FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 april 2011

Actie tegen mensenhandel in Haagse rosse buurt

Politie en justitie zijn vrijdagavond bezig met een grote actie tegen mensenhandel in de Haagse rosse buurt. Zo'n 350 agenten en 50 ambtenaren kammen de 164 prostitutieramen in het oude centrum uit. De straat is sinds 20.00 uur gesloten voor publiek. Prostituees worden meegenomen naar het stadhuis en daar ondervraagd.

De dames van lichte zeden worden volgens de politie bevraagd over signalen van mensenhandel. Eventuele raamhuur wordt gecompenseerd. Politie en gemeenteambtenaren controleren de prostitutiepanden op naleving van vergunningen, voorschiften en veiligheidseisen.

De nationale recherche heeft aanwijzingen dat vrouwen in de Doubletstraat tegen hun wil in de prostitutie werken. Sommigen worden door hun pooiers betaald met drugs. Het beeld is dat voornamelijk Oost-Europese vrouwen onder erbarmelijke omstandigheden voor 25 euro per klant werken.

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft de aanpak van mensenhandel en uitbuiting tot speerpunt van zijn veiligheidsbeleid genoemd. De prostitutiebranche is bij uitstek gevoelig voor mensenhandelpraktijken. De actie in de Doubletstraat krijgt volgens de Haagse politie mogelijk een vervolg in andere prostitutiestraten in Nederland.

Uitslag AZ - NAC Breda

Vanavond stond in de Eredivisie in Alkmaar het duel tussen AZ en NAC Breda op het programma. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

AZ

1 - 1

NAC Breda

 32' Elm (pen)
   58' Gorter (pen) 
 
 Gele kaart: Holman, Schaars, Elm (AZ), Leonardo, Horváth, Amoah (NAC Breda)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.000
Arbiter: Van Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Marcellis
Moisander
Moreno
Poulsen
Elm
Wernbloom
Schaars
Holman (Pellè/69)
Benschop (Van der Velden/90)
Órtíz
  Ten Rouwelaar
Fehér
Penders
Horváth
Gorter
Gilissen
Gudelj
Schilder
Leonardo (Janse/87)
Amoah
Lurling (Jenner/90+3)

HRT gaat windtunnel Mercedes GP gebruiken

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn heeft bevestigd dat zijn team met Hispania Racing een contract heeft afgesloten om het Spaanse team te laten testen in de windtunnel in het hoofdkwartier in Brackley. HRT-baas Colin Kolles wilde het nieuwd niet bevestigen.

"We hebben twee windtunnels. Vanwege de beperkingen in de regels van de FOTA gebruiken we er slechts eentje voor ons Formule 1-programma, waardoor klanten gebruik kunnen maken van de andere," zei Brawn vanuit Sepang.

[EK] Van Gerner zevende op meerkamp

Céline van Gerner is bij de Europese kampioenschappen turnen in Berlijn zevende geworden op de meerkamp. De titel ging naar de Russische Anna Dementjeva.

Nadat de Russische topfavoriete Alija Moestafina al na één toestel geblesseerd geblesseerd moest opgeven lag de strijd open. Dementjeva won uiteindelijk met een puntentotaal van 57,475. De Duitse Elisabeth Seitz werd met 56,700 punten tweede, de Roemeense Elena Racea veroverde het brons met een puntentotaal van 56,600.

Van Gerner eindigde met een score van 55,450 als zevende. Yvette Moshage werd 21e met 51,525 punten.

Kromowidjojo: "Dit was slecht"

Ranomi Kromowidjojo won vandaag bij de Swim Cup in Eindhoven de 100 meter vrije slag. Hiermee plaatste de Groningse zich voor het WK komende zomer in Shanghai, maar tevreden was ze niet over haar race. De tijd van 54,12 seconden was beneden haar verwachtingen.

"Dit is gewoon slecht, heel slecht. Met zo’n tijd ga je niet winnen op de WK. Ik weet ook niet precies wat er mis ging, daarvoor moet ik de race terugkijken met mijn coach Jacco Verhaeren. Er moet nog wat gebeuren, want het moet een flinke stap harder in China," zei Kromowidjojo die een persoonlijk record van 53,3 seconden heeft staan.

Ze had gehoopt vandaag bij die tijd in de buurt te kunnen komen. "Ik heb goed getraind en voel me heel goed, dus ik had een tijd van 53 laag of in elk geval 53 half verwacht. Niet gebeurt, het zij zo. Dit is niet leuk, maar het is ook weer niet zo dat ik vanavond huilend in mijn bedje lig. Ik hoop in Shanghai een ander gesprek te voeren."

Coach Jacco Verhaeren tilt er niet zo zwaar aan. "Natuurlijk wil je dat ze altijd harder gaat, maar laten we er geen halszaak van maken. Ik zag vanmorgen na de series al dat ze geen 53,5 ging zwemmen," zei de coach die aangeeft dat de mindere vorm zo gepland was. "Mijn bedoeling was haar fris de winter door te krijgen, we hebben meer onderhoudend gezwommen. Het seizoen is lang, in de zomer wil ik er nog iets bovenop doen in de trainingen."

'Lelystad krijgt eerste Europese ruimteluchthaven'

In Lelystad komt waarschijnlijk de eerste Europese basis voor commerciële ruimtevluchten. Dat heeft de International Space Transport Association (ISTA) vrijdag in het Aviodome in Lelystad bekendgemaakt tijdens de viering van de vijftigste verjaardag van de eerste bemande ruimtevlucht door Joeri Gagarin.

Over zes maanden moeten de resultaten binnen zijn van onderzoeken naar de haalbaarheid van het plan en naar de gevolgen voor de lokale economie en het milieu. De eerste vluchten moeten vanaf 2015 plaatsvinden. De basis richt zich vooral op toerisme.

Vanuit de VS en vanaf Curaçao vinden al toeristische ruimtevluchten plaats. Dat gebeurt met kleine, straaljagerachtige vliegtuigen. Voor zo'n reis moet ongeveer 200.000 dollar neergeteld worden. Over de prijzen van vluchten vanuit Nederland is nog niets bekendgemaakt.

Drie jaar cel na valse bommelding

Een Britse man moet drie jaar de cel in omdat hij een valse bommelding deed aan boord van een vlucht van Abu Dhabi naar Londen. Dat heeft een rechter bepaald.

Gevechtsvliegtuigen werden in januari opgeroepen om het passagiersvliegtuig van Etihad Airlines naar de luchthaven van Stansted te escorteren nadat James Glen tegen een steward had gezegd dat een andere passagier een wapen had en dreigde zichzelf op te blazen.

Glen heeft toegegeven valse informatie te hebben verstrekt. Volgens zijn advocaat had hij gedronken en een kalmeringsmiddel genomen tijdens zijn reis vanuit Australië.

Rechter Charles Gratwicke zei vrijdag dat 'elke dreiging aan boord van een vliegtuig ernstig is' en dat het tot een substantiële straf moeten leiden. Zijn advocaat zei dat de 38-jarige Glen 'van zichzelf walgde'.

'Joodse kolonisten vertrekken voor geld'

Een leider van joodse kolonisten heeft gezegd dat sommige inwoners van de Westelijke Jordaanoever bereid zijn te verhuizen in ruil voor financiële compensatie. Dat blijkt uit WikiLeaks-documenten gepubliceerd door de Israëlische krant Haaretz.

In het openbaar heeft kolonistenleider Dani Dayan altijd krachtig benadrukt dat de kolonisten hun huis onder geen enkele omstandigheid zullen verlaten.

De Palestijnen willen hun toekomstige staat deels op de Westelijke Jordaanoever stichten en eisen - als onderdeel van een vredesovereenkomst met Israël - dat de driehonderdduizend joodse kolonisten die er wonen vertrekken.

In een van de documenten, geschreven door Amerikaanse diplomaten in Israël, staat dat Dayan van mening is dat sommige kolonisten voor het juiste bedrag wel zullen vertrekken. In het bericht staat ook dat Dayan zich schaamt vanwege het geweld door kolonisten en dat hij de Palestijnse connectie met de Westelijke Jordaanoever begrijpt.

Dayan zegt dat de informatie in de documenten uit de context is getrokken. Sommige conservatieve kolonisten willen dat hij zijn functie neerlegt.

PVV heeft geen bezwaar tegen Sahar-besluit Leers

De PVV heeft er geen moeite mee dat minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) vrijdag toch een verblijfsvergunning heeft gegeven aan het Afghaanse meisje Sahar en haar familie. PVV-Kamerlid Sietse Fritsma steunt Leers, omdat die tegelijk de gevolgen voor vergelijkbare gevallen beperkte.

Volgens Fritsma kon Leers niet om een nieuw ambtsbericht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over de veiligheidssituatie in Afghanistan heen. Eerder stelde Leers vast dat er vierhonderd andere 'Sahars' zijn die in hetzelfde schuitje zitten. De minister nam maatregelen om te voorkomen dat die ook allemaal mogen blijven.

"Er is nu voor gezorgd dat niet honderden maar slechts tientallen kinderen in aanmerking kunnen komen voor verblijf", zegt Fritsma in een reactie. "De gevolgen blijven zo beperkt."

De 14-jarige Gymnasiast Sahar leek aanvankelijk met haar familie uit te worden gezet, maar een rechtszaak daarover liep nog. De zaak deed veel stof opwaaien, omdat Sahar volledig verwesterd is.

FA klaagt Cole aan na 'racistische' tweet

De Engelse voetbalbond FA heeft Carlton Cole aangeklaagd voor ongepast gedrag. De spits van West Ham United publiceerde op 29 maart tijdens de oefeninterland Engeland-Ghana (1-1) op Twitter een racistisch getinte uitspraak. De zevenvoudig Engels international plaatste direct zijn excuses op Twitter en heeft tot woensdag om op de beschuldigingen te reageren.

Tijdens de interland met Ghana zaten ongeveer twintigduizend Ghanezen in Wembley Stadium. Cole twitterde daarop: "Immigratie heeft Wembley omsingeld! Ik wist dat het een val was! Hahahaha. De enige manier om veilig te ontsnappen is als je een Engels tenue draagt en je je gezicht met de vlag van Saint George beschildert!"

Cole, die zelf gekleurd is, plaatste snel een rectificatie. "Het was een grap en het was niet eens racistisch."

F1-rijders testen aangepaste helmen

Vier Formule 1-coureurs zullen dit weekend in Maleisië aangepaste helmen gaan testen. Het vizier van de helmen is versterkt om zo blessures zoals Felipe Massa in Hongarije in 2009 opliep te beperken. Destijds sloeg er een veer tegen de helm van de Braziliaan aan.

Hiervoor zal aan de bovenzijde van het vizier een strip op de helm gemaakt worden die gemaakt is van zylon, een sterk polymeer dat vergelijkbaar is met kevlar. Het materiaal wordt normaal gebruikt in kogelvrije vesten, door de NASA en in de Formule 1 voor de wielkettingen en voor de cockpitranden.

Vitaly Petrov, Jarno Trulli, Sébastien Buemi en Pastor Maldonado gebruiken het momenteel, maar in de nabije toekomst zal het voor alle rijders verplicht worden gesteld.

HRT kan eindelijk kilometers maken

Hispania Racing heeft tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Maleisië eindelijk kilometers kunnen maken. Narain Karthikeyan sloot de dag zelfs af binnen 107% van de snelste tijd van Mark Webber, terwijl Vitantonio Liuzzi net boven deze grens bleef. Bij elkaar opgeteld gingen de rijders 59 keer in de rondte op Sepang.

"We hebben nog wel wat in te halen. Klagen heeft echter geen zin, we moeten er het beste van maken. De balans is in orde, nu moeten we ontdekken hoe de auto precies reageert," zei Karthikeyan die met zijn auto net als zijn teamgenoot Liuzzi te kampen had met problemen met het oliepeil en de electronica.

Liuzzi heeft al een hinderlijk probleem gevonden. "Als ik over een hobbel rij, slaat de motor af. De balans is nog niet optimaal en we moeten nog meer tractie vinden, maar verder ging het best aardig," meldde de Italiaan.

Beide rijders gaan morgen proberen om zich in tegenstelling tot in Australië wel te plaatsen voor de race.

Starace klopt Simon in Casablanca

Potito Starace is doorgedrongen tot de halve finale van het ATP-toernooi van Casablanca. De Italiaanse nummer vijf van de plaatsinglijst was vandaag met 6-4, 3-6, 6-4 te sterk voor Gilles Simon (3) en boekte zijn tweede halvefinaleplaats op rij in Marokko. Starace treft daarin de winnaar van het duel tussen de Roemeen Victor Hanescu en Andrey Kuznetsov uit Rusland.

De andere halve finale in de Grand Prix Hassan II gaat tussen de Spanjaarden Albert Montanes en Pablo Andujar. De als eerste geplaatste Montanes klopte Fabio Fognini (7) uit Italië met 7-6 (1), 6-1. Andujar versloeg Pere Riba in een Spaans onderonsje met 6-2, 6-2 en mag morgen proberen de tweede finaleplaats van zijn loopbaan te bereiken.

Flinke duinbrand aan rand van Bergen

In het duingebied van Bergen heeft vrijdag opnieuw een brand gewoed. Het gebied wordt regelmatig getroffen door duinbranden, maar dit was een redelijk grote brand. De brand woedde aan de rand van de bebouwde kom van de Noord-Hollandse plaats, maar was binnen twintig minuten onder controle, zegt een brandweerwoordvoerder.

De brand was vlak achter de Eeuwigelaan, aan de rand van een woonwijk. Volgens de woordvoerder was het spannend, maar zijn er geen woningen in gevaar geweest. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar de politie gaat uit van brandstichting.

Volgens de zegsvrouw werd een heidegebied van zo'n 2000 vierkante meter in de as gelegd. Daarmee was het een van de grotere branden in het gebied dit jaar. Sinds 2009 zijn er vermoedens dat een pyromaan actief is in de regio. Vorig jaar werd het gebied getroffen door een aantal zeer grote branden.

Geen probleemloze dag voor Lotus Renault

Lotus Renault GP kende geen probleemloze eerste dag in Maleisië. De bolides van Vitaly Petrov en Nick Heidfeld kampten met een defecte voorwielophanging, waardoor de gehele dag minder ronden dan verwacht gereden konden worden.

Lotus Renault gebruikte de tijd die de auto's binnen stonden om te analyseren wat er mis was. Het bleek dat een deel van de voorwielophanging uit een nieuwe batch kwam die niet aan de specificaties voldeed. Na andere oorzaken uitgesloten te hebben zijn de auto's in de tweede vrije training in Sepang weer naar buiten gestuurd met onderdelen uit een andere batch, welke wel goed werkte.

Nadeel voor het team was dat er door de problemen niet goed aan de setup van de auto's gewerkt kon worden. Dit zal morgen tijdens de derde vrije training moeten gaan gebeuren.

Doden bij kettingbotsing door stofwolk

Bij een kettingbotsing op een Duitse autosnelweg bij Rostock zijn vrijdag zeker acht mensen om het leven gekomen en meer dan zestig gewond geraakt. Volgens de politie kan het aantal doden nog verder oplopen.

Bij het ongeluk waren circa tachtig auto's betrokken, waaronder enkele vrachtwagens en een tankauto; zeventien auto's vatten vlam. Het ongeluk werd volgens de politie waarschijnlijk veroorzaakt door een wolk stof, die door de harde wind opwoei van een pas omgeploegd veld naast de snelweg.

Van de gewonden moesten er dertig naar ziekenhuizen in de omgeving worden gebracht.

Preud'homme hoopt op herstel na teleurstelling

FC Twente onderging gisteravond een strafexercitie tegen Villarreal. De Tukkers verloren met liefs 5-1. Trainer Michel Preud'homme hoopt op eerherstel tegen Roda JC.

"We hebben donderdagavond tegen Villarreal te maken gekregen met een grote teleurstelling", zei Preud'homme op een persconferentie. "Met zulke teleurstellingen kun je alleen maar te maken krijgen als je zo ver op dit Europese podium bent gekomen", aldus de Belgische trainer.

"Hoe verder je reikt in dit toernooi, hoe sterker de tegenstanders worden. Villarreal is een heel goede ploeg en op dit hoge niveau komen we nog te kort. Daar moeten we mee leren omgaan", vervolgt Preud'homme, die geen sombere gezichten verwacht na de oorwassing in Spanje.

"We strijden nog op twee fronten en spelen dit seizoen nog vijf belangrijke competitiewedstrijden en een bekerfinale. Het vizier is nu weer gericht op de competitie." Over de inzetbaarheid van Luuk de Jong heeft Preud'homme nog twijfels. "Luuk heeft zijn enkel verzwikt en de komende dagen moet uitwijzen welke eventuele consequenties het heeft voor de komende wedstrijden."

Nieuwe bedreiging tegen Wilders

Sharia4Holland heeft op internet twee video's gezet waarin bedreigingen worden geuit tegen Geert Wilders. Sharia4Holland, zoals de naam al doet vermoeden, wil invoering van de islamitische wetgeving in Nederland, maar ook nog eens in België.

"Wilders, denk je niet dat er een moslim zal zijn die op een dag jouw larie beu zal zijn en zal doen wat Mohammed Bouyeri heeft gedaan?", vraagt Abu Imran van Sharia4Holland in de video, die uit twee delen van negen minuten bestaat zich af, doelend op de moordenaar van Theo van Gogh.

Wilders wordt in de betreffende video 'de hond van de Romeinen' genoemd. "Moge op hem afkomen alle schande, problemen en rampen die een mens maar kan overkomen in het leven", zo wordt de wens van Sharia4Holland geformuleerd.

De geschrokken reactie van Wilders in De Telegraaf: "Het is walgelijk, meer dan fout. Het is wel duidelijk waar hij op uit is. Dit is aanzetten tot geweld tegen mij."

Wilders heeft besloten om aangifte te doen wegens bedreiging.

Winst Kromowidjojo en Verschuren op 100 vrij

Ranomi Kromowidjojo en Sebastian Verschuren hebben bij de Swim Cup de 100 meter vrij op hun naam geschreven. Verschuren won bij de mannen in 49,04, waarmee hij Sergei Fesikov (49,34) en Stefan Nystrand (49,35).

