Grosjean hoopt op vaste aanstelling bij Pirelli

Romain Grosjean hoopt dat hij deze week met het testwerk voor bandenfabrikant Pirelli in Monza een contract verdient om de resterende tests ook te mogen rijden. De Fransman is de vervanger van Nick Heidfeld die vanaf deze week in dienst bij Sauber gekomen is als vervanger van Pedro de la Rosa.

"Ik ga dinsdag en woensdag voor ze testen op het circuit van Monza, maar Pirelli moet nog besluiten of ze ook daarna met me verder willen. Ik hoop tot het eind bij het project betrokken te kunnen zijn," zei Grosjean tegen Auto Hebdo. De Fransman reed dit seizoen geen Formule 1 nadat hij afgelopen winter geen stoeltje kon vinden. Hij kwam daarom uit in andere raceklasses. "Ik verheug me er echt op. Helemaal omdat de Toyota-bolide die we gebruiken aan het eind van het vorige seizoen bij de beste auto's van het veld hoorde."

"Heidfeld heeft me bovendien gezegd dat de Toyota een goede en neutrale bolide is, wat betekent dat deze zeer geschikt is voor het testen van banden. Dat ik nu weer kilometers kan maken in een Formule 1-auto, is een goede stap richting een volwaardige terugkeer," zei Grosjean die vorig jaar zeven races voor Renault mocht rijden.