O'Sullivan maakt controversiële 147

Ronnie O'Sullivan heeft vandaag op de World Open zijn tiende 147-break uit zijn carrière neergezet, waardoor hij nu alleen recordhouder is. Tot dusver moest hij zijn record delen met Stephen Hendry. Dat het zijn tiende was, was na de frame geen onderwerp van gesprek. O'Sullivan maakte deze 147 namelijk tegen zijn zin.

Na de eerste rode en zwarte bal vroeg O'Sullivan aan de Nederlandse scheidsrechter Jan Verhaas of er ook een leuke bonus te verdienen was als hij een 147 kon maken. Verhaas antwoordde daarop negatief. Er staat alleen een bonus van 4000 pond op het behalen van de hoogste break. Dat zinde the Rocket niet, maar ondanks dat veegde hij wel de tafel leeg, tot hij de roze bal voor het laatst had gepot. Hij wilde zijn tegenstander King al de hand schudden, maar de scheidsrechter overtuigde hem toch om de zwarte bal te potten.

"Ik was helemaal niet van plan om die laatste zwarte bal erin te spelen", aldus O'Sullivan achteraf. "Ik had immers vernomen dat er geen bonus is weggelegd voor een maximumbreak. Als er een leuk bedragje tegenover had gestaan, was ik er zeker voor gegaan. Jan Verhaas heeft me dan overtuigd om de zwarte toch te potten. Maar wat voor zin heeft het als je er slechts 4.000 pond voor krijgt? Ik maakte al gigantisch veel 147's, ik raak hier niet door opgewonden. Ik zag het gewoon als een leuke uitdaging."