In Eindhoven was Kromowidjojo bij de vrouwen het sterkste. De wereldkampioene op de korte baan won in 54,12. Ze mag ook naar het WK in juli, waar ze samen met Femke Heemskerk mag uitkomen op het koningsnummer.

VWA sluit enige joodse stierenslachterij

De enige joodse stierenslachterij in Nederland is gesloten. Daardoor wordt sinds iets meer dan een week geen koosjer stierenvlees meer geproduceerd in Nederland. De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) sloot de slachterij in Amsterdam, omdat het doorsnijden van de keel van stieren met één haal, zoals voorgeschreven, vaak fout gaat.

De huid van de dieren blijkt vaak zo dik dat de rituele slachtwijze voor grote welzijnsproblemen zorgde, zei een woordvoerder van de VWA vrijdag op Radio 1. De halssnede was vaak niet fataal en de dieren bleven bovendien nog lang bij bewustzijn.

Opperrabijn Binyomin Jacobs heeft begrip voor de sluiting. "Een dier moet in één haal gedood worden, wij kunnen dat niet en dus mag het niet."

Donderdag werd bekend dat een voorstel van de Partij voor de Dieren voor een verbod op ritueel slachten, zowel joods als islamitisch, op een meerderheid in de Tweede kamer afstevent. Naast PVV, GroenLinks, SP en D66 zou ook de PvdA een verbod steunen.

[Upd] Diskwalificatie Freire, zege Gavazzi in Baskenland

Oscar Freire is naar de ritzege in de Ronde van Baskenland gesprint. De Spanjaard van Rabobank won de massaspurt na een etappe over 177 kilometer van Eibar naar Zalla. Hij bleef de Italiaan Francesco Gavazzi (Lampre) en de Belg Jurgen van de Walle (Omega Pharma-Lotto) voor. Vacansoleil-renner Pim Ligthart eindigde als vijfde.

Wout Poels van Vacansoleil maakte in de finale nog even deel uit van een kopgroepje, maar vooral door het werk van Rabobank werden de vluchters op vijf kilometer van de meet gegrepen.

De leiderstrui blijft om de schouders van Joaquin Rodriguez (Katusha). De Spanjaard heeft dezelfde tijd als nummer twee Klöden (Radioshack) en nummer drie Samuel Sanchez (Euskaltel). Robert Gesink staat op zes seconden achtste.

De Ronde van Baskenland eindigt morgen met een individuele tijdrit over 24 kilometer.

Update @ 18:42

Oscar Freire is zijn zege kwijtgeraakt. De Spanjaard werd gediskwalificeerd nadat hij in volle sprint een duwtje had gekregen van ploegmaat Luis Léon Sanchez. De zege gaat nu naar de nummer twee Gavazzi.


Freire gediskwalificeerd. (Foto: Novum)

Verwarde Hagenaar met pistool van dak gehaald

De politie heeft vrijdag in Den Haag een verwarde man aangehouden die met een pistool op een dak zat en voorbijgangers bekogelde met huisraad. Agenten losten een waarschuwingsschot toen hij het pistool op hen richtte. Na tussenkomst van een onderhandelaar klom de 18-jarige Hagenaar zelf via een raam weer naar binnen.

Het is onduidelijk waarom de man het dak op klom. Aanvankelijk gooide hij vanuit een raam op de bovenste verdieping van een pand aan de Engelwortel huisraad naar beneden. Later klom hij het dak op. Pas twee uur later gaf hij zich gewonnen.

Zodra de Hagenaar weer binnen was, werd hij aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Eerste trailer van Lars von Trier's Melancholia

Een eerste trailer is uitgekomen van Melancholia, een sciencefiction/drama van Lars von Trier. Centraal in de film Melancholia is het verhaal tussen een tweetal zussen genaamd Justine en Claire, die gespeeld worden door Kirsten Dunst en Charlotte Gainsbourg. De twee zussen groeien steeds meer uit elkaar. Wat verder de film bijzonder interessant maakt, is het gegeven dat er sprake is van een mogelijke frontale botsing van de Aarde met een andere planeet.

Von Trier staat bekend om zijn controversiële films. Zo was hij verantwoordelijk voor films als Dogville en Breaking the Waves. In 2009 zorgde hij tijdens het Filmfestival van Cannes voor grote opschudding met de film Antichrist, waarin een vrouw zichzelf mishandelt op de meest intieme plek.

Andere rollen in Melancholia zijn er voor Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, John Hurt en Stellan Skarsgård. De verwachting is dat de film tijdens het aankomende Filmfestival van Cannes (11-22 mei) in première zal gaan. Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is nog niet bekend.

Een eerste trailer van Melancholia (Video: YouTube)

Defensie koopt vier onbemande vliegtuigen

Ondanks de ingrijpende bezuinigingsoperatie zal Defensie de komende jaren miljoenen uittrekken voor nieuwe investeringen. Zo wil het ministerie vier onbemande vliegtuigen kopen die vooral worden ingezet om inlichtingen te vergaren en locaties te verkennen. Ook wil de krijgsmacht een wapensysteem aanschaffen om cyberspionage en aanvallen via computers tegen te gaan.

Dat heeft minister Hans Hillen van Defensie vrijdag aangekondigd in zijn brief aan de Tweede Kamer. De onbemande vliegtuigen zijn ongeveer even groot als F-16-gevechtsvliegtuigen. Ze mogen niet in Nederland vliegen, maar wel in oorlogsgebied. Defensie zal met de vliegtuigen in de Verenigde Staten oefenen. Met de vier toestellen is het mogelijk een half jaar dag en nacht waarnemingsactiviteiten vanuit de lucht uit te voeren boven land en zee.

Alex keert terug in wedstrijdselectie Chelsea

Chelsea beschikt in het thuisduel met Wigan Athletic over een fitte selectie. Voormalig PSV'er Alex is hersteld van een knieblessure en ook Israëliër Yossi Benayoun is weer van de partij. Alex begint morgen op de bank. Trainer Carlo Ancelotti hoopt dat de Braziliaanse verdediger een halfuur speeltijd op kan doen.

Alex kwam eind november voor het laatst in actie namens de Londenaren tijdens een uitduel bij Newcastle United (1-1). In december onderging de krachtpatser een operatie aan zijn knie, waardoor hij enkele maanden buitenspel stond.

Benayoun zat nog langer in de lappenmand. De aanvallende middenvelder, die is hersteld van een slepende achillespeesblessure speelde eind september zijn laatste duel voor Chelsea. Ancelotti hoopt dat Benayoun een positieve bijdrage kan leveren aan de doelpuntloze reeks van steraankoop Fernado Torres.

"Hij is een speler die Fernando beter kent, omdat ze eerder samen hebben gespeeld," verklaart Ancelotti vrijdag op de website. "Hij heeft de kwaliteit om Fernando met zijn eindpass te ondersteunen. Hij is nog niet honderd procent fit na zijn afwezigheid van zes maanden, maar doet het goed op de training.


Alex keert terug in wedstrijdselectie Chelsea (Foto: Novum)

Maatregelen tegen stadionspreekkoren in aantocht

ADO Den Haag, Ajax, de KNVB en joodse organisaties hebben besloten een plan van aanpak te maken om discriminerende spreekkoren tegen te gaan. Dat is de uitkomst van een overleg dat donderdag in Den Haag plaatsvond naar aanleiding van de kwetsende uitlatingen van ADO-speler Lex Immers, na de 3-2 thuiszege op Ajax.

Immers scandeerde na afloop van de wedstrijd 'we gaan op jodenjacht' in het supportershome. De partijen waren tijdens het overleg allen van mening dat de kwetsende spreekkoren uit het voetbal verbannen moeten worden. Het plan van aanpak moet ertoe leiden dat in december tijdens de algemene vergadering concrete maatregelen kunnen worden getroffen.

Bij het gesprek in het Kyocera Stadion waren onder meer ADO-directeur Mattijs Manders, KNVB-bestuursvoorzitter Bert van Oostveen en financieel directeur van Ajax Jeroen Slop aanwezig.

Eyepet krijgt een vriendje

Sony heeft EyePet & Friends aangekondigd. Je digitale huisdier komt in je woonkamer tot leven op de PlayStation 3, de PlayStation Move-bewegingscontroller, de PlayStation Eye-camera en natuurlijk door interactie met jou. In dit splinternieuwe deel kun je nu twee huisdieren tegelijkertijd opvoeden.

Met behulp van twee PlayStation Move-bewegingscontrollers en de PlayStation Eye-camera delen de twee EyePets je huiskamer en spelen ze samen op het scherm zodat het hele gezin van hun fratsen kan genieten. Er zijn allerlei manieren waarop kinderen kunnen omgaan met hun EyePets. Met hun handen kunnen ze hen aaien of kietelen en met de PlayStation Move-bewegingscontroller kiezen ze speelgoed en spelletjes uit. Laat je fantasie de vrije loop door met je EyePet naar het knutselhoekje te gaan waar je zelf nieuw speelgoed en grappige pakjes kunt maken en allerlei voorwerpen uit het spel kunt aanpassen. Je kunt in een handomdraai online je prestaties delen in de nieuwe online community van EyePet & Friends.

Als je ruimte hebt voor twee nieuwe huisdieren dan kun je later dit jaar EyePet & Friends verwelkomen in je huiskamer.

Eyepet & FriendsEyepet & Friends

Eyepet & Friends

[Upd] Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis Sittard

Uit penitentiaire inrichting De Geerhorst in Sittard is donderdag een gevangene ontsnapt. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wil niet zeggen hoe hij heeft kunnen ontsnappen.

Volgens de Limburgse zender L1 liep de man rond 16.00 uur met een groep mensen mee de deur uit. Het zou gaan om een man die vastzat voor een overval op een juwelier in Landgraaf. De man is nog voortvluchtig, verder wil het landelijk parket nog niets zeggen over de zaak.

Update 18.00 uur
Het Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de ontsnapte gevangene inmiddels door de politie is opgepakt.

Afghaanse scholier Sahar mag toch blijven

De 14-jarige Afghaanse scholier Sahar en haar familie mogen in Nederland blijven. Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) wilde haar aanvankelijk laten uitzetten, maar heeft nu toch besloten een verblijfsvergunning te verstrekken, meldt de NOS vrijdag.

De rechtbank in Den Bosch oordeelde eerder dat de uitzetting niet door kon gaan omdat het niet veilig zou zijn in Afghanistan voor de verwesterde Sahar. Leers ging daartegen in beroep bij de Raad van State, maar die zaak werd op zijn eigen verzoek uitgesteld omdat hij een nieuwe analyse van de veiligheidssituatie wilde afwachten.

Een nieuwe datum voor de zitting was er nog niet. Waarom Leers nu toch overstag is gegaan is niet duidelijk.

De zaak rond Sahar en haar familie kreeg veel aandacht. Uit een schatting van het ministerie van Leers bleek eerder dat er zo'n vierhonderd andere 'Sahars' in Nederland zijn. De beslissing over Sahar zou geen directe gevolgen hebben voor de kansen op een verblijfsstatus van de vergelijkbare gevallen.

'Dochter maffiabaas eist rol voor Lindsay Lohan'

Victoria Gotti staat erop dat ze wordt vertolkt door Lindsay Lohan in een film over haar vader, maffiabaas John Gotti. De getroebleerde actrice heeft de rol in haar zak, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Lohan heeft de strijd gewonnen van de Britse actrice Sienna Miller en Gossip Girl-actrice Blake Lively, die ook in de race waren voor de rol in Gotti: Three Generations. Volgens TMZ heeft Lohan de rol te danken aan de vriendschap die haar familie onderhoudt met Victoria Gotti.

John Travolta speelt in de film de excentrieke en zeer gewelddadige New Yorkse maffiabaas. James Franco is in onderhandeling om de zoon van Gotti te spelen. De film gaat over de relatie tussen de crimineel en zijn zoon, die zich juist afkeerde van de maffia.

De 24-jarige Lohan probeert haar filmcarrière al een tijdje weer op de rails te krijgen, maar haar privéproblemen spelen haar telkens parten. Zo werd ze vorig jaar uit de film Inferno: A Linda Lovelace Story gezet, omdat er volgens de regisseur niet met haar te werken viel. De opnames van de film, waarin Lohan pornoster Linda Lovelace zou spelen, werden al eens uitgesteld vanwege haar verblijf in de gevangenis.


Lindsay Lohan (Foto: Novum)

Rutte: Tunesiërs uit Italië niet welkom

De 25.000 Tunesiërs die in Italië een verblijfsvergunning krijgen, zijn niet welkom in Nederland. "Als hier een Tunesiër rondloopt die via de Berlusconi-regeling is binnengekomen, moet hij terug", zei premier Mark Rutte (VVD) vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie.

Italië kondigde deze week aan dat de Tunesiërs een 'humanitair visum' krijgen. Het gaat om Tunesiërs die sinds 1 januari in Italië zijn aangekomen, de meesten via het eiland Lampedusa.

Volgens de Italiaanse regering kunnen de Tunesiërs op grond van het Schengenverdrag vrij doorreizen naar andere landen. Rutte bestrijdt dat. Volgens hem zijn er wel degelijk mogelijkheden om mensen tegen te houden of uit te zetten.

Minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) spreekt maandag met collega-ministers uit andere EU-landen over de kwestie.

Kabinet koopt tweede JSF-testtoestel

Nederland koopt een tweede testtoestel van de Joint Strike Fighter (JSF) van het type F-35. Het kabinet heeft vrijdag besloten dat voor 30 april te doen, zo heeft minister Hans Hillen van Defensie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer gemeld.

Als Nederland na die datum een besluit over de aanschaf zou nemen, zou dat volgens Hillen leiden tot hogere kosten. De Tweede Kamer moet nog zijn fiat geven voor de ondertekening.

Het eerste testtoestel wordt naar verwachting in augustus 2012 geleverd en het tweede in maart 2013. Nederlandse piloten worden dan in de Verenigde Staten opgeleid. Het kabinet had al in het regeerakkoord aangekondigd door te gaan met deelname aan de testfase.

Tanks landmacht staan vanaf 9 mei stil

Alle tanks van het Nederlandse leger staan vanaf 9 mei stil. Hetzelfde geldt voor het meeste andere materieel dat defensie in het kader van de bezuinigingen gaat afstoten. Dat blijkt uit de bezuinigingsplannen waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd.

"De tank is bijna het symbool van de landmacht, dus dit is een harde klap", zei minister van Defensie Hans Hillen (CDA). De beide tankbataljons van de landmacht worden opgeheven omdat ze niet meer nodig zijn. "Over tien jaar waren de tanks aan vernieuwing toe geweest. Dan hadden we geen nieuwe besteld."

Nederland verkoopt ook vier mijnenjagers, twee patrouilleschepen en een bevoorradingsschip, evenals negentien F-16's, zeventien Cougar-helikopters en een DC-10-vliegtuig. Daarnaast verdwijnen er twaalfduizend banen, waarvan zo'n zesduizend via gedwongen ontslagen. Defensie bezuinigt zo bijna 1 miljard euro per jaar.

Hillen zei dat hij zijn best zal doen om de zesduizend mensen die gedwongen moeten vertrekken, elders aan een baan te helpen, bijvoorbeeld bij de politie.


Tanks vanaf 9 mei op non-actief (Foto: Novum)

Stevens per direct ontslagen bij Salzburg

Huub Stevens is per direct ontslagen als hoofdtrainer van Red Bull Salzburg. Dat heeft de Oostenrijkse topclub vrijdag middels de officiële kanalen bekendgemaakt.

Stevens is niet de enige die moet vertrekken uit Salzburg. Ook technisch directeur Dietmar Beiersdorfer is op straat gezet. Een reden voor het ontslag van het tweetal is op de website niet naar buiten gebracht. Afgaande op de resultaten lijkt het waarschijnlijk dat die ten grondslag liggen voor het ontslag van Stevens.

Red Bull Salzburg staat momenteel op de derde plaats in de competitie en heeft vijf punten achterstand op koploper Austria Wien. Het ontslag komt overigens wel op een opmerkelijk tijdstip. Stevens wordt namelijk een dag voor de ontmoeting met LASK Linz ontslagen.

Stevens wordt vervangen door een andere Nederlander. De 47-jarige Ricardo Moniz neemt het stokje over van de oefenmeester. Hij wordt geassisteerd door de Kroaat Niko Kovac. Moniz was in 2010 al interim-trainer van Hamburger SV.

Met het ontslag komt er voor Stevens een einde aan twee jaar trainerschap in Oostenrijk. Hij werd in 2009 aangesteld als opvolger van Co Adriaanse. Hij werd landskampioen en deed het verrassend goed in Europa. Hij werd ook nog uitgeroepen tot trainer van het jaar.

Rutte: Uruzgan-achtige missie blijft mogelijk

Nederland blijft in staat om zware militaire missies als die in Afghanistan uit te voeren, ondanks de bezuinigingen op defensie. Wel zullen ze korter duren. Dat heeft premier Mark Rutte (VVD) vrijdag gezegd.

"We zullen ook in de toekomst in het hoogste geweldsspectrum actief kunnen zijn", zei Rutte. "Een missie als die in Uruzgan zal ook in toekomst kunnen. Het is wel zo dat een missie op die schaal en van die lengte lastiger wordt."

De krijgsmacht wordt volgens Rutte kleiner, maar wel slagvaardiger. Nu kampt defensie volgens Rutte structureel met geldgebrek. "Er zijn tekorten aan onderdelen en munitie. Sommige vliegtuigen moeten aan de grond blijven zodat andere kunnen vliegen. De zaak wordt nu van binnenuit uitgehold."

Rutte wilde geen antwoord geven op de vraag wie ervoor verantwoordelijk is dat defensie jarenlang op te grote voet heeft geleefd.

Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met de bezuinigingen op defensie. De afgelopen dagen lekte al uit dat 12.300 banen zouden verdwijnen bij de krijgsmacht, waarvan zesduizend via gedwongen ontslagen. Ook worden alle tanks en Cougar-helikopters geschrapt.

Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) licht de bezuinigingen later vrijdagmiddag verder toe.

Horrorfilm The Crow nieuw leven ingeblazen

Regisseur Juan Carlos Fresnadillo gaat een nieuwe film maken gebaseerd op de strip The Crow. De eerste filmbewerking uit 1994, met wijlen Brandon Lee in de hoofdrol, heeft inmiddels een cultstatus bereikt.

