RBR heeft problemen tijdens test

Sander (sanger)
Red Bull Racing heeft de eerste testdag in Barcelona met een gemengd gevoel afgesloten. Het was tevens de eerste keer dat Mark Webber een RBR-bolide bestuurde.

Het team was erg benieuwd naar de resultaten van Webber. Niet omdat het een bekende is van het team, uit de Jaguartijd, maar ook vanwege zijn ervaring met Bridgestonebanden. Dit bleek echter niet relevant: “De banden zijn dan wel van Bridgestone, maar het is een heel andere specificatie dan de banden die afgelopen seizoen zijn gebruikt”, aldus Ian Morgan, Cheftest Ingenieur. “Om heel eerlijk te zijn ging het er dinsdag en gaat het er ook de komende dagen om, om de banden te leren begrijpen en de auto aan te passen aan het karakter dat de banden tegemoet komt.”

David Coulthard kon het geplande programma zonder problemen afwerken. Mark Webber had echter enkele kleine technische problemen. Hierdoor kon hij niet het geplande programma afwerken. Toch is het team vol vertrouwen. “Het voelde goed om weer te kunnen rijden en zoveel bekende gezichten te zien, “ volgens de Australiër. Beide RBR coureurs sloten de dag onderaan de tijdentabel af.

Red Bull test deze week nog met Coulthard, Webber en Ammermüller.