Spanjaard Rodriguez laat WK wielrennen schieten

Joaquin Rodriguez heeft zich afgemeld voor de wegwedstrijd van het WK wielrennen op 3 oktober in Melbourne. "Ik was erg enthousiast om naar Australië te gaan, maar ik heb een erg zwaar seizoen achter de rug", verklaart de 31-jarige Spanjaard op de website van de Spaanse wielerbond. Hij wordt vervangen door Ruben Plaza.

Rodriguez zegt de Vuelta, waarin hij net naast het podium viel, nog niet verwerkt te hebben. "Ik heb de afgelopen drie weken mentaal en fysiek veel te verduren gehad. Ik moet daarom eerlijk naar mijzelf en naar mijn teamgenoten toe zijn", zegt de Catalaan. "Het is beter om iemand in te zetten, die in betere doen is."

Bondscoach José Luis De Santos betreurt te beslissing van de Katusha-rijder. "Dit is nogal een klap. We hebben het hier over de nummer één van de wereldranglijst. Een renner die veel ervaring heeft in grote wedstrijden en bovendien bijdraagt aan een goede sfeer in het team."

Door het overhevelen van Plaza naar de wegwedstrijd kwam er een plek vrij voor de tijdrit. De Caisse d'Épargne-rijder zou daar eigelijk aan meedoen. Bonscoach Dos Santos heeft nu Ivan Gutierrez als vervanger opgeroepen. De teamgenoot van Plaza is ook reserve voor de wegwedstrijd.