FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 september 2010

Belgrado gastheer Daviscupfinale

De finale van de Daviscup tussen Servië en Frankrijk wordt gehouden in Belgrado. Dat heeft de internationale tennisfederatie maandag bekendgemaakt.

Servië bereikte afgelopen weekeinde voor het eerst in de historie de finale van de Davis Cup door Tsjechië met 3-2 te verslaan. De Serviërs hadden tegen de Franse equipe het thuisvoordeel en kozen ervoor om de ontmoeting, die van 3 tot en met 5 december wordt afgewerkt, in de hoofdstad Belgrado te laten plaatsvinden.

Aartsbisschop: kerk heeft gefaald

De kerk heeft gefaald in haar antwoord tegen de misbruikslachtoffers, stelde de Duitse aartsbisschop Robert Zollitsch maandag. Hij zei dat het probleem van het wijdverbreide seksueel misbruik door geestelijken te laat is herkend.

"We weten dat we hebben gefaald", zei de aartsbisschop tegen zijn gehoor bij de Duitse bisschoppenconferentie. Hij stelde dat de kerkleiders een weg vooruit proberen te bepalen. Ze willen nieuwe gevallen voorkomen.

Zollitsch zei dat schadevergoeding aan slachtoffers werd overwogen, maar weigerde te zeggen hoeveel geld beschikbaar is. Maar dat een slachtoffergroep 80.000 euro per persoon had geëist, noemde hij onrealistisch.

Van Wolfswinkel loopt na dertien duels nog één-op-één

Ricky van Wolfswinkel is succesvol aan het seizoen 2010/11 begonnen. Hij maakte in dertien duels liefst dertien treffers. Hij is de meest productieve spits van de Eredivisie.

Voetbal International onderzocht dat de aanvaller van FC Utrecht in alle competities, waarin hij dertien wedstrijden speelde, dertien doelpunten maakte. Ook Luis Suarez loopt na negen duels nog één op één.

Een opmerkelijk feit is dat Van Wolfswinkel dit seizoen in de Eredivisie al zeven doelpunten maakte. Daar had hij zes duels voor nodig. Vorig seizoen had hij voor datzelfde aantal 31 wedstrijden nodig.

ADO Den Haag-aanwinst Dmitry Bulykin loopt ook één-op-één, maar hij speelde pas vier duels voor zijn nieuwe werkgever. Ola Toivonen scoorde in acht wedstrijden maar liefst zeven keer, terwijl Mounir El Hamdaoui zes treffers produceerde en Luuk de Jong vijf.

Uitslagen Spanje speelronde 3

Na speelronde drie gaat Valencia als enige club zonder puntverlies aan de leiding van de Primera División. FC Barcelona herpakte zich na de blamerende thuisnederlaag tegen Hércules, terwijl Real Madrid belangrijke punten ophaalde in Baskenland.

Atlético de Madrid ontving FC Barcelona in het eigen Vicente Calderón. Op zich een lastige ontmoeting, al wonnen de Madrilenen de laatste drie jaar iedere keer. Lionel Messi was niet van plan dat opnieuw te laten gebeuren en trof doel vlak nadat David Villa de paal had geraakt. Erg lang hoefden de fans van Atlético niet te treuren, want Raúl García werkte al vlug de gelijkmaker binnen uit een corner. Gerard Piqué herstelde de voorsprong even daarna. Uiteindelijk zou de treffer van de verdediger de laatste zijn, maar spannend bleef het tot het eind. Datzelfde eind zou Messi niet halen. Hij werd in blessuretijd onderuit geschopt door Tomás Ujfalusi, die de charge met een rode kaart moest bekopen. 

Real Madrid ging op bezoek in Anoeta, het beroemde stadion van Real Sociedad. De promovendus was niet van plan om het Real Madrid makkelijk te maken. In de eerste helft hadden Mikel González en Ion Ansotegi het niet moeilijk om Higuaín en Cristiano Ronaldo tegen te houden. Vlak na rust was dat anders. Ángel di María kapte naar binnen vanaf links en legde de bal prachtig in de verre hoek. De club uit San Sebastián kwam er zelf slechts sporadisch uit, maar tien minuten later was daar wel de gelijkmaker van de volledig ongedekte Raúl Tamudo. De kansen op de hernieuwde voorsprong voor de ploeg van José Mourinho bleven lange tijd uit. Een vrije trap van Ronaldo was nodig voor de drie punten. Het schot van de Portugees werd door Pepe van richting veranderd en liet Claudio Bravo kansloos.

Verder waren er nog enkele derby's in Spanje. Hércules ontving Valencia in Alicante, maar had aanvankelijk geen kans. Juan Mata scoorde na één minuut, terwijl Pablo Hernández met een geweldig schot de marge verdubbelde. Vlak voor rust schoot David Trézéguet de aansluitingstreffer binnen uit een goedkope strafschop. Vlak na rust was arbiter Ramírez Domínguez opnieuw middelpunt van de belangstelling. David Navarro werd hard onderuit geschopt en moest geblesseerd van het veld. De leidsman besloot echter dat Navarro zelf de gele kaart verdiende, en dat was zijn tweede. Valencia moest het tweede bedrijf uitspelen met een man minder, en ondanks een spervuur van schoten van Hércules, bij wie Royston Drenthe een uitstekende wedstrijd speelde, slaagden de bezoekers daarin.

Villarreal werkte eveneens een Valenciaanse derby af, bij Levante. De promovendus is nog als enige club puntloos, en na dit duel was dat niet anders. Nilmar lobde tweemaal de bal over de keeper, en pakte daarmee de punten voor de Gele Duikboot. Sevilla won eveneens een streekderby. Bij Málaga werd met 1-2 gewonnen door treffers van Alfaro en Cáceres. Getafe kende net als Valencia geen geweldige arbiter. Nadat de Madrilenen de eerste helft bij Deportivo met een 0-1 voorsprong hadden besloten, legde arbiter Muñiz Fernández na rust binnen tien minuten tweemaal de bal op de stip voor de club uit Galicië. Beiden waren uiterst discutabel te noemen, beiden werden binnengeschoten door Andrés Guardado. Met een echte golazo redde Javier Arizmendi een punt. 

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
18/9 RCD Espanyol UD Almería 1-0
18/9 RCD Mallorca CA Osasuna 2-0
18/9 Real Sporting de Gijón Athletic Club de Bilbao 2-2
18/9 Real Sociedad de Fútbol Real Madrid CF 1-2
19/9 Hércules CF Valencia CF 1-2
19/9 Levante UD Villarreal CF 1-2
19/9 Real Racing Club de Santander Real Zaragoza 2-0
19/9 Club Atlético de Madrid FC Barcelona 1-2
19/9 Málaga CF Sevilla FC 1-2
20/9 Deportivo de La Coruña Getafe CF 2-2

F1-circuit Singapore iets aangepast

De organisatie van de Grand Prix van Singapore heeft het circuit op enkele punten aangepast. De straten van de Aziatische stad zijn ontdaan van enkele hobbels, omdat de rijders er in de afgelopen jaren over geklaagd hadden. Daarom is het asfalt tussen de bochten drie en zeven en tussen de bochten veertien en negentien aangepakt.

Ook de tiende bocht is aangepakt. Door de kerbstones geleidelijker te laten verlopen wordt een crash als die van Kimi Räikkönen in 2008 voorkomen. Ook de pits is aangepakt door dit gedeelte een centimeter te verlagen. Hierdoor komen de rijders wat comfortabeler op het circuit terug. Tenslotte zijn er enkele verfraaiïngen aangebracht. Zo hebben de muren een kleur gekregen, evenals enkele uitloopstroken.

Deel Ridderkerk korte tijd zonder stroom

Vijftienhonderd huishoudens in de gemeente Ridderkerk hebben maandagavond korte tijd zonder stroom gezeten. Rond 22.30 uur was de storing verholpen, liet een woordvoerder van netbeheerder Stedin weten.

De storing, die rond 20.30 begon, had plaats in de buurt van de Kievitsweg en de Reijerweg. Onder meer een politiebureau zat zonder elektriciteit. Acht middenstations werden getroffen. Inmiddels is stroom omgeleid naar de getroffen huishoudens.

De oorzaak van de storing wordt onderzocht.

Somalisch meisje van 14 vermist

Een 14-jarig Somalisch meisje is sinds zondag 12 september, vlak na haar aankomst in Nederland, vermist. Dat meldt de politie. Zij werd voor het laatst gezien op het station in Zwolle.

Het meisje was met haar vader, stiefmoeder en vier andere kinderen per trein op weg van Winterswijk naar Ter Apel. Rond 13.45 uur ging de vader op het station in Zwolle op zoek naar reisinformatie voor het overstappen.

De stiefmoeder bleef samen met het meisje en de vier andere kinderen achter op perron 5. Toen de vader terugkwam bleek zijn dochter, die alleen Somalisch spreekt, weg te zijn. De vader deed aangifte bij de politie.

Monstermoves in NL

Hebben jullie dat ook, dat sommige programma's op National Geographic of Discovery Channel gewoon je aandacht blijven trekken? Zo heb je bijvoorbeeld "Mega structures", "Megafactory" & "World's Toughest Fixes". Een tijdje geleden had je ook Monstermoves, hierin werd door een lokaal bedrijf bijvoorbeeld een kerk verplaatst. In Nederland hebben we daar geen lokaal bedrijf daarvoor, dat doet Mammoet. Zo ook deze.

Zie de lees verder voor deel 2.  

'Servië doet niet alles om Mladic te pakken'

Servië doet niet alles wat het zou kunnen doen om de voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic op te pakken. Dit zei hoofdaanklager Serge Brammertz van het Joegoslavië-Tribunaal maandag tijdens een ontmoeting met de pers.

Belgrado zet onvoldoende middelen in qua menskracht en financiën, aldus de Belg. Ook heeft Servië nog niet alle aanbevelingen uitgevoerd die het van het tribunaal heeft gekregen qua herziening van de opsporingsmethoden. Als er aanwijzingen zijn over de schuilplaats van Mladic, worden die soms niet snel genoeg opgevolgd. De inspanningen van Servië om de genocideverdachte op te sporen zijn dan ook "verre van perfect", aldus Brammertz.

De hoofdaanklager ziet een verschil tussen de openbare uitspraken van politici die zeggen alles te doen, en het opsporingswerk "aan de basis".

'Servië doet niet alles om Mladic te pakken'
'Servië doet niet alles om Mladic te pakken' (Foto: ANP)

OM: geen mededelingen over terreurverdachte

Het Openbaar Ministerie wil maandag nog geen verdere mededelingen doen over het verhoor van de terreurverdachte die zondagochtend op Schiphol werd aangehouden. De nationale recherche heeft maandag het onderzoek naar de Brit van Somalische komaf voortgezet. Hij werd verhoord en ondervraagd over betrokkenheid bij een terroristische organisatie.

De Britse autoriteiten zijn ook een onderzoek naar de man begonnen. De Nederlandse en Britse autoriteiten overleggen over de resultaten van beide onderzoeken. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie beslist de komende twee dagen of de verdachte vast blijft zitten en hoe het onderzoek wordt voortgezet.

De NOS meldde zondag dat de man banden zou hebben met de Somalische terreurorganisatie Al-Shabab. De man was op weg van Liverpool via Schiphol naar Entebbe in Oeganda.

Doden door overstromingen Mexico

Overstromingen en modderstromen in het zuiden van Mexico hebben de voorbije dagen aan zeker zestien mensen het leven gekost. Twaalf mensen kwamen om in de deelstaat Veracruz en twee elk in Guerrero en Oaxaca, hebben de autoriteiten maandag gezegd.

De overstromingen en modderstromen waren het gevolg van zware regenval veroorzaakt door de orkaan Karl. Veracruz werd in augustus ook al getroffen door overstromingen.

In delen van Veracruz braken plunderingen uit; mensen waadden met grote tassen buitgemaakte levensmiddelen uit winkels tot aan hun middel door het water. Zeker elf plunderaars werden gearresteerd, zei de minister van openbare veiligheid van Veracruz, Sergio Lopez.

'Atlético zoekt toenadering tot Afellay'

Ibrahim Afellay staat naar verluidt in de verregaande belangstelling van Atlético Madrid. De aanvallende middenvelder van PSV wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Madrilenen.

De 24-jarige international zal op korte termijn door Atlético worden vastgelegd als we Voetbal International mogen geloven. Afellay beschikt over een aflopend contract bij PSV en kan derhalve transfervrij vertrekken aan het eind van dit seizoen.

Inmiddels zou Rob Jansen contact hebben gehad met Atlético-directeur Garcia Pitarch. Met PSV hoeft de Spaanse club niet in onderhandeling, aangezien PSV vanaf volgende zomer geen transferrechten meer heeft over Afellay.

Atlético zoekt een aanvallende middenvelder en hoopt Afellay een meerjarig contract te laten tekenen. Afellay zou open staan voor de toenadering van de Spanjaarden, maar lijkt wel erg kieskeurig.

Atkinson kondigt einde carrière aan

Vanessa Atkinson is maandag in de kwartfinales van de wereldkampioenschappen squash in de Egyptische plaats Sharm El Sheikh uitgeschakeld. De als veertiende geplaatste Nederlandse verloor met 3-2 van Alison Waters, de huidige nummer drie van de wereld.

Direct na dat duel maakte Atkinson bekend dat dit haar laatste individuele optreden was bij een WK. Ze stopt in mei 2011 met haar professionele carrière.

Atkinson is Nederlands beste squashster aller tijden. De voormalige nummer één van de wereld speelde 15 keer op een WK en won in 2004 de wereldtitel door in Kuala Lumpur Natalie Grinham in de finale te verslaan. Een jaar later werd ze ook Europees kampioene. Dit jaar voegde ze ook de Europese landentitel toe aan haar indrukwekkende erelijst door samen met Annelize Naudé, Orla Noom en Margriet Huisman het onverslaanbaar geachte Engeland en gastland Frankrijk te verslaan.

Atkinson kondigt einde carrière aan
Atkinson kondigt einde carrière aan (Foto: ANP)

Grosjean hoopt op vaste aanstelling bij Pirelli

Romain Grosjean hoopt dat hij deze week met het testwerk voor bandenfabrikant Pirelli in Monza een contract verdient om de resterende tests ook te mogen rijden. De Fransman is de vervanger van Nick Heidfeld die vanaf deze week in dienst bij Sauber gekomen is als vervanger van Pedro de la Rosa.

"Ik ga dinsdag en woensdag voor ze testen op het circuit van Monza, maar Pirelli moet nog besluiten of ze ook daarna met me verder willen. Ik hoop tot het eind bij het project betrokken te kunnen zijn," zei Grosjean tegen Auto Hebdo. De Fransman reed dit seizoen geen Formule 1 nadat hij afgelopen winter geen stoeltje kon vinden. Hij kwam daarom uit in andere raceklasses. "Ik verheug me er echt op. Helemaal omdat de Toyota-bolide die we gebruiken aan het eind van het vorige seizoen bij de beste auto's van het veld hoorde."

"Heidfeld heeft me bovendien gezegd dat de Toyota een goede en neutrale bolide is, wat betekent dat deze zeer geschikt is voor het testen van banden. Dat ik nu weer kilometers kan maken in een Formule 1-auto, is een goede stap richting een volwaardige terugkeer," zei Grosjean die vorig jaar zeven races voor Renault mocht rijden.

Pleur die alcomobilist maar in de kliko

Bij heel veel verkeersongelukken speelt alcohol een rol en vaak zijn het dan onschuldigen die door een drankorgel op wielen een rolstoel of een grafkist in worden gereden. Onverteerbaar. Maar hier is het asociale stuk vreten dat lazarus achter het stuur kroop daarbij zélf aan zijn einde gekomen. Door zijn heuglijke dood is de maatschappij er een stuk beter op geworden, en het wegverkeer veiliger.

DNA op kleding vermiste Mirco

Op de kleding van het vermiste Duitse jongetje Mirco zijn DNA-sporen van meerdere mensen aangetroffen. Onbekend is nog van wie de DNA-sporen zijn. De politie zei maandag te hopen dat de vondst leidt tot meer duidelijkheid over wat er met de 11-jarige jongen uit Grefrath, nabij Venlo, is gebeurd.

De donkergrijze sportbroek en het poloshirt van Mirco werden enige tijd na zijn verdwijning gevonden op een parkeerplaats.

Mirco verdween ruim twee weken geleden na een middagje skaten met een vriend. Zijn fiets werd aan de rand van Grefrath gevonden. De Duitse politie gaat uit van een geweldsmisdrijf.

De verdwijning van Mirco leidde tot de grootste zoekactie in de geschiedenis van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Het Openbaar Ministerie in Krefeld heeft een beloning van 5000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot oplossing van de zaak.

DNA op kleding vermiste Mirco
DNA op kleding vermiste Mirco (Foto: ANP)

'TNT bereid tot verlaging aantal ontslagen'

TNT zou bereid zijn het voorgenomen aantal ontslagen bij het postbedrijf te verlagen. Voorstellen die de gezamenlijke vakbonden maandag presenteerden tijdens een overleg met TNT Post zouden daarvoor een goede basis vormen, aldus Abvakabo FNV maandagavond.

Het overleg had plaats naar aanleiding van een eisenbrief van de gezamenlijke vakbonden. TNT noemde eerder een aantal van 4500 gedwongen ontslagen, maar Abvakabo FNV vindt dat onrealistisch. ,,Kijkend naar de voorgestelde plannen van TNT, verwachten we dat het genoemde maximale aantal van 4500 ontslagen nog hoger ligt", aldus bondsbestuurder Peter Wiechmann.

'TNT bereid tot verlaging aantal ontslagen'
'TNT bereid tot verlaging aantal ontslagen' (Foto: ANP)

Reizigers boos om chaos stoptreinen

De proef met meer treinen op het traject Eindhoven - Amsterdam die de NS en Prorail houden zorgt voor een chaos, aldus reizigersvereniging Rover. In de spits moet op het traject elke tien minuten een trein rijden, maar dat gaat ten koste van de stoptreinen.

