Van Praag toch geen bemiddelaar bij Ajax

Peterselieman

Michael van Praag bemiddelt toch niet in de bestuurscrisis bij Ajax. De erevoorzitter van de Amsterdammers zegt dit in een reactie tegen BNR Nieuwsradio. "Ik bemiddel helemaal niet in deze crisis. Ik ben slechts bij het gesprek geweest met Johan", zegt Van Praag over de ontmoeting met Cruijff in Barcelona.

"Het enige waar ik mee probeer te helpen is op een waardige en respectvolle manier met elkaar communiceren. Dit is in bijzonder in het belang van Ajax en van het imago van het Nederlandse voetbal in het algemeen."

Van Praag vergezelde gisteren de ereleden Hennie Henrichs en Arie van Os en Rob Been jr en Cees van Oevelen van de ledenraad bij het bezoek aan Cruijff. Het viertal onderzoekt de impasse die bij Ajax is ontstaan nadat alle leden van het bestuur en de raad van commissarissen vorige week hun vertrek aankondigden.

De vierkoppige commissie rapporteert binnenkort haar bevindingen aan de ledenraad van Ajax, die daarna waarschijnlijk een benoemingscommissie aanstelt om een nieuw bestuur en nieuwe raad van commissarissen te kiezen.