Cannavaro trekt zich niets van kritiek aan

Fabio Cannavaro ligt niet wakker van de kritiek van de mensen die menen dat niet hij, maar Thierry Henry de Gouden Bal had moeten winnen.

Met name in Frankrijk vindt men dat Cannavaro zijn uitverkiezing louter te danken heeft aan het WK, terwijl Henry volgens hen over een heel jaar de beste speler was. Dat vindt de Italiaan onzin. "Blijkbaar hebben deze mensen een slecht geheugen, want ik ben met Juventus kampioen van Italië geworden. Die titel is later afgepakt, maar ik heb wel degelijk een goed seizoen achter de rug. Bovendien: tijdens het WK was men het er algemeen over eens dat ik de beste verdediger was. Waarom zou een verdediger deze prijs niet mogen hebben?"

"In het verleden hadden, mijns inziens, ook verdedigers als Fernando Hierro, Paolo Maldini, Franco Baresi en Lilian Thuram recht op een dergelijke prijs. Ik ben er enorm trots op dat nu uiteindelijk toch weer voor een verdediger gekozen is. Verdediger zijn immers niets minder dan aanvallers. Een goede verdediger kan wedstrijden voor een team winnen", aldus Cannavaro.