Ajacied Schöne: "Ik ga voor een basisplaats"

Ajax versterkte zich woensdag met Lasse Schöne. De middenvelder hoefde niet lang na te denken toen de Amsterdamse club zich meldde en had meteen een goed gevoel. De Deense spelmaker komt over van NEC, waar hij over een aflopend contract beschikte.

Schöne had over belangstelling niet te klagen, want behalve Ajax waren ook onder meer FC Twente, Schalke 04 en VfL Wolfsburg geïnteresseerd. De 25-jarige middenvelder had zijn keuze echter snel gemaakt. "Een goed gevoel is voor mij altijd het belangrijkste", vertelde Schöne op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Natuurlijk speelt het mee dat Ajax ieder jaar Europees voetbal speelt, maar al direct na het eerste contact was mijn gevoel bij deze club goed. Dat telt voor mij."

Schöne speelt pas vanaf volgend seizoen voor Ajax, maar de Deen legt zichzelf nu al een helder doel op. "Mijn eerste doel is een basisplaats veroveren. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ga mijn best doen. Prachtig dat ik bij dezelfde club als Michael Laudrup kom te spelen. Hij is mijn grote voorbeeld."