[F3] Test Van der Zande valt in het water

Sander (sanger)
Gisteren stond de test van Renger van der Zande gepland op het Franse circuit Magny-Cours. De jonge Nederlander testte een ASM Formule 3. Helaas speelden het weer en een motorwissel hem parten.

Afgelopen weekend kwam het nieuws dat ASM, op voorspraak van Mercedes HWA, de Nederlander wilde laten testen. Van der Zande, op dat moment aanwezig bij het A1GP-circus in Maleisië, boekte zijn tickets om en vloog zo snel mogelijk terug naar Europa.

ASM is de laatste jaren het toonaangevende team in de Formule 3. In 2005 werd Lewis Hamilton kampioen in een ASM, net als Paul di Resta in 2006. Hamilton rijdt volgend seizoen voor McLaren in de Formule 1 en di Resta zal uitkomen in het DTM-kampioenschap.

's Morgens was het weer wisselvallig. Afwisselend nat en droog weer zorgde ervoor dat Van der Zande geen representatieve tijd kon neerzetten. In de middag gaf de Mercedes motor er de brui aan. Het wisselen kostte veel tijd, en tegen de tijd dat de Nederlander de baan weer opkon begon het te regenen. Wat restte waren twintig ronden op oude banden.

Ondanks de slechte omstandigheden was het team tevreden: “We hebben een zeer positieve indruk van Renger gekregen. Het is een professionele jonge coureur die zeer serieus samenwerkt met de engineers van het team. We waren behoorlijk gefrustreerd met de belemmeringen van vandaag,”laat Guillaume Capietto, testengineer van het team, weten.

Dat ASM serieuze plannen heeft met Van der Zande blijkt wel. Teambaas Frédéric Vasseur heeft inmiddels een nieuwe test aangeboden. Deze zal waarschijnlijk donderdag plaatshebben.

De Nederlander in een reactie: Welcome to the world of racing. Kom ik zwaar gemotiveerd vervroegd terug uit Maleisië en dan is dit het resultaat. Het hoort bij racen. Incasseren en gedreven blijven is het motto. Ik vind het wel hartstikke cool dat juist dit team zoveel voor me over heeft. Ik pak die kans met beide handen”.