Lodeweges: "Nu komen de examens"

Olga (Nuongirl)
Met Dwight Lodeweges aan het roer is PSV prima aan het opkrabbelen in de Eredivisie. De drie duels onder de in Canada geboren coach leverden de ploeg negen punten op. Bovendien werd er de afgelopen weken flink gescoord door de regerend landskampioen uit Eindhoven.

Na de 3-5 overwinning bij FC Volendam nam Lodeweges het programma van PSV voor de komende weken door met het Algemeen Dagblad. Met AZ, FC Groningen, sc Heerenveen en FC Twente als komende tegenstanders beseft de coach dat het echte werk nu gaat beginnen.

"We hebben nu een paar tentamens gehad. Nu wachten examens. Pas daarna weten we hoe PSV er werkelijk voor staat", omschrijft Lodeweges de huidige situatie.

Een fikse streep door de rekening is de waarschijnlijke schorsing voor Ola Toivonen, die tegen Volendam een rode kaart kreeg vanwege een vermeende elleboogstoot. Met drie doelpunten en drie assists achter zijn naam heeft de Zweedse aankoop een aanzienlijk aandeel in de revival van PSV.

Lodeweges verweet Toivonen overigens niets. "Ik neem Ola niets kwalijk. Na afloop heeft hij zich in de kleedkamer verontschuldigd. Hij zat daar met het hoofd tussen zijn knieën. Gelukkig hebben we nog meer goede spitsen binnen de selectie. Lazovic en Koevermans zijn scherp", aldus de coach.