Volgens boze reizigers rijden de stoptreinen niet meer op tijd omdat de intercity's voorgelaten worden. Rover stelt dat stoptreinen zelfs stations overslaan om de intercity niet in de weg te staan. De NS verklaart dat het om incidenten gaat. Rover meldt echter een ware klachtenstroom.

Geen Di Resta in Singapore

Paul di Resta zal tijdens het weekend van de Grand Prix van Singapore niet in actie gaan komen. Force India laat de derde rijder aan de kant om Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi zoveel mogelijk baantijd te gunnen. Ook worden er enkele nieuwe onderdelen getest.

Di Resta zegt overigens het weekend wel van nabij mee te mogen maken. "Ik zal niet in Singapore gaan rijden, omdat het een cruciale race voor het team is. Er staat veel op het spel in het kampioenschap en er zijn enkele nieuwe onderdelen. Ik zal het hele weekend bij het team aanwezig zijn en ik kijk er naar uit omdat er enkele uitdagingen op het spel staan die ik dit jaar nog niet mee heb gemaakt. Het is wederom een stratencircuit, maar er zal het grootste deel van de tijd in het donker worden gereden, wat de benadering van het weekend anders maakt."

"Iedereen zegt hoe prachtig het er is, niet alleen het circuit, maar ook de stad. In mijn vrije tijd zal ik zeker rond gaan kijken en de cultuur op gaan snuiven. Ik kijk er naar uit en hoop het team gedurende het weekend zoveel mogelijk te helpen."

Alain Clark mag voorlopig niet zingen

Alain Clark mag voorlopig niet zingen en praten. De 31-jarige zanger is getroffen door een ontsteking op zijn stembanden en moet de komende anderhalve week zing- en praatrust houden.

Een KNO-arts stelde de kwaal eind vorige week vast bij Clark. "Met behulp van medicijnen en stemrust moet het probleem met zo'n twee weken helemaal verholpen zijn", laat de zanger weten op zijn website. Hij heeft naar aanleiding van zijn gedwongen rustperiode enkele shows moeten verzetten.

Het management van Clark gaat ervan uit dat hij over anderhalve week weer helemaal de oude is en zijn tour volgens schema kan voortzetten.

Lange files door gat in A1

Een gat in het wegdek van de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort heeft tijdens de avondspits tot lange files geleid. Een rijstrook was afgesloten, waardoor er rond 20.15 uur nog een file van acht kilometer file stond op de A1. Ook op de A2, de A9 en de A10 stonden files. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het gat ontstond ter hoogte van het knooppunt Muiderberg op de rechterrijstrook van de verbindingsweg naar de A6 richting Lelystad. Door de opstopping die ontstond was er een half uur vertraging.

Het wegdek wordt na de avondspits gerepareerd. De werkzaamheden kunnen tot middernacht duren.

Kroon: ik heb geen harddrugs gebruikt

Marco Kroon, drager van de Militaire Willemsorde, ontkent dat hij harddrugs heeft gebruikt. Dat zei de militair maandag tegen het RTL Nieuws. Het Openbaar Ministerie wil Kroon vervolgen voor het in bezit hebben van stroomstootwapens en het hebben van een kleine hoeveelheid harddrugs voor eigen gebruik.

Kroon zei 'te balen als een stekker'. In januari werd bekend dat Kroon verhoord was voor drugsgerelateerde zaken vanuit een café dat hij in Den Bosch runt. "Dit is niet de reclame waar je op hoopt", zei hij maandag. Wel zei hij vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Kroon was de eerste militair in 55 jaar die de Militaire Willemsorde kreeg, voor heldhaftig optreden in Afghanistan. De straf die hij kan krijgen voor de zaken waar hij van verdacht wordt is minder dan een jaar cel. Bij een langere veroordeling kan hij de onderscheiding kwijtraken. Eind november moet hij zich voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem verantwoorden.

Marco Kroon zal dinsdag acte de presence geven tijdens Prinsjesdag in Den Haag.

Jol: "Kritiek Cruijff hoort erbij"

Martin Jol is niet onder de indruk van de kritiek die Johan Cruijff vandaag in zijn column in de Telegraaf had op Ajax. Volgens Cruijff zou het huidige Ajax nog slechter zijn dan voor het tijdperk Michels in 1965.

"Ik heb zelf het idee dat onze fans behoorlijk tevreden zijn", reageert Jol tegenover VI. Wel is hij het eens met de kritiek over de wedstrijd tegen Real Madrid. "Die wedstrijd was niet typerend voor ons spel van de afgelopen periode. Ajax speelt eindelijk weer Champions League en we staan bovenaan in de competitie. Dat is de voorbije jaren wel eens anders geweest. Ik weet dat tal van facetten voor verbetering vatbaar zijn en daar werken we keihard aan."

Ook wijst de trainer op het feit dat van de achttien vaste selectiespelers er dertien door Ajax zelf zijn opgeleid. "Dat vind ik geen slecht percentage", aldus Jol. "Het klopt dat we geen specifieke vleugelaanvallers hebben, dat vangen we nu op met spelers die het op een andere manier invullen."

Verder stelt Jol dat voor een trainer van Ajax kritiek van Cruijff er schijnbaar bij hoort. "Toen ik bij andere clubs werkzaam was, viel me al op hoe vaak Cruijff kritiek op Ajax had. Zelfs Louis van Gaal heeft daar vaak mee te maken gehad. Kennelijk maakt Johan zich al heel lang zorgen over Ajax."

'Spelers Salzburg zeggen vertrouwen in Stevens op'

Media in Oostenrijk hebben vandaag gemeld dat een deel van de spelersgroep van Red Bull Salzburg graag af wil van Huub Stevens.

De trainer van de Oostenrijkse formatie zag tijdens de afgelopen weken lijdzaam toe hoe zijn manschappen bar slecht presteerden. In het bekerduel met Blau Weiss Linz (derdeklasser) zouden zijn spelers met opzet minder gepresteerd hebben.

Salzburg verloor met 3-1 bij Linz en Oostenrijkse media denken dat er sprake van doorgestoken kaart is. Niet alleen in het bekertoernooi zijn de prestaties belabberd te noemen, ook in de competitie loopt het stroef.

Het bestuur wil Stevens echter behouden. "Wij praten niet over de trainer, maar met de trainer", aldus Dietmar Beiersdorfer, technisch directeur van Salzburg tegen Kurier. "Het spel laat te wensen over, maar ik blijf vertrouwen houden in de ploeg. Slechter dan dit kan gewoon niet."

Boksbond wil Schouten op de Spelen

De Nederlandse boksbond en de stichting Ben Bril Memorial zijn aan het uitzoeken op welke manier ze eventueel profboksster Esther Schouten op de Olympische Spelen van Londen kunnen krijgen. Over twee jaar staat boksen voor vrouwen voor het eerst op het olympisch programma. De vrouwen komen in Londen in drie klassen uit.

De kwalificatie voor de Spelen loopt via de AIBA, de internationale amateurbond. Schouten komt als prof onder de vlag van de WIBF uit. Ze is de wereldkampioene in het superbantamgewicht. "De regels voor de boksvrouwen om aan de Spelen in Londen deel te nemen zijn op dit moment heel onduidelijk", zegt een woordvoerder van de boksbond.

Boksbond wil Schouten op de Spelen
Boksbond wil Schouten op de Spelen (Foto: ANP)

CDA-voorzitter: Ander kabinet gewild

CDA-voorzitter Henk Bleker had liever een andere regeringscombinatie gehad dan VVD-CDA met gedoogsteun van de PVV. Dit heeft hij maandagavond gezegd in het programma De Wereld Draait Door (DWDD). "Een combinatie met de PVV was niet mijn eerste voorkeur", aldus Bleker.

De voorzitter van de christendemocraten was liever op 'de Engelse tour' gegaan: "Laten we zeggen een sociaal-conservatief blok van CDA-VVD en wat groene innovatieve liberale elementen van D66 en GroenLinks. Dat leek mij een hele vernieuwende regering, veel beter dan Paars-plus." Maar volgens Bleker zat dat er niet in.

Bleker liet zich in DWDD ook uit over de kans van slagen dat het beoogde rechtse kabinet er komt: "Dat is 50/50." Hij verheugt zich op het aanstaande CDA-congres, dat zijn licht mag schijnen over het rechtse akkoord dat er nog moet komen.

Afgelopen zondag haalde CDA-prominent Herman Wijffels nog fors uit naar de partijtop, en verwijtte hen 'een tunnelvisie'.


CDA-voorzitter Henk Bleker: 'Liever ander kabinet gewild' (Foto: Roel Wijnants / CC3.0)

Judoka Vuijsters half jaar aan de kant

Grim Vuijsters zal zo'n half jaar moeten revalideren. De Nederlandse judoka werd gisteren voor de tweede keer aan zijn nek geopereerd.

Vuijsters liep de blessure bij het WK judo in Tokyo op. Bij onderzoek in ons land bleek dat de judoka een scheurtje in een van zijn nekwerveld heeft.

"De tweede operatie was vooral bedoeld om de zaak te verstevigen, om Vuijsters in staat te stellen zijn loopbaan als topsporter te hervatten," aldus Maarten Arens, de bondscoach van de Nederlandse judoka's.

O'Sullivan maakt controversiële 147

Ronnie O'Sullivan heeft vandaag op de World Open zijn tiende 147-break uit zijn carrière neergezet, waardoor hij nu alleen recordhouder is. Tot dusver moest hij zijn record delen met Stephen Hendry. Dat het zijn tiende was, was na de frame geen onderwerp van gesprek. O'Sullivan maakte deze 147 namelijk tegen zijn zin.

Na de eerste rode en zwarte bal vroeg O'Sullivan aan de Nederlandse scheidsrechter Jan Verhaas of er ook een leuke bonus te verdienen was als hij een 147 kon maken. Verhaas antwoordde daarop negatief. Er staat alleen een bonus van 4000 pond op het behalen van de hoogste break. Dat zinde the Rocket niet, maar ondanks dat veegde hij wel de tafel leeg, tot hij de roze bal voor het laatst had gepot. Hij wilde zijn tegenstander King al de hand schudden, maar de scheidsrechter overtuigde hem toch om de zwarte bal te potten.

"Ik was helemaal niet van plan om die laatste zwarte bal erin te spelen", aldus O'Sullivan achteraf. "Ik had immers vernomen dat er geen bonus is weggelegd voor een maximumbreak. Als er een leuk bedragje tegenover had gestaan, was ik er zeker voor gegaan. Jan Verhaas heeft me dan overtuigd om de zwarte toch te potten. Maar wat voor zin heeft het als je er slechts 4.000 pond voor krijgt? Ik maakte al gigantisch veel 147's, ik raak hier niet door opgewonden. Ik zag het gewoon als een leuke uitdaging."

Charleroi ontslaat trainer Mathijssen

Jacky Mathijssen is niet langer de hoofdtrainer van Charleroi. De Belgische trainer had gisteren, na het met 5-0 verloren duel tegen Club Brugge, een aanvaring met voorzitter Abbas Bayat en werd vervolgens ontslagen. Voor de Waalse club is Mathijssen de zesde trainer sinds 2007 die zijn contract niet uitdient.

Mathijssen keerde dit seizoen terug bij de club waar hij als trainer eerder tussen 2004 en 2007 aan de slag was. Toen hij in 2007 vier speeldagen voor het einde van het seizoen aankondigde naar Club Brugge te verkassen werd hij door voorzitter Abbas Bayat direct uit zijn functie ontheven. Vervolgens probeerden Philippe Vande Walle, Thierry Siquet, John Collins, Stéphane Demol en Tommy Craig het, maar ook zij werden ontslagen of kozen zelf voor een vroegtijdig vertrek.

Mathijssen wist het twee seizoenen vol te houden bij Club Brugge. Na zijn tweede contractjaar werd besloten om uit elkaar te gaan en werd Mathijssen vervangen door Adrie Koster. Vervolgens mocht hij het enkele maanden bij Sporting Lokeren proberen, om het vervolgens dit seizoen weer te proberen bij Charleroi. Wie Mathijssen op zal volgen is nog niet bekend. Na Dany Ost (Eupen) en Aimé Antheunis (Lierse SK) is Mathijssen dit seizoen de derde ontslagen trainer in de Jupiler Pro League.

Kwaliteit een op drie mbo-examens onvoldoende

De kwaliteit van de examens in het middelbaar beroepsonderwijs is bij bijna een op de drie opleidingen onvoldoende. Dat blijkt maandag uit het Examenverslag mbo 2009 van de Inspectie van het Onderwijs. De inspectie vindt dat de kwaliteit omhoog moet.

Maatschappelijk en vooral voor het bedrijfsleven is het volgens de inspectie van het grootste belang dat studenten goed geëxamineerd worden. Instellingen in het mbo zijn zelf verantwoordelijk voor hun examens. Zij maken de examens zelf of kopen ze in.

Competentiegerichte opleidingen scoren beter dan andere opleidingen. Respectievelijk zeventig procent is dan van voldoende kwaliteit tegen 55 procent. Examens die door opleidingen zelf gemaakt worden en twee jaar geleden onvoldoende scoorden, zijn voor het grootste deel binnen een jaar tijd verbeterd. De inspectie neemt ook de leveranciers van de examens onder de loep.

De mbo-raad roept in een reactie de inspectie op extern ingekochte examens niet achteraf, maar vooraf te toetsen.

Bento nieuwe bondscoach Portugal

Paulo Bento is de nieuwe bondscoach van Portugal. De 41-jarige coach neemt die functie over van Carlos Queiroz, die na de slechte start van Portugal in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2012 werd ontslagen. Ook op het WK van afgelopen zomer maakten de Portugezen weinig indruk.

Bento was eerder vier jaar lang trainer van Sporting Portugal en was voordien zelf voetballer. Als verdediger kwam hij 32 keer uit voor zijn land. Hij speelde onder meer tijdens het EK in 2000 en op het WK in 2002.

Wenger geschorst wegens wangedrag

Arsène Wenger is door de FA geschorst wegens wangedrag. De manager van Arsenal was tijdens het duel tussen zijn ploeg en Sunderland woest op vierde man Martin Atkinson nadat Darren Bent Sunderland op gelijke hoogte had geschoten in de vijfde minuut van de blessuretijd, terwijl de vierde man slechts vier minuten blessuretijd aan had gegeven.

Wenger heeft tot donderdag de tijd om tegen zijn straf van één wedstrijd schorsing en een boete van 8000 pond in beroep te gaan. "De tijd zat erop," zei Wenger vlak na de wedstrijd. "Ik weet dat de scheidsrechter meer tijd kan bijtrekken en dat die vier minuten het minimum waren, maar in die vier minuten gebeurde er niks om nog meer tijd bij te trekken." Wenger ontkende overigens Atkinson verbaal aan te hebben gevallen. "Ik klaag tegen niemand."

De Mol: Storms is gefrustreerd

Televisietycoon John de Mol heeft op radiozender 3FM uitgehaald naar Pieter Storms. Eerder gebruikte de voormalig Breekijzer-presentator de term 'Endemollisering van de journalistiek' als synoniem voor 'de verloedering van de journalistiek'.

"Pieter Storms is kennelijk van mening dat hij zelf zo journalistiek is, dat hij dit kan zeggen. Het enige wat hij ooit heeft gedaan is het maken van een geflopte krant op zondag en het openbreken van deuren met breekijzers. Ik denk dat Pieter een beetje gefrustreerd is", aldus De Mol.

De Mol vindt de opmerking volstrekt onnodig: "Storms roept in zijn frustratie dingen, waar hij nu zelf denk ik ook wel spijt van heeft. Het is een domme opmerking van hem." Storms deed de uitspraak vorige week in De Wereld Draait Door, na een doorgedraaide discussie met Jort Kelder.


Eerder haalde Youp van 't Hek al uit naar Pieter Storms

Spanjaard Rodriguez laat WK wielrennen schieten

Joaquin Rodriguez heeft zich afgemeld voor de wegwedstrijd van het WK wielrennen op 3 oktober in Melbourne. "Ik was erg enthousiast om naar Australië te gaan, maar ik heb een erg zwaar seizoen achter de rug", verklaart de 31-jarige Spanjaard op de website van de Spaanse wielerbond. Hij wordt vervangen door Ruben Plaza.

Rodriguez zegt de Vuelta, waarin hij net naast het podium viel, nog niet verwerkt te hebben. "Ik heb de afgelopen drie weken mentaal en fysiek veel te verduren gehad. Ik moet daarom eerlijk naar mijzelf en naar mijn teamgenoten toe zijn", zegt de Catalaan. "Het is beter om iemand in te zetten, die in betere doen is."

Bondscoach José Luis De Santos betreurt te beslissing van de Katusha-rijder. "Dit is nogal een klap. We hebben het hier over de nummer één van de wereldranglijst. Een renner die veel ervaring heeft in grote wedstrijden en bovendien bijdraagt aan een goede sfeer in het team."

Door het overhevelen van Plaza naar de wegwedstrijd kwam er een plek vrij voor de tijdrit. De Caisse d'Épargne-rijder zou daar eigelijk aan meedoen. Bonscoach Dos Santos heeft nu Ivan Gutierrez als vervanger opgeroepen. De teamgenoot van Plaza is ook reserve voor de wegwedstrijd.

Gehandicapte kinderen dood in weeshuizen Bulgarije

Het afgelopen decennium zijn in Bulgaarse weeshuizen 238 gehandicapte kinderen overleden aan onder meer ondervoeding en uitputting. Dat stelt de Bulgaarse Helsinki Commissie in een rapport dat maandag is vrijgegeven.

Zeker driekwart van de overleden kinderen had gered kunnen worden, zegt de mensenrechtengroep, die het onderzoek uitvoerde in samenwerking met het Bulgaarse openbaar ministerie.

