Virgin Racing contracteert D'Ambrosio

Virgin Racing heeft vandaag wereldkundig gemaakt dat het Jerome D'Amrosio heeft gecontracteerd. De Belg zal in de komende vier races tijdens de eerste vrije training in actie komen. Het gaat om de races in Singapore, Japan, Korea en Brazilië.

"Dit is een geweldige kans voor mij en ik kijk er naar uit om het team te helpen en daarnaast zelf ervaring op te doen. Met het oog op 2011 is dit zeer waardevol. Daarnaast ben ik erg trots om de Belgische kleuren op mijn helm te dragen tijdens de vrije trainingen, want dat betekent veel voor me," liet D'Ambrosio in een eerste reactie weten.

"Het is altijd mijn doel geweest om in de Formule 1 te racen en ik ben dolblij dat ik nu een stap dichter bij ben van het realiseren van die ambitie", vervolgde D'Ambrosio. "Ik ben Virgin Racing en Gravity Sport Management dankbaar voor hun vertrouwen en zal ze niet teleurstellen."

De komst van D'Ambrosio is een tegenvaller voor Lucas di Grassi. Hij zal tijdens de komende vier races op vrijdagochtend zijn bolide af moeten staan aan de 25-jarige coureur. Daarnaast heeft Virgin Racing ook besloten om de Belg in te zetten tijdens 'young driver test'. Deze staat na de laatste Grand Prix, die in Abuy Dhabi wordt verreden, op de rol.

Eerder werd ook al bekend gemaakt dat sportmanagementkantoor Gravity een contract voor D'Ambrosio klaar heeft liggen. In dat geval stapt hij in 2011 voor vijf miljoen dollar in als Grand Prix-rijder.