Plannen rond USF1 bevestigd

Vorige week doken er geruchten op dat een Amerikaans team in de Formule 1 wilde stappen. Na FIA-president Max Mosley bevestigt ook een van de oprichters van het team, Ken Anderson, de komst van USF1. Het team wil Amerikaans racetalent in de Formule 1 een kans geven.

Anderson heeft in de Charlotte Observer aangegeven dat het grootste deel van de verhalen omtrent het team klopt. Zo zal USF1 in Charlotte, North Carolina, gevestigd worden en wil het team van daar uit talenten een kans geven. "Wat niet veel mensen weten is dat er een aantal talentvolle Amerikanen rijden in de lagere klassen in Europa. Zij hebben het potentieel om op termijn uit te groeien tot Formule 1-coureur," aldus Andersson.

Ondanks het ontbreken van een Amerikaanse Grand Prix op de kalender ziet de mede-eigenaar van USF1 kansen voor zijn team. "Sponsoren van het team willen bekendheid in Amerika en andersom kiezen steeds meer Amerikaanse bedrijven ervoor om over de landsgrenzen te kijken. De Formule 1 is dan een uitermate geschikt platform om reclame te maken."

Later deze maand zullen de plannen rond het team officieel bekendgemaakt worden.