Hoofdaanklager Boris Velchev zegt 166 overlijdensgevallen te onderzoeken. Volgens hem kunnen sommige verzorgers worden aangeklaagd wegens dood door nalatigheid, mishandeling en seksuele intimidatie. In tachtig procent van de gevallen zouden de autoriteiten niet op de hoogte zijn gesteld van het overlijden van de kinderen.

Togo schorst oud-bondscoach voor nepteam

De Togolese voetbalbond heeft voormalig bondscoach Tchanile Bana voor drie jaar geschorst. De bond houdt Bana verantwoordelijk voor het regelen van een interland in Bahrein waar hij een nepteam naar toe stuurde. De voormalig keuzeheer zou bij het duel, dat begin september gespeeld werd, de 'organisatie, voorbereidingen en supervisie' op zich hebben genomen.

De Bahreinse voetbalbond had via tussenpersonen de oefeninterland met Togo geregeld en dacht alles goed te hebben geregeld totdat het Afrikaanse land met louter onbekende namen aantrad. Het nepteam verloor de wedstrijd met 3-0 van het gastland. Bana was eerder al voor twee jaar geschorst omdat hij zonder toestemming spelers mee had genomen naar Egypte.

Een lid van de tuchtcommissie van de Togolese bond liet weten dat de kans aanwezig is dat ook enkele bondsbestuurders worden gestraft voor hun aandeel in de zaak. "Er moet volledige duidelijkheid komen over deze affaire zodat we Bana's handlangers kunnen ontmaskeren en straffen."

Jim (23) gaat Bettina (31) trouwen

Jim Bakkum en Bettina Holwerda gaan trouwen. Dat heeft de 23-jarige zanger bekendgemaakt via Twitter. Jim ging vorige week op zijn knieën voor de 31-jarige musicalactrice tijdens hun vakantie op Hawaii. Het huwelijk vindt volgend jaar plaats.

"Volgend jaar wordt een mooi jaar. Ze heeft 'ja' gezegd. Zo blij...", schrijft Bakkum op Twitter. Zijn manager bevestigt dat Jim voor Bettina op de knieën is gegaan. Het koppel heeft nog geen trouwdatum geprikt.

Jim leerde zijn acht jaar oudere vriendin kennen tijdens de repetities voor de musical Grease. De vonk sloeg later op het toneel over tussen de hoofdrolspelers. In 2008 gingen de twee samenwonen.

Stank en rook door zeer grote brand Maastricht

Een zeer grote brand op een industrieterrein in Maastricht zorgt maandag voor veel stank en rookoverlast in het nabijgelegen Meerssen. Op het industrieterrein staat drieduizend kubieke meter sloophout in brand. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar een nabijgelegen bedrijf waar zich lak en verfverdunners bevinden.

Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De brand woedt op het industrieterrein Beatrixhaven. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat het lijkt te lukken de brand bij het nabijgelegen bedrijf weg te houden.

Bewoners in het vijf kilometer verderop gelegen Meerssen wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Vijftig tot zestig brandweerlieden bestrijden het vuur.

Madrileen Canales drie weken uit de roulatie

Sergio Canales is de komende weken niet inzetbaar voor Real Madrid. De 19-jarige spits liep vandaag op de training een enkelblessure op. Uit onderzoek is gebleken dat hij letsel aan zijn voorste enkelband heeft opgelopen. Dat meldt de club op zijn website. De jonge Spanjaard is naar verwachting drie weken uitgeschakeld.

Canales kwam vorige week dinsdag in het gewonnen Champions League-duel met Ajax nog drie minuten in actie. Hij kwam van de zomer over van Racing Santander, waar hij één jaar in de hoofdmacht erop had zitten. In Madrid kwam hij tot dusver tot twee optredens.

Reis krijgt boete en betuigt spijt

Jonathan Reis heeft in een persverklaring spijt betuigd naar aanleiding van zijn actie van afgelopen weekend. De spits van PSV werd met zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed aangehouden door de politie. PSV legde de speler inmiddels al een boete op.

Reis werd afgelopen winter nog ontslagen door PSV vanwege drugsgebruik, maar werd deze zomer weer in genade aangenomen na een verblijf in een afkickkliniek. Gisteren zat hij naar aanleiding van de gebeurtenissen niet bij de selectie voor het duel tegen Roda JC Kerkrade, dat in een 0-0 gelijkspel eindigde.

"Ik weet dat ik fout ben geweest", aldus de Braziliaan. "Ik zit midden in een proces en daarin heb ik een fout gemaakt. Ik wil beter worden, er alles aan doen om de club en de mensen van PSV terug te betalen in vertrouwen. Ik ben van plan om hier goed en sterker uit te komen."

Man zwaargewond door gekantelde maaimachine

Een 41-jarige man is maandagmiddag in het Gelderse Nederhemert ernstig gewond geraakt toen hij onder een maaimachine terecht kwam. Dat meldt de politie.

Het ongeval gebeurde op de Maasdijk toen het slachtoffer het gras maaide op de zijkanten van de dijk. Toen de maaimachine kantelde, kwam de man onder het apparaat terecht. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd.

De man is met een traumahelikopter naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Bennie Jolink gewoon bij 35e verjaardag Normaal

Bennie Jolink staat toch op het podium op de 35e verjaardag van zijn band Normaal. De zanger werd een week geleden met astma opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdag mocht hij weer naar huis. Hoewel Jolink het rustig aan moet doen, slaat hij het jubileum van Normaal niet over.

"Al na een paar dagen voelde ik me beter dan de afgelopen twee maanden. De rust deed me enorm goed. Toch merk ik dat ik geen stap te veel moet doen", vertelt Jolink in De Telegraaf. Voor Normaal maakt hij graag een uitzondering. "Ik ga er vanuit dat ik er zondag weer helemaal sta. Ik ben van plan helemaal vol gas te gaan."

De 64-jarige Jolink weet niet hoe lang hij het optreden met Normaal fysiek nog volhoudt. "De theatertoer gaat in februari van start. En wat de feesttenten betreft, hebben we zeker de intentie volgend jaar door te gaan", vertelt een woordvoerder van zijn management. "Al moet Bens gezondheid het uiteraard wel toelaten. Want die staat voorop."

Het jubileum van de band wordt zondag 25 september gevierd in Kasteel Enghuizen in Hummelo. "Dat gaan we natuurlijk groots vieren. Op z'n Achterhoeks dus", aldus Bennie Jolink.

Stefanovich: "Selectieprocedure FIA te traag"

Stefan GP zegt zich teruggetrokken te hebben voor de inschrijving voor het Formule 1-seizoen 2011 omdat de FIA de procedure te lang liet duren. De autosportfederatie maakte enkele weken geleden pas bekend definitief geen dertiende team aan te wijzen, omdat geen van de inschrijvingen helemaal aan de voorwaarden voldeed.

"We hebben ons in het begin ingeschreven, maar we kwamen er achter dat het proces te lang zou duren en het gaf ons geen garantie wanneer een renstal als dertiende team zou worden aangewezen," zei Zoran Stefanovic tegen f1pulse.com.

In maart toen de inschrijving startte meldde de FIA nog dat de beslissing in juli gemaakt zou worden. Villeneuve/Durango en Epsilon Euskadi kregen pas begin september te horen dat ze niet geselecteerd waren. Volgens Stevanovich is september te laat om nog een auto te moeten ontwerpen voor het volgende seizoen.

Waar Villeneuve en Durango nog gaan proberen om de Formule 1 te betreden voor volgend seizoen wil Stefanovic er niet aan denken om een bestaand team over te nemen. "Op dit moment hebben we niets specifieks in die richting lopen. We zien in de toekomst wel wat we kunnen doen."

KNVB start onderzoek naar trappen Brama

De aanklager betaald voetbal heeft een vooronderzoek gestart naar Wout Brama. Dat meldt de KNVB. De 24-jarige middenvelder van FC Twente was gisteren in het treffen met Heracles Almelo betrokken bij een incident met Everton. Brama stapte vlak voor rust na een duel op de voet van de spits, die daarbij geblesseerd raakte.

In hetzelfde duel werd Heraclied Mark-Jan Fledderus met twee gele kaarten van het veld gestuurd. Hij is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst.

W.Janssen: "We zijn tevreden met een punt"

Roda JC behaalde gistermiddag een gelijkspel tegen PSV. De Limburgers hadden kansen op de zege. Maar in Limburg heerst tevredenheid.

Willem Janssen was de meest gevaarlijke man aan de kant van Roda JC. De middenvelder raakte al vroeg in de wedstrijd de lat. "Bij mijn eerste kans in de eerste helft dacht ik dat ik buitenspel stond. Helaas gaat die bal dan tegen de lat."

Janssen sprak met Eredivise Live ook zijn tweede grote kans. "De tweede kans was een mooie aanval. Ik was een beetje uit balans en schoot blind op doel. Dit keer ging hij tegen de keeper aan, doodzonde."

"Vooraf denk ik dat je blij bent met een punt tegen PSV. Zoveel kwaliteit en dan is het toch het bescheiden Roda. Maar je zag dat wij het betere van het spel hadden en de betere kansen. We hadden kunnen winnen. Maar we zijn tevreden met een punt."

Zes doden bij raketaanval Pakistan

Een raketaanval door vermoedelijk Amerikaanse onbemande vliegtuigjes heeft maandag in het noordwesten van Pakistan aan zes mensen het leven gekost, melden medewerkers van Pakistaanse inlichtingendiensten.

De raketten troffen een huis en een auto die vermoedelijk toebehoorden aan militanten. De aanval vond plaats in de omgeving van Mir Ali, een plaats in het aan Afghanistan grenzende stamgebied Noord-Waziristan.

Deze maand hebben al minstens vijftien aanvallen met onbemande vliegtuigjes plaatsgevonden. Daarbij zijn volgens een telling van het persbureau AP meer dan zeventig mensen omgekomen.

Bij een twee dagen durende operatie van het Pakistaanse leger en de politie in een buitenwijk van de stad Peshawar zijn in het afgelopen weekeinde vijftien militanten en twee politieagenten gedood. Dit hebben het leger en het hoofd van politie in Peshawar maandag bekendgemaakt.

Halo: Reach in statistieken

Halo: Reach kwam vorige week dinsdag wereldwijd uit, en Bungie houdt netjes verschillende statistieken bij van het spel. Zo blijken uit de statistieken dat de singleplayer-campaign toch vaker gespeeld is dan de multiplayer. De statistieken zijn van 14 september tot en met afgelopen vrijdag bekend.

In Halo: Reach zijn/is;

  • 31 miljoen spellen zijn bespeeld
  • 98 miljoen speler-spellen zijn opgenomen
  • 8.214.338 dagelijkse challenges zijn voltooid
  • 255.996 wekelijkse challenges zijn voltooid
  • 78.499.560.895 credits verdiend
  • 953 mensen-jaren zijn er gespendeerd in matchmade games
  • 1365 mensen-jaren is gespendeerd in de campaign
  • 854.107 bestanden zijn ge-upload
  • 577.804 aanbevelingen zijn verstuurd naar vrienden
  • 4.619.455 bestanden zijn gedownload

Reach

Australische ploeg wil Cancellara

Het Australische Pegasus Racing wil Fabian Cancellara aantrekken. Dat verklaart teamdirecteur Chris White in de Australische krant Sydney Morning Herald. Cancellara mag vertrekken bij Saxo Bank. Volgens veel geruchten stapt de Zwitser over naar de nieuwe Luxemburgse ploeg van de broers Schleck. Ook Team Sky en BMC worden genoemd als mogelijke kandidaten om de wereldkampioen tijdrijden in te lijven.

White laat in de Australische krant weten een marktconforme prijs te kunnen betalen. Pegasus Racing snapt dat de Zwitser zich richt op de voorjaarsklassiekers. "Hij zal zich afvragen of we hem kunnen steunen tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Vorige week konden we dat al beloven en nu nog steeds."

Pegasus Racing gaat nu nog door het leven als Fly V Australia. Volgende week wil de ploeg, die voor volgend jaar een Protour-licentie heeft aangevraagd, tijdens het WK de sponsors voor volgend jaar bekendmaken.

Pegasus Racing versterkte zich dit weekeinde met de Duits kampioen Christian Knees van Team Milram en Katusha-renner Sergey Klimov uit Rusland. Eerder trok de formatie al onder anderen de Australische sprinter Robbie McEwen en de Canadese tijdritspecialist Svein Tuft aan.

'Rechts kabinet gammele constructie'

CDA-prominent Herman Wijffels heeft gewaarschuwd voor een kabinet van VVD-CDA met gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders. Volgens hem zal het aanstaande rechtse kabinet "een buitengewoon gammele constructie zijn die een vruchteloos en machteloos stukje politieke geschiedenis zal opleveren".

Dit zei Wijffels zondag in het politieke discussieprogramma Buitenhof. De oud-SER-voorzitter betwijfelt of een rechts kabinet iets voor elkaar krijgt in het land. Hij noemde onder andere het feit dat de drie partijen slechts één zetel meerderheid hebben in de Tweede Kamer.

Wijffels betwijfelt voorts of fractievoorzitter Maxime Verhagen alle 21 leden van de CDA-fractie achter zich heeft. "Bovendien zul je ook grote maatschappij weerstand generen met zo'n kabinet", waarschuwde Wijffels.

Een rechts kabinet zal tevens een 'no-win' situatie opleveren voor de christendemocraten. Als bijvoorbeeld het veiligheidsbeleid een succes is, gaat Wilders met de pluimen lopen en niet het CDA, aldus Wijffels. Ook betichtte de CDA-coryfee Verhagen van een tunnelvisie, waarop Verhagen ontkende deze te hebben.


Herman Wijffels: 'Rechts kabinet een 'no-win' situatie voor het CDA'

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 12-09-2010 t/m zaterdag 18-09-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Met de release van Playstation Move en Halo: Reach in één week lijkt het nog best spannend te worden. Toch lijkt Team Noble aan de winnende hand want Halo: Reach komt binnen op één met Sports Champions dichtbij op nummer twee. Met 32 plaatsen, van 8 naar 40 gezakt is H.A.W.X 2 de grootste daler. En met 17 plaatsen, van 35 naar 18 gestegen is Tiger Woods PGA Tour 11 de grootste stijger van de week.

De lijst bestaat uit zeven Wii-games, twaalf Xbox 360-games, twaalf PlayStation 3-games, één PC-game, één PSP-game en zeven DS-games.

Top40

Rutte betreurt vertrek Voorhoeve

VVD-leider Mark Rutte betreurt het dat partijprominent Joris Voorhoeve zijn lidmaatschap van de VVD heeft opgezegd. "Het is jammer. Voorhoeve en de VVD zijn uit elkaar gegroeid. Het zat eraan te komen", zei Rutte maandag.

Voorhoeve werd eerder dit jaar ook lid van D66, omdat hij het niet eens is met de door de VVD gewenste forse bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. De vroegere VVD-fractieleider en oud-minister van Defensie gaf maandag in het radioprogramma Villa VPRO aan dat hij onlangs zijn lidmaatschap van de VVD had opgezegd vanwege de beoogde samenwerking met de PVV van Geert Wilders.

Rutte betreurt vertrek Voorhoeve
Rutte betreurt vertrek Voorhoeve (Foto: ANP)

Games het vaakst digitaal over de toonbank

De NPD, een Amerikaanse organisatie die cijfertjes van verschilende markten onderzoekt en analyseert, heeft bekend gemaakt dat PC-games vaker gedownload worden dan dat ze over de toonbank gaan. Deze conclusie is getrokken uit cijfers van het eerste half jaar van 2010.

In het eerste halfjaar zijn er in totaal 11.2 miljoen spellen gedownload (legaal) en 8.2 spellen verkocht in de winkel. Wat wel gezegd moet worden is dat de spellen in de winkel 57% van de totale opbrengst opleveren tegenover 43% van de downloads. Daarnaast is de totale aantal verkopen gedaald met 21%.

Steam en BigFishGames zijn de twee grootste bedrijven waar je games kan downloaden, ze zijn in vergelijking met vorig jaar ook beide gegroeid. Volgens de NPD heeft het zakkende aantal verkopen te maken met de opkomende spellen op sociale netwerken en de groeiende opties voor gratis games.

NPD

Ajax bijt van zich af na uitspraken Cruijff

De clubleiding van Ajax kan zich niet vinden in de forse kritiek die clubicoon Johan Cruijff maandag uitte in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

De directie en het bestuur van Ajax noemen de opmerkingen van de legendarische nummer veertien niet realistisch en betreuren de manier waarop hij zich de laatste jaren over Ajax uitlaat, volgens het ANP.

"Als je de resultaten van het vorige seizoen en dit seizoen naast de column legt en dat combineert met het feit dat bijna alle aanbevelingen uit het onderzoeksrapport van twee jaar geleden uitgevoerd zijn, dan kan je niet ander dan concluderen dat we ons niet kunnen vinden in de opmerkingen", reageert een woordvoerder namens de gehele clubleiding van Ajax.

"De kritiek strookt niet met de realiteit. Neem alle statistieken zoals het aantal punten en doelpunten, gemiddelde leeftijd van het elftal, aantal spelers uit de eigen opleiding, aantal internationals dat bij Ajax is opgeleid en je weet genoeg. Het gaat momenteel goed met Ajax en we investeren om verdere technische vooruitgang te boeken. De attractiviteit van met name de thuiswedstrijden is enorm vooruit gegaan en de sfeer in het stadion is dankzij een fantastische, grote en trouwe groep supporters erg verbeterd. We vinden het heel jammer dat zo'n clubicoon al jaren op deze manier over Ajax schrijft."

T.Janssen: "We verliezen niet van Ajax"

Theo Janssen weet zeker dat FC Twente een goed resultaat gaat neerzetten tegen Ajax aankomend weekend.

Theo Janssen en FC Twente spelen komend weekend tegen de direct concurrent in de strijd om de landstitel. Vorig seizoen zat Ajax lange tijd in de achtervolging op FC Twente, maar uiteindelijk won de club uit Enschede de race.

