[CL] Iniesta staat voor speciaal weerzien met Chelsea

FC Barcelona neemt het woensdag in de halve finale van de Champions League op tegen Chelsea. Voor Andres Iniesta is de wedstrijd op Stamford Bridge een speciale. Drie jaar geleden zorgde de 27-jarige middenvelder er met een laat doelpunt voor dat de Catalanen zich ten koste van de Britten voor de finale in Rome plaatsten.

Voor Iniesta was dat een wedstrijd die hij zeker niet is vergeten. "Het was een speciaal moment dat ik me altijd blijf herinneren, maar het leven gaat door. Dit is een heel andere wedstrijd," zegt de Spaanse international. "Chelsea was erg sterk dat jaar en dat zullen ze nu weer zijn."

Barcelona zou de eerste club kunnen zijn die de Champions League twee keer achter elkaar weet te winnen. Volgens Iniesta is zijn team gebrand op een goed resultaat tegen Chelsea. "We willen hier een goed resultaat behalen en het dan in de return afmaken."

Zaterdag staat alweer het volgende topduel op het programma. Barcelona neemt het dan in de Primera División thuis op tegen Real Madrid. De Catalanen spelen tegen de Madrilenen voor hun laatste titelkansen. Toch is het duel met Chelsea van groot belang voor Iniesta. "We zijn slechts 180 minuten verwijderd van de finale, onze focus ligt alleen bij de wedstrijd tegen Chelsea. Pas na de wedstrijd richten we ons vizier op de wedstrijd tegen Real Madrid."


Iniesta staat voor speciaal weerzien met Chelsea (Foto: Novum)