FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 november 2006

Uitslagen UEFA Cup 29/11/2006

Vandaag zijn er een aantal wedstrijden in de groepsfase van de UEFA cup gespeeld hieronder vindt je de uitslagen. Voor het wedstrijd verslag van AZ kun je hier klikken

Uitslagen

PouleThuisUit Uitslag
ALivornoMaccabi Haifa1-1
APartizan BelgradoAuxerre1-4
BDinamo BoekarestBayern Leverkussen2-1
BBesiktasClub Brugge2-1
CGrasshoppersSevilla0-4
CAZSlovan Liberic2-2
DLensParma1-2
DOsasunaOdense BK3-1

Groep A

#ClubGespeeldpunten
1Glasgow Rangers37
2Maccabi Haifa47
3Auxerre34
4Livorno32
5Partizan Belgrado31

Groep B

#ClubGespeeldpunten
1Tottenham Hotspur39
2Dinamo Boekarest37
3Besiktas33
4Club Brugge42
5Bayern Leverkussen31

Groep C

#ClubGespeeldpunten
1AZ 37
2Sevilla37
3Slovan Liberec45
4Sporting Braga33
5Grasshoppers30

Groep D

#ClubGespeeldpunten
1Parma39
2Lens34
3Osasuna34
4Odense BK44
5Heerenveen31

Voetbal: Uitslag AZ - Slovan Liberec

Icoon UEFA CupIn het eigen DSB Stadion begon AZ aan de UEFA Cup wedstrijd tegen Slovan Liberec. AZ kwam tweemaal op achterstand maar hield wel een punt aan het duel over: 2-2. Door het gelijkspel zijn de Alkmaarders een ronde verder in de UEFA Cup.

Het eerste kwartier domineerde AZ de wedstrijd. De ploeg was veel in balbezit en liet de tegenstander nauwelijks gevaarlijk worden. De Alkmaarders zelf echter, creëerden ook geen uitgespeelde kansen. Liberec kreeg de grootste kans na een snelle counter maar Blažek trof Sinouh, die geblesseerd aan de wedstrijd begon, op zijn weg.

Parks kreeg de volgende kans voor Liberec nadat Opdam blunderde in de verdediging. Sinouh kon redding bieden en er een hoekschop van maken. Nu sloeg Liberec wel toe via Zápotočný die de bal kort over de doellijn kopte, Steinsson kon een doelpunt niet voorkomen. AZ keek zodoende tegen een achterstand aan. De ploeg van Louis van Gaal was niet bij machte om uitgespeelde kansen te creëren waardoor AZ met een achterstand ging rusten.

Zonder Sinouh, die kort voor rust vervangen was door Bulters, ging AZ de tweede helft in. Vrijwel direct grote problemen voor AZ toen Bulters een inzet maar net kon pareren en de bal op enkele centimeters voorlangs rolde. Eindelijk ook een goede kans voor AZ. Steinsson gaf de bal perfect voor maar eerst Arveladze en vervolgens De Cler en Koevermans kregen de bal niet tegen het net.

AZ kwam dan toch op gelijke hoogte, Steinsson kopte de bal achter Čech. De invaller Jenner gaf enkele minuten daarna een uitstekende voorzet op Schaars en een ideale kans op een voorsprong maar zijn kopbal raakte de lat. Een schot van Gudjonsson ging rakelings langs de doelpaal. Ook kansen voor Schaars en Jenner resulteerden niet in doelpunten.

Wel een doelpunt aan de kant van Slovan Liberec. Papoušek stond helemaal vrij toen hij de bal net buiten de zestien meter aangespeeld kreeg. Een korte dribbel volgde waarna de aanvaller de bal tegen de touwen schoot daarbij Bulters kansloos latende. Gouden wissel Jenner bezorgde AZ met een wonderschoon doelpunt alsnog een punt. Jenner stiftte de bal over Čech heen, nadat hij eerst zijn tegenstander van zich ontdaan had.

Door het gelijkspel plaatst AZ zich voor de volgende ronde van de UEFA Cup.

kijk voor het complete verslag van AZ - Slovan Liberec op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslag AZ - Slovan Liberec

In het eigen DSB Stadion begon AZ aan de UEFA Cup wedstrijd tegen Slovan Liberec. AZ kwam tweemaal op achterstand maar hield wel een punt aan het duel over: 2-2. Door het gelijkspel zijn de Alkmaarders een ronde verder in de UEFA Cup.

Het eerste kwartier domineerde AZ de wedstrijd. De ploeg was veel in balbezit en liet de tegenstander nauwelijks gevaarlijk worden. De Alkmaarders zelf echter, creëerden ook geen uitgespeelde kansen. Liberec kreeg de grootste kans na een snelle counter maar Blazek trof Sinouh, die geblesseerd aan de wedstrijd begon, op zijn weg.

Parks kreeg de volgende kans voor Liberec nadat Opdam blunderde in de verdediging. Sinouh kon redding bieden en er een hoekschop van maken. Nu sloeg Liberec wel toe via Zapotocny die de bal kort over de doellijn kopte, Steinsson kon een doelpunt niet voorkomen. AZ keek zodoende tegen een achterstand aan. De ploeg van Louis van Gaal was niet bij machte om uitgespeelde kansen te creëren waardoor AZ met een achterstand ging rusten.

Zonder Sinouh, die kort voor rust vervangen was door Bulters, ging AZ de tweede helft in. Vrijwel direct grote problemen voor AZ toen Bulters een inzet maar net kon pareren en de bal op enkele centimeters voorlangs rolde. Eindelijk ook een goede kans voor AZ. Steinsson gaf de bal perfect voor maar eerst Arveladze en vervolgens De Cler en Koevermans kregen de bal niet tegen het net.

AZ kwam dan toch op gelijke hoogte, Steinsson kopte de bal achter Cech. De ingevallen Jenner gaf enkele minuten daarna een uitstekende voorzet op Schaars en een ideale kans op een voorsprong maar zijn kopbal raakte de lat. Een schot van Gudjonsson ging rakelings langs de doelpaal. Ook kansen voor Schaars en Jenner resulteerden niet in doelpunten.

Wel een doelpunt aan de kant van Slovan Liberec. Papousek stond helemaal vrij toen hij de bal net buiten de zestien meter aangespeeld kreeg. Een korte dribbel volgde waarna de aanvaller de bal tegen de touwen schoot daarbij Bulters kansloos latende. Gouden wissel Jenner bezorgde AZ met een wonderschoon doelpunt alsnog een punt. Jenner stiftte de bal over Cech heen, nadat hij eerst zijn tegenstander van zich ontdaan had.

Door het gelijkspel plaats AZ zich voor de volgende ronde van de UEFA Cup.

Opstelling
AZ: Sinouh/ (38’- Bulters), Steinsson, Mendes da Silva, Opdam, De Cler, Martens, Gudjonsson, Arveladze, Schaars, Dembele/ (77’- Lens), Koevermans/ (58’- Jenner)

Slovan Liberec: M. Cech, Zapotocny, Kostal, Janu, Iinglar, Belek, Frejlach, Papousek/ (90’- Dohnalek), Pudil, Parks/ (73’- Pospech), Blazek/ (90’- Hodur)

Wedstrijdverloop:

AZ – Slovan Liberec

26’ Zapotocny 0-1
69’ Steinsson 1-1
85’ Papousek 1-2
89’ Jenner 2-2

Dembele (AZ)
Frejlach (SL)
Blazek (SL)

Arbiter:
Brines (Schotland)

Toeschouwers:
13.000

Danceportal opent eerste Nederlandse virtuele discotheek

Icoon OpmerkelijkGoed nieuws voor de Nederlandse feestgangers. De website ravenation.nl opent morgenavond om klokslag 22.00 uur de eerste Nederlandse discotheek in de virtuele wereld van Second Life. De discotheek genaamd Hardventure is gelegen in de region 'Plush Elektra' en zal met live dj's en videostreams het uitgaansgevoel zo echt mogelijk nabootsen.

Ook heeft Ravenation meerdere stukken grond gekocht om in de toekomst evenementen tot in de details na te bouwen. Zo kunnen mensen die niet bij het echte evenement aanwezig kunnen zijn, alsnog het gevoel van aanwezigheid krijgen door de virtuele wereld binnen te stappen. De audio en video zal via een stream live vanaf de lokatie van het echte evenement naar de virtuele wereld gestreamd worden. Wellicht kan men dus in 2007 een uitstapje maken naar de virtuele versie Dance Valley of een optreden van Marco Borsato.

Steeds meer bedrijven storten zich in de virtuele wereld van Second Life. Zo kocht TV- Endemol al een heel eiland op om vanaf 1 december 2006 een virtuele versie van Big Brother live uit te zenden. Ook IBM en Nike hebben miljoenen geinvesteerd om meerdere vestigingen in Second Life te kunnen openen.

Met dank aan Woeiii voor de herschreven submit.

Uitslag Vitesse - Heerenveen

Er werd vanavond een inhaalwedstrijd in de Eredivisie gespeeld, tussen Vitesse en SC Heerenveen. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - SC Heerenveen 1-3
24' Benson 1-0
56' Alves 1-1
60' Alves 1-2
77' Alves 1-3 penalty

Scheidsrechter Blom.
Toeschouwers: 19.000.

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar,Verhaegh, Sprockel (Knol/50), Sansoni, Fränkel (Blondelle/43), Benson, Kaya, T.Janssen, Esajas (Junker/74), Lazovic, Pryor

Heerenveen Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Breuer, Bradley(Poulsen/59), Bosvelt (Kissi/70), Hanssen, Pranjic, Alves, Nilsson Johnson/88).

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Trio slaat jongen ziekenhuis in

Icoon PolitieDe politie meldt dat dinsdag op een school in Almelo aan de Heetsveldweg een zestienjarige scholier zwaar mishandeld is door drie medescholieren. De jongen is met een gebroken neus, gebroken ribben en letsel aan een oogkas opgenomen in het ziekenhuis.

Om nog onbekende reden kreeg het slachtoffer ruzie met een vijftienjarige medeleerling . Die ging weg om de hulp in te roepen van twee zestienjarige vrienden. Het trio sloeg het slachtoffer vervolgens het ziekenhuis in.

De vijftienjarige verdachte is met één van zijn kompanen dinsdag aangehouden. De andere vriend is woensdagochtend in de kraag gevat

Decembermaand!

Nog twee dagen en dan begint de december maand weer. Overal om mij heen zie ik gestresste mensen die nog inkopen moeten doen of moeten worstelen met hun suprise. Angst en beven voert de boventoon, maar voor mij niet!

Het begint al met lootjes trekken voor Sinterklaas. Angstig kijkt men om zich heen en er wordt gegiecheld van de zenuwen. Wie zou wie hebben en vooral hoe word jij deze keer voor lul gezet. Mijn lootje was dit jaar wat lastig omdat ik mijn man heb getrokken (foei, niet meteen aan seks denken!) Ik ben toch wel aardig creatief maar heb last van een mean-streak en moet dus altijd een beetje rustig aan doen. Ideeën te over, nu er nog een uit zoeken.Gelukkig is iedereen wel creatief, behalve mijn moeder. Ze doet ijverig haar best een de suprise is dan meestal ook wonderlijk goed, vooral als je bedenkt dat ze twee linker handen heeft.

Tijdens het leren van filosofie en wereldreligies denk ik aan de uitverkoren persoon waarvoor ik een kunstwerk moet bouwen. Zal ik dit maken of dat andere, of is dat misschien te lullig. De tentamens staan voor de deur dus even niet meer aan Sinterklaas denken.

Dan is de avond daar en opent iedereen vol verwachting zijn suprise. Het schaamrood staat op de kaken en de gedichten zijn ontroerend of hilarisch. Het wordt een gezellige avond met chocolade melk en zelfgebakken kruidnootjes.

En dan eindelijk is het zo ver, ik mag aan Kerst beginnen. Ik heb mijn man plechtig moeten beloven dat er geen kerstdingen in huis komen voordat Sinterklaas weg is. Ik luister al een tijdje naar de gouwe ouwe kerstliedjes en heb in gedachten het huis al ingericht. Nu mag ik de boom uitzoeken en hem behangen en het hele huis kerstig maken. Druk ben ik bezig met kaarten, menu's en planningen wanneer we bij wie en waar langsgaan.

Dan moeten de cadeaus nog gekocht worden, gekke ontroerende en mooie cadeaus. Dat is toch wel mijn favoriete bezigheid rond deze dagen. Ik loop mijn moeder al te pesten en met mijn vader en schoonmoeder bespreek ik wat we gaan koken voor die dag. Ook ga ik druk aan het knutselen van kaarten en kerststukjes. Mijn pret kan niet op!

De boodschappen zijn een hel, maar met goede planning kom je er doorheen. Twee weken van te voren beginnen, dat is het geheim. Helaas snapt mijn moeder het na al die jaren nog niet en aangezien ik haar taxi ben, moet ik toch nog door die jungle heen. Schreeuwende, graaiende en dringende mensen die krampachtig opzoek gaan naar de laatste lading slagroom, vlees, spiesje, cola en bier. Elk jaar zeg ik het weer "Mam, je moet het beter plannen."

Dan is er de kerstvakantie. Mijn man is vrij en we brengen her en der bezoekjes. De kerstdagen zijn verdeeld en we gaan lekker eten en maffe spelletjes doen.

Helaas naderen we de eindstreep. De eindejaar quizzen zijn op tv en december is bijna afgelopen. Oud en Nieuw komt inzicht. Oliebollen bakken (yuk) lekkere dingen halen en een goede champagne om het nieuwe jaar in te luiden. Ow en de Oudejaarloten kopen in de hoop dat je eens wat wint. Helaas heb ik dat geluk van mijn moeder geërfd, want winnen doe ik nooit. Toch is het idee wel fijn en vol spanning kijk je dan naar die afschuwelijke show.

Naarmate de avond vordert wordt het allemaal wat vrolijker. Alcohol doet wonderen. Het is bijna 00:00 en de glazen en champagne worden gepakt. Aftellen en iedereen knuffelen. Snel naar buiten gaan en de buren een gelukkig nieuw jaar wensen om vuurwerk af te steken. Ik ben doodsbang voor vuurwerk dus ik kijk van een afstandje, maar vind het prachtig om te zien.

