Alex Rodriquez geeft dopinggebruik toe

Stefan (sportfreak)
Alex Rodriquez heeft toegeven in het verleden doping te hebben gebruikt.

Rodriquez, uitkomend voor de New York Yankees, is momenteel de best betaalde honkballer van de Major League. Het blad Sports Illustrated meldde afgelopen weekeinde al Rodriquez tot tweemaal toe betrapt was op spierversterkende hormonen. Hij was niet de enige, zijn naam stond op een lijst van 104 sporters die positief zouden hebben getest.

Rodriguez bekende tegenover interviewer Peter Gammons dat hij zich tijdens zijn drie seizoenen in dienst van de Texas Rangers, waar hij in 2003 werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de Major League, had laten verleiden tot het gebruik van anabole steroïden. "Toen ik in 2001 bij Texas kwam voelde ik een enorme druk. Het gewicht van de hele wereld lag op mijn schouders om elke dag weer te moeten presteren op het allerhoogste niveau."

Volgens 'A-Rod' was de cultuur destijds anders. "Niemand deed er moeilijk over. Ik was jong, dom en naïef. En ik wilde bewijzen dat ik bij de beste honkballers ooit behoorde. In die sfeer heb ik verboden middelen genomen. Dat spijt me zeer, ook al hoorde het er toen gewoon bij. Ik schaam me voor die tijd en wil me verontschuldigen bij mijn fans, in het bijzonder bij mijn fans in Texas. Ik stond helemaal niet stil bij wat ik nam. Pas daarna heb ik bewezen dat ik dat spul helemaal niet nodig heb", zei Rodriguez.

Na 2003 veranderde dat en spraken clubeigenaren en spelersvakbond af op vertrouwelijke basis dopingcontroles te houden.