Australische ploeg wil Cancellara

Peterselieman

Het Australische Pegasus Racing wil Fabian Cancellara aantrekken. Dat verklaart teamdirecteur Chris White in de Australische krant Sydney Morning Herald. Cancellara mag vertrekken bij Saxo Bank. Volgens veel geruchten stapt de Zwitser over naar de nieuwe Luxemburgse ploeg van de broers Schleck. Ook Team Sky en BMC worden genoemd als mogelijke kandidaten om de wereldkampioen tijdrijden in te lijven.

White laat in de Australische krant weten een marktconforme prijs te kunnen betalen. Pegasus Racing snapt dat de Zwitser zich richt op de voorjaarsklassiekers. "Hij zal zich afvragen of we hem kunnen steunen tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Vorige week konden we dat al beloven en nu nog steeds."

Pegasus Racing gaat nu nog door het leven als Fly V Australia. Volgende week wil de ploeg, die voor volgend jaar een Protour-licentie heeft aangevraagd, tijdens het WK de sponsors voor volgend jaar bekendmaken.

Pegasus Racing versterkte zich dit weekeinde met de Duits kampioen Christian Knees van Team Milram en Katusha-renner Sergey Klimov uit Rusland. Eerder trok de formatie al onder anderen de Australische sprinter Robbie McEwen en de Canadese tijdritspecialist Svein Tuft aan.