Debuut RB5 niet probleemloos verlopen

Peterselieman
Red Bull Racing presenteerde vandaag de RB5 in Jerez, maar veel plezier heeft het team niet aan de eerste testdag met de nieuwe auto beleefd. Sebastian Vettel was al na veertien ronden door een versnellingsbakprobleem genoodzaakt de auto aan de kant te zetten.

De temperatuur van de olie in de versnellingsbak liep te hoog op, waardoor de Duitser moest stoppen. "We hoopten natuurlijk op wat meer kilometers, maar helaas hebben we het programma niet weten af te ronden. Om onderdelen van de auto te sparen, en uit voorzorgsmaatregelen, besloten we te stoppen. De temperatuur van de olie in de versnellingsbak steeg enorm, en we weten niet waarom," aldus Vettel.

De Duitser kan nog niets zeggen over de prestaties van de nieuwe auto, omdat hij nog niet op topsnelheid over het circuit gereden heeft met de RB5. "Het is erg moeilijk om iets over de auto te zeggen, aangezien we maar veertien ronden reden. En in die ronden reden we niet eens op topsnelheid."

Morgen zal Vettel wederom testen met de RB5. Dan gaan ook McLaren, Renault, Toro Rosso en Williams op het Spaanse circuit testen.