. Het is de tweede keer dat een president van Turkije een staatsbezoek brengt aan Nederland. De eerste keer was in 2001, door toenmalig president Ahmet Necdet Sezer. Beatrix bracht in 2007 een staatsbezoek aan Turkije. In juni reist de vorstin opnieuw af naar het land, al zal dit geen staatsbezoek zijn.

President Turkije begint bezoek aan Nederland
President Turkije begint bezoek aan Nederland (Foto: ANP)

Nieuwe berg en personages voor SSX

SSX heeft bekendgemaakt dat gamers vanaf 1 mei nieuwe DLC kunnen verwachten. Gamers die SSX 3 en SSX Tricky hebben gespeeld gaan in ieder geval bekende gezichten tegenkomen.

De Mt. Eddie en Classic Character Pack bestaan uit zeven personages uit voorgaande games, inclusief snowboards en kleding. De Mt. Eddie is een lange berg waarin je op negen verschillende plekken heen kunt, al geheel in de stijl van de vorige games inclusief vuurwerk, billboards en over de top actie.

Tevens beschikt de DLC over twee nummers uit de vorige games. De Mt. Eddie en Classic Character Pack gaan samen 800 Microsoft Points of $7,99 kosten. Eventueel zijn beide packs ook los te koop voor een prijs van 600 Microsoft Points of $5,99 per pack.

'Pak horecavergunning af bij discriminatie'

Cafés, disco's en andere uitgaansgelegenheden die discrimineren bij de deur, moeten na meerdere onterechte weigeringen en boetes de horecavergunning kwijt raken. Daarvoor pleit GroenLinks dinsdag.

Tweede Kamerlid Tofik Dibi van GroenLinks wil een groot undercoveronderzoek naar toegangsbeleid. Daardoor zou duidelijk moeten worden hoe groot het probleem in het land is.

Volgens de Commissie Gelijke Behandeling komt discriminatie aan de deur bij uitgaansgelegenheden regelmatig voor. Dibi denkt dat het intrekken van de horeacavergunning in dit soort gevallen "een krachtig middel voor een groot probleem" is.

Dibi wil ook dat jongeren makkelijker een klacht kunnen indienen als ze bij een deur worden geweigerd. Hij wil dat ze via een sms'je, Facebook of Twitter ter plekke melding kunnen maken van dicriminerend deurbeleid.

GroenLinks wil ook discriminatie op werk en stageplaatsen aanpakken.

'Pak horecavergunning af bij discriminatie'
'Pak horecavergunning af bij discriminatie' (Foto: ANP)

COC vraagt hetero's om steun

Homobelangenorganisatie COC roept mensen op om op te komen voor hun lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender vrienden. Op de website staoptegenhomofobie.nl worden vanaf dinsdag positieve statements verzameld, meldt het de organisatie.

Op de site zijn al filmpjes te zien van scholieren en een Turkse moeder en zoon. Het COC stelt dat homofobie nog een serieus probleem is op Nederlandse scholen. "Zeker de helft van alle leerlingen zegt dat het op hun school niet veilig genoeg is om uit de kast te komen", licht de organisatie toe. "Hetero's kunnen hier iets aan doen door te laten zien dat ze vinden dat er op school, straat en sportclub of waar dan ook geen plek is voor homofobie."

Het initiatief tot de actie komt van COC's Gay-Straight Alliance Netwerk, clubjes van hetero-, homo- en transseksuelen die vechten tegen homo- en transfobie.

Jane Jensen werkt aan Moebius

Eerder deze maand werd bekend dat Jane Jensen, het brein achter onder andere Gabriel Knight en Gray Matter, haar eigen studio had opgericht genaamd Pinkerton Road. Nu is bekend geworden wat haar eerste project zal zijn: Moebius.

Op de kickstarter-pagina van de studio waren verschillende pitches te zien voor mogelijke games. Moebius won met 61% van de stemmen en wordt daarmee de eerste game van Pinkerton Road.

