Eerste trailer van Lars von Trier's Melancholia

CoJackso

Een eerste trailer is uitgekomen van Melancholia, een sciencefiction/drama van Lars von Trier. Centraal in de film Melancholia is het verhaal tussen een tweetal zussen genaamd Justine en Claire, die gespeeld worden door Kirsten Dunst en Charlotte Gainsbourg. De twee zussen groeien steeds meer uit elkaar. Wat verder de film bijzonder interessant maakt, is het gegeven dat er sprake is van een mogelijke frontale botsing van de Aarde met een andere planeet.

Von Trier staat bekend om zijn controversiële films. Zo was hij verantwoordelijk voor films als Dogville en Breaking the Waves. In 2009 zorgde hij tijdens het Filmfestival van Cannes voor grote opschudding met de film Antichrist, waarin een vrouw zichzelf mishandelt op de meest intieme plek.

Andere rollen in Melancholia zijn er voor Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, John Hurt en Stellan Skarsgård. De verwachting is dat de film tijdens het aankomende Filmfestival van Cannes (11-22 mei) in première zal gaan. Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt, is nog niet bekend.

Een eerste trailer van Melancholia (Video: YouTube)