Het jaar is dan echt afgelopen en een nieuw jaar kan beginnen.December was gezellig en ondanks dat mijn moeder het nooit zal toegeven, vermaken we ons altijd prima.

Ik kan nu al niet wachten tot december!

Screens en art Undercover Dual Motives

In oktober kondigden we al aan dat de adventure Undercover niet alleen op de PC zal verschijnen (Undercover: Operation Wintersun) maar dat er ook een prequel op de DS zal verschijnen. In het PC-spel volgen we de Britse wetenschapper John Russell in zijn zoektocht naar de plannen voor een Duitse nucleaire bom. Op de DS (Undercover: Dual Motives) infiltreert hij in een Brits onderzoeksinstituut.

Volgens uitgever Anaconda zal Dual Motives doorspekt zijn met inventieve puzzels en minigames die de mogelijkheden van de Nintendo DS ten volle benutten. Een voorbeeld van een puzzel: Russell probeert een laboratorium binnen te komen. Daarvoor moet hij de aandacht trekken van Professor Cutter, maar die is doof. Russell besluit een blaaspijp te bouwen en kleine papieren propjes naar de beste man te schieten. De speler moet met de stylus de blaaspijp richten en het bewegende doel zien te raken door in de microfoon te blazen.

In het spel speel je afwisselend als Dr Russell en Audrey, de secretaresse van de directeur van het instituut en je kan met een druk op een knop steeds van karakter wisselen om optimaal gebruik te maken van hun eigenschappen en mogelijkheden.

Anaconda heeft twee nieuwe screenshots en een tekening waarin enkele personen uit het spel aan je worden voorgesteld vrijgegeven. In de eerste zie je Russell de gebouwen van het instituut, dat gevestigd is in een oude fabriek, verkennen. Audrey is in de propulsion labs aan het rondkijken. De tweede screenshot zie je het schieten op de dove professor. De personen in het plaatje zijn While Col. Travers en zijn ondergeschikten, agenten Miller en McAllistair. Zij zullen in het spel meerdere malen Russell verhinderen verder door te dringen in het instituut. Op zulke momenten zul je slim gebruik moeten maken van de voorrechten die Audrey geniet als secretaresse van de directeur.

Undercover: Dual Motives zal wereldwijd uitgegeven worden door Anaconda. De Duitstalige landen komen als eerste aan beurt eind maart 2007, de overige landen zullen nog iets langer geduld moeten hebben.



EU legt Shell miljoenenboete op

Icoon Financieel De Europese Commissie heeft Shell een boete van 160,9 miljoen euro opgelegd, voor kartelvorming op het gebied van bepaalde soorten synthetisch rubber. Kartelvorming is het illegaal maken van prijsafspraken tussen bedrijven, waardoor de marktprijs kunstmatig hoger is dan zonder afspraken. Ook vijf andere bedrijven die meededen aan het kartel moeten een dergelijke boete betalen.

Shell heeft laten weten dat het bedrijf betreurt dat het zich tussen 1996 en 1999 inderdaad schuldig heeft gemaakt aan inbreuk van het mededingingsrecht. Shell stelt echter dat de twee personen die daarbij betrokken waren al in 1999 ontslagen werden. Ook heeft Shell altijd volledige medewerking verleend aan de Europese Commissie en doet het bedrijf er alles aan om de medewerkers op de hoogte te brengen van mededingingsregels.

De totale geldboete is de op één na hoogste die de Commissie ooit heeft opgelegd in een kartelzaak. De Commissie stelt dat de concerns ENI, Bayer, Shell, Dow, Unipetrol en Trade-Stomil minstens tussen 1996 en 2002 een kartel hebben gevormd. ENI, Shell en Bayer hebben een hogere boete gekregen dan de andere bedrijven, omdat ze eerder al deelnamen aan kartels. Het Italiaanse ENI krijgt helemaal een hoge boete, namelijk 272,3 miljoen euro. Naast Shell heeft ook Bayer toegegeven deel te hebben genomen aan het kartel.

Britten voor rechter wegens vetmesten hond

Rusty de labradorEen Britse dierenbeschermingsorganisatie heeft twee broers voor de rechter gedaagd omdat ze hun hond veel te veel voer zouden geven. De viervoeter, een labrador luisterend naar de naam Rusty, woog 73 kilo toen medewerkers van de organisatie het dier aantroffen in de Oost-Engelse woning van de twee. Dat is het tweevoudige van het gemiddelde gewicht van dergelijke honden. Het dier kon dan ook amper nog fatsoenlijk op zijn poten staan.

De beide broers ontkennen dat zij Rusty overvoerd zouden hebben. Zij voeren ter verdediging aan dat hun huisdier al dik was bij zijn geboorte. Wanneer de rechter uitspraak doet is nog onbekend. Met Rusty gaat het inmiddels een stuk beter: dankzij een succesvol diëet in een dierenkliniek is hij inmiddels 22 kilo armer.

Decembermaand

Nog twee dagen en dan begint de decembermaand weer. Overal om me heen zie ik blije en opgewekte gezichten. Gezelligheid voert de boventoon.

Het begint al bij het lootjes trekken voor Sinterklaas, veel gegiechel en kreten als "Ik hoop zo dat ik die en die wel/niet heb" En ik kijk en denk wat moet ik hier nu weer mee, ik bezit geen creatieve vaardigheden, altijd zo geweest, had lage cijfers voor handwerken en handvaardigheid.

Maar ja het moet, men verwacht een surprise waar je steil van achter over slaat, vooral in mijn gezin en naaste omgeving, waar de mensen wel creatief en inventief zijn.

Dus tijdens het inboeken van facturen, het controleren van declaraties en het opstellen van de balans, denk ik aan de uitverkoren persoon waarvoor ik een kunstwerk moet bouwen.
Nog maar een week en dan is het zover, het zweet breekt me uit, ik ben blij dat het druk is op werk, de sluiting van het boekjaar staat voor de deur, de Fransen jagen en haasten , maar ik ben gelukkig, ik hoef even niet aan Sinterklaas te denken.

Uiteindelijk lukt het me wel om wat in elkaar te flansen, iedereen weet natuurlijk direct dat ik het gemaakt heb, want zelfs bij de lichtste aanraking valt het gehele ding uit elkaar.
Ach, zeggen ze dan gniffelend, geeft niet hoor, het gaat om het idee…. Ja, natuurlijk, maar zelfs het idee komt niet meestal niet uit mijn brein.

Als dat achter de rug is en Sinterklaas net zijn grote voet op de stoomboot richting Spanje heeft gezet ( en daar weer met de andere vergrijzende Nederlanders gaat overwinteren) komt een andere superbejaarde het land weer teisteren, de Kerstman met zijn rendieren vindt het tijd dat hij aandacht krijgt.

Kerstbomen, stallen, ballen en andere versierselen worden weer van zolder gehaald, het huis moet weer gezellig ( wat haat ik dat woord) worden.
Nou ik ben snel klaar, na jaren geen boom, wordt het dit jaar een kunstboom, zo’n boom die je uit de doos haalt, snel op een tafeltje gooit en de takken uitspreidt.

Ik gooi er hier en daar wat ballen en kralen in en partner zorgt dat die verdomde lichtjes branden.
Weet je hoeveel tijd er in gaat zitten, voor je al die lichtjes uit elkaar hebt gehaald en heb je dat gedaan, dan blijkt dat die krengen niet branden, dus moet je al die lampjes stuk voor stuk afgaan en kijken welke los getrild is.

De overige versierselen hangen nog bij mij van verleden jaar.

Dan moet er alles in huis gehaald worden voor de Feestdagen en loop je in een in jungle veranderde winkel rond, mensen schreeuwen, graaien en dringen voor en dat allemaal in de naam van?? Jawel gezelligheid.

Denk je dat dan eindelijk kan bijkomen en even genieten van de vrije dagen,?? Mis, dan is er het familiebezoek, jij naar familie of familie naar ons. Je doet zo je best, spelletjes, lekker eten, drankje en natuurlijk gourmetten, want ja het moet gezellig blijven.

Gelukkig we naderen de eindstreep, de viering van Oud en Nieuwjaar. Het bakken van oliebollen, de toastjes en de champagne, met z’n allen naar de Oudejaarsloterij kijken, want in je achterhoofd hoop je te winnen, je maakt al zelfs plannen om volgend jaar ver weg te zijn van al die gezelligheid.

Niet dus, want meestal win ik nog niet eens mijn eigen inleg terug, dus nog maar snel een wodka om de bittere smaak weg te spoelen.

En dan de allerlaatste horde, de laatste druppel uit de beker, op mijn laatste tandvlees, ik zal overwinnen klinkt het diep in mijn binnenste, het VUURWERK.

Wat heb ik daar een hekel aan, het geknal, gesis, stank en het prijskaartje, maar ik weet als dit afgelopen is, dan heb ik weer een heel jaar om te herstellen.

December, gezelligheid…….bah……Humbug.

Wilders: Niets is erger dan een links kabinet

Icoon Politiek Geert Wilders, de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) stelt dat "niets erger is voor het land dan een links kabinet". Hij zal er alles aan doen om een kabinet van CDA-PvdA-SP te voorkomen en is daarom bereid om een centrumrechtse coalitie van CDA-VVD-PVV-CU te steunen. Dat heeft Wilders gezegd tegen informateur Rein Jan Hoekstra.

Wilders denkt dat het voeren van oppositie goed zal zijn voor zijn partij, maar hij wil regeringsverantwoordelijkheid dragen om het land te behoeden van een linkse regering. "Wij zijn absoluut niet bang voor de oppositie, die zal ons geen windeieren leggen. Maar niets is erger voor het land dan een links kabinet", aldus Wilders tegen Hoekstra. De PVV-leider realiseert zich dat de standpunten tussen de PVV en de ChristenUnie ver uit elkaar liggen. Zo wil de ChristenUnie een softer vreemdelingenbeleid. Wilders wil op dat gebied juist geen concessies doen. Hij denkt dat de kans op een rechts kabinet dan ook klein is. Tijdens het slotdebat na de verkiezingsuitslag gaven alle lijsttrekkers al aan niets te voelen voor een coalitie met Wilders.

De andere partijleiders die vandaag een bezoekje aan Hoekstra brachten, GroenLinks-leider Femke Halsema en ChristenUnie-leider André Rouvoet, stelden juist voor dat het 'horrorkabinet' van CDA-PvdA-SP er moest komen. Beide partijleiders zien geen rol voor hun partijen weggelegd in een toekomstige coalitie.


Geert Wilders
Geert Wilders


Met dank aan sizzler en nlboy voor de submit.

[Upd] "Super Aguri in Honda RA106"

De geruchten waren er vorig seizoen al. Echter werd de mogelijkheid om een klantenauto te gebruiken niet goedgekeurd in de reglementen. Toch lijkt Super Aguri F1 een gemodificeerde Honda RA106 te gebruiken tijdens de test in Barcelona.

Het heeft er alle schijn van dat de SA07, zoals de nieuwe bolide van het Japanse team zal gaan heten, gebaseerd zal worden op de Honda RA106. De interim-bolide waarmee het team in Barcelona aan het testen is, is in ieder geval vrijwel identiek aan de Honda van afgelopen seizoen. De bolide is door Super Aguri zelf gebouwd, echter met verhoogde inspanningen van Honda personeel.

Aurelio Audetto: "Deze bolide zullen we gebruiken tot de SA07 definitief klaar is, naar verwachting begin februari. Met deze bolide proberen we zoveel mogelijk informatie te verzamelen, die gebruikt kan worden in de SA07."

Het team heeft nog niet officieel verklaard welke strategie het zal volgen. Wel heeft Audetto bekend gemaakt dat Super Aguri zelf voor de productie zal zorgen. Ook heeft hij bevestigd dat er informatie vanuit Honda beschikbaar is en dat er een derde, onafhankelijke, partij betrokken is. Hiermee lijkt Super Aguri dezelfde maas in de regelgeving te volgen als Scuderia Toro Rosso deed toen het de RB1 adopteerde.

Dit werd mogelijk gemaakt doordat de onderdelen door een externe partij werden gefabriceerd en niet door het raceteam van Red Bull Racing. Mosley over deze situatie: "Mijn interpretatie is dat de onderdelen worden gefabriceerd door een bedrijf dat niet het Red Bull Racing team is. Dit heeft te maken met de interne structuur van de voorloper van het team, Ford. Wanneer de onderdelen worden ontworpen en gefabriceerd door een andere partij dan Red Bull Racing is het een legitieme constructie".

Op de vraag of de SA07 een compleet nieuwe bolide wordt, antwoordt Audetto: "Het is begonnen met meer samenwerking met Honda, al wordt het design door ons bepaald. De engineers van Honda helpen ons bij de ontwikkeling. Ook hebben we meer input vanuit de Research afdeling van Honda. Met de hulp van Honda hebben we een monocoque ontworpen en geassembleerd. Een externe partij staat ons hierin bij."

Mocht het team een gemodificeerde RA106 inzetten, is dat een enorme vooruitgang voor het team. De coureurs, Takuma Sato en Anthony Davidson, kunnen dan een competitief seizoen tegemoet zien.

Update:
Een woordvoerder van Super Aguri ontkent dat het team een Honda RA106 inzet tijdens de tests. "Men speculeert veel over het feit dat de auto's op elkaar lijken, maar het is gewoon de interim-wagen van Super Aguri. We gebruiken weliswaar de motor en versnellingsbak van Honda, maar het is onze eigen auto."

Turkije torpedeert vrijere godsdienstwet

Een wetswijziging die in Turkije de rechten van niet-islamitische geloofsgroepen in Turkije zou bevorderen, is vandaag met een veto getroffen door de Turkse president Ahmet Necdet Sezer. De wetswijziging was een eis van de Europese Unie voor toetreding van het overwegend islamitische land tot de EU.

Het veto kwam vlak nadat de Europese Commissie had geadviseerd de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de EU deels op te schorten. Ook valt het veto samen met het bezoek van paus Benedictus XVI aan Turkije. Benedictus XVI zei gisteren juist bij zijn aankomst in Turkije dat hij een Turks lidmaatschap van de Europese Unie wenst. Gisteren gaf de Turkse president de paus tijdens zijn bezoek nog een 'ongemakkelijk' cadeau.