De game gaat over Malachi Rector, een handelaar in antiek, die door een multimiljonair uit Manhattan wordt ingezet om een aantal vreemde gebeurtenissen te onderzoeken. Het is een bovennatuurlijke thriller in de trant van Gabriel Knight. Niet alleen het verhaal is in stijl van Jensens eerdere games: Moebius wordt ook een point-and-click adventure-game met 2D graphics. "Het uiterlijk van de game wordt een soort verbeterde versie van Gabriel Knight", aldus Jensen.

De studio is van plan om de game voor iedereen toegankelijk te maken. Voor degenen die geen of weinig adventure-games gespeeld hebben, zal de game een 'casual'-optie hebben. Voor de doorzetters komt er een 'true adventure'-optie.

De game wordt volgend jaar maart verwacht voor pc.

Met dank aan tatsandarum voor de submit.

Grote artilleriegevechten in Fall of the Samurai-trailer

SEGA heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai. In de video leggen de ontwikkelaars uit wat de nieuwe features van de uitbreiding zijn. Ook zien we beelden van de grote artilleriegevechten die in het spel mogelijk zijn.

Fall of the Samurai is een standalone uitbreiding. Je hebt het originele spel dus niet nodig om het te kunnen spelen. Spelers die alleen de uitbreiding hebben kunnen wel gevechten aangaan met mensen die alleen Total War: Shogun 2 hebben. 

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai is beschikbaar op pc.

Het verhaal van Sorcery

Sony heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor hun aanstaande titel Sorcery. In de video wordt het verhaal in het spel uitgelegd. We zien hoe de tovenaarsleerling Finn in de problemen komt door zijn kat te volgen. Hierdoor moet hij het uiteindelijk opnemen tegen de kwaadaardige Nightmare Queen.

Sorcery komt alleen uit op PlayStation 3 en maakt volledig gebruik van de Move-controller. Het spel komt op 23 mei uit.

Volop actie in Ghost Recon: Future Soldier-trailer

In de nieuwste trailer van Ghost Recon: Future Soldier is te zien dat het spel niet alleen maar om sluipen en stealthy moves gaat. Er zit ook voldoende actie in. De video is een gedeeltelijke walkthrough van één van de missies in het spel.

Ghost Recon: Future Soldier komt 25 mei uit op Xbox 360 en PlayStation 3. De pc-versie komt op 15 juni uit. De preview van Ghost Recon: Future Soldier kun je hier lezen.

Principeakkoord over cao schoonmakers

Schoonmakers en werkgevers hebben na een staking van 105 dagen een principeakkoord gesloten over een nieuwe tweejarige CAO. Dat maakte vakbond FNV Bondgenoten bekend in de nacht van maandag op dinsdag.

De schoonmakers krijgen volgens de vakbond onder meer "een loonsverhoging van 4,85 procent, betere opleidingen, regelmatige werkdrukmetingen en er komt meer zekerheid voor uitzendkrachten". De schoonmakers mogen zich dinsdag uitspreken over het akkoord.

Ook de werkgevers tonen zich enthousiast over de afspraken. "Met dit principeakkoord kunnen 150.000 schoonmakers profiteren van de beste CAO van Nederland van dit moment", aldus de OSB-koepel van werkgevers in de schoonmaak. Evenals de schoonmakers moeten ook de OSB-leden nog instemmen met het principeakkoord.

Principeakkoord over cao schoonmakers
Principeakkoord over cao schoonmakers (Foto: ANP)

Spaceshuttle Discovery maakt laatste vlucht

De spaceshuttle Discovery gaat dinsdag nog een laatste keer de lucht in. Dat meldden Amerikaanse media. Het ruimteveer wordt dan op de rug van een jumbojet vervoerd naar het Smithsonian National Air and Space Museum in Washington.

Sinds de Discovery in 1984 in gebruik werd genomen, vonden aan boord van het ruimtevaartuig talloze historische momenten plaats. Zo vervoerde het de eerste vrouwelijke én de eerste zwarte shuttlecommandanten naar de ruimte.

Na de rampen met de Challenger (1986) en de Colombia (2003) was Discovery bovendien de eerste shuttle die weer in gebruik werd genomen. Het ruimteveer vloog gedurende 27 jaar bijna 40 missies, tot het op 9 maart 2011 met pensioen ging.