De Spaanse Fresnadillo maakte eerder onder meer de horrorfilm 28 Weeks Later, die in 2007 verscheen. De 43-jarige regisseur wil nu het stripverhaal van James O'Barr opnieuw op het witte doek brengen, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

The Crow gaat over de jonge rockgitarist Eric Daven en zijn verloofde Shelly, die bruut worden vermoord. Eric wordt een jaar na zijn sterfdag weer tot leven gewekt door een zwarte kraai en wil wraak nemen op de moordenaars.

De eerste filmbewerking van The Crow is vooral bekend vanwege het plotselinge overlijden van hoofdpersoon Brandon Lee tijdens de opname van een scène. De zoon van vechtsportacteur Bruce Lee kwam op 28-jarige leeftijd om het leven, nadat hij op de set werd geraakt door een echte kogel in plaats van een losse flodder.

crow

The Crow uit 1994

Dode na schietincident op Britse onderzeeër

Bij een schietincident aan boord van een kernonderzeeër van de Britse marine zijn vrijdag een dode en een zwaargewonde gevallen. Volgens de politie is er geen sprake van terrorisme.

De schietpartij deed zich voor aan boord van de HMS Astute, die in de haven van Southampton in Zuid-Engeland lag. Na het incident is een man gearresteerd.

De Astute kwam vorig jaar in het nieuws toen de onderzeeboot voor de westkust van Schotland op de rotsen liep en vast kwam te zitten. De commandant van het schip werd later uit zijn functie ontheven.

Alles is waar in The Secret World

Ontwikkelaar Funcom is sinds 2006 bezig met de MMORPG The Secret World. Deze MMORPG draait om een hedendaagse wereld die in aanraking komt met een fantasie-wereld. In de trailer zien we verschillende locaties uit het spel maar ook mysterieuze zinnen die waarschijnlijk op het spel slaan.

De MMORPG staat gepland voor een release in 2011 of in 2012 voor PC of Xbox 360. De game zal uitgegeven worden door Funcom en Electronic Arts, bekijk de trailer hieronder.

Schwarzenegger heeft nog twee films op het oog

Arnold Schwarzenegger heeft het voor het uitkiezen. De acteur kan in de thriller The Tomb spelen, maar heeft ook een aanbieding voor de actiefilm Last Stand op zak. De oud-gouverneur, die werkt aan een comeback in Hollywood, heeft aangegeven niet overhaast te willen beslissen over zijn volgende filmproject, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Last Stand wordt geregisseerd door de Zuid-Koreaan Jee-woon Kim, die vorig jaar de goed ontvangen horror I Saw the Devil maakte. De film gaat over een sherrif uit het zuiden van Amerika die strijdt tegen de Mexicaanse drugsmaffia. Liam Neeson is ook in gesprek voor een rol in de film.

De andere film die de 63-jarige Schwarzenegger overweegt, is The Tomb. Die film gaat over een veiligheidsexpert die wordt veroordeeld en in een zwaarbeveiligde gevangenis wordt gezet.

Nog geen maand geleden kondigde de Republikeinse oud-gouverneur van Californië terug te willen keren naar het witte doek. De pensioengerechtigde spierbundel maakte eerder bekend een multimediaproject rondom het animatiekarakter The Governator te maken. De superheld gebaseerd op de Hollywoodster krijgt een animatieserie, 3D-film, game en diverse stripboeken.


Schwarzenegger krijgt het druk (Foto: Novum)

Platina Film voor Sonny Boy

Sonny Boy heeft meer dan vierhonderdduizend mensen naar de bioscoop getrokken. De Nederlandse productie heeft daarmee de platina status bereikt.

Regisseur Maria Peters en acteur Sergio Hasselbaink ontvingen de onderscheiding voor de Platina Film vrijdag in Amsterdam. De prijs komt van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film. Sonny Boy kan nu opgaan voor de diamanten status. Die onderscheiding wordt uitgereikt bij het behalen van een miljoen bioscoopbezoekers.

Sonny Boy, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, gaat over een verboden liefde tussen een zwarte man en een blanke vrouw. De film draait sinds 27 januari in de bioscopen.


Sonny Boy bereikt platina status (Foto: Novum)

Zidane toch niet naar Tsjetsjenië

Zinedine Zidane ontkent dat hij op 9 mei naar Tsjetsjenië gaat om de opening van het nieuwe stadion van Terek Grozny bij te wonen. De Fransman is nooit benaderd en heeft bovendien geen tijd vanwege zijn verplichtingen bij Real Madrid. Tsjetsjeens minister van sport Haidar Alkhanov meldde vvanmorgen dat Zidane zijn komst al had bevestigd.

Zidane ontkende überhaupt contact te hebben gehad met iemand van Terek Grozny. "Het is gewoonweg misleidend en ik kan hier niet tegen", verklaart de voormalige wereldvoetballer van het jaar.

Terek Grozny, de werkgever van trainer Ruud Gullit, neemt op 9 mei bezit van een nieuw stadion dat plaats biedt aan dertigduizend mensen. Alkhanov had in de Franse sportkrant L'Equipe gezegd dat Zidane en mogelijk UEFA-preses Michel Platini de festiviteiten zouden bijwonen.

Naast de komst van beide grootheden hoopt Grozny, dat uitkomt in de Russische Premjer Liga, op een aansprekende Europese tegenstander om het stadion te openen. Volgens Alkhanov staan FC Barcelona, Manchester City en Juventus op de verlanglijst, maar is de beslissing nog niet gevallen.

Een gelegenheidsteam van Terek Grozny speelde een maand geleden nog een oefenwedstrijd tegen de Braziliaanse wereldkampioenen van 1994 en 2002. De Tsjetsjeense president Ramzan Kadirov, tevens preses van Terek, was toen aanvoerder van de Tsjetsjeense ploeg.

Skil met drie Nederlanders in Parijs - Roubaix

Drie Nederlanders zullen namens Skil-Shimano aan de start verschijnen van Parijs-Roubaix. Koen de Kort, Roy Curvers en Tom Veelers, die afgelopen weekend ook meededen aan de Ronde van Vlaanderen, zullen zondag meedoen aan de voorjaarsklassieker.

Naast de drie Nederlanders verschijnt Skil-Shimano met de Duitsers Roger Kluge, Martin Reimer en Marcel Kittel, de Australiër Mitchell Docker en de Belg Bert De Backer aan het vertrek.

Emanuelson neemt 24 april afscheid van Ajax

Urby Emanuelson neemt zondag 24 april afscheid van de fans van Ajax. Dat meldt de supportersvereniging Ajax Life. De 24-jarige linkspoot wordt rond de wedstrijd tegen Excelsior uitgebreid uitgezwaaid. In de winterstop verruilde hij de Amsterdammers voor AC Milan.

Emanuelson maakte in 2005 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax, na de jeugdopleiding bij de club te hebben doorlopen. In zeven seizoenen speelde hij 172 officiële wedstrijden voor de club. Daarin scoorde Emanuelson zeventien keer.

 

Schoolmeisjes geschorst na reisje Parijs

In afwachting van een definitieve verwijdering heeft het Sint-Maartenscollege in Maastricht de twee leerlingen geschorst die een week geleden enkele dagen zoek waren in Parijs. Dat maakte de school vrijdagmiddag bekend.

Eerder vrijdag vond een gesprek plaats tussen de schooldirectie en de meisjes. Ook de ouders en verzorgers waren daarbij aanwezig. De school verwijt de meisjes dat ze zich pas na drie dagen gemeld hebben terwijl ze als vermist waren opgegeven. "De school heeft de beide leerlingen medegedeeld dat hun laakbare gedrag en het geschokte vertrouwen een terugkeer op de school onmogelijk en ongewenst maken", aldus het college in een verklaring.

De meisjes meldden zich vorige week vrijdagmiddag na een tweedaags schoolreisje niet op het afgesproken verzamelpunt in Parijs voor de terugreis. Maandagmiddag meldden ze zich alsnog op een politiebureau in de Franse hoofdstad.

Schoolmeisjes geschorst na reisje Parijs
Schoolmeisjes geschorst na reisje Parijs (Foto: ANP)

Geen korting met nieuwe NS-kaart in avondspits

Het huidige voordeelurenabonnement van de NS is vanaf 1 augustus niet meer verkrijgbaar. Voor bestaande houders verandert er niets. De opvolger biedt geen korting meer in de avondspits, tussen 16.00 en 18.30 uur. Dan gelden de normale tarieven. Momenteel geeft de kaart treinreizigers 40 procent korting als ze na 09.00 uur reizen.

De nieuwe kaart, die Dal Voordeel heet, kost 50 euro per jaar, 5 euro minder dan de huidige voordeelurenkaart. Daarnaast komt de NS met 'Weekend Vrij', waarbij voor 40 euro per maand vrij kan worden gereisd in het weekend en met 40 procent korting in de andere daluren.

Voor 95 euro per maand kan vrij worden gereisd buiten de spits en voor 295 euro per maand kan dat altijd. Ook komt er een Altijd Voordeel-abonnement, dat 20 procent korting geeft in de spitsuren en 40 procent in de daluren. Deze kaart kost 20 euro per maand.

De NS zegt met de nieuwe abonnementen in te spelen op het veranderde reisgedrag en de voorkeuren van klanten. Klanten en consumentenorganisaties zijn intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van deze abonnementen, laat de NS weten, en er ligt nu een adviesaanvraag bij de consumentenorganisaties.

Maatschappij voor Beter OV laat weten 'faliekant' tegen het plan te zijn. De reizigersvereniging vindt dat de huidige voordeelurenkaart van maatschappelijk belang is en roept minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen op om in actie te komen.

In de nieuwe concessie, die per 2015 verleend wordt, moet de NS worden gedwongen om voor de kaart dezelfde voorwaarden te laten gelden als nu, vindt de organisatie.

GroenLinks vindt het niet acceptabel dat de NS de tarieven in de avondspits wil verhogen. "Zo jagen we de forensen de auto en de file in ", stelt Kamerlid Ineke van Gent. Zij wil dinsdag van minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) horen of ze de plannen accepteert. De NS moeten verder kijken dan de eigen portemonnee, vindt Van Gent. "De trein speelt een belangrijke rol in het forensenverkeer. Daar passen geen forse prijsverhogingen bij."

Het Kamerlid begrijpt het streven van de NS om reizigers over de dag te spreiden en de treinen buiten de spits voller te krijgen. "Maar dat kan ook anders. Laat de regering eens druk zetten op bedrijven en instellingen om werktijden veel flexibeler te maken. De huidige aanpak is te vrijblijvend, zodat veel mensen vastzitten aan een 9-tot-5-baan."

Doden door Israëlische luchtaanvallen Gaza

Israël heeft vrijdag in antwoord op de Palestijnse aanslag op een schoolbus, vijf Palestijnen gedood tijdens luchtaanvallen. De slachtoffers zijn drie burgers en twee Hamasstrijders.

Sinds de aanslag van donderdag op de Israëlische schoolbus heeft het Israëlische leger tien Palestijnen gedood en zijn 45 mensen gewond geraakt. De Israëlische krijgsmacht heeft naast dichtbevolkte gebieden ook smokkeltunnels bij de grens met Egypte beschoten. Hoewel Hamas donderdag om een staakt-het-vuren vroeg heeft de beweging sinds de luchtaanvallen meerdere raketten afgevuurd.

Beide partijen hebben aangegeven het geweld niet te willen laten escaleren. Maar Hamas en Israël blijven elkaar beschieten. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft het geweld streng veroordeeld.

Yildirim vertrekt per direct bij AGOVV

Ugur Yildirim vertrekt per direct bij AGOVV Apeldoorn. De aanvaller en de Apeldoornse club gaan met wederzijds goedvinden uit elkaar. Dat meldt AGOVV op de website. Yildirim, die een interland speelde voor het Nederlands elftal, was bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit de Jupiler League.

De 28-jarige vleugelaanvaller gaat zich nu oriënteren op zijn toekomst. Yildirim kent sinds zijn vertrek bij sc Heerenveen in 2007 weinig succes. In Turkije kwam hij in vier seizoenen uit voor Gaziantepspor, Sivasspor en Kasimpasa, maar speelde hij slechts 23 competitieduels.

In de zomer trok AGOVV de vrijetrappenspecialist aan, maar ook in Apeldoorn kon Yildirim niet overtuigen. De aanvaller kwam zestien competitiewedstrijden in actie en trof een keer doel.

Goud en zilver naar recordniveaus

Zilver heeft vrijdag de 40 dollar-grens verbroken. Daarmee bereikt het edelmetaal het hoogste peil sinds februari 1980, toen in New York een recordpeil van 50,35 dollar per ounce (31,1 gram) werd opgetekend.

Edelmetalen zijn weer in trek bij beleggers, die op zoek zijn naar schuilhavens voor de zwakke Amerikaanse dollar, inflatiezorgen en de Europese schuldencrisis. Goud bereikte tevens een nieuw record, op 1472 dollar per ounce. De dollar zakte tegenover de euro naar een 15-maands dieptepunt op 1,44 dollar per euro.

Liesveld krijgt trap na Kiev-Braga

Assistent-scheidsrechter Richard Liesveld heeft na het duel tussen Dynamo Kiev en Sporting Braga in de Europa League een trap gekregen. De dader is waarschijnlijk een lid van de technische staf van Kiev. Liesveld, die op weg was naar de catacomben, stond tijdens de wedstrijd naast een van beide doelen.

In de wedstrijd in Oekraïne, die in 1-1 eindigde, kreeg Kiev-spits Andriy Shevchenko twee keer geel. Het is niet duidelijk of de trap met die beslissing te maken heeft. Liesveld stond tijdens het incident aan de andere kant van het veld. De KNVB heeft kennisgenomen van het incident, maar laat weten het een zaak voor de UEFA te vinden.

Geen kindsoldaten meer voor Filipijnse rebellen

Communistische rebellen van het Nieuwe Volksleger (NPA) in de Filipijnen hebben ingestemd met een plan om het gebruik van kindsoldaten uit te bannen. Dat meldt Radhika Coomaraswamy van de Verenigde Naties vrijdag

De leiders van de communistische rebellen, die in ballingschap in Nederland wonen, gaan praten over een plan dat lijkt op een soortgelijke overeenkomst die eerder met moslimrebellen in de Filipijnen is gesloten, aldus Coomaraswamy. De communisten hebben niet expliciet erkend dat zij kindsoldaten gebruiken, maar hun medewerking met de VN geeft aan dat zij het probleem onderkennen.

Het Filipijnse leger zegt dat tussen 1999 en januari van dit jaar 215 kindsoldaten zich hebben overgegeven, 121 zijn opgepakt en twaalf zijn gedood.

Volgens Coomaraswamy hebben de communisten wel oren naar een soortgelijke overeenkomst zoals die met de moslimrebellen van het Moro Islamitisch Bevrijdingsfront (MILF) is gesloten. Leiders van het MILF zijn deze week in een gesprek met Coomaraswamy overeengekomen de komende negende maanden alle kinderen te registeren die gelieerd zijn aan hun organisatie. Na negen maanden zal er een ceremonie plaatshebben waarin de kinderen worden ontheven uit hun rol als strijder. Vervolgens zullen de kinderen geresocialiseerd en geschoold worden.

Sinds augustus zijn er bijna zeshonderd minderjarigen geïdentificeerd als kindsoldaten in meerdere bolwerken van moslimrebellen in de Filipijnen. Coomaraswamy verwacht echter dat dit aantal zal oplopen tot enkele duizenden voor het einde van de registratieperiode.

Anouk klapt uit school over overspel ex

Rapper Unorthadox heeft zich ernstiger misdragen dan hij zelf beweert. Zijn relatie met Anouk liep vorig jaar op de klippen omdat hij vreemdging. Volgens de zangeres bleef het niet bij een slippertje, maar bedroog hij haar anderhalf jaar lang met meerdere vrouwen.

"Hij is als een beest tekeergegaan in m'n eigen huis. Hij had met dertien vrouwen contact op een manier die ik niet gepast vind", onthult Anouk vrijdag in de ochtendshow van Giel Beelen. "Met acht vrouwen had hij seks. Niet één keer, maar dat heeft anderhalf jaar geduurd."

De rapper, die geboren werd als Robert Coenen, dook het bed in met vrouwen die Anouk goed kende. "Ze kwamen bij me over de vloer. Ze waren vriendinnen." De zangeres, die vrijdag haar 36e verjaardag viert, werd zo onder meer bedrogen door haar nanny en schoonheidsspecialiste. "En dat gewoon in mijn huis. Het was een soort complot. Iedereen hield zijn mond."

"Het klinkt idioot, maar ik heb niets doorgehad", vertelt ze emotioneel. "De afgelopen periode is heel pijnlijk voor me geweest. Liefde maakt blind, dat is wat het is."

Anouk kan het niet verkroppen dat Unorthadox nu in de media 'zo veel onzin over haar loopt te verkondigen'. De rapper verscheen afgelopen week veel op televisie in verband met zijn documentaire, die zaterdagavond wordt uitgezonden door BNN. "Hij zit daar met krokodillentranen, een beetje sympathie te wekken."

"Hij doet de affaire af als een slippertje en het zou mijn schuld zijn dat hij vreemd is gegaan. Hij verdraait de boel en maakt misbruik van de situatie."

De rapper heeft de hoop dat Anouk weer bij hem terugkomt, maar volgens de zangeres is het nu echt einde verhaal. "Mijn kinderen zijn voor mij nu het belangrijkst." Anouk en Unorthadox kregen vorig jaar een zoon, genaamd Jesiah Dox. Uit een eerder huwelijk heeft ze nog drie kinderen.


Anouk doet boekje open over liefdesleven (Foto: Novum)

Heerenveen zonder Jong-A-Pin

Calvin Jong-A-Pin mist zondag de uitwedstrijd van sc Heerenveen tegen PSV. De verdediger heeft last van een hamstringblessure.

Na de winterstop won Heerenveen slechts één duel. "Dan is de wedstrijd tegen PSV een mooie gelegenheid om voor eerherstel te gaan. Bij PSV lopen ze op dit moment niet achter de fanfare aan. Ze zullen tegen ons de draad willen oppakken,” aldus de trainer van de Friezen, Ron Jans.

