[NHL] Wings winnen wederom van Penguins

Denny (nyny83)
De Detroit Red Wings hebben de Pittsburgh Penguins in een uitwedstrijd verslagen. De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Marian Hossa, die nu voor Detroit speelt, in de Mellon Arena van de Penguins. Bovendien was dit de Stanley Cup finale van afgelopen seizoen.

De laatste tijd zijn de Pittsburgh Penguins echter niet zo in vorm. De Penguins zijn na een redelijke seizoensstart teruggezakt naar een plekje buiten de play-offs. De topspelers Evgeni Malkin en Sidney Crosby scoren er nog lustig op los, maar de rest van het team laat het aardig afweten. Hossa wordt dus node gemist in Pittsburgh, al lieten de fans dat niet blijken. De right-winger kon vorig jaar een megadeal tekenen van 49 miljoen dollar voor 7 jaar, maar weigerde omdat hij dacht bij Detroit een betere kans maakte om kampioen te worden. Hij tekende in Detroit voor slechts één jaar.

Toen Hossa het ijs op kwam waren de spreekkoren niet van de lucht: "Traitor! Traitor!" werd er geroepen. Bovendien werd hij verwelkomd met een aantal obscene gebaren. Hossa liet zich er echter niet door afleiden en scoorde de tweede treffer van Detroit. "Het zijn geweldige hockey-fans die hun emoties laten zien. Een paar keer in je carrière wordt je flink uitgejouwd, en dan kun je beter proberen die energie in je voordeel te gebruiken," liet Hossa optekenen.

Verdere opvallende spelers waren Pavel Datsyuk en goalie Ty Conklin. Datsyuk maakte twee goals terwijl Conklin een shut-out behaalde door alle 25 schoten die op hem af werden gevuurd tegen te houden.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Pittsburgh PenguinsDetroit Red Wings0-3
Minnesota WildEdmonton Oilers3-2 (SO)
Atlanta ThrashersPhiladelphia Flyers2-3
Dallas StarsNashville Predators4-1