Chelsea ontslaat trainer Scolari

Luiz Felipe Scolari staat op straat. De trainer is door zijn werkgever Chelsea ontslagen vanwege de matige resultaten. Scolari was zeven maanden manager van de Londense club.

De Braziliaanse trainer wist zijn Blues al snel op de rit te krijgen en de competitiestart van Chelsea was verbluffend te noemen. Inmiddels bevindt de club uit Londen zich echter slechts op de vierde plaats, zeven punten achter koploper Manchester United. Het doelpuntloze gelijkspel, afgelopen zaterdag tegen Hull City, bleek de laatste strohalm te zijn voor de voormalig Wereldkampioen, aangezien de club Felipão vandaag heeft ontslagen.

"Luiz Felipe Scolari is vanaf heden geen manager meer van Chelsea Football Club", aldus een statement van het bestuur op de website van Chelsea. "Felipe bracht veel positiviteit naar de club en we vinden het allen jammer dat de verstandhouding zo snel is geëindigd. De resultaten en prestaties verslechterden helaas op een sleutelmoment in het seizoen. Omdat we nog altijd voor prijzen strijden vonden we dat een verandering noodzakelijk was."

De club meldde verder nog dat de zoektocht naar een opvolger van de Braziliaan inmiddels gestart is, en dat assistent-trainer Ray Wilkins tijdelijk de honneurs zal waarnemen.