Leverkusen-spits Kiessling scheurt enkelbanden

Peterselieman

Bayer Leverkusen moet het de komende tijd stellen zonder Stefan Kiessling. De 26-jarige Duitser heeft zijn enkelbanden gescheurd en is voorlopig uitgeschakeld. Dat meldt de club op zijn website. Kiessling is de tweede belangrijke speler die Leverkusen de komende tijd moet missen. Michael Ballack is met een fractuur in zijn linkerscheenbeen ook lang uitgeschakeld.

Kiessling moest zondag in het duel met Nürnberg al na dertien minuten worden vervangen, na een harde charge van verdediger Andreas Wolf. Trainer Jupp Heynckes baalt van het wegvallen van de Duitse international. "Deze blessuregolf komt in een vroeg stadium van het seizoen erg hard aan. Nu moeten we middelen en oplossingen vinden om daarmee om te gaan."

Gelukkig voor Leverkusen valt de blessure van Patrick Helmes mee. De spits moest zondag ook voortijdig naar de kant, maar heeft slechts een spiertje in zijn dijbeen verrekt. Hij moet wel de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt van woensdag aan zich voorbij laten gaan.

Leverkusen staat na vier speelronden met vijf punten in de middenmoot van de Bundesliga. Het duel tegen Nürnberg eindigde doelpuntloos.