Charleroi ontslaat trainer Mathijssen

ChiefBigFoot

Jacky Mathijssen is niet langer de hoofdtrainer van Charleroi. De Belgische trainer had gisteren, na het met 5-0 verloren duel tegen Club Brugge, een aanvaring met voorzitter Abbas Bayat en werd vervolgens ontslagen. Voor de Waalse club is Mathijssen de zesde trainer sinds 2007 die zijn contract niet uitdient.

Mathijssen keerde dit seizoen terug bij de club waar hij als trainer eerder tussen 2004 en 2007 aan de slag was. Toen hij in 2007 vier speeldagen voor het einde van het seizoen aankondigde naar Club Brugge te verkassen werd hij door voorzitter Abbas Bayat direct uit zijn functie ontheven. Vervolgens probeerden Philippe Vande Walle, Thierry Siquet, John Collins, Stéphane Demol en Tommy Craig het, maar ook zij werden ontslagen of kozen zelf voor een vroegtijdig vertrek.

Mathijssen wist het twee seizoenen vol te houden bij Club Brugge. Na zijn tweede contractjaar werd besloten om uit elkaar te gaan en werd Mathijssen vervangen door Adrie Koster. Vervolgens mocht hij het enkele maanden bij Sporting Lokeren proberen, om het vervolgens dit seizoen weer te proberen bij Charleroi. Wie Mathijssen op zal volgen is nog niet bekend. Na Dany Ost (Eupen) en Aimé Antheunis (Lierse SK) is Mathijssen dit seizoen de derde ontslagen trainer in de Jupiler Pro League.