Djokovic klopt Seppi in Monte Carlo

Peterselieman

Novak Djokovic heeft voor de zevende keer in zijn loopbaan van Andreas Seppi gewonnen. De Servische nummer een van de wereld was woensdag in de tweede ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo met 6-1 en 6-4 te sterk voor de Italiaan. Djokovic liep in de eerste set uit naar 5-0 voordat Seppi op het nippertje een game pakte. In het tweede bedrijf had Djokovic aan een break genoeg.

Djokovic treft in de derde ronde de Oekraïener Alexandr Dolgopolov, de nummer zestien van de plaatsingslijst. Die rekende in zijn tweederondepartij af met het Australische talent Bernard Tomic: 6-2, 5-7 en 6-1.

Rafael Nadal begon zijn jacht op een achtste titel op rij in het prinsdom met een 6-4, 6-3 zege op Jarkko Nieminen uit Finland. De Spaanse gravelkoning neemt het in de volgende ronde op tegen Mikhail Kukushkin. De Kazachse qualifier was Filippo Volandri uit Italië de baas met 7-6 (8), 2-6 en 6-2.

Julien Benneteau is de volgende tegenstander van Andy Murray (3). De ongeplaatste Fransman verraste de als vijftiende gerangschikte Oostenrijker Jürgen Melzer. Het werd 6-4 en 6-3 voor Benneteau. Zijn landgenoot Gilles Simon klopte in de tweede ronde Frederico Gil uit Portugal met 6-3 en 6-0.


Djokovic klopt Seppi in Monte Carlo (Foto: Novum)