Stevens per direct ontslagen bij Salzburg

Olga Kroeders

Huub Stevens is per direct ontslagen als hoofdtrainer van Red Bull Salzburg. Dat heeft de Oostenrijkse topclub vrijdag middels de officiële kanalen bekendgemaakt.

Stevens is niet de enige die moet vertrekken uit Salzburg. Ook technisch directeur Dietmar Beiersdorfer is op straat gezet. Een reden voor het ontslag van het tweetal is op de website niet naar buiten gebracht. Afgaande op de resultaten lijkt het waarschijnlijk dat die ten grondslag liggen voor het ontslag van Stevens.

Red Bull Salzburg staat momenteel op de derde plaats in de competitie en heeft vijf punten achterstand op koploper Austria Wien. Het ontslag komt overigens wel op een opmerkelijk tijdstip. Stevens wordt namelijk een dag voor de ontmoeting met LASK Linz ontslagen.

Stevens wordt vervangen door een andere Nederlander. De 47-jarige Ricardo Moniz neemt het stokje over van de oefenmeester. Hij wordt geassisteerd door de Kroaat Niko Kovac. Moniz was in 2010 al interim-trainer van Hamburger SV.

Met het ontslag komt er voor Stevens een einde aan twee jaar trainerschap in Oostenrijk. Hij werd in 2009 aangesteld als opvolger van Co Adriaanse. Hij werd landskampioen en deed het verrassend goed in Europa. Hij werd ook nog uitgeroepen tot trainer van het jaar.