De Bakker: "Ben nu niet fit"

Thiemo de Bakker heeft toegelicht waarom hij volgende week het ATP-toernooi van Monte Carlo aan zich voorbij laat gaan. De Nederlandse tennisser acht zichzelf namelijk niet fit genoeg, na twee weken last te hebben gehad van zijn gebit.

De Bakker liet in de Verenigde Staten het toernooi in Miami schieten en strandde in Indian Wells al in de eerste ronde. Daarna vloog hij terug naar Nederland om meteen een bezoek te brengen aan de tandarts. "Ik heb geen verstandskiezen meer, ze zijn er allemaal uitgehaald. Ik heb de laatste behandeling er net op zitten," zei hij tegen NUsport.

De tennisser reist vanwege een trainingsachterstand niet af naar Monaco. "Ik ben de laatste dagen vooral met mijn kiezen bezig geweest. Ik ben nu niet fit genoeg, kan met moeite een set uit spelen. Het is beter om me goed voor te bereiden op het toernooi in Barcelona, dat de week erna begint, en de rest van het seizoen."

De Bakker moet in Barcelona wel goed voor de dag komen, want vorig jaar haalde hij bij het ATP-toernooi de halve finale. Dit leverde hem veel punten voor de wereldranglijst op, punten die hij voor dit seizoen goed kan gebruiken. De Nederlander won namelijk nog maar één wedstrijd, een reden om in goed overleg met zijn coach Huib Troost te breken.

Raemon Sluiter zal De Bakker de komende tijd bij gaan staan, maar de nummer 54 van de wereldranglijst zoekt naar een permanente oplossing. "Raemon gaat met me mee naar Barcelona en Estoril. De indruk is ontstaan dat Raemon nu mijn vaste coach is, maar dat is niet zo. We hebben al een tijdje geleden afgesproken dat hij mij op parttimebasis bijstaat."