Gamer met achievement score van 100.000

Richard (Richardfun)
Het systeem met achievements op de Xbox360 is één van de nieuwe toevoegingen deze generatie. Veel praktisch nut hebben de achievements niet, maar ermee pochen op Xbox Live is al een doel op zich voor sommigen. Nu is er iemand die de voorheen ondoorbroken barrière van 100.000 punten heeft doorbroken.

De account die deze illustere score behaald heeft is bekend onder de naam StripClubDj. De mijlpaal die hij heeft bereikt, 100.000 punten, is niet zomaar te behalen. Om deze score te halen zal de gebruiker meerdere obscure titels perfect hebben moeten uitspelen. Denk hierbij aan titels als History Channel: Civil War, Cabela's African Safari, en Bionicle Heroes. Daarnaast is in het profiel van deze account te zien dat sommige games er twee keer in staan. Dit zou betekenen dat de gebruiker verschillende regio-versies van deze games heeft uitgespeeld.

In totaal heeft StripClubDj meer dan 100 titels volledig uitgespeeld, en heeft hij in totaal maar liefst 144 titels gespeeld. Niet iedereen is echter onder de indruk van de score van StripClubDj. Op verschillende fora vermoedt men dat meerdere mensen op deze account spelen wat de prestatie een stuk minder uniek zou maken. Anderen denken weer dat StripClubDj de score behaald heeft door middel van savegame-exploits of andere cheats.