Kromowidjojo: "Dit was slecht"

Peterselieman

Ranomi Kromowidjojo won vandaag bij de Swim Cup in Eindhoven de 100 meter vrije slag. Hiermee plaatste de Groningse zich voor het WK komende zomer in Shanghai, maar tevreden was ze niet over haar race. De tijd van 54,12 seconden was beneden haar verwachtingen.

"Dit is gewoon slecht, heel slecht. Met zo’n tijd ga je niet winnen op de WK. Ik weet ook niet precies wat er mis ging, daarvoor moet ik de race terugkijken met mijn coach Jacco Verhaeren. Er moet nog wat gebeuren, want het moet een flinke stap harder in China," zei Kromowidjojo die een persoonlijk record van 53,3 seconden heeft staan.

Ze had gehoopt vandaag bij die tijd in de buurt te kunnen komen. "Ik heb goed getraind en voel me heel goed, dus ik had een tijd van 53 laag of in elk geval 53 half verwacht. Niet gebeurt, het zij zo. Dit is niet leuk, maar het is ook weer niet zo dat ik vanavond huilend in mijn bedje lig. Ik hoop in Shanghai een ander gesprek te voeren."

Coach Jacco Verhaeren tilt er niet zo zwaar aan. "Natuurlijk wil je dat ze altijd harder gaat, maar laten we er geen halszaak van maken. Ik zag vanmorgen na de series al dat ze geen 53,5 ging zwemmen," zei de coach die aangeeft dat de mindere vorm zo gepland was. "Mijn bedoeling was haar fris de winter door te krijgen, we hebben meer onderhoudend gezwommen. Het seizoen is lang, in de zomer wil ik er nog iets bovenop doen in de trainingen."