'Newcastle United denkt aan Given'

Sjors (Sj0rSz)

Het begint er steeds meer op te lijken dat Tim Krul zijn kans krijgt. De keeper van Newcastle United beleefde afgelopen weekend zijn debuut in de Premier League en zegevierde uiteindelijk met 1-0 in het duel tegen Everton. Toch lijken The Magpies niet veel vertrouwen te hebben in de jongeling.

De ploeg speelt namelijk met de gedachten om Shay Given, nu nog uitkomend voor Manchester City, aan te trekken. De eerste keeper van Newcastle United, Steve Harper, is namelijk geblesseerd, waardoor Krul  afgelopen weekend zijn debuut kon maken.

Newcastle United staat nu op het punt om bij de Engelse voetbalbond (FA) een verzoek in te dienen voor de transfer. Normaal gesproken is dit namelijk niet toegestaan. De eerstvolgende transferperiode is pas in januari. De ploeg uit Newcastle hoopt echter dat er een uitzondering gemaakt kan worden.

Given stond jarenlang in het doel van Newcastle United, maar is bij Manchester City tweede keus achter Joe Hart. Roberto Mancini, de trainer van City, heeft inmiddels aan The Daily Mail bevestigd dat zijn tweede keeper mag vertrekken. "Als hij weg wil, dan kan dat. Als hij eerder besloten had om weg te gaan, dan had hij nu al een maand weg kunnen zijn."