Preud'homme hoopt op herstel na teleurstelling

FC Twente onderging gisteravond een strafexercitie tegen Villarreal. De Tukkers verloren met liefs 5-1. Trainer Michel Preud'homme hoopt op eerherstel tegen Roda JC.

"We hebben donderdagavond tegen Villarreal te maken gekregen met een grote teleurstelling", zei Preud'homme op een persconferentie. "Met zulke teleurstellingen kun je alleen maar te maken krijgen als je zo ver op dit Europese podium bent gekomen", aldus de Belgische trainer.

"Hoe verder je reikt in dit toernooi, hoe sterker de tegenstanders worden. Villarreal is een heel goede ploeg en op dit hoge niveau komen we nog te kort. Daar moeten we mee leren omgaan", vervolgt Preud'homme, die geen sombere gezichten verwacht na de oorwassing in Spanje.

"We strijden nog op twee fronten en spelen dit seizoen nog vijf belangrijke competitiewedstrijden en een bekerfinale. Het vizier is nu weer gericht op de competitie." Over de inzetbaarheid van Luuk de Jong heeft Preud'homme nog twijfels. "Luuk heeft zijn enkel verzwikt en de komende dagen moet uitwijzen welke eventuele consequenties het heeft voor de komende wedstrijden."