Er is vertrouwen bij de landskampioen, maar er wordt erkend dat er problemen zijn met scoren. "We moeten niet te dramatisch doen, want we hebben nog steeds niet verloren," aldus middenvelder Theo Janssen. "Het is duidelijk, dat we meer kansen nodig hebben dan vorig jaar, maar we creëren ook meer dan vorig jaar."

De wedstrijd tegen de Amsterdammers wordt vol vertrouwen tegemoet gezien. "Ik voel geen extra druk voor de wedstrijd tegen Ajax", zegt Janssen. "Dat is een thuiswedstrijd tegen een ploeg die ook zelf wil voetballen. Ik weet zeker dat we tegen Ajax een klasse beter spelen en dat we die wedstrijd niet gaan verliezen."

Doctor Who keert terug in Engeland

Afgelopen zomer lanceerde de BBC in Engeland de Doctor Who: The Adventure Games. Dit is een avonturen serie van Doctor Who die gratis te downloaden is voor inwoners in Engeland. De eerste drie delen van de serie zijn al 1.6 miljoen keer gedownload en het laatste, vierde deel komt dit najaar.

Vanwege het grote succes zal Doctor Who volgend jaar weer terugkeren in een nieuwe game-serie. De ontwikkelaar van de eerste serie zal ook de tweede serie onderhanden nemen en de cast uit de eerste serie zal ook present zijn in de tweede serie. Er is nog datum of andere informatie bekend over de tweede serie.

Who?

Haug: "Di Resta dichtbij F1-stoeltje"

Volgens Mercedes motorsportbaas Norbert Haug zit Paul di Resta dicht bij een stoeltje in de Formule 1. De 24-jarige Schot is momenteel derde rijder bij Force India en komt op enkele vrijdagen in actie. Ook is hij actief in het DTM. Daar won hij de afgelopen twee races.

"Ik denk dat zijn kansen op een Formule 1-stoeltje goed zijn. Ik hoop dat hij blijft, maar ik weet ook dat hij de kansen die hij krijgt moet pakken. Daar ga ik hem zeker in steunen," zei Haug tegen RaceExpress.

Fallout Online teaset met Harold

Er is momenteel een Fallout MMORPG in de maak die Fallout Online heet. De ontwikkelaars van het spel, Interplay, hebben een teaser-site online gezet met daarop een informatieboekje over "The Church of Harold". Harold is het enige karakter dat voorkomt in Fallout, Fallout 2 en Fallout 3.

De grote vraag is alleen nog steeds of deze MMO er nog gaat komen want Interplay is nog steeds in een rechtszaak verwikkeld met Bethesda over de rechten van het spel. De beta van Fallout Online zou in 2012 van start moeten gaan. Bekijk de folder van Harold hier.

Harold

Leverkusen-spits Kiessling scheurt enkelbanden

Bayer Leverkusen moet het de komende tijd stellen zonder Stefan Kiessling. De 26-jarige Duitser heeft zijn enkelbanden gescheurd en is voorlopig uitgeschakeld. Dat meldt de club op zijn website. Kiessling is de tweede belangrijke speler die Leverkusen de komende tijd moet missen. Michael Ballack is met een fractuur in zijn linkerscheenbeen ook lang uitgeschakeld.

Kiessling moest zondag in het duel met Nürnberg al na dertien minuten worden vervangen, na een harde charge van verdediger Andreas Wolf. Trainer Jupp Heynckes baalt van het wegvallen van de Duitse international. "Deze blessuregolf komt in een vroeg stadium van het seizoen erg hard aan. Nu moeten we middelen en oplossingen vinden om daarmee om te gaan."

Gelukkig voor Leverkusen valt de blessure van Patrick Helmes mee. De spits moest zondag ook voortijdig naar de kant, maar heeft slechts een spiertje in zijn dijbeen verrekt. Hij moet wel de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt van woensdag aan zich voorbij laten gaan.

Leverkusen staat na vier speelronden met vijf punten in de middenmoot van de Bundesliga. Het duel tegen Nürnberg eindigde doelpuntloos.

Boze truckers blokkeren snelweg Griekenland

Boze Griekse vrachtwagenchauffeurs hebben maandag met hun vrachtwagens snelwegen rondom Athene geblokkeerd. Het verkeer kwam urenlang vast te staan. De chauffeurs zijn boos over nieuwe arbeidsregels.

Volgens de politie moesten automobilisten ver omrijden om alsnog de Griekse hoofdstad te bereiken.

De chauffeurs protesteren al de hele week tegen plannen van de Griekse regering om de strikte regelgeving voor vrachtwagenchauffeurs te versoepelen. De regering wil hiertoe overgaan om meer concurrentie mogelijk te maken.

Dinsdag stemt het parlement over het wetsvoorstel.

De Backer langer bij Skil-Shimano

Bert de Backer heeft zijn contract bij de wielerploeg Skil-Shimano met een jaar verlengd. De 26-jarige Belg is bezig aan zijn tweede jaar bij het team van Iwan Spekenbrink, maar zag de eerste helft van 2010 grotendeels in het water vallen door een operatie aan een geknikte liesslagader eind februari.

Eind mei, drie maanden na zijn operatie, maakte De Backer zijn rentree in de Ronde van België, waarna hij een goede tweede seizoenshelft kende waarin hij management en ploegleiders overtuigde.

Gevaarlijk gas vrijgekomen in Venlo

In een bedrijfspand van Isotron in Venlo zijn gevaarlijke stoffen ontsnapt. Het gaat om het gas etheenoxide, dat kankerverwekkend en explosief is.

De brandweer sloeg groot alarm toen de melding binnenkwam. Door de omgeving nat te houden wordt getracht het gas terug te dringen. Er worden metingen verricht om de concentratie van het gevaarlijke gas te bepalen.

Niemand raakte gewond bij de lekkage die vanochtend ontstond. Enkele tientallen mensen werden geëvacueerd. Hieronder waren niet alleen medewerkers van Isotron, maar ook personen die bij omliggende bedrijven werken.

Sporten is gezond voor je

En dat meen ik in dit geval. Sterker nog ik had de hoofdpersoon in dit filmpje kunnen zijn. Ik ben de afgelopen twee jaar 45 kilo afgevallen, alleen door te sporten en gezond te eten.

Maar er is altijd baas boven baas, want deze vent is 54 kilo afgevallen in een jaar tijd. Van een zak vet tot iemand die een iron man wedstrijd heeft gelopen, gewoon omdat het kan. Als je iets wilt dan kun je het ook en daar is dit filmpje het bewijs van.

Zo, zo tot zover deze persoonlijke mededeling...

Tientallen doden door noodweer India

Het heuvelachtige noorden van India is in het weekeinde gegeseld door hevige moessonregens, met aardverschuivingen tot gevolg. Zeker 47 mensen zijn om het leven gekomen, zei een woorvoerder van de deelstaat Uttrakhand maandag.

Zondag kwamen 24 mensen om toen in drie dorpen in het district Almorah huizen werden verpletterd door vallende rotsblokken. In de regio's Pitthoragarh, Champawat en Uttarkashi verloren zaterdag en zondag nog eens 23 mensen het leven door overstromingen of omdat hun huizen werden bedolven door aardverschuivingen.

De regens hielden maandag aan en bedreigden tientallen dorpen nabij de Tehri-dam, waar het waterpeil gevaarlijk hoog gestegen is.

'Europa verdrijft alle moslims in 2016'

Gerald Celente, werelds meest gerenommeerde trend-voorspeller, verwacht dat Europa al zijn moslims tussen 2012 en 2016 zal verdrijven. Dit zegt Celente maandag in een uitgebreid interview met de gratis dagkrant De Pers. De toenemende haat jegens moslims zal volgens hem resulteren in grootschalige etnische zuiveringen.

'Moslims, pak je koffers'
Celente: "Moslims in Europa, pak je koffers en vlucht. Je bent niet veilig meer! De etnische zuiveringen gaan beginnen, de enkele jaren geleden nog onvoorstelbare verdrijving van miljoenen mensen. Ik zei het twintig jaar geleden al: de historie van Europa is onze nabije toekomst en dit keer zal volgens het volk de moslim de oorzaak van álle problemen zijn. Van werkloosheid en misdaad tot rondslingerend vuil."

"Moslims zouden de westerse staat en cultuur willen vernietigen, klonk het. Nu zijn deze morele kwesties in vrijwel alle Europese landen de drijfveren van de binnen- en buitenlandse politiek geworden. Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland; de islamhaat is nu niet meer te stuiten"
, zo gaat de trendwatcher verder.

Kosten immigranten
Volgens Celente hebben de kosmopolitische elites zichzelf ongeloofwaardig gemaakt door de klachten van de 'gewone mensen' te negeren: "Ze weigerden antwoord te geven op de vraag: wat kosten immigranten? Dat was geen rare vraag. Hoe weet een land of het nog meer immigranten kan absorberen als het niet kan inschatten of er genoeg geld is om voor het eigen volk te zorgen?"

"'Het gaat hier niet ontsporen, wij zijn rechtsstaten', zeiden de Nederlanders, de Denen, de Fransen en de anderen. 'De geschiedenis herhaalt zich niet, doe niet zo idioot.' Ze lachten me uit, net als toen ik de val van de Muur en de kredietcrisis voorspelde. Wat kan ik nu zeggen? Eigenlijk maar één ding: 'I told you so.'", sluit Celente het interview af.

Lees hier het hele De Pers-interview met Gerald Celente.


'Europa verdrijft alle moslims tussen 2012 en 2016'

Hamilton versus Facebook: The making of

Vorige week maandag vond op de Oostbaan op Schiphol een demonstrarierun plaats van McLaren-coureur Lewis Hamilton. De Brit nam het op tegen een virtuele bolide die bestond uit 28.800 foto's van Facebook.

De tijd die nodig was om die foto's te downloaden op het Vodafone-netwerk was de tijd die Hamilton met de MP4-23 uit 2008 moest verslaan. De Brit slaagde hier twee keer in, terwijl Facebook één keer wist te winnen.

Inmiddels zijn er beelden vrijgekomen van de Making of van het evenement waar FOK! bij aanwezig was.

Auto valt uit kraan in Rotterdam

Tijdens het ophijsen van een auto door een kraan aan de Geulhaven in Rotterdam is de auto naar beneden gevallen. Dat gebeurde afgelopen donderdag. De auto werd van een motortankschip over een ander schip heen gehesen, toen het staaldraad van de takel brak. Niemand raakte hierbij gewond.

Het motortankschip was bezig een auto aan wal te zetten, toen een binnenvaartschipper tussen de wal en het motortankschip in aanmeerde. De binnenvaartschipper vroeg om ook zijn auto met de takel aan wal te zetten.

Toen het voertuig op ongeveer 4 meter hoogte hing, brak de staaldraad van de takel en viel de auto naar beneden. Het voertuig viel op een metalen balk en kwam gedeeltelijk op de motortankschip en hangend op de ijzeren balk tot stilstand. De auto was total loss en is weg getakeld.

Na onderzoek bleek dat er geen onvolkomenheden aan de kraan waren, ook zijn er geen bedieningsfouten geconstateerd.

Van Gaal wil geluk afdwingen met Bayern

Louis van Gaal eist van de spelers van zijn club Bayern München dat er komende week punten worden binnengehaald. De Nederlander beleeft in de Bundesliga evenals vorig jaar een matige start bij Bayern. Uit vier duels behaalde de landskampioen slechts vijf punten.

Van Gaal eist zes punten van zijn ploeg de komende week. "Dan staan we na zaterdag weer een beetje bij elkaar", zei hij sprekend over de tegenstanders. Hoffenheim heeft vijf punten meer dan Bayern en Mainz heeft een voorsprong van zeven punten op Der Rekordmeister.

De laatste drie competitieduels werd er geen enkele goal gescoord door de finalist van de Champions League. "We hebben opperste concentratie nodig", meent de oefenmeester. "Op die manier kunnen we geluk afdwingen. Want veel geluk hebben we tot dusver nog niet gehad."

Politie onderzoekt dood baby in Arnhem

De politie onderzoekt de dood van een acht maanden oude baby die eind augustus binnenkwam bij een ziekenhuis. Het kindje had ademhalingsproblemen. Artsen vonden aanvankelijk geen doodsoorzaak, maar bij nader onderzoek kwamen verdachte verwondingen aan het licht die duiden op een misdrijf, meldt de politie.

De politie wil in het belang van de privacy van de betrokkenen en vanwege het lopende onderzoek niet zeggen of de ouders van de baby in beeld zijn als verdachte. "Er is nog niemand aangehouden. Daar houden we het voorlopig even op."

De baby werd zondag 29 augustus vanuit zijn ouderlijk huis in de Arnhemse wijk Malburgen naar een ziekenhuis gebracht. Een uur later was het kind dood.

Nieuwe De Kuip kleiner dan verwacht

Het nieuwe stadion De Kuip in Rotterdam wordt een stuk kleiner dan in eerste instantie verwacht, meldt RTV Rijmond. Het nieuw te bouwen stadion krijgt geen 80.000 stoelen, maar ongeveer 68.000 zitplaatsen. Wel blijft er een optie om het stadion verder uit te breiden, als Nederland het WK in 2018 of 2022 krijgt toegewezen.

Een kleiner stadion zou de exploitatie makkelijker maken. Uit onderzoek is verder gebleken dat de bouw financieel makkelijker rond te krijgen is én dat een kleiner stadion beter geschikt is voor andere evenementen zoals concerten.

Frankrijk verhoogt terreuralarm

Frankrijk heeft het terreuralarmniveau verhoogd. Dat heeft de Franse minister van binnenlandse zaken Brice Hortefeux maandag gezegd. Waarom het terreuralarmniveau is verhoogd wilde Hortefeux niet zeggen.

Volgens het dagblad Le Monde en de radiozender RTL radio is er een verhoogd risico op aanslagen op het openbaar vervoer. Bovendien zouden de Franse autoriteiten op zoek zijn naar een vrouw die mogelijk een zelfmoordaanslag in Parijs aan het voorbereiden is.

De gematigde imam van de Grote Moskee in Parijs, Dalil Boulabeur, heeft sinds vrijdag drie gewapende lijfwachten vanwege een dreigement. Wat de aard van het dreigement is, wilde een woordvoerder niet zeggen. De dreiging is echter wel 'reëel'.

Gratis FOK!voorpremière 'The Killer Inside Me'

Eerder dit jaar gaf FOK! ism Paradiso Films een paar honderd kaarten weg aan haar users voor een speciale voorpremière van de film 'The Book of Eli'. Dat was een daverend succes en dus hebben we de koppen bij elkaar gestoken en komen we met een vervolg.

Dit keer geven we in totaal zo'n 300 kaarten weg voor een speciale FOK!voorvertoning van de huiveringwekkende film noir 'The Killer Inside Me' met Casey Affleck, Kate Hudson en Jessica Alba.

Dit keer geven we de kaarten weg op twee verschillende momenten.
Op maandag 27 september beginnen we om 10.00 met het weggeven van een kleine 150 kaarten. De dag erna, op dinsdag 28 september om 20.00 uur, geven we nog eens 150 kaarten weg.

De FOK!voorvertoning van The Killer Inside Me vindt plaats op maandag 11 oktober 2010 om 19.00 in Pathé de Kuip in Rotterdam en Pathé Groningen.

Wil je ook gratis naar deze film? Zorg dan dat je op bovenstaande tijdstippen klaar zit en naar deze pagina gaat.

Voor deelname moet je minimaal 16 jaar oud zijn (legitimatie verplicht!). Kaarten reserveren kan alleen als je bent geregistreerd en ingelogd. Maximaal 2 kaarten per huishouden.

 

Forza 3 vs Gran Turismo 5

Forza en Gran Turismo zijn beide racegames die exclusief zijn voor hun respectievelijke platform (Xbox 360 en PlayStation 3) en een realistische ervaring proberen neer te zetten. Nu zijn ze direct tegen over elkaar gezet in een video die op YouTube verschenen is. De vergelijking vindt plaats op het circuit La Sarthe.

Gran Turismo 5 is op het linker deel van de video te bewonderen, Forza Motorsport 3 op het rechterdeel. Forza 3 kwam vorig jaar uit op de Xbox 360 en Gran Turismo komt in november uit op de PlayStation 3.

Dronken man overlijdt bij arrestatie

Een 48-jarige man is zaterdagavond overleden nadat hij door de politie was opgepakt in Oegstgeest. De man was rond 21.00 uur stomdronken op de grond aangetroffen bij een bushalte aan de Leidsestraatweg. De politie nam hem mee naar het bureau, daar aangekomen bleek hij geen hartslag meer te hebben.

Reanimatie mocht niet meer baten, de man overleed. De rijksrecherche onderzoekt het incident, meldt de politie.

Professioneel gamen binnenkort op Europese televisie

Professioneel gamen is vanaf oktober voor het eerst op de Europese televisie te zien. Het vijfde seizoen van de Intel Extreme Masters, algemeen gezien als de Champions League voor gamers, wordt in zes afleveringen uitgezonden op Eurosport 1 en 2. Europa volgt hiermee een trend die in Zuid-Korea en China al jaren gaande is. In Azië trekt professioneel gamen al jaren volle stadions en hebben de beste gamers fanclubs met duizenden leden.

Tijdens de Intel Extreme Masters worden verschillende games gespeeld. De competities vinden plaats met de games Starcraft 2, Counter-Strike 1.6 en Quake Live.

De televisieshows gaan over onder andere de Europese en Amerikaanse kwalificaties voor de finales in Hannover. Zo komen de kampioenen uit Azië, de Verenigde Staten en Europa voorbij. De laatste uitzending is in maart.

IAEA: ernstige zorgen over Noord-Korea

Het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) maakt zich 'ernstige zorgen' over het nucleaire programma van Noord-Korea. Dat heeft het hoofd van het IAEA, Yukiya Amano, maandag gezegd.