'Britney Spears is een man'

De echte fans weten het zeker. Britney is een man. In haar nieuwste videoclip 'Till The World Ends' maakt de diva gebruik van een stand-in, die van het mannelijk geslacht zou zijn.

"Het is heel zeker niet Britney, het is duidelijk een man", zo reageert een fan. "Ik pauzeerde de video even en toen zag ik het. Ik was eigenlijk erg verbaasd, die persoon lijkt helemaal niet op haar."

Even later in de clip wordt er weer gebruikgemaakt van een een dubbelganger, maar deze keer is het wel een vrouw. De echte fan kan namelijk als geen ander hun idool herkennen. "Het is een feit dat het Britney niet is", is er op een fansite te lezen. "Ik begrijp niet waarom ze een ‘body double’ gebruikt, ze haalt er geen voordeel uit." Andere fans denken dat Spears zelf niet meedanst in de clip omdat ze last heeft van haar knie.

De regisseur van de clip heeft laten weten dat er twee versies van de clip zijn. Eentje waarin er ruig wordt gedanst, en eentje waar het er rustig aan toegaat. De fans gaan nu uitpluizen wanneer in welke clip een stand-in is gebruikt.


Britney een man? Overtuig jezelf!

Bakstenengooier gepakt

In het Brabantse Bavel is in de nacht van donderdag op vrijdag een bakstenengooier aangehouden. De man gooide vanaf een viaduct over de A27 bakstenen op de snelweg.

De 20-jarige man werd door een medewerker van de marechaussee op heterdaad betrapt en was bij zijn aanhouding in het bezit van een aantal bakstenen. Hij had al flink wat schade aangericht, een beschadigde vrachtauto en een versplinterde voorruit van een personenauto waren het gevolg van zijn daden.

De politie meldt dat de man nog vast zit.

Demente bejaarden mishandeld in verpleeghuis

In het Amsterdamse verpleeghuis Bernardus zijn demente bejaarden getreiterd of geslagen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de instelling daarom vrijdag bevolen de veiligheid van de bewoners van de verpleegafdeling de Varenhof per direct te verbeteren.

De inspectie wil dat het verpleeghuis de medewerkers die zich schuldig hebben gemaakt aan lichamelijke en geestelijke mishandeling op non-actief stelt en het team van de Varenhof uiterlijk komende dinsdag volledig vervangt.

Het verpleeghuis is onderdeel van de Osiragroep, die vorige maand onder verscherpt toezicht van de inspectie kwam te staan na een reeks ernstige meldingen over wantoestanden. De Osiragroep verleent zorg aan ouderen en lichamelijk gehandicapten op 27 locaties in en rond Amsterdam.

De inspectie kreeg maandag een melding over onheuse bejegening en hardhandige aanpak van bewoners van de psychogeriatrische verpleegafdeling. Een bewoner die een bord pap wilde, kreeg te horen dat hij eerst zijn bloemkool moest opeten. Uiteindelijk kreeg hij zijn bord pap, maar dit was de bloemkool in gepureerde vorm, overgoten met jus.

Daarnaast werd een bewoonster die een medewerker sloeg, teruggeslagen en werden bij een andere bewoonster sporen van mogelijke mishandeling aangetroffen. Ook haalde een medewerker, over wie familie bij het management had geklaagd, op 'onaangename wijze' verhaal bij de familie.

De IGZ heeft de instelling woensdag bezocht en gesprekken gevoerd met medewerkers en het management. De inspectie komt tot de conclusie dat de Osiragroep onvoldoende alert is geweest op de veiligheid en correcte bejegening van de bewoners.

Vorige maand bleek dat bij alle bezochte woonzorgcentra van de Osiragroep en twee van de drie zorgsteunpunten de kwaliteit en veiligheid van de zorg ernstig in het geding zijn. Zorgplannen bleken niet actueel of ontbraken en er was sprake van een structureel personeelstekort en achterstallig onderhoud. Daarnaast zijn er financiële problemen en loopt er een reorganisatie. De voorzitter van de raad van bestuur van de Osiragroep legde zijn functie na deze berichten direct neer.

Opzoek naar krachten in inFamous 2-trailer

In 2009 kwam Sucker Punch met inFamous. In de game kreeg je als hoofdpersoon ineens elektrische superkrachten waarmee je mocht gaan spelen in een grote stad waar je vrij was om te doen en laten wat je wilt. Het tweede deel, die in juni zal verschijnen voor de PlayStation 3, zal het niet veel anders zijn.

In de game zul je naast je elektrische superkrachten, ook andere krachten krijgen. Deze zul je wel moeten verzamelen en het resultaat kun je zien in onderstaande trailer.

Meer Mass Effect 3-details, geen multiplayer

Mass Effect 2 verscheen afgelopen jaar en werd door de FOK!-users zelfs verkozen tot Game of the Year. Niet gek dat veel gamers dus niet kunnen wachten tot deel drie verschijnt. Nu zijn daarvan de meer details verschenen.

Zo heeft Bioware laten weten dat Mass Effect 3 geen multiplayer zal bevatten. Ze willen dit misschien wel gaan implementeren in eventuele vervolgen of spin-offs.

Daarnaast hebben ze meer laten weten over de gameplay van de game. Zo zal het RPG-element verder worden uitgediept met grotere skill trees en kunnen krachten vaker evolueren. Ook keren de wapen-mods terug die we kennen van Mass Effect. Zo zul je de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld scopes van je wapen te veranderen die hun effect zullen hebben op de gameplay.

Verschillende karakters uit de vorige delen zullen terug komen zoals Liara T'Soni, Kaidan Alenko en Ashley Williams. Ook companions die we al kennen zoals Garrus, Wrex, Mordin, Legion en Anderson zullen terug komen. Deze karakters zullen erg belangrijk zijn in het verhaal want degene die je kiest kan situaties en zelfs het einde van de game bepalen. Ook zullen er meerdere goede en meerdere slechte eindes zijn.

Mass Effect 3 zal nog dit jaar verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Mulder keert terug in doel bij Feyenoord

Erwin Mulder staat zondag weer onder de lat bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De 22-jarige doelman miste vorige week het duel met AZ, maar is nu hersteld van zijn armblessure, meldt Feyenoord op zijn officiële website. Mulder neemt de plaats in van Rob van Dijk.

Het is nog onduidelijk of trainer Mario Been kan beschikken over Leroy Fer. De middenvelder moest vrijdag de groepstraining verlaten vanwege een voetblessure. "Het is afwachten hoe ernstig dat is", zei Been. "Maar ik reken erop dat hij op tijd fit is."

De oefenmeester moet het ieder geval doen zonder Tim de Cler en Gill Swerts. De Cler, die op de terugweg is van een liesblessure, is nog niet fit genoeg. Swerts kreeg een rode kaart in het duel met AZ en is voor vier duels geschorst.

Glennis Grace verovert ook Single Top 100

Nog meer succes voor Glennis Grace. Nadat ze in de afgelopen week al de eerste plaats beklom in de iTunes-lijst, lukt het haar nu ook in de Single Top 100. Haar cover van Volumia's Afscheid komt nieuw binnen op 1.

Glennis barstte nadat ze het nieuws over haar succes hoorde in huilen uit. "Ik jank nu de hele tijd. Zoveel emoties in een keer", twitterde ze met trillende handen. "Jongens het is echt zo nu. Ik heb hem de nummer 1!"

De Amsterdamse bracht het nummer ten gehore in het tv-programma De Beste Zangers van Nederland. Vanwege de lovende reacties werd de uitvoering toegevoegd aan de afspeellijsten van verschillende radiostations en uitgebracht als download met als gevolg een nummer 1-hit.

Afscheid is niet de eerste single die dankzij het TROS-programma de bovenste plaats in de Top 100 behaald. In het najaar van 2009 lukte het Thomas Berge al met een cover van Gordons Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn.



Glennis Grace zingt Afscheid van Volumia

Ajax-fans steunen Cruijff

De ArenA wordt zondag tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Groningen waarschijnlijk behangen met spandoeken met steunbetuigingen aan Johan Cruijff. Verschillende supportersgroepen van de Amsterdamse club willen de voormalige nummer veertien duidelijk maken dat ze hem graag zien terugkomen.

Cruijff schreef onlangs een technisch plan waarmee hij Ajax wil terugbrengen naar de top. De huidige leiding van de nummer drie van de eredivisie wil dat plan echter niet helemaal uitvoeren. Daarom hebben alle leden van het bestuur en de raad van commissarissen hun vertrek al aangekondigd.

Ajax-fans steunen Cruijff
Ajax-fans steunen Cruijff (Foto: ANP)

Kubica mag weer op zijn benen staan

De revalidatie van Lotus Renault GP-coureur Robert Kubica is een nieuwe fase in gegaan. De Pool mag voor het eerst sinds zijn rallycrash begin februari weer op zijn benen staan. Daarnaast krijgt hij nu fysiotherapie om de beenspieren weer op sterkte te krijgen.

Kubica raakte tijdens de rally waar hij aan meedeed een vangrail die zich vervolgens in zijn Skoda boorde. Hij liep hierbij letsel op aan zijn rechterhand, -elleboog, -schouder en -been. Gevreesd werd dat bij de Pool de rechterhand geamputeerd moest worden, maar de artsen slaagden er tijdens de eerste van vier operaties in om deze te kunnen redden.

Omdat de operaties goed verliepen kon Kubica beginnen met zijn revalidatie. "Robert zal de komende dagen voor het eerst op zijn benen staan," zei Jean Alesi tegen de Zwitserse krant Blick.

Tien leerlingen gewond door ongeluk in België

Door een busongeluk ter hoogte van Gent in België zijn vrijdag rond 11.00 uur tien leerlingen van het Graaf Engelbrecht College in Breda lichtgewond geraakt. Op de weg botsten twee vrachtwagens op elkaar. De bus kon niet meer op tijd remmen. Dat heeft rector van de scholengemeenschap Judith Veuger vrijdag gezegd.

In de bus zaten ongeveer 45 mavo-, havo- en vwo-leerlingen plus enkele begeleiders. De lichtgewonde leerlingen zijn naar een ziekenhuis in Gent gebracht. De leerlingen worden met een andere touringcar terug naar Breda gebracht. Een tweede bus brengt de lichtgewonde leerlingen later vandaag terug naar Nederland.

Volgens de rector zijn de leerlingen flink geschrokken en bleven de verwondingen gelukkig beperkt tot een bloedneus, enkel-, rug- en nekklachten.

Seks in games is sullig

Bioshock-maker Ken Levine is niet zeker of seks op dit moment in games verwerkt zou moeten worden. Hij vindt namelijk dat het er op zijn best sullig uitziet, vooral omdat naaktheid in games neerkomt op een pop die uitgekleed wordt.

Levine maakt de vergelijking met de seks-scene in Team America: “It’s more like [the movie] Team America. The sex scene in Team America as opposed to, you know, the sex scene in Black Swan.” Verder onderstreept hij dat zelfs binnen de industrie te veel preutsheid heerst en niet alleen aangaande naaktheid: “There’s even some prudishness in the industry itself. I did an interview recently and someone pointed out, ‘Ken, you use a lot of foul language.’ And I was like, ‘Jesus, come on. We’re all big boys and girls here.’ If I’m going to drop an F-bomb, I’m going to drop an F-bomb. I’m a big boy and I get to do that. It’s one of the privileges of being an adult.”

De meeste Nederlanders snappen sowieso niets van dit soort preutsheid. Laat die man toch schelden! Naaktheid en seks in games? Vaak zien wij het probleem niet. Wel zien we een probleem dat we zo weinig horen over Bioshock Infinite! Hoe zit het daar mee Levine?

OM eist zes jaar cel en tbs in kinderpornozaak

Tegen een 28-jarige man uit Enschede is zes jaar cel en tbs geëist voor het bezitten, verspreiden en vervaardigen van grote hoeveelheden kinderporno. Het gaat om ruim 170.000 bestanden, waarop veel extreem seksueel geweld met kinderen onder de 12 jaar is afgebeeld.

Een gedeelte van de kinderporno is virtueel. Het gaat daarbij om computeranimaties, fotocollages en tekeningen waarop jonge kinderen voorkomen. Afbeeldingen die niet echt zijn, maar wel onmiskenbaar seksuele prikkeling als doel hebben, moeten volgens het OM ook worden aangemerkt als kinderporno.

Het Openbaar Ministerie in Almelo vervolgt de man ook voor het medeplegen van ontucht met een aantal jonge meisjes. Hij zou een ander hebben aangezet tot het misbruik, waarbij ook foto- en filmopnamen werden gemaakt.

Omdat de kans op herhaling groot is, heeft de officier van justitie ook tbs met dwangverpleging geëist. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Boilesen zondag in basis bij Ajax

Nicolai Boilesen van Ajax begint zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen in de basis. Dat verklapte trainer Frank de Boer vandaag. De 19-jarige Deense verdediger maakte vorige week zijn debuut voor de Amsterdammers. Hij kwam vlak voor rust in het veld voor de geblesseerde Daley Blind.

Vurnon Anita trainde vandaag weer mee met de groep. De verdediger annex middenvelder had last van zijn hamstring, maar is voldoende hersteld om tegen Groningen te spelen. Gregory van der Wiel en Lorenzo Ebecilio zijn eveneens fit voor het competitieduel. Het tweetal trainde apart, maar sluit zaterdag aan bij de groepstraining.

De defensieve zorgen lijken daardoor enigszins opgelost voor De Boer, die ook Jan Vertonghen terug ziet keren van een schorsing. Ajax mist in de laatste linie nog wel Toby Alderweireld en Daley Blind. Daarnaast lijkt doelman Maarten Stekelenburg dit seizoen uit zijn hoofd te kunnen zetten.

Onthulling Quantic Dream-game op E3?

Quantic Dream kwam vorig jaar met Heavy Rain voor de PlayStation 3. Deze emotionele thriller werd door de pers goed ontvangen en nu is de vraag wat hun volgende game zal gaan worden. Wellicht horen we op de E3 meer.

David Cage, oprichter van Quantic Dream, heeft namelijk laten weten dat ze druk in gesprek zijn met Sony om hun volgende game op de E3 te onthullen. Op meer informatie, over bijvoorbeeld een releasedatum van hun nieuwe project hoeven we nu nog niet te hopen.

“We’ll see. I can’t really answer anything on release dates. We are in production right now, so nothing will be coming out this year for sure.”

Wel weten we dat hun nieuwe game, met codenaam Fiv5, een heel andere soort game zal worden als Heavy Rain maar wel zullen draaien om het verhaal en emoties. De game zal exclusief voor de PlayStation 3 verschijnen aangezien Quantic Dream heeft aangegeven erg in hun nopjes te zijn met hun band met Sony.

Quantic Dream

Global Agenda geen goudhaantje

De online game Global Agenda is niet winstgevend geweest voor de Nederlandse uitgever Iceberg Interactive. Bestuursvoorzitter Eric Schreuder schat dat er wereldwijd zo'n honderdduizend exemplaren van het spel zijn verkocht. Dit aantal is volgens hem onvoldoende om uit de kosten te komen.

"Gezien de hoge productiekosten en het extra hoge marketingbudget hadden wij meer verwacht", zegt Schreuder. Hij denkt dat een dergelijk schietspel wellicht meer geschikt is voor de Amerikaanse dan de Europese markt.

Ondanks de tegenvallende verkoop van Global Agenda is Schreuder niet van plan om het massively multiplayer online-genre de rug toe te keren. "We staan er niet negatief tegenover", zegt de bestuursvoorzitter. "Zelf zijn wij alleen verantwoordelijk voor de distributie en niet voor de ontwikkelingskosten, de servers, updates en administratie."

Deze maand komt er een gratis versie van Global Agenda op de markt. Mocht de game bevallen, dan kunnen gamers overstappen op de betaalde versie, waarin betere kledingstukken zijn te verdienen. Ook krijgen spelers dan voorrang bij het inloggen en gebruiken van een handelscentrum in de game.


(Foto: Novum)

Coldplay opent Olympische Spelen Londen

Coldplay is gevraagd om het openingsnummer te verzorgen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Daarvoor zal de band een nieuw nummer, genaamd ‘Welcome Song’, schrijven.

Liefdadigheidsorganisatie The Darlington Trust werd in de gelegenheid gesteld om hun voorkeur uit te spreken en die viel op Chris Martin. Wel wordt er van de band verwacht dat ze het nummer ook opneemt en de royalties gebruikt om sport in Groot-Brittannië te promoten.

De opening van de Olympische Spelen 2012 vindt plaats op 27 juli en de regie van de openingsceremonie is in handen van Danny Boyle. Verwacht wordt dat er ongeveer twee miljard mensen naar de opening zullen kijken.

De organisatie is momenteel in onderhandeling met onder anderen Joss Stone, Gorrilaz en Muse om ook een optreden te verzorgen.

ADO verlengt contract Radosavljevic

ADO Den Haag heeft het contract van de Sloveen Aleksander Radosavljevic met twee jaar verlengd. De 31-jarige middenvelder had een in de zomer aflopend contract, maar blijft nu tot medio 2013 aan de Haagse club verbonden. Dat meldt ADO op zijn website.

Radosavljevic kwam afgelopen zomer transfervrij over van het Griekse Larissa. Tot dusver speelde de 26-voudig Sloveens international 25 competitieduels voor ADO, waarin hij driemaal trefzeker was.

De middenvelder is een basiskracht in het elftal van trainer John van den Brom. ADO presteert dit seizoen prima in de Eredivisie. De Hagenaars staan na 29 speelronden vijfde in de competitie.

Michael Jackson populair onder gamers

Wereldwijd zijn drie miljoen exemplaren verkocht van de dansgame Michael Jackson: The Experience. Dat schrijft het Britse gamevakblad MCV. Het succes van de game rond de moves van de King of Pop komt niet uit de lucht vallen. Ook andere dansgames als Just Dance 2 en Dance Central zijn commercieel succesvol.

