Graafwerkzaamheden in zaak Willeke Dost hervat

De graafwerkzaamheden achter de boerderij van de pleegouders van Willeke Dost in het Drentse dorp Koekange worden maandag hervat. Het afgraven van het terrein neemt naar verwachting drie tot vijf dagen in beslag, laat het Openbaar Ministerie in Assen weten.

Het onderzoeksteam gaat graven op het terrein, waar voorheen een vuilstortplaats was, om te kijken of het lichaam van Dost er misschien ligt. Eerder was onderzocht of het terrein dusdanig verontreinigd was dat er speciale beschermingsmaatregelen nodig waren voor de doorzoeking, maar dit bleek niet het geval.

De 15-jarige Dost verdween in 1992. Ze was naar bed gegaan en bleek de volgende ochtend te zijn verdwenen. Er werden geen sporen van een inbraak of een misdrijf gevonden. De politie had de verdwijning van Dost eerder beschouwd als een vermissing.

Haar 66-jarige pleegmoeder en 38-jarige pleegbroer werden in juni echter opgepakt, nadat de zaak vorig jaar opnieuw was bekeken. De pleegmoeder en -broer bleken tegenstrijdige verklaringen te hebben afgelegd. Na hun arrestatie werd de boerderij van de vrouw minutieus onderzocht. Op drie plaatsen rond de boerderij is inmiddels gegraven, maar er werd niets gevonden. De pleegmoeder en de pleegbroer zijn inmiddels vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten in het onderzoek.

Submitter:  Bron: Novum