McLaren bevestigt test Häkkinen

Morgen zal Mika Häkkinen plaatsnemen achter het stuur van een McLaren Mercedes Formule 1 bolide. De test maakt onderdeel uit van het wintertestprogramma van het team. Het is voor het eerst sinds de Japanse Grand Prix in 2001 dat de Fin een Formule 1 bolide zal besturen.

De tweevoudig wereldkampioen over zijn test: “Ik ben erg opgewonden om weer achter het stuur van een McLaren Formule 1 bolide te kunnen plaatsnemen en over de hereniging met het team. Sinds mijn afscheid heb ik de Formule 1 nauwlettend gevolgd. Toen ik in Brazilië was, als gast van McLaren, bekroop mij het gevoel dat ik wel weer graag eens een Formule 1 bolide aan de tand wilde voelen. Ik heb kortgeleden wat training gehad in de simulator in Woking. Ik kijk echt uit naar mijn ervaring met de MP4-21!”

Dat de test niet alleen een cadeautje aan Häkkinen is, blijkt uit de woorden van Ron Dennis: “We zijn blij dat we Mika deze kans kunnen geven opnieuw een Formule 1 bolide van McLaren te besturen. Hij kijkt er echt naar uit om weer de adrenaline van een Formule 1 wagen mee te maken. Een rijder met zijn kwaliteiten en ervaring kan ons alleen maar voordeel brengen met het oog op ons testprogramma. We kijken uit naar zijn feedback na de test en zijn er van overtuigd dat we hier veel informatie uit kunnen halen om de 2007 bolide te verbeteren. Op dit moment zijn er nog geen plannen voor meerdere tests. Het blijft voorlopig alleen bij donderdag.”