Tijgers zegevieren in duel met HYS

Amstel Tijgers is er gisteravond in geslaagd om de ijshockeywedstrijd tegen HYS The Hague met 4-2 te winnen. Daarmee werd duidelijk geworden dat het krachtsverschil in de competitie relatief gering is. De vorm van de dag kon het verschil maken tussen plaats twee en acht.

In een goed gevulde Jaap Edenhal gingen de Amstel Tijgers sterk van start. Dat resulteerde in de zesde minuut in een doelpunt van André Gill op aangeven van Joey Oosterveld. Met dit doelpunt werd ook de eerste dweilpauze bereikt.

Had HYS in de eerste periode nog een aantal mogelijkheden, in de tweede periode was Amstel Tijgers heer en meester. In de tiende minuut scoorde Kent Merriam schitterend vanaf rechts, hoog in de verre hoek achter goalie Casper Swart.

In de 35e minuut moesten achtereenvolgens Easter en Mizerek voor Den Haag op de strafbank vertoeven, waarna Amsterdam de kans kreeg de score verder uit te breiden. Met een numerieke meerderheid lukte dat nog niet. Uiteindelijk was het wederom Gill, die op aangeven van Andreas Melin en Marcel Kars wist te scoren. Straffen voor Den Haag aan het einde van de tweede periode zorgden er vervolgens voor dat de Tijgers naar 4-0 konden uitlopen.

Bij aanvang van de derde periode zette de potentiële titelkandidaat de Amsterdammers flink onder druk. Dat resulteerde na ruim twee minuten tot een doelpunt van Gordon. Een minuut later was het opnieuw raak voor Den Haag, nadat Mizerek in powerplay de tweede voor HYS maakte.

In de slotfase was het voornamelijk billenknijpen voor de Amsterdamse formatie, maar goalie Muenster wist zijn team in de wedstrijd te houden tijdens een fase die door Den Haag werd beheerst. Op vier minuten voor het einde kreeg Gill Amsterdam de kans om de wedstrijd op slot te gooien en zijn derde van de avond te maken, maar zijn schot werd na een break voortreffelijk geweerd door HYS-goalie Swart. In de slotfase haalde de coach van Den Haag, Brian de Bruijn, zijn goalie van het ijs, maar de Tijgers wisten toch stand te houden.

Submitter:  Bron: FOK!sport