Screens en art Undercover Dual Motives

Astrid (lizardtattoo)
In oktober kondigden we al aan dat de adventure Undercover niet alleen op de PC zal verschijnen (Undercover: Operation Wintersun) maar dat er ook een prequel op de DS zal verschijnen. In het PC-spel volgen we de Britse wetenschapper John Russell in zijn zoektocht naar de plannen voor een Duitse nucleaire bom. Op de DS (Undercover: Dual Motives) infiltreert hij in een Brits onderzoeksinstituut.

Volgens uitgever Anaconda zal Dual Motives doorspekt zijn met inventieve puzzels en minigames die de mogelijkheden van de Nintendo DS ten volle benutten. Een voorbeeld van een puzzel: Russell probeert een laboratorium binnen te komen. Daarvoor moet hij de aandacht trekken van Professor Cutter, maar die is doof. Russell besluit een blaaspijp te bouwen en kleine papieren propjes naar de beste man te schieten. De speler moet met de stylus de blaaspijp richten en het bewegende doel zien te raken door in de microfoon te blazen.

In het spel speel je afwisselend als Dr Russell en Audrey, de secretaresse van de directeur van het instituut en je kan met een druk op een knop steeds van karakter wisselen om optimaal gebruik te maken van hun eigenschappen en mogelijkheden.

Anaconda heeft twee nieuwe screenshots en een tekening waarin enkele personen uit het spel aan je worden voorgesteld vrijgegeven. In de eerste zie je Russell de gebouwen van het instituut, dat gevestigd is in een oude fabriek, verkennen. Audrey is in de propulsion labs aan het rondkijken. De tweede screenshot zie je het schieten op de dove professor. De personen in het plaatje zijn While Col. Travers en zijn ondergeschikten, agenten Miller en McAllistair. Zij zullen in het spel meerdere malen Russell verhinderen verder door te dringen in het instituut. Op zulke momenten zul je slim gebruik moeten maken van de voorrechten die Audrey geniet als secretaresse van de directeur.

Undercover: Dual Motives zal wereldwijd uitgegeven worden door Anaconda. De Duitstalige landen komen als eerste aan beurt eind maart 2007, de overige landen zullen nog iets langer geduld moeten hebben.