McClaren: "We kwamen goed weg"

FC Twente kon gisteren op de Vijverberg uitlopen op de directe concurrent Ajax. De Tukkers ontsnapten echter, doordat zij vanaf elf meter een 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap uit het vuur wisten te slepen.

“Dit is raar, maar ik moet wel zeggen dat De Graafschap het goed heeft gedaan”, zei de trainer van Twente, Steve McClaren, na afloop van de wedstrijd. “Vooral in de tweede helft raakten we de draad kwijt. Van controle over de wedstrijd tot compleet controleverlies”, ging de manager verder. “We kwamen uiteindelijk goed weg met de late 2-2. We hadden een beetje geluk met die penalty.”

De Graafschap was op een 2-1 voorsprong gekomen via Luuk de Jong. De achttienjarige spits scoorde zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Door een ongelukkige handsbal van diezelfde De Jong kon Twente middels een benutte strafschop van Blaise N’Kufo nog langszij komen.

“Dit zijn we niet gewend, ik had het ook niet verwacht. Desondanks hebben we karakter getoond. We hebben veel kansen gemist. We moeten gewoon winnen, op welke manier dan ook. Daarom hebben we vandaag weer bijgeleerd”, besloot McClaren.