Game-uitgever Ubisoft stelde begin januari dat dansgames de nieuwe muziekgames zijn. Muziekgames als Rock Band en Guitar Hero waren enkele jaren geleden zeer succesvol. Eind vorig jaar stootte MTV Games het spel Rock Band af. Activision gaf later aan te stoppen met Guitar Hero. Kenners stellen dat een overvloed aan beschikbare titels het genre de nek heeft omgedraaid.

Michael Jackson: The Experience is tot nu toe alleen beschikbaar voor de Nintendo DS, Wii en PSP. Vanaf volgende week kunnen gamers ook dansen met de Playstation Move-controllers op de Playstation 3 of de Kinect-camera voor de Xbox 360.


Mouris haakt af voor Parijs-Roubaix

Jens Mouris heeft zich af moeten melden voor de kasseienklassieker Parijs-Roubaix. De renner van Vacansoleil ondervindt te veel hinder van een valpartij afgelopen weekeinde in de Ronde van Vlaanderen. De Sloveen Borut Bozic vervangt de tijdrijder in de selectie.

Mouris werd gisteren nog wel door de Nederlandse wielerploeg opgenomen in de formatie, maar vrijdag bleek dat hij niet voldoende hersteld is van zijn verwondingen. De Belgen Stijn Devolder en Björn Leukemans zijn zondag de kopmannen van Vacansoleil in Parijs-Roubaix.

OM blijft bij eis 1740 euro tegen Stegeman

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag in hoger beroep opnieuw een straf van 1740 euro boete geëist tegen SBS6-verslaggever Alberto Stegeman. De zaak diende in het gerechtshof in Amsterdam.

De programmamaker is in april vorig jaar veroordeeld tot een boete van 1740 euro voor onder meer het vervalsen van een KLM-pas en voor het betreden van verboden terrein op Schiphol-Oost. Stegeman was tegen de uitspraak in beroep gegaan.

Justitie meende in het hoger beroep nog steeds dat Stegeman voor een reportage van het tv-programma Undercover in Nederland eind 2008 over de beveiliging van Schiphol-Oost te ver is gegaan door het plegen van strafbare feiten. Stegeman en zijn redactie wilden met de uitzending aantonen dat de beveiliging gebrekkig was.

OM blijft bij eis 1740 euro tegen Stegeman
1740 euro; 'Dat dit kan in Nederland' (Foto: ANP)

Meer klachten deurbeleid Rotterdamse clubs

Rotterdamse uitgaansgelegenheden lijken vaker te discrimineren. Vorig jaar kwamen 82 klachten binnen bij het Panel Deurbeleid Rotterdam. Dat is veel meer dan in voorgaande jaren, meldt antidiscriminatiebureau Radar vrijdag. In 2009 werd 54 keer geklaagd over discriminatie aan de deur.

Bij bijna de helft van de klachten was de etnische afkomst reden van weigering tot een horecagelegenheid, meldt het bureau. Radar kan geen eenduidige oorzaak voor de stijging aanwijzen. Marokkaanse en Turkse Nederlanders weten zich het meest gediscrimineerd aan de deur. Vooral mannen klaagden. In totaal kwamen vorig jaar over 21 verschillende horecagelegenheden klachten binnen.

Radar stelt eerst de horecaondernemer in de gelegenheid de klacht zelf op te lossen. Een aantal ondernemers heeft inmiddels een spreekuur waar mensen terechtkunnen met klachten over het deurbeleid. Als dat niet het gewenste resultaat heeft, wordt de klacht onderzocht en beoordeeld door het panel, waar onder meer de gemeente en de politie in zijn vertegenwoordigd. Bij stelselmatige meldingen van discriminatie wordt de burgemeester geïnformeerd.

Unpleasant Horse geweigerd door Apple

Apple heeft het actieavontuur Unpleasant Horse niet goedgekeurd. De inhoud van het spel zou te gewelddadig zijn voor de categorie waarin gamestudio 4th and Battery, een dochteronderneming van Popcap Games, het had ingedeeld. Hierdoor kan de game voor de iPod Touch en iPhone nog niet verkocht worden. 

Het spel gaat over een kwaadaardig paardje dat vriendelijke soortgenoten in een vleesmolen moet zien te lokken. Volgens de website Pocket Gamer is de game opnieuw ingediend voor een leeftijdscategorie boven de 17 jaar.

Apple hanteert een streng beleid bij het beoordelen van applicaties. Overdadig geweld en seks worden bijvoorbeeld geweerd door Apple. Helemaal waterdicht is het systeem echter niet. Eind maart ontstond opschudding toen een antihomoapp was te downloaden. Deze werd na de nodige media-aandacht door Apple verwijderd.

Unpleasant Horse is de eerste game van 4th and Battery. De gamestudio is opgericht om experimentele games te maken die niet binnen het portfolio van Popcap Games passen.


Zeeuws stel pleegde serie auto-inbraken

Een man en een vrouw uit Veere zijn opgepakt op verdenking van het plegen van zeker honderd auto-inbraken. De inbraken werden gepleegd tussen oktober vorig jaar en maart dit jaar, vooral in de buitengebieden van Walcheren en Schouwen-Duiveland. Auto's van toeristen waren een geliefd doelwit. Dat meldt de Zeeuwse politie vrijdag.

De twee verdachten werden vorige week dinsdag van hun bed gelicht. De man was de avond daarvoor gecontroleerd door de politie, die vond dat hij zich verdacht gedroeg. Later bleek dat de auto waarbij hij zich ophield gestolen was en was voorzien van valse kentekenplaten, waarop de politie de man en de vrouw heeft aangehouden.

In het onderzoek heeft de politie inmiddels 26 inbraken opgelost en twee gestolen auto's teruggevonden. De politie denkt meer gevallen te kunnen oplossen, al wordt het werk bemoeilijkt doordat onder de gedupeerden veelal toeristen zijn. Omdat de aangetroffen goederen vaak moeilijk te herleiden zijn, plaatst de politie foto's op haar website.

De man is op 1 april door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De vrouw is inmiddels weer op vrije voeten.

Kutklusjes

Onlangs kwam ik na het snookeren in gesprek met Karel. Hij had mijn terras opgehoogd en vond het niet leuk om te horen dat er twee weken na zijn werkzaamheden een ratje een gang onder het terras had gegraven. Gelukkig was die rat ook weer snel weg en hebben we tot nu toe nog geen verzakking gehad. Ik vroeg hem hoe de zaken liepen en was verbaasd over het antwoord.

Kienhuis met record naar WK zwemmen

Job Kienhuis heeft bij de strijd om de SwimCup in Eindhoven zijn eigen Nederlandse record op de achthonderd meter vrije slag verbeterd. De 21-jarige zwemmer bleef met 7:51.92 ruim drie seconden onder zijn oude toptijd, die hij een kleine twee jaar geleden in het Engelse Sheffield vestigde. Het wereldrecord van de Chinees Lin Zhang staat op 7:32.12.

Kienhuis bleef met zijn tijd ook ruim binnen de WK-limiet van 7:57.52. Hij verzekerde zich daarmee van deelname aan de wereldkampioenschappen van komende zomer in Shanghai.

Hans Kraay jr. geeft overacting toe

Hans Kraay jr. heeft gereageerd op de forse kritiek die de SBS-presentator heeft gehad op zijn eerste nieuwe optredens bij het RTL-praatprogramma Voetbal International (VI).

"Het is een heel simpel verhaal, ik vond het heel erg dat ik daar niet meer zat, ik heb acht maanden op stal gestaan. En ter vergelijking, als ik acht maanden mijn vrouw niet heb gezien, ja dan ben ik wat hengstig. Het was wat hevig de eerste keer en ik had me nog zo voorgenomen om me tot aan het eerste reclameblok in te houden, maar al na anderhalve minuut haalden Derksen en Genee me het bloed onder de nagels vandaan", zegt Kraay vrijdag bij Edwin Evers.

Het gedrag van de SBS-presentator vonden sommige VI-fans zo irritant, dat Spreekverbod.nl een petitie tegen Kraay gestart is. "Geforceerd, overdreven en ronduit irritant. Het tweede gastoptreden van 'Hansie' bij Voetbal International na zijn afwezigheid was opnieuw een aanfluiting", aldus de initiatiefnemers over de petitie.

Kraay maakt zich echter niet druk om de ontstaande commotie: "O, god joh, wie zijn dit nou weer, komt dit van Henk Spaan? Ach, op de site hansiehansie.nl hebben 56.000 mensen een petitie getekend om te zorgen dat ik wel op tv kom en dat vind ik veel voor zo'n een simpele boerenlul als ik."


Hans Kraay jr. geeft overacting toe

Unicef: Kinderen Misurata doelwit sluipschutters

In de Libische stad Misurata worden kinderen door sluipschutters op de korrel genomen. Dit heeft het VN-kinderfonds Unicef vrijdag gezegd. Misurata is in handen van de opstandelingen. Het is de enige stad in het westen van Libië die in handen is van de tegenstanders van kolonel Moammar Gadhafi.

Unicef-woordvoerster Marixie Mercado zei tegen verslaggevers dat haar organisatie 'betrouwbare en consistente meldingen' heeft binnengekregen dat niet alleen volwassenen, maar ook kinderen in Misurata het doelwit van sluipschutters zijn.

Hoeveel kinderen gewond zijn geraakt of dodelijk zijn getroffen, is niet bekend.

Interpol: Tijd voor internationaal biometrisch paspoort

Als het aan secretaris generaal Ronald K. Noble van Interpol ligt, dan komt er zo snel mogelijk een biometrisch paspoort dat voor ieder land gelijk is. Dat zou nodig zijn om reizigers en migranten makkelijker te kunnen volgen en identificeren.

Het paspoort, het zogenaamde e-ID, moet voldoen aan internationale standaarden. De biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en DNA, worden in een centrale database opgeslagen. Bij iedere internationale reisbeweging die iemand maakt, zullen zijn gegevens vergeleken worden met deze database.

De secretaris generaal zelf denkt dat burgers hier graag aan meewerken. "De overgrote meerderheid van de migranten zijn gezagsgetrouwe burgers die graag hun identiteit gecontroleerd zien worden in meer dan één land door gebruik te maken van hetzelfde identiteitsdocument". Hij denkt dat het veel voordelen biedt, daarover zegt hij: "Zowel de werkmigranten als de landen zelf zouden hiervan profiteren omdat de efficiëntie en de beveiliging op nationaal en wereldwijd niveau zou toenemen en de corruptie zou afnemen." Bovendien zou het leiden tot 'een grotere economische ontwikkeling en welvaart' voor deelnemende landen.

Momenteel gaan per jaar 500 miljoen reizigers langs de controles van Interpol. "Het zou een natuurlijke uitbreiding zijn om lidstaten te assisteren bij het bepalen of de dragers van een wereldwijd controleerbare identiteitskaart in het bezit zijn van een geldig document of internationaal gezocht worden om gearresteerd te worden via Interpol op het moment dat zij in een land willen wonen of werken", zei Noble tijdens zijn speech op de internationale ID World conferentie in Abu Dhabi.

Mortal Kombat-webserie begint 12 april; nieuwe trailer

Mortal Kombat: Legacy, de webserie gebaseerd op de gelijknamige gameserie, zal 12 april van start gaan en te volgen zijn via het Machinima-kanaal op Youtube, aldus Warner Bros. Tevens is er een nieuwe trailer vrijgegeven die een actiescene tussen Jax, gespeeld door Michael Jai White, en Kano (Darren Shahlavi) laat zien.

Jeri Ryan, bekend als Seven of Nine in Star Trek: Voyager, zal Sonya Blade spelen. De serie is geschreven en geregisseerd door Kevin Tancharoen. Volgens eigen zeggen werkt hij nauw samen met Ed Boon en Netherrealm Studios, de makers van Mortal Kombat, en blijven ze trouw aan het verhaal van Mortal Kombat.

Todt: "Races zonder inhaalacties schaden de F1"

FIA-president Jean Todt maakt zich zorgen over de afnemende aandacht voor de Formule 1. Volgens de Fransman is dit te wijten aan de races op circuits waar nauwelijks ingehaald kan worden.

"De Formule 1 is nog altijd een zeer populaire sport, maar dat is wel aan het veranderen. De jongste data wijst uit dat toeschouwersaantallen en het aantal televisiekijkers dalen. Mensen hebben veel mogelijkheden om hun vrije tijd in te delen en die willen vermaakt worden, dus we moeten ons dagelijks afvragen wat we kunnen doen om de show te verbeteren. Races zoals Abu Dhabi 2010, waarbij inhalen onmogelijk was, zijn onacceptabel," zei Todt tegen Auto Motor und Sport.

De Fransman verdedigde in het blad ook het besluit van de FIA om in 2013 in de Formule 1 1,6 liter viercilindermotoren te introduceren. "Er komt een tijd dat overheden bepaalde auto's en krachtbronnen gaat verbieden. De FIA moet het voortouw nemen voor de toekomst, ook al levert het geen nieuwe fans op. Hoe groter je bent, hoe groter de voorbeeldfunctie."

Chinese kinderen dood door besmette melk

Drie kinderen zijn omgekomen en ruim 35 mensen zijn ziek geworden door het nuttigen van met nitraat besmette melk. Dat meldde het Chinese persbureau Xinhua vrijdag. De slachtoffers zijn vooral kinderen onder de 14 jaar. Ze liggen in twee ziekenhuizen in Pingliang.

De giftige melk kwam van twee lokale boerderijen. Die zijn onmiddellijk gesloten voor grondig onderzoek naar de besmetting. De stof nitraat wordt gebruikt om vlees te conserveren. Het is nog onduidelijk hoe de stof in de melk kwam.

Het is niet de eerste keer dat China wordt geconfronteerd met giftige melk. In 2008 stierven minstens zes kinderen en werden 300.000 kinderen ziek door met melamine aangelengde melk. De Chinese overheid treedt hard op tegen de melkindustrie. In 2008 werden 21 mensen veroordeeld voor hun rol in het melkschandaal. Twee van hen zijn geëxecuteerd.

Chinese kinderen dood door besmette melk
Chinese kinderen dood door besmette melk (Foto: ANP)

Van Praag toch geen bemiddelaar bij Ajax

Michael van Praag bemiddelt toch niet in de bestuurscrisis bij Ajax. De erevoorzitter van de Amsterdammers zegt dit in een reactie tegen BNR Nieuwsradio. "Ik bemiddel helemaal niet in deze crisis. Ik ben slechts bij het gesprek geweest met Johan", zegt Van Praag over de ontmoeting met Cruijff in Barcelona.

"Het enige waar ik mee probeer te helpen is op een waardige en respectvolle manier met elkaar communiceren. Dit is in bijzonder in het belang van Ajax en van het imago van het Nederlandse voetbal in het algemeen."

Van Praag vergezelde gisteren de ereleden Hennie Henrichs en Arie van Os en Rob Been jr en Cees van Oevelen van de ledenraad bij het bezoek aan Cruijff. Het viertal onderzoekt de impasse die bij Ajax is ontstaan nadat alle leden van het bestuur en de raad van commissarissen vorige week hun vertrek aankondigden.

De vierkoppige commissie rapporteert binnenkort haar bevindingen aan de ledenraad van Ajax, die daarna waarschijnlijk een benoemingscommissie aanstelt om een nieuw bestuur en nieuwe raad van commissarissen te kiezen.

Dronken schipper voor derde keer gepakt

De politie heeft donderdagavond op de Westerschelde een 55-jarige schipper aangehouden die onder invloed voer. Het was al de derde keer dat de man werd gepakt terwijl hij met een slok op aan het roer stond, meldt het KLPD vrijdag.

De politie stapte tijdens een routinecontrole aan boord van het binnenvaartschip, toen het tussen Hansweert en Terneuzen voer in de richting van Vlissingen. Uit een blaastest bleek dat de Rotterdammer ruim twee keer zo veel alcohol had gedronken als toegestaan.

De man was eerder dit jaar ook al aangehouden voor varen onder invloed. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechtbank.

CD: Rise Against - Endgame

Afgelopen maand verscheen het zesde studioalbum van Rise Against. De punkrockers uit Chicago lijken met Endgame hun succesvolste album tot nu toe te hebben uitgebracht. Het album behaalde reeds de tweede plaats in de Amerikaanse Billboard, terwijl in Canada en Duitsland zelfs de eerste plaats werd bereikt. Dergelijke verkoopcijfers zijn weliswaar voor ons kikkerlandje niet weggelegd, maar erkenning is er wel degelijk. Op 13 maart j.l. stond de band in een uitverkocht 013 (Tilburg) en inmiddels zijn de heren ook gestrikt voor het aankomende Lowlands festival.

Belschuld blijft onzichtbaar voor BKR

Wie zijn telefoonrekening niet betaalt, blijft onzichtbaar voor het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Het BKR probeerde telecomaanbieders zover te krijgen dat ze klanten met betalingsproblemen weer zouden aanmelden, iets waar ze in januari mee gestopt waren omdat de gevolgen 'disproportioneel' zouden zijn. De pogingen waren vergeefs, laat het BKR weten.

De beslissing om klanten met betalingsproblemen niet meer door te geven werd aangekondigd in november. Het gaat om klanten van Vodafone, KPN, T-Mobile en Telfort. Het BKR vindt het jammer dat de vier grote telecomaanbieders de samenwerking niet willen hervatten. Uit onderzoek zou blijken dat iemand met een achterstand op zijn telecomcontract een veel grotere kans heeft op nieuwe financiële problemen.

Vodafone is voorstander van een structurele aanpak van problematische schulden. "Dan gaat het om een maatschappelijk probleem. Het BKR wordt op het moment vooral gebruikt voor het risicomanagement van banken", laat een woordvoerder weten. Banken en kredietverstrekkers kunnen bij het BKR controleren of een mogelijke klant in de schulden zit. Volgens de telecombedrijven kunnen klanten met een relatief kleine schuld daardoor later in de problemen komen als ze bijvoorbeeld een hypotheek willen afsluiten.

Het BKR zegt vooral de 'overkreditering' door consumenten te willen voorkomen. De organisatie zou graag meer informatie registreren dan alleen betalingsachterstanden op kredieten. Behalve om telefoonrekeningen zou het dan gaan om betalingsproblemen met belastingen, huur, ziektekosten, en gas, water en licht.

