Jol: "Kritiek Cruijff hoort erbij"

Stefan (sportfreak)

Martin Jol is niet onder de indruk van de kritiek die Johan Cruijff vandaag in zijn column in de Telegraaf had op Ajax. Volgens Cruijff zou het huidige Ajax nog slechter zijn dan voor het tijdperk Michels in 1965.

"Ik heb zelf het idee dat onze fans behoorlijk tevreden zijn", reageert Jol tegenover VI. Wel is hij het eens met de kritiek over de wedstrijd tegen Real Madrid. "Die wedstrijd was niet typerend voor ons spel van de afgelopen periode. Ajax speelt eindelijk weer Champions League en we staan bovenaan in de competitie. Dat is de voorbije jaren wel eens anders geweest. Ik weet dat tal van facetten voor verbetering vatbaar zijn en daar werken we keihard aan."

Ook wijst de trainer op het feit dat van de achttien vaste selectiespelers er dertien door Ajax zelf zijn opgeleid. "Dat vind ik geen slecht percentage", aldus Jol. "Het klopt dat we geen specifieke vleugelaanvallers hebben, dat vangen we nu op met spelers die het op een andere manier invullen."

Verder stelt Jol dat voor een trainer van Ajax kritiek van Cruijff er schijnbaar bij hoort. "Toen ik bij andere clubs werkzaam was, viel me al op hoe vaak Cruijff kritiek op Ajax had. Zelfs Louis van Gaal heeft daar vaak mee te maken gehad. Kennelijk maakt Johan zich al heel lang zorgen over Ajax."