Spaceshuttle Discovery maakt laatste vlucht
Spaceshuttle Discovery maakt laatste vlucht (Foto: ANP)

Geen belastingverhoging voor rijke Amerikanen

Een plan van de Amerikaanse president Barack Obama om miljonairs meer belasting te laten betalen is gesneuveld in de Senaat. De Republikeinse senatoren zagen niets in het voorstel en stemden massaal tegen. Dat meldden Amerikaanse media.

De zogeheten 'Buffett regel' voorzag een minimum inkomstenbelasting van 30 procent voor miljonairs. De naam verwijst naar miljardair Warren Buffett, die ooit verkondigde dat hij procentueel minder belasting betaalde dan zijn secretaresse.

Geen belastingverhoging voor rijke Amerikanen
Geen belastingverhoging voor rijke Amerikanen (Foto: ANP)

Wereldwijde militaire uitgaven stabiel

Het totale bedrag dat vorig jaar wereldwijd aan militaire zaken werd uitgegeven staat op 1,74 biljoen dollar (1,32 biljoen euro). In vergelijking met 2010 zijn de militaire uitgaven met slechts 0,3 procent gestegen. Daarmee is een einde gekomen aan een jarenlange forse groei. Tussen 2001 en 2009 steeg dat budget jaarlijks met een gemiddelde van 4,5 procent.

Dat blijkt uit data die het Stockholmse Internationale Instituut voor Vredesonderzoek SIPRI dinsdag publiceerde. De wereldwijde economische malaise is een van de belangrijkste oorzaken voor de stagnatie van militaire uitgaven, zei onderzoeker Sam Perlo-Freeman. Als landen moeten bezuinigen, gebeurt dat ook op defensiebudgetten. Dat effect is vooral zichtbaar in Europa en de Verenigde Staten.

Militaire uitgaven worden door de onderzoekers overigens breed geïnterpreteerd: van het betalen van militair personeel, de ontwikkeling van nieuwe wapens tot het onderhoud van militaire bases.

De landen die het meeste uitgeven aan militaire spullen zijn de Verenigde Staten, China en Rusland. De VS staken 1,2 procent minder in het leger in vergelijking met 2010. Dat komt onder meer doordat het Amerikaanse congres draalde met het instemmen met een begroting. Ook het voornemen van de VS om troepen terug te trekken uit Irak en Afghanistan drukt de oorlogsuitgaven.

Het effect van de Arabische lente is nog moeilijk terug te zien in de cijfers van SIPRI. De onderzoekers gebruikten namelijk begrotingscijfers die stammen uit de tijd voor de volksopstanden tegen dictators in het Midden-Oosten begonnen. Van Algerije kreeg het SIPRI wel recentere cijfers te pakken. Daaruit blijkt onder meer dat het land fors meer geld in militaire zaken pompte toen het onrustig werd in buurland Libië.

Deze cijfers publiceert SIPRI vooruitlopend op zijn jaarrapport dat 4 juni verschijnt.

Wereldwijde militaire uitgaven stabiel
Wereldwijde militaire uitgaven stabiel (Foto: ANP)

[Premier League] Wigan stunt ook tegen Arsenal

Wigan Athletic heeft een week na de 1-0 thuiszege op koploper Manchester United opnieuw voor een stunt gezorgd. De ploeg van trainer Roberto Martinez won in het Emirates Stadium met 2-1 van Arsenal. Wigan is door de twee verrassende zeges gestegen van de negentiende naar de zestiende plaats in de Premier League en staat nu vijf punten boven de degradatiestreep.

Wigan, waar Ronnie Stam de hele wedstrijd op de bank bleef, maakte het verschil al in de eerste tien minuten door doelpunten van Franco di Santo en Jordi Gomez. Thomas Vermaelen deed in de twintigste minuut via een rake kopbal iets terug. Verder kwam Arsenal niet, vooral dankzij een serie knappe reddingen van Ali al Habsi.

Arsenal laat door de nederlaag de kans liggen om steviger op de derde plaats te komen. De ploeg van Robin van Persie heeft een voorsprong van vijf punten op achtervolgers Tottenham Hotspur en Newcastle United.


Wigan stunt ook tegen Arsenal (Foto: Novum)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.