In de boeken van het BKR staan gegevens over ruim negen miljoen mensen. De grote meerderheid heeft geen betaalproblemen. De grote telecomaanbieders zijn ondertussen met andere organisaties in zee gegaan die de kredietwaardigheid beoordelen.

Vrouwen met kleine borsten sneller geil

Op zoek naar een vrouw met een flinke voorgevel? Neem je voorkeur nog maar even onder de loep, want uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen met grote tieten minder snel opgewonden raken.

Het gevoeligste deel van de vrouwenborst, het borstklierweefsel, zit bij vrouwen met dikke prammen verstopt onder een dikke laag vet. Toch heeft dit gegeven ook een leuke kant, aldus de Universiteit van Wenen. Vrouwen met een flinke boezem moeten gewoon steviger worden beetgepakt.

Naast sneller in the mood komen, hebben kleine borstjes nog meer goede kanten. Zo hebben ze minder last van gezondheidsproblemen. "Omdat de borststructuur minder gelaagd is dan bij dames met een stevige boezem, worden zorgwekkende knobbeltjes sneller opgemerkt", verklaart Marisa Weiss, oprichtster van breastcancer.org.

Minecraft krijgt officiële releasedatum

Minecraft zal op 11 november eindelijk zijn ‘bèta'status kwijt zijn; bedenker Markus Persson laat namelijk weten dat het spel op die datum officieel uitgebracht zal worden. Het is misschien een beetje raar dat er gesproken wordt over een releasedatum als het gaat om een spel waar al een miljoen exemplaren van zijn verkocht, en dat al ruim 20 miljoen pond opgebracht heeft.

Persson zelf zegt hierover: "Het is een beetje tricky om Minecraft echt ‘uit te brengen', vooral omdat we het nog steeds blijven updaten. De ‘full version', die we uit zullen brengen, zal niet heel veel verschillen van hoe het spel een week geleden was, en we zullen ook nog steeds vernieuwingen realiseren na de release. Het is dus meer een soort mijlpaal als we die ‘bèta'status kwijtraken, en een doel om naartoe te werken."

Ten slotte bevestigt Persson dat de volgende update voor Minecraft zal inhouden dat er weersinvloeden zullen verschijnen in het spel. Dit houdt in dat er neerslag zal zijn (sneeuw in besneeuwde gebieden, regen in normale gebieden en niks in de woestijnen), waarbij de lucht donkerder zal zijn en de zon en de maan verborgen zullen zijn. Tijdens de regen wordt bovendien alles nat, en de sneeuw zal de grond bedekken. Ook is het mogelijk dat er onweer plaats zal vinden tijdens de buien, compleet met lichtflitsen. Deze update zal ergens volgende week komen, we zijn benieuwd!

minecraftklein

Meisjes bekennen tientallen autovernielingen

Twee meisjes van 13 jaar uit het Drentse Emmer-Compascuum hebben bekend in februari tientallen auto's te hebben vernield. Ze waren dronken. Dat heeft de politie vrijdag gemeld.

De meisjes hadden voorjaarsvakantie en besloten na 'een gezellige avond' met vrienden de buurt in te gaan. Onderweg vernielden ze de ruitenwissers en spiegels van een groot aantal auto's. In totaal liepen 36 voertuigen schade op.

De twee kregen uiteindelijk last van hun geweten en vertelden het aan hun ouders. Die spoorden de kinderen aan de politie te bellen. Hoeveel schade de meisjes moeten vergoeden, is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de politie moeten de gedupeerden de meisjes zelf aansprakelijk stellen.

Arcade Edition als DLC voor Super Street Fighter IV

Een gelekte trailer lijkt het bestaan van Super Street Fighter IV Arcade Edition als DLC voor SSFIV te bevestigen. Vier nieuwe personages, balans-tweaks en nieuwe replay-mogelijkheden zullen de inhoud van het pakket uitmaken. De personages zijn Evil Ryu, Oni (Akuma aan de steroïden) en broertjes Yun en Yang.

De nieuwe personages zullen hun eigen geanimeerde filmpjes hebben voor de arcade-modus en zullen ook alternatieve kostuums ondersteunen. Het replay kanaal krijgt er de mogelijkheid bij om bepaalde mensen te volgen en hun replays te bekijken, en het Elite-kanaal, waar replays van spelers met een hoog aantal Player Points bekeken kunnen worden.

De trailer kan hier bekeken worden. De launchdatum is niet officieel bekend, maar volgens het Britse klassificatieinstituut de BBFC komt Arcade Edition uit op 24 juni.

Pirelli past bandenmarkering aan

Pirelli heeft de markering voor de Formule 1-banden aangepast. De Italiaanse rubbermaker heeft voor de Grand Prix van Maleisië de wangen van de banden voorzien van een streep, waardoor voor de volgers beter te zien met welke banden een coureur rondrijdt.

Pirelli voorziet de zachte banden van een goudgele streep, waar voorganger Bridgestone voor het zachtste rubber een groene lijn koos. In Sepang rijdern de coureurs met de zachte (gele) en harde (zilverkleurige) banden.

Publieke wereldpremière Scream 4 in Den Haag

De Pathé-bioscoop Spuimarkt in Den Haag heeft in de nacht van 12 op 13 april een wereldprimeur. In het theater vindt de eerste vertoning van de film Scream 4 ter wereld plaats waar gewoon betalend publiek bij kan zijn, zo maakte distributeur Entertainment One Benelux vrijdag bekend.

Scream 4, het nieuwe deel in de succesvolle horrorreeks, mag wereldwijd pas op woensdag 13 april na twaalf uur’s nachts aan publiek worden vertoond. Voor zover Entertainent One bekend is, vinden er elders in Azië en Europa geen vertoningen plaats voordat het in Nederland middernacht is. Wel is Scream 4 wereldwijd al aan journalisten en filmexploitanten vertoond.

Voorafgaand aan de publieke wereldpremière worden dinsdagavond in de bioscoop de vorige drie delen uit de serie gedraaid.


Scène uit Scream 4

Mancini: "Adebayor vrij om te gaan"

Roberto Mancini heeft Emmanuel Adebayor zijn zegen gegeven om deze zomer Manchester City te verlaten voor Real Madrid. De Togolees speelt de tweede seizoenshelft op huurbasis voor de Madrilenen en ambieert een definitieve transfer naar de Spaanse hoofdstad.

Mancini is bereid om met een overgang mee te werken. "We zullen aan het einde van het seizoen zien. Als hij bij Real wil blijven, kan dat." Adebayor scoorde afgelopen dinsdag nog twee doelpunten in het Champions League-duel van Real Madrid tegen Tottenham Hotspur (4-0). De Afrikaan versterkte de Madrileense gelederen in de winterstop vanwege de zware blessure van Gonzalo Higuain, die inmiddels al zijn rentree heeft gemaakt in de hoofdmacht.

Adebayor ziet een langer verblijf in Spanje wel zitten. "Natuurlijk wil ik bij Real Madrid blijven. Maar ik weet niet wat de nabije toekomst me gaat brengen. Ik blijf gewoon hard werken op de training. Ik heb nog zo'n twee maanden om de beleidsbepalers bij Real te overtuigen."

Ben Affleck in The Great Gatsby

Ben Affleck is in onderhandelingen om een rol te spelen in Baz Lurhmanns nieuwe film The Great Gatsby. De verfilming van het bekende gelijknamige boek van F. Scott Fitzgerald krijgt langzamerhand een grote sterrencast.

Eerder werden al Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire gecast, die respectievelijk titelfiguur Jay Gatsby en verteller Nick Carraway spelen. Carey Mulligan (Never Let Me Go, Doctor Who) zal de vriendin van Gatsby spelen, die getrouwd is met Ben Afflecks personage.

Een agendaprobleem zou echter nog roet in het eten kunnen gooien voor Affleck: hij wil in september beginnen met de regie van zijn nieuwe film Argo, terwijl Lurhmann (Moulin Rouge!, Romeo + Juliet) in augustus met The Great Gatsby wil beginnen.

Everse aan de slag in de hoofdklasse

Jan Everse wordt komend seizoen trainer van zaterdaghoofdklasser WHC. De 57-jarige geboren Rotterdammer tekent een contract voor één seizoen bij de club uit Wezep. Hiermee komt Everse, die in februari werd ontslagen bij Sparta Rotterdam, na enkele jaren terug in het zaterdagvoetbal, waar hij eerder Kozakken Boys, Zwart-Wit '28, Excelsior Maassluis en RVVH onder zijn hoede had.

"WHC is een ambitieuze club", zegt Jan Everse op de clubwebsite. "Mijn oud-assistent Martin Reynders heeft de jeugd van WHC onder z'n hoede en ik ben blij dat ik terug ben in het zaterdagvoetbal." WHC staat vijf wedstrijden voor het einde van de competitie op de tweede plaats in de zaterdaghoofdklasse C. Promotie naar de Topklasse behoort nog tot de mogelijkheden.

"Ik heb er heel veel zin in", kijkt hij vooruit. "Doordat ik een aantal jaren FC Zwolle getraind heb ken ik WHC goed. We hebben wel met de beloften van Zwolle tegen WHC gespeeld en ik herinner me ook nog wel dat de jeugd van FC Zwolle tegen WHC voetbalde. We gaan er een mooi seizoen van maken in Wezep."

Iraanse ambassade betreurt Damincident

De Iraanse ambassade in Nederland betreurt de zaak van de man die zich woensdag op de Dam in Amsterdam in brand stak en donderdag overleed. De man was een 36-jarige asielzoeker uit Iran, die nog niet was uitgeprocedeerd.

"Het is een bron van zorg dat een Iraanse burger ver van familie en vaderland met problemen kampte en in omstandigheden kwam die tot zijn dood leidden", laat de ambassade in een verklaring weten.

De man overgoot zich naast het Nationaal Monument met een brandbare vloeistof, waarna hij zichzelf in brand stak. Omstanders en politieagenten slaagden erin het vuur te doven, maar de man overleed in een brandwondencentrum. De ambassade heeft na het incident contact opgenomen met de familie van het slachtoffer in Iran en gaat zich inspannen om het stoffelijk overschot op verzoek van de familie naar Iran over te brengen.

Volgens de ambassade was eerder deze week ook al een Iraanse staatsburger overleden in Nederland. "Het lijkt erop dat Nederland als immigratieland een gevoel van verantwoordelijkheid zou moeten tonen voor de verbetering van de onbehoorlijke situatie van immigranten die hier een beter leven zoeken", aldus de ambassade in Den Haag.

Alsnog één duel schorsing voor Meijer

De Graafschap kan morgen geen beroep doen op Rogier Meijer. De middenvelder is geschorst voor de uitwedstrijd tegen Excelsior.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Meijer voor één duel geschorst vanwege de rode kaart die hij zaterdag kreeg in de slotfase van het thuisduel met NAC Breda (1-3).

De speler van De Graafschap hoopte op vrijspraak en ging daarom niet akkoord met een schikkingsvoorstel van één duel van de aanklager betaald voetbal.

Tweetal leidt bij Masters in Augusta

Na de eerste dag van de Masters in Augusta kent het golftoernooi twee leiders. De Noord-Ier Rory McIlroy en de Spanjaard Alvaro Quiros gingen op de eerste dag van de eerste major van het jaar rond in 65 slagen (7 onder par) en hebben hiermee twee slagen voorsprong op de concurrentie.

Titelverdediger Phil Mickelson staat na de eerste dag gedeeld veertiende met 70 slagen. Tiger Woods staat hier met een gedeelde 24e plaats één slag achter. Heel wat minder verging het de nummer één van de wereld Martin Kaymer. De Duitser had 78 slagen nodig op de lastige baan van Augusta en staat hiermee gedeeld 93e.

Kromowidjojo gunt Veldhuis WK-ticket

Ranomi Kromowidjojo won gisteren bij de Swim Cup in Eindhoven de 50 meter vlinderslag in een persoonlijk record van 25,74 seconden en verzekerde zich hiermee van een ticket op deze afstand bij het WK in Shanghai komende zomer, maar door het drukke programma ziet ze hier van af en mag Marleen Veldhuis haar plaats innemen.

"Formeel heeft de nummer drie op dit nummer zich niet voor de WK gekwalificeerd. Maar gelukkig gebeuren er veel informele dingen in de sport," zei coach Jacco Verhaeren die over drie weken zijn selectie voor het WK duidelijk wil hebben. Bij het WK staan de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag dicht op elkaar geprogrammeerd, waardoor voor Verhaeren de keuze begrijpelijk is. "Alleen wanneer je je van de ene naar de andere start haast, kun je het halen. Maar dat pakt altijd slecht uit."

Veldhuis is na haar zwangerschap op de weg terug richting top en wilde in eerste instantie niet van een cadeautje weten. "Als ik naar de WK ga, wil ik dat zelf verdienen," zei ze. Maar nu lijkt ze het ticket toch wel te willen accepteren. Inge Dekker had zich eerder al op de 50 meter vlinderslag geplaatst.

Nuon: Energierekening ruim 100 euro hoger

Nuon verwacht dat de energierekening vanaf juli een stuk hoger wordt. De stijging is een gevolg van de oplopende prijzen van gas, steenkool en olie. Dat liet de energieleverancier vrijdag weten.

Nuon denkt dat een gemiddeld huishouden vanaf juli ongeveer 110 euro per jaar meer kwijt is aan energiekosten. Volgens de energieleverancier zijn de gasprijzen de afgelopen maanden met 16 procent gestegen en gingen de prijzen van stroom met 4 procent omhoog.

Andere energieleveranciers hebben nog niets gezegd over nieuwe energieprijzen.

Eerste beelden van Prey 2

De eerste beelden van Prey 2 zijn op het internet verschenen. Het spel wordt ontwikkeld door Human Head Studios, dat ook het eerste deel voor zijn rekening nam en zal uitgegeven worden door Bethesda.

Sheriff Killian Samuels speelt de hoofdrol in Prey 2. Hij kan in freerunning-stijl over hindernissen rennen en springen. De spel speelt zich af in een open wereld waarin schaduwen belangrijk zijn om de vijanden te besluipen. Prey 2 bevat geen multiplayer, en heeft geen 3D-, Kinect- of Move-ondersteuning zal ondersteunen. Het spel leunt dus vooral op de singleplayer, waar alle aandacht naar toe gaat.

Prey 2 komt volgend jaar uit op de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Prey 2

Prey 2

Horner is gezeur over voorvleugel zat

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is de geruchten over de voorvleugel van de RB7 helemaal zat. Met name McLaren trekt de legaliteit van het onderdeel in twijfel omdat het onderdeel veel dichter bij de grond hangt dan volgens de reglementen toegestaan zou moen zijn. Toch komt de vleugel door de tests van de FIA.

"McLaren heeft een auto ontwikkeld met een zeer lage rijhoogte aan de achterkant. Voor hen heeft een lage voorvleugel dus weinig zin. Onze hellingshoek is relatief scherp, dus als de achterkant van de auto hoger is, dan ligt de voorkant dichter bij de grond," zei Horner tegen Autosport.

"Het is simpele wiskunde. Ons ontwerp voldoet volledig aan de reglementen. Zo is ook uit alle inspecties gebleken. We hoeven bovendien geen verantwoording af te leggen aan McLaren, maar aan de FIA."

Reinout neemt gok met acteerdebuut Doutzen

Reinout Oerlemans is zich ervan bewust dat hij een grote gok neemt met het feit dat hij Doutzen Kroes haar acteerdebuut laat maken in zijn nieuwe film Nova Zembla. Het topmodel heeft geen ervaring en deed geen auditie, toch heeft de regisseur alle vertrouwen in haar.

"Straks kan ik met trots zeggen dat ik als eerste regisseur met Doutzen heb gewerkt", zegt Oerlemans vrijdag in De Telegraaf. "We hebben wel gezegd: 'Als het niet werkt, gaan we het niet doorzetten'. Het is een gok. Maar ik heb er een goed gevoel bij."

Doutzen, die in de film de dochter van de dominee speelt, volgt al een tijdje acteerlessen in New York. De Friezin is nieuwsgierig naar het avontuur, maar geeft toe dat het erg spannend is. "Dit gaat verder dan modellenwerk. Het leuke is je echt inleven in een persoon."

Nova Zembla is de eerste Nederlandstalige 3D-film. Het verhaal gaat over ontdekkingsreiziger Willem Barentsz die in 1596 een legendarische zeereis maakte naar het noordpunt van Nova Zembla, een archipel in het uiterste noorden van Rusland.

Naast Doutzen zijn er rollen weggelegd voor Robert de Hoog, Derek de Lint, Jan Decleir en Victor Reinier. De film moet op 24 november in première gaan.


Doutzen debuteert in Nova Zembla (Foto: Novum)

EA komt met verbeterde spelersprofielen

Electronic Arts heeft aangegeven dat ze meer gaan doen met de profielen van spelers in verschillende games. De bedoeling is dat mensen alle EA-games aan elkaar koppelen onder één account in een 'cloud-based' service. Zo maakt het niet uit welke EA-game je speelt op welke hardware.

Het gehele concept is niet nieuw maar EA wil het wel verder uitbreiden. Het zal niet meer zijn koop Madden '10, doe alles en begin opnieuw in Madden '11. Het wordt de bedoeling dat alles wat je doet in Madden'10 invloed zal gaan krijgen op Madden'11, ook al speel je beide games op verschillende platformen.

Deze nieuwe vorm van profielen zullen eerst in EA Sports-games geintroduceerd gaan worden. Werkt dit goed, dan zullen alle andere EA-spellen er ook gebruik van gaan maken. Naast de vooruitgang van verschillende spellen zal je ook beloningen en achievements vrijspelen. EA werkt nu al lichtelijk met het concept, registreer je Dead Space 2 dan speel je wat vrij voor Dragon Age 2. Heb je beide games dan speel je weer wat vrij in de Facebook-game van Dragon Age: Origins.

EA Logo

Lingopubliek roept hoer naar meisje

Opmerkelijk publiek zat er bij Lingo afgelopen dinsdag. Tussen het roepen van het woord groen, als de ballen worden gepakt, waren er ook heel andere woorden te horen.

Op een gegeven moment werd een van de meisjes voor hoer uitgescholden, zoals je kunt horen vanaf 13.30 minuut. Misschien dat de meisjes het er een beetje zelf naar hadden gemaakt want erg slim waren ze niet. Zo spelden ze de hele tijd verkeerd. Zo werd cijfers als 'sijfers' gespeld. De meisjes konden er zo te zien wel om lachen. Bekijk het fragment hier vanaf 13.30 minuut.

Zidane opent nieuw stadion Terek Grozny

Zinedine Zidane opent het nieuwe stadion van Terek Grozny op 9 mei. "Zidane heeft zijn aanwezigheid bij de ceremonie bevestigd. We hopen daarnaast nog op de komst van UEFA-voorzitter Michel Platini", liet de Tsjetsjeense minister van Sport Khaïdar Alkhanov weten aan de Franse sportkrant L'Équipe.

De club van trainer Ruud Gullit hoopt de feestelijkheden diezelfde avond ook nog op te fleuren met een galawedstrijd tegen een Europese topclub. "De definitieve beslissing is nog niet gevallen, maar we proberen Barcelona, Juventus of Manchester City te strikken."

Een gelegenheidsteam van Terek Grozny speelde een maand geleden nog een oefenwedstrijd tegen de Braziliaanse wereldkampioenen van 1994 en 2002. President van Tsjetsjenië Ramzan Kadirov, tevens preses van Terek, was toen aanvoerder van de Tsjetsjeense ploeg.


Zidane opent nieuw stadion van club van Ruud Gullit (Foto: Novum)

Uitslag tweede vrije training Maleisië

Mark Webber heeft ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Maleisië de snelste tijd gereden. De Australiër bleef met een tijd van 1:36,876 Jenson Button slechts vijfduizendste voor, terwijl Lewis Hamilton de derde tijd noteerde op twee tiende van het duo.

In de tweede training duurde het lang voordat de Lotus Renault-GP's van Nick Heidfeld en Vitaly Petrov naar buiten konden. De bolides hadden eerder vanochtend remproblemen, welke opgelost moesten worden. Op de baan kende Pastor Maldonado enkele uitstapjes, terwijl Vitantonio Liuzzi de HRT met versnellingsbakproblemen aan de kant moest zetten. Virgin-rijder Jerôme d'Ambrosio kwam door zijn problemen van eerder vandaag helemaal niet meer in actie.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Mark Webber Red Bull Racing 1:36.876 24
2 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:36.881 30
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:37.010 23
4 Sebastian Vettel Red Bull Racing 1:37.090 30
5 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 1:38.088 26
6 Felipe Massa Ferrari 1:38.089 31
7 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 1:38.565 25
8 Nick Heidfeld Lotus Renault GP 1:38.570 16
9 Fernando Alonso Ferrari 1:38.583 27
10 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:38.846 31
11 Pastor Maldonado Williams 1:38.968 25
12 Rubens Barrichello Williams 1:39.187 30
13 Vitaly Petrov Lotus Renault GP 1:39.267 17
14 Kamui Kobayashi Sauber 1:39.398 29
15 Sergio Perez Sauber 1:39.603 34
16 Paul di Resta Force India F1 1:39.625 31
17 Adrian Sutil Force India F1 1:39.809 28
18 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 1:40.115 31
19 Timo Glock Marussia Virgin Racing 1:40.866 24
20 Jarno Trulli Team Lotus 1:41.890 19
21 Narain Karthikeyan HRT F1 Team 1:43.197 15
22 Vitantonio Liuzzi HRT F1 Team 1:43.991 14
23 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:44.886 4
24 Jerome d` Ambrosio Marussia Virgin Racing geen tijd  

Uitslag eerste vrije training Maleisië

Mark Webber heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Maleisië de snelste tijd gereden. De Australiër bleef met een tijd van 1:37,651 Lewis Hamilton en Michael Schumacher ruim voor. Het verschil met hen bedroeg ruim anderhalve seconde.

De training begon met problemen voor enkele rijders, want Vitaly Petrov zag een de linkervoorrem exploderen en bij Jerôme d'Ambrosio brak een deel van de ophanging af. Jenson Button was niet tevreden over de afstelling van zijn McLaren en kwam niet verder dan de vijftiende tijd, wat nog altijd beter was dan de zeventiende stek van Sebastian Vettel. HRT kwam ook volop in actie en het tempo van de bolides was beter dan in Australië, al had Narain Karthikeyan nog wel een opgeblazen motor.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Mark Webber Red Bull Racing 1:37.651 22
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:39.316 16
3 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 1:39.791 29
4 Nico Hulkenberg Force India F1 1:40.377 23
5 Pastor Maldonado Williams 1:40.443 31
6 Felipe Massa Ferrari 1:40.453 22
7 Nick Heidfeld Lotus Renault GP 1:40.525 6
8 Rubens Barrichello Williams 1:40.581 21
9 Fernando Alonso Ferrari 1:40.601 23
10 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 1:40.646 29
11 Adrian Sutil Force India F1 1:40.734 21
12 Daniel Ricciardo Scuderia Toro Rosso 1:40.748 23
13 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:40.770 24
14 Kamui Kobayashi Sauber 1:40.872 27
15 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:40.927 16
16 Jarno Trulli Team Lotus 1:41.620 21
17 Sebastian Vettel Red Bull Racing 1:41.627 18
18 Sergio Perez Sauber 1:41.642 24
19 Timo Glock Virgin Racing 1:42.154 18
20 Jerome d` Ambrosio Marussia Virgin Racing 1:42.540 20
21 Davide Valsecchi Marussia Virgin Racing 1:44.054 18
22 Vitantonio Liuzzi HRT F1 Team 1:45.228 20
23 Narain Karthikeyan HRT F1 Team 1:46.267 10
24 Vitaly Petrov Lotus Renault GP 1:47.932 4

Nederland krijgt weer luchtvaartmaatschappij

Op Koninginnedag moet de eerste vlucht plaatsvinden van een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij: Corendon Dutch Airlines. "De enige volbloed Nederlandse maatschappij", zei directeur Atilay Uslu van Corendon, in Nederland actief als touroperator, vrijdag.

Het vlieggebeuren is niet nieuw voor Corendon. In 2005 richtten Uslu en zijn partner al Corendon Airlines Turkije op. "Die maatschappij vliegt niet exclusief voor onze klanten", aldus Uslu. Dat is met de Nederlandse maatschappij nadrukkelijk wel de bedoeling.

Oorspronkelijk hadden de mannen achter Corendon niet de bedoeling de luchtvaartbusiness in te stappen. "We moesten wel, anders konden we niet aan capaciteit komen." De enige luchtvaartmaatschappij die stoelen aan een touroperator verkoopt, is Transavia. "Dus restte ons niks anders dan zelf een airline te beginnen."

Website The Tree of Life gelanceerd

Filmmaatschappij Fox Searchlight is druk bezig met de mediacampagne omtrent de aankomende release van The Tree of Life. Ditmaal is er een officiële website gelanceerd, waarin enkele bewegende beelden van de film te zien zijn. De beelden zijn geplaatst binnen een zogenaamde cirkel van het leven.

De ambitieuze film van Terrence Malick zal waarschijnlijk tijdens het filmfestival van Cannes in première gaan. Het festival vindt plaats tussen 11 en 22 mei. Naar de film wordt al lang uitgekeken, mede door het mysterieuze plot. Hoofdrollen zijn er voor Sean Penn en Brad Pitt. Vanaf 2 juni is The Tree of Life ook te zien in de Nederlandse bioscopen. De website is te bezoeken via: http://www.twowaysthroughlife.com/.

tree of life

Website The Tree of Life is gelanceerd

'Homohaters dubbel zo hard bestraft'

Geweld tegen homo's wordt binnenkort dubbel zo hard bestraft. Dat maken ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveld (CDA) en Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vrijdag bekend, schrijft De Telegraaf.

Het kabinet wil paal en perk stellen aan geweld tegen en bedreiging en intimidatie van homo's en lesbiennes. Justitie gaat daarom per 1 juni dubbele straffen eisen bij geweldsincidenten die het gevolg zijn van discriminatie.

Ook willen de bewindslieden de aangiftebereidheid omhoog brengen en moet de politie deze zaken met voorrang behandelen. Verder moeten scholen incidenten verplicht registreren en de inspectie inzicht in die gegevens geven.

Volgens Van Bijsterveldt voelen veel jongeren zich nog steeds niet veilig genoeg om uit de kast te komen. Ze wijst op het hoge percentage - 12 procent - zelfmoordpogingen onder deze groep. "Homo's moeten weer hand in hand over straat kunnen lopen en uit de kast kunnen komen."

Opstelten zegt dat de aanpak van homohaters 'keihard' zal zijn. "Geweld tegen homo's is onacceptabel. Homo's en lesbiennes kunnen rekenen op een overheid die voor hun veiligheid staat."

De acceptatie van homoseksuelen is volgens het kabinet bij sommige groepen nog problematisch. Zo is de houding tegenover homo's bij etnische minderheden en orthodox-religieuze gemeenschappen duidelijk negatiever.

PSP in prijs verlaagd voor concurrentie met 3DS

Sony Computer Entertainment verlaagt de prijs van de Playstation Portable naar honderddertig euro. Dat heeft Sony donderdag bekendgemaakt. Hiermee zet de hardwaregigant de aanval in op gamegigant Nintendo. De eind maart gelanceerde Nintendo 3DS ligt voor 245 euro in de winkel.

Sinds de komst van de Nintendo 3DS zijn alle schijnwerpers gericht op de producten van Nintendo. Van de PSP-spelcomputer zijn 67,8 miljoen exemplaren verkocht, maar de PSP moet buigen voor de 144,6 miljoen verkochte Nintendo DS-spelsystemen.

"Met de nieuwe verkoopprijs en het aanbod van betaalbare games is er een nieuwe wereld van draagbaar gamen beschikbaar", stelt Europees marketing manager Isabelle Tomatis. Daarnaast is het mogelijk films te kijken op de spelcomputer. Vanaf volgende week donderdag lanceert Sony ook Music Unlimited, een muziekdienst voor de PSP. Het bedrijf richt zich met de PSP vooral op jongeren.

Eind dit jaar wordt de PSP opgevolgd door de krachtigere Next Generation Portable. Deze NGP beschikt onder andere over een beter beeldscherm, snellere processoren, een betere batterij en verschillende manieren om spellen te besturen. Zo beschikt het apparaat over een aanraakscherm en twee analoge joysticks.


(Foto: Novum)

Mass Effect animatiefilm aangekondigd

Het ruimteactieavontuur Mass Effect wordt omgebouwd tot animatiefilm. De Amerikaanse gamestudio Bioware werkt samen met de Japanse animatiestudio's T.O. Entertainment en Funimation om de animatiefilm in de zomer van volgend jaar uit te geven. Dat heeft game-uitgever Electronic Arts donderdag bekendgemaakt.

T.O. Entertainment is de productiemaatschappij van de actiefilm Robogeisha. Funimation heeft van de Dragon Ball-animatieserie een groot succes gemaakt in Japan. Deze twee bedrijven werken ook samen aan een animatiefilm rond Dragon Age, een rollenspel van Bioware en Electronic Arts.

Mass Effect is vooral bekend als game, maar er zijn ook boeken verschenen die verhalen binnen de fictieve wereld vertellen. De mensheid is toegetreden tot een intergalactische alliantie met diverse andere rassen. Tweehonderd jaar in de toekomst is het de taak van commandant Shepard om het universum tegen het kwaad te beschermen.

[NBA] Bulls verslaan Celtics

In de NBA heeft Chicago Bulls Boston Celtics verslagen. De Bulls wonnen het thuisduel met 97-81 en zijn één zege verwijderd van het binnenhalen van thuisvoordeel in de play-offs. Derrick Rose was de beste man aan de kant van de Bulls met 30 punten en 8 rebounds.

Francisco Elson kwam bij Utah Jazz niet in actie. Utah verloor voor eigen publiek met 87-98 van Portland Trail Blazers.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Chicago Boston 97-81
Utah Portland 87-98

Veel belangstelling voor 'The Governator'

De animatieserie The Governator van Arnold Schwarzenegger is verkocht aan vijf Europese landen. Ook in Zuid-Amerika wordt de tv-serie over een heldhaftige gouverneur uitgezonden.

Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland hebben de tv-serie over de oud-gouverneur aangekocht, evenals Cartoon Network Latin America. De animatieserie wordt gemaakt door Stan Lee, die achter grote superhelden zit als Iron Man en Spider-Man.

Producent Andy Heyward is positief verrast door de internationale interesse. "Deze mate van interesse voor een tv-serie heb ik nog nooit gezien", zegt hij tegen het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter. Of de serie ook in Nederland wordt uitgezonden, is nog onbekend.

Schwarzenegger hield maandag in Cannes een persconferentie over zijn plannen met The Governator. Naast de tv-serie komt er ook een stripboek, een game en een 3D-film. Het verhaal gaat over een gouverneur die met een groepje whiz kids criminaliteit bevecht. De serie moet volgend jaar op televisie komen.


Trailer voor The Governator (Video: YouTube)

Johan Nijenhuis kent geen 'pietenangst'

Filmmaker Johan Nijenhuis is nooit bang geweest van Sinterklaas en zijn pieten. "Pietenangst ken ik niet", vertelt de regisseur, die bezig is met een Sinterklaasfilm. "Ik ben opgevoed met het idee dat Sinterklaas geen kindertjes meer meeneemt naar Spanje."

Toch raakte Nijenhuis gefascineerd door het idee dat stoute kinderen in een zak meegenomen worden naar Spanje. "Dat was eigenlijk het begin van het script voor Bennie Stout." De regisseur zit momenteel middenin de opnames voor zijn film.

Om te voorkomen dat kleine kinderen 'pietenangst' krijgen, paste Nijenhuis zijn script aan. "In de eerste versie ging hoofdrolspeler Bennie nog per ongeluk mee in de zak, maar dat is eigenlijk best eng. We hebben een kindvriendelijke versie gemaakt, nu wil Bennie graag mee in de zak. Zijn vader woont en werkt in Spanje en daar wil hij graag naartoe, dus hij doet zo veel mogelijk stoute dingen zodat hij in de zak mee mag."

Nijenhuis ergerde zich vorig jaar groen en geel aan de Sinterklaas-horrorfilm van collega Dick Maas. "Sinterklaas is een kindervriend en dat moet zo blijven", stelt Nijenhuis. Dat zijn Sinterklaasfilm een reactie is op de griezelfilm van zijn collega, ontkent Nijenhuis. "Maar een kindfiguur moet je niet verminken. We laten ook geen bebloede Pino of overreden Tommie zien."

Jan Decleir ontvangt eredoctoraat

De Vlaamse acteur Jan Decleir heeft donderdag een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit Antwerpen. De Karakter-acteur kreeg de eervolle titel voor algemene verdiensten, schrijft het Belgische dagblad Gazet van Antwerpen.

"Zie ons hier nu staan, verkleed als geleerden", grapte Decleir tijdens zijn dankwoord. De rector van de universiteit, Alain Verschoren, noemde Decleir "de bekendste en beste Vlaamse acteur aller tijden". De 65-jarige acteur werd niet alleen geroemd voor zijn film- en theaterrollen, maar ook voor zijn werk als beeldend kunstenaar en docent.

Donderdag werd ook bekend dat Decleir een rol heeft in Nova Zembla, de nieuwe film van Reinout Oerlemans. Zijn filmdochter is Doutzen Kroes die haar acteerdebuut maakt. Decleir speelde onder meer in de Nederlandse films Antonia uit 1995 en Karakter uit 1997. Beide films werden beloond met een Oscar voor beste buitenlandse film.


Jan Decleir (Foto: Novum)

Villarreal-coach Garrido: "Zeer grote stap gemaakt"

Juan Carlos Garrido leidde Villarreal gisteren naar een overtuigende zege op FC Twente. Volgens de coach heeft zijn ploeg 'een grote stap gemaakt'.

Door de 5-1 overwinning is Villarreal nagenoeg zeker van plaatsing voor de halve finale van de Europa League. "Er is nog steeds een tweede wedstrijd te gaan, maar de stap die we hebben genomen is zeer groot", beschouwde Garrido na in Marca. "Ik wil iedereen bij Villarreal feliciteren, met name voor de steun."

Garrido plaatste wel een kanttekening. De trainer was zeer ontstemd over de charge van Marc Janko op Gonzalo Rodriguez, die zijn linkerkuitbeen heeft gebroken. "Het was niet gepast en had niet mogen gebeuren", aldus Garrido. "Janko ging er verkeerd in, maar is naar de kleedkamer gekomen om zich te verontschuldigen voor zijn daden."

Villarreal kan zich door het resultaat in El Madrigal langzaam gaan richten op de halve finale. Daarin wordt waarschijnlijk FC Porto de tegenstander. Die ploeg won donderdag met 5-1 van Spartak Moskou.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de aflossingsvrije hypotheek.

AFM-baas Hans Hoogervorst wil dat ook mensen die nu een aflossingsvrije hypotheek hebben, met de banken gaan praten over omzetting naar een gewone hypotheek. Mensen met een aflossingsvrije hypotheek kunnen aan het einde van de looptijd in ernstige financiële problemen komen. Hoogervorst gaast daarmee verder dan minister van Financiën De Jager.
 
Ik ben het met Hoogervorst eens. Hypotheken zijn bedoeld om een huis te kopen en af te betalen, en niet als een raar gokmechanisme. Vraagje:

Twente vreest voor blessure De Jong

Voor FC Twente blijft het leed niet beperkt bij de 5-1 nederlaag tegen Villarreal. De club vreest voor een blessure van Luuk de Jong.

FC Twente houdt er rekening mee dat de spits voorlopig niet inzetbaar is. "Hij hoorde iets in zijn enkel, dat is geen goed teken. Verder weet ik nog niets", zei trainer Michel Preud'homme na de wedstrijd in Spanje. De Jong moest na een halfuur noodgedwongen het speelveld verlaten.

Voor FC Twente zou het wegvallen van De Jong een fikse tegenvaller zijn. De spits beleefde dit jaar zijn absolute doorbraak in Enschede en scoorde in 28 competitiewedstrijden tien doelpunten. De komende dagen wordt de precieze ernst van de blessure van de twintigjarige De Jong bekend.

De Tukkers beleefden sowieso al een rampzalige avond in El Madrigal. FC Twente speelde een kansloze wedstrijd en werd ongenadig hard afgestraft door Villarreal. De Spaanse nummer vier stuurde de formatie van Preud'homme met 5-1 terug naar Enschede.

Wozniacki verder, Stosur onderuit in Charleston

Caroline Wozniacki heeft zich moeizaam geplaatst voor de kwartfinale van het tennistoernooi van Charleston. De nummer één van de wereld had meer dan tweeënhalf uur en twee tiebreaks nodig om de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova van zich af te schudden: 7-6 (6), 7-6 (9). Samantha Stosur (2) werd verrassend uitgeschakeld.

Wozniacki was vooral opgelucht dat ze haar wedstrijd op het groene gravel in South Carolina tot een goed einde had gebracht. "Dit is mijn eerste toernooi dit seizoen op gravel. Het is wel weer even wennen aan de omstandigheden en aan de wedstrijden die op deze ondergrond een stuk langer duren."

Stosur won vorig jaar de titel in Charleston, maar kan die prestatie dit seizoen bij lange na niet evenaren. De als tweede geplaatste Australische verloor in de derde ronde kansloos van Elena Vesnina uit Rusland: 4-6, 1-6.


Wozniacki verder, Stosur onderuit in Charleston (Foto: Novum)

Nog steeds geen akkoord over begroting VS

Amerikaanse politici zijn er nog steeds niet in geslaagd een akkoord te bereiken over een begroting voor het komende halfjaar. Wel is er wat vooruitgang geboekt, zo meldde president Barack Obama donderdagavond (lokale tijd) tijdens een persconferentie in het Witte Huis in Washington, die rechtstreeks werd uitgezonden door nieuwszenders als CNN.

Volgens Obama zullen afgevaardigden van zijn Democratische partij en van de oppositionele Republikeinen de hele nacht doorgaan met onderhandelen om alsnog tot overeenstemming te komen. Door de voortdurende politieke impasse dreigt het Amerikaanse ambtenarenapparaat na vrijdag middernacht grotendeels tot stilstand te komen. Dan loopt een noodwet af die de publieke sector tot dusver voorzag van financiële middelen, terwijl politici steggelden over de omvang en aard van bezuinigingen die nodig zijn om het kolossale Amerikaanse begrotingstekort aan te pakken.

De Verenigde Staten kampen met een begrotingstekort van 1,65 biljoen dollar. Obama heeft drastische bezuinigingen aangekondigd maar de Republikeinen vinden dat de regering nog veel meer kan besparen op bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs, milieubescherming en ontwikkelingshulp. De president vreest dat nog meer bezuinigingen slecht zullen uitpakken voor de economie, die herstellende is van de diepste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De laatste keer dat het Amerikaanse ambtenarenapparaat op grote schaal werd stilgelegd, was vijftien jaar geleden onder Obama's partijgenoot Bill Clinton. Ook hij zag zich geconfronteerd met een overwegend Republikeins Congres. Eind 1995 en begin 1996 lag tot twee keer toe de federale overheid grotendeels plat. Honderdduizenden ambtenaren werden wekenlang met verlof gestuurd.

Nog steeds geen akkoord over begroting VS
Nog steeds geen akkoord over begroting VS (Foto: ANP)

Erwin Kroll presenteert 25 jaar het weer

Het is vrijdag precies 25 jaar geleden dat Erwin Kroll voor het eerst na het NOS Journaal van acht uur een weerpraatje hield. De weerman wordt ook wel 'de man met de handjes’ genoemd, omdat hij zijn voorspellingen over het weer met veel handgebaren brengt.

Kroll trad in 1973 in dienst bij het KNMI en presenteert vanaf 1986 het weer na het nieuwsbulletin van acht uur 's avonds. In 1999 trad hij in dienst bij de omroep.

Volgens het KNMI was Cor van der Ham de eerste weerman op televisie. Maar net als zijn opvolger Joop den Tonkelaar kwam hij niet in beeld. "De kijkers zagen alleen een weerkaart en een hand", aldus een woordvoerder van het weerinstituut. Den Tonkelaar werd de eerste bekende weerman.

Tijdens zijn loopbaan werd Kroll een aantal keren uitgeroepen tot populairste weerman van Nederland en in 1991 werd hij in Parijs de meest communicatieve weerman genoemd.

Erwin Kroll presenteert 25 jaar het weer
Erwin Kroll presenteert 25 jaar het weer (Foto: ANP)

Ouattara wil af van EU-sancties Ivoorkust

Alassane Ouattara, de gekozen president van Ivoorkust, heeft de Europese Unie opgeroepen een eind te maken aan de sancties die eerder werden genomen tegen het West-Afrikaanse land. Ouattara wil onder meer weer handel kunnen drijven via de belangrijkste havensteden van het land, Abidjan en San Pedro.

De politicus zei dat in een televisietoespraak waarin hij ook beloofde een president te zijn voor alle Ivorianen. In Ivoorkust woedt sinds november een gewelddadige machtsstrijd. Ouattara won de presidentsverkiezingen, maar zittend president Laurent Gbagbo weigert tot op heden op te stappen. Inmiddels heeft Ouattara de macht in vrijwel het hele land overgenomen. Gbagbo zit in een bunker in het presidentieel paleis in Abidjan, dat is omsingeld door troepen van Ouattara.

TNT Post sleept staat voor de rechter

TNT Post daagt de Nederlandse staat voor de rechter om het eigendom en exploitatie van de postcodes. Dat heeft TNT Post vrijdag desgevraagd bevestigd.

Begin dit jaar zegde het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een convenant met het postbedrijf over bezit en gebruik van de Nederlandse postcodes met TNT op. Dat convenant bestond sinds 2006 en waarborgde dat overheidsinstellingen gratis toegang hadden tot de postcodes. TNT Post onderhoudt en voedt het systeem en verdient er geld aan door de postcodes door te verkopen voor commerciële doeleinden.

Het ministerie wil het postcodebestand nu zelf gaan beheren en dat tegen kostprijs ter beschikking stellen aan derden. TNT zou het systeem wel moeten blijven voorzien van nieuwe informatie.

TNT Post sleept Staat voor de rechter
TNT Post sleept Staat voor de rechter (Foto: ANP)

AFM: Ook bestaande aflossingsvrije hypotheek weg

Bestaande aflossingsvrije hypotheken moeten zo snel mogelijk verdwijnen. Dat zegt voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten Hans Hoogervorst vrijdag in De Telegraaf.

Hoogervorst wil dat mensen met een aflossingsvrije hypotheek om de tafel gaan met banken om hun hypotheek om te zetten in een lening die wordt afbetaald. Daarmee gaat hij verder dan minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA). Die kondigde onlangs aan dat per 1 augustus geen nieuwe aflossingsvrije hypotheken meer mogen worden afgesloten. Hij wil consumenten hiermee beschermen tegen overkreditering.

Hoogervorst maakt zich zorgen over het enorme aantal aflossingsvrije hypotheken dat de afgelopen decennia is afgesloten. Volgens hem beseffen heel veel mensen niet dat ze een hypotheek hebben waarbij ze niets aflossen.

Bij woningeigenaren met een aflossingsvrije hypotheek staat de hypotheekschuld na de looptijd nog helemaal open. "Die som moet nu echt wel afgelost worden", stelt Hoogervorst.

'Kabinet sluit zeven ambassades'

Het kabinet sluit zeven ambassades. Het gaat vooral om diplomatieke posten in Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. Door de sluiting verliezen ongeveer driehonderd medewerkers bij de diplomatieke dienst hun baan, schrijft de Volkskrant vrijdag.

Het postennetwerk wordt herzien als gevolg van verschuivende verhoudingen in de wereld en bezuinigingen. Het moet kleiner en flexibeler, stelt minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD). Gedwongen ontslagen zouden niet uitgesloten zijn.

In Afrika sluiten onder meer de ambassades in Kameroen, Zambia en Burkina Faso. De ambassade van Tanzania wordt gedegradeerd tot een economische post. Ook vertrekken diplomaten uit Bolivia en Uruguay in Zuid-Amerika en uit Nicaragua in Midden-Amerika.

De vermindering van de ambassades op de twee continenten komt niet als een verrassing. Nederland bouwt er de ontwikkelingshulp af. In China en Panama komen er juist nieuwe posten bij. Daar liggen volgens Buitenlandse Zaken grote kansen voor het bedrijfsleven.

Rosenthal heeft zijn ambtenaren donderdag geïnformeerd over de plannen. Naar verwachting stemt de ministerraad vrijdag in met de voorstellen.

Vrouw springt uit raam bij overval

Een vrouw uit Spijkenisse is donderdagavond zwaargewond geraakt toen ze uit het raam van haar woning sprong bij een overval. Ze liep onder meer hoofdletsel op, meldt de politie vrijdag.

Rond 21.45 uur drong een aantal mannen een woning aan de Lindestraat binnen. De overvallers waren vermoedelijk gewapend. De vrouw was zo bang dat ze uit een raam op de eerste verdieping sprong. In de woning waren ook een man en hun kind. Zij bleven ongedeerd.

De daders gingen ervandoor. Het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt.

Rutten: "Benfica is beter dan wij"

PSV-trainer Fred Rutten kon na de nederlaag bij Benfica (4-1) niet anders dan concluderen dat de opponent beter was. De Portugese club was over de gehele wedstrijd een maat te groot. Met die conclusie kon de oefenmeester leven.

"Ik denk dat dat juiste conclusie is. Er waren een aantal momenten in wedstrijd dat je 3-1 kon maken. Dan had de return interessant kunnen zijn," zei hij na afloop van het duel tegen RTL7. "Het was niet naief, maar ook niet goed. Dit was een knotsgekke wedstrijd, want voor hetzelfde geld wordt het 6-4. Wij kwamen moeilijk onder de druk uit, maar als we dat deden kregen we wel meteen kansen. Zij overklasten ons de eerste helft. Na de 3-0 namen zij gas terug en kwamen wij aan voetballen toe. Ik denk niet dat dat onze eigen kracht was."

"In die fase kregen we ook twee grote kansen. Je moet realistisch zijn, wij hadden de controle niet. Ik denk dat deze ploeg beter is dan wij", was de treffende conclusie van Rutten. Over een week is de return in Eindhoven.

Janko breekt kuitbeen Rodríguez

De Argentijn Gonzalo Rodrí­guez heeft een beenbreuk overgehouden aan de charge van FC Twente-speler Marc Janko. De Oostenrijker ging diep in de tweede helft schandalig door op Rodríguez. De spits wilde meeverdedigen, maar maakte uiteindelijk een gefrustreerde tackle op de benen van zijn tegenstander. Met een gele kaart kwam hij er genadig vanaf.

De eerste berichten uit El Madrigal zijn dat Rodríguez zijn kuitbeen heeft gebroken. Michel Preud'homme zei pal na afloop dat hij verwacht dat Janko zijn excuses zal maken aan de speler, voor wie het lopende seizoen afgelopen is.

De revalidatie van Rodríguez zal drie á vier maanden vergen. De verder feestelijke avond voor de club eindigde dus met een domper. Komend weekend speelt Villarreal tegen Valencia. De ploeg staat vierde in de Primera División.

2 doden na aardbeving van donderdag

De zware aardbeving die zich donderdagmiddag Nederlandse tijd voordeed in Japan heeft aan zeker twee mensen het leven gekost. Dat meldden Japanse media vrijdag. De beving had een kracht van 7.1. Meer dan honderd mensen raakten gewond door de aardbeving voor de kust van de stad Sendai in het noordoosten van Japan.

De bevolking in de regio Miyagi werd opgedragen om naar hoger gelegen gebieden te vluchten wegens een mogelijke tsunami. Een Japanse dienst waarschuwde voor golven van 2 meter hoog. Na anderhalf uur bleken de golven uit te blijven en werd de waarschuwing ingetrokken.

Werknemers van Tepco moesten hun werk bij kerncentrale Fukushima Daiichi tijdelijk staken. Toen de tsunamiwaarschuwing was ingetrokken, gingen ze weer verder met het onder controle proberen te krijgen van reactor 1.

Schotse politie sprak met Moussa Koussa

De Schotse politie heeft Moussa Koussa, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Libië, verhoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij de bomaanslag in 1988 op een Amerikaans passagiersvliegtuig boven de plaats Lockerbie in Schotland. Dat meldde de Britse omroep BBC donderdag. Een Libische agent werd in 2002 veroordeeld wegens de terreurdaad, waarbij 270 mensen stierven.

Al jaren wordt vermoed dat het regime in Tripoli achter de aanslag zat, maar wie precies de opdracht gaf, is nog altijd onduidelijk. Ten tijde van de terreurdaad was Koussa een leidende figuur binnen het inlichtingenapparaat van het regime van Moammar Gadhafi.

Eind maart vluchtte Koussa naar Groot-Brittannië. Hij deed dat naar eigen zeggen uit onvrede over de aanvallen van de regeringstroepen op Libische burgers.

Schotse politie sprak met Moussa Koussa
Schotse politie sprak met Moussa Koussa (Foto: ANP)

Hillen biedt op voorhand excuses aan

Minister Hans Hillen (Defensie) biedt werknemers van Defensie op voorhand zijn excuses aan voor 'de wissel die op hen getrokken zal worden'. Hillen zei dat donderdagavond tijdens een bijeenkomst van de SGP in het Tweede Kamergebouw.

Vrijdag presenteert de bewindsman zijn plannen om ongeveer 1 miljard euro te bezuinigen op Defensie. Hillen zei te beseffen dat hij met de zoveelste reorganisatie en bezuiniging getroffen Defensie-werknemers opzadelt met 'een dof gevoel van ellende'.

Donderdagavond kwam al naar buiten dat ongeveer 6000 mensen gedwongen ontslagen zullen worden. In totaal zullen de komende jaren 12.300 arbeidsplekken verdwijnen bij Defensie. Hillen wilde de cijfers waarover het kabinet vrijdag definitief moet besluiten niet bevestigen. "Ik zeg niet dat ze veel zullen afwijken, maar ik ga niet zeggen dat ze kloppen."

Mogelijk aparte afdelingen langgestraften

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) overweegt speciale afdelingen in te richten voor gedetineerden die voor lange tijd vastzitten. Het gaat dan om mensen die een levenslange straf uitzitten of een celstraf van nog minimaal vijf jaar hebben.

In Nederland hebben 28 mensen een onherroepelijke levenslange celstraf gekregen. Zij verblijven in celcomplexen waar ook gedetineerden zitten die een korte straf uitzitten. Uit onderzoek, nog op verzoek van het vorige kabinet, is nu naar voren gekomen dat de langgestraften liever bij elkaar zitten.

In het tv-programma Langgestraft zei Teeven donderdagavond te kijken naar de financiering van aparte afdelingen. Het zou dan gaan om drie speciale afdelingen voor langgestraften.

Mogelijk aparte afdelingen langgestraften
Mogelijk aparte afdelingen langgestraften (Foto: ANP)

Fakkel symbool bij dodenherdenking

De fakkel staat dit jaar centraal tijdens de dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei verspreidt speldjes met een afbeelding van een fakkel. Dragers geven daarmee aan dat ze het vieren van vrijheid en de dodenherdenking een warm hart toedragen.

Het symbool werd donderdag door Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet onthuld bij de aftrap van de landelijke campagne Stilstaan bij Vrijheid. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de boodschap dat vrijheid kostbaar, kwetsbaar en niet vanzelfsprekend is.

De komende weken krijgen diverse bedrijven, gemeenten en alle Kamerleden een fakkelspeldje. De speldjes zijn via de site van het Comité 4 en 5 mei te bestellen voor 1 euro.


Fakkel symbool bij dodenherdenking (Foto: Novum)

Rotterdamse tijger stikt in stuk vlees

Een tijger in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp is donderdag voor de ogen van bezoekers gestikt in een stuk vlees. De 16 jaar oude Hermes verslikte zich en werd onwel. Het roofdier had zijn gebruikelijke portie vlees gekregen, laat de dierentuin weten. Op internet circuleren beelden van de dood van de tijger.

Zoals veel oudere katachtigen leed hermes aan chronische nierproblemen waardoor hij steeds zwakker werd. Of dat te maken heeft met de problemen om het stuk vlees weg te krijgen is niet duidelijk.

Hermes leefde sinds 17 mei 1996 in Blijdorp en heeft in die tijd zes nakomelingen verwekt.

Voor het filmpje check hier.


Rotterdamse tijger stikt in stuk vlees (Foto: Novum)

De Bakker: "Ben nu niet fit"

Thiemo de Bakker heeft toegelicht waarom hij volgende week het ATP-toernooi van Monte Carlo aan zich voorbij laat gaan. De Nederlandse tennisser acht zichzelf namelijk niet fit genoeg, na twee weken last te hebben gehad van zijn gebit.

De Bakker liet in de Verenigde Staten het toernooi in Miami schieten en strandde in Indian Wells al in de eerste ronde. Daarna vloog hij terug naar Nederland om meteen een bezoek te brengen aan de tandarts. "Ik heb geen verstandskiezen meer, ze zijn er allemaal uitgehaald. Ik heb de laatste behandeling er net op zitten," zei hij tegen NUsport.

De tennisser reist vanwege een trainingsachterstand niet af naar Monaco. "Ik ben de laatste dagen vooral met mijn kiezen bezig geweest. Ik ben nu niet fit genoeg, kan met moeite een set uit spelen. Het is beter om me goed voor te bereiden op het toernooi in Barcelona, dat de week erna begint, en de rest van het seizoen."

De Bakker moet in Barcelona wel goed voor de dag komen, want vorig jaar haalde hij bij het ATP-toernooi de halve finale. Dit leverde hem veel punten voor de wereldranglijst op, punten die hij voor dit seizoen goed kan gebruiken. De Nederlander won namelijk nog maar één wedstrijd, een reden om in goed overleg met zijn coach Huib Troost te breken.

Raemon Sluiter zal De Bakker de komende tijd bij gaan staan, maar de nummer 54 van de wereldranglijst zoekt naar een permanente oplossing. "Raemon gaat met me mee naar Barcelona en Estoril. De indruk is ontstaan dat Raemon nu mijn vaste coach is, maar dat is niet zo. We hebben al een tijdje geleden afgesproken dat hij mij op parttimebasis bijstaat."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.