Volgens Amano heeft het land het IAEA sinds december 2002 geen toestemming meer gegeven om ter plaatse veiligheidsmaatregelen te treffen. Hij riep dan ook alle betrokken partijen op 'samen te werken aan pogingen het zeslandenoverleg op een geschikt moment te hervatten'.

Noord-Korea brak de gesprekken over hervatting van het zeslandenoverleg af uit protest tegen internationale kritiek op zijn lancering van een langeafstandsraket.

Fans mogen naam voor pits in Silverstone verzinnen

Het circuit van Silverstone laat momenteel een geheel nieuw pitcomplex bouwen om zo te voldoen aan de eisen die nu gesteld worden. Voor het complex dat mei volgend jaar geopend wordt mogen de fans een naam verzinnen.

Door de bouw van het complex verhuist start/finish van de huidige plaats naar de andere zijde van de baan bij Club. Het enige dat er voor de British Racing Drivers' Club nog aan ontbreekt is de naam. Fans mogen hun naam op de officiële site van het circuit tot 8 oktober insturen. De winnaar mag als VIP bij de opening van het pitcomplex aanwezig zijn en ontvangt daarnaast kaarten voor zowel de MotoGP- als de Formule 1-race in 2011.

OM wil dat straf Ina Post gehandhaafd blijft

Het Openbaar Ministerie houdt vast aan de straf van zes jaar cel tegen Ina Post. Maandag eiste het OM dat het gerechtshof in Den Bosch de celstraf, die ze al heeft uitgezeten, handhaaft. De bejaardenverzorgster werd in 1987 in hoger beroep veroordeeld voor het doden van een 89-jarige vrouw uit Leidschendam.

De Hoge Raad besliste in juni vorig jaar dat de zaak tegen Post moest worden heropend. Door de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (Ceas) was vastgesteld dat het slachtoffer eerder was overleden dan Post had verklaard. Het OM twijfelt aan deze bevinding en ziet hierin geen aanleiding om de straf aan te passen.

Eerder had Post bekend dat ze de hoogbejaarde vrouw, bij wie ze regelmatig werkte, had gewurgd en cheques van haar had verzilverd. Ze moest de gevangenis in en werd na drie jaar vrijgelaten wegens goed gedrag. Het OM twijfelt niet aan 'de juistheid van de veroordeling'. De bekentenis van Post, waar ze later van is teruggekomen, is volgens justitie ook niet op onoorbare wijze tot stand gekomen. Post is volgens het OM niet op suggestieve wijze ondervraagd, zoals ze beweert.

De uitspraak vindt op 6 oktober plaats.

Jack de Vries ontkent alles

Oud-politicus Jack de Vries ontkent dat hij terugkomt in de Tweede Kamer. Volgens dagblad De Pers zou De Vries in beeld zijn om Maxime Verhagen op te volgen als fractievoorzitter van het CDA. De krant baseert zich op bronnen in Den Haag.

De Vries zou de laatste tijd weer vaak op het Binnenhof rondlopen om te lobbyen voor een nieuwe post. "Onzin", zegt de voormalige CDA-spindoctor op Twitter. In mei trok De Vries zich terug uit de actieve politiek. Hij had als staatssecretaris van Defensie een buitenechtelijke relatie met een ondergeschikte.


Jack de Vries ontkent terugkeer in de politiek

Geen enkelbreuk voor Argentijn Messi

De blessure van voetballer Lionel Messi lijkt mee te vallen. De eerste diagnose wijst uit dat de 23-jarige Argentijn niets heeft gebroken. Dat meldt de club. Messi werd zondagavond in de met 2-1 gewonnen partij van Barcelona tegen Atletico Madrid uit de wedstrijd getrapt door verdediger Tomás Ujfalusi en is zeker twee weken uitgeschakeld.

De artsen houden het vooralsnog op een flinke beschadiging van de banden in zijn rechterenkel. Messi scoorde dit seizoen in zes officiële wedstrijden al acht keer.

[MotoGP] Derde vrije training keert terug

De derde vrije training in de MotoGP keert voor de laatste twee races van het seizoen terug. Afgelopen weekend werd in Aragon een proef gehouden met een extra training voor de coureurs en deze werd positief ontvangen. Daarom zal dit in Estoril en Valencia herhaald gaan worden.

Normaal rijden de coureurs zowel op vrijdag als op zaterdag een uur om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. In Aragon was dit op vrijdag tweemaal 45 minuten en op de zaterdag nog eens 45 minuten, waardoor de rijders naar eigen zeggen een betere afstelling voor de motorfiets konden vinden. Mocht de proef in Estoril en Valencia bevallen dan kan de derde vrije training vanaf volgend jaar definitief terugkeren in de MotoGP.

'Cancellara naar team Schleck'

Fabian Cancellara zal de gebroeders Schleck volgen naar het nieuwe Luxemburgse team. Dit meldt de Luxemburgse krant Wort. De Zwitser zal de kopman van het team worden in de voorjaarsklassiekers.

Cancellara stond verder in de belangstelling van BMC, Sky en het nieuwe team Pegasus Sports, maar zal dus naar verluidt een contract tekenen bij het team van zijn huidige ploeggenoten van Saxo Bank. Afgelopen weekend kreeg de veelvoudig wereldkampioen tijdrijden toestemming om Saxo Bank te verlaten, ondanks zijn doorlopend contract. Voor het overnemen van de drievoudig wereldkampioen tijdrijden dient nog wel een vergoeding te worden betaald.

Verhagen: Ik heb geen tunnelvisie

CDA-fractieleider Maxime Verhagen vindt het jammer dat partijprominent Herman Wijffels hem en andere leden van de partijtop beticht van een tunnelvisie in de formatie. "Ik herken me niet in dat beeld", zei Verhagen maandag voorafgaand aan de onderhandelingen over een rechts kabinet. "Ik heb geen tunnelvisie."

Wijffels, die als informateur optrad bij het laatste kabinet-Balkenende (CDA, PvdA, ChristenUnie), sprak van tunnelvisie omdat de partijtop koste wat het kost na de verkiezingsnederlaag toch wil gaan regeren. Wijffels had al eerder kritiek op de onderhandelingen van zijn partij met VVD en PVV.


CDA-leider Maxime Verhagen: "Ik heb geen tunnelvisie"

Gutièrrez test- en reserverijder Sauber

Sauber heeft Esteban Gutièrrez aangesteld als test- en reserverijder voor het seizoen 2011. De Mexicaan onderhoudt al enige tijd goede contacten met het team en zal het volgende seizoen dus definitief in dienst treden van het team.

De 19-jarige Gutièrrez reed vorig jaar november al voor BMW Sauber tijdens de Young Driver Test. Dit jaar werd hij kampioen in het nieuwe GP3 kampioenschap, waarin hij vijf van de zestien races won en negen keer in totaal op het podium stond.

"Esteban is erg volwassen voor zijn leeftijd," zegt teambaas Peter Sauber. "Het hele team was supporter van hem tijdens het GP3-kampioenschap. We zijn ervan overtuigd dat hij zich sterk zal blijven ontwikkelen. Door zijn bescheiden gedrag en zijn wil om te leren heeft hij zich al erg populair gemaakt bij het team."

[NASCAR] Uitslag Loudon

Clint Bowyer heeft in de NASCAR Sprint Cup Series in Loudon de eerste race in The Chase op zijn naam geschreven. Na 300 ronden was hij nipt sneller dan Denny Hamlin en Jamie McMurray. In het kampioenschap blijft Hamlin aan de leiding.

Brad Keselowski mochte van poleposition vertrekken, maar hij zou in het vervolg van de race geen rol meer spelen. De eerste plaats werd meteen overgenomen door Tony Stewart die Juan Montoya op zijn hielen wist. Vele rijders die in The Chase zitten begonnen ver naar achteren, maar wisten zich langzaam maar zeker toch naar voren te rijden.

Na de crash van Scott Speed tegen de binneste muur nam Bowyer de leiding over. Hij creëerde meteen een gat naar McMurray die de tweede plaats bezette. Een korte onderbreking nadat Marcos Ambrose en Paul Menard spinden veranderden hier niets aan. Tot de derde gele vlag van de dag in ronde 147 leidde Bowyer soeverein. Hij lag ver voor de nummer twee Carl Edwards en had er met zijn snelheid voor gezorgd dat er nog slechts twintig rijders in dezelfde ronde zaten.

Na de groene vlag ging Bowyer er weer als een haas vandoor, maar moest in de 205e ronde weer van het gas nadat Mark Martin met een lekke band langzaam over de baan reed en de gele vlag naar buiten kwam. Verder naar achteren was het Hamlin die langzaam maar zeker naar voren wist te klimmen en op 2/3e van de race de vijfde plaats in handen had.

Net na de herstart was het Edwards die Hamlin aantikte, waardoor laatstgenoemde spinde. Het hele veld wist zich wonderwel zonder schade langs dit duo te wurmen. Daarna volgden de gele vlaggen elkaar snel op. Eerst waren het in de 221e ronde Kurt Busch en Jimmie Johnson die spinden om een ongeval te ontwijken, terwijl ook Kyle Busch hier schade bij opliep. Daarna werd Matt Kenseth door Keselowski in de rondte werd getikt. De laatste gele vlag kwam op naam van Joey Logano die door een overstuurde Kurt Busch de muur in werd geduwd.

Ondertussen had McMurray de leiding overgenomen, maar hij verloor na de groene vlag zijn eerste positie aan Stewart. Johnson bivakkeerde door zijn schade ver in het middenveld, waardoor de regerend kampioen veel punten inleverde. Bowyer kroop in de slotfase van de race naar plaats twee, maar zijn team was bezorgd over de brandstofhoeveelheid in de bolide. Hamlin hoefde zich geen zorgen te maken en wist met nog twintig ronden te gaan de derde stek te pakken. De laatste twee ronden van de race bleken te veel te zijn voor Stewart en Jeff Burton, want beiden kwamen zonder brandstof te staan. Hierdoor kon Bowyer eenvoudig winnen voor de aanstormende Hamlin.

In het klassement gaat Hamlin aan de leiding met 5230 punten. Hij heeft er 35 meer dan de winnaar in Loudon Bowyer en 45 meer dan Kevin Harvick die het reguliere seizoen als eerste afsloot. Johnson verloor door zijn problemen vijf plaatsen in de stand, evenals Stewart die nu slechts elfde staat.

Uitslag Loudon

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 2 Clint Bowyer Chevrolet 195/10 300  
2 22 Denny Hamlin Toyota 170/0 300  
3 4 Jamie McMurray Chevrolet 170/5 300  
4 32 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 160/0 300  
5 27 Kevin Harvick Chevrolet 155/0 300  
6 17 Jeff Gordon Chevrolet 155/5 300  
7 7 David Reutimann Toyota 146/0 300  
8 24 Ryan Newman Chevrolet 142/0 300  
9 9 Kyle Busch Toyota 138/0 300  
10 15 Sam Hornish Jr. Dodge 134/0 300  
11 10 Carl Edwards Ford 135/5 300  
12 6 A.J. Allmendinger Ford 127/0 300  
13 12 Kurt Busch Dodge 124/0 300  
14 21 Kasey Kahne Ford 121/0 300  
15 13 Jeff Burton Chevrolet 118/0 300  
16 5 Juan Montoya Chevrolet 115/0 300  
17 14 Greg Biffle Ford 112/0 300  
18 1 Brad Keselowski Dodge 114/5 300  
19 20 Regan Smith Chevrolet 106/0 300  
20 16 Martin Truex Jr. Toyota 103/0 300  
21 19 Elliott Sadler Ford 100/0 300  
22 11 David Ragan Ford 97/0 300  
23 33 Matt Kenseth Ford 94/0 300  
24 3 Tony Stewart Chevrolet 96/5 300  
25 25 Jimmie Johnson Chevrolet 88/0 299  
26 29 Robby Gordon Toyota 90/5 299  
27 37 Reed Sorenson Toyota 82/0 299  
28 8 Paul Menard Ford 79/0 299  
29 26 Mark Martin Chevrolet 76/0 298  
30 23 Marcos Ambrose Toyota 73/0 298  
31 30 Dave Blaney Chevrolet 70/0 297  
32 40 Travis Kvapil Ford 67/0 295  
33 39 David Gilliland Ford 64/0 295  
34 41 Tony Raines Ford 61/0 295  
DNF 31 Joey Logano Toyota 58/0 256 Accident
36 28 Scott Speed Toyota 55/0 213  
DNF 42 Andy Lally Chevrolet 52/0 138 Brakes
DNF 18 Casey Mears Toyota 49/0 93 Vibration
DNF 43 Bobby Labonte Chevrolet 46/0 89 Electrical
DNF 35 Joe Nemechek Toyota 48/5 60 Clutch
DNF 36 Mike Bliss Toyota 40/0 55 Brakes
DNF 34 Landon Cassill Toyota 37/0 40 Brakes
DNF 38 Michael McDowell Dodge 34/0 29 Engine
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand in The Chase (Race 27 van 36)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Denny Hamlin 5230 Leader 27 1 6 11
2 Clint Bowyer 5195 -35 27 0 1 5
3 Kevin Harvick 5185 -45 27 0 3 12
4 Kyle Busch 5168 -62 27 2 3 8
5 Jeff Gordon 5155 -75 27 0 0 10
6 Kurt Busch 5144 -86 27 2 2 8
7 Jimmie Johnson 5138 -92 27 1 5 10
8 Carl Edwards 5135 -95 27 2 0 6
9 Greg Biffle 5122 -108 27 0 1 5
10 Jeff Burton 5118 -112 27 0 0 5
11 Tony Stewart 5106 -124 27 2 1 7
12 Matt Kenseth 5094 -136 27 0 0 5

[Upd] Reis miste Roda JC Kerkrade door alcoholcontrole

Jonathan Reis ontbrak gisteren in de selectie bij PSV voor het duel tegen Roda JC Kerkrade (0-0), omdat hij in de nacht ervoor aan een alcoholcontrole moest deelnemen. In de vroege ochtend werd de aanvaller aangehouden.

Reis kon zich echter niet verstaanbaar maken, waarna de dienders besloten de speler mee te nemen naar het bureau. Daar werd de voetballer getest op het gebruik van alcohol. Enige tijd later werd hij weer heengezonden. Fred Rutten, trainer van de Eindhovenaren, koos er vervolgens voor om de speler buiten de selectie te houden.

Afgelopen donderdag maakte Reis, in het Europa League-duel tegen Sampdoria, zijn rentree bij PSV. In januari van dit jaar werd de Braziliaan ontslagen, maar werd uiteindelijk weer in genade aangenomen. Rutten hoopt nog altijd dat de aanvaller zijn oude niveau weer kan bereiken.

Update:

Een woordvoerder van de politie Limburg-Noord heeft inmiddels laten weten dat Reis driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had zitten. Het rijbewijs van de aanvaller is ingenomen.

Bijna oor kwijt bij burenruzie

Een burenruzie in Den Haag heeft een 35-jarige man zondag bijna zijn oor gekost. Een buurman belaagde hem met een mes en stak hem in zijn oor. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht waar het loshangende oor weer goed is vastgezet. De 43-jarige buurman is aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie maandag.

De langer lopende ruzie tussen de buren ontspoorde volgens de politie door 'wederzijdse irritaties'. De dader bevond zich nog in zijn woning aan de Deimanstraat toen agenten voor hem langskwamen.

CPB: Banken zetten toezichthouders op achterstand

De complexiteit van grote banken zet toezichthouders op een informatieachterstand. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) uit een scenariostudie.

In het maandag gepubliceerde rapport schetsen CPB-onderzoekers vier toekomstscenario's voor de financiële sector, waarin de sector wordt gedomineerd door specialistische lokale banken, grote lokale banken, internationale conglomeraten of buitenlandse specialistische instellingen.

In de twee scenarios waarin grote instellingen de markt domineren worden toezichthouders op achterstand gezet en zullen ze gevoelig zijn voor de bankenlobby, stellen de onderzoekers. Bij internationale reuzen zien ze helemaal aarzeling bij autoriteiten om in te grijpen.

In het geval van gespecialiseerde buitenlandse banken belemmert meeliftersgedrag de internationale coördinatie van het toezicht, terwijl door de grote internationale verwevenheid toezichthouders een crisis niet zien aankomen, aldus de CPB-ers.

De onderzoekers concluderen dat alleen in het scenario met kleine, lokaal georiënteerde, specialistische banken, die zich grotendeels financieren met deposito's, er veel grip op de financiële sector is en dat het overheidsfalen in dat geval beperkt is.

Sulejmani: "Ik praat alleen over de toekomst"

Miralem Sulejmani krijgt de laatste weken bij Ajax weer wat meer speelminuten van trainer Martin Jol. Daar zag het deze zomer niet naar uit.

Sulejmani stuurde aan op een vertrek naar Engeland, toen West Ham United belangstelling toonde. Jol wilde de Serviër echter niet laten gaan, waarop Sulejmani zei dat de coach zijn carrière verpestte. "Ik wil niet over het verleden praten, maar over de toekomst," zegt de vleugelspeler hierover tegen PZC.

"Ik ben een professional en ik wil graag bij Ajax spelen. Ik blijf doorgaan met hard werken en ik wil veel aan voetballen toekomen. Ik weet dat ik mentaal sterk ben", gaat Sulejmani verder. Tegen Feyenoord werd hij voortijdig vervangen voor Urby Emanuelson. Sulejmani werkte hard, maar kon geen verschil maken. "Ik heb een kans gehad, maar ik heb niet gescoord. Misschien lukt het volgende keer."

Jol ziet Sulejmani als een tweede spits, maar tegen Feyenoord speelde de 21-jarige Serviër vanaf de linkerflank. De duurste binnenlandse aankoop uit de clubhistorie heeft bij Ajax nog niet laten zien wat hij bij sc Heerenveen presteerde.

Virgin Racing contracteert D'Ambrosio

Virgin Racing heeft vandaag wereldkundig gemaakt dat het Jerome D'Amrosio heeft gecontracteerd. De Belg zal in de komende vier races tijdens de eerste vrije training in actie komen. Het gaat om de races in Singapore, Japan, Korea en Brazilië.

"Dit is een geweldige kans voor mij en ik kijk er naar uit om het team te helpen en daarnaast zelf ervaring op te doen. Met het oog op 2011 is dit zeer waardevol. Daarnaast ben ik erg trots om de Belgische kleuren op mijn helm te dragen tijdens de vrije trainingen, want dat betekent veel voor me," liet D'Ambrosio in een eerste reactie weten.

"Het is altijd mijn doel geweest om in de Formule 1 te racen en ik ben dolblij dat ik nu een stap dichter bij ben van het realiseren van die ambitie", vervolgde D'Ambrosio. "Ik ben Virgin Racing en Gravity Sport Management dankbaar voor hun vertrouwen en zal ze niet teleurstellen."

De komst van D'Ambrosio is een tegenvaller voor Lucas di Grassi. Hij zal tijdens de komende vier races op vrijdagochtend zijn bolide af moeten staan aan de 25-jarige coureur. Daarnaast heeft Virgin Racing ook besloten om de Belg in te zetten tijdens 'young driver test'. Deze staat na de laatste Grand Prix, die in Abuy Dhabi wordt verreden, op de rol.

Eerder werd ook al bekend gemaakt dat sportmanagementkantoor Gravity een contract voor D'Ambrosio klaar heeft liggen. In dat geval stapt hij in 2011 voor vijf miljoen dollar in als Grand Prix-rijder.

Mexicaanse krant stopt met berichtgeving drugskartels

De grootste krant in het Mexicaanse Ciudad Juarez, de El Diario de Juarez, gaat niet meer schrijven over de drugsoorlog in Mexico nu twee van haar journalisten zijn vermoord. Vertegenwoordigers van de internationale pers hebben de Mexicaanse regering opgeroepen om de veiligheid van journalisten tot een prioriteit te maken.

In een voorpagina-artikel vroeg El Diario de Juarez de drugskartels te zeggen wat ze van de krant willen, zodat haar journalisten hun werk kunnen doen zonder verdere doden, gewonden of intimidatie. "Leiders van de verschillende organisaties die strijden om de controle in Ciudad Juarez: het verlies van twee verslaggevers van deze uitgeverij in minder dan twee jaar vertegenwoordigt een onherstelbaar verdriet voor iedereen die hier werkt en, in het bijzonder, voor hun families", zo schrijft de krant. "We vragen u uit te leggen wat u van ons wilt, wat we moeten proberen te publiceren of niet, zodat we weten wat we kunnen verwachten."

Het was het tweede voorpagina-artikel sinds donderdag twee fotografen van de krant werden aangevallen. De ene fotograaf, pas in dienst bij de krant, kwam bij de aanslag om het leven; de andere, een stagiair, raakte zwaargewond.

Ten minste 22 Mexicaanse journalisten zijn de afgelopen vier jaar om het leven gekomen. Zeker acht van hen waren doelwit van aanslagen, omdat ze berichten schreven over de misdaad en corruptie, zo meldt het Comité voor de Bescherming van Journalisten, een Amerikaanse mediawaakhond, in een rapport. Zeven andere journalisten worden nog vermist.

Solid Snake in Monster Hunter Freedom 3

Opkomende Monster Hunter-titel Monster Hunter Freedom 3 voor de PSP zal wat extra's krijgen uit Metal Gear Solid Peace Walker. In het spel zal het mogelijk zijn om je "Hunters" te kleden als Solid Snake of The Boss. Daarnaast zullen je katachtige companions ook wat extra's krijgen in de trend van Metal Gear Solid.

Je companion zal zich kunnen kleden in een sneaking-suit uit MGS, een bandana omdoen uit MGS en als jij bukt zal je companion zich verstoppen onder een doos. Al deze extra MGS dingen zullen vrijgespeeld worden door downloadbare missies na de release van het spel.

Solid Snake in je spel klinkt als een flinke bonus als ontwikkelaar maar het zal nu eerder omgedraaid zijn want het laatste Monster Hunter-spel voor de PSP verkocht in Japan alleen al meer dan vier miljoen stuks. Bekijk hieronder art-work van deze samenwerking voor Monster Hunter Freedom 3 dat in 2011 zal uitkomen.

MGSMGSMGSMGS

'Newcastle United denkt aan Given'

Het begint er steeds meer op te lijken dat Tim Krul zijn kans krijgt. De keeper van Newcastle United beleefde afgelopen weekend zijn debuut in de Premier League en zegevierde uiteindelijk met 1-0 in het duel tegen Everton. Toch lijken The Magpies niet veel vertrouwen te hebben in de jongeling.

De ploeg speelt namelijk met de gedachten om Shay Given, nu nog uitkomend voor Manchester City, aan te trekken. De eerste keeper van Newcastle United, Steve Harper, is namelijk geblesseerd, waardoor Krul  afgelopen weekend zijn debuut kon maken.

Newcastle United staat nu op het punt om bij de Engelse voetbalbond (FA) een verzoek in te dienen voor de transfer. Normaal gesproken is dit namelijk niet toegestaan. De eerstvolgende transferperiode is pas in januari. De ploeg uit Newcastle hoopt echter dat er een uitzondering gemaakt kan worden.

Given stond jarenlang in het doel van Newcastle United, maar is bij Manchester City tweede keus achter Joe Hart. Roberto Mancini, de trainer van City, heeft inmiddels aan The Daily Mail bevestigd dat zijn tweede keeper mag vertrekken. "Als hij weg wil, dan kan dat. Als hij eerder besloten had om weg te gaan, dan had hij nu al een maand weg kunnen zijn."

Alcomobilist overleden na achtervolging politie

Een 50-jarige automobilist is zondagnacht overleden nadat hij van de weg was geraakt tijdens een achtervolging door de politie. Dat gebeurde op de A7 bij de afslag Avenhorn. De automobilist, die te veel had gedronken, verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand.

De man had kort voor de achtervolging in Hoorn een rijverbod van negen uur gekregen, omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat. Dat bleek uit een blaastest die de politie hem had laten doen. Een kwartier later zagen de agenten hem toch in zijn auto rijden en gaven hem een stopteken, dat hij negeerde. Toen zetten de agenten een achtervolging in.

De man ging er met zo'n hoge snelheid vandoor in de richting van Zaandam dat de politie hem niet kon bijhouden. In een flauwe bocht verloor de automobilist de macht over het stuur en raakte van de weg. Hij raakte eerst een lantaarnpaal en knalde vervolgens op de boom. De man was op slag dood.

Wijnaldum: "We waren te lief"

Feyenoord ging gisteren met 2-1 onderuit in de Klassieker tegen Ajax. Het verlis van de Rotterdammers was eigenlijk niet verrassend, maar de klap was vooral bij Georginio Wijnaldum flink aangekomen.

"Het is heel frustrerend. We kunnen voetballen, maar toch lukte het niet. We waren te lief, er zat geen gif in bij ons", liet Wijnaldum weten. Ondanks het spel bleven trouwe supporters tot de allerlaatste seconde zitten om hun ploeg aan te moedigen. "De fans weten ook hoe dit Feyenoord er voorstaat."

"Alle punten die wij dit seizoen pakten waren zwaarbevochten," ging Wijnaldum verder. "Zelfs tegen een ploeg als Excelsior was het lastig, daar gingen we zelfs helemaal onderuit. Daarom ben ik ook blij dat meneer Beenhakker tegen de media heeft gezegd dat wij gewoon goed presteren als wij in het linkerrijtje eindigen. Het klinkt misschien hard, maar het is een reële gedachte. De supporters hebben er recht op om te weten hoe de situatie is."

Vorig seizoen eindigde Feyenoord nog op de vierde plaats, maar dit lijkt dit seizoen onhaalbaar te zijn. De ploeg heeft na zes wedstrijden al elf verliespunten opgelopen, wat refereert naar een ploeg uit het rechterrijtje. "Dit elftal is afgelopen zomer belangrijke spelers kwijtgeraakt," was de reactie van Wijnaldum. "Jongens met ervaring zoals Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Denny Landzaat en Jonathan de Guzman. Met die spelers in de selectie mag je eindklassering in de top vijf verwachten. Nu is dat niet vanzelfsprekend."

Dode bij botsing Zeeuwse fietsers

Een botsing tussen twee fietsers in Serooskerke heeft één van beiden het leven gekost. Het ongeluk gebeurde zaterdagavond rond 22.30 uur. Een 37-jarige man uit Burgh-Haamstede liep door de botsing zware verwondingen op waaraan hij later in het ziekenhuis overleed. De andere fietser, een 20-jarige man, raakte licht gewond.

De oudste van de twee raakte door de botsing gewond aan zijn hoofd, de jongste had alleen last van zijn schouder. Het ongeval vond plaats op het fietspad dat langs de N57 loopt. De mannen, beiden uit gemeente Schouwen-Duiveland, reden elkaar op de fiets tegemoet en kwamen met elkaar in botsting. Hoe het ongeluk is gebeurd, is nog niet bekend.

VWA sloot vorig jaar 23 horecabedrijven

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft vorig jaar 23 horecagelegenheden gesloten, omdat ze ondanks waarschuwingen nog steeds onhygiënisch waren. Bij sommige zaken werden maden en muizen aangetroffen. Dat bevestigt de VWA maandag.

De 23 behoorden tot een groep van 168 notoire zaken. Dat zijn cafés en restaurants die binnen twee jaar drie keer een boete kregen. Naast de sluitingen waren er 59 zaken wel voldoende verbeterd. De 86 overige horecagelegenheden staan nog onder toezicht.

De VWA heeft 55 procent van de horecazaken bezocht. De controles vinden steekproefsgewijs plaats of na tips van consumenten of afnemers. De VWA benadrukt dat het met de hygiëne in het merendeel van de zaken goed zit.

Haase stijgt drie plaatsjes

Tennisser Robin Haase heeft weer drie plaatsen gewonnen op de wereldranglijst. Ondanks matig presteren in Boekarest, waarin hij vergeefs probeerde het hoofdtoernooi te bereiken, klom de Nederlander naar plaats 67 op de maandag gepubliceerde ranking. Thiemo de Bakker handhaafde zich op de 46e plaats.

Bij de vrouwen is een positie bij de beste honderd nog ver weg. Arantxa Rus bezet de 122e plaats en Michaëlla Krajicek neemt de 136e plek in.

Haase stijgt drie plaatsjes
Haase stijgt drie plaatsjes (Foto: ANP)

Doden bij treinongeluk in Centraal-India

Een vrachttrein is maandag op het station van Bhaderwah, in Centraal-India, op een stilstaande passagierstrein gebotst. Ten minste acht mensen zijn om het leven gekomen en vijftig zijn gewond geraakt. Dat meldden verscheidene Indiase media.

De botsing vond plaats terwijl het hard regende en het zicht slecht was. Verdere details over het ongeluk ontbreken vooralsnog.

Ongelukken komen veel voor op het uitgebreide treinnetwerk in India. Het spoornetwerk is een van de grootste ter wereld, maar ontbeert moderne signalerings- en communicatietechnieken. De meeste ongelukken zijn te wijten aan slecht onderhoud en menselijke fouten.

Meer jongeren in het onderwijs

Het aandeel van de jongeren dat onderwijs volgt, is gestegen. Van de jongeren van 15 tot 25 jaar volgde vorig jaar 74 procent onderwijs. Dat was in 2003 nog 68 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Volgens het CBS heeft de stijging deels te maken met de leer- en kwalificatieplicht die in april is aangescherpt. Zo moeten jongeren van 5 tot 18 jaar verplicht naar school totdat ze een startkwalificatie hebben behaald. Dat houdt in dat ze minimaal een diploma van de havo, vwo of een basisberoepsopleiding hebben.

Verder speelt volgens het CBS mee dat de jongeren van 18 tot 27 jaar sinds oktober vorig jaar moeilijker een bijstandsuitkering krijgen als ze geen onderwijs volgen.

Met name de groep 20- tot 25-jarigen is bezig met een opmars. Deze groep volgt vaker hoger onderwijs. Mogelijk is er een verband met het overheidsstreven om schooluitval te voorkomen.

[NSFW] Catherine toont licht erotische scenes

Atlus Entertainment heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van het spel Catherine. Catherine is een action-adventure die draait om een man genaamd Vincent, die op onverklaarbare wijzes nachtmerries krijgt na een ontmoeting met ene Catherine. Of er een connectie is tussen de droomwereld en de echte wereld is zullen we moeten afwachten.

Volgens de ontwikkelaar zullen er in het spel ook schokkende scenes zitten, hiermee zullen erotische- en horror-scenes bedoeld worden als we de trailer bekijken. Alhoewel het spel geen naakt laat zien is er voor de zekerheid toch een NSFW-tag aan toegevoegd.
Catherine komt deze winter naar de PS3 en Xbox 360 in Japan, een Amerikaanse of Europese versie is nog niet aangekondigd.

 

Motorrijdster overleden na ongeval

Zondagmiddag is een 56-jarige motorrijdster uit het Noord-Hollandse Heiloo om het leven gekomen. Ze kwam door onbekende oorzaak ten val.

Samen met een aantal famillieleden nam de vrouw deel aan een toertocht van de motorclub waar zij lid van is. Door een onbekende oorzaak kwam de vrouw ter val. Een opkomende verkeersbegeleider kon de vrouw helaas niet meer ontwijken.

De toegesnelde ambulance en traumahelikopter konden niet voorkomen dat de vrouw ter plekke aan haar verwondingen bezweek.

Voor de getuigen en betrokkenen van het ongeluk is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Consumenten somberder over economie

Nederlandse consumenten zijn afgelopen maand somberder geworden over de economie en de eigen financiële situatie. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

De index waarmee het CBS het consumentenvertrouwen meet, daalde van min 11 in augustus naar min 14 in september. Dat betekent dat de pessimisten momenteel in ruimere mate de overhand hebben dan vorige maand.

Vooral de kijk op de eigen financiële situatie in het komende jaar verslechterde in de afgelopen maand. Daardoor waren er aanzienlijk meer consumenten die het moment ongunstig vinden voor het doen van grote aankopen.

De verwachting over de economische ontwikkeling in het komende jaar veranderde niet en bleef licht negatief. Het oordeel over de afgelopen twaalf maanden was somberder dan bij de meting in augustus.

Consumenten somberder over economie
Consumenten somberder over economie (Foto: ANP)

Halo: Reach Campaign matchmaking komt eraan

Op het moment zit er in Halo: Reach geen campaign matchmaking optie, volgens Bungie hoeven we ons geen zorgen te maken want deze optie komt begin oktober naar ons toe. Bungie had de optie niet toegevoegd aan het spel want ze waren bang dat mensen het einde van het spel eerder zagen dan dat ze bezig waren met de single-player.

Nu de matchmaking-optie terugkomt voor de campaign zullen spoilers nog steeds mogelijk worden maar er zal nu de mogelijkheid zijn waarin spelers kunnen stemmen welke map ze willen spelen. Hierdoor kunnen spelers die een bepaald deel nog niet kennen op wat anders stemmen. Volgens Bungie zal de update begin oktober verschijnen, er is nog geen datum bekend.

The Last Guardian kan Move-ondersteuning krijgen

Alhoewel The Last Guardian nog lang opzich laat wachten is er de laatste dagen een hoop nieuws naar voren gekomen over het spel. Director Fumito Ueda heeft aangegeven in een interview dat er een mogelijkheid is dat het spel bij de lancering Move-ondersteuning zal krijgen.

Mocht die ondersteuning er komen dan zal het niet verplicht worden om de Move te gebruiken. The Last Guardian zal draaien om een jongen en zijn vriendschap met een groot beest genaamd Trico, het spel zal in dezelfde lijn als ICO en The Shadow of the Colossus liggen. The Last Guardian is exclusief voor de PS3 en wordt eind 2011 verwacht.

TLG

Graafwerkzaamheden in zaak Willeke Dost hervat

De graafwerkzaamheden achter de boerderij van de pleegouders van Willeke Dost in het Drentse dorp Koekange worden maandag hervat. Het afgraven van het terrein neemt naar verwachting drie tot vijf dagen in beslag, laat het Openbaar Ministerie in Assen weten.

Het onderzoeksteam gaat graven op het terrein, waar voorheen een vuilstortplaats was, om te kijken of het lichaam van Dost er misschien ligt. Eerder was onderzocht of het terrein dusdanig verontreinigd was dat er speciale beschermingsmaatregelen nodig waren voor de doorzoeking, maar dit bleek niet het geval.

De 15-jarige Dost verdween in 1992. Ze was naar bed gegaan en bleek de volgende ochtend te zijn verdwenen. Er werden geen sporen van een inbraak of een misdrijf gevonden. De politie had de verdwijning van Dost eerder beschouwd als een vermissing.

Haar 66-jarige pleegmoeder en 38-jarige pleegbroer werden in juni echter opgepakt, nadat de zaak vorig jaar opnieuw was bekeken. De pleegmoeder en -broer bleken tegenstrijdige verklaringen te hebben afgelegd. Na hun arrestatie werd de boerderij van de vrouw minutieus onderzocht. Op drie plaatsen rond de boerderij is inmiddels gegraven, maar er werd niets gevonden. De pleegmoeder en de pleegbroer zijn inmiddels vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten in het onderzoek.

Dance Central heeft "potentie" volgens Harmonix

Tracy Rosenthal-Newsom, vice president of production bij Harmonix, gelooft dat de kosten van Kinect niet uit zullen maken voor het succes van Dance Central. Het spel waarin een hoop afgedanst moet worden is een van de spellen die tegelijk met Kinect-release uitzal komen in begin november.

Volgens Newsom zal het spel een hit worden ook al moeten mensen een Kinect kopen, het spel kopen en voor sommigen zelfs een Xbox 360 erbij. De potentie van het spel is erg groot volgens Newton en de Kinect-techniek geeft veel mogelijkheden waardoor de Harmonix-leden erg enthousiast zijn.

Newsom geeft daarnaast aan dat ze een hoop geleerd hebben van het maken van prestatie-gerichte games waarin spelers een gevoel krijgen van "awesomeness" krijgen. Kinect zal 10 november naar Europa komen, of Dance Central bij ons ook een releasegame bij de Kinect wordt is nog niet bekend.

Bekijk hieronder Dance Central in actie in preview van de website IGN.

 

Didulica schikt zich in nieuwe reserverol bij AZ

Joey Didulica was de afgelopen weken eerste keus bij AZ, maar de teleurgestelde doelman moet zijn plaats nu weer afstaan aan Sergio Romero.

Trainer Gertjan Verbeek geeft weer de voorkeur aan de Argentijn, waardoor Didulica opnieuw op de bank komt te zitten. "Ik moet de situatie accepteren en dat is het ergste", reageert hij in De Telegraaf. "Ik heb mijn best gedaan. Behalve tegen Excelsior was ik sterk."

Didulica denkt dan ook niet dat zijn reserverol met zijn prestaties te maken heeft. "De trainer heeft dat tegen me gezegd. Ik startte dit seizoen als nummer één, maar wist met de huidige situatie op de club dat het een kwestie van tijd was voordat Romero weer onder de lat kwam, toen hij op 31 augustus niet vertrokken was."

Economische redenen zorgen er dus voor dat Romero weer eerste keus, vindt Didulica. "Je kunt nog zo hard beweren dat het niets met de economische situatie te maken heeft, maar als je de suiker van de taart haalt en het dan nog ontkent, dan zie je eruit als een banaan. Als het niets met mijn presteren te maken heeft, waarom moet je dan toch veranderen?"

OM bevestigt vervolging Marco Kroon

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de gelauwerde militair Marco Kroon wordt vervolgd. Kroon, die vorig jaar de eerste in 55 jaar was die de Militaire Willemsorde ontving, wordt verdacht van het bezit van stroomstootwapens en van een kleine hoeveelheid harddrugs, meldt het OM maandag.

In januari werd al bekend dat Kroon was verhoord voor drugsgerelateerde zaken vanuit het café dat hij in Den Bosch runt. Zaterdag lekte uit dat het OM Kroon van plan is te vervolgen. De Volkskrant meldde toen dat het de bedoeling was om de aanklacht na Prinsjesdag bekend te maken.

Volgens het OM is niet gebleken dat Kroon betrokken was bij handel in harddrugs. Het drugsbezit waar hij van wordt verdacht zou een hoeveelheid voor eigen gebruik zijn.

Op de vergrijpen waar Kroon van wordt verdacht staat een maximumstraf van minder dan een jaar cel. Dat is van belang, want bij veroordeling tot meer dan een jaar cel raakt hij zijn Willemsorde kwijt.

Kroon moet zich eind november voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem verantwoorden. Het OM heeft nog niet besloten of andere betrokkenen in de zaak worden vervolgd. Ook de vriendin van Kroon wordt verdacht. Kroon ontkent overigens alles.

Uitslagen Engeland speelronde 5

Dit weekend is in Engeland de vierde speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook dit weekend weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na drie speelronden.

Berbatov drukt Liverpool verder in de problemen

Na dit weekend kan men concluderen dat Liverpool voorlopig titelkandidaat af is. The Reds verloren dit weekend namelijk de topper tegen Manchester United met 3-2. De drie treffers voor de thuisploeg werden gemaakt door Dimitar Berbatov, die daarmee uitgroeide tot man van de wedstrijd.

Manchester United was in de eerste helft de ploeg, die de wedstrijd kleur gaf. De ploeg kreeg veel kansen, maar werd pas drie minuten voor rust beloond. Ryan Giggs nam een corner, waarna Berbatov de bal binnen wist te knikken. Na de pauze zetten The Mancunians de goede lijn door, wat uiteindelijk in de tweede goal van Berbatov resulteerde. De aanvaller nam in het strafschopgebied een voorzet met zijn bovenbeen aan, waarna hij met een omhaal afwerkte.

Liverpool leek aangeslagen te zijn, maar niets bleek minder waar. The Reds kregen zelfs een cadeautje, nadat John Evans in de zestien doorging op Fernando Torres. Het resultaat was een strafschop, die door Steven Gerrard achter doelman Edwin van der Sar werd geschoten. Zes minuten later stond het gelijk, nadat Gerrard ook zijn tweede doelpunt wist te maken.

Berbatov was in de tussentijd even buiten beeld gebleven, maar dook zeven minuten voor tijd weer op. Bij een voorzet van John O'Shea sprong de aanvaller hoger dan zijn tegenstander, Jamie Carragher en liet keeper Manuel Reina vervolgens kansloos.

Chelsea nog altijd zonder puntverlies

Chelsea blijft door een comfortabele zege op promovendus Blackpool koploper in de Premier League (4-0). The Blues waren op het eigen Stamford Bridge ongenaakbaar en behielden de maximale score na vijf duels. De Londenaren wonnen de eerste vier wedstrijden van het seizoen vaak met ruime cijfers. Tegen Blackpool was het niet anders.

Salomon Kalou leidde de gemakkelijke overwinning met een vroege treffer. De oud-Feyenoorder opende al na een minuut de score. De formatie van Carlo Ancelotti liep nog voor de pauze uit naar een 4-0 voorsprong. Florent Malouda was op schot en nam twee treffers voor zijn rekening. Didier Drogba maakte de ruststand nog comfortabeler (4-0).

Na de pauze deed Chelsea het rustig aan tegen het onmachtige Blackpool. Ancelotti gunde Jeffrey Bruma in de tweede helft speeltijd. De Oranje-international verving oud-PSV'er Alex met ruim een kwartier te spelen.



Uitslagen speelronde 5:

Thuis Uit Uitslag
Stoke City West Ham United 1-1
Aston Villa Bolton Wanderers 1-1
Blackburn Rovers Fulham 1-1
Everton Newcastle United 0-1
West Bromwich Albion Birmingham City 3-1
Tottenham Hotspur Wolverhampton Wanderers 3-1
Sunderland Arsenal 1-1
Manchester United Liverpool 3-2
Wigan Athletic Manchester City 0-2
Chelsea Blackpool FC 4-0


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 5 5 0 0 15 21-1
2 Arsenal 5 3 2 0 11 14-4
3 Manchester United 5 3 2 0 11 14-7
4 Manchester City 5 2 2 1 8 6-2
5 Tottenham Hotspur 5 2 2 1 8 6-4
6 Newcastle United 5 2 1 2 7 8-6
7 Fulham 5 1 4 0 7 7-6
8 Aston Villa 5 2 1 2 7 6-9
9 Blackpool FC 5 2 1 2 7 8-12
10 West Bromwich Albion 5 2 1 2 7 5-9
11 Sunderland 5 1 3 1 6 5-5
12 Birmingham City 5 1 3 1 6 7-8
13 Bolton Wanderers 5 1 3 1 6 7-8
14 Blackburn Rovers 5 1 2 2 5 5-6
15 Wolverhampton Wanderers 5 1 2 2 5 6-8
16 Liverpool 5 1 2 2 5 4-7
17 Stoke City 5 1 1 3 4 5-8
18 Wigan Athletic 5 1 1 3 4 2-13
19 Everton 5 0 2 3 2 4-7
20 West Ham United 5 0 1 4 1 3-13


Alle andere statistieken uit de Premier League kun je op deze pagina terugvinden!

'Rogers weg bij Team Columbia-HTC'

Er gaan hardnekkige geruchten dat Michael Rogers zal vertrekken bij Team Columbia-HTC. Er wordt namelijk gesuggereerd dat de winnaar van de Ronde van Californië zijn loopbaan bij Team Sky zal voortzetten, maar de renner onthoudt zich tot op heden van commentaar.

Het contract tussen Rogers en Team Columbia-HTC loopt na dit seizoen af. De Australiër mag volgens deze overeenkomst echter niet zeggen of hij ook daadwerkelijk vertrekt. Het zal dus nog enige tijd duren voor zijn mogelijke vertrek officieel bekend wordt gemaakt.

Brama ergert zich aan kaarten Douglas

Wout Brama ergerde zich zondag tegen Heracles aan teamgenoot Douglas, die een gele kaart kreeg en hevig protesteerde bij arbiter Braamhaar.

Douglas beging een overtreding op Samuel Armenteros en werd woedend op de scheidsrechter. Toen Braamhaar de Braziliaan een gele kaart voorhield, moest hij tot de orde worden geroepen door Brama. "Dit gebeurt zo vaak met hem", reageerde de Tukker tegen de NOS. "Te vaak. En het is zo stom. Hoe verder we in het seizoen komen, hoe zwaarder die gele kaarten gaan doorwegen."

"Hij pakt op deze manier veel te veel gele kaarten. Hij moet zichzelf eens onder controle gaan houden", aldus Brama, die zelf in de slotfase van de eerste helft aan een rode kaart ontsnapte na een harde tackle op Everton. De aanvaller van Heracles keerde na rust niet meer terug. "Er zat geen opzet in het spel. Dat weet ik honderd procent zeker."

Brama was teleurgesteld over het resultaat tegen Heracles (0-0). "We hebben twee punten verloren, omdat we een tempootje te laag speelden. De echte wil om te winnen ontbrak ook. We kregen minder ruimte om te voetballen, vooral na rust, toen Heracles Almelo in twee blokken van vier spelers ging voetballen. Al is dat logisch, als je met een man minder speelt."

Ook A. Rasmussen weg bij Team Saxo Bank

Afgelopen week maakte Fabian Cancellara zijn vertrek bij Team Saxo Bank bekend. Nu heeft ook Alex Rasmussen zijn vertrek bij de formatie van Bjarne Riis aangekondigd.

Rasmussen zet zijn carrière voort bij Team Columbia-HTC. "Ik heb hen gekozen, omdat ik kansen zie in de sprint", aldus de renner tegenover TV2 Sporten. "Ik heb nog steeds veel te leren en dit is hiervoor het beste team."

"Ik denk dat ik veel kan leren in de komende jaren. Ik hoop dat ik de sprints voor kan bereiden voor Cavendish. Het zou mooi zijn om hem te helpen."

Fledderus: "Ik liet mijn team in de steek"

Mark-Jan Fledderus zal het duel tegen FC Twente niet snel vergeten. De middenvelder van Heracles Almelo vestigde gisteren de aandacht op zich, door twee gele kaarten te pakken.

Vlak voor rust ontving de speler twee keer een gele prent. De tweede kaart ontving hij na een wilde trap op Bryan Ruiz. "De eerste gele kaart was terecht, bij de tweede kom ik zelf een beetje te wild in. Volgens mij raak ik hem niet", liet hij na afloop weten.

"Maar het was in ieder geval niet slim. Dat mag niet gebeuren met een speler met zoveel ervaring als ik. Heel dom om op zo'n manier een rode kaart te pakken. Nota bene twee overtredingen op de helft van de tegenstander. Het is gewoon dom van me. Heel simpel", vervolgde Fledderus.

"Ik heb een heel team in de steek gelaten. Het komt voort uit goede wil, misschien wel iets te goede wil. Maar dat is ook niet goed. Er moest vandaag iets gebeuren. Onze start dit seizoen was immers niet goed. We wilden fanatiek gaan spelen. Maar dit was iets te fanatiek van mijn kant."

Van Wolfswinkel: "Geen idee waar dit eindigt"

Ricky van Wolfswinkel mag zich op dit moment topscorer van de Eredivisie noemen. De naam van de aanvaller van FC Utrecht prijkte gisteren na het duel tegen VVV-Venlo (3-2) tweemaal op het scorebord, waardoor zijn seizoenstotaal inmiddels op zeven staat.

"Ik denk dat ik er maar mee stop voor dit seizoen en lekker op vakantie ga", liet Van Wolfswinkel, met een enorme knipoog, na afloop van het duel weten. In de laatste uitwedstrijden van de Domstedelingen schoot de aanvaller niet met scherp. "Als spits wil je altijd scoren, het liefst zoveel mogelijk. Wanneer je dan kansen mist die je wel moet maken, dan baal je daar wel van."

"Toch moet je proberen snel de goede lijn door te trekken en weer te scoren. Anders begin je te twijfelen", ging Van Wolfswinkel verder, die hiermee refereerde naar zijn gedachten tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Geruime tijd ging namelijk in zijn hoofd om dat FC Utrecht zou verliezen. "Gelukkig winnen we uiteindelijk, dat is mentaal belangrijk."

Naast zijn zeven competitiedoelpunten was Van Wolfswinkel ook al zes keer trefzeker in de Europa League. "Ik heb geen idee waar dit eindigt, op dit moment gaat het wel lekker. Het is een goed begin dat uiteindelijk moet leiden tot een mooi seizoen voor FC Utrecht."

[DC] Amerika handhaaft zich in wereldgroep

Het Davis Cup-team van de Verenigde Staten is er ingeslaagd om zich te handhaven in de wereldgroep. De Amerikaanse formatie wonnen de play-off tegen Columbia uiteindelijk met 3-1. Het winnende punt werd door Mardy Fish gemaakt.

Fish had vijf sets nodig om zijn tegenstander, Santiago Giraldo, te verslaan. De standen waren 3-6, 6-3, 7-5, 4-6 en 8-6. De Verenigde Staten slaagden er tot op heden 32 keer in om de Davis Cup in de wacht te slepen, wat meteen een record is. De laatste keer dat het land met de prijs aan de haal ging was in 2007.

CD: USX - Run Thick In The Night

U.S. Christmas is geen Amerikaanse verzamelplaat die al vooruit loopt op de donkere dagen in december. De band is iets bekender onder de noemer USX, maar in Nederland zal de naam weinig bellen doen rinkelen. In 2009 stonden ze nog op het Roadburn Festival te Tilburg en eind september wordt hun nieuwe plaat uitgebracht, Run Think In The Night. Het zevenkoppige gezelschap zit sinds enkele jaren onder de pet van Neurot Recordings, dat opgericht is door enkele leden van Neurosis waarmee USX ook tourde.

Cruijff kwaad op onherkenbaar Ajax

Johan Cruijff laat in zijn column in De Telegraaf werkelijk niets heel van Ajax. Hij levert forse kritiek op de spelers en de organisatie.

"De afgelopen week heb ik Ajax tegen een zwakkere (Willem II) en een sterkere (Real Madrid) tegenstander gezien. Laat ik er maar niet omheen draaien: dit Ajax is nog slechter dan de ploeg uit de periode voordat Rinus Michels in 1965 bij de club kwam", schrijft Cruijff. "Dit is Ajax niet meer. Deze ploeg is niet in staat om meer dan drie keer de bal naar elkaar toe te spelen."

Cruijff heeft ook kritiek om het rapport Coronel, dat twee jaar geleden werd opgesteld. De oud-sterspeler concludeert dat met dat rapport weinig is gedaan in Amsterdam. "Als je ziet wat daar van terechtgekomen is, dan is het één groot drama. Qua financiën, qua opleiding, qua scouting, qua aankoopbeleid en qua voetbal."

"Vooraf werd Real-Ajax overal nog aangekondigd als een unieke wedstrijd tussen twee historische clubs. Twee ploegen die het internationale voetbal met hun spel hebben verrijkt. In plaats daarvan ontkwam Ajax aan de grootste verschutting uit de clubgeschiedenis", gaat El Salvador verder. "Iedereen was na afloop blij dat het 'maar' 2-0 was geworden, terwijl het zomaar 8- of 9-0 had kunnen zijn."

"Dan dat gezwam over jongens en mannen, terwijl er qua leeftijd tussen de beide teams totaal geen verschil was. Het voetbal en de instelling van Ajax leken gewoon nergens op. Wat Ajax tegen zowel Willem II als Real Madrid liet zien, had helemaal niets meer met de normen en waarden te maken waar de club altijd voor gestaan heeft."

'Stijging vertrouwen N/Z-lijn goed, maar fragiel'

Vijfenzestig procent van de Amsterdammers is voor het afbouwen van de omstreden Noord/Zuidlijn. Vorig jaar was nog zestig procent voorstander. De stijging is volgens een woordvoeder van projectbureau Noord/Zuidlijn een goed teken, maar hij roept op tot voorzichtigheid.

Volgens de zegsman staat de bouw van de Noord/Zuidlijn nog voor behoorlijk veel uitdagingen, waarbij iets mis kan gaan. Dit is dan direct terug te zien in de draagvlakcijfers, voorspelt de woordvoerder.

Uit een enquête van de dienst onderzoek en statistiek van de gemeente blijkt dat een groter deel van de Amsterdammers wil dat de metrolijn wordt afgebouwd. Uit het onderzoek blijkt verder dat 18,5 procent wil dat de bouw definitief gestaakt wordt. Vorig jaar was dit nog 19 procent. De enquête werd voor de achtste keer gehouden.

Sinds 2008 was er volgens de woordvoerder een daling in het vertrouwen te zien, door onder meer het aftreden van wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) en het instellen van een enquêtecommissie door de gemeente. Eind 2012 moet het boren van de metrolijn, die de Zuidas en het Buikslotermeerplein verbindt, helemaal klaar zijn. Gepland staat dat de lijn in 2017 in gebruik kan worden genomen.

Prinsjesdagpaarden oefenen op het strand

De paarden die de Gouden Koets dinsdag op Prinsjesdag moeten begeleiden worden maandag op het strand van Scheveningen aan een laatste test onderworpen. De traditionele oefening vindt dit jaar voor het eerst niet op het Noorderstrand, maar op het strand direct voor het Kurhaus plaats.

De paarden en ruiters van het Cavalerie Ere-Escorte van de landmacht krijgen zoals gebruikelijk te maken met rookbommen, harde muziek, geweerschoten en kanonslagen. De oefening begint om 09.45 uur en is vrij toegankelijk voor publiek.

Aan de oefening doen tientallen paarden mee, waarvan er 59 meerijden op Prinsjesdag. Na de oefening wordt bekeken welke paarden dat zijn en welke reserve zijn.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de grote opruiming van Jan Stikvoort.

Politiechef Jan Stikvoort vindt dat de politie te vaak wordt ingezet bij verkeerscontroles. Hij wil van de snelheidscontroles af. Niet geheel onlogisch: er worden veel meer chauffeurs gecontroleerd op snelheid dan op alcohol, terwijl drankgebruik in heel veel gevallen in het spel is bij ernstige ongelukken. Maar de oplossing van Stikvoort is onjuist. Hij wil de snelheidscontroles laten uitvoeren door de belastingdienst. Uitverkoop van politietaken dus. De hamvraag:

Bewegende beelden Sonic 4

Fans wachten er al lang op: Sonic 4. Dit is een Sonic-spel zoals we die van vroeger kennen: bliksemsnel en plat. Van Sonic Unleashed en Sonic the Hedgehog werden fans niet blij, dus daarom was dit een goede stap van SEGA.

Tails, Dr Eggman, en nog veel meer personages zijn te vinden in de WiiWare-game. In de trailer zien we Sonic met fakkels scheuren, we zien hem rollen op stenen en vechten tegen Dr. Eggman. De trailer is hier te zien:

De eerste aflevering van Sonic 4 komt dit jaar nog uit in WiiWare, Playstation Store, App Store en Xbox Live.

 

'Jack de Vries volgt Verhagen op bij CDA'

Oud-staatssecretaris Jack de Vries is in beeld om Maxime Verhagen op te volgen als fractievoorzitter van het CDA. Dat zeggen ingewijden maandag in dagblad De Pers. Als het rechtse kabinet er komt, vertrekt Verhagen naar verwachting uit de fractie om minister en vice-premier te worden en is de weg vrij voor De Vries.

De Vries is geïnteresseerd in de functie en zou de steun hebben van Verhagen en van onder meer minister van Financiën Jan Kees de Jager, Eerste Kamerlid Hans Hillen en fractiesecretaris Sybrand van Haersma Buma.

CDA-spindoctor De Vries verliet de politiek wegens een buitenechtelijke relatie met zijn adjudant. Hij woonde tijdelijk in een kazerne in Den Haag, omdat zijn vrouw hem op straat had gezet. Volgens Haagse bronnen trekt De Vries de komende tijd publiekelijk het boetekleed aan voor zijn affaire.


Maxime Verhagen

Diplomatieke gemoederen China en Japan lopen op

China heeft belangrijke afspraken met Japan afgezegd vanwege de verlengde detentie van een Chinese kapitein. Dat meldde de Chinese staatszender CCTV zondag. De kapitein van een vissersboot werd door Japan gearresteerd nadat hij in de buurt van eilanden die beide landen claimen in botsing was gekomen met twee Japanse patrouilleboten.

Volgens de televisiezender heeft de weigering van Japan om de man vrij te laten 'de Chinees-Japanse relatie al ernstige schade berokkend'. Beijing heeft alle contacten op ministerieel en provinciaal niveau afgelast, zegde een gesprek over luchtvaart af en verzette een afspraak over steenkool.

De verlengde detentie van de Chinese kapitein heeft het altijd sluimerende anti-Japanse sentiment in China aangewakkerd. Volgens de staatstelevisie is het aantal Chinese toeristen in Japan sterk afgenomen en een in Beijing gevestigd bedrijf meldde een trip naar Japan met tienduizend mensen -om medewerkers, hun familie en zakenpartners te belonen- af te zullen zeggen.

"De schuld van deze situatie ligt geheel bij Japan. De Japanse kant zou direct en zonder enige voorwaarde de Chinese kapitein moeten vrijlaten of anders de consequenties dragen", aldus CCTV.

"Zijn detentie is verlengd vanwege langere ondervraging. Hij zal tot 29 september worden vastgehouden", zo zei een medewerker van het Japanse openbaar ministerie. Onder de Japanse wet kan een verdachte tot twintig dagen worden vastgehouden om te beslissen of er een strafzaak gestart zal worden. De eerste periode van tien dagen detentie liep zondag af.

De verlenging kwam een dag nadat in heel China anti-Japanse protesten uitbraken op de dag dat China de Japanse invasie van 1931 herdacht.

De juist aangetreden Japanse minister van buitenlandse zaken Seiji Maehara -een havik van wie verwacht wordt dat hij zich hard zal opstellen in de relatie met China- maande Beijing zondag wederom tot kalmte. Hij zei dat de zaak overeenkomstig de Japanse wet wordt behandeld. Maehara herhaalde ook het standpunt van de regering dat er geen territoriaal geschil zou moeten zijn over de eilanden, omdat ze 'een integraal deel zijn van het Japanse grondgebied'.

China daarentegen ziet de detentie van de kapitein en de mogelijk vervolging onder de Japanse wet als een provocatie en uitlokking wat betreft de claim van de soevereiniteit over de eilanden.

Japan probeerde vorige week de spanningen al te verminderen door de overige veertien bemanningsleden vrij te laten en de vissersboot terug te geven.

Enkelblessure voor Messi

Lionel Messi heeft gisteren in de wedstrijd tegen Atletico Madrid (2-1) een enkelblessure opgelopen. De sterspeler van Barcelona is naar verwachting zeker twee weken uitgeschakeld.

Messi moest in de slotminuut op een brancard van het veld na een zware overtreding van de Tsjech Tomasz Ujfalusi. "We zijn blij met deze zege maar verdrietig om Messi. De televisiebeelden spreken voor zich. Het is niet alleen Cristiano Ronaldo van Real Madrid die bescherming nodig heeft. De scheidsrechters moeten dat met alle spelers doen", aldus coach Pep Guardiola.

Messi maakte het openingsdoelpunt tegen Atletico. Hij mist waarschijnlijk de wedstrijden tegen Sporting Gijon, Real Mallorca en Athletico Bilbao en het Champions League-duel met het Russische Roebin Kazan.

Enkelblessure voor Messi
Enkelblessure voor Messi (Foto: ANP)

Centrumrechts Zweden wil met Groene Partij

Premier Fredrik Reinfeldt van de centrumrechtse coalitie in Zweden wil gaan samenwerken met de Groene Partij om een meerderheid in de Riksdag (parlement) te krijgen. Na de parlementsverkiezingen van zondag benadrukte Reinfeldt dat hij niet in zee wil gaan met de rechts-populistische Zweden-Democraten.

Reinfeldt zei dat zijn centrumrechtse coalitie de winnaar van de stembusgang is geworden, ook al verloor die alliantie de meerderheid in de Riksdag. Na het tellen van de stemmen in alle 5668 districten heeft de coalitie van Reinfeldt 172 van de 349 zetels in het parlement en zal moeten samenwerken met andere partijen.

De Rood-Groenen, een verbond van drie linkse oppositiepartijen waaronder de sociaaldemocraten, kunnen volgens de tellingen rekenen op 157 zetels. De sociaaldemocratische leider Mona Sahlin erkende de verkiezingen te hebben verloren. Volgens haar is het aan de rechtse partijen om te komen tot een meerderheid.

Opvallend is de score van de rechts-populistische Zweden-Democraten. Die zijn goed voor twintig zetels, nu ze voor het eerst de kiesdrempel hebben gehaald. De partij is opgericht in 1988 en komt voort uit de nationalistische beweging Hou Zweden Zweeds. Door de jaren heen is de groepering opgeschoven naar het midden en zijn de meest extremistische leden geroyeerd, maar het basisidee is gelijkgebleven. De partij wil onder meer de immigratie beperken en immigranten stimuleren terug te keren naar het land van herkomst.

Reinfeldt voelt niets voor samenwerking met de Zweden-Democraten en probeert daarom de Groene Partij los te weken uit het kamp van de Rood-Groenen. Die kreeg volgens een prognose van de Zweedse televisie 7,2 procent van de stemmen.

Maria Wetterstrand, leider van de Groene Partij, zei niets te voelen voor samenwerking met het centrumrechtse blok van Reinfeldt. Ze stelde dat de samenwerking met de sociaaldemocraten wordt voortgezet. Net als centrumrechts zijn de Rood-Groenen gekant tegen samenwerking met de Zweden-Democraten.

Centrumrechts Zweden wil met Groene Partij
Centrumrechts Zweden wil met Groene Partij (Foto: ANP)

Sportclubs pakken aso-ouders aan

Sportclubs gaan strenger optreden tegen asociale ouders die zich te buiten gaan langs de lijn. Dat staat in het manifest Samen voor Sportiviteit en Respect van elf sportbonden, schrijft het Nederlands Dagblad. Nu zijn er nauwelijks sancties mogelijk voor scheldende of agressieve ouders bij wedstrijden, omdat de ouders zelf geen lid zijn van de club.

In het manifest, dat binnenkort wordt aangeboden aan de minister van sport, staan plannen om lastige ouders aan te pakken. In sommige gevallen kan een spelregelcursus daarbij helpen. In andere gevallen kan een ouder worden geweerd.

Het wangedrag waar onder meer de KNHB en de KNKV zich op richten heeft vaak betrekking op scheidsrechters. Ook de trainer en het eigen kind krijgen er vaak verbaal van langs.

'Belastingdienst kan flitscontrole doen'

Korpschef Jan Stikvoort van de politieregio Hollands Midden is van mening dat de politie te veel wordt ingezet voor verkeerscontroles en administratieve taken. Hij vindt dat dergelijke taken prima uitgevoerd kunnen worden door belastingambtenaren. Stikvoort zegt dat het ook de populariteit van de politie ten goede zal komen.

Vorige week trok de politie Gelderland ook aan de bel over onder meer gedwongen snelheidscontroles door buitengewoon opsporingsambtenaren. Deze personen worden daarvoor ingezet, omdat het aantal uitgeschreven bekeuringen anders niet hoog genoeg is. De politievakbond onderschrijft deze gang van zaken. 

Verdubbeling patiënten en kosten dementie

Het aantal mensen met dementie in Nederland zal in veertig jaar verdubbelen. In 2050 lijden dan een half miljoen mensen aan de ziekte. De kosten van dementie zullen in die tijd ook verdubbelen, naar een 7,5 miljard euro. Dat schrijft de Volkskrant maandag op basis van het World Alzheimer Report, een dag voor Wereld Alzheimerdag.

De onderzoekers waarschuwen in het rapport dat de kosten nog een stuk harder zullen stijgen als er geen mantelzorg zou zijn. Nu drukken behulpzame familieleden de kosten nog met veertig procent. De verwachting is dat er over veertig jaar minder mantelzorgers zijn, omdat meer vrouwen werken en vanwege de vergrijzing.

Alzheimer Nederland pleit voor meer wetenschappelijk onderzoek naar de 55 ziektes die onder de noemer dementie vallen. Wetenschappers zouden er namelijk van overtuigd zijn dat dementie op termijn te voorkomen, of misschien zelfs te genezen, zal zijn.

Nederland maakt zich niet druk om oorlog

Een procent van de Nederlanders ziet gewapende conflicten en oorlogen tussen landen en stammen wereldwijd als een van de zaken waar zij zich het meest druk over maken. Vrede dicht bij huis is voor negen procent belangrijk. Dat blijkt uit een enquête door onderzoeksbureau Trendbox in opdracht van organisatie Masterpiece.

Dertien procent houdt zich in algemene zin geregeld bezig met gewapende conflicten en oorlogen in de wereld. Als dit zich dicht bij huis afspeelt stijgt dit percentage naar 28 procent. Het onderzoek is gedaan in het kader van de Internationale Dag van de Vrede dinsdag.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 501 Nederlanders.

El Hamdaoui: "Kater van Madrid weggespoeld"

Mounir El Hamdaoui kwam er tegen Real Madrid niet aan te pas. Maar tegen Feyenoord was de aanvaller weer trefzeker (1-2).

De Marokkaanse spits scoorde de tweede treffer voor Ajax, nadat Siem de Jong de score had geopend in De Kuip. André Bahia scoorde 1-2. "Deze zege spoelt de kater van Madrid wel weg", zei El Hamdaoui na afloop bij Eredivisie Live.

In de Champions League werd Ajax woensdag tegen Real Madrid overklast. "Je weet dat je, als je Real Madrid treft, niet de eerste de beste tegenstander treft. We waren daar kansloos, maar we moesten door en dat hebben we gedaan."

"We hebben vandaag een goede zege geboekt", vervolgt El Hamdaoui. "Als we het goed uitspelen, kunnen we vaker scoren. We maken het onszelf veel makkelijker als we de kansen afmaken. Het is frustrerend als dat niet lukt. Maar we werken eraan."

Doden bij familiedrama in Duitsland

Een vrouw die zondagavond wild om zich heen schoot in het Zuid-Duitse Lörrach heeft haar voormalige levenspartner, haar vijf-jarige zoon en een verpleegkundige doodgeschoten. De politie schoot de vrouw dood, nadat ze het vuur ook op hen had geopend.

Drie andere mensen raakten zwaargewond door schoten van de vrouw. Zij zijn buiten levensgevaar. Dat heeft openbaar aanklager Dieter Inhofer in de nacht van zondag op maandag op een persconferentie gezegd.

Rond 18.00 uur was er een explosie in een woonhuis in het centrum van Lörrach, waarna brand uitbrak. Later bleek dat de vrouw de brand had aangestoken en daar haar voormalige levenspartner en hun zoon had doodgeschoten. In het huis waar de schietpartij plaatshad, woonden de man en het kind. De vrouw woonde ergens anders.

Nadat ze in het huis had geschoten, kwam de vrouw het huis uit en begon ze op straat te schieten met een vuurwapen. Daarna ging ze het nabijgelegen Elisabethenziekenhuis binnen en opende ook hier het vuur.

In het ziekenhuis schoot de vrouw een verpleegkundige dood. Ook raakten een politieagent, die in zijn vrije tijd in het hospitaal aanwezig was, en twee andere mensen door schoten van de vrouw zwaargewond. De politie schoot de vrouw daarna dood. Over de identiteit van de vrouw wilde de politie niets zeggen.

Uit het pand dat na de explosie in brand was gevlogen, woonden meer gezinnen. Vijftien bewoners moesten met rookvergiftiging naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zes volwassenen en een kind konden niet op eigen kracht uit het pand komen. Zij werden door brandweerlieden gered.

Doden door familiedrama in Duitse stad
Doden door familiedrama in Duitse stad (Foto: ANP)

Colombia brengt FARC slag toe

Het Colombiaanse leger heeft zondag in de buurt van de stad San Miguel aan de grens met Ecuador zeker 22 strijders van de linkse guerrillabeweging FARC gedood. De Colombiaanse president Juan Manuel Santos repte van een van de grootste klappen tegen de FARC van de afgelopen tijd, aldus de Colombiaanse radiozender RCN.

Het leger bombardeerde met gevechtsvliegtuigen een kamp van de rebellen bij San Miguel in de zuidelijke regio Putumayo. Daarna werden met helikopters militairen in het gebied gedropt. Bij de actie namen de militairen onder meer vuurwapens en computers van de FARC-strijders in beslag. Eerder in september werden in dit gebied acht politiemensen gedood toen ze in een hinderlaag van de rebellen liepen.

Santos zei dat zijn regering de Ecuadoraanse president Rafael Correa had bedankt voor de samenwerking bij de strijd tegen de rebellen. Ecuador verbrak de diplomatieke banden met Colombia in maart 2008, kort nadat het Colombiaanse leger een kampement van de FARC in het buurland had bestookt. Vorig jaar namen Colombia en Ecuador stappen om hun diplomatieke betrekkingen te normaliseren.

De FARC is in de jaren zestig van de vorige eeuw opgericht. Aanvankelijk vocht de beweging voor het realiseren van een socialistische staat, maar tegenwoordig houdt de FARC zich vooral bezig met criminele activiteiten zoals drugshandel en ontvoeringen.

Leger Colombia brengt FARC slag toe
Leger Colombia brengt FARC slag toe (Foto: ANP)

Preud'homme: "De frisheid ontbrak bij ons"

FC Twente-trainer Michel Preud'homme wijt het gelijkspel bij Heracles Almelo (0-0) mede aan de zware Europese week.

"De frisheid ontbrak bij ons. Het was kennelijk moeizaam omschakelen na de wedstrijd in de Champions League tegen Inter", zei Preud'homme tegenover het ANP na afloop van de puntendeling in het Polman Stadion.

"Dit was een andere wedstrijd. Inter gaf af en toe nog wat ruimte weg, Heracles niet. De ploeg was fantastisch georganiseerd. Wij deden niet dat ene stapje extra wat nodig was om te winnen", vervolgt de Belgische trainer.

Twente kreeg na de rode kaart van Mark-Jan Fledderus een overtal situatie, maar buitte dit niet uit. "In die situatie hadden we meer kansen moeten uitspelen dan die paar die we hebben gehad. Dat was de grootste tegenvaller'', zei Preud'homme.

Eilandbestuur Bonaire gevallen

Na ruim een jaar is het eilandbestuur van Bonaire wederom gevallen. Onafhankelijk lid van het bestuurscollege Anthony Nicolaas heeft zondag zijn vertrouwen opgezegd, waardoor de samenwerking tussen de Democratische Partij Bonaire en Nicolaas ten einde is gekomen.

Nicolaas laat er echter geen gras over groeien en is alweer in onderhandeling over een nieuw bestuurscollege, met de Union Patriotiko Boneriano (UPB). Dat is de partij die hij in mei 2009 de rug toekeerde, waardoor het toenmalig bestuurscollege viel.

Die geschiedenis herhaalt zich en nu is, door onvrede over niet nagekomen afspraken, de PDB het slachtoffer. Na de val van het UPB-college vorig jaar kreeg het proces van staatkundige hervormingen een knauw, maar dat staat nu weer op de rails.

Als alles volgens plan verloopt dan zal het nieuwe eilandsbestuur regeren tot maart 2011, wanneer er nieuwe eilandsraadverkiezingen zijn.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.