Tjeerd Oosterhuis verzorgt filmmuziek Mees Kees

Tjeerd Oosterhuis gaat de muziek verzorgen van de Nederlandse familiefilm Mees Kees. Hij schrijft de gehele soundtrack, inclusief de titelsong. Ook maakt hij een bewerking van het vaak gecoverde nummer The Lion Sleeps Tonight. Dat maakte distributeur Entertainment One Benelux woensdag bekend.

Mees Kees is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Mirjam Oldenhave over Tobias, die een moeizame relatie heeft met zijn juf. Invalleraar Mees Kees komt dan ook als geroepen. De geliefde stagiair Kees pakt de zaken heel anders aan dan andere leerkrachten. Zo kijkt hij tijdens de biologieles met de klas naar Spiderman en zetten ze met rekenen de schooltafels op hun kop. Als blijkt dat Tobias ernstige privéproblemen heeft, ontfermt Kees zich over hem.

Oosterhuis werd bekend met de band Total Touch, waarvan zijn zus Trijntje de leadzangeres was. In 2001 richtte hij zijn eigen muziekproductiebedrijf D.E.M.P op, waarmee hij voor diverse artiesten muziek schrijft en produceert. Ook is Oosterhuis betrokken bij het Junior Songfestival en Kinderen voor Kinderen. Recentelijk was hij nog verantwoordelijk voor de titelsong One Thousand Voices van het tv-programma The Voice.

Mees Kees is vanaf oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.


Tjeerd Oosterhuis verzorgt filmmuziek Mees Kees (Foto: Novum)