Gevangenen vechten vooral om de telefoon

Icoon OpmerkelijkGedetineerden hebben het moeilijk, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie voor de Sanctietoepassing in opdracht van Justitie. Volgens het rapport kun je als gevangene maar beter niet meer binnen de muren bellen, dit is namelijk de grootste reden voor gevangenen om elkaar te lijf te gaan.

De meeste gevangenissen hebben namelijk niet een enorm aantal telefoons ter beschikking. Er zou maar een telefoon zijn per 16 cellen, iets wat nogal eens voor opschudding zorgt onder de gevangenen. Verder blijkt uit het rapport dat telefoonkaarten, rookwaar, drugs en diefstal ook vaak aanleiding zijn tot onenigheid.

De situatie lijkt overigens mee te vallen. Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen waren er in 2002 16,2 geweldplegingen per honderd bezette cellen, in 2005 nam dit aantal af naar 13,6.

Hirsch Ballin, de minister van Justitie, heeft aan de Tweede Kamer duidelijk gemaakt dat alle aanbevelingen van het rapport worden overgenomen en zoveel mogelijk worden omgezet in landelijk beleid.

NAC geïnteresseerd in Ammi

Volgens het voetbal-weekblad Voetbal International heeft een delegatie van NAC Breda deze week een gesprek gehad met Ahmed Ammi van VVV-Venlo. De 25 jarige verdediger staat verder ook in de belangstelling van Roda JC en Vitesse.

"We hebben een kennismakingsgesprek gehad. Er is nog niet gesproken over een contract, het was louter oriënterend'', aldus technisch directeur Earnest Stewart van NAC.

Ammi mag aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekken.

Duitser cel in voor bekeren in Marokko

In Marokko is een 64-jarige Duitser tot een half jaar celstraf veroordeeld wegens bekeringsdrang. De Duitser had volgens de Marokkaanse aanklager in de stad Agadir gepoogd om Marokkaanse jongeren tot het christendom te bekeren.

Hij zou op straat met jongeren gesprekken hebben gevoerd over religie en 'boeken van christelijke missionarissen' hebben uitgedeeld. De politie viel daarop zijn hotelkamer binnen, waar nog meer missiemateriaal werd gevonden.

In het Noord-Afrikaanse land, waar voornamelijk moslims wonen, is het verboden om mensen van de islam af te brengen naar een ander geloof. Zelf een ander geloof aanhangen mag wel.

Met dank aan Tarak en Reigndear voor de submit.

Turkije: Advies Commissie onaanvaardbaar

Icoon EU/Turkije Het advies van de Europese Commissie om de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie gedeeltelijk op te schorten, is onaanvaardbaar. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan woensdag gezegd, aldus de Turkse televisiezender NTV.

Erdogan had niet verwacht dat de Commissie een dergelijk drastisch advies zou geven. De Commissie wil de toetredingsonderhandelingen gedeeltelijk stopzetten, omdat Turkije niet snel genoeg hervormingen doorvoert en EU-lidstaat Cyprus weigert te erkennen. Het is echter niet de Commissie, maar de Europese Raad die het definitieve besluit moet nemen. In de Europese Raad komen de leiders van de EU-lidstaten bijeen. Finland, voorzitter van de Europese Raad, heeft inmiddels steun betuigd aan de aanbeveling van de Commissie. Premier Matti Vanhanen noemt de aanbeveling "een redelijk voorstel" en "een solide basis voor een discussie". Ook de Franse president Jacques Chirac schaart zich volledig achter de aanbeveling van de Commissie. Minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot en de Nederlandse Tweede Kamer hebben tevens hun steun betuigd aan de aanbeveling. Op 11 december zal de Raad een besluit nemen in Brussel.

Op de NAVO-top in de Letse hoofdstad Riga overleggen de leiders van de lidstaten van de Europese Unie op het laatste moment nog met Turkije. Dat heeft Europees Commissaris Olli Rehn van Uitbreiding gezegd. Het is een laatste poging om te kijken of er toch nog bewegingsruimte is aan de kant van Turkije.

Xbox 360 VS PS3

Zelfs als je niet een fanatiek gamer bent is het leuk om de next-gen oorlog te volgen, en dan vooral de strijd tussen Microsoft en Sony. De vooral verbale tweestrijd had af en toe wat weg van een "my dad can beat up your dad" discussie. Microsoft was een stuk sneller met het uitbrengen van hun console, en behaalde hiermee een fikse voorsprong op Sony in de next-gen oorlog. Sony, in de vorm van Ken Katuragi, reageerde hier meestal op door te zeggen dat zij degene zijn die de standaard bepalen wat betreft console gaming, en dat de 'next generation of gaming' pas begint als zij het zeggen. De PS3, was ons beloofd, zou technologisch gezien ver boven alle andere game-platforms staan. Bij de PS2 was het zelfs zo dat Sony van developers eiste dat multi-platform games voor de PS2 grafisch fors zouden worden verbeterd. Bij de PS3 is dit niet het geval, en het enige wat Sony hierover heeft gezegd is het volgende:

"it [Sony] expects and encourages publishers working on PS3 titles to take full advantage of the technology and features that PS3 provides."

De site 1Up vond dat er maar eens objectief moest worden gekeken naar de (grafische) verschillen tussen games die op de Xbox360 en de PS3 beschikbaar zijn. Hieronder enkele screens van verschillende multi-platform games.

Tiger Woods 2007

Call of Duty 3

Madden 2007

Ridge Racer 6

Bij 1Up hebben ze deze games ook vergeleken met bewegende beelden. Voor die beelden klik je hier.

Voor Hiddink blijft Australië een optie

Guus Hiddink heeft tegenover de Australische krant Herald Sun verklaard dat een terugkeer als bondscoach naar Australië helemaal niet ondenkbaar is. Voor het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika houdt Hiddink alle opties open.

Hiddink kan deze optie open houden aangezien zijn contract met de Russische voetbalbond tot en met het EK 2008 loopt. Daarna kan Hiddink weer gaan of staan waar hij wil. "Ik wijs op dit moment niets af. De tijd bij de “Socceroos” was geweldig". verklaarde Hiddink tegen de Sun. "In Rusland gaat het echter ook niet slecht. We staan tweede in de kwalificatiegroep. Het EK 2008 met Rusland heeft nu mijn eerste prioriteit. Het team pakt het goed op. Ik heb het naar mijn zin in Rusland.” aldus Hiddink.

Afgelopen zondag verklaarde Guus Hiddink tegenover Bert Maalderink in Studio Sport dat een rol bij het Nederlands Elftal ook niet ondenkbaar is. Maalderink liet een proefballonnetje op. Hiddink vond de rol van senioradviseur naast bondscoach Marco van Basten die Maalderink voorstelde nog helemaal niet zo'n slecht idee.

Yvon Jaspers veilt Televizierster voor goed doel

Yvon JaspersKRO-medewerkster Yvon Jaspers gaat de door haar gewonnen zilveren Televizierster veilen voor een inentingsactie van de KRO en Memisa/Cordaid op Papoea-Nieuw-Guinea. De presentatrice van het programma Boer Zoekt Vrouw hoopt dat het sieraad veel geld oplevert voor de zogenoemde Prikactie, die van 10 tot 17 december loopt. Dat meldde een KRO-woordvoerster woensdag.

Jaspers hoopt dat de ster minimaal 1000 euro zal opleveren. Yvon: "Dat zijn dan in elk geval al tweehonderd kinderen die geprikt worden! Ik realiseer me heel goed dat ik een prijs weggeef die ik van de Nederlandse kijker heb gekregen. Ik ben er nog steeds enorm trots op en ik hoop natuurlijk dat iemand in Nederland deze prijs, die voor mij van grote emotionele waarde is, voor veel te veel geld gaat kopen. Want het gaat om meer dan 11.000 kinderen die elk jaar doodgaan."

Ook andere KRO-prominenten bieden artikelen ter veiling aan. Die verloopt via nederlandtekoop.kro.nl. Op 2 december wordt de veiling geopend. Bieden kan tot 12 december.

Bettini wint Gouden Fiets

De Italiaanse wielrenner Paolo Bettini heeft vandaag de Gouden Fiets gekregen als beste renner van het jaar 2006. Bij de verkiezing, door het Franse tijdschrift Vélo Magazine georganiseerd onder wielerjournalisten, kreeg de Italiaan 68 punten. De Spanjaard Alejandro Valverde en de Zwitser Fabian Cancellara werden respectievelijk tweede en derde.

Dit jaar werd Bettini wereldkampioen op de weg, pakte de Italiaanse titel en won bovendien de Ronde van Lombardije. Hij wist daarnaast etappes te winnen in de Tirreno-Adriatico, Giro d'Italia en de Vuelta a España.

Top of Flop User's Choice: Klootzak

We krijgen de laatste weken regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en we gaan daar nu ook iets mee doen! We starten vandaag met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen nu helemaal zelf gaan bepalen wat we hier ten gehore brengen.

We bijten de spits af met een tip van Cristan: "Ik heb een suggestie voor top of flop: De Hardheid - Klootzak. Dit is weer eens wat anders dan het commerciële spul wat er tot nu toe is geweest."

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Testdag 29-11-2006

Vandaag is er weer getest op het Spaanse circuit van Barcelona. Net als gisteren was Ferrari-coureur Felipe Massa de snelste op de baan.

In de ochtendsessie viel er nog wat lichte regen, maar in de middag was het helemaal droog. Robert Kubica viel nog even stil op de baan en Neslon Piquet Jr. blies zijn Renault-motor op. Lewis Hamilton had vandaag problemen met zijn wielen.

Voor het team van Toyota maakte Kamui Kobayashi vandaag zijn debuut en reed de laatste tijd. Daarnaast was Mika Häkkinen vandaag aanwezig bij het team van McLaren Mercedes en werd er bekend gemaakt dat de Fin morgen voor het Britse team zal testen.

Uitslagen testdag 29-11-2006:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari01:16.40683
2N. HeidfeldBMW01:17.15972
3L. BadoerFerrari00:17.44771
4P. de la RosaMcLaren01:17.58477
5O. PanisToyota01:17.64378
6L. HamiltonMcLaren01:17.74847
7R. BarrichelloHonda01:17.92296
8M. WebberRed Bull01:18.24944
9N. Piquet jr.Renault01:18.31286
10A. DavidsonSuper Aguri01:18.37486
11D. CoulthardRed Bull01:18.52672
12H. KovalainenRenault01:18.75751
13R. KubicaBMW01:18.77847
14A. WurzWilliams01:18.87647
15S. SpeedScuderia Toro Rosso01:19.11450
16V. LiuzziScuderia Toro Rosso01:19.27766
17K. KobayashiToyota01:20.73181

Vrije trap Ronny haalt 212 km/u

Ronald Koeman en Roberto Carlos stonden bekend als topschutters. Mannen die met uiterste precisie kogels van 120 kilometer per uur op doel afvuurden. Vergeet ze. In Portugal voetbalt de Braziliaan Ronny. Die schiet ballen op doel met 212 kilometer per uur.


De Braziliaanse voetballer Ronny is hot news in Portugal. De linksback van Sporting Lissabon werd door de pers omgedoopt tot Homem-Bomba - de man die bommen afschiet - na zijn fenomenale vrije trap in het uitduel tegen Naval. Het schot van Ronny haalde maar liefst 212 kilometer per uur.

Ronny maakte twee minuten voor tijd het winnende doelpunt nadat hij een kwartier eerder was ingevallen. Van de rand van het strafschopgebied pegelde hij de bal uit een directe vrije trap in het doel (0-1).

Villa kost Chelsea 150 miljoen

De geruchten dat David Villa naar Chelsea overstapt blijven hardnekkig de ronde doen. Het is in ieder geval duidelijk dat Chelsea diep in de buidel zal moeten tasten als het de Spanjaard wil overnemen van Valencia.


Valencia-voorzitter Juan Soler liet vandaag weten dat de aanvaller minimaal 150 miljoen euro moet opleveren.

"Officieel zijn wij nog door niemand benaderd", aldus Soler. "Wij hebben wel de geruchten gehoord, maar wij willen David niet kwijt. De transfersom in zijn contract staat momenteel op 150 miljoen euro. Clubs zijn altijd welkom om daarover te praten."

In het nieuwe jaar wordt de transfermarkt weer geopend. In de Engelse media wordt gespeculeerd dat Chelsea Villa wil overnemen van Valencia als vervanger van Andrei Sjevtsjenko. Chelsea-trainer José Mourinho zou ontevreden zijn over de Oekraïner omdat hij maar niet wil scoren.

David Villa is een van de meest gewilde aanvallers in Europa. Naast Chelsea zouden ook Barcelona en Real Madrid interesse hebben in de spits.

Cannavaro trekt zich niets van kritiek aan

Fabio Cannavaro ligt niet wakker van de kritiek van de mensen die menen dat niet hij, maar Thierry Henry de Gouden Bal had moeten winnen.

Met name in Frankrijk vindt men dat Cannavaro zijn uitverkiezing louter te danken heeft aan het WK, terwijl Henry volgens hen over een heel jaar de beste speler was. Dat vindt de Italiaan onzin. "Blijkbaar hebben deze mensen een slecht geheugen, want ik ben met Juventus kampioen van Italië geworden. Die titel is later afgepakt, maar ik heb wel degelijk een goed seizoen achter de rug. Bovendien: tijdens het WK was men het er algemeen over eens dat ik de beste verdediger was. Waarom zou een verdediger deze prijs niet mogen hebben?"

"In het verleden hadden, mijns inziens, ook verdedigers als Fernando Hierro, Paolo Maldini, Franco Baresi en Lilian Thuram recht op een dergelijke prijs. Ik ben er enorm trots op dat nu uiteindelijk toch weer voor een verdediger gekozen is. Verdediger zijn immers niets minder dan aanvallers. Een goede verdediger kan wedstrijden voor een team winnen", aldus Cannavaro.

Oud-bondscoach Max Merkel overleden

Oud-voetbaltrainer Max Merkel is dinsdag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie woensdagochtend bevestigd. De geboren Wener was in de jaren 50 bondscoach van het Nederlands elftal.

In 1955 volgde Merkel Friedrich Donenfeld op als bondscoach van Oranje. In het voorjaar van 1956 boekte hij in Düsseldorf met Oranje een legendarische overwinning (1-2) op wereldkampioen Duitsland. Heel Nederland was enorm trots op deze prestatie. Twee jaar eerder was Duitsland immers wereldkampioen geworden door het Hongaarse Wunderteam met Ferenc Puskas te verslaan. Datzelfde jaar kreeg hij echter alweer ontslag na een conflict met de KNVB.

Het conflict ontstond doordat Merkel weigerde een praatje te verzorgen voor de vereniging van Nederlandse oefenmeesters, waarvoor hij was uitgenodigd. Merkel had niet zoveel op met deze amateurs. Toen hij bleef weigeren, wilde de KNVB hem verplichten tot het houden van die lezing. "Je moet, Max," zei Lo Brunt, de secretaris-penningmeester. "O ja?" repliceerde Merkel, "Ich muss nur sterben!" Toen vloog hij de laan uit.

Merkel werd na zijn Nederlandse avontuur trainer in de toen meer professionele voetballanden. In de jaren '60 werd hij zowel met 1860 München als FC Nürnberg landskampioen van Duitsland. In Spanje boekte hij met Atletico Madrid successen.

Als speler kwam Merkel tot twee interlands: een voor Oostenrijk en een voor Duitsland. Na zijn trainersloopbaan werd Merkel columnist bij de Duitse krant Bild.

De op 7 december 1918 geboren Merkel begon zijn actieve loopbaan in 1937 bij Rapid Wien waar hij in 1954 ook zijn carrière afsloot. Tussendoor kwam hij ook uit voor de Wiener Sportklub en in Markersdorf. Zijn enige interland voor Duitsland speelde hij in 1939, voor Oostenrijk kwam hij in 1952 eenmalig uit.

Presentatie Toyota 12 januari

Nadat eerder bekend werd gemaakt wanneer BMW Sauber de nieuwe bolide presenteert is het nu de beurt aan Toyota F1. 12 januari zal de Toyota TF107 aan het publiek worden getoond in Keulen.

Diezelfde dag viert Toyota Motorsport haar 50-jarig bestaan. De dag zal, naar alle waarschijnlijkheid, worden omgeven door diverse feestelijkheden. Wanneer de bolide haar debuut op een circuit zal maken is nog niet bekend.

Ajax speelt hoog spel in 'zaak Perez'

Ajax heeft een groot risico genomen door Kenneth Perez niet te straffen naar aanleiding van zijn wangedrag in de wedstrijd tegen FC Twente. Tijdens dat duel schold de Deen grensrechter Nicky Siebert uit voor 'kankerneger'.

"Dat Ajax geen maatregelen heeft genomen, kan de club op basis van het arbeidsrecht letterlijk duur komen te staan", licht Jan Kabalt, een bekende voetbaladcovaat, toe. "De Surinaamse jongens zijn volgens mij transfervrij."

Verder kwam Kabalt ook nog met wetsartikel 679 van boek 67 van het Burgerlijk Rechtboek op de proppen. "In bepaalde gevallen heeft de werknemer het recht om ontslag op staande voet te nemen. Dat is als zich een dringende reden voordoet. Bijvoorbeeld als de werkgever hem mishandelt, beledigt, zijn loon niet voldoet of hem aan gevaren blootstelt. Hij hoeft zelfs geen opzegtermijn in acht te nemen", aldus de advocaat. "In het geval van het roepen van 'kankerneger' door een speler naar een grensrechter, wordt in ieder geval de grensrechter beledigd."

Krajicek en Sluiter favoriet Rotterdam

Michaëlla Krajicek en Raemon Sluiter zijn als eerste geplaatst tijdens de Tennis Masters in Rotterdam. De Nederlandse tennisbond (KNLTB) maakte woensdag bekend dat het tweetal als eerste geplaatst is voor dit evenement. De loting staat voor 9 december op het programma.

Achter Krajicek en Sluiter staan resepectievelijk Elise Tamaëla en Robin Haase. Dit tweetal komt dus als tweede op de plaatsingslijst voor het toernooi in de havenstad voor. In het mannentoernooi zullen Antal van der Duim en Thiemo de Bakker ontbreken. Het tweetal werd gisteren voor een maand geschorst. Verder zal de KNLTB volgende week nog drie wildcards uitdelen voor deelname aan het heren- en damestoernooi.

Verkerk diep teleurgesteld in RKC

Tegelijkertijd met het ontslag van trainer Adri Koster van RKC Waalwijk moest ook assisstent Ton Verkerk het veld ruimen. Ook hij zou, net als de ontslagen oefenmeester, verantwoordelijk zijn voor de slechte resultaten die de club in de Eredivisie boekt.

Dit laatste is opvallend, aangezien Verkerk de laatste jaren een belangrijke spil was in de technische staf van RKC Waalwijk. Bovendien heeft hij tijdens meer dan 800 wedstrijden gefungeerd als assisstent-trainer, maar nu heeft Verkerk dus ook zijn congé gekregen. "Ik ben enorm teleurgesteld in de hele gang van zaken", aldus de voormalig assisstent van Koster. "Nadat de voorzitter het mij verteld had, vroeg men mij het verhaal naar buiten toe fatsoenlijk uit te dragen. Nou, dat zegt meer over jullie dan over mij, heb ik de heren gezegd. Want ik ben altijd loyaal geweest naar RKC. Altijd."

Bovendien snapt Verkerk helemaal niet dat hij zijn ontslag heeft gekregen. Naar eigen zeggen zouden er meer personen zijn die hier hun vraagtekens bij plaatsen. "Wie ik ook sprak, de verbazing was unaniem groot. Ik had bij wijze van spreken een intensievere relatie met RKC dan met mijn vrouw. Vooralsnog blijft het gissen naar de werkelijke reden voor mijn ontslag. Mede verantwoordelijk voor de resultaten dit jaar. Ja hallo, ik was niet gekoppeld aan Koster, maar aan RKC", was de woedende reactie van Verkerk.

Sneijder akkoord met straf

Wesley Sneijder heeft woensdagmiddag zijn schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd.

"De club wil een streep zetten onder de situatie", staat te lezen op de website van Ajax. Sneijder kreeg de straf woensdagochtend van de tuchtcommissie van de KNVB. Hij kon nog in beroep gaan.

Afgelopen zondag, in de uitwedstrijd tegen Sparta, kreeg Sneijder al in de dertiende minuut rood wegens beledigende taal.
Naar eigen zeggen waren zijn woorden gericht aan Spartaan Jeffrey Vlug, maar scheidsrechter Ruud Bossen beweert dat de woorden van Sneijder naar hem uitgingen.

Album van de dag: System of a Down

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! Ik heb twéé albums de metalband System of a Down. Het is een zogenaamd dubbel album, Hypnotize kwam een half jaar na Mezmerize uit.

De eerste is dus Mezmerize:
1. Soldier Side - Intro 1:04
2. B.Y.O.B. 4:15
3. Revenga 3:48
4. Cigaro 2:12
5. Radio / Video 4:09
6. This Cocaine Makes Me Feel Like I'm on This Song 2:08
7. Violent Pornography 3:35
8. Question! 3:31
9. Sad Statue 3:26
10. Old School Hollywood 2:57
11. Lost in Hollywood 5:20
36:25

En is hier te downloaden. (60mb)

En de tweede album is, hoe kan het ook anders Hypnotize:
1. Attack 3:06
2. Dreaming 4:00
3. Kill Rock 'N' Roll 2:28
4. Hypnotize 3:09
5. Stealing Society 2:58
6. Tentative 3:36
7. U-Fig 2:55
8. Holy Mountains 5:29
9. Vicinity of Obscenity 2:52
10. She's Like Heroin 2:44
11. Lonely Day 2:48
12. Soldier Side 3:40
39:45
En deze is hier te downloaden.

Veel luister plezier!

Chinese vrouw miljonair door computergame

Icoon Games Een bewoonster van de virtuele wereld Second Life is door het spel miljonair geworden. De 270 miljoen Linden Dollars die ze in het spel heeft verdiend, kunnen tegen de huidige koers omgezet worden naar ruim een miljoen echte Amerikaanse dollars. Daarmee is de Chinese Anshe Chung de eerste persoon ter wereld die op legale wijze via Second Life miljonair is geworden.

Hoe het werkt: Anshe begon met tien Amerikaanse dollar om land te kopen. Later zou ze grotere stukken land kopen van de maker van het spel: dat kost 1250 dollar en 200 dollar huur per maand. Met onder andere Photoshop kan ze dit land verbeteren, door rivieren, bergen en bossen te maken. Dat mooiere land kan ze weer verhuren aan andere spelers, die bijvoorbeeld een huis voor zichzelf hierop bouwen of een winkel beginnen. Die betalen Anshe daar weer huur voor. De prijs verschilt naar vraag en aanbod. Als Anshe dus een fantastisch land heeft gemaakt, zal de vraag stijgen en dus ook de prijs. "Zij is de regering", zegt Philip Rosedale, de maker van het spel. Dat komt omdat Anshe haar eigen continent gemaakt heeft: Dreamland. In dit continent staan duizenden winkels, clubs en woongebieden.

"Wat ik zag was dat de mensen echte emoties hebben en dat er echte vriendschappen ontstaan", aldus de 34-jarige Anshe. "Bovendien is de economie erg realistisch". Ze chat bijvoorbeeld eerst met consumenten om te kijken waar vraag naar is. Ze merkte bijvoorbeeld dat consumenten zich stoorden aan wisselende huurprijzen. Daarop maakte ze een succesvolle nieuwe wijk met vaststaande huren. Bovendien willen veel consumenten wonen in een rustige buurt. Anshe weert clubs en winkelcentra dan ook in veel woonwijken. Ook speelt ze in op trends. Toen er in de game een nieuwe feature kwam, namelijk het gebruik van avatars, besloot ze snel mooie avatars met Photoshop te maken en voor veel geld te verkopen.

Veel verschillende online games proberen een economie te simuleren. In steeds meer games staat deze economie ook een relatie tot de echte wereld. Daarom overwegen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië om belasting te heffen op virtuele bezittingen.


Enkele foto's van Anche's imperium:

Anshe poseert op haar eigen strand. Groot formaat


Anshe heeft net weer wat bossen aangelegd


Anshe maakt big bucks met het verhuren van huizen

[CCWS] Prémat snelste bij test-debuut

Alexandre Prémat heeft dinsdag voor het eerst getest in de Champ Cars. De Fransman zette meteen de snelste tijd neer, terwijl hij enkel een shakedown van de wagen uitvoerde.

De teambaas van het Mi-Jack Conquest Racing-team, waar Prémat voor test, wil de voormalig A1GP-kampioen woensdag tijdens een volledige test nogmaals aan het werk zien. "We hebben een eerste indruk gekregen van wat Alex kan, terwijl hij maar zestig kilometer met de auto heeft gereden. Woensdag zullen we zijn ware potentie zien", aldus Chris Mower, teambaas van Mi-Jack Conquest Racing.

Prémat reed tijdens de Grand Prix van Shanghai nog de vrijdagtraining in de Spyker MF1-bolide.

'Twaalf procent MMORPG-spelers verslaafd'

Icoon GamesMMORPG's (Massive Multiplayer Online Role Playing Games) zijn razend populair, en dan met name World of Warcraft en Guild Wars. Dat deze games een groot succes zijn is al lang geen geheim meer, maar de keerzijde van de medaille word minder vaak besproken. De International Gaming Research Unit van de Nottingham Trent University in Groot-Britannie heeft een onderzoek gedaan naar de verslavende factor van dit soort games. Uit dit onderzoek bleek dat 12% van de spelers tenminste drie symptomen vertoont die door de WHO (World Health Organization) worden geclassificeerd als een indicatie van verslaving. Deze zijn onder andere een gevoel van verlangen, ontwenningsverschijnselen, controleverlies en het verwaarlozen van andere activiteiten in het leven.

Het probleem volgens Mark Griffiths is dat dit soort games geen einde kennen. Er is niet een laatste eindbaas die je kunt verslaan, waarna je voldaan en tevreden de computer uit kunt zetten. Griffiths zou echter geen man van de wetenschap zijn als hij niet beide kanten van de zaak zou behandelen. Hij noemde namelijk ook dat er een hoop positieve effecten kunnen voortvloeien uit het spelen van games. Zo kan het verbeteringen in het reactievermogen en hand-oog coordinatie bewerkstelligen. Daarnaast zijn games volgens Griffiths ook een zeer handig hulpmiddel voor mensen die een vorm van pijnlijke behandeling ondergaan. Hierbij kun je denken aan chemotherapie of zware fysiotherapie. Voor deze mensen kunnen games als een afleiding fungeren.

Voor meer gamesnieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Gamer met achievement score van 100.000

Het systeem met achievements op de Xbox360 is één van de nieuwe toevoegingen deze generatie. Veel praktisch nut hebben de achievements niet, maar ermee pochen op Xbox Live is al een doel op zich voor sommigen. Nu is er iemand die de voorheen ondoorbroken barrière van 100.000 punten heeft doorbroken.

De account die deze illustere score behaald heeft is bekend onder de naam StripClubDj. De mijlpaal die hij heeft bereikt, 100.000 punten, is niet zomaar te behalen. Om deze score te halen zal de gebruiker meerdere obscure titels perfect hebben moeten uitspelen. Denk hierbij aan titels als History Channel: Civil War, Cabela's African Safari, en Bionicle Heroes. Daarnaast is in het profiel van deze account te zien dat sommige games er twee keer in staan. Dit zou betekenen dat de gebruiker verschillende regio-versies van deze games heeft uitgespeeld.

In totaal heeft StripClubDj meer dan 100 titels volledig uitgespeeld, en heeft hij in totaal maar liefst 144 titels gespeeld. Niet iedereen is echter onder de indruk van de score van StripClubDj. Op verschillende fora vermoedt men dat meerdere mensen op deze account spelen wat de prestatie een stuk minder uniek zou maken. Anderen denken weer dat StripClubDj de score behaald heeft door middel van savegame-exploits of andere cheats.

"Twaalf procent MMORPG spelers verslaafd"

MMORPG's zijn razend populair, en dan met name World of Warcraft en Guild Wars. Dat deze games een groot succes zijn is al lang geen geheim meer, maar de keerzijde van de medaille word minder vaak besproken. De International Gaming Research Unit van de Nottingham Trent University in Groot-Brittannië heeft een onderzoek gedaan naar de verslavende factor van dit soort games. Uit dit onderzoek bleek dat 12% van de spelers tenminste drie symptomen vertoont die door de WHO (World Health Organization) worden geclassificeerd als een indicatie van verslaving.

A Nottingham Trent research study of 7,000 online gamers showed that 12 percent exhibit at least three of the diagnostic criteria of addiction as outlined by the World Health Organisation. These include: craving, withdrawal symptoms, loss of control, and neglect of other activities.

Het probleem volgens Mark Griffiths is dat dit soort games geen einde kennen. Er is niet een laatste eindbaas die je kunt verslaan, waarna je voldaan en tevreden de computer uit kunt zetten. Griffiths zou echter geen man van de wetenschap zijn als hij niet beide kanten van de zaak zou behandelen. Hij noemde namelijk ook dat er een hoop positieve effecten kunnen voortvloeien uit het spelen van games. Zo kan het verbeteringen in het reactievermogen en hand-oog coordinatie bewerkstelligen. Daarnaast zijn games volgens Griffiths ook een zeer handig hulpmiddel voor mensen die een vorm van pijnlijke behandeling ondergaan. Hierbij kun je denken aan chemotherapie of zware fysiotherapie. Voor deze mensen kunnen games als een afleiding fungeren.

ChristenUnie voor coalitie CDA, PvdA en SP

Icoon PolitiekDe ChristenUnie vindt dat een coalitie van CDA, PvdA en SP het meest voor de hand ligt. Partijleider André Rouvoet zei dit vandaag na zijn gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra.

De ChristenUnie neemt wat Rouvoet betreft niet deel aan de nieuwe coalitie. De ChristenUnie verdubbelde bij de verkiezingen van drie naar zes zetels, maar Rouvoet noemde dat bescheiden ten opzichte van de winst van de SP, die van negen naar 25 zetels ging.

Elebits screenshots

Ze zijn een beetje uit beeld geweest, maar hier zijn weer wat nieuwe screens van Elebits, Konami's eerste Wii titel.




De gameplay draait om het vinden van de kleine schattige elebits. Een soort diertjes die alles met electriciteit te maken hebben. De Wii-mote wordt gebruikt om objecten in beeld te manipuleren. Het spel kan met vier mensen tegelijk worden gespeeld.







De release staat nog voor dit jaar in de planning.

Boing Boing Boing

Er worden soms de raarste dingen uitgevonden en veel van die uitvindingen zullen het daglicht nimmer aanschouwen. Deze is echter de uitzondering op de regel en kan best wel eens een rage worden.
Altijd al zoals het ADHD tijgertje uit de Winny The Pooh verhaaltjes op en neer willen springen ? Nou dan is hier je kans.
Originele springschoenen waar je na enige oefening best wel een paar salto’s mee kan maken. Boing.

Ronaldo komende drie duels in basis

De trainer van Real Madrid, Fabio Capello, heeft gezegd dat deKoninklijke de komende drie wedstrijden zal aantreden met Ronaldo in de spits. Dit houdt in dat Ronaldo aan de aftrap zal staan in de competitiewedstrijden tegen Athletic de Bilbao en Sevilla en het Champions League-duel tegen Dynamo Kiev.

Mede door blessures kwam Ronaldo de afgelopen maanden amper aan spelen toe. "Ronaldo verdient nu een kans. Hij heeft hard gewerkt om fit te worden, nu krijgt hij van mij de kans om te laten zien wat hij kan," aldus Capello.

De komende drie wedstrijden zal moeten blijken wat dit voor gevolgen heeft voor Ruud van Nistelrooy. De Brabander speelde al eens samen met Ronaldo, maar er is een kans dat hij één van de komende drie duels op de bank zal moeten starten.

Ullrich bezig met comeback

De Duitse wielrenner Jan Ullrich is bezig om volgend seizoen zijn comeback te maken in het wielerpeloton.

De 33-jarige Duitser zegt op zijn website dat dat hij weer volop traint en in onderhandeling is met teams en sponsors. Zo zou hij in de belangstelling staan van de Russische zakenman Oleg Tinkov. Afgelopen zomer werd Ullrich ontslagen bij de T-Mobile-ploeg, omdat hij verwikkeld bleek te zijn in het Spaanse dopingschandaal.

McLaren bevestigt test Häkkinen

Morgen zal Mika Häkkinen plaatsnemen achter het stuur van een McLaren Mercedes Formule 1 bolide. De test maakt onderdeel uit van het wintertestprogramma van het team. Het is voor het eerst sinds de Japanse Grand Prix in 2001 dat de Fin een Formule 1 bolide zal besturen.

De tweevoudig wereldkampioen over zijn test: “Ik ben erg opgewonden om weer achter het stuur van een McLaren Formule 1 bolide te kunnen plaatsnemen en over de hereniging met het team. Sinds mijn afscheid heb ik de Formule 1 nauwlettend gevolgd. Toen ik in Brazilië was, als gast van McLaren, bekroop mij het gevoel dat ik wel weer graag eens een Formule 1 bolide aan de tand wilde voelen. Ik heb kortgeleden wat training gehad in de simulator in Woking. Ik kijk echt uit naar mijn ervaring met de MP4-21!”

Dat de test niet alleen een cadeautje aan Häkkinen is, blijkt uit de woorden van Ron Dennis: “We zijn blij dat we Mika deze kans kunnen geven opnieuw een Formule 1 bolide van McLaren te besturen. Hij kijkt er echt naar uit om weer de adrenaline van een Formule 1 wagen mee te maken. Een rijder met zijn kwaliteiten en ervaring kan ons alleen maar voordeel brengen met het oog op ons testprogramma. We kijken uit naar zijn feedback na de test en zijn er van overtuigd dat we hier veel informatie uit kunnen halen om de 2007 bolide te verbeteren. Op dit moment zijn er nog geen plannen voor meerdere tests. Het blijft voorlopig alleen bij donderdag.”

Tévez moet week Braziliaans shirt dragen

Carlos Tévez wilde zelf een boete, maar zijn teamgenoten bij West Ham United hadden een andere straf in petto voor de Argentijn: een week lang trainen in het shirt van aartsrivaal Brazilie.

Tévez moet boeten voor zijn overhaaste vertrek uit Upton Park na zijn wissel in de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen Sheffield United. Inmiddels heeft de Argentijnse spelmaker zijn excuses gemaakt, maar manager Alan Pardew liet de spelersgroep vrij om met een alternatieve straf te komen.

The Hammers kozen voor een opvallende sanctie met een flinke dosis voetbalhumor, en wat Tévez waarschijnlijk niet erg leuk zal vinden. De international moet een week lang trainen in het shirt van de Braziliaanse nationale ploeg, de aartsrivaal van Argentinië.

School zorgt voor kleding, brood en was

Icoon OnderwijsScholen gaan er steeds vaker toe over om de taak van verzakende ouders over te nemen. Overkoepelende besturen en bonden zijn hier tegen omdat in hun oordeel de school er niet voor is om de tekortkomingen van de ouders goed te maken.

Sommige scholen gaan heel ver. Zo draait de christelijke Mauveschool in Dordrecht regelmatig een wasje voor leerlingen omdat de ouders dat wegens geldgebrek duidelijk niet meer doen. Andere scholen voorzien kinderen van een een goed ontbijt of lunch, omdat de kinderen hongerig en zonder lunchpakketten op school komen. De Mauveschool verstrekt ook wel eens warme kleding aan hun leerlingen als die in de winter veel te slecht gekleed op school verschijnen. De Dordtse school heeft zelfs wel eens meegemaakt dat een scholiere niet verscheen omdat haar zusje die dag de schoenen nodig had.

'Iets gaat niet goed'
De christelijke koepelorganisatie 'De Besturenraad' begrijpt de goede bedoelingen, maar vindt het wel erg ver gaan. ''Een school is geen zorginstelling. Er gaat duidelijk iets niet goed in de opvoeding van kinderen en deze school vangt dat op, maar men zou dat samen met de gemeente en de bijbehorende zorginstelling moeten oplossen.''

Onderwijsbond CNV krijgt ook steeds meer alarmsignalen binnen. ''Scholen maken zelfs melding van kinderen die duidelijk ongewassen binnenkomen. En wij horen ook steeds vaker over die ontbijtjes op scholen. Waar houdt het op? Laat ouders hun eigen verantwoordelijkheid nemen'', zegt een woordvoerder.

In het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost diende de ChristenUnie onlangs en motie in om alle basisschoolkinderen voortaan elke dag gratis melk en een fruithapje te geven. De al vermelde Mauveschool verstrekt reeds brood en soep aan hongerige kinderen. ''Het is onze taak niet, dat weten we, maar wat moet je doen als een kind zegt dat thuis de boterhammen op waren.''

Utrecht herdenkt Di Tomasso

De spelersgroep en de medewerkers van FC Utrecht zullen woensdagmiddag het overlijden van voetballer David Di Tomasso herdenken. Di Tomasso overleed woensdag precies een jaar geleden in zijn slaap.

Woensdagavond krijgen de supporters van de Utrechtse club de gelegenheid om stil te staan bij het overlijden van DiTo in stadion Galgenwaard. RTV Utrecht zendt woensdagavond om 18.35 uur een documentaire uit over de overleden Fransman.

Standen NHL per 28 november

Vijf dagen na de aanstelling van Ken Hitchcock als de nieuwe coach van Columbus, werd de derde NHL-hoofdcoach dit seizoen ontslagen. Trent Yawney werd door de Chicago Blackhawks ingeruild voor voormalig sterspeler Denis Savard.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New York Rangers24139 2287771
New York Islanders22127 3276358
New Jersey Devils23129 2265361
Pittsburgh Penguins22108 4246768
Philadelphia Flyers24714 3176093
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres24193 24010571
Toronto Maple Leafs25138 4308779
Montréal Canadiens22136 3296861
Ottawa Senators241112 1238170
Boston Bruins21109 2225874
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers25147 4328374
Carolina Hurricanes25139 3298380
Tampa Bay Lightning241310 1277873
Washington Capitals2389 6226380
Florida Panthers25813 4206886
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Nashville Predators22155 2327859
Detroit Red Wings23136 4306055
St. Louis Blues22712 3175474
Chicago Blackhawks21712 2164967
Columbus Blue Jackets22614 2145071
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Edmonton Oilers22138 1276656
Minnesota Wild23139 1277061
Colorado Avalanche231110 2247165
Vancouver Canucks241112 1235566
Calgary Flames221010 2225954
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Anaheim Ducks25172 6409163
San Jose Sharks24177 0347855
Dallas Stars23167 0326649
Los Angeles Kings26913 4227186
Phoenix Coyotes23815 0165688

The Annoying Devil

Wat doet de duivel als hij een dagje vrij heeft en zich helemaal de tering verveeld, heel simpel hij doet allerlei duivelse dingen, een mijnenveld van hondenpoep, rotzooi over vers gewassen auto's en ruiten gooien en nog vele andere irritante dingen.

Zoals Spooky4u terecht opmerkte:Heerlijke humor!, dus niet langer twijfelen maar klikken

UPDATE: Nog een filmpje gevonden.

En Deel 3 is ook gevonden!

Met dank aan Spooky4u voor de submit.

Hamilton verliest wiel in Barcelona

Lewis Hamilton kent geen gelukkig debuut als McLaren-racecoureur. Viel de jonge Brit gisteren al vroeg stil met mechanische problemen, vandaag kent het talent wederom problemen.

Bij het insturen van de twaalfde bocht heeft de Brit zijn rechterachterband verloren. Dit gebeurde rond 12.45. Hamilton veroorzaakt hiermee zijn tweede code rood in evenzoveel dagen.

De McLaren-bolide is door Hamilton aan de kant gezet. De schade lijkt mee te vallen.

'Hotelplan nieuwe shirtsponsor ADO'

Reisorganisatie Hotelplan wil terugkeren als shirtsponsor van ADO Den Haag. Halverwege de jaren tachtig stond Hotelplan ook al eens op de shirts maar na de rellen met Ajax in 1987 besloot Hotelplan de naam van het tricot te halen.

Het reisbedrijf heeft nog geen contact opgenomen met ADO Den Haag om te onderhandelen. "Wij hebben het nu druk met de wintersportvakanties en onze recente verhuizing. Na die periode kunnen we eens gaan praten", aldus Schildkamp.

De Hagenaren hebben nog altijd een contract met zorgverzekeraar DSW maar reageert verheugd over de plannen van Hotelplan. "We gaan Hotelplan meteen bellen. Al is het wel zo dat we nog een contract hebben met DSW voor anderhalf jaar." Daarin staat geen clausule dat een ander bedrijf de sponsoring kan overnemen indien de naam van het shirt wordt gehaald.

"We respecteren het contract met DSW", aldus van der Pol die niet kan zeggen wanneer de shirtsponsor weer op het tricot verschijnt. "Tot nader order heeft DSW gezegd. Dus we wachten af."

Halsema ziet geen rol voor GroenLinks

GroenLinks-fractieleider Femke Halsema denkt dat een kabinet van CDA, PvdA en SP mogelijk is. Zo'n coalitie is volgens haar de logische uitkomst van de verkiezingen. "Sociaal en stabiel" zou het motto van zo'n regering kunnen zijn.

Halsema zei dat woensdag na afloop van haar gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra. Ze had vooraf al aangegeven voorlopig geen rol te zien voor haar eigen partij in de kabinetsformatie. "Dat is nu niet aan de orde. Een kabinet van verliezers is geen logische optie."

De GroenLinks-leider ziet ondanks de grote verschillen tussen het CDA en de SP - met name op sociaal-economisch terrein - ook overeenkomsten zoals de behoudzucht en het maatschappijbeeld. De PvdA kan als sociale bestuurspartij daar prima tussen staan zodat er een stabiele regering kan komen, aluds Halsema.

Ze hoopt verder dat de nieuwe Tweede Kamer, die donderdag begint, direct een debat zal houden over een pardonregeling voor de oude groep asielzoekers. Daar zou nu een linkse meerderheid voor zijn. Ook andere onderwerpen zoals dierenwelzijn en milieu kunnen wat haar betreft worden behandeld door de Tweede Kamer. Daarvoor is het niet nodig om op een nieuw kabinet te wachten, ook al omdat dit nog maanden op zich kan laten wachten.

Portable Ops screens

Er is een screen pack verschenen van Metal Gear solid: Portable Ops. Zoals de titel doet vermoeden, zal deze Metal Gear titel op de PSP handheld verschijnen. Hieronder volgt een kleine selectie:









Het geheel speelt zich af in de jaren 70. De speler kruipt in de huid van Big Boss, die de Fox eenheid heeft verlaten en nu wordt beschuldigd van hoogverraad. Alle karakters van MSG3 zitten er in; de speler kan met deze karakters over WiFi duels aangaan met andere spelers.

Vormgevingsprijs voor moskee

Icoon BinnenlandsDe 28-jarige Aida Rifai heeft de Zuid-Hollandse Vormgevingsprijs 2006 gewonnen voor haar afstudeeropdracht: een moskee. De architecte koos voor een eigentijds ontwerp, dat goed past bij de Nederlandse architectuur, omdat ze zegt dat ze niks heeft met moskeeën met koepels en minaretten, die ze "heimwee-moskeeën" noemt. Moskeeën moeten volgens Rifai de Nederlandse moslims uit deze tijd aanspreken.

Rifai, zelf moslima, zegt dat ze zich in de traditionele moskeeën niet thuis voelt. Dat komt enerzijds door de grote sociale controle die er is, maar ook door de gebouwen zelf. Minaretten en koepels doen haar wel iets, maar dan wel op vakantie in Turkije en niet in Nederland. Sowieso noemt ze ze overbodig: "Hier in Nederland worden geen mensen opgeroepen tot gebed en die koepel is bovendien ook maar overgenomen uit de Byzantijnse cultuur."

Ook binnenin heeft ze veel dingen anders gedaan dan gebruikelijk is. Zo liet ze rijke decoraties en dure, overdadige materialen achterwege. Alleen in de bibliotheek is nog een Arabisch getint motiefje te zien. Verder zijn de meeste ruimtes heel open. Bovenin is een ruimte speciaal voor jongeren gemaakt, waar ze kunnen "chillen".

Rifai zegt met haar ontwerp absoluut niet de islam wil verbergen: "Zeker niet. Ik heb me niet laten leiden door alle ophef rondom mijn geloof. Ik wilde gewoon iets maken dat in deze tijd past."


Een foto van de maquette van het winnende ontwerp

ADO Den Haag - Vitesse blijft 0-3

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft besloten dat de tussenstand van de gestaakte competitiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse als eindstand wordt aangemerkt.

Toen de wedstrijd op zondag 19 november in Den Haag in de 67e minuut werd gestaakt, stond Vitesse met 0-3 voor. Arbiter Ruud Bossen besloot daartoe, omdat aanhangers van ADO massaal bezit hadden genomen van het veld. De 3-0 zege van Vitesse wordt nu in de eredivisie-stand verwerkt.

Overigens bestaat de kans dat ADO door de tuchtcommissie van de KNVB zal worden aangepakt. De aanklager betaald voetbal is momenteel nog steeds bezig met het onderzoek naar de incidenten.

Spoorbeveiliging wordt verbeterd

Icoon VervoerProRail, de beheerder van het Nederlandse spoorwegennet, gaat op zo'n duizend plaatsen langs het spoor de beveiliging verbeteren. Met het nieuwe beveiligingssysteem is het niet langer mogelijk dat treinen door rood rijden. Volgens ProRail kan het systeem veel ongelukken voorkomen. Relatief veel ongelukken zouden namelijk te wijten zijn aan het negeren van een rood sein.

Tot nu toe zijn rode seinen wel zo beveiligd dat een machinist niet met hoge snelheid door rood kan rijden. Met lage snelheid is dit echter wel mogelijk. Dit was bedoeld om te voorkomen dat bij het falen van het systeem treinen vast komen te staan en passagiers dus vele uren vast komen te zitten. Op de duizend plaatsen die nu extra beveiligd gaan worden, is echter meer dan eens een trein door rood gereden en ProRail vindt de veiligheid van passagiers zwaarder wegen dan eventuele extra vertragingen.

Raceauto moet recordbedrag opleveren

Een raceauto uit 1939 moet de duurste aller tijden worden. Het gaat hier om een Auto Union D-type, waarvan er nog maar twee in de wereld zijn. Naar verwachting zal de bolide voor zo'n acht miljoen euro van eigenaar veranderen.

Het voertuig werd in de jaren 1938-1939 in opdracht van Adolf Hitler gebouwd. De Auto Union is ontworpen door Ferdinand Porsche, die ook aan de wieg stond van de automerken Volkswagen en Porsche. De D-type heeft een maximum snelheid van 340 km/u. Op Wikipedia (Duitstalig) vind je meer informatie over dit juweeltje.


Auto Union Rennwagen Typ D

Gudde niet tegen RKC

Wiljan Vloet kan aankomende vrijdag, in de competitiewedstrijd van Sparta tegen RKC Waalwijk, niet beschikken over Wouter Gudde. De verstandskiezen van de verdediger zijn getrokken en hier is Gudde nog altijd letterlijk ziek van.

"Ik voel me doodziek. Ik hoopte dinsdag weer iets te kunnen doen, maar dat zat er niet in. Misschien dat ik vandaag of morgen weer wat arbeid kan verrichten", aldus Gudde in het Algemeen Dagblad.

Kovalainen: "Bridgestonebanden zijn erg wennen"

Heikki Kovalainen, coureur van Renault, is van mening dat het rijden met de Bridgestone-banden behoorlijk wennen is. De banden voor volgend seizoen geven bovendien minder grip, omdat zij harder zijn dan de banden van afgelopen seizoen.

"We hebben een interessante eerste dag achter de rug met de Bridgestone-banden", aldus de Fin, die gisteren de twaalfde tijd reed. "De banden zijn heel anders dan waarmee ik tot dusver heb gereden in de Formule 1. Er is over het geheel genomen minder grip. We moeten dus voorzichtiger rijden en onze rijstijl aanpassen. Ik ben echter vol vertrouwen dat ik mij snel kan aanpassen en dat het team geen problemen zal hebben om het maximale uit de banden te halen."

Texas Hold'em krijgt update

Deze woensdag geen spel op de Xbox Live Arcade, maar een gratis update voor een al bestaand spel; Texas Hold'em. Deze update zorgt ervoor dat het spel sneller is te spelen en dat de leaderboards gewist zullen worden. De volledige update kun je hieronder lezen:

- Als je bij een nieuwe tafel gaat zitten kun je je gelijk inkopen met een big blind.
- Spelers kunnen een away-mode aanzetten, waarbij je automatisch fold en blinds inzet.
- Spelers die meer dan drie keer de tijdslimiet overschrijden zullen automatisch uit de game gezet worden.
- De snelheid van het spel is omhoog geschroefd.
- Verbeterde blind-structuur. Zorgt voor betere verhogingen
- Matchmaking is verbeterd, je zult niet in een te dure game terecht komen.
- Controls zijn verbeterd
- Leadersboards zijn duidelijk gemaakt
- Tekst is aangepast, spellingfouten zijn eruit gehaald
- De mogelijkheden om te cheaten worden aangepakt, en leaderboards worden hierdoor gereset.

Kamer wil EU-overleg Turkije stilleggen

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil dat de onderhandelingen met Turkije over de toetreding tot de EU worden stilgelegd (bevroren). Tot nog toe was onder de grote partijen alleen de VVD daarvoor, maar nu hebben de andere grote 'jongens' CDA, PvdA en SP zich daarbij aangesloten.

De Kamer gaat daarmee een stap verder dan de Europese Commissie. Naar verwachting zal die later vandaag voorstellen om het overleg op een aantal punten te bevriezen. Het toetredingsproces zou zo wel in gang blijven, iets waar met name de Britse premier Tony Blair een groot voorstander van is.

Blair nam het vandaag op voor Turkije. ''We moeten zekerstellen dat de Turkse toetreding tot de EU doorgaat. Nu een negatief signaal sturen naar Turkije zou een serieuze misstap zijn voor Europa op de lange termijn.''

De EU en de Tweede Kamer zijn boos over de hardnekkige Turkse weigering om verkeer uit Cyprus toe te laten tot Turkse (lucht-)havens. Cyprus is lid van de EU, maar Turkije erkent het land niet.

De onderhandelingen tussen de EU en Turkije kennen 34 speciale aandachtspunten. Als het aan de Tweede Kamer ligt, worden die allen stilgelegd. De Europese Commissie zal waarschijnlijk slechts op 8 punten het overleg willen stilleggen (bevriezen). Uiteindelijk nemen de Europese ministers van Buitenlandse Zaken op 11 december een besluit over hoe het verder moet met de toetredingsonderhandelingen met Turkije.

Double Dragon naar Xbox Live Arcade

Gisteren is bekend geworden dat de game Double Dragon naar de Xbox Live Arcade zal komen. Deze versie zal een co-op bevatten die online is te spelen, en je kunt er voor kiezen om de graphics iets op te poetsen. Er is verder nog geen prijs en datum bekend, maar wel dat de game maar 12.5 MB groot zal zijn.

Featuring the brothers Lee as they battle through a post Nuclear NYC, searching for a kidnapped young damsel in distress, you fight against an evil organisation known as the Black Warriors. Whilst trying to rescue the girl and safeguard the secrets of the Double Dragons simetaneously, players will punch, kick and headbutt their way towards a final showdown with machine gun wielding bad boy, Willy Mackey. Oo-er.



Afdaling Val d'Isère geschrapt

De FIS, de internationale skifederatie, heeft een wereldbeker-afdaling voor mannen, gepland voor 9 december, geschrapt wegens het ontbreken van sneeuw in het Franse skioord Val d'Isère. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Behalve een afdaling zou in Val d'Isère ook een super-combinatie worden afgewerkt. Eerder werden al de in hetzelfde weekeinde geprogrammeerde wedstrijden voor vrouwen in het Zwitserse St. Moritz afgelast wegens de hoge temperaturen. De FIS zal mogelijk op zoek gaan naar alternatieven in de Verenigde Staten.

Brein pakt grote 'topsite' aan

Icoon PiracyStichting Brein heeft naar eigen zeggen een grote slag geslagen in de strijd tegen internetpiraterij. De stichting liet onlangs een zogenaamde 'topsite' sluiten. Op de server, die beheerd werd door iemand met de schuilnaam 'MadBiker', stond voor 5,6 terabyte (5.600 gigabyte) aan illegale software, films en muziek.

Topsites staan bovenaan de piramide van de illegale downloadnetwerken. De servers zijn alleen toegankelijk voor ingewijden en zijn vaak de eerste die nieuw auteursrechtelijk materiaal verspreiden. Op deze manier zijn zij in feite de 'voedingsbodem' voor andere diensten, zoals Limewire, Bittorrent en Direct Connect, waarmee gebruikers dit materiaal weer onderling uitwisselen.

De gesloten site maakte gebruik van het zeer snelle glasvezelnetwerk van Ons Net in het Brabantse Nuenen. De beheerder van de site is door Edutel, het bedrijf dat de netwerkdiensten van Ons Net levert, gevraagd zich te melden bij Brein. Dat zou deze hebben toegezegd. Mocht hij zich echter niet melden, dan weet Edutel nog niet of zij zelf de gegevens aan Brein zal verstrekken.

Volgens directeur Tim Kuik van Stichting Brein kan MadBiker een forse schadeclaim tegemoet zien. Hij wil zich "in dit stadium niet wagen aan een schatting van de schade", maar denkt dat die "extreem" is.

Met dank aan The-Ghost en ARSon voor de submit.

Man uit Oostzaan blijvend blind gemept

Icoon PolitieIn Oostzaan is afgelopen zondag een 53-jarige man zo ernstig geslagen dat hij blind is geworden. Een 26-jarige dorpsgenoot takelde de man in zijn eigen woning dusdanig toe, dat hij licht nooit meer zal zien. Hij was al blind aan één oog.

De politie trof het slachtoffer aan met een zwaar bebloed hoofd in zijn woning aan de Lisweg. In een oogkliniek bleek in de loop van deze week dat zijn nog goede oog niet meer te redden was. De verdachte is aangehouden. Over de aanleiding tot de mishandeling is nog niets bekend.

Wat is Dit: Opgave 66 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

DVD: De Celestijnse Belofte

'Gebaseerd op het wereldberoemde boek van James Redfield' staat er op de fraaie, groene dvd-hoes van De Celestijnse Belofte. De film van Armand Mastroianni speelt zich dan ook hoofdzakelijk af in de prachtige wouden van Peru. Daar bevindt zich een oeroud manuscript waarin de negen universele levensinzichten worden onthuld. Aangezien Redfield zelf als scenarist en producent van de film betrokken is, én de sprookjesachtige setting zou het toch goed moeten zitten. Maar hoe zit het met de film zelf?

[F3] Test Van der Zande valt in het water

Gisteren stond de test van Renger van der Zande gepland op het Franse circuit Magny-Cours. De jonge Nederlander testte een ASM Formule 3. Helaas speelden het weer en een motorwissel hem parten.

Afgelopen weekend kwam het nieuws dat ASM, op voorspraak van Mercedes HWA, de Nederlander wilde laten testen. Van der Zande, op dat moment aanwezig bij het A1GP-circus in Maleisië, boekte zijn tickets om en vloog zo snel mogelijk terug naar Europa.

ASM is de laatste jaren het toonaangevende team in de Formule 3. In 2005 werd Lewis Hamilton kampioen in een ASM, net als Paul di Resta in 2006. Hamilton rijdt volgend seizoen voor McLaren in de Formule 1 en di Resta zal uitkomen in het DTM-kampioenschap.

's Morgens was het weer wisselvallig. Afwisselend nat en droog weer zorgde ervoor dat Van der Zande geen representatieve tijd kon neerzetten. In de middag gaf de Mercedes motor er de brui aan. Het wisselen kostte veel tijd, en tegen de tijd dat de Nederlander de baan weer opkon begon het te regenen. Wat restte waren twintig ronden op oude banden.

Ondanks de slechte omstandigheden was het team tevreden: “We hebben een zeer positieve indruk van Renger gekregen. Het is een professionele jonge coureur die zeer serieus samenwerkt met de engineers van het team. We waren behoorlijk gefrustreerd met de belemmeringen van vandaag,”laat Guillaume Capietto, testengineer van het team, weten.

Dat ASM serieuze plannen heeft met Van der Zande blijkt wel. Teambaas Frédéric Vasseur heeft inmiddels een nieuwe test aangeboden. Deze zal waarschijnlijk donderdag plaatshebben.

De Nederlander in een reactie: Welcome to the world of racing. Kom ik zwaar gemotiveerd vervroegd terug uit Maleisië en dan is dit het resultaat. Het hoort bij racen. Incasseren en gedreven blijven is het motto. Ik vind het wel hartstikke cool dat juist dit team zoveel voor me over heeft. Ik pak die kans met beide handen”.

FIFA nomineert Ronaldinho, Zidane en Cannavaro

Nadat hij maandag werd uitgeroepen tot Europees voetballer van het Jaar, kan Fabio Cannavaro mogelijk nog een trofee aan zijn prijzenkast toevoegen. De Italiaan is één van de drie kanshebbers op de titel FIFA Wereldvoetballer van het jaar. Naast Cannavaro maken ook Ronaldinho en Zinedine Zidane kans op de prijs.

De lijst van dertig genomineerden legde de FIFA voor aan alle bondscoaches en aanvoerders van landenteams. Woensdag maakte de bond de top drie bekend, in willekeurige volgorde. Het meest opvallende is de afwezigheid in de top 3 van Thierry Henry, volgens velen de beste voetballer van het afgelopen jaar.

18 december zal bekend worden wie dit jaar Wereldvoetballer van het Jaar is geworden.

Bobo eerste nieuwe veilige kleuter/kindersite

Kleutermagazine Bobo heeft woensdag een nieuwe website voor kinderen gelanceerd. De site kreeg, als eerste, meteen het vernieuwde OK!Keurmerk van de Stichting De Kinderconsument.

Bamber Delver, directeur van die stichting: ''Omdat Bobo.nl voldoet aan alle voorwaarden die wij stellen voor een kindvriendelijke site.''

Kinderen kunnen via de site niet op ongewenste sites komen. Er is geen geweld, discriminatie, seks of reclame. Ook zijn er geen zoekmachines en is er geen mogelijkheid om artikelen te kopen.

Smeekens vraagteken voor WB

Het is onzeker of sprinter Jan Smeekens aankomend weekend in actie kan komen bij de World Cup sprint in het Chinese Harbin.

Afgelopen weekend kwam het talent van TVM tijdens een trainingswedstrijd in Deventer ongelukkig ten val en raakte daarbij geblesseerd aan bovenbeen en heup. Smeekens en zijn coach Geert Kuipers zijn inmiddels wel afgereisd naar China, maar op zijn vroegst morgen zal er worden beslist of deelname verantwoord is.

LocoRoco in kerststemming

De dagen van de Kerstman staan alweer bijna op de stoep en ook in de gameswereld blijven deze dagen niet cadeauloos. De kerstsfeer komt langzaam op gang en dat wil Sony Computer Entertainment Europe nog wat extra kracht bij zetten.

De elfjes van SCEE hebben erg hard gewerkt om een speciaal kerstcadeau te maken voor de LocoRoco fans. Op 11 december kun je HIER jouw kerstpakket betreffende LocoRoco ophalen.
Download een nieuw level dat helemaal in kerstsfeer ondergedompeld is. Denk aan een heleboel sneeuw, rendieren en andere kerstige zaken. Zing ook mee met het vrolijke kerstnummer dat het nieuwe level zal voorzien van leuke deuntjes.

Dus niet vergeten, op 11 december starten de kerstdagen voor de LocoRoco fans.



Punten Ronde 7

De zevende ronde van de FOK!voetbalmanager is weer gespeeld, en zoals jullie van ons gewend zijn, zijn hier de punten.

Met 88 punten werd MSNMGH rondewinnaar. orchideusstuifmeelsnuiver behaalde met 86 punten de tweede plaats. Een gedeelde vierde plaats met 84 punten is er voor jmherder en VerrekteZakHooi. rodeduivel sluit met 83 punten de top 5 van deze ronde af.

Japiw blijft aan de leiding gaan en heeft 607 punten, vijf punten meer dan de nummer twee, orchideusstuifmeelsnuiver. shinji_united is met 686 punten naar de derde plaats gestegen.
BassieD staat vierde en de top 5 wordt met 579 punten afgesloten door Wazaa.

Bij de subleagues gaat de rondewinst met 73 punten naar Twijzel Boppe!!/ antropogenetica. Do the needful eindigde samen met goh en ouwe met 72 punten op een gedeelde tweede plaats.

antropogenetica gaat in het algemeen klassement aan de leiding, met 510 punten. Il mondo staat met 463 punten tweede en met 444 punten bezet Scribbly de derde plaats.

De punten van de gestaakte wedstrijd ADO - Vitesse zullen later worden bijgeschreven.

Tot aanstaande vrijdag, 1 december om 19:00 uur, kan er gewisseld worden.

Er blijkt iets niet te kloppen met de punten. Hier zal vanavond naar worden gekeken

'Kijkers niet blij met gekleurde Pieten'

De gekleurde 'zwarte Pieten' waarmee de publieke omroep (NPS) middels het dagelijkse Sinterklaasjournaal de kinderen in Nederland confronteert, leidt tot grote verwarring bij kinderen en tot ergernis bij veel ouders. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Sinterklaas heeft dit jaar naast de traditionele zwarte Pieten ook gele, rode, groene, witte en blauwe knechten. Dat komt omdat de Pakjesboot 'door de regenboog is gevaren'. Veel kijkers vinden dat de publieke omroep zo een jarenlange Nederlandse traditie vakkundig om zeep helpt.

Ook zouden de schrijvers van het Sinterklaasjournaal zorgvuldig het woord 'zwarte' voor Piet vermijden. De helpers van de sint gaat op televisie door het leven als 'Piet', 'Pieten' of 'Pietjes'.

Geen politiek correct statement
De eindredacteur van het Sinterklaasjournaal, Ajé Boschhuizen, zegt dat de omroep niet door belangenorganisaties onder druk is gezet om de knecht van Sinterklaas alle kleuren van de regenboog te geven. ''Absolute onzin. Het is ook niet een politiek correct statement. De Pakjesboot is gewoon door een regenboog gevaren.''

Of de gekleurde Pieten voortaan jaarlijks komen, weet Boschhuizen niet. ''Een Piet is gewoon de vrolijke helper van Sinterklaas. Zijn kleur is niet belangrijk.''



Regenboog Pieten


Met dank aan Del_Toro voor de submit.

RBR heeft problemen tijdens test

Red Bull Racing heeft de eerste testdag in Barcelona met een gemengd gevoel afgesloten. Het was tevens de eerste keer dat Mark Webber een RBR-bolide bestuurde.

Het team was erg benieuwd naar de resultaten van Webber. Niet omdat het een bekende is van het team, uit de Jaguartijd, maar ook vanwege zijn ervaring met Bridgestonebanden. Dit bleek echter niet relevant: “De banden zijn dan wel van Bridgestone, maar het is een heel andere specificatie dan de banden die afgelopen seizoen zijn gebruikt”, aldus Ian Morgan, Cheftest Ingenieur. “Om heel eerlijk te zijn ging het er dinsdag en gaat het er ook de komende dagen om, om de banden te leren begrijpen en de auto aan te passen aan het karakter dat de banden tegemoet komt.”

David Coulthard kon het geplande programma zonder problemen afwerken. Mark Webber had echter enkele kleine technische problemen. Hierdoor kon hij niet het geplande programma afwerken. Toch is het team vol vertrouwen. “Het voelde goed om weer te kunnen rijden en zoveel bekende gezichten te zien, “ volgens de Australiër. Beide RBR coureurs sloten de dag onderaan de tijdentabel af.

Red Bull test deze week nog met Coulthard, Webber en Ammermüller.

Russische ex-premier mogelijk vergiftigd

Icoon BuitenlandsDe Russische ex-premier Jegor Gajdar is in het ziekenhuis opgenomen met onduidelijke ziekteverschijnselen. Mogelijk is hij vergiftigd. Gajdar werd ziek op 24 november tijdens een conferentie in Ierland. Hij kon zich niet bewegen, gaf bloed over en kreeg ook bloedingen in de neus.

De artsen die hem hebben onderzocht hebben tot nu toe niet kunnen vaststellen wat de ziekteverschijnselen heeft veroorzaakt. Zijn toestand is nu stabiel.

Gajdar, die premier was in het begin van de jaren negentig onder president Boris Jeltsin, spreekt zich in een interview met de krant Financial Times zelf niet uit over de oorzaak van zijn ziekte. Zijn voormalige medewerker Anatoli Tsjoebais zegt in dezelfde krant dat Gajdar waarschijnlijk is vergiftigd.

Dit nieuws volgt op de dood van de Russische ex-spion Alexander Litvinenko in Londen, die na zijn dood vergiftigd bleek te zijn met een radioactieve stof.



Jegor Gajdar

GG en GD onderzoekt illegale tandartsen

De GG en GD in Utrecht gaat proberen de activiteiten te achterhalen van illegale tandartsen uit Syrië en Irak. Die behandelen zonder vergunning allochtonen en illegalen, veelal in achterkamertjes van koffiehuizen.

Dat heeft de GG en GD woensdag bevestigd. RTV Utrecht constateerde de praktijken bij een rondgang langs Turkse en Marokkaanse koffiehuizen in de stad.

Vooral illegalen en onverzekerde allochtonen maken gebruik van deze tandartsen. Ze helpen voor een paar tientjes maar de kwaliteit is vaak belabberd. De hygiëne houdt niet over en veel patiënten worden er ziek van.

De Inspectie voor de Volksgezondheid gaat ervan uit dat de tandartsen zich niet tot Utrecht beperken. ''Maar we kunnen niets doen als we geen klachten krijgen'', zei een woordvoerster. De Inspectie heeft een oproep gedaan aan patiënten zich te melden.

[Upd]Twee duels schorsing Sneijder

De aanklager betaald voetbal heeft gisteren een extra wedstrijd schorsing geëist tegen Wesley Sneijder. De speler van Ajax hangt nu een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, boven het hoofd. Maandag wees Sneijder een voorstel van drie duels af.

Afgelopen zondag, in de uitwedstrijd tegen Sparta, kreeg Sneijder al in de dertiende minuut rood wegens beledigende taal. De trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, ging in de rust verhaal halen bij scheidsrechter Ruud Bossen en werd daarop naar de tribune verwezen. De strafeis tegen hem blijft staan op 500 euro boete en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd.

De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich vandaag over de zaak.

Update

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Sneijder voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Sparta. De eis van de aanklager was drie wedstrijden.

Ajax-trainer Henk ten Cate kreeg geen straf. Er was een boete van 500 euro tegen hem geëist. De tuchtcommissie van de KNVB was echter van mening dat onvoldoende bewijs is van aanhoudend commentaar van Ten Cate op de arbitrage.

Meerderheid Kamer tegen 'Huis voor de Islam'

Icoon BinnenlandsEen meerderheid in de nieuwe Tweede Kamer is tegen de bouw van het Amsterdamse centrum Marhaba dat zich wil richten op de islamitische kunst en cultuur. Het centrum, ook wel Huis voor de 'Dialoog met de islam' genoemd, wil onder meer Amsterdamse moslims helpen ''hun islam te bevrijden van zijn traditionele, onderdanige, passieve en dociele houding tegenover de moderniteit van het westen.'' In het beleidsplan van de stichting spreekt men van de 'ontwikkeling van een Europese moslim-identiteit'.

Onlangs stemde de Amsterdamse gemeenteraad in met een startsubsidie van 400.000 euro voor de stichting Marhaba die het instituut mogelijk moet maken. Jaarlijks zou er 2,1 miljoen euro nodig zijn.

Net als in de Amsterdamse raad zijn in de Tweede Kamer VVD, CDA en SP tegen het plan ('uiteraard' is ook Wilders op tegen). De VVD vindt dat burgemeester Job Cohen, die een groot voorstander van het centrum is, morrelt aan de scheiding van kerk en staat. Het promoten van de gematigde islam is volgens de VVD geen taak voor de overheid.

CDA en SP vinden dat het centrum door deze promotie van één stroming geen dialoog kan bevorderen. SP-kamerlid Jasper van Dijk noemt het een cultuurcentrum voor iets van 'Job en zijn vrienden.' Hij doelt daarbij op de drie PvdA'ers die in het bestuur Marhaba zitten (onder wie PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en de prominente PvdA'er Felix Rottenberg). Cohen ontkende eerder al dat Marhaba een religieuze instelling zou worden.

[CCWS] Rusport heeft nieuwe eigenaar

Oprichter Carl Russo heeft besloten zich terug te trekken uit de autosport. Het bedrijf van Russo, Calix, maakt een dusdanige groei mee dat er te weinig tijd en mogelijkheden zijn de werkzaamheden te combineren.

Het team heeft in Dan Pettit een ervaren teameigenaar gevonden. Pettit is voormalig eigenaar van PKV Racing. In 2004 was Pettit, samen met Kevin Kalkhoven en Jimmy Vasser, één van de oprichters van het PKV Racing team.

Pettit: "Ik moet zeggen dat Carl Russo van Rusport een uitstekend competitief team heeft gemaakt. En ik denk dat deze transactie goed is voor alle betrokken partijen. Toch zal ik ook in de toekomst met Kalkhoven samen blijven werken om het succes van beide teams te verzekeren. Ik wil Carl bedanken voor alle moeite en het werk dat hij gedaan heeft. Ook wil ik Gerald Forsythe. Kevin Kalkhoven, Paul Gentilozzi en Champcar bedanken voor hun volledige steun aan Rusport en mijn eigen plannen."

Renault op intermediates in Barcelona

Het mag dan vreemd lijken, maar Renault heeft tijdens de test gisteren in Barcelona gereden op intermediates van Bridgestone. Renault beseft dat dit een vreemd gezicht moet zijn geweest en heeft hierover een verklaring afgelegd.

In het testakkoord, dat door de teams is overeengekomen, is een beperking aan het aantal bandensets opgenomen. De teams willen echter wel zo veel mogelijk ronden maken. Vandaar de keuze om in de ochtend op intermediates te rijden. Op deze manier kunnen de coureurs een groot aantal ronden rijden, met een beperkt aantal droogweer-banden.

Tijdens de test werd ook duidelijk dat de Bridgestone band voor volgend seizoen ongeveer twee tot drie seconden langzamer is dan de band van vorig seizoen.

Koekje erbij ?

Hondendrollen, menig mens komt er wel eens in aanraking mee, als er weer zo’n homogeen hondenproduct aan de schoenen blijft hangen. Honden baasjes zijn in principe verplicht om alles wat hun hond achterlaat netjes op te ruimen en in de vuilnisbak te gooien. De meeste doen het wel, maar er zijn er altijd die gewoon alles achterlaten. De sprinkle brigade doet er iets aan door iedere drol feestelijk aan te kleden. Wat dacht je van een feestelijk gedekt voetpad of gewoon bestrooit met muisjes ? Klik.
Ieder zijn hobby.

Aangifte basisschool tegen Verdonk

Icoon BinnenlandsVolgens de Rotterdamse basisschool De Catamaran is minister Verdonk haar boekje te buiten gegaan. De school heeft aangifte gedaan van kindermishandeling tegen de minister van vreemdelingenzaken.

De negenjarige Suaad en haar achtjarige broertje Kadar werden begin deze maand gemist op school. De school moest van een klasgenootje horen dat de twee leerlingen waren opgehaald door de politie. Later kwam de school erachter dat de kinderen waren weggebracht naar het uitzetcentrum in Vught.

Het is volgens de school ergerlijk dat de kinderen zonder afscheid te kunnen nemen zijn weggebracht. De school vindt de uitzetactie pedagogisch en psychisch onverantwoord en zegt met een aantal wetsartikelen aangifte gedaan te hebben tegen minister Verdonk.

Met dank aan revizo voor de submit.

Bosvelt stopt na dit seizoen

Paul Bosvelt is bezig aan zijn laatste seizoen in het betaald voetbal. De 36-jarige middenvelder van SC Heerenveen heeft dat bekendgemaakt in een persoonlijk onderhoud met voorzitter Koos Formsma.

Het is na zijn terugkeer uit Manchester in 2005 altijd Pauls bedoeling geweest om nog twee jaar in Nederland te voetballen en hij is helaas niet op andere gedachten te brengen", aldus Formsma.

"In maart word ik 37 en wil niet ten koste van alles doorvoetballen. Ik wil zelf bepalen wanneer ik stop en niet op een gegeven moment strompelend van het veld worden gedragen. Nu voel ik me nog fit en heb ik het idee nog van waarde te zijn voor de ploeg. Het ergste lijkt het me om te spelen vanwege mijn naam en niets meer toe te voegen," aldus Bosvelt.

Bosvelt was eerder actief voor Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord en Manchester City, werd in 1999 met Feyenoord landskampioen en veroverde in 2002 met de Rotterdammers de UEFA Cup. Tot nu toe speelde hij 506 competitieduels waarin hij 88 maal wist te scoren. Hij heeft bovendien 24 interlands achter zijn naam staan.

Zuid-Korea wint openingswedstrijd

Zuid-Korea is het voetbaltoernooi van de Asian Games in Doha gisteren gestart met een 3-0 overwinning op Bangladesh.

Lee Chun-Soo en Park Chu-Young maakten de doelpunten voor de ploeg van bondscoach Pim Verbeek. Bahrein won het andere duel in Groep B met 2-1 van Vietnam, waardoor Zuid-Korea aan kop gaat.

Het toernooi in de oliestaat bestaat uit zes poules van vier landen. De groepswinnaars en de twee beste nummers twee plaatsen zich voor de kwartfinales.

Baans stopt met zwemmen

Madelon Baans zet een punt achter haar zwemloopbaan. De 29-jarige specialiste op de schoolslag deed het sinds begin dit jaar al rustiger aan om te bekijken of ze aan een maatschappelijke carrière kon beginnen. Nu ze daarin is geslaagd, stopt ze definitief met zwemmen.

"Mijn gezondheid, mijn maatschappelijke loopbaan én de ontwikkelingen in het zwemmen hebben mij doen besluiten definitief een punt te zetten achter mijn sportieve loopbaan. Ik heb altijd met heel veel passie en plezier gezwommen en kan terugkijken op een mooie zwemcarrière", aldus Baans.

Bij het Europees kampioenschap op de langebaan in 2004 in Madrid won Baans brons als lid van de estafette op de 4x100 meter wissel. Ook stond ze in hetzelfde jaar met deze discipline in de olympische finale in Athene. Daarnaast is ze 49-voudig Nederlands kampioen en is Baans nationaal recordhoudster op de 100 meter schoolslag in het 25 en 50 meterbad.

Test met camera op doellijn in Serie A

De Italiaanse voetbalbond zal aankomende zondag een test uit gaan voeren met het gebruik van camera's op de doellijn.

Tijdens de competitiewedstrijd tussen Udinese en Reggina zullen vier hoge resolutiecamera's twintig meter boven de cornervlaggen in het Stadio Friuli in Udinese geplaatst worden. Tijdens de wedstrijd kan de arbiter bij twijfel opvragen of een schot daadwerkelijk de doellijn heeft gepasseerd.

Volgens de leider van het project, Arcangelo Distante, werkt het werken met camera's beter dan het gebruik van een microchip in de wedstrijdbal. "Dit systeem is volledig met computers geautomatiseerd waardoor men niet afhankelijk is van waarneming met het blote oog." De wereldvoetbalbond Fifa probeerde de zogenaamde 'smartball' eerder wel uit tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder de 17 jaar in Peru.

Volgend jaar zal het camerasysteem voor het eerst worden gebruikt tijdens een groot toernooi, tijdens het WK onder 17 jaar in Zuid-Korea en het WK onder 20 jaar in Canada.

'Autodief' krijgt hoge schadevergoeding

Icoon OpmerkelijkEen van autodiefstal verdachte man, die in 2004 het slachtoffer werd van een afranseling door de politie, heeft een schadevergoeding van 450.000 dollar gekregen. Stanley Miller werd in Los Angeles, in 2004, langdurig met een zaklantaarn geslagen door politieman John Hatfield. De afranseling werd opgenomen door een toevallig aanwezige filmploeg van een nieuwsprogramma.

Stanley Miller klaagde de politie aan, en ging eerder dit jaar akkoord met een schikking. Geen van de betrokken agenten werden vervolgd, maar de politie zelf nam wel maatregelen. Hatfield werd in augustus 2005 ontslagen.

Skicross wordt Olympische sport

In 2010, bij de Olympische Spelen in Vancouver, zal skicross voor het eerst op de Olympische agenda staan. Dat is dinsdag door het IOC in Koeweit besloten.

De sport is vergelijkbaar met snowboarden, waarbij vier deelnemers tegelijk van start gaan. Bij de dames werden de voorstellen van individueel curling, schansspringen en een landenwedstrijd bij het skiën en rodelen door het IOC afgewezen.

Rutte wint

Het is allemaal een beetje grappig aan het worden. De partij VVD in zijn algemeenheid begint steeds harder te schudden op zijn grondvesten. Verdonk heeft gisteren zichzelf compleet voor schut gezet.

In een vlaag van verstandsverbijstering (zelfs voor haar doen) is ze van mening geweest een coup te kunnen plegen op het leiderschap van de VVD. Er moest een commissie komen van belangrijke VVDers die zouden kijken naar het leiderschap van de VVD.

Waar in ieder geval het grootste deel van de VVD-leden de opzeg brieven al aan het opzoeken waren voor het geval dat Verdonk inderdaad op deze manier een coup kon plegen heeft Rutte zowaar eens iets gedaan dat in ieder geval richting leiderschap hint. Hij riep rustig zijn fractie bij elkaar en legt het gedoe met Verdonk gewoon naast zich neer.

Name that bitch!

Jullie hadden uiteraard nog de eindstand van Name that bitch! tegoed. Icefire1971 is er in geslaagd om zijn koppositie te handhaven en is eerste geworden. Tokamak heeft pech en wordt vierde. Weliswaar met evenveel punten als Skankingrudi, maar laatstgenoemde was eerder met het antwoord op de laatste ronde.

Allemaal bedankt voor het meespelen en ongetwijfeld komt er binnenkort wel weer een andere prijsvraag.

De eindstand:

1 Icefire1971 21
2 Charrel 13
3 Skankingrudi 12

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

DVD: Black Coffee

Black Coffee, Passie voor koffie door de eeuwen heen, in mijn geval dan door 10 jaar heen. Hier staat een Senseo, maar die wordt gebruikt voor hervulbare pads met zelfgemalen koffie. Beetje Buijsman erbij, heerlijk. Wie verder kijkt, ziet dat er een flinke historie achter een kopje zwarte prut zit. Dat er hele plantages waren, zullen de meesten ook nog wel weten. Maar waar komt de koffie nu echt vandaan? De box bevat drie DVD’s met een totale speelduur van 174 minuten. Dat lijkt wat weinig voor drie schijfjes, maar het is wel handig. Elke DVD bevat namelijk een van de drie afleveringen van een serie over koffie. Waar komt koffie vandaan, hoe werd en wordt koffie gezet? Wat heeft het voor de wereld betekend? De eerste schijf gaat over de oorsprong van koffie en hoe het zich verspreidde over de wereld. En dat is nog best interessant, zeker als je het weet te koppelen aan de dingen die je al weet over vroeger. Koffie blijkt al snel politiek te zijn. Dat komt op de tweede DVD nog duidelijker naar voren. Deze gaat in op de ontwikkeling van onze koffiecultuur, want daar kun je toch wel over spreken, in de laatste twee eeuwen.

Paus krijgt 'ongemakkelijk' Turks cadeau

Paus Benedictus XVI heeft dinsdag tijdens zijn bezoek aan Turkije een wat ongemakkelijk cadeau gekregen van de Turkse president Ahmet Necdet Sezer. Hij bood de kerkvorst twee boeken aan over islamitische bouwwerken die op Cyprus door Grieks-Cyprioten zijn verwoest.

Het geschenk van Sezer lijkt een vilein antwoord op een cadeau dat president Tassos Papadopoulos van Grieks Cyprus aan de vooravond van de Turkije-reis aan Benedictus overhandigde. Het ging om een album met foto's van honderden orthodoxe kerken die door de Turken verwoest werden bij hun invasie van Noord-Cyprus in 1974.

In een van de boeken die Sezer dinsdag aan de paus gaf, staat dat Grieks-Cyprioten van 1958 tot 1974 zeker 117 moskeeën hebben vernietigd. Benedictus XVI heeft dinsdag bij aankomst in Turkije gezegd dat hij een Turks lidmaatschap van de Europese Unie wenst. De gesprekken daarover tussen de EU en Turkije dreigen te mislukken door de kwestie Cyprus.

Dochter krijgt skelet vader per post

Een Roemeense vrouw heeft deze week een pakket ontvangen met daarin de stoffelijke resten van haar zestien jaar geleden overleden vader. Het postpakket kwam van een priester, die zonder overleg het graf had leeggehaald om de begraafplek weer te kunnen verkopen, aldus een Roemeens tv-station.

De vrouw heeft de politie ingeschakeld. De aartsbisschop van Boekarest heeft op zijn beurt gezegd de ''onorthodoxe'' actie van de priester te zullen onderzoeken.

De groeten uit Japan

Het is al weer een tijdje geleden dat we gekeken hebben wat de Japanners voor een gekke tv programma's maken.

We trappen af met een vaag fragment, leuk muziekje wel, als volgende hebben we een lief verlegen meisje en een gek met een sportbroek in de aanbieding.

We gaan vrolijk verder met zes man aan een tafel en een kaartspel, degene die de schedel trekt ondergaat een fijn pijntje. En wat denken jullie hier van Arnold Schwarzenegger is lekker aan het bijklussen in dit heerlijk vreemde reclamespotje. En als laatste nog een reclamespotje dit maal met mevrouw Spears die dansend in een minirokje een of andere frisdrankje aanprijst.

Tot zover dit bezoekje aan Japan, wordt uiteraard vervolgd.

Protest tegen aankomst Kerstman

Icoon OpmerkelijkAl vele jaren komt Sinterklaas in Nederland aan middels een grote stoomboot volgeladen met pakjes en een leger Zwarte Pieten. Dit jaar heeft de gemeente Noordwijk echter ook een officiële intrede van de Kerstman georganiseerd, dit tot ongenoegen van de Vereniging tot Behoud van Sinterklaas.

Op 9 december zou de slee met rendieren moeten aankomen in Noordwijk, dat de aankomst organiseerde als onderdeel van een kerstmarkt. De Vereniging tot Behoud van Sinterklaas roept mensen echter op te protesteren tegen de ontvangst van de Kerstman door een klacht te sturen naar de gemeente Noordwijk.

"De Kerstman is een verzinsel van bedrijven die rond de kersttijd hun omzet willen verhogen. Hij heeft niets met de kerstgedachte te maken", verklaart voorzitter Tom Hesselink van de Vereniging tot Behoud van Sinterklaas. Hij vindt dat het Sinterklaasfeest niet mag worden verdrongen door de Kerstman, die steeds meer in opkomst is bij het Nederlandse publiek.

Tom Hesselink heeft op de site van de vereniging een voorbeeldbrief geplaatst voor hen die een klacht willen sturen naar de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Noordwijk. De gemeente besloot begin november tot een meer officiële ontvangst omdat de anonieme aankomst van de Kerstman de gemeente niet lekker zat. Door het op deze manier te organiseren vestigen ze de aandacht op de kerstmarkt die dezelfde dag plaatsvindt. Het is de bedoeling dat de Kerstman zaterdag 9 december voor hotel Huis ter Duin voet aan de grond zet in Nederland.

De obsessie met review-cijfers

Het aantal mensen dat games speelt blijft groeien en de behoefte aan informatie dus ook. Eén van de beste informatiebronnen voor games zijn gespecialiseerde websites als FOK!games. Deze zijn actueler dan tijdschriften maar hebben meer diepgang dan oppervlakkige Tv-programma's als Gamekings die niet verder komen dan "die game is dé shite". Natuurlijk bedienen dit soort programma's ook een doelgroep (zie de onlangs in de Dikke van Dale toegevoegde definitie van Breezersletje), maar de meeste gamers willen op de hoogte blijven van het actuele nieuws en vooral reviews lezen. Dit laatste omdat games duur zijn en men (terecht) een miskoop wil voorkomen. Daarom zijn de belangrijkste producten van sites als IGN, Gamespot, 1Up en FOK!games impressies van nieuwe games. Hiermee samenhangend valt de laatste tijd echter een vervelende trend waar te nemen: het ongenadig tot de grond toe afbranden van een site of reviewer wanneer hun mening afwijkt van de norm.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.