Red Bull Racing presenteert nieuwe auto

Red Bull Racing heeft vanochtend op het circuit van Jerez haar nieuwe Formule 1-auto, de RB5, gepresenteerd. Mark Webber en Sebastian Vettel onthulden de auto in de pitstraat van het Spaanse circuit waar deze week getest wordt door de verschillende teams.

Met de door Adrian Newey ontworpen RB5 hoopt het team een stap vooruit te zetten. Opvallend aan de nieuwe auto is de rankere neus in vergelijking met auto's van de andere teams. Ook heeft de auto bargeboards rond de sidepots zitten. Voordat de auto gepresenteerd werd, was er al een filmpje opgedoken, waar de RB4 in de RB5 veranderde en ook de reglementswijzigingen voorbij kwamen.

Teambaas Christian Horner wil dit jaar een overwinning zien, net zoals het zusterteam Scuderia Toro Rosso vorig seizoen met Sebastian Vettel op Monza deed. "We hebben vorig jaar een auto ontworpen die een race kan winnen. Er is geen reden waarom we dat met de nieuwe regels niet weer zouden kunnen doen. De nieuwe regels zorgen voor een hele nieuwe sport en het is interessant om te zien hoe de teams met de regels omgaan. Zeker in het begin van het seizoen kunnen de verschillen tussen de teams groter zijn dan de afgelopen jaren het geval was."

In Jerez test Sebastian Vettel maandag en dinsdag de nieuwe auto, voordat de van een beenbreuk herstelde Mark Webber woensdag het stuur overneemt. De Australiër zal ook donderdag nog testen voor het Britse team.



Zijaanzicht van de nieuwe RB5


Vooraanzicht van de RB5


De presentatie van de RB5