Todt: "Races zonder inhaalacties schaden de F1"

Peterselieman

FIA-president Jean Todt maakt zich zorgen over de afnemende aandacht voor de Formule 1. Volgens de Fransman is dit te wijten aan de races op circuits waar nauwelijks ingehaald kan worden.

"De Formule 1 is nog altijd een zeer populaire sport, maar dat is wel aan het veranderen. De jongste data wijst uit dat toeschouwersaantallen en het aantal televisiekijkers dalen. Mensen hebben veel mogelijkheden om hun vrije tijd in te delen en die willen vermaakt worden, dus we moeten ons dagelijks afvragen wat we kunnen doen om de show te verbeteren. Races zoals Abu Dhabi 2010, waarbij inhalen onmogelijk was, zijn onacceptabel," zei Todt tegen Auto Motor und Sport.

De Fransman verdedigde in het blad ook het besluit van de FIA om in 2013 in de Formule 1 1,6 liter viercilindermotoren te introduceren. "Er komt een tijd dat overheden bepaalde auto's en krachtbronnen gaat verbieden. De FIA moet het voortouw nemen voor de toekomst, ook al levert het geen nieuwe fans op. Hoe groter je bent, hoe groter de voorbeeldfunctie."