Uitslagen Spanje speelronde 3

Na speelronde drie gaat Valencia als enige club zonder puntverlies aan de leiding van de Primera División. FC Barcelona herpakte zich na de blamerende thuisnederlaag tegen Hércules, terwijl Real Madrid belangrijke punten ophaalde in Baskenland.

Atlético de Madrid ontving FC Barcelona in het eigen Vicente Calderón. Op zich een lastige ontmoeting, al wonnen de Madrilenen de laatste drie jaar iedere keer. Lionel Messi was niet van plan dat opnieuw te laten gebeuren en trof doel vlak nadat David Villa de paal had geraakt. Erg lang hoefden de fans van Atlético niet te treuren, want Raúl García werkte al vlug de gelijkmaker binnen uit een corner. Gerard Piqué herstelde de voorsprong even daarna. Uiteindelijk zou de treffer van de verdediger de laatste zijn, maar spannend bleef het tot het eind. Datzelfde eind zou Messi niet halen. Hij werd in blessuretijd onderuit geschopt door Tomás Ujfalusi, die de charge met een rode kaart moest bekopen.

Real Madrid ging op bezoek in Anoeta, het beroemde stadion van Real Sociedad. De promovendus was niet van plan om het Real Madrid makkelijk te maken. In de eerste helft hadden Mikel González en Ion Ansotegi het niet moeilijk om Higuaín en Cristiano Ronaldo tegen te houden. Vlak na rust was dat anders. Ángel di María kapte naar binnen vanaf links en legde de bal prachtig in de verre hoek. De club uit San Sebastián kwam er zelf slechts sporadisch uit, maar tien minuten later was daar wel de gelijkmaker van de volledig ongedekte Raúl Tamudo. De kansen op de hernieuwde voorsprong voor de ploeg van José Mourinho bleven lange tijd uit. Een vrije trap van Ronaldo was nodig voor de drie punten. Het schot van de Portugees werd door Pepe van richting veranderd en liet Claudio Bravo kansloos.

Verder waren er nog enkele derby's in Spanje. Hércules ontving Valencia in Alicante, maar had aanvankelijk geen kans. Juan Mata scoorde na één minuut, terwijl Pablo Hernández met een geweldig schot de marge verdubbelde. Vlak voor rust schoot David Trézéguet de aansluitingstreffer binnen uit een goedkope strafschop. Vlak na rust was arbiter Ramírez Domínguez opnieuw middelpunt van de belangstelling. David Navarro werd hard onderuit geschopt en moest geblesseerd van het veld. De leidsman besloot echter dat Navarro zelf de gele kaart verdiende, en dat was zijn tweede. Valencia moest het tweede bedrijf uitspelen met een man minder, en ondanks een spervuur van schoten van Hércules, bij wie Royston Drenthe een uitstekende wedstrijd speelde, slaagden de bezoekers daarin.

Villarreal werkte eveneens een Valenciaanse derby af, bij Levante. De promovendus is nog als enige club puntloos, en na dit duel was dat niet anders. Nilmar lobde tweemaal de bal over de keeper, en pakte daarmee de punten voor de Gele Duikboot. Sevilla won eveneens een streekderby. Bij Málaga werd met 1-2 gewonnen door treffers van Alfaro en Cáceres. Getafe kende net als Valencia geen geweldige arbiter. Nadat de Madrilenen de eerste helft bij Deportivo met een 0-1 voorsprong hadden besloten, legde arbiter Muñiz Fernández na rust binnen tien minuten tweemaal de bal op de stip voor de club uit Galicië. Beiden waren uiterst discutabel te noemen, beiden werden binnengeschoten door Andrés Guardado. Met een echte golazo redde Javier